- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
Aktív témák
-
Dee Dee
tag
válasz
JoceeHunt #45894 üzenetére
Hát, elég sok gond volt vele, de lehet én is bénáztam.
(A sztori közben a biosban mindig látszott minden vinyó)
Kimentettem a lemezképet külső hdd-re, aztán rámásoltam az SSD-re. De ujrainditáskor disk boot failure volt. Ezután fogtam és feltelepítettem az SSDre egy W7et, majd erre újra rádobtam a lemezképet. Ekkor már jó volt, tudott bootolni. De..
Van mellette egy tár vinyó, meg még egy, amin két particio: a lemásolt oprendszer meg további tárhely van. A másodikhoz nem fértem hozzá a my computerből, viszont a device managerben ott voltak szépen, mindent jól mutatott. Ha lehúztam az SSD-t akkor bezzeg simán bootolt a régi HDDről.
Most már nem tudom mit lépegettem ide oda, de most az SSD-ről bootol és látja mindkét tárhelyet (a másik oprendszer particiót továbbra sem). Indításkor ellenben lehet választani a két opre közül, most azt átálitottam h rögtön az ssd-re bootoljon.na ennyi volna, jó kacifántos
üdv!
-
tupacamaru
veterán
válasz
JoceeHunt #45793 üzenetére
Hibernáláskor kikapcsol a gép, de előtte kiírja a merevlemezre a memória tartalmát. Mikor ismét bekapcsolod akkor visszaírja a memóriába az adatokat és kész. Alváskor nem kapcsol ki teljesen, a memóriák kapnak áramot és az adatok ott maradnak bennük. Viszomt áramszünetkor bukod a nem mentett dolgokat.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
JoceeHunt #45782 üzenetére
Szia!
1) nem fontos, maradhat
2) meg lehet tartani. Azért szokták kikapcsolni, mert ír a lemezre pár giga adatot hibernálásonként, de ebben az SSD-ben van annyi tartalék, hogy emiatt nem fog tönkremenni. Több írással kell számolnod, ha bekapcsolva hagyod, de ha kellene, én sem kapcsolnám ki. Mellesleg az alvás engedélyezése nem elég? Mindenképpen kell a hibernáció?@CoolBoy323: akkor most arra volna szükség, hogy mit ír ki pontosan az office (eredeti, ugye? mert ha warez verzió, akkor bőven lehet az az oka, hogy egyszerűen szar)
-
K!$$rác
tag
válasz
JoceeHunt #21554 üzenetére
hát megbékélek vele szerintem.
Átrakhatnám egy erős asztali gépbe kipróbálni de nem fogom most már szétszedni a netbookot
A lényeg hogy így már a netbook 7 órát kibír és még mindig gyorsabb mint a "régi" 8 mb cashes 160gb-os hhd-vel amivel szerelik ezeket.. nagyon nem szomorkodom azért -
-
kazan23
aktív tag
válasz
JoceeHunt #21532 üzenetére
Köszönöm JoceeHunt!
Biztosan túl sokat kérdeztem és nem túl hatékonyan.
1. a legfontosabb dolog, ami nagyon ködös a fejemben, hogy a lightroom 100K+-os katalógusa jobban kikészíti-e az ssd-t, mint a hdd-t?
2. a gyorsaság nem igazán számít már ebben az esetben, ahol az első nagy ugrás [hdd>ssd] a lényeg. Úgy érzem a "leglassabb" kurrens 64G-s is bőven elég a célra.A Kingstonokra 36 hó garancia van, elvben.
Amúgy a garanciában már rég nem hiszek... a legtöbb esetben több a nyűg vele, mint amit megnyerhetsz a végére. Vidéki vagyok, nem járok nap mint nap a XIII. kerület környékén, így egy ingyenes gari is "drága" általában. Sajnos még/már nem érdeke a korrekt garanciális ügyintézés sem a gyártónak, sem a kereskedőnek. Kivétel ez alól, ha rendesen megfizeted az elején... pl: Logitech, de nem flémelek. Uff. -
jozsi252
veterán
válasz
JoceeHunt #21408 üzenetére
Én arra értem az elhasználódást hogy addig használod ameddig megy, tehát nem azt mondom hogy 50% osan vidd gariztatni, hanem ameddig bírod használni, ha már gondok adódnak vele, akkor vidd, és akkor nemtudják szvsz arra fogni hogy csak elvan használódva természetes dolog ezért nem jár a gari.
-
Gerisz
addikt
válasz
JoceeHunt #21411 üzenetére
A Garbage colletion miatt leveszi ugye 96-ról 89-re, legyen elég neki az amivel dolgozhat.
De én is képes vagyok bármekkora meghajtót belakni. Most mondjuk csak 3 játék van rajta, de már mindet kipróbáltam milyen ssd-vel.Jó darabig sokkal több volt az írás mint az olvasás. Mostmár megvan a 1,5-es arány mert egyre kevesebbet írok rá.
-
samu74
addikt
válasz
JoceeHunt #21411 üzenetére
Szerintem sok a windowsnak meg a progiknak az a 30-35 giga,én egy átlagos felhasználó vagyok(mi vagyunk többen!
) de nekem caklipakk az egész olyan 25 giga lehet.Anno én is egy 128-as Buffalo-val szemeztem,de annyira ismeretlen volt számomra,hogy nem mertem beválalni..Úgyhogy maradt a kingston,igaz nem egy sebesség bajnok,de az ára és a mérete kompenzálja ezt.
-
válasz
JoceeHunt #21303 üzenetére
Akkor marad a Hard Disk Sentinel. Ha ez is problémázna vele, akkor valami más gebasz van...
-
-
soldi3r
veterán
válasz
JoceeHunt #21299 üzenetére
a samsungnak van saját programja, talán az tud ilyet is
-
S-IW
tag
válasz
JoceeHunt #21243 üzenetére
Nekem Kingston SV100S264G van. A Windows7 32bit Boot idő 21mp + az alaplap 20mp-e.Gyakorlatilag a bekapcsolástól számítva 45mp eltelte után kezdhetek netezni. Nem sok program indul, víruskereső, minialkalmazások, HD Sentinel, MSN...a szokásosak. A Windows szolgáltatásaiból ami nem kell, letiltottam, bár lehet, hogy ez nem sokat jelent. A HDD boot idejétől kb. 20 mp.-el lett gyorsabb. Az alaplapom nem támogatja az AHCI-t, úgyhogy IDE módban működik.
-
SirRasor
addikt
válasz
JoceeHunt #21112 üzenetére
Oké, nem is úgy értettem, csak néha elfelejtem, hogy rajtam kívül is élnek még emberek, akiknek mások a felhasználói szokásaik
EDIT: de jó, hogy beszéltünk erről! Most utánanéztem, és be lehet állítani a wint úgy, hogy magától csatlakozzon belépéskor. Na, ma is megérte felkelni
-
SirRasor
addikt
válasz
JoceeHunt #21106 üzenetére
Bocs, de..tehát megy sok sz@r
Pölö procfigyelő, VGAfigyelő meg Ati catalyst aztán tényleg nélkülözhetetlen
Nálam tényleg nem indul sok minden, mondhatni semmi, mert csak az utorrentnek kéne, de ahhoz meg net kell, ami meg nem tud magától becsatlakozni, szóval így maradunk.
Visszatérve a lényegre: nem látom értelmét elindítani olyan szoftvert, amit nem használok minden nap legalább 2 órán keresztül, illetve azonnal, indulás után. Egyedül a böngészőt használom ennyire, de ott is szeretek előbb becsatlakozni a netre, és csak utána indítani a FF-ot.
-
válasz
JoceeHunt #21051 üzenetére
Prefetch-nek az XP-ben nevezték, Vista óta SuperFetch a neve, ami lényegében a Prefetch továbbfejlesztett változata. Ebből következően nem fogsz találni külön Prefetch meg SuperFetch szolgáltatást 1 OS-en belül...
Vista/W7 esetén így lehet letiltani
Faterkam
gyártó honlapjáról, tesztekből, vagy épp innen -
-
válasz
JoceeHunt #20978 üzenetére
Samsung 470 64G (saját)
Szóval, ahogy korábban is írtam, a 470-es sorozat nagyobb tagjai írásban gyorsabbak "csak", mint a 64G-s kistesó, ergo ezekkel az értékekkel semmi gond, így jó ahogy van. -
-
válasz
JoceeHunt #20941 üzenetére
Gyártót és pontos típust sem ártott volna megadni...
Az mit jelent, hogy nem boltban? Azt hogy használtan vetted, avagy csak valakitől de zsír újként (eredeti, bontatlan csomagolásban)?
Ha teljesen új egy SSD, akkor annak 0 órás üzemidővel kell rendelkeznie.
gyártó meg azért kellett volna, mert pl Samsung ssd-ket a ssdlife nem kezeli jelenleg, magyarul igen furcsa infókat képes visszaadni... -
törölt tag
-
fagy53
nagyúr
válasz
JoceeHunt #20278 üzenetére
Érdemes, de ne várj csodát, legalábbis olyat nem mint a win boot idő.
A pályabetöltés nemcsak a tároló sebességétől, elérési idejétől, hanem egyéb szervezési megoldásoktól függ. Érdemes megnézni, hogy a betöltéseknél sokszor éppen csak villog a HDD LED, ami a nem folyamatos működést jelenti, azaz az idő csak egy részet határozza meg a tároló sebessége. Ezért van az, hogy játékoktól is függ, hogy nyersz-e valamit az SSD-vel, vagy nem. -
Razor1
aktív tag
-
válasz
JoceeHunt #20263 üzenetére
Természetesen. Másik kérdésedre meg: [link]
Vannak olcsóbb, nagyobb kapacitású, gyorsabb (SATA3) stb SSD-k is a piacon, Én is csak kíváncsiságból vettem samut (Ha lehet hinni a híreknek, akkor a Samsung teljes mértékben megszünteti a HDD gyártást, kizárólag flash alapú adattárolókat fog fejleszteni/gyártani a jövőben)JoceeHunt #20266
Annak a hsz-nek a kérdésedhez ("Az Asus P8P67 sima lapba elmenne egy SSD ami Trimes?") semmi köze sincs...
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- BestBuy ruhás topik
- Bluetooth hangszórók
- Formula-1
- Medence topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kerékpársportok
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest