- Másfél évtizedre kitiltották a BOE-t Amerikából
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Árnymester
tag
A Kereső keres rejtett cellákban és szerintem lapokon is. Listába mind kérd, és a fájlnévre keress!
Adatok >> Kapcsolatok és Meglévő kapcsolatok ellenőrzése.
Továbbá még a Képletek >> Névkezelő: lehet, hogy itt bújik meg egy külső hivatkozás.Ui.: Több lehetőség nemigen van, szerintem.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Elvileg szerintem a kapcsolatokban meg kellene, hogy mutassa az adott fájlt (illetve kapcsolatot és azt módosítani is lehet - kivéve persze, ha védett a munkafüzet).
Van még olyan opció, hogy a munkalapon képletek legyenek láthatóak és ne az eredmény - a képletek menüpontban tudod beállítani - hátha ekkor rá tudsz bukkanni vizuálisan.Másrészt, nyitáskor, amikor frissíteni szeretné a kapcsolatot, akkor kellene megszakítani, most nem emlékszem, milyen fázisban, de rá szokott kérdezni, ha nem találja és nem tallózod be neki a fájlt, hogy megszakítod-e a kapcsolatot.
Ha így sem jön össze, akkor elkezdeném egyenként törölni a munkalapokat és menteni, megnyitni, hogy mikor "hagyja abba" a kapcsolat frissítés kérését.
Üdv.
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Pár cellában a kényelem miatt * karaktert tettem bele, és most csak ezeket szeretném kikeresni, igenám, ha a keresésbe csillag karaktert teszek akkor mindegyik cellát beadja.Hogy tudnék mégis arra a cellára keresni, amelyikben csak az az egy csillag karakter van?
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
A keresés - képletekben - keress a szögletes zárójelre [, mert ez a hivatkozásokban fordul elő. A keresés hatókörét állítsd a teljes munkafüzetre és nem a teljes cellaértéket keresed.
Kérj ezzel a beállítással listát.Rejtettben szerintem nem keres a kereső, csak makró.
Üdv.
-
gyga
senior tag
semmi...
a kereső a rejtett oszlopokban is keres? -
gyga
senior tag
üdv.
Van nekem egy elég komplex excel állományom sok lappal meg adattal.
Valahogy valahova véletlen bekerült egy hivatkozás ami egy másik excelből szedné az adatokat. Nem bírok rájönni hogy hol a hivatkozás és a csatolások megszakítása sem működik. Most ideiglenesen annyit csináltam hogy induláskor ne frissítsen és ne legyen rákérdezés sem. Mi a fene van? Kerestem mindenhol azt az átkozott csatolást de nem találom.
Ötleteket várok. Átnéztem a képleteket és a névkezelőt semmi... -
Louro
őstag
válasz
Delila_1 #26985 üzenetére
Hosszú sor működik....csak "csúnya", hogy jobbra-balra is görgetni kell, ha másnak mutatom vagy más is ránéz.
Szebb lenne feltételpáronként sort törni és akkor mégegyértelműbbek lennének a feltételvizsgálatok.
A tördeltben (elvileg) ugyanannyi idézőjel van...csak enter és pár alulvonással van több
Vagy törjem meg a kódot és & jelekkel kössem össze? Hmmm...le is tesztelem
Köööööösziiiiiii, rávezettél a megoldásra:
Range(Cells(BASE_IDX + 10, POINTER_IDX), Cells(BASE_IDX + 10, POINTER_IDX + 7 + 30)).Formula = _
"=IFERROR(AVERAGEIFS([reporting.xlsm]Corr!$CP:$CP,"& _
"[reporting.xlsm]Corr!$E:$E,""igen"","& _
"[reporting.xlsm]Corr!$CF:$CF,"""","& _
"[reporting.xlsm]Corr!$CN:$CN,AP$28,"& _
"[reporting.xlsm]Corr!$CO:$CO,AP$2),""0,00"")"Ezer hála újfenn....Donate gomb már kijárna neked.
-
Cifu
félisten
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
Ha lesz időm nekiugrok, és remélem most nem pattanok le a falról.
-
Louro
őstag
Ööö, elsőre nem tűnik vészesnek. Adott egy forrástábla. Pl. Első munkalapon. Második munkalpra vagy a táblázat mellé új oszlopokba akarsz kalkulált értékeket.
Vegyük utóbbit.
Én úgy csinálnám, hogy
Range(Cells(2,ActiveSheet.UsedRange.Columns.Count+1),Cells(ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count,ActiveSheet.UsedRange.Columns.Count+1)) = "=A2+D2/F2"
Range() : Hol is akarunk dolgozni. -tól -ig. Ezért kell két cellát megadni.
ActiveSheet.UsedRange.Columns.Count : Az aktív munkalap kitöltöttségének utolsó oszlopának sorszáma. Mivel nem az utolsót akarjuk felülírni, hanem mellé tenni, ezért a +1.Remélem ez valamicskét segít.
Különben lehet akár 10000+ sor is. Első függvényt megírva már csak másolni kell a függvényt
(Jobb alsó sarokra kattintva.) Oszloponként pedig elég felülírni az értékeket, hogy ne kalkulálja mindig elölről mindig az egészet.
-
Árnymester
tag
Lehet nem a legelegánsabb megoldás...
Sub Szetszed()
Dim MyWs As Worksheet
Set MyWs = ActiveSheet
'Az első másolandó sor száma
r = 1
Do Until Not IsEmpty(MyWs.Cells(r, 1)) 'Ide olyan oszlopot adj meg, ami minden sorban tartalmaz adatot!
ActiveWorkbook.Sheets.Add After:=Worksheets(Worksheets.Count)
'Ide jönnek az oszlopok, a c1-c5-ök helyére a forrás(MyWs) értékes oszlopait kell beírni.
'Címsor másolása
ActiveSheet.Cells(1, 1).Value = MyWs.Cells(1, c1)
ActiveSheet.Cells(1, 2).Value = MyWs.Cells(1, c2)
ActiveSheet.Cells(1, 3).Value = MyWs.Cells(1, c3)
ActiveSheet.Cells(1, 4).Value = MyWs.Cells(1, c4)
ActiveSheet.Cells(1, 5).Value = MyWs.Cells(1, c5)
'Adatok másolása
ActiveSheet.Cells(1, 1).Value = MyWs.Cells(r, c1)
ActiveSheet.Cells(1, 2).Value = MyWs.Cells(r, c2)
ActiveSheet.Cells(1, 3).Value = MyWs.Cells(r, c3)
ActiveSheet.Cells(1, 4).Value = MyWs.Cells(r, c4)
ActiveSheet.Cells(1, 5).Value = MyWs.Cells(r, c5)
r = r + 1
Loop
End Sub -
Cifu
félisten
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy adott egy tábla, kutya sok adattal (3000+ sor), bizonyos oszlopokban vannak csak hasznos információk (5 oszlopból, egész pontosan), és ezekből kellene egy-egy új táblázatot kitölteni mindegyik sor adataiból (igen, 3000+ új táblázatot kellene megcsinálni).
Próbálnám valahogy automatizálni, de nagyon nem jutok vele sehova...
-
Delila_1
veterán
válasz
Árnymester #26973 üzenetére
Erre a feladatra nem készült fel az MS, mert állítólag közel-távol csak nálunk gyakorlat a munkanapok áthelyezése.
-
DeFranco
nagyúr
melyik volt az a függvény, amivel számként tárolt számból szövegként tárolt számmá tudom (vissza)alakítani a cellát?
fkereshez kellene, mert keresztben nem találja meg csak ha egyezik a formátum.
(ha jól emlékszem talán képletbe is lehetett ezt ágyazni, hogy ne az alapinfót váltsa, csak úgy számoljon vele, mintha...)
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Kicsit kozmetikáznám egy több oldalnyi kódhalmazom, hogy ne legyen szélesebb, mint a képernyő és belefutottam abba, hogy a függvényeknél nem enged sort törni.
Tudom ritkán járok erre, de hátha valaki futott már bele.
(Az első az egy sorban van, csak a fórummotor tördeli)
Range(Cells(BASE_IDX + 10, POINTER_IDX), Cells(BASE_IDX + 10, POINTER_IDX + 7 + 30)).Formula = "=IFERROR(AVERAGEIFS([reporting.xlsm]Corr!$CP:$CP,[reporting.xlsm]Corr!$E:$E,""igen"",[reporting.xlsm]Corr!$CF:$CF,"""",[reporting.xlsm]Corr!$CN:$CN,AP$28,[reporting.xlsm]Corr!$CO:$CO,AP$2),""0,00"")"
Amit meg képzelnék, de nem engedi a VB:
Range(Cells(BASE_IDX + 10, POINTER_IDX), Cells(BASE_IDX + 10, POINTER_IDX + 7 + 30)).Formula = _
"=IFERROR(AVERAGEIFS([reporting.xlsm]Corr!$CP:$CP, _
[reporting.xlsm]Corr!$E:$E,""igen"", _
[reporting.xlsm]Corr!$CF:$CF,"""", _
[reporting.xlsm]Corr!$CN:$CN,AP$28, _
[reporting.xlsm]Corr!$CO:$CO,AP$2),""0,00"")"Mivel elég nagy a forrástábla, így muszáj ennyi feltétel mentén kalkulálnom.
-
elttiL
senior tag
válasz
Delila_1 #26969 üzenetére
Köszönöm. Működik. Annyit csak, hogy OFSZET fgv. nincs (gondolom átnevezték) a 2010-es Excel-ben, ELTOLÁS fgv. van helyette. Sugót akartam olvasni a használathoz, de nem találtam, se a fgv-k listájában. Annyit csak az "IGAZ"-ak kimásolását én lépésenként rögzítettem egy makróban (a saját feladatomban), nem használtam a spec. szűrést. Csináltam hozzá a széles szép frissítés gombot. Az érvényesítés tartományának meghatározásánál használom a Te általad adott megoldást, amit újfent megköszönök.
-
Árnymester
tag
válasz
Fferi50 #26968 üzenetére
Köszi. Megvannak ezek a függvények. Ismerem ezeket. Egyébként 2010-ről van szó aktuálisan, de használok 2013-at is. A beépített függvények nem tudják a rendkívüli munkanapokat, és nekem most erre volt szükségem, csak nem jött az ötlet. Ha csak egy nap vizsgálatáról lett volna szó, simán leküzdöm FKERES-sel.
Delila szállította a megoldást.
Köszönöm a reflektálást. -
Delila_1
veterán
válasz
elttiL #26967 üzenetére
Régebbi verziókban irányított, újabbakban speciális szűrést végezz. A szűrőtartomány annak az oszlopnak a címe, amelyik az IGAZ és HAMIS értékeket tartalmazza, az alatta lévő cella pedig az IGAZ szöveg legyen, ahogy a képen látod.
A tartományt, ahonnan az érvényesítést veszed, nevezd el, pl. Nevek nevet adj neki. A névadásnál a hivatkozás a kép szerinti adatokra:
=OFSZET(Munka1!$H$2;0;0;DARAB2(Munka1!$H:$H)-1;1)
A makró – szintén a kép szerinti adatokhoz – egyetlen utasítás:
Range("B1:C11").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"F1:F2"), CopyToRange:=Range("H1"), Unique:=FalseAz érvényesítést az E1 cellába tettem.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Árnymester #26951 üzenetére
Szia!
Nem tudom milyen excel verziód van...
2010-től már létezik az ÖSSZ.MUNKANAP.INTL (NetworkDays_Intl) függvény, amelynek megadhatod, hogy mely napok számítanak ünnepnapnak.
Paraméterek: Kezdő nap, Befejező nap, Hétvége jele (itt több variációt is megadhatsz, pl. hogy csak vasárnap a hétvége), Ünnepnapok
Ha például megadod, hogy csak vasárnap a hétvége, az ünnepnapok között felsorolod az összes nem dolgozós szombatot is a tényleges ünnepek mellett, akkor jól fog számolni.Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
Árnymester #26965 üzenetére
Köszi a rangot
-
Srácok,
Használgatom az új 2015-ös Office for Mac bétát, de sajnos nem az igazi az alapértelmezett nagyítás. Hogy lehetne beállítani 150%-ra az alapértelmezett nézetet? A másik pedig, hogy ha így mentem el, az a szerencsétlen is nagyítva kapja meg, akinek küldöm. Szóval nem az igazi... Natív felbontáson megy a gépem külső kijelzővel, gondolom a retina méretezés kavarhat be, ami nincs rendesen paraméterezve.
Ötlet? -
Árnymester
tag
válasz
scott_free #26954 üzenetére
1. =KÖZÉP(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1)+1;SZÖVEG.KERES(")";A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1)-1), ahol A1 tartalmazza a kivonatolandó értéket.
A képleteket tartalmazzó cellát előre kell számmá formázni.
2. Makróval lehet, de szerintem meg kell nyitogatni a fájlokat.
3. képlettel nem tudsz fixálni, de makróval tudsz olyat, hogy ha a forrás változik, akkor egy cellába beírja az új értéket, akár minden alkalommal új sorba, és mellé írja az aktuális dátumot és időz.
-
Delila_1
veterán
válasz
Árnymester #26961 üzenetére
Jó lenne, amit írtam, ha nem hagyom ki belőle a szombat és vasárnap kivonását. Így jár, aki kapkod.
Hétvégékkel a makró
Function Munkanap(kezd As Date, vegez As Date)
Dim MN As Integer, ido As Integer, valami
MN = vegez - kezd
For ido = 0 To MN
valami = kezd + ido
If Weekday(valami, 2) > 5 Then MN = MN - 1
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("E1:E20"), valami) > 0 Then MN = MN - 1
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("G1:G10"), valami) > 0 Then MN = MN + 1
Next
Munkanap = MN
End FunctionSzerk: magyarázat
A kezd dátumhoz a For-Next ciklusban egyenként hozzáadom a két dátum közötti különbséget. Ha a kezd=2015.04.03, akkor a ciklusban az első érték ugyanez lesz (mert közben rájöttem, hogy ha 1-gyel kezdem a ciklust, az első napot nem veszi figyelembe). Ha ez a nap ünnep (szerepel az E oszlopban), vagy hétvége, akkor az össznapból (MN) levon 1-et. Ha viszont szombat, és munkanap, akkor hozzáad az MN-hez 1-et.
A ciklusban a következő esetben a 2015.04.04-et vizsgálja hasonló módon. -
Delila_1
veterán
válasz
Árnymester #26953 üzenetére
Rosszul írtam, felcseréltem a + és - jelet a két If kezdetű sorban. Bocsi, írd át!
-
Árnymester
tag
válasz
kőbaltazár #26955 üzenetére
Windows áttelepítővel a leggyorsabb.
Darabonként:
Makrók:
PERSONAL.XLB a %HOMEPATH%\AppData\Roaming\Microsoft\Excel\Xlstart\PERSONAL.XLSB helyről.Gyorselérési eszköztár és/vagy menüszalag: Excel beállításai és jobb alsó sarokban az Importálás/exportálás gomb.
-
TheSaint
aktív tag
válasz
scott_free #26954 üzenetére
Szervusz!
"1. egy cellában a következő érték van: "Név (1234)" - hogyan tudom ebből kiszedni csak a számot? (számként persze)"
Én erre a KUTOOLS bővítményt használom:
Text Tools - Remove Characters - Non-alpha -
Delila_1
veterán
válasz
Árnymester #26953 üzenetére
Írtam hozzá egy felhasználói függvényt. Az ünnepnapokat az E1:E20; a rendkívüli munkanapokat a G1:G10 tartományba írtam be. Ezt a két tartományt írd át a makróban a saját területeidre.
Function Munkanap(kezd As Date, vegez As Date)
Dim MN As Integer, ido As Integer, valami
MN = vegez - kezd
For ido = 1 To MN
valami = kezd + ido
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("E1:E20"), valami) > 0 Then MN = MN + 1
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("G1:G10"), valami) > 0 Then MN = MN - 1
Next
Munkanap = MN
End FunctionA függvény alkalmazása:
=munkanap(A3;A2), ahol az A2 a kezdő-, A3 a végző dátum.
-
TheSaint
aktív tag
Sziasztok!
Ha valakinek lenne erre megoldása:
=(SZUMHA('W:\Árucikkek\[37526.xlsx]Szerkezeti darabjegyzék (1)'!$C$11:$C$1500;"A 102";'W:\Árucikkek\[37526.xlsx]Szerkezeti darabjegyzék (1)'!$L$11:$L$1500))*G989A külső hivatkozott fájl nevét szeretném változóban használni, az ötjegyű szám már adott a táblázat azonos sorában. Lehetséges?
Illetve arra megoldás, hogy ne kelljen megnyitni a fájlt, hanem nyitás nélkül kiolvassa az adatokat? (Jó, ez tudom meredek...)
Előre is köszi! -
kőbaltazár
tag
Sziasztok!
Excel 2010.
Hogy tudnám megoldani, hogy újratelepítés után megmaradjanak a beállítások, és a makrók?
Köszi -
scott_free
senior tag
sziasztok,
pár apró dologban kérem a segítségeteket.
1. egy cellában a következő érték van: "Név (1234)" - hogyan tudom ebből kiszedni csak a számot? (számként persze)
2. lehet olyan keresést csinálni, ami egy adott könyvtárban lévő összes excel-fájlban keres?
3. egy fájlban számolok egy eredményt, ami folyamatosan nő, ahogy új tételeket adok hozzá. egy másik fájlban viszont az adott kitöltéskor meglévő eredményt szeretném automatikusan beíratni és fixálni, hogy az ne változzon akkor se, ha az eredeti, hivatkozott eredmény megváltozik. lehetséges ilyet csinálni? (pl. egy adott időponthoz rögzíteni egy eredményt?)
köszi előre is!
-
Delila_1
veterán
válasz
Árnymester #26951 üzenetére
A NETWORKDAYS függvényt használd. Ennek az utolsó paramétere az a tartomány legyen, ahol az év ünnepnapjait megadod.
-
Árnymester
tag
Szervusztok!
Két dátum közötti munkanapok számát szeretném meghatározni, de úgy, hogy ne csak a listázott ünnepnapokat, hanem az extra - rendkívüli - munkanapokat is figyelembe vegye a számólócella.
Van valakinek ötlete?
-
sedyke
tag
Sziasztok!
Van egy pivot tablam, eladasi adatokat osszesitek benne. A fuggoleges grand totalban osszesitem az eladott darabszamot.
Jelenleg a Pivot tabla mellett csinalok egy szazalekos elemzest. Keplettel osszeadatom az adott termekre az elmult eves osszes eladott darabszamot es elosztom a pivot tablaban szereplo osszesennel.
Ezutan szeretnem a Pivot tablaban levo termekeket a szazalekok alapjan rendezni, de mivel nem a Pivot resze, igy nem tudom.
Tudnatok ra mas megoldast?
Nem lehet a Pivotba extra oszlopot beszurni, melyben az en szamitasaim lennenek (sajat keplet pl)?
Koszi szepen!
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
littleNorbi #26943 üzenetére
Ugorj neki újra, és példaként olyan fájlt tegyél fel, mint a valóságos fájlod, de a nem publikus adatok helyére írj mást. Nem minden sort kell átmásolni 1-1 lapra? Mik a lapok nevei?
A "pl. az E27-ben van az adat" jellegű megfogalmazásokról rendszerint kiderül, hogy egy másik lap D89 cellájáról van szó. Példaként NE írj ilyen meghatározást, csakis a valóságot, másképp mint most, neked és a válaszadónak is az elejétől kell kezdeni mindent.
Nagyon fontos, hogy mintában az adatok úgy helyezkedjenek el, mint az igazi fájlban. Ezt egyébként olvashatod is a topik összefoglalójában.
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem excellel kapcsolatban.
Adott 2 tábla, az egyik egy 2013-as, a másik egy 2014-es lista. B oszlopaikban nevek vannak, Q oszlopban pedig hozzá tartozó megjegyzések (a 2013-asban kitöltve a megjegyzés, a 2014-es üres)
A nevek közt számos átfedés van (de újak is bekerültek), és azt szeretném valahogy elérni, hogyha az egyik nevet az excel megtalálja a másik excelben is, akkor a hozzá tartozó megjegyzést a 2013-as file Q oszlopából másolja át a 2014-es file Q oszlopába.
Tehát röviden, egy hosszú copypastelést akarnék megúszni valamilyen egyszerűbb módon (feltételezem macroval).
Segítségeteket előre is köszönöm.
Illusztráltam egy egyszerűsített képpel, hogy mit szeretnék elérni (ebben az esetben a Józsi és Hajni megjegyzéseket szeretném, hogy átcopyzza a másik xlsbe)
-
Delila_1
veterán
válasz
Hulioboy #26938 üzenetére
Szia!
Az érvényesítésben (J5 cella) 5 név közül választhatsz.
A laphoz kell rendelned a makrót. Kiválasztod a nevet, és mikor a J7-be beírod az összeget, az ennek megfelelő cella eddigi összegét növeli a beírt összeggel.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim cim As String
If Target.Address = "$J$7" Then
Select Case Range("J5")
Case "Pisti"
cim = "$F$79"
Case "Misi"
cim = "$F$80"
Case "Jóska"
cim = "$F$81"
Case "Béla"
cim = "$F$82"
Case "Kleofás"
cim = "$F$83"
End Select
Range(cim) = Range(cim) + Target
End If
End Sub -
elttiL
senior tag
Üdv! Az alábbi perverz dolgot kellene megcsinálnom. (egy nagyobb történet részeként).
Van egy lista, legyenek mondjuk nevek, 50-60 db, ezekből kiválasztok néhányat (nevek előtt vezérlő gombbal (tudjátok a kipipálóssal), ebből lesz egy szürt lista. a vezérlő gomb "kimeneteként" kapott IGAZ állításra szürök. Külön kimásolom innen, hogy ne legyen foghíjas a lista (nem sorban hanem össze vissza vannak a nevek választva.Eddig fasza, csináltam rá makrót super. Na de: a szűrt listából kellene egy legördíthető listát csinálnom. Excel Adatok menü-> Érvényesítés-> lista. A tartomány alsó végének megadása a probléma. Mivel változhat, ha túl bőlére eresztem, akkor a legördülőben lesz rengeteg üres sor. Olyat gondoltam, hogy egy adott szöveg mondjuk névsor vége lesz az utolsó név mindig, és erre rákeresve, és a helyének sor adatát használom fel a tartomány alsó értékének beállítására. Pl. HOL.VAN fgv-el megtaláltatom a szöveget a listában a sor számát adja meg. De ezt cellahivatkozás sor adatának nem tudom megadni. (tök mind1 hogy listát akarok csinálni, vagy sem, egy kopasz excel cellában sem tudom azt megcsinálni leegyszerűsítve a problémát, A3-ba beírom, hogy 2. B1-be pedig hogy =A(1+2). )
Érthető a feladat? Szerintetek hogyan oldjam meg? -
Hulioboy
tag
Sziasztok!
Egy hozzáértőnek egy egyszerű kérdésem lenne, én nagyon nem vagyok az...
2013-as office
Van egy mező,(amibe összeg lesz) és felette 2 kockával egy legördülő-ből választható név mező. A következőt szeretném: Ha beírok egy összeget az adott mezőbe (J7) és mondjuk felette 2-vel (J5) Pisti név van akkor másolja az összeget egy adott mezőbe (F79) és adja hozzá ha már van ott bármilyen összeg. Persze ha Misi név van ott akkor egy másik másik helyre másolja és adja hozzá a már ott lévő összeghez. Max 5 névről van szó és kb 10 ilyen név-összeg páros van egymás alatt egy munkafüzeten
Remélem értelmesen tettem fel a kérdést, de ha nem akkor korrigálom, ha valaki tudna segíteni..
Köszi előre is -
Haapaet
csendes tag
sziasztok
2007-es excelel van egy kis problémám
valamiért nem tudok másik munkafüzetre hivatkozni "automatikusan" csak úgy ha én kézzel beírom az teljes elérési utat :S
automatikus alatt azt értem hogy pl egy fkeres-nél egy másik munkafüzetben akarok keresni, és csak átkattintok a másik excelre és (eddig) ha kijelölöm a táblát amiben keresek az eredeti excel-embe a függvényben automatikusan elkészült a hivatkozás a másik munkafüzetre
köszönöm -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Vladek83 #26934 üzenetére
Szia!
Ide feltettem egy mintát. Ebben van egy textbox, ha elkezdesz írni bele, akkor kiválogatja a megfelelő sorokat.
Az irányított /2007-től speciális/ szűrőt használja.
A szűrési paraméterek a H1:I3 cellákba kerülnek. Ezeket lehet láthatatlan betűkkel is írni, vagy eltenni a munkalap nem látható részére.
Ha módosítod a helyüket, akkor a makróban is át kell írni.Remélem, valami ilyesmire gondoltál.
Üdv.
-
Vladek83
tag
válasz
Fferi50 #26933 üzenetére
A két oszlopban, előfordulhat azonos karakter és mind a két lehetőséget (amit írtál) kellene mutatnia. Mikor leüti a következő betűt vagy számot, akkor már csak azokat a sorokat mutassa ahol az a kettő karakter megtalálható... ( a kis és nagybetűt hagyja figyelmen kívül ) Remélem mindent leírtam
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Vladek83 #26932 üzenetére
Szia!
Gyúrjuk még egy kicsit ezt a feladatot....
Van két oszlopod adatokkal, van egy textbox.
Mi történjen akkor, ha a felhasználó a textboxba beütötte az "a" betűt. Mely sorok látszódjanak, azok amelyiknél mindkét oszlopban van "a" betű a cellában, vagy azok, amelynél vagy az egyik vagy a másik oszlopban van "a" betű.Mi történik, ha leüt egy következő betűt?
Tulajdonképpen mit szeretnél keresni és milyen jellegű adatokban?
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Vladek83 #26927 üzenetére
Szia!
Több oszlop keresésére? Az előbb még két oszlopról volt szó és egy feltételről.... Na mindegy.
Aztán szerintem azt is tudni kellene, hogy a libreoffice milyen fajta makrót "eszik meg" (én nem foglalkoztam vele).A "legfavágóbb" megoldás, hogy végigmész az oszlop celláin és amennyiben nem egyezik az értéke a keresett értékkel, akkor az egész sort elrejted (Pl. range("C2").entirerow.hidden=true). Ha másik feltétel is van, akkor ahhoz is hasonlítod, mielőtt az elrejtésről döntesz.
Kicsit lassú, de talán műxik a libreben is.
De lehet a keresést (range.find metódus) is használni a megtaláláshoz (bár mégegyszer, nem tudom, libre mit szól hozzá).
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Vladek83 #26924 üzenetére
Szia!
1. Autoszűrő beindítása. Az adott oszlopban lenyíló lenyitva, kívánt érték kiválasztva.
2. Speciális / irányított szűrő: Az adatoktól elkülönítve beírni a szűrendő oszlop fejlécét, alá a szűrendő értéket. A menüpont kiválasztása után a párbeszédablakban kijelölni a két oszlopot a szűrendő tartománynak, a kritérium tartománynak a fejléc+alatta levő sort. Helyben szűrés OK.
Ha ezt egyszer megcsinálod, utána a paraméterekre emlékezni fog, csak "le kell okézni" a párbeszéd ablakot.Minimális felhasználói beavatkozás kell hozzá, automatikusan nem megy makró nélkül szerintem.
Üdv.
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Macro nélkül meglehet oldani a következőt ( azért lenne jó, mert kellene tudnia a libreoffice-nak is kezelni) ?
Adott egy munkalap 2 oszloppal "cikkszam" , "megnevezes"
Van egy állandó cella pl: B2 ide írná be a felhasználó a keresett kifejezést és csak azokat a sorokat mutatná, ahol egyezés található (egy szűrés lenne).
-
tombar
senior tag
-
tombar
senior tag
sziasztok!
olyan jellegu dolgot szeretnek csinalni HA fuggveny hasznalataval h a P oszlopban levo euroban megadott ertekeket a Q oszlopba 300-zal szoroza fel, de ami a Q oszlopban forintkent van beirva azt hagyja beken. van vmilyen modszer erre? idaig jutottam:
=IF($P2>0,$P2*300,$Q2)koszi elore is
-
Fferi50
Topikgazda
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Des1gnR #26915 üzenetére
Szia!
Szerintem ennél egyszerűbben is megy a dolog:
A beállításoknál a speciális - szerkesztés részen a rendszerbeállítások szerint checkboxból kiveszed a pipát és beállítod a tizedesjelet pontra.
Ezután megnyitod a csv fájlt.
Majd utána visszateszed a pipát a rendszerbeállítások szerint checkboxba.
Üdv.
-
válasz
Des1gnR #26914 üzenetére
Ezt visszaalakítva számmá, már tényleg azt kapom amit kell, dzsír
Itt a kód, amivel a meg sem nyitott CSV-ben kicserélem a pontot vesszővé.
Sub CSVFormaz()
Dim MyPath As String
Dim MyFile As String
Dim Wkb As Workbook
Dim Cnt As Long
Application.ScreenUpdating = False
MyPath = "C:\Users\Public\Documents\" 'change the path accordingly
If Right(MyPath, 1) <> "\" Then MyPath = MyPath & "\"
MyFile = Dir(MyPath & "arlista_temp.csv")
Cnt = 0
Do While Len(MyFile) > 0
Cnt = Cnt + 1
Set Wkb = Workbooks.Open(MyPath & MyFile)
Wkb.Worksheets("sheet_arlista_temp").Select
Columns("C:C").Select
Selection.Replace What:=".", Replacement:=",", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
Wkb.Close savechanges:=True
MyFile = Dir
Loop
If Cnt > 0 Then
MsgBox "Completed...", vbExclamation
Else
MsgBox "No files were found!", vbExclamation
End If
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
válasz
Delila_1 #26911 üzenetére
Persze, azzal kezdtem én is, de ha szöveg a cella formátuma, akkor ugye 19.okt szerepel ott és ha abba cserélek pontot vesszőre, annak ez lesz az eredménye: 2015,10,19
Valami olyan megoldás kéne ami a még be nem importált fájlban cseréli a pontot vesszőre.
Köszi az eddigieket -
nokri
csendes tag
Sziasztok.
Van egy dbf fájl, amit mindig 2003-as excellel szoktam megnyitni, majd "nézegetni" ebben 90 sornyi adat van.
Történt hogy ebből a dbf-ből 50 sort direkt töröltünk, a dbu.exe nevezetű programmal. A törlés alatt az értem, hogy "deleted" jelzéssel lett ellátva az a bizonyos 50 sor.
Majd a gépemre felrakták a 2010-es Excelt. A törlés előtti időszakból elmentett dbf fájlt (tehát a 90 sorost) ha megnyitom az új 2010-es Excellel, akkor is csak a nem törölt (tehát 30 sor) adatot látom.A kérdésem az hogy ez hogy lehetséges hiszen a régi, eredeti, dbf-et nyitom meg! (méretre is nagyobb)
Mit kell ahhoz és hol beállítani, hogy az eredeti 90 sor látszódjon.ui: maga a fájl biztosan tartalmazza a teljes 90sor adatot, hisz ha TC F3-al megnézem akkor is látszik, csak a 2010-es Excelben nem.
-
Sziasztok!
Ki lehet azt a funkciót valahol kapcsolni az 2013-as officeban, hogy a számokat dátummá alakítsa?
Bemásolom azt, hogy 10.19, és átírja 19.okt-ra. Ha visszaalakítom számmá, akkor pedig 42296 lesz belőle. -
Sziasztok,
Van egy táblázat, ahol soronként telefonszámokat tárolunk több adattal.
Szeretném leszűrni és törölni az ismétlődéseket.0036701234567 Minta János 1111 Kisváros Virág utca 1.
0036209876543 Valami Péter 1234 Nagyváros Pitypang utca 2.
0036701234567 Minta János 1111 Kisváros Virág utca 1.
0036701234567 Minta János 1111 Kisváros Virág utca 1.
0036301112222 Szabó Valaki 2222 Szépfalva Rózsa utca 3.Tehát az összes Minta Jánoshoz tartozó sort el kellene távolítani.
A telefonszám a mérvadó, más nem számít.
Leszűréssel és manuális törölgetéssel menne, de baromi lassú...Hogy álljak neki a dolognak?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Battlefield 6
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Windows 10
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest