- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz
LimaBravo69 #17653 üzenetére
Melyik féle Ferihegyen, és tudjuk-e biztosan, hogy abban az R277-nek esetleg nincs-e cargo besorolása is beállítva?
-
Csorbi
addikt
válasz
LimaBravo69 #17637 üzenetére
-
Csorbi
addikt
válasz
LimaBravo69 #17635 üzenetére
Ha jól emlékszem, az adott gép aircraft.cfg-jében van a következő sor:
atc_parking_types=GATE, RAMP, CARGO
Innen a nemkívánatosat törölni kell. -
Korcsii
őstag
válasz
LimaBravo69 #16376 üzenetére
A youtuberek többsége még életében nem látott cockpitet, így xbox kontorllerrel egyszerűbb külső nézetből nyomogatni...
Huha, ennek most olyan szaga volt, mintha épp a játék szapulását tervezném...
-
Korcsii
őstag
válasz
LimaBravo69 #16337 üzenetére
Este lesz vidi... addig valakinek a GDP-t is kell kalapálni...
-
cintula187
addikt
válasz
LimaBravo69 #16261 üzenetére
Akkor egy nullát hozzá csapnának a vételárhoz.
-
Razor18
tag
válasz
LimaBravo69 #16255 üzenetére
2:30-nál a hangárajtókra ki is van írva. Lukla is ott van egyébként a videóban, 3:30-nál.
-
válasz
LimaBravo69 #16253 üzenetére
LFLJ (Courchevel).
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #15010 üzenetére
Nos, a support még nem adta fel a hivatalos álláspontjuk ellenére (ti. nincs támogatva a multilplayer mód).
Adtak egy újabb tippet, ami összecseng Cypress kolléga ötletével (dll hiba):"...As Chris outlined, we don't officially support any Multi Player set ups but you can try the following to see if it helps.
Go to your Start menu and type "regedit" and press enter. This is going to bring up the Windows registry editor.
Highlight the HKEY_USERS folder and then go up to the Edit menu and choose Find. Search for "PMDG_737NGX.DLL"
It should find an entry in a folder path that looks similar to this (look down at the bottom of the screen for the path):
Computer\HKEY_USERS\S-1-5-21-(random string of numbers separated by dashes)\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\AppCompatFlags\Layers]
The entry itself should say something like:
"C:\\FSX\\fsx.exe"="$ IgnoreFreeLibrary<PMDG_737NGX.DLL>"
If this entry exists, delete it. **BE EXTRA CAREFUL to ensure that you are only deleting the entry itself and not the whole registry folder structure in the left side list - this can cause major damage to your Windows install if you do that." Run the search again and make sure it doesn't find anything - there should be no entries for PMDG_737NGX.DLL anywhere in your registry."
Sajna ez sem segít, a registryben nincs a fenti dll-re utaló bejegyzés.
Én vagyok az egyetlen ezek szerint, aki ezzel a problémával küzd? Akienk van pmdg gépe, működik rendesen multiban? Vagy a multi már nem divat?
-
Korcsii
őstag
válasz
LimaBravo69 #15006 üzenetére
Ha jól rémlik, akkor lehet csatlakozva gépet váltani. Próbáld meg, hogy egy alap géppel csatlakozol, majd utána töltöd be a PMDG-t.
Hogy mit reload-ol kétszer, azt nem tudom, de hátha indításnál csak.
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #15004 üzenetére
Nos, elég gyorsak. De a választ nemigazám értem..
"We do not support the default Multiplayer of FSX. The way that it works is to reload the aircraft twice something that, as mentioned in the introduction manual, causes issues like the ones you see. I am sorry to disappoint."
Értem én hogy nem támogatott a multi, de pár héttel ezelőtt kifogástalanul működött.
Haverom gond nélkül csatlakozik az fsopen oldalon lévő bármelyik session-höz, a hiba csak nálam áll fenn, nála semmi gond.A kétszeri betöltést sem értem teljesen, én nem tapasztalom. Persze lehet olyan gyors, hogy szemmel nem tudom követni
Szóval továbbra is megköszönöm, ha van bármi ötletetek.
Ha nincs, marad a teljes reinstall, oprendszerrel együtt - ezt a lehetőséget pár hétig még szívesen hanyagolnám, multizni viszont jó lenne
-
Cypresss
senior tag
válasz
LimaBravo69 #14983 üzenetére
Ez valószínű DLL probléma, sérült a fájl. Melyik változat van fent a 737-esből? (nem a típus, hanem a szoftververzió érdekel)
Két dolgot tehetsz:
- leszeded a PMDG-t és újra rakod, vagy elindítod újra az installert és csinálsz egy repairt.
- kérsz egy kis segítségét a supporttól: [link](#14977) aviator: Igen azzal küzdesz, de semmi gond. Részletesen:
Szóval az én olvasatomban a mesh az a domborzatnak a váza, amire rákerülnek a textúrák, ettől lesz valósághű a dolog.
Valósághű egy mesh nem ettől lesz, hanem a LOD (level of detail) értéktől. Minél nagyobb a LOD, annál részletesebb a mesh és a terrain (értsd, minél nagyobb a LOD, annál "gyűröttebb" mondjuk az Alpok). Az FS Global 2010-ben azt hiszem LOD8, LOD9, LOD10 és LOD11-es felbontást használnak. Az FS Global Ultimateben LOD 11-12-13-at. Hogy legyen némi összehasonlítási alapod :
LOD11 / 19m horizontal resolution worldwide, which is 32-times the detail of much of the default world.
LOD12 /10m resolution
LOD13 / 5m resolutionNagyon fontos, hogy ez a resolution nem keverendő össze a P3D menüből állítható textúra felbontásával, ahol azt állíthatod, hogy egy pixel hány centimétert jelenítsen meg az adott textúrából.
Ha csak mesh kiegészítőt (FsGlobal) használsz önmagában, a textúrák hiánya miatt ez is kevés.
Ez így van, ezért is kell megvenni az ORBX FTX Global kiegészítőket, ott megkapod a szép textúrákat. Viszont az ORBX sok kidolgozott reptérhez mesht is ad (pl Jackson Hole: [link]). Tehát ha nincs telepítve FS Global, akkor is élvezheted a látványt. Egyébként az FSX-P3D alap mesh talán LOD9-es (72m-es felbontás), de erre már nem emléxem pontosan.(#14984) dareal: Fantasztikus!!!
Nem lesz valami port P3D-re? Akár fizetős is érdekelne...
(#14991) dareal : hamarosan ki is próbálhatjátok valós szimulátorokon
Hozzánk nem akartok belátogatni??? -
Korcsii
őstag
válasz
LimaBravo69 #14926 üzenetére
Lehet korábban katonai bázison tolta
[link] -
Cypresss
senior tag
válasz
LimaBravo69 #14923 üzenetére
Még várakozol egy kis olvasnivaló: [link]
-
RCH663
aktív tag
válasz
LimaBravo69 #14921 üzenetére
Szia, szerintem várj januárig, és és Gen 8.-as Intelbe ruházz be. Pillanatnyilag elég általános a készlethiány.
-
Cypresss
senior tag
válasz
LimaBravo69 #14916 üzenetére
Ha ez segít, itt az év elején összedobott otthoni konfigom, (az árak azóta természetesen változtak), rólam annyit érdemes tudni, hogy képes vagyok hónapokat azzal tölteni, hogy a lehető legoptimálisabb kombót válogassam össze. Ezért úgy gondolom, hogy egy hasonló összeállítással manapság sem lősz nagyon mellé és pár évre kipipálhatod a gépvásárlás projektet. A kérdésedre konkréten válaszolva ez és az ehhez hasonló konfigok különösen ajánlottak. Ezt egyrészt a Pilotsos tapasztalatom, a több külföldi szimessel váltott több száz mail, és sok-sok szoprollerren töltött idő mondatja velem, amitől nyilván megkímélnélek.
Ha kérdésed van, jöhet.MÁS: Nem tudtam eddig mi hiányzott a tökéletes szimulátoros élményhez, de ettől a [videótól] megvilágosodtam.
-
Razor18
tag
válasz
LimaBravo69 #14902 üzenetére
Erre egyébként programtól függetlenül mindig elég nehéz korrekt választ adni, mert nagyban függ attól, mekkora kompromisszumot vagy hajlandó kötni a grafikus beállításokkal. Ha szaggat, akkor viszont nyilván igényelné az erősebb vasat. Mondanám, hogy az FSX inkább CPU érzékeny, szerintem érdemes ezzel kezdeni, de a GPU benchmark-ra ránézve jó eséllyel az is szűk keresztmetszet.
LGA1155-ös foglalattal max. i7-3770-ig tudsz felmenni (ez kb. +50% processzorteljesítményt hoz, mostanában már 40k alatt is találni a hardveraprón), én speciel nem vagyok híve a húzkodásnak, ezért nem írok K-s procit.
GPU-ból megint csak a költségvetésed szab határt, ez a táblázat segíthet összenézni őket teljesítmény szempontjából, aztán szintén irány a hardverapró.
RAM-ból is érdemes szerintem min. 8 GB-ot birtokolni, tápból meg szerintem min. 400 W-ost, bocs, ha ez trivi...
Remélem valamennyit segítettem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest