Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Aktív témák
-
Carasc0
őstag
válasz
Kisgyöpi #35593 üzenetére
Osztom örömöd! Én is most kezdem lassan beüzemelni. Alig várom az első átélést mikor sebes lesz az egész!
Gondolom akkor mindenki azt mondta hogy AZT A *****!
Én, mint fetebb írtam a telepítési cikk alapján csinálom! Persze ehhez kapcsolódott 2 kérdésem!
Blue@X: Eddigi SSD-kel kapcsolatos ismereteim alapján: erősen +1 szavazat az M4-re!
Kisgyöpi: Nem tudom, még a dobozba pihen! De nem fogom szerintem... Minek!
-
F34R
nagyúr
válasz
Kisgyöpi #35396 üzenetére
ja hogy épített asztali retail OS X lionnal az más . én akkor azt mondom samu. azok alapján amit írsz. Azt írtad játszol is ugye nem akarsz dual-bootot win 7-el ? a játékot SSD-re raknád ?
Nem írtad még mindig le mire használod a gépet. ez alapján még mindig sötétben botorkálunk.
-
Carasc0
őstag
válasz
Kisgyöpi #35392 üzenetére
Az értékek ahogy feljebb írták mind szekvenciális adatmozgatásra vonatkoznak! Nem rossz, de nem ez az egyedülálló mérvadó! Különböző típusú read műveletekben viszont a Samu jobb! De ez is egy szemlélet. Az összhangot kell nézni, meg azt hogy általános felhasználás esetén mennyivel lesz az egész gyorsabb! Elárulom ugyanannyival lesz gyorsabb bármelyiket is választod!
Pl. boot, programindítási idő esetén pl. mindegyik ugyanazt nyújtja!
Aztán jönnek a további feladatkörök ahol szintén elenyésző paraméterbeni különbségek vannak! Tehát tényleg belátható hogy általános használat esetén ezek közül nem lehet mellényúlni.
A megbízhatóság is érdekes kérdés. Megfelelő szoftveres és hardveres beállítások mellett elvileg mindegyik egyfomrán megbízható! Függetlenül attól hogy az egyikre Sandforce a másikra Samsung felirat van égetve!
Dominancia lehet még az ár, a csomagolás, a márkához való eddigi más eszközökből adódó pozitív vagy negatív viszony.
Ha viszont a szekvenciális műveletek fontosak, akkor GT mindenképpen. Ha meg nem, akkor szerintem a Samsung is megteszi. Ha a pénz számt, akkor az olcsóbbat!
WD Black-hez képest mindegyik egy Ferrari színvonal. Itt 5-8x sebességbeni különbségek vannak han em több. 2x? Ne viccelj..... annyival még az 1. generációs SSD-k is gyorsabbak
Nem a Samsung reklámozása céljából hanem csak úgy a különbségek megfigyelését célzóan ezt olvasd el: LINK
Na megpróbáltam körülírni!
-
F34R
nagyúr
válasz
Kisgyöpi #35386 üzenetére
talán annyi hogy tömörített adatok mellett gyorsabb de ez elenyésző.
nézd crucial-nal is ugyan ez van ott is lassabb az írás. A sandforce chipes SSD-nél jellemző főleg. Talán még az Intel 520-as lenne a megfelelő de az nem egy árkategória. (ahogy látom ez is sandforce) . -
F34R
nagyúr
válasz
Kisgyöpi #35374 üzenetére
Ne azzal foglalkozz hanem hogy a TRIM-et támogassa a Mac OS . előbb leírtam hogy Lion 10.7-be van csak. Ne ijedj meg fel fogja ismerni itt olvasgass [link]
előtte azért nem árt egy SSD firmware update sem.Ha Vertex 3-ra panaszkodnak akkor vedd a 830-t nem lesz lassabb , a többi adat e-penis növelésre jó csak.
-
-
Bodor
veterán
válasz
Kisgyöpi #35218 üzenetére
Alaplap fogja szeretni az biztos.
Idézet a felhasználói kézikönyvből: " 7. Operációs rendszer (OS) telepítése
Az új SSD optimális működési környezetének kialakításához a Samsung ajánlja
az operációs rendszer újratelepítését. Az operációs rendszer telepítésének
részletes leírását megtalálja a telepíteni kívánt operációs rendszerhez kapott
felhasználói kézikönyvben, illetve telepítési útmutatóban.
Megjegyzés: Ha a Windows valamelyik korábbi verzióját használja (például
Windows XP vagy Windows Vista rendszert), a Samsung szerint
ajánlott váltania a Windows 7 rendszerre. A Windows 7 rendszerben
lévő AHCI-illesztőprogramok és a TRIM parancsok ugyanis lehetővé
teszik az SSD-meghajtó teljesítményének és élettartamának
maximalizálását.
Megjegyzés: Az SSD 830 sorozat nem feltétlenül működik megfelelően a Mac OS X
10.5 Leopard verziójánál korábbi rendszereken."OS X Lion-nál nem tudom hogy műkszik a TRIM.
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Apple asztali gépek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- WD Blue SN580 2TB NVMe SSD - garancia
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest