- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rovgab
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valamilyen módon lehet beállítani dinamikus nyomtatási tartományt? (egy oldalt találtam ezzel kapcsolatban, de az nekem nem működött) Az "A" oszlopban miután elérte a leszűrt értékek végét, onnantól csak nullákat ír (szűrő függvénnyel csak így tudtam megoldani, hogy a formázás is megmaradjon, lényegtelen...) Szóval meg lehet oldani valahogy, hogy a 0 értékű sorokat lehagyja és dinamikusan változzon minden munkalapon a nyomtatási terület? Előre is köszönöm a válaszokat! -
rovgab
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy táblázatom és abból szeretném mondjuk egy kisebb táblázatba kiszűrni azokat az anyagokat (A oszlop) és a mögötte lévő mennyiségeket ( G-H-I-J oszlop) amelyek nem egyenlőek "0# + 0 KRT"-nal.
Tehát az anyag lenne a lényeg és, ha mögötte bármelyik cellában az érték nem egyenlő 0# + 0 KRT, akkor az a sor úgy kompletten kell. Ellenkező esetben semmit sem szeretnék látni abból a sorból, ahol mind a 4 oszlop nullás. Szűrő függvényben gondolkodtam, hogy azzal esetleg kivitelezhető lenne? A makró sajnos kizárva. Előre is köszönöm a segítséget.
-
rovgab
csendes újonc
válasz
Fferi50 #51580 üzenetére
Szia!
Igen, pontosan így van ahogy leírtad. Annyi, hogy ennek a sorba rendezését (anyagszám, szavatossági idő és darabszám) megoldom még az SAP-ban, és az excel már egyből a rendes sorrendet tudja figyelni. Az első bejegyzésem nagyjából ugyanez, annyi különbséggel, hogy ott darabszámok voltak felsorolva a raklapok helyett. Csak gondoltam így teljes raklapokkal megírva egyszerűbb és átláthatóbb. -
rovgab
csendes újonc
válasz
Fferi50 #51538 üzenetére
Szia!
Bocsánat, nem voltam 2 napig gép közelben. Összedobtam egy példát, remélem így látszódni fog, hogy mit szeretnék elérni. Első oszlopok a megrendelések, a második oszlop a tárhelyek és a harmadik amit pedig kapni szeretnék eredményként. Bármilyen nyakatekert ötlet érdekel, hogyan tudnám kivitelezni. Egyáltalán lehetséges -e? Előre is köszönöm!
-
rovgab
csendes újonc
Sziasztok!
Így egy hónap után sikerült az SAP-s akadályt, ami elém gördült elhárítani egy másik tranzakcióval, szóval újra tovább agyalhatok az exceles táblázatokon. Jelenleg ötleteket vagy konkrét elképzeléseket szeretnék kérni. Van egy munkalap, van rajta 3 leszűrt oszlop. Megrendelésszám, anyagszám és, hogy hány raklapot rendeltek belőle. Van egy másik munkalap, ahol az anyagok vannak felsorolva anyagszám és szavatossági idő szerinti növekvő sorrendben. Az-az elképzelésem támadt, hogy egy új munkalapra szeretném megkapni a megrendelésekhez tartozó anyagok tárhelyeit. Tehát, ha az egyik megrendelés kér 3 raklap vasat majd 4 raklap cukrot, akkor a következő megrendelésnél (feltéve, ha az is kér mondjuk cukrot) azok a tárhelyek már ne kerülhessenek listába.
A fejemben összeállt, a megrendelések leszűréséig el is jutottam, csak épp elképzelésem sincs, hogy mi alapján álljak neki ennek a részének.
Előre is köszönöm a segítséget és az ötleteket. -
-
rovgab
csendes újonc
Sziasztok!
Egy oszlopból szeretnék kiszűrni minden értéket egy másik oszlopba úgy, hogy csak egyszer szerepeljenek. 2016-os excel, szóval szűrő függvényem nincs. A növekvő sorrendbe rendezés sajnos szintén nem játszik. Van rá valami megoldás? Előre is köszönöm a választ.
Példa:
-
rovgab
csendes újonc
Most viszont megint elakadtam. Beraktam mindent egy táblára, hogy látható legyen. Van az O oszlop és azt szeretném elérni, ha egyezést talál az A15:L32 (oda fel van sorolva az összes létező kombináció ami csak előfordulhat) cellatartományban lévő értékekkel, akkor az M15:M32-ben megadott cellákat beillessze az A1:L3 közti tartományba. Úgy érzem túl nagy fába vágtam a fejszém
-
rovgab
csendes újonc
válasz
Fire/SOUL/CD #51388 üzenetére
Köszönöm! ezzel egy lépéssel közelebb kerültem a megoldáshoz, de a "mind nulla" kivételével mindenhova #értéket ír.
-
rovgab
csendes újonc
Sziasztok!
Adott egy 6x37-es cellatartomány. Minden sorban van egy adott érték meg mellette 5 nullás cella (vagy néhány esetben mind nullás). A hetedik oszlopba szeretném kiszedni az adott értékeket, mert engem a nullák nem érdekelnek. Tulajdonképp ki szeretném szűrni soronként. Először a szűrő függvényre gondoltam, de az a régebbi excelekben még nincs. Tudnátok valami alternatívát mondani? Előre is köszönöm! Alább egy példa: -
rovgab
csendes újonc
Látom ez a topik még mindig megy
kb másfél évvel ezelőtt kértem itt segítséget raktárkészletek excelben történő kezelésére és azóta egy olyan viszonylag komplex táblázatot sikerült szerkesztenem, hogy a munkaköröm fizikai pakolászós része lecsökkent 1-2 órára. Azóta is hálás vagyok nektek!
És köszönöm még egyszer.
-
rovgab
csendes újonc
-
rovgab
csendes újonc
Sziasztok! Remélem utoljára kérem a segítségeteket.
Szóval a táblázatomban azt szeretném elérni, hogy adott cikkszámonként a sorok végére a legrosszabb szavatossági időhöz tartozó mennyiségeket írja ki. Egyszer már kértem tanácsot ezzel kapcsolatban, de valamit rosszul írhattam be. Az egész táblázatban egyedül a legrosszabb szavidőhöz írja ki a saját értékét, a többihez #HIÁNYZIK-ot ad, holott nekem minden cikkszámhoz kellene a legrosszabb szavidő értéke. Beillesztem a képet, hátha megtalálja valaki, hogy mit rontottam el. Előre is köszönöm a segítséget. -
rovgab
csendes újonc
Sziasztok!
Lenne még egy utolsó kérdésem... Szeretném, ha a táblázatom minden egyes adott cikkszámhoz kijelezné a legrosszabb szavatossági időhöz tartozó mennyiséget. Eddig HA függvénnyel próbálkoztam, de nem igazán akar működni. Perpillanat ott tartok, hogy a legjobb szavatossági időhöz tartozó mennyiségeket mutatja meg a táblázat, de bármit írok át, rossz lesz. Hátha valaki meglátja a problémát vagy tud mondani nekem egy élhetőbb javaslatot.
Az első két tétel jó, de pl az utánuk következő anyagoknál már a legjobb szavidőnek mutatja a mennyiségét, holott nekem az előtte levő tételnek a mennyisége kellene.
Előre is köszönöm a segítséget! -
rovgab
csendes újonc
Sziasztok!
Egész éjjel agyaltam, de nem tudtam rájönni... kb egyáltalán nem értek az excelhez, ezért inkább megkérdezem a profikat.1-1 adott cikkszám mellett van több szavidő és van, hogy ugyanaz a szavidő többször is megjelenik (a gyártási azonosítók miatt). végeredményként azt szeretném kapni, amit a lenti képen elképzeltem, hogy termékenként és szavidőnként egy összesített mennyiség legyen. Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Synology NAS
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Trollok komolyan
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged