- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BagyiAti
tag
Sziasztok,
Az első két sort szeretném "T" mentesíteni, úgy hogy megmaradjon a szöveg formátuma a cellának. (persze van még pár ezer ilyen sor..).
Ha simán kitörlöm a T-t akkor megmarad szöveg formátum (3. sor), de ha Ctrl+H-val akarnám kicseréltetni a T-t semmire, akkor meg az lesz amit az utolsó sorba láttok.
Tudna valaki ötletet adni hogy tüntessem el a T-ket anélkül hogy ne állítsa át a formátumát szám-ra? -
BagyiAti
tag
Sziasztok,
Van egy képletem, ami két időformátumú cellát kivon egymásból, majd az eredményt percben adja meg:
=(ÓRA(E21)*60+PERCEK(E21))-(ÓRA(D21)*60+PERCEK(D21))
A problém az hogy ha "éjszakai intervallum" kerül a két cellába, akkor a matek nem lesz jó, mert pl. E21= 5:00 D21= 23:00 akkor az eredmény mínusz 1080 perc, pedig az ugye nettó 6 óra azaz 360 perc.
Valami ötlet? -
BagyiAti
tag
Másik topikból hozom, hátha érdekel valakit:
Power-user - Szombat 22 óráig ingyenesen telepíthető PC-re. -
BagyiAti
tag
Probálom máshogy is mutatni.
4 kimutatás van. Abból az 1,4,5-höz ha szeletelőt rendelek akkor ezt mutatja a kimutatás kapcsolatnál (mindegyiknél próbálva):
Ha a 2-es kimutatáshoz rendelek hozzá szeletelőt akkor meg ezt:
És ugye az lenne a cél, hogy a szeletelő mind a 4-et vezérelje.. -
BagyiAti
tag
válasz
Fferi50 #52617 üzenetére
Szia,
A kimutatás 2 az egy diagram (mint az 1,4,5), a kimutatáskapcsolat kép meg egy szeletelő beállitás. Tehát van egy szeletelőm ami a kimutatás2 diagramot nem eszi meg, minden mást igen..sőt, több szeletelőm is van, azok ugyanigy viselkednek. 3-at meg engedné...ha törölve van akkor miért engedné?
-
BagyiAti
tag
Sziasztok,
Van négy kimutatás diagramom, melyek száma 1,2,4,5. A szeletelők a kimutatáskapcsolat beállitásakor, nem ajánlják fel az egyiket, ellenben felajánlanak egy 3-as számút...ami nincs...valami ötlet mi lehet a baj?
Jha természetesen ugyanabból az adatforrásból dolgozik mind. -
BagyiAti
tag
Sziasztok,
O365-ben ha közös használatot állítok be, akkor eltűnik a "szín szerinti szűrés" opció. Erre esetleg van valami megoldás? Feltételes formázással vannak színezve sorok, majd az alapján szűrök szín szerint bizonyos szempontok alapján. Igazából eddig nem is vettem észre ezt, csak most igény lett a közös használatra..
-
BagyiAti
tag
válasz
Delila_1 #52165 üzenetére
Update:
Van olyan másik vba-s tábla ami jó nála, de ami kell az még mindig nem..
Beléptem az ő gépére az én jogosultsági szintemmel, és nekem se működik az ő gépén. Majd belépett ő az ő az én gépemre, és akkor működik neki.
Kértem IT-tól egy office ujratelepitést a gépére, nincs más ötletünk... -
BagyiAti
tag
Sziasztok, Van egy VBA-s céges kimutatás ami 5 felhasználónak tökéletesen működik évek óta, de most jött egy uj kollega és nála nem tudom életre kelteni..az alábbi hibaüzenetet hozza:
"compile error can't find project or library"
Mellett ülök, kilép a táblából én belépek nálam lefut minden szépen, kilépek, ő belép és ujra ue a hibaüzenet..
Makrókat engedélyeztem, admin jogosultsága van...
Tanácstalan vagyok.
W10 / O365 a környezet minden gépen.
Esetleg ha valakinek van valami ötlete megköszönöm a segitséget. -
BagyiAti
tag
válasz
szergejj #51858 üzenetére
Csak egy ötlet, nem lehet hogy a makro a 4. almappás hivatkozásokat akarja "átszámolni" amikor az 5. almappába akarod menteni a fájlt? Én van hogy 100MB-s fájlokkal dolgozok amik tele van képletezve és ilyenkor gyakran van hogy percekig tart az adatfrissités. Sőt az új adatokat úgy töltöm bele, hogy a beállitásokban először kikapcsolom a munkafüzet automata kiszámitását. De gondolom ezek alap dolgok másnál is, csak tippelgetek..esetleg ha kiveszed a pipát, akkor is lefagy?
-
BagyiAti
tag
válasz
Delila_1 #51832 üzenetére
Az a baj hogy pivothoz kellenek a dátumok. Annyit csináltam, hogy "hibás" keresésnél kitöröltem a keresési értéket, átformáztam szövegre, majd ujra beirtam akkor megjelent a zöld kis háromszög a cella bal felső sarkában, ezt megcsináltam a tartományban is, és most jó
Köszönöm az ihletet mindenkinek!
-
BagyiAti
tag
Sziasztok,
Van egy tartományom ahol FKERES-el bizonyos (5 jegyű) számokra keresek. Sajnos a tartományban vannak vegyesen dátumok és számok is. Azt vettem észre, hogy amikor a tartományban rákerestem a "44911"-re akkor az eredmény nem az lett aminek kellett volna lennie (egy szöveg). Egy kis keresgélés és agytorna után eszembe jutott hasonló probléma ezért dátumra formáztam egy cellát, majd beirtam oda a 44911-et és 2022.12.16 jött ki. Sajnos a tartományban is van egy ilyen dátum és azért hoz a képlet rossz adatot. Valami ötlet arra, hogy az fkeres a dátumokat ne vegye figyelembe csak a számokat?
-
BagyiAti
tag
Szia,
"SAP"-s okosságok engem is érdekelnek, topikot nem találtam hozzá itt, esetleg tudnál adni pár linket hol nézelődjek, BI, Power Query stb ügyben teljesen alapoktól kezdve? BI-os lekérdezések vannak nálunk is, illetve olyat excel táblák/lekérdezések amik "SAP Analysis for Microsoft Office"-s bővitménnyel működnek. Illetve scripting is érdekelne, szintén alapokról. HA lenne ezekről jó anyag/videó (angolul ok) azt megköszönném.
Ahogy a keresőben találtam egy SAP-s hozzászólást, én is (többek között) SAP-ból kiszedett adatokat masszirozgatok management felé napi/heti/havi szinten.
-
BagyiAti
tag
Sziasztok,
(Kollega állítása szerint) egyik napról a másikra, fájl mentés másként esetén a fájlnév elé automatikusan ez kerül:
~$
Tehát ~$filename lett a teljes fájlnév.
Nekem ez teljesen uj jelenség, valaki látott már ilyet, miért történik ez? -
BagyiAti
tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni?
Van több kategóriám, amik alá tartoznak egyedi értékek. Van egy adatbázisom (elég nagy), aminél az egyik oszlopban vannak az egyedi értékek, és az egyedi értékhez tartozó kategóriát szeretném eredményül visszakapni egy másik oszlopban.
Képként csatolok egy példát hozzá. Előre is köszönöm az útmutatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest