- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunnyhu
senior tag
Én is szívesen átállnék rá, mert VFR lényegesen szebb látvány, de a sok idegesítő marhaság miatt a vége mindig az, hogy 2020 a kevéssé szép látvány ellenére. Mert annyira azért nem erős a különbség, hogy elnézzem a hülyeségeket. Nemrég jöttem haza pár nemzeti parkból, gondoltam megnézem, hogy néznek ki. Hát úgy elrepültem felette, mint a pinty, köze nem volt a szimes látványnak a valósághoz 2024-ben.
De összességében hajlandó lennék átállni, ha pl. ez a szélvédő effektus végre javítva lenne, így 24-ben kizárólag külső nézetből repülök ami azért nem túl szimulátorszerű élmény. Már gondolkoztam rajta, hogy hátha a reshaderrel valahogy ki tudnám javítani, de valahogy sose érte el az ingerküszöböt, egyszerűbb volt a 2020-ra visszalépni
-
Vesa
veterán
Jó kis darab, nekem is ezeréves már, túl van egy gimbal zsírozáson, de más gondom még nem volt. Más kérdés, hogy közben lettek sokkal jobb minőségű cuccok is a piacon, ma már ez a műanyag gimbal kicsit nekem is fáj bár működik, a gázkar viszont még mindig csúcs. De már nem cserélem le, mert amúgy is tele vagyok mindenféle vezérlővel és a végső cél egy rendes 737 replika vásárlása, csak győzzem kivárni amíg a WinWing kiadja.
Az FMC-t és az MCP panelt is megrendeltem már április elején, de sehol semmi. Szerintem sárgafej vám karatéja miatt csúsznak, mert a Global store-ban már régen van, EU-ban még mindig 45day ETA.
-
xandrush0831
aktív tag
Heathrow, valamelyik cargo parking mellett, szemben a Premier Inn-nel. Pontosabban mar nem emlekszem.
Megjelenes kornyeken csinaltam a kepet, ezert is kerdeztem hogy javult-e mar. Nem hurrogni jottem. LOD 150 volt, savszel gigabit. De 400-as LOD-on is ilyen volt minden. Gurulasnal meg megkozelitesnel nagyon ocsmany volt, foleg VR-ban ahol latszik is rendesen. -
-
HantekDSO
tag
A gondom az, hogy hiába hozok létre mondjuk az A350-eshez, a 747-eshez és a C182-höz is egy-egy specific controlt, ha az egyiken állítok az érzékenységeken, a másik kettő is is ugyanarra az értékre áll be. Tehát mintha csak egyetlen érzékenység beállítás lenne, ami mindegyikhez hozzárendelődik.
-
-
Bandit21
addikt
Ezt ki tudod fejteni:
Én mondjuk átállítottam a community+rolling cache könyvtárakat is a játék telepítési mappájába...
Mert akkor megcsinálom én is.
Nem lehet az a baj hogy még fent volt a 20 amikor érkezett a 24 és azt később leszedtem?Nálam így néz ki:
E:\xbox\Microsoft Flight Simulator 2024 nincs benne community folder. -
bunnyhu
senior tag
A SU2-re tök felesleges várni a vétellel. Ha meg akarod venni, akkor vagy tökmindegy mikor vagy egy jó leárazásra érdemes várni és spórolni. De patch-hez kötni a vásárlást ... az vagy lesz valami vagy sem, aztán egyszer úgyis megjavul. Én megvettem, fent volt, nem javult úgyhogy leszedtem. De mivel tudom, hogy úgyis megveszem - megvettem.
-
energomatt
őstag
Még mindezekhez további adalék, hogy minden egyes vezérlő esetében, amit módosítani kell, ugyanezeket a profil másolatokat külön külön meg kell csinálni és csak azon szabad módosítani. A korábban leírt három profilból azonban a legalsót valószínűleg felesleges másolni, nem igazán értem, hogy annak mi a szerepe.
-
energomatt
őstag
Tehát végre megoldottam a problémát. Ez a probléma pedig az volt, hogy hiába azonos két repülőgép valamennyi kontrol beállítása, ez alól kivételt képeznek a custom view beállítások, mivel ennek ellenére nem működnek. (Nálam a numerikus billentyűkön vannak.) A megoldáshoz a következő módszert találtam. Mindhárom preset csoportnak egyedi néven készítettem profil másolatot két különböző repülőgépre. Mégpedig akkor, amikor az adott gép volt betöltve. Ezt a szerver megjegyzi és gépváltáskor ezekre a profilokra átvált. Az újonnan hozzáadott gép esetében a custom view kiosztásokat, annak ellenére, hogy látszólag megvannak újra hozzá kell egyesével rendelni. Ez 20 beállítás 10 load és 10 save. Buktató lehet az, ha ezt azonnal ellenőrizni is szeretnénk, mert nem lehet! Minden gép esetében változtatás, vagy kipróbálás előtt egy program újraindításra van szükség. Szerencsére erről korábban már olvastam az FS fórumban, így sok további bosszúságot megtakarítottam, Így is volt elég.
-
energomatt
őstag
Visszatérve mégegyszer erre: a legalsó speciális fülön létrehozok egy profilt az adott gép nevével, akkor látom, hogy betöltéskor az meg is jelenik. Viszont megváltoztatok egy billentyű kontrollt próbaképpen, akkor az a másik gép esetében is jelentkezik, oda-vissza. Mást is változtatni kell a profilon kívűl?
-
doc
nagyúr
Az, 737 Max
csinálja ezt más gepeknel is, bár ott általában a sebesség az oka, visszalassitva kisimul, ez itt nem segített. X-Plane-Ben 737-800-zal szoktam repülni, ott nyilván nincs ilyesmi gond.
A trimet az autopilot allitgatja, latszik is a videón hogy fel-le rangatja állat módon.
meg ha már kerdezek, akkor meg egy: az miért van hogy a gép navigacioja (ami alapján az autopilot is megy) és a tabon mutatott útvonal eltér egymástól? Az autopilot kb mindig a tabon látható lila vonal mellett visz boven.
-
energomatt
őstag
Az nekem meg éppen jó lenne, ha csak opció, nincs gondom a streameléssel. Van megoldásod arra, hogy egy másik repólőgépet is tudjak használni a TBM 930 mellett? A billentyűzet és a joystick profil másolatra, ahol mindent beállítottam alkalmaztam a parancsot, hogy minden gépre érvényes legyen. Ha másik gépet választok akkor minden működik, de a custom camera menóriák üresek. Ezeket a num billentyűkre tettem, előtte mindent töröltem róluk. Ha viszont ide új rögzítésetek teszek ezzel elromlanak a TBM mentéseim. Próbáltam azt is, hogy egy bill profil másolatra mentem a változásokat, nem volt akkor sem ebben különbség, az is visszahatott a TBM 930 beállításaira.
-
xandrush0831
aktív tag
Nem lehet hogy az openxr toolkit nem kóser? Elvileg már nem fejlesztik, ha jól tudom. És igaz nem ugyanolyan VR eszközünk van, de nekem törölnöm kellett pár hónapja a toolkitet egy Pico frissítés után, mert minden stutterelt vele. Törlés előtt én is napokig kerestem a hiba okát, aztán kipróbáltam az uninstallt és kisimult minden. A kikapcsolása nem volt elég.
-
bunnyhu
senior tag
Régen volt nekem is ilyen gond, amikor bevezették, hogy nem csak 1/2 hanem 1/3 fps-re is legyen reprojection és valamiért nem volt képes a félre felmenni. Ha 90hz a VR-od akkor a 33 gyanúsan ez, de hogy mi okozza ... passz. Mindegy, nekem a downgrade megoldotta a gondjaimat, semmi se indokolja a frissítést, van DLSS4 és tökjó, a többivel meg játszon akinek gondja van
-
energomatt
őstag
-
bunnyhu
senior tag
Eddig milyen DLSS DLL-t használtál, a legújabbat? Mármint a 3.8.10? Nekem a 2024 amellett, hogy tényleg jobban döcög leginkább a szélvédő fényesség miatt továbbra se pálya, nagyon rontja az élményt. De látom benne a potenciált, ha végre felhozzák egy 2020 szintre a programot, egész biztosan át fogok állni. Biztos, hogy látványosabb a VFR repülés, nagyobb és érdekesebb a gépválaszték már a standarban is mint a közepes 20-as csomagomban, stb. De hogy ez mikor lesz??? Mondjuk ha a VR sebesség helyrejön (nálam is) és megoldják a szélvédő grafikai hibát én már hajlamos leszek a cserére, addig biztos nem.
Én megjelenés előtt arra számítottam, hogy a 2024 inkább egy okosított 2020 lesz csak újra el akarják adni, de láthatóan nem az, hiszen sok helyen egyértelmű visszalépés van, régi hibákat köszönthetünk újra. Ez lehet jó meg rossz is, nyilván nagyobb fejlődési potenciál lehet egy újra/átírt motorral cserébe ott tartunk, mint a 2020 megjelenésekor, hogy kell fél-egy év mire a kritikus bugfix megtörténik.
-
bunnyhu
senior tag
Kicsit próbálgattam, fs2024 szerintem továbbra is alfa, érezhetően jobban szaggat mint a 2020, az engem idegesítő hibáiival együtt. Lehet javított rajta a DLSS4 de nem realizáltam.
A 2020-on szerintem érezhető a javulás, most tekeregtem egy órát szinte el is felejtettem, hogy VR és nem monitor, alig volt beszaggatás talán vegasban a strip felett.
4070TiS 10600K 64GB DRR4 reverb2-vel. -
bunnyhu
senior tag
Biztos fog számítani, én szoktam cserélni és volt már, hogy tényleg érezhetően helyrerázta az FPS-t a DLL csere. Azt nem értem, hogy a játék fejlesztők ezt miért nem teszik meg? Jön a frissítés, és azt látod, hogy visszaállt egy régi verzióra, lehet megint cserélni, miközben javulást hoz és nincs vele gond. Stabilitásra nehéz hivatkozni manapság, amikor a legtöbb gáma esik-kel sokszor még fél évvel is a kiadás után
-
bunnyhu
senior tag
Most közben indítottam egy 2020-at, ég és föld, ott tök jó a kép. Az lesz amit linkeltem és amire más is panaszkodik. Remélem javítják, vagy egy off funkcióval vagy finomabb hangolás vagy ha bug akkor bugfix. Egyelőre ez van annyira zavaró, hogy max csak próbálgassam a 24-et de nem fogok áttérni, nekem a VFR low level repülés a lényeg és pont a látványt baxxa szét ez a hülyeség. Ezért lenne jó, ha lenne valami beállítási hack ami megoldaná.
-
bunnyhu
senior tag
-
bunnyhu
senior tag
Köszönöm! Igen ,erre gondoltam, hogy adnak kedvezményt, mondjuk nem annyira sokat, a 2020-nál simán megérte venni gamepass-t mert jóval nagyobb volt a kedvezmény, és úgy a deluxe kb 100ft-tal volt drágább mint a standard.
Csaba: Jah, az is opció, csak érdekelt mit ad a MS.
-
energomatt
őstag
Neked amúgy is reálisabb összehasonlítási alapod van, mint amit a Youtube-ra feltett, felezett képernyős 2020 / 2024 összehadonlító videókon látunk. Ott ugyanis a 2020 esetén nem használják a garafikát javító kiegészítőket, pl. az új Bing térképet, az általános reptéri talaj és kifutó javító szoftverek valamelyikét.
-
zeee
senior tag
Micrsoft store, xbox app. Az appresetet hogy kell csinálni? Ha letörlöm és újra teszem, akkor elszáll minden letöltött játék gondolom. Telekomos net, valami árulás van, mert ennek hasítani kellene. Csak ez a játék csinálja ezt, semmi más. A demo videós képrenyő ahol alul tölti befelé a dolgokat az egy óra. Próbáltam délelőtt is ma, akkor se volt jobb a helyzet.
-
xandrush0831
aktív tag
És betölt rendesen a photogrammetry? Én délelőtt 11 fele próbáltam, de siralmas volt.
Amúgy a VR tök random hogy elindul-e, nekem is csak negyedjére lett jó. Elindítottam mindent, steamvr stb, és csak azután váltottam VR-ra hogy elindult a repülés. Így bejött. De írtózatosan stutterel ha forgatom a fejem. Ahogy olvasom, 4090-el is ez van.
-
-
Jadro
veterán
Ezzel nagyrészt egyetértek, csak egy probléma van a jelenlegi verzióban nekem. A 787-10 Dreamliner. Mivel az nincs meg a standard csomag miatt, így az arra épülő modifikációk sem működnek. Lehet, hogy a csomagban lévő nem az igazi, de szükséges lehet. Ezt a hibát nem szeretném elkövetni az új verziónál.
Baromi jó lenne, ha meg lehetne venni külön is, mert a többi nem anynira érdekel. Persze értem az üzleti modellt is a csomagban vásárlás mögött...
-
wollnerd
aktív tag
és 23 gb adat a vinyón, minden update, gép és egyéb leszedve, és ezután lehet repülni.
Majdnem minden megy a rolling cache-be
Akkor a rendszerköveteménynek miért írnak 50 GB-ot? Gondolom vagy rolling cache-vel együtt értendő vagy egy jövőbeli helyigény.
Én örülök a helyigény zsugorodásnak. Jelenleg a 2020 150 GB-ot foglal, úgy hogy CompactGUI-val tömörítettem is a mappáját... 2024-el talán majd kevésbé kell majd zsonglőrködni a hellyel, az egyes különböző játékok letörlésével s újratelepítésével.(Tervben van a jövőben további/nagyobb SSD beszerzése.
)
-
HantekDSO
tag
Na, akkor én maradok a 2020 mellett. Ami jogosan maradna a felhőben, az a Photogrammetry, semmi más! Az egész másról nem szól, mint ha az "Úrnak" úgy tetszik, egy pillanat alatt elérje, hogy ne tudj játszani... Szerencsére ez (is) megkerülhető - csak sajnos minőségromlás árán.
-
HantekDSO
tag
Az időjárás az természetes, hogy online kell legyen - de azt nem értem, hogy a World Update-eket miért kell(ene) letölteni újra és újra minden egyes repülésnél? Miért nem jó, ahogyan a 2020-asnál volt: Ha megjött egy új update, azt letöltöttem a localra - és amíg nem jött egy újabb, az jó volt. Induláskor ellenőrizte, van-e újabb - ha nem volt irány a repülés!
A nettel kapcsolatban tökéletesen osztom a nézeted - ha az MS egyszer valamiért úgy gondolja, hogy leállítja a szervereit, akkor pá-pá, repülés! (Legalábbis látvány terén visszatérünk az FSX-hez...)
-
HantekDSO
tag
OK, köszi - de akkor ez a "menet közbeni" letöltés a photogrammetria adataira vonatkozik, az pedig a 2020-ban is online volt! A kiegészítő repterek, repülők, festések, stb. továbbra is tárolhatók lokálisan, nem? (Most kb. 6TB adatom van, 2 db 4TB-os M.2-esen - azt ne kérdezd, hány százalékát (ezrelékét?) használom rendszeresen...
)
-
HantekDSO
tag
"-ha minden world updatet és egyebet le akarsz tölteni hogy ne a netről húzza le az adatokat akkor kb 2 terabyte hely kell"
Ez mit jelent pontosan? Ha nem töltöm le lokálra, akkor minden egyes alkalommal repülés előtt/alatt tölti a kiegészítőket és az update-eket? Akkor azt hiszem, maradok a 2020 mellett - ott lehúzom a netről és legközelebb már ott van.
-
energomatt
őstag
Jó tippet adtál. Feltelepítettem, nem állítottam be semmit, csak kiválasztottam a új Bing térképet. Egy LOWW - LOWG VFR útvonalat repültem, abban a hiszemben, hogy ez a terület jól fényképezett lehet, elhanyagolt közép-kelet európa-i területekkel szemben, amiért persze mi is sokat tettünk és teszünk. Meggyőzően jó volt a látvány, amit tapasztaltam.
-
sheep
addikt
Na megoldódott, a játék betöltött és minden működik ahogy eddig. El sem hiszem hogy ennyit kellett szórakoznom vele. Jó a DCS meg az IL2 de azért már hiányzott az Alpok
A megoldás az volt hogy mindent törölnöm kellett az alábbi Windows Store mappából: C:\Users\User_name\AppData\Local\Packages \Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe\LocalCache
@csaba951,
köszi a tippet, jó lesz legközelebb -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ASUS RX 6750 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest