- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
BagyiAti #53889 üzenetére
Szia!
Ha teljes dátum van a két cellában, akkor a képlet:=(B1-A1)*24*60
Ha csak az időrész van benne, akkor pedig így:=HA(B1<A1;1-A1+B1;B1-A1)*60*24
Egy kis magyarázat:
A dátum/időt az Excel számként használja, az egész rész a napokat jelenti, a törtrész pedig az időt. (Egy nap pedig 60*24 percből áll.)
Ezért ha teljes dátum van, akkor a dátum/idő folyamatosan növekvő érték, így a kivonás működik.
Ha csak időrész van ott, akkor azt kell alkalmazni, hogy az idő az 1-ig eltelt (előző nap), illetve az 1-től eltelt (következő nap) idő összege.
Természetesen az eredménycella formátuma szám kell legyen.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
BagyiAti #52616 üzenetére
Szia!
Ha a Kimutatás2-höz állítod a kapcsolatot, akkor magához nem fog szerintem ajánlani, viszont az 1,4,5 vagyis a további 3 kimutatás amihez kapcsolódni lehet, az ott van. A kimutatás3 szerintem egy korábban törölt kimutatás neve lehet és ezért nincs is bepipálási lehetőség, ha jól látom.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
BagyiAti #52540 üzenetére
Szia!
Sajnos azt írják, hogy a formázás szerinti szűrés és rendezés nem használható közös munkafüzetben.
A színre szűrés helyett arra a feltételre kell szűrni, amely az adott színt (formátumot) eredményezi a feltételes formázás során.
Maga a feltételes formázás működik, makróból elérhető a DisplayFormat tulajdonság, amely mindig az épp megjelenített formátumot - a feltételes formázást is - tartalmazza.
Üdv. -
szergejj
csendes tag
válasz
BagyiAti #51859 üzenetére
Megprobalom, hátha ez segít. Igazság szerint az Excel tábla még 630kB méretű. A mappa ellenőrzés is csak annyirol szól, hogy megnezni létezik-e a mappa és ha nem akkor felajánlja hogy létrehozza. Még meg sem írtam azt a részt, ahol abban a mappában lévő 20 db fájl létezését vizsgálom majd még.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
BagyiAti #51825 üzenetére
Szia!
Az Excel a dátumokat is számként kezeli(!), csak a cellaformátumban meg tudod határozni, hogyan nézzen ki. Erről meggyőződhetsz, ha egy számot (ami egyébként nem dátum) tartalmazó cellát dátum formátumra állítasz.
Szerintem az lehet a megoldás, hogy a szövegként formázod a keresés alapját képező oszlopot és a keresendő értéket is.
Üdv. -
ny.janos
tag
válasz
BagyiAti #45948 üzenetére
Szia!
Bár a leírásodból az tűnik ki számomra, hogy az adatbázisod egy külön táblázat, amihez a termékkategóriát szeretnéd eredményül kapni, és ehhez a már írt megoldások elegendőek is, megosztom az én gondolatomat is, hátha hasznos lesz neked vagy másnak.
Én abból a gondolatból indultam ki, hogy az első sorban felsorolt termékkategóriák alá vannak felsorolva a hozzá tartozó cikkszámok (ahogy az általad megosztott képen is látható) és ebből szeretnénk egy olyan adatbázist előállítani, melyben a cikkszámok egymás alatt vannak és ehhez van a mellette szereplő oszlopban megadva a termékkategória.
Én ehhez a power query-t használtam.
1. Kijelöltem a teljes adattartományt.
2. Az adatok menüpontban a jelölt parancsot választottam.
3. A power query szerkesztőben címsorrá tettem az első sort.
4. Mindhárom oszlopot kijelölve az alábbi parancsot használtam.
5. Az oszlopok sorrendje fogd meg és húz módszerrel felcserélhető, az adatok az alábbi menüponttal sorba rendezhetőek.
6. Ha mindezzel megvagy, akkor betöltheted az excelbe.
Ezzel van egy teljes adatbázisod, és egy FKERES függvény is elegendő, hogy ebből kikeresd a saját adatbázisodban szereplő cikkekhez a megfelelő kategóriát.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
BagyiAti #45958 üzenetére
Szia!
Ilyen hosszú képlet biztosan fog valahol hibázni.
Az A-W oszlopokban levő adatok után kell írnod a keresőrészt. Abból indultam ki, hogy az X5 cellában kezdődnek a keresendő értékek.
Az Y5 cellába kerülő tömbképlet:=HA(SZUM(($A$1:$W$50=$X5)*OSZLOP($A$1:$W$50))=0;"NINCS";INDEX($A$1:$W$1;SZUM(($A$1:$W$50=$X5)*OSZLOP($A$1:$W$50))))
A tömbképletet a Ctrl + Shift + Enter kombóval kell lezárni, az Excel kapcsos zárójelbe teszi.
Ajánlott a tartomány végét megadni - én itt 50 sorral számoltam, ezt igazítsd hozzá a sajátodhoz.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest