Aktív témák
-
r-chee
őstag
Ha a 128GB-os SSD-det nem osztod fel legalább két részre (pl. 70/48), sztem csak magad alatt vágod a fát. Hasonlóan azok is, akik egy 500GB-os HDD-n sem képesek egy külön partíciót létrehozni a rendszernek, egyet pedig minden másnak (az itt PH!-n sztem elhanyagolható tényező - kell, hogy legyen -, hogy rengeteg felhasználó azt sem tudja, mi az a partíció). Egybehánynak mindent, s ha baj van a Windows-zal, jön a nagy kérdés: hová pakoljak/mentsek több tíz vagy száz GB adatot....
30/60/64 s talán még 80GB-os SSD-k esetében is ez a téma tárgytalan.
-
DeFranco
nagyúr
Particionálhatod, de szerintem közel felesleges. Stock adatot (film, kép, zene) úgy sem tartasz rajta, akkor meg nagyjából minek. Amúgy kockázatot nem jelent, nem is vesztesz vele
Külön OP nem kell, elég egy helyen, ha van. A particionálást (ha mégis úgy döntesz) win7-tel csináld lehetőleg, az rendbe teszi az alignálást.
-
petakpa1
őstag
A táp Corsair CX-400, pár éves ugyan, de egy AMD A6-3500 APU-hoz bőven elegendőnek kellene lennie. Más nem is nagyon van a gépben, csak lap, proci, mem, ssd, dvd-rw és egy ide Maxtor 80 GB vinyó Abit Serille átalakítóval sata portra kötve. Még mielőtt valaki ez utóbbira gyanakodna jelzem, hogy utóbbi hardverek nélkül is próbátam, és akkor is ugyanez van.
Lap pár hetes, nem hinném, hogy kondis, de majd átnézem.
Nem nagyon van másik tápom, tényleg látezne, hogy nem elég neki a táp? De akkor miért van az, hogy terhelés alatt sem fagy a win?
-
Süni 1985 F
senior tag
-
zetecR
addikt
Szerintem MLC.
De az ára megmondja -
e00dgy
aktív tag
Valóban nem telepítettem rá OP-rendszert, viszont használtam olyan gépben már ugyanilyen SSD-t, ahol érezhetően gyorsabb volt a HDD-nél, tehát érzetre is gyorsabb mint a HDD.
Ezt pontosan egy DELL OPTILPEX 380-as gépben tapasztaltam, ott ugyan nem az OP rendszer futott rajta, hanem egy kiszolgáló program, vagyis a PC egy szerver és a programok futnak az SSD-ről.
Tapasztalatom szerint, egy WD Caviar Blue 250 GB sata2 HDD volt benne, ami de ki kellett cserélni mert tönkrement az elektronikája. Ez volt épp nálam, 30 GB elég a programnak.
Szerintem az érzetre sokkal gyorsabb.
De gondolod. Most majd telepítenem kell egy PC-amit most építek össze. Elég erős vasnak gondolom. Ha érdekel privátban leírom mi lesz abban a gépben, és ha gondolod telepítek rá egy Win 7 Prof x64-et kipróbálni.
-
e00dgy
aktív tag
Nem tudom, kaptál-e valamire is választ azóta
Szerintem a 30 GB-os ért 14 ezer forint sok.
Szerintem és kb 34 ért lehet már olyan 120 GB-osat venni, ami igen komolyan gyosran számít. Bár a sajátommal azt tapasztaltam, hogy mérni nem rossz eredményeket mér, csak elmarad az írtaknál.Viszont a HDD-hez mérve meg baromi gyors mindenben.
-
jim_raynor70
aktív tag
A TRIM nem az elettartamot hivatott javitani, hanem az irasi sebesseget, pontosabban annak szinten tartasat. Ezert a hianya gond lehet, miutan teleirtal minden egyes lapot az SSD-n.
De XP-n tobb mindent kell allitgatni, mint egy ujabb operacios rendszernel. Ott van peldaul az alignalas, vagy mas neven particio-eltolas. Ha nem egy Windows 7-tel particionaltad meg a meghajtot, biztosan el kell tolnod, hogy veletlen se essen ket blokkra a torles vagy a feluliras.
Van egy jol osszeszedett cikk, ami taglalja a TRIM parancs nelkuli operacios rendszerek ala szant SSD-k tipusat. Ha tovabbra is mindenkepp ragaszkodnal az XP-hez, akkor ajanlom az ott felsoroltak kozul valogatni, vagy atgondolni, mit nem lehet egy Windows 7 alatt megcsinalni, amit XP-n igen... -
F34R
nagyúr
még ennyit hozzá [link] valószínűleg nincs rendes achi driver fent náluk jó formán még 10TiB-t sem írtak rájuk és már haldoklást írnak.
Akinek volt van OCZ-je vagy akármilyen SSD-je és elmút több mint egy éves az leírhatná mi a helyzet. A legrosszab vezérlős daraboknak sem kellene megpusztulniuk ennyi idő alatt.
egyébként most Vertex Plus 30gb 12k-ba fáj.
Aktív témák
Hirdetés
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest