- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
válasz
DrojDtroll #25397 üzenetére
nekem ennyire futotta, valójában átverjük az X tengelyt mert dátum-ra lett állítva ahogy a képen is látszik, én mondjuk az ilyet nem szeretem mert lehet most jó de a későbbiekben az hogy nem azt a formátumot használjuk bekavarhat....
amíg két állomás között fix kerek kilóméterek vannak addig jó mert 1 nap 1 kilómétert jelent a diagrammon de ha már 1274 méter lesz beírva borul az egész, ezért nem ajánlott ezt használni!!!!!!!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #25394 üzenetére
Szia!
Nem ismerem a 2013-as verziót, de tartok tőle, hogy nincs ilyen lehetőség abban sem.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
-
sedyke
tag
Ha átírom a dátumot más napra, akkor működik. Mintha csak ezzel egy nappal lenne baja.
Nem lesz a szerencsenapom. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #25379 üzenetére
Szia!
A "hiányzó" x értékekhez interpolálnod kell a megfelelő y adatokat és így "megalkotni" a grafikont.
Pl. nem csak 5 és 15 kap értéket, hanem 10, majd 20,25,30 és így tovább az egyenes egyenletének megfelelő y értékeket. (x=10 esetén 1100 (1000 és 1200 között "félúton").
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
sedyke #25376 üzenetére
Szia!
Ha jól értem, akkor a keresendő táblázatodban nem találja meg az adott dátumot. Próbáld meg arra a dátumra rámásolni az előző dátumot (amit megtalál), majd utána átírni arra, amit keresel.
Sokszor észrevehetetlen "formai" okok játszanak közre a meg nem találásban (főleg a dátumoknál).Üdv.
-
DrojDtroll
veterán
Egy táblázat a vasútvonalakról szól. Információt találunk benne a vasútállomások tengerszint feletti magasságról, illetve az adott állomás távolságáról a kiinduló állomáshoz képest.
pl:
A B
5 1000
15 1200
60 980Az A oszlop tartalmazza a kiinduló állomástól mért távolságot a B oszlop a tengerszint feletti magasságot.
A következő grafikont kellene elkészítenem:Helyette csak eddig jutok:
Az nem akar menni, hogy az adott szakaszok arányosan jelenjelnek meg a grafikonon.
(2010-es verzióban érdekelne a megoldás)
-
-
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Excel 2007-ben szeretném megváltoztatni egy diagram tengelyének a ?mértékét?.
Teszek be róla képet, a lényeg, hogy az kellene, hogy ne 0 és 120 között mutassa, hanem mondjuk 60 és 120 között. Ez megoldható? -
slashing
senior tag
válasz
sedyke #25373 üzenetére
valószínűleg nincs olyan találat(pontos egyezőség) ezért #n/a az az nincs-et ad eredményül, ellenőrzid a szumha kritériumát(nem a képletben hanem ahol a képlet keresi, lehet elgépelted) bár így látatlanban elég nehéz.... illetve nézz rá képletkiértékelővel hogy hol akad meg..... mást így nehéz mondani rá...
-
sedyke
tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Van egy táblázatom, melyben az 'A' oszlopban lévő dátumokhoz szumha függvénnyel összesítem a különböző adatokat egy másik munkalapról.
Van egyetlen egy sor a táblázatomban, ahol valamilyen oknál fogva nem kapok eredményt az adott napra, csak hibaüzentet (#N/A).
Nem értem, hogy mi lehet a gond, mert az előtte és utána lévő sorokban tökéletesen összesít. Mindent adat rendelkezésre áll, minden ki van töltve hiánytalanul. Ellenőriztem a cellaformátumokat, a dátumokat is újra begépeltem, hátha elütés gondja volt, de semmilyen hibát nem találok.
A hibajelző a dátumra mutat, és ha megváltoztatom akár 1 nappal korábbra, vagy későbbre, akkor minden működik.Válaszotokat előre is köszönöm!
Szép estét!
-
Delila_1
veterán
válasz
Sweetraver #25371 üzenetére
Egy segédoszlopban a
=DARABTELI($R$2:$AB$31;A2)+DARABTELI($R$2:$AB$31;B2)+DARABTELI($R$2:$AB$31;D2)+DARABTELI($R$2:$AB$31;E2)
képlet megmondja, hogy az A, B, D és E oszlopban lévő számok hányszor fordulnak elő az R:AB tartományban.
-
Sweetraver
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy egy ellenőrzést szeretnék csinálni a következőhöz:
Van egy 30 soros, A2-AB31 oszlopig tartó táblázatom tele 3-6 jegyű számokkal. A táblázatnak minden számot 2-szer kell tartalmaznia. Persze lehet ugyanaz a szám, így előfordulhat, hogy az a szám többször szerepel mint 2, de mindenképp kell a párja, azaz min. 2-szer benne kell, hogy legyen. (de a 3 vagy 5 nem jó hiszen vmelyiknek nincs párja)
Ezt szeretném leellenőriztetni, hogy minden számnak megvan-e a párja.
Bonyolíthatja a helyzetet, hogy az A-B és a D-E oszlopokba kell írni az egyik számot (a C az A-B, a G pedig az E-F kivonásának, eredménye csak, de ezt nem kell figyelembe veni). A párja, vagyis ugyanaz a szám pedig R és az AB oszlopban van, de nem azonos sorban vannak. A többi oszlop jelenleg üres, vagy olyan számot tartalmaz, mely mindig fix, tehát nem is kell, hogy legyen párja.Példa:
B6-ban szerepel a 12452, A24-ben pedig a 6721. Ezeknek szerepelniük kell a R2-AB31 között valamelyik cellában. Ezt jelezze ki valahogy, ha mégsem szerepel.Van erre ötletetek? (plusz oszlop is lehet, ha nincs más megoldás vagy az is jó, ha kiírja, hogy hányszor szerepelnek a számok)
Köszönöm
-
slashing
senior tag
B oszlop képlete ha A-ban 1 vagy 2 szerepel...: =HA(A1=1;6950;HA(A1=2;3475;"bla bla bla"))
a bla bla bla-t kitörölheted és maradhat üresen azt akkor írja ki ha nincs egyezés....
(#25369) vzarmo
Adatérvényesítésnél nem kell beírni cellába az értékeket ha ilyen kis listát csinálunk elég pontos vesszővel elválasztani:
Ne legyen igazam de ez megint egy olyan feladatnak tűnik hogy itt a megoldás de hiányzik belőle a következő lépés ami miatt ez nem lesz jó hanem egy másik verzió kell majd.....
-
törölt tag
bocs a dupla miatt, de kifutottam a szerkesztési időből..
a másik problémára két megoldás:
1.
felírod valahova egymás alá a két számodat, majd rámész az A1-es cellára. ezután:
adatok/érvényesítés/"megengedve" résznél "lista"
forrásnak értelemszerűen az a tartomány ahol szerepel a 7000 és 3500.
végül A1 cellát kijelölve, a jobb alsó sarkánál fogva lehúzhatod ameddig akarod. B1 esetében, miután beírtad a képletet, jobb alsó sarkára kétszer katt és leviszi ameddig "A" oszlop tart.
2.
képletek/névkezelő/új
a képen láthatod, hogy mit hogyan kell megadni (névnek számot nem adhatsz meg).
ennek hátránya, hogy előhozni csak úgy tudod, ha egyenlőségjelet teszel a "h" elé. szóval nem feltétlen gyorsabb.hirtelen ezek jutottak eszembe, lehet van egyszerűbb megoldás is. amennyiben katyvasz lenne, azért bocsánat, de így is újra kellett írnom az egészet.
-
- iSO -
tag
Sziasztok!
A következő probléma megoldásához kérnék segítséget:
Azt szeretném elérni, hogy ha A1-be beírom, hogy 7.000 akkor B1-be automatikusan beírja, hogy 6.950
De ha azt írom A1-be, hogy 3.500, akkor azt írj B1-be, hogy 3.475.Extraként az is jó lenne, ha 7.000-ret el lehetne nevezni "1"-nek, 3.500-at "2"-nek. Stb, és csak a rövidített nevet adnám meg az A oszlopban.
Előre is köszönöm!
iSO -
-
slashing
senior tag
válasz
#75376384 #25364 üzenetére
A működési elve pofon egyszerű, az index-nek megadsz egy tömböt A15:A25 és jelen képletben a tömbnek kell egy sor vagy oszlop szám amit az index majd értékként fog megjeleníteni, mi a sorszámot a hol.van függénnyel adjuk meg neki(ez csak egy sima számot ad, nem eredményt). A hol van talál egy számot az A15:A25 tömb valamelyik cellájában megtalálja pl. az A17-ben lévő számot ami lehet mondjuk 98 vagy akármi de nem a 98-at fogja átadni az index-nek hanem azt a pozíciót ahol az a tömben található ez pedig az A17 esetében a 3. helyet fogja adni mert a tömben a 3. helyen található. Így az index függvény az A17-nek az eredményét fogja kiírni. De ha a hol van mondjuk A21-ben talál egyezést akkor a tömb 7 eredményét írja ki, ha több oszlopos a tömb és adunk meg oszlop számot is akkor a sor és az oszlop kereszteződésében lévő értéket fogja kiadni...
jó tudni hogy mikor pl. jobbról balra szeretnénk keresni tehet az fkeres ellenkező irányába akkor az index hol.van párossal könnyendén meg lehet oldalni ezt a feladatot, még ha most nem is ezt csináltuk...
-
törölt tag
válasz
slashing #25363 üzenetére
igazság szerint, amit korábban írtál azokat nem ismertem, így nem tudtam, hogy melyik egyes hagyható bent és melyik hagyható el. ezt utólag a gép ajánlotta.
kijavítottam és tökéletesen működik. köszi még egyszer.
az viszont érdekes volt, hogy megpróbáltam darabjaira szedve megcsinálni (minden cellában egy függvény és úgy hivatkozzon egyik a másikra), de úgy sehogy se akart kijönni. ez mondjuk nem is fontos, csak érdekelt az egész felépítése. -
slashing
senior tag
válasz
#75376384 #25362 üzenetére
Üdv, nincs mit de ebben az esetben a képletbe felesleges a *1 mert ott csak azért használtam plusz 1-et hogy eltoljam a sorhivatkozást illetve ha a HA függényvt kombináljuk egy és függvénnyel akkor a betáp leág is megoldódik:
=HA(ÉS(INDEX(tényleges;HOL.VAN(G270;tényleges;-1))=78;B270="leág");95;INDEX(tényleges;HOL.VAN(G270;tényleges;-1)))
-
törölt tag
válasz
slashing #25361 üzenetére
kipróbáltam, de ahol "dmin" értéke a legkisebb csőátmérőhöz tartozó volt (pl.: 35) ahhoz nem talált megfelelő értéket valamiért és jött a szokásos "hiányzik" felirat. mivel írtad, hogy csökkenőben jobb lenne ezért áttettem abba, majd igazítottam ennek megfelelően a függvényt.
illetve azt elfelejtettem megemlíteni, hogyha a dmin-hez a 78-as átmérő tartozna az nem lenne megfelelő, mivel leágazó ágról van szó (lásd "B" oszlop így oda minimum 95-ös átmérő kell) a végeredmény a következő lett. nekem jónak tűnik.persze a feladat szempontjából ez se tökéletes, mert a "betáp" és "átadás" ágak esetén lehetne 78-as átmérő is, de ez már részletkérdés és tudom, hogy olyan sose lesz.
köszönöm a segítséget.
-
slashing
senior tag
válasz
#75376384 #25360 üzenetére
szia,
próbáld ki ezt:
=INDEX(Q270:Q279;HOL.VAN(G270;Q270:Q279;1)+1)
A legjobb az lenne ha a hol.van függvénynél nem 1-et használnánk hanem -1-et csak ahhoz csökkenő sorrenben kéne lennie a kiegészítő táblának ezért használtam a sima 1-et és adtam hozzá +1-et mert a sima 1 a hol.van-ban úgy működik hogy megkeresi azt a számot a táblában ami egyenlő vagy kisebb mint a keresett értékünk.
De lehet kapsz jobb megoldást is, nekem most hírtelen csak ez jutott eszembe....
-
törölt tag
sziasztok
a probléma a következő:
van két oszlop. az egyik egy képlet alapján kapott számérték ("dmin"ez az oszlop tartalmazza a minimális csőátmérőket, amik ilyen-olyan tényezők figyelembevétele alapján jött ki).
ugye csak ilyen miatt nem fognak egyedi átmérővel rendelkező csöveket gyártani, hanem nekem kell kiválasztani a már meglévők közül az optimálisat. ezért csináltam egy másik oszlopot ahova az ilyen tényleges átmérőket raktam be.
a kérdésem az lenne, hogy milyen függvényekkel tudnám kiszedni a nekem megfelelőt?
ugye az fkeres igaz része azért nem működik, mert az a hozzá legközelebb álló értéket találja meg, ami nem mindig jó, mivel alálőni nem lehet.
mellékeltem egy képet hátha úgy érthetőbb lesz.tudom ez kiszedhető ránézés alapján is, de lesz még pár ilyen eset és a hibázás lehetőségét szeretném kizárni.
a segítséget előre is köszönöm.
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Szerintetek lehet az Excelbe javascript kódot használni?
Úgy kellene működnie, hogy az egyik cella tartalma alapján egy másik cella (html) tartalmát állítaná elő a javascript.Köszönöm!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
m.zmrzlina #25355 üzenetére
Szia!
Ismét az a felesleges select. Sokkal egyszerübb:
Application.DisplayAlerts = False
Sheets("leotom").Delete
Application.DisplayAlerts = TrueÜdv.
-
alfa20
senior tag
válasz
m.zmrzlina #25355 üzenetére
Köszi! ez igy tökéletes lesz.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
alfa20 #25354 üzenetére
Ez a megoldás nem foglalkozik azzal, hogy milyen nevet kapott a "keresztségben" az új munkalap egyszerűen a sorban a második munkalappal végzi a műveletet:
Sub ful_torol()
regi = ActiveSheet.Name
Sheets(regi).Copy After:=Sheets(1)
Sheets(2).Name = "leotom"
'makró... blabla
Sheets("leotom").Select
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWindow.SelectedSheets.Delete
Application.DisplayAlerts = True
End Sub -
alfa20
senior tag
Sziasztok!
szeretnék egy kis segítséget kérni:
makróba szeretnék egy váltózó nevő munka fület átmásolni egy adott nevűre, majd lefutna a makró és törölni az adott nevűt (másolatot), de ugy hogy ne kérdezze a végén a felhasználót a törlésről.
Sub ful_torol()
regi = ActiveSheet.Name
Sheets(regi).Copy After:=Sheets(1)
Sheets(regi & " (2)").Name = "leotom"
makró... blabla
Sheets("leotom").Select
ActiveWindow.SelectedSheets.Delete
End Subez ugye addig jó, míg nincs egy pl: "Munka1 (2)"-es fül ami másoláskor már ugye "Munka1 (3)"
-
slashing
senior tag
válasz
nfsu17 #25347 üzenetére
hát mivle nálad balra igazítva van a hónap gyanítom hogy csak simán szövegesen adtad meg de dátumot kell odaírni 2015.01.01 utánna meg egyéni számformátummal már lehet trükközni hogy csak a hónap látszódjon hhhh, és utánna jó lesz az....
így:
2015.01.01
2015.02.01
2015.03.01
2015.04.01
2015.05.01
2015.06.01
2015.07.01
2015.08.01
2015.09.01
2015.10.01
2015.11.01
2015.12.01(#25351) Gyufaaa
sima feltételes formázás van ilyen beépítve is hogy cella tartalma nagyobb akkor ilyen színű legyen...
-
slashing
senior tag
válasz
Gyufaaa #25346 üzenetére
Persze, mert 0-val való szorzáz az 0-lesz
Akkor neked nem hahiba kell hanem csak egy sima ha a 0-ra
Pl: =HA(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(":";A1)+1;9999)*1=0;"0";KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(":";A1)+1;9999)*1) így ki fogja írni hogy nulla de szövegként fogja kezelni ha nem így akarod akkor az "0"-t cseréld le mondjuk szóközre vagy akármire....
(#25347) nfsu17
Nem tudom az eomonth hogyan épül fel 2013-ban még kompatibilis ként sincs benne lehet teljesen máshogy kell vele a hónap utolsó napját megcsinálni.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
slashing #25345 üzenetére
Nem ír hibát. Illusztrálom képekkel:
Ebben az esetben a 4 mező közül csak 3-ban adok meg értéket és így nem kapok eredményt.
Itt viszont mind a 4 mezőben van érték és kapom az eredményt ahogy szeretném.
Tehát azt szeretném elérni, ha akár csak 1 vagy 2 mezőben adok meg értéket, akkor is megkapjam a szorzatot. Az első képlet az hibátlanul működik amit adtál. Az utolsó számok összegét adja a szorzó értékeknek a szélső mezőben. Csak valamiért ott nem szoroz, ha nincs mind a 4 mező "kitöltve".
-
slashing
senior tag
válasz
Gyufaaa #25344 üzenetére
nem lehet hogy érték hibát ad valamelyik és azért nem szorozza össze mert hibás cellával nem tud szorozni? Ha erről van szó akkor próbáld ki ezt:
HAHIBA(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(":";A1)+1;9999)*1;1) ha #érték hiba vagy hiányzik stb... akkor 1-et fog kiírni a B oszlopban, az 1-el való szorzás meg elvileg nem befolyásolja az eredményedet
-
Gyufaaa
veterán
válasz
slashing #25342 üzenetére
Nekem is. De csak akkor adja ki az összeget, ha mind az összes mezőben van érték. Vagy is, csak akkor kapok szorzat végösszeget, ha B1-től B5-ig minden mezőben van érték. Én azt szeretném, ha akár 2 mezőben van érték azt már kapásból szorozza össze és mutassa az eredményét.
-
Gyufaaa
veterán
-
slashing
senior tag
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Szerintem adja magát, hogy mit szeretnék, de leírom.
Egy oszlopban vannak a hónapok, napra pontosan.
Másik oszlopban hozzá az összeg.Minden hónapra ki kellene szummázni, hogy januárban mennyi az összeg, februárban stb.
Nekem ez most meghaladja a szerény excel-tudásom szintjét.Köszi.
-
-
Gyufaaa
veterán
Jöttem ismét segedelemért.
A1: 1:2
A2: 1:4
A3: 1:8
A4: 1:16
A5: 1:32
A6: 1:64A8: ide szeretném ha kijönne a fenti számok kettőspont utáni számainak szorzata. Ebben kérnék egy "kis" helpet
Ami talán nehezíti a képletet, hogy a fenti számok nem mindig ebben a sorrendben vannak, hanem egy listából választhatóak a sorok illetve variálhatóak, de csak ezekkel az adatokkal.
-
McClane
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogyan tudnám megoldani azt, hogy van két táblázatom mind a kettőben szerepelnek cikkszámok, de az egyikben szerepel a súly a másikban pedig az ár. Hogyan tudom összepárosítani a kettőt cikkszám szerint?
-
Declare
őstag
Itt van a problema
Viszont megoldast most at kell gondolnom....
A gond, hogy a HA függveny egy Pivot lekerdezesböl szedi az eredmenyt (101). Valamiert a Pivotbol szarmazo eredmenyt viszont " " irja a függveny szerkesztö ablakban is....ezert nem lesz szam nekem a cellaba, ahova beirja....
-
Declare
őstag
Igen en is ereztem, h kisse zavaros....jövö heten probalok egy egyszerü printscreent betenni
A lenyeg, hogy van egy ertekem pl hogy 101, amit a HA függveny ir ki. Erre a 101 ertekre lenne szüksegem szamkent, hogy FKERES függvennyel tudjak mashol rakaeresni a 101 re. Ezt nem tudom megcsinalni, mert a HA függveny altal kiirt 101 azt nem erzekeli az FKERES, mert nem szam.
Makroval ha elötte egy iranyitott beillesztessel kimasolom a HA függveny ertekeit egy masik oszlopba, ugy meg lehetne csinalni, de egyszerübb lenne es biztos van ra valami megoldas, makro nelkül is.....szerintem
Ha igy sem erthetö, mondm jövö heten probalkozom egy egyszerü printscreennel
-
-
Declare
őstag
Hello!
Exceles kerdesem lenne:
Van kettö oszlopom, amibe HA függvennyel gyüjtöttem ki ertekeket (szamokat egymas ala). Egy következö tablazatba ezeket az etekeke szeretnem tovabb hasznalni, de nem tudom, mert nem ugy kezeli, mint egy szamot, hanem mint egy függveny erteket.
Szoval peldaul van egy HA fügvennyel kigyüjtött 101 ertekem. Ez ugye nem 101 hanem a HA függveny eredmenye. A következö tablazatba viszont szeretnem egy FKERES el a 101 szamhoz tartozo mondjuk 3. cella erteket kiiratni (egy szöveget). Ezt ugye nem tudom megtenni, mert az FKERES nem 101 et "lat" abban a cellaban, hanem a HA függveny erteket.
Remelem erthetö a problemam
Erre tud valaki megoldast?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
alfa20 #25315 üzenetére
Szia!
Még mindig nem egyértelmű - az rendben, hogy -80/-100= +20 %
De a -100 és -150 az nem -150% hanem - 50% lenne. (-150 - (-100))=-50 -50/-100 =+50 %, de mivel -150 kevesebb, mint -100, ezért -50 %.Tehát (tény-terv)/terv az szerintem a kívánt eredményt adja.
Az előjelet pedig annak függvényében kell megállapítani, ha a tény < mint a terv, akkor negatív az előjele, ha nagyobb mint a terv, akkor pozitív. Ezt a viszonyítást a valós értékre értem (tehát -150 az kisebb, mint -100).
Remélem, érthető.
Üdv.
-
alfa20
senior tag
válasz
Fferi50 #25313 üzenetére
valóban igazad van ott elírás van +300% akart lenni...
a logika ahogy én értelmeztem:
adott pl: -100.000Ft terv (eddig mehetnek le mínusz árréssel), de csak ténylegesen -80.000Ft-ot csinálnak így azt szeretnék ha +20%-ot látnának mivel ennyi maradt, ha csak -50e-ig mennek el, akkor +50%-ot mert "csak" a fele teljesült. ebben az esetben a 0Ft a +100% és innentől már túl is teljesítenek.
a másik véglet mikor a tervet meghaladják ebben az esetben mínuszba menne a % érték.
Terv:-100e, tény:-150e, ebben az esetben 50%-al több lett a negatív árrés ezért -150% -
Fferi50
Topikgazda
válasz
alfa20 #25308 üzenetére
Szia!
Bevallom nem egészen értem a számolási logikát:
Mitől lesz a terv -100 tény +200 százalék értéke +200%? Ha én jól gondolom, akkor ez vagy +300 % (hiszen a -100 és a +200 között éppen 300 van!), vagy ha fordítva gondolkodom, akkor - 300 %, hiszen nem csökkent 100 egységgel, hanem nőtt 200 egységgel - ami pl. költségnél egyáltalán nem kívánatos és dícséretes.
Aztán roppant érdekes ez a terv valamennyi, tény 0. Ez nálam kb. azt jelenti, hogy semmit nem sikerült megvalósítani, tehát a tervteljesítés 0 %!
A %-os változást pedig úgy számolhatod, hogy a tényből levonod az alapot és ezt viszonyítod az alaphoz.
Pld. 200- (-100)=300 osztva -100 = -300 %
Előjeles értékeknél bizony csínján kell bánni a százalékszámítás eredményeivel.
Üdv.
-
slashing
senior tag
válasz
slashing #25311 üzenetére
Hát erre a táblára megcsináltam de garanciát és felelősséget nem vállalok, teszteld le jó sokszor hogy napi szinten jó lesz-e:
=HA(A2=B2;100;HA(ÉS(A2<0;B2<0);ABS(B2);HA(ÉS(A2>0;B2<0);(A2-B2)*-1;HA(ÉS(A2>0;B2>0);B2;HA(ÉS(B2=0;A2<0);ABS(A2);HA(ÉS(B2=0;A2>0);A2*-1;HA(ÉS(A2<0;B2>0);B2)))))))
Bár ennyi Ha függvényt egybeágyazni nem túl szerencsés és bizonyos excel verziók lehet le sem kezelik.
szer,: A2-től lefele húzható/másolható és a képlet végére raksz még egy &"%" -ot akkor ott lesz a százalék jel de akkor szöveges lesz a cella
-
slashing
senior tag
Lehet csak így elsőre de nagyon nem találok benne egy általános érvényű szabályt amit követni lehetne
-
alfa20
senior tag
válasz
Delila_1 #25309 üzenetére
Köszi, de az azért nem jó, mert ha a terv pl: -100 és a tény 80 akkor +180%-nak kell lennie az értéknek, a sima B2/A2-vel meg -80% lesz az érték.
a B2/-A2 sem jó mert akkor meg igaz, hogy pozítív lesz az érték de csak 80 és nem 180.
ugyan ez a helyzet, ha a terv +100 a tény -100 nekem -200% kell eredményűl nem -100%... -
alfa20
senior tag
Sziasztok,
Százalés számításhoz kellen egy kis segítség.
Olyan képletre lenne szükségem amivel a százalék oszlopban lévő értéket kapom meg a tény és terv adatok alapján, természetessen a tervhez kell nézni:szerk.: javítva a kép
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Kimutatásnál szeretnék több azonos szintű mezőt egy sorba tenni; pl. havonta leszedem az Adószám, Név, Kereset mezőket; ezeket egy táblába teszem és a kimutatásban az adószám és a név is legyen egymás mellett egy sorban (ne kettőben egymás alatt), majd összegezve a kereset az érték oszlopban. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Thrawnad #25304 üzenetére
Szia!
Lehetőségek:
Használd az AutoFilter objektumot, ezen beállíthatod a feltételeket, akár 3-nál többet is, majd ApplyFillter.A feltételt összefűzheted egy - azaz egy db - szövegbe és úgy már működik, azt kell megadni a Criteria1 értékének
Próbáld meg kézzel beállítani a szűrőt és közben rögzíteni a makrót.
Üdv.
-
Thrawnad
senior tag
Sziasztok!
Excel 2013. Autó szűrőnél 3 feltételt hogyan tudok megadni?
Makróban is próbáltam, de elszálActiveSheet.Range("$A$1:$A$25000").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="<>*Dolgozó*", Operator:=xlAnd, Criteria2:="<>*Keretegyenleg*", Operator:=xlAnd, Criteria3:="<>*szabadságker*"
Thrawnad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest