- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
Delila_1 #47131 üzenetére
Megnéztem. Tetszik
Minden scriptből tanulok valamit. De rajtam ez nem segít, hogy a Szinösszeállítás ablakot kimerevítsem
Asszem azoknak van igaza, akik szerint ezek a lehetőségek a szalagmenük megjelenésekor megszűntek. Amit meg én tapasztaltam, az lehet meg sem tötént?
-
szricsi_0917
tag
válasz
Delila_1 #47045 üzenetére
Szia
Ahogy mondtam neked becsatolom az elvileg majdnem végleges megoldást. Most 4x csinálja meg a folyamatot, mert 4 sheeten is végig kell mennie. Ahogy látom így is elég gyors lett.
Private Sub Kalkuláció_Click()
Dim i As Long, InduloIdo As Single
InduloIdo = Timer
Dim sor_allapot As Integer
Dim sor_anyag As Integer
Dim oszlop As Integer
Dim lastrow_allapot As Integer
Dim lastrow_anyag As Integer
Dim sorszam As Integer
Dim cikkszam As String
Dim osszeg As Double
Dim TIB As String
Dim csere_sor As Integer
Dim csere_oszlop As Integer
If tib_lista.Value = "" Then
MsgBox "Nincs kitöltve TIB azonosító!", vbCritical, "Figyelmeztetés"
Exit Sub
Else
Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual
Application.DisplayStatusBar = False
Application.EnableEvents = False
lastrow_allapot = Sheets("Gerinc kiépítés állapot").Range("S" & Rows.Count).End(xlUp).Row
lastrow_anyag = Sheets("Anyagösszesítő").Range("a" & Rows.Count).End(xlUp).Row
cikkszam = ""
TIB = tib_lista.Value
Sheets("Anyagösszesítő").Range("F2:F" & lastrow_anyag) = ""
For sor_allapot = 3 To lastrow_allapot
If Sheets("Gerinc kiépítés állapot").Cells(sor_allapot, "S") = TIB Then
For sor_anyag = 2 To lastrow_anyag
osszeg = 0
cikkszam = Sheets("Anyagösszesítő").Cells(sor_anyag, 2)
sorszam = Sheets("Gerinc kiépítés állapot").Cells(sor_allapot, 1)
For oszlop = 67 To 162 Step 5
If Sheets("Gerinc kiépítés adat").Cells(sorszam, oszlop - 1) = cikkszam Then
osszeg = osszeg + Sheets("Gerinc kiépítés adat").Cells(sorszam, oszlop)
End If
Next
Sheets("Anyagösszesítő").Cells(sor_anyag, "F").Value = Sheets("Anyagösszesítő").Cells(sor_anyag, "F").Value + osszeg
Next
End If
Next
lastrow_allapot = Sheets("Alépítmény állapot").Range("z" & Rows.Count).End(xlUp).Row
cikkszam = ""
Sheets("Anyagösszesítő").Range("g2:g" & lastrow_anyag) = ""
If Sheets("Alépítmény állapot").Cells(sor_allapot, "z") = TIB Then
osszeg = 0
sorszam = Sheets("Alépítmény állapot").Cells(sor_allapot, 1)
For oszlop = 81 To 176 Step 5
If Sheets("Alépítmény adat").Cells(sorszam, oszlop - 1) = cikkszam Then
osszeg = osszeg + Sheets("Alépítmény adat").Cells(sorszam, oszlop)
End If
Next
Sheets("Anyagösszesítő").Cells(sor_anyag, "g").Value = Sheets("Anyagösszesítő").Cells(sor_anyag, "g").Value + osszeg
Next
End If
Next
lastrow_allapot = Sheets("Házhálózat állapot").Range("v" & Rows.Count).End(xlUp).Row
cikkszam = ""
Sheets("Anyagösszesítő").Range("h2:h" & lastrow_anyag) = ""
If Sheets("Házhálózat állapot").Cells(sor_allapot, "v") = TIB Then
osszeg = 0
sorszam = Sheets("Házhálózat állapot").Cells(sor_allapot, 1)
For oszlop = 84 To 179 Step 5
If Sheets("Házhálózat adat").Cells(sorszam, oszlop - 1) = cikkszam Then
osszeg = osszeg + Sheets("Házhálózat adat").Cells(sorszam, oszlop)
End If
Next
Sheets("Anyagösszesítő").Cells(sor_anyag, "h").Value = Sheets("Anyagösszesítő").Cells(sor_anyag, "h").Value + osszeg
Next
End If
Next
lastrow_allapot = Sheets("Optikai kötés állapot").Range("q" & Rows.Count).End(xlUp).Row
cikkszam = ""
Sheets("Anyagösszesítő").Range("i2:i" & lastrow_anyag) = ""
If Sheets("Optikai kötés állapot").Cells(sor_allapot, "q") = TIB Then
osszeg = 0
sorszam = Sheets("Optikai kötés állapot").Cells(sor_allapot, 1)
For oszlop = 64 To 159 Step 5
If Sheets("Optikai kötés adat").Cells(sorszam, oszlop - 1) = cikkszam Then
osszeg = osszeg + Sheets("Optikai kötés adat").Cells(sorszam, oszlop)
End If
Next
Sheets("Anyagösszesítő").Cells(sor_anyag, "i").Value = Sheets("Anyagösszesítő").Cells(sor_anyag, "i").Value + osszeg
Next
End If
Next
Sheets("Anyagösszesítő").Select
For csere_oszlop = 6 To 9
For csere_sor = 2 To lastrow_anyag
If Sheets("Anyagösszesítő").Cells(csere_sor, csere_oszlop) = 0 Then
Sheets("Anyagösszesítő").Cells(csere_sor, csere_oszlop) = "-"
End If
Next
Next
tib_lista.Value = ""
Application.ScreenUpdating = True
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.DisplayStatusBar = True
Application.EnableEvents = True
MsgBox "Az összesítés elkészült!" & vbNewLine & vbNewLine & "Futási idő: " & Format((Timer - InduloIdo) / 86400, "hh:mm:ss") & vbNewLine, , "" '86400 = 24*60*60
End If
End Sub -
norbika84
csendes tag
válasz
Delila_1 #47053 üzenetére
A szűrést ismerem, de nekem azért kell átvinnem egy másik táblába az adatokat, mert az máshogy néz ki, és ezt nyomtatjuk ki. A szűrés nem megoldható, mert az eredeti táblázatban több adat is van ,amit nem kell nyomtatni, ez így gyorsabb, ha az adatokat átvisszük egy másik táblázatba, amin már csak azok az adatok vannak, amik kellenek. Így az eredeti táblázathoz nem kell hozzá nyúlni (oszlopokat elrejteni, stb).
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #46961 üzenetére
Szia!
https://itcafe.hu/tema/excel/hsz_46930-46930.html
Angol 2007
Üdv. -
MostaPista
tag
válasz
Delila_1 #46900 üzenetére
Aha, most mar ertem, hogy nem ertettetek meg a semat, jobb lett volna csinalni egy peldat, igy nez ki, ezert nehez a rengeteg sort elrejteni.
Az adatok megnevezes es datum szerint vannak sorbarendezve.Talan ugy kellett volna irnom, hogy a szukitett listaban azokat a sorokat kell csak latni, ahol az anyag, szin, meret oszlopokban nincs adat es az anyag, szin, meret oszlopok nelkul:
-
[w]
őstag
válasz
Delila_1 #46894 üzenetére
ha félre tudod tenni az eredendő dühödet és türelmetlenségedet, akkor könnyen be fogod látni, hogy nem tudunk egymás fejével gondolkodni, ezért előfordulhatnak félreértések, nem egyedül az egyik fél hibája.
ha most figyelmesen visszaolvasol, akkor látod azt is, hogy sehol nem írtam, hogy növekvő számozásra van szükség. az megvan, nem is kell bántani.
azt írtam "cég/sorszám/valami" van és "cég/sorszám/más"-ra kellene módosítanom.nem értek hozzá, segítségért jöttem ide, tőled ez a sokadik leereszkedő stílusú megnyilvánulás, amire ilyen helyzetben senkinek nincs szüksége.
-
[w]
őstag
válasz
Delila_1 #46892 üzenetére
nagyszerű, akkor még néhány kérdés:
kell lennie egy útvonalak.txt-nek - ez a "megnyitando.txt"
az utvonal kétszer is van definiálva, ha szándékos, akkor a második miben tér el az elsőtől?
mi az a cserék a B oszlopban? cellára nem lehet megadni?
egy sorszámozást kellene átalakítanom (ez az az egy módosítandó cella), ami elejétől fogva rossz volt és a "cég/sorszám/valami" struktúrát kellene átírni "cég/sorszám/valamimás" kinézetre, tehát igazából a szövegnek csak egy részét kellene cserélni -
[w]
őstag
válasz
Delila_1 #46884 üzenetére
még egy eszembe jutott:
lehet-e a sMappa változónak megadni pl. egy txt állományt, amelynek minden sorában a megnyitandó mappák vannak felsorolva és onnan magától olvassa be azokat?(még 900 mappa, 1900 db táblája áll előttem...)
+bónusz: nem újraírni a meglévő cella tartalmát, hanem hozzáfűzni lehet?
-
[w]
őstag
válasz
Delila_1 #46871 üzenetére
rendesen? rendesen az eredeti kódban volt, gondoltam nem terhelem feleslegesen a motort:
Sub xx()
Dim sMappa As String
Dim s As String
Dim wb As Workbook
sMappa = "C:\Dokumentumok\___TEMP\"
s = Dir(sMappa & "*.xls*")
Do While s <> ""
Set wb = Workbooks.Open(sMappa & s)
If IsEmpty(wb.Worksheets("Ellenőrzendő").Range("B25")) Then
wb.Worksheets("Ellenőrzendő").Range("B25") = "Készítő neve"
wb.Save
End If
wb.Close
s = Dir
Loop
End Sub -
pigsty
aktív tag
válasz
Delila_1 #13005 üzenetére
Üdv!
Kezdő supportos kérdése Excelhez:
ügyfél kérdi, miért másztak el neki a billentyű parancsai, lásd csatolt kép.
Eddig az értékértékként történő beillesztéshez még r betű kellett, most é kellene, de az meg redundáns, nem működik.
Többi kollégájának változatlan. Program főverzió 2105 , Excel 2019.
Ezt nem tudom. Közben keresgéltem, és a personalba létrehoztam ezt a kis érték beillesztés makrót, ám amikor ctrl+ akármit akarnék hozzárendelni, runtime 1004-el nem jó neki, a pasteSpecial metódusa hibás. Miért??Köszi a segítséget előre is!!
[kép] -
makoss
veterán
válasz
Delila_1 #46844 üzenetére
Szia!
Most jöttem melóba és a kolegák azt mondták, hogy a felső sor le lett fixálva a Viev -- Freeze Panes-ben lévő gombok valamelyikével (amúgy angol a kezelő felület) és mikor az törölve lett, működött.
Nem értem, hogy a szöveg megjegyzésére hogy lehet kihatással.
Végül amit te mondtál nem találtam, merre van pontosan?
Képet tegyél már be légyszi! -
WildBoarTeam
senior tag
válasz
Delila_1 #46843 üzenetére
Köszönöm! Működik tökéletesen
Pontegyenlőségre esetleg van ötleted?
Ehhez tuti kell még egy érték, amit mondjuk az E oszlopban tárolhatnék, de nem tudom mi lenne a jobb... Ami esetleg szóba jöhet szerintem: egy időtartam, ami alatt a pontokat szerezte vagy a megoldott feladatok száma (ez a megoldás lehet egyszerűbb, mint az idő). -
Anonymus23
veterán
válasz
Delila_1 #46833 üzenetére
Olyan változó, hogy pl a 48-as rendszer (de a többi is) lehet ~25 féle, és abból csak kb ~8 az amikhez a tartozó mennyiségeket össze kell adni
. Szerencsére ennek a 8-nak a neve egyfomán kezdődik, a többi viszont nem, így egy kis plusz művelettel megoldottam, hogy kigyűjtse nekem, hogy mennyi az annyi.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Delila_1 #46674 üzenetére
Hehe, hát Te nagyon-nagyon kedves vagy, nagyon szépen köszönöm
Nem szeretnélek ezzel terhelni és ha lesz időm, szívesen bele is ásnám magamat a dologba. De ha nem boldogulok, veszem a bátorságot és szólni fogok!
Annyi fejlemény van, hogy jövő hét elején tartunk házon belül egy megbeszélést, melyik irányba induljunk el.
Tényleg nagyon köszönöm, esküszöm, teljesen megilletődtem
-
Peterhappy
őstag
válasz
Delila_1 #46671 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Ezt próbáltam délután, valamit elbénázhattam (akkor nem tudtam átlépni másik fülre kijelölés során), de ahogy nézem, ez viszont nem dinamikus, hiába bővítem a tartalmat a fő táblán, nem frissül. Ha pedig átalakítom táblázattá, akkor az irányított szűrővel nem tudom kijelölni.@Lappi: Köszönöm szépen a tippet, ránézek!
(elnézést, az előbb nem vettem észre a válaszodat) -
Peterhappy
őstag
válasz
Delila_1 #46667 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors és hasznos válaszodat!
Nem találkoztam még a szeletelős megoldással, de van benne ráció.
Megfuttatom holnap a főnökömmel, de tartok tőle, hogy "nem ezt keressük".Arra közben rájöttem, hogy az irányított szűrő nem jó, mivel nem lehet más lapra tenni vele a táblát. Pedig az szimpatikus volt...
Volna esetleg egyéb ötleted/ötletetek?
Próbálkozzak valami nagyon egyszerű VBA-val?Az a bajom, hogy a táblázatot Sharepointból és Teams-ből is megnyitnánk és nem tudom, az az egyszerűsített nézet megfelelően működne-e.
Köszönöm a segítségedet!
-
the radish
senior tag
-
paolinho
őstag
válasz
Delila_1 #46458 üzenetére
Nem szövegként van a cella formázva, hanem dátummá.
Fferi50: Próbálom képekkel ilusztrálni. Lévén a "44136-os" probléma a munkahelyi gépemen egy szakmai dokuban jelentkezett, ezért próbáltam itthon egy másfajta, de hasonló elméleti síkon bemutatni azt. Itt azonban nem 44136-ként bukkan fel a dátum, hanem fordított, mondhatni angol formában. Itt már-már majdnem jó lesz a dátum, csak a hónap marad "00" adatú.
Excel
Az alap-Word doku
Adatmezők beszúrása
Adatmezők megjelenítve
Mergeformat
EredményA munkahelyi dokumban annyi a különbség ettől, hogy ott a 44136 nem mozdul, bármit is csinálok (Mergefield-Mergeformat). Holnap megpróbálom azt is kiollózni valahogy, de ugyanezeket a lépéseket csináltam mind az Excel-lel, mind a hozzá társított Word-del.
-
Met
nagyúr
válasz
Delila_1 #46356 üzenetére
Azt hiszem valamit nem jól csinálok mert nem jó
Fire/SOUL/CD Köszi de ezzel végképp nem tudok mit kezdeni
A villany óra állásokat irkálom.
A1 (előző havi állás) B1 (jelen havi állás)
A2 (előző havi állás) B2 (jelen havi állás)Azt szeretném hogy amit a B1-be írok átkerüljön az A2-be (aztán a B2 A3-ba stb.).
Az Excel okos szerintem tud ilyet csak én vagyok a buta hogy nem tudom használni -
andreas49
senior tag
válasz
Delila_1 #46262 üzenetére
Az INDIREKT függvényt sajnos nem ismerem és még nem alkalmaztam, nem találtam benne olyan információt, amit lehetne alkalmazni a problémámra. Ha ez segít, akkor mellékelem a fájl egy kiragadott részét.
https://drive.google.com/file/d/1fZZqsbeY0SQ9gQzfA8juxTHiTGAxoxPn/view?usp=sharing
Köszi a segítséget előre is. -
p5quser
tag
válasz
Delila_1 #45974 üzenetére
Szia!
Elrontottam az előbb, most néztem meg újra hogy mit írtam.
Szóval hogy nem a duplikálás kizárása a cél, hanem pont az ellenkezője.
Ital standoló, de ugyanaz a nevű ital többféle kiszerelésben létezhet.
De leltárkor az összkészlet kell literben. Pl:
narancslé 5l 12db 60l
narancslé 2l 7db 14l
A végén egy szumha húzza egybe, de nem baj ha visszakereshető hogy milyen kiszereléseket leltároztak. Ezért kell az auto suggest, hogy ha nincs adott kiszerelés, akkor ugyanazon a néven legyen eltárolva, de más kiszerelésben. Mindez persze többféle itallal, sokféle kiszerelésben.
De akkor a userform incializálásnál nem lehet deklarálni olyan változót, amit a userformon belül bárhol alkalmazhatok?
Köszi a választ! -
p5quser
tag
válasz
Delila_1 #45972 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Elsiklottam dolgok felett.
AComboBox_Change()
így néz ki;Private Sub ComboBox1_Change()
Dim i As Long
For i = 1 To Application.WorksheetFunction.CountA(Sheets(1).Range("B:B"))
If LCase(Left(Sheets(1).Cells(i, 2), 1)) = Me.ComboBox1 And Me.ComboBox1 <> vbNullString Then
Me.ComboBox1.AddItem Sheets(1).Cells(i, 2)
End If
Next i
Me.ComboBox1.DropDown
End Sub
Ő egy "auto suggestion" combobox, mindig a "B" oszlopból húzza be az ajánlott nevet. Ez egy 3xxx soros lista, amit a duplázások elkerülése végett ír ki. De - gondolom - minden módosításnál újraszámolja a cellákat. Lassabb gépeken (hdd) körülményes. Ha a userform incializálásakor megszámoltatnám vele, talán gördülékenyebb lenne. Ha aApplication.WorksheetFunction.CountA(Sheets(1).Range("B:B")) -t
deklarálnám és utána már csak behúznám, az segítene? -
-
bela85
aktív tag
válasz
Delila_1 #45807 üzenetére
Ez így jó lehet.. Köszönöm!
Esetleg úgy változtatni, vagy finomítani, hogy ha a kr1,kr2,kr3 stb oszlop között más oszlop is van, amit nem kell vizsgálnom, de ott is igen,nem paraméter lehet, akkor csak több darabteli függvényt kell csak egymásba ágyazni?
Illetve segédoszlop nélkül kivitelezhető valahogy?szerk: még egy dolog.. ha nem fixen a NEM-re megy a H2-be a függvény.. hanem ott is több kritérium lehet ami nem kell..
-
bela85
aktív tag
válasz
Delila_1 #45805 üzenetére
Sajna nem.. mert jelen példa szerint a képlet eredményül 1-et hoz.. de az csak azt nézi hogy minden oszlopban IGEN legyen.. de nekem az kéne, hogy ha a Krit.Fő. állapotban IGEN,Talán, Lehet stb.. több feltétel lehet, akkor utána szűrje, hogy a krit.1. állapotban van egy IGEN, akkor az már 1 fő (példa szerint 3 főre igaz).. utána a fő állapot marad, és nézem a következő oszlopot, Krit 2. állapotban van e IGEN. (van, 2 fő, de abból mindkettőt már számoltuk a Krit.1 állapot miatt is, tehát őket nem szeretném újra duplikálni) és így tovább.. Krit.3. állapotban (2fő aki megfelel, a fő állapotot is figyelve továbbra is), de itt is ugyanaz van, hogy abból 1-et már számoltunk az előző Krit.2. állapotban...)..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest