- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
RubbishBin
senior tag
válasz
Hedgehog9780 #16697 üzenetére
Erre a kérdésre már én is kerestem a választ. Úgy néz ki mint Blenderben a preview. Ilyen mindenkinek. A streaming technológia hátulütője, az okosok szerint.
-
ravap
csendes tag
válasz
Hedgehog9780 #16654 üzenetére
Nálam most 2 indításból kétszer bezárta magát a játék. Eddig jó volt.
-
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #16525 üzenetére
Egy szösszenet éppen tőlük: [link]
-
válasz
Hedgehog9780 #16517 üzenetére
A frissítéssel letörli magát, hogy előjöjjön a gyári MSFS
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Hedgehog9780 #16049 üzenetére
Sirály! Sikerült
-
cintula187
addikt
válasz
Hedgehog9780 #16047 üzenetére
Nem kell új ablak. pl. az FMC-t is ha megnyitod jobb katt undock és arra a képernyőre húzod át, amelyikre akarod.
-
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #16045 üzenetére
Melyik szim, melyik gép? A legtöbben vannak detachable panelek, azokat szabadon lehet pakolgatni.
3 nap guglizás után (hű de rég repültem a típust): 737-ben nincs eye position/reference indicator (mint pl az A320-ban a 3 gömb középen a két szélvédő közt)
[link] itt leírják, hogy nagyjából hogy kell lennie: a Master Caution a középvonal, és akkor a többi referenciapontra pont kijönnek a gép egyéb részei. Egyébként meg érzésre.
De ami fontosabb, az inkább az, hogy mindig ugyan ott ülj (szimben is, valóságban is), hogy megfelelően érezd a gépet, ne legyen szokatlan egy-egy alkalommal.
-
cintula187
addikt
válasz
Hedgehog9780 #16040 üzenetére
- 80, xcheck rotate
- and there we go, see we got a lot of runway we could have used
-Positive rate
-gear in transition. -
Csorbi
addikt
válasz
Hedgehog9780 #16035 üzenetére
Erre gondolsz? [link]
-
cintula187
addikt
válasz
Hedgehog9780 #16035 üzenetére
Linkeld be a pontos időkóddal az érintett videót
-
fatal`
titán
válasz
Hedgehog9780 #16028 üzenetére
-
cintula187
addikt
válasz
Hedgehog9780 #16017 üzenetére
Remélem, hogy nem lesznek ennyire elszállva az árak PMDG esetén talán, mivel a default gépek is viszonylag sokat tudnak.
@Korcsiii: random gurulóut elnevezések lesznek? Nanemár. P3d esetében is néha belefutok (pár hónapja használom csak a navigraph-ot ezért kezdett feltűnő lenni nah)
és zavar.
-
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #16015 üzenetére
Mivel nem vagyok tesztelő, csak az eddig látottak alapján:
Szerintem jóval kevesebb kiegészítő kell majd:
- A táj alapból részletes (elvileg utcaszintű?), kidolgozott, jól néz ki (UTX/FTX Global, photoscenery-k kiestek).
- A legtöbb reptér valószínűleg használható minőségű lesz - bár a random generált gurulóút betűzésektől a hajam az égnek áll, akkor már inkább nyúlhasson bele a közösség, mint az X-Plane gateway-en. Mindenesetre csak pár tucat valósághűen lemodellezett reptérről beszélnek, a többit az AI legenerálja (nem csak a gurulókat, az épületeket is), szóval várható jó pár addon reptér (de pl ha jól rémlik az UK2000 nem kapott alpha/dev hozzáférést).
- Elvileg lesz navdata - mondjuk ez már FSX-ben is volt valamilyen szinten, és persze jól elavult, mert nem volt frissítve, mindenesetre tegnap raktam egy kérdőjelet a Navigraph mellé (oké, SimBrief meg egyebek miatt úgy is kell)
- A látottak alapján lesz pár használható alapgép - de azért pl a PMDG is dolgozik már az FS2020 gépeken, mert mindig van feljebb, no meg ott vannak a ritkább típusok, amik úgysem kerülnek bele alapból. (mondjuk véleményem szerint ha az alap gépekre ha jönne egy ZIBO kaliberű mod, akkor a PMDG simán lehúzhatná a rolót)
- Az időjárásról külön epizódok szólnak, ennél jobbal előrukkolni nehéz lesz.
- A mindenféle földi kiszolgáló meg (az én véleményem szerint) egyéb sallangok is úgy néz ki alapból benne lesznek.
- Nyilván aki multiplayer-nél komolyabb hálózatra vágyik (IVAO, VATSIM, PilotEdge), annak kell majd az a kiegészítő. Bár itt meg erősen fennáll az esélye, hogy megcsappan az utánpótlás ezeken a hálózatokon, ha sikerül egy komoly mulitplayer-t összehozni, irányítással, szabályok betartatásával - és nem mellesleg AI gépekkel, amik nélkül elég üres tud lenni a légtér (mondjuk lehet épp ez teszi fotelpilóta szempontból kezelhetővé a szituációkat).Szóval összességében én ha megveszem, nem tervezek majd túl sok addont venni (mondjuk ez már X-Plane esetében is így volt: A320, B748, AVS, a többi az ingyenes mod: ZIBO, BetterPushback, stb). Nem lennék most az addon gyártók helyében.
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15798 üzenetére
Nyilván nem közben kell, hanem amíg nincs elindítva a repülés a ProATC-ben. Utána már tudod azt használni, amit szeretnél.
Igen, szimplán a Soundban kinyomod a Voice pipát, illetve a Generalsnál a menüt, hogy ne jöjjön elő automatikusan.
Egyébként ezzel nekem is bajok voltak, sosem engedett leszálni sajnos az adott pályára amit kinéztem
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15796 üzenetére
Én ezt átraktam másra és jó lett
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15793 üzenetére
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15791 üzenetére
Hát igen, az FSX terén az ATC mindig jobb volt (P3D is ugye, mivel FSX64bit), reméljük azért az SDK is jobb lesz így..
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15789 üzenetére
Sosem lesz tökéletes sajnos, én is megakartam oldani, hogy figyelje a live AI forgalmat az ATC, sajnos azt nem lehet. Pedig ha az ATC is úgy kommunikálna a Live AI-val, stb, akkor nagyon adná..
-
Freiherr
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15786 üzenetére
Lekéred a METAR-t ,aztán szépen leszállsz az aktív pályára, függetlenül az ATC-től. Amúgy sem takarítja el előled az AI forgalmat, ha meg az sincs, akkor pláne nem számít.
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15786 üzenetére
A legközelebbi amit tudsz használni a ProATC-X de azon kívül tudtommal nincs "élő" ilyen addon.
Élő traffic-ot rakhatsz be, de a ProATC sajnos nem kezeli ezeket, így sosem teljes az élmény.
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15783 üzenetére
Ezt jelöld be a beállításokban, így megfog jelenni a kezdőképernyő és többet nem fog egyből oda ugrani a szim.
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15780 üzenetére
Van eső az Active Sky-ban is persze, az ASCA csak textúra egyébként.
Attól függ, milyen viszonyok közt repülsz. A lényeg annyi, hogy az időjárást a szimben tedd a következőre: Active Sky weather theme, aztán pedig válaszd ki, hogy Élő időjárást akarsz, korábbi dátum szerintit, vagy egyedit.
Na most ez alakulhat úgy, hogy épp vihar van kint (élő időjárás), akkor mákod van.. Ha nem, akkor pedig menj egy korábbi dátummal, esetleg egyedivel.
Add a New Custom Weather Area, majd a Set a METAR-nál használhatod akár a Presetet is
3. [link]
A továbbiakban megadhatsz turbulenciát, végül csak tovább lépsz mindig és végül OK, ekkor látni fogsz egy nagyobb elipszist, ami jelzi az adott területet, ahol eső lesz (A Liszt Ferenctől elér majd nagyjából Siófokig)
Ezután már megnézheted milyen, de a legtöbb ember itt vagy VATSIM által adott időjárás által repül vagy valós idő szerintit.
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15777 üzenetére
Szia!
ChasePlane-hez van replay lehetőség, ott tudsz újra felvenni olyan szögből ahogyan akarsz. Emellé pedig NVIDIA GeForce Experience (ShadowPlay) vagy OBS, vagy Fraps.. Amit szeretnél
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Hedgehog9780 #15762 üzenetére
Hurrá! Feloldva az account.
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15759 üzenetére
Szombaton nem minden cég dolgozik, sőt még vasárnap sem, ez külföldön elég jellemző sok helyen. Nem mindenhol van 365 napos ügyfélszolgálat ám.
Még nincs vége a munkanapnak, főleg, hogy amcsi cégről van szó, ha jól tudom, ott meg még a fél nap sem telt el
De mint lejjebb is írták nem minden ügyfélszolgálatnál várj azonnali választ.
-
wolruf
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15759 üzenetére
Ügyfélszolgálaton dolgozom, pont most volt ordító ügyfél (nem cégünkhöz tartozó problémával, amin még így is próbáltam segíteni), hogy mi az, hogy nem válaszoltam neki 1 órán belül (előtte volt 5 levélváltás, melyek között 10-15 perc telt el)... No comment
Revolut 2 napig nem válaszolt, az egyik fejlesztő, akivel meg nekem van gondom, még válaszra sem méltatott. Nem minden support ugyanolyan
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15757 üzenetére
Azért nem hiszem hogy minden cég válaszol 24 órán belül, van ahol 2-3 nap.
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Hedgehog9780 #15751 üzenetére
Sziasztok!
Erre a problémára van valami javaslatotok?
Lockheedék nem akarnak válaszolni a leveleimre. -
LWhite
tag
válasz
Hedgehog9780 #15747 üzenetére
Az IVAO MTL installer-t futtattad? Letöltötted a gépeket, livery-ket?
Több gépnél is ezt csinálja? Lehet, hogy nincs meg minden gép vagy festés. -
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15747 üzenetére
Mert az nem repülőgép, hanem azonosítatlan repülő tárgy.
-
wolruf
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15743 üzenetére
Nekem vannak ezek (is)
Meg az összes panel
Jópofa cuccok, Airbus esetén kevésbé reális
De nost már van Thrustmaster T16000m fcs-em is, az jó lesz buszozni(most Elite-hez jó
)
-
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15740 üzenetére
Miután betölt a sim, én végig szoktam mozgatni minden potit: joystick, gátkar, pedálok, trim stb, akkor általában rendbe rakja a tartományokat (ha nincs hw gond). Mondjuk ez G940, lehet másak a szenzorok, más a driver, stb.
-
Razor18
tag
válasz
Hedgehog9780 #15740 üzenetére
Melyik Saitek csomag?
-
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15736 üzenetére
Mennyire volt tele a gép? Full üresen (pax+fuel) lehet a valóságban se bír magával.
Ha X-Plane akkor meg lehet lejt a talaj.Szerk: QW -
Razor18
tag
válasz
Hedgehog9780 #15736 üzenetére
Annyira nem vagyok benne könyékig a polgári szimekben, pláne adott géptípusban, hogy tudnám, normális-e a jelenség, de ha ki akarod zárni a hardver gondot (gázkar kalibrációja), akkor esetleg megnézheted, hogy az alapra húzott gázkarnak 0-t mutat-e a saját „kimenete”, illetve a gépen a hajtómű teljesítmény % alapjáratot mutat-e? Bocs, ha netán félreértettem a kérdést...
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Hedgehog9780 #15730 üzenetére
A 3. kérdésre tudja valaki a választ? Miért gurul zéró gáznál 30 csomóval?
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15733 üzenetére
FSLabs A320-X-nek van egy helyi hálózaton futó webszervere, ahol az MCDU-t megtudod nyitni böngészőben és használni, illetve van egy Fuel panel is, de azt nem használom itt.
-
LWhite
tag
válasz
Hedgehog9780 #15728 üzenetére
Valóban csak a levegőben lévő gépet mutatja, de ha van Flight Plan, akkor a Webeye az induló és érkező reptereket már jelöli (az azonosító adatokkal együtt).
-
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15726 üzenetére
Lehet csak a levegőben mutat, már nem rémlik.
-
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15724 üzenetére
Hát igen, a jelenlegi (10+ éves) hangcodec minőségét sokan kritizálják - elvileg már egy hónapja megy a szélesebb körű bétateszt az új codec-kel, hamarosan talán jön.
Mondanám, hogy a valóságban is torzít a rádió, de talán nem ennyire, néha én is küzdöttem vele, főleg az elején, amikor még nem vágtam annyira, hogy épp mit is akar majd mondani az irányító, melyik részére figyeljek különösen. -
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15722 üzenetére
Melyik klienst használod, melyik szimulátorban?
-
válasz
Hedgehog9780 #15720 üzenetére
SOP-tól függ, de általában rányomsz a Master Caution mellett a SAP-re, és megnézed, hogy minden hiba jelzés - ha volt - kialudt-e. A Master Caution-nel leokézott hibajelzéseket hozza vissza egyébként.
-
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15717 üzenetére
STAR:
Szerintem amint tudod, hogy melyiket fogod használni. Induláskor még felesleges, mert útközben úgyis lesz időd (legalább is mindig sietek felszállni, hogy mielőbb letudjam).Süllyedés megkezdésének a helyét (főleg irányítás hiányában) viszont csak a STAR beállítása után tudod pontosan meghatározni (mondjuk itt nem árt tudni, hogy egyes reptereken, pl LHBP-n borzasztó hosszú a STAR, általában rövidítik ha a forgalom engedi, és a belépőpontokra ennek megfelelően kialakult egy ATC által kért alacsonyabb magasság). Online vagy rákérdezel az irányítóra (nem feltétlen az aktuális), vagy ATIS adás alapján próbálod kitalálni, vagy szokás, előtted lévő gépek, fr24, stb.
Régen kifejezetten ellenezték Európában, ma már a legtöbb flight plan is tartalmazza a STAR-t, de tudtommal ez inkább csak tájékoztató jellegű, mind a pilótának (robot) mind az irányítónak (radar), hogy jobban lehessen tervezni. Az ATC meg a szélirány/pálya váltás felülírhatja. LHBP-n ugye 1/3 L/R/B/J pálya függvényében, de megint csak EGLL-lel példálozva, itthonról repülve LOGAN-ra érkezve lehet LAM3 és BIG1E is forgalom függvényében (ott a pályákat már transition-ben [via] különítik csak el, a STAR része ugyanaz).
Irányítás:
vroute-nak van egy ilyen feature-je, hogy meg lehet nézni, hogy az adott reptéren/útvnolra eső FIR-ekben melyik időpontban milyen sűrűn szokott irányítás lenni (VATSIM).
De mindkét hálózatnak van térképe, ahol meg lehet nézni az éppen fent lévő irányítókat:
VATSIM map [IVAO WebEye]
Illetve korábban voltak training esték n(em tudom van-e még ilyen), ahova kifejezetten az új pilótákat várták (nyilván normál forgalom mellett). -
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15715 üzenetére
[flightradar24] ha egyszerűen akarsz valósághűt...
Nyilván szél határozza meg az irányt, de több pályánál a legtöbb reptéren van erre valamilyen rend, csak utána kell nézni egyesével.
LHBP-n pl ha minden igaz még mindig 5kt hátszél komponensig 31-es irány a használatos [HC várható irány]. A futópályák eltolt bajonett rendszerű elhelyezkedése miatt pedig nyilván a taxi út minimalizálása a döntő a két pálya közt (van még jó pár ilyen reptér).
EGLL-en pl egymás mellett van a két pálya, ott egyrészt van A-B hét, másrészt napon belül váltogatják fix időpontban [EGLL runway alternation]
És akkor ebbe még beleszólnak a pályalezárások (karbantartás stb), amit NOTAM-oknból lehet megtudni. [LHBP NOTAM]
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Hedgehog9780 #15709 üzenetére
Én viszont in hülyeséget írtam, mert arrival-ra kérdezném.
-
weinmaker
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15711 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15691 üzenetére
Persze. ActiveSky 4 vagy ha XPlane-t tolsz, akkor ActiveSky XP
-
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15689 üzenetére
VACCHUN irányítók jobb fejekRégen egy hálózat volt, aztán kettéváltak. Más szoftver, más rendszer, de a lényeg ugyan az. IVAO-t mondják erősebbnek Európában (lefedettség, pilótaszám), de ettől még jobbnak nem mondanám. De pl az európai BAVirtual-nál eventeken a VATSIM slot-ok pillanatok alatt elfogynak (30-60 nagyságrend), IVAO-ra meg foglalnak 3-an. VATSIM-en az irányítókat jobban felkészültnek érzem (avagy éreztem, nagyon rég repültem már online), csak ott meg a hangkodek eléggé torzítja a hangot (dolgoznak már rajta) - mondjuk IVAO meg a TeamSpeak 2 miatt macerásabb elsőre. Ki kell próbálni mindkettőt, aztán meglátod melyik jön be. Vagy lehet tolni egyszer az egyiken, másszor a másikon, ahol épp van irányítás az adott útvonalon. -
weinmaker
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15680 üzenetére
Köszi! Rajta vagyok a tanuláson és olvasáson, csak mindig időhiányban szenvedek
-
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15679 üzenetére
Tegyem le neked -100fpm alatt a 747-est szélben egérrel?
Nyilván sokat számít a joystick/yoke, de ha nem hibás a joystick érzékelője (ugrál), akkor ott a más a gond. Egy videó vagy valami adat azért sokat segítene.
Gyakori hibák:
- nem megfelelő a sebesség (kevés -> átesik, leesik, sok -> erőltetni kell, akár már a megközelítést is) [Vref+5 az általánosan elfogadott]
- kilebegtetés szöge (sok -> emelkedni kezd vagy bukdácsol, kevés -> nem csökken eléggé a varió) [2-5 fokkal elég felhúzni az orrát a megközelítéshez képest]
- kilebegtetés kezdete (korai -> elfogy a sebi, leesik, késői -> nem csökken eléggé a varió)
- gázkar levétele (korai -> elfogy a sebi, leesik, késői -> nem akar leérni, erőltetni kell) [50ft körül / pályaküszöbtől kezdve / érzésre ? erről olvastam már mindent, marad az érzésre]
- flaps állás (maxon irányíthatatlanabb az alacsony sebi miatt, de a kevésnél meg a sebi sok) [ez mondjuk sokszor airline policy, hogy pl 40 vagy 30 az alap eset, aztán nyilván rwy hossz, szél, eső, miegymás]
- force feedback hibás működése (amúgy pl Airbuson abszolút nincs is a valóságban, ha jól tudom, szóval nagygépen simán kikapcsolható szimban)
- robottal leszállva nem biztos, hogy le van szimulálva /ez a flare, Cypresss?/
-
Korcsii
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15666 üzenetére
Erről oldalakat lehetne írni, inkább: [link]
Induló/érkező: SID/STAR néven találhatsz rá esetleg leírást (ha most nagygépes repülésről beszélünk). Mindenképp kell egy olyan autopilot-tal (FMC/MCDU) rendelkező gép, ami tudja ezt (és pl Navigraph által frissíthető az adatbázisa), ez általában addon gépet jelent (X-Plane kivétel, de ott se érdemes az alapgépekkel menni, van free mod hozzájuk).
Ezen kívül szoftveresen csak a hálózatnak megfelelő kliens kell, pl: [link]
Útvonaltervezés: mindenki másképp csinálja, pár hasznos link:
[simBrief]
[RouteFinder]
[SkyVector]
[vroute]
[Real World Flightplan Database]
[FlightAware]
(funfact: egyszer nekiálltam útvonaltervezős doksit írni, 5 oldal után félbemaradt)Ha konkrétabb kérdésed van, akkor szívesen segítünk, csak ez így tényleg egy regény lenne.
-
sqpp
őstag
válasz
Hedgehog9780 #15662 üzenetére
Egyikkel sem jársz rosszul, ha 787-es kell akkor Quality Wings, ha 737, 747, 777 akkor PMDG nyilván.
Egyébként ezek a legminőségibb addonok. Ha Airbus, akkor FSLabs A320, A319, (vagy Aerosoft). Utóbbiból asszem még nincs minőségibb sajnos. Kidolgozottabb A380-as az készül (Nem FSLabs) a többiről nem tudni semmit. Concorde P3Dv4 tuti készül, az utóbbi FSLabs. Talán most ha szerencsések vagyunk, akkor az FSLabs pont az A350-esen dolgozik, de ez csak egy feltevés.
-
cintula187
addikt
válasz
Hedgehog9780 #15650 üzenetére
V1 em van. Az meg érte. Laptopon fut a kliens így tök jó.
-
cintula187
addikt
válasz
Hedgehog9780 #15638 üzenetére
-
-
válasz
Hedgehog9780 #14739 üzenetére
Per pillanat így állunk, de ez rohamosan fog változni!
[link] -
válasz
Hedgehog9780 #14625 üzenetére
Akkor szerintem először olvasd el fen a forum tetején az összefoglalót!
VFR = Látás alapján repülés
IFR = Instrukciók alapján repülés
Hardver tekintetében én egy legalább 120Gb SSD-re tenném a szimulátort, hogy külön legyen mindentől...
Az első időben ez elégnek kell hogy legyen!
Amit én tanácsolnék, hogy ne szemeteld tele minden ócska kiegészítővel, hanem inkább kérdezz és Mi szívesen elmondjuk a tapasztalatainkat!
Maga az alap szim nem túl bonyolult és jól is fog futni a gépeden!
A bajok majd ott kezdődnek, mikor elkezded "tuningolni" és jönnek az egyéb kiegészítők.
AI forgalom, Időjárás generátorok, földi kiszolgálás, másodpilóta segéd szoftver, Kamera rendszerek, TrackIr...
Stb stb!
Elvileg a végtelenségig lehet toldani foltozni...
Ami a joyt illeti!
Én évekig egy Logitech Pro-t használtam! Olcsó és viszonylag strapa bíró, jól konfigurálható! De mivel én annak idején a Boeing-ok irányába mentem el, így váltanom kellett! Először vettem egy CH Yoke-t! Aztán jött egy ProFlight Yoke System a Saitek től! Egyáltalán nem bántam meg! Van hozzá egy Saitek Rudderem és teljesen meg vagyok vele elégedve!
Nálam nagy előre lépés volt a TrackIr5 beszerzése! Nagy élmény! De ha ügyes vagy, lehet házilag is gyártani!
Azt bátorkodnám ajánlani, hogy kezd magyar országgal! Az LHSimulátor.hu találsz nagyon szép ingyenes kiegészítőket amik részben kis hibákat leszámítva tudnak működni P3D-vel.
Aztán majd a többit mondjuk! Ha kérdésed van, írj és segítünk! -
válasz
Hedgehog9780 #14616 üzenetére
Szia!
Üdv a forumon!
Bátran merem mondani, hogy ez egy Baráti társaság aki nagyon szereti a repülést és mint ahogy vissza olvasol egy picit láthatod, hogy a repüléssel kapcsolatos dolgokat vitatjuk meg és segítünk egymásnak ha szükséges!
Amit először el kell döntened, hogy melyik platformot választod!
per pillanat FSX, P3Dv3.4 és XP11 a használható választék!
Ennek eldöntése nem egyszerű, bár szerintem mindenki favorizál valamit és azt isteníti!
Nekem a P3D jött be a leginkább!
Ami a tanulást illeti!
Két nagy hálózat van használatban az IVAO és a Vatsim. Én az IVAO-t ismerem jobban. Ott szoktak lenni online oktatások, amikre célszerű bekopogni!
Aztán a következő, amit el kell dönteni, hogy milyen irányba szeretnél elindulni.
VFR? IFR? Kisgép, nagy gép? Melyik típus érdekel leginkább?
Aztán nagyon fontos, hogy milyen hardvered van?
Joy, vagy yoke?
Melyik égtájon szeretnél több időt tölteni? -
cintula187
addikt
válasz
Hedgehog9780 #14616 üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged