- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magyarított Android alkalmazások
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csongi
veterán
Melyik képlettel lehet?
Ha a1= "Bkny"vagy "Kfny_Bkny" akkor d1 =1*b2
berigatom a függvényeket, de valahogy sosem sikerül jó helyre tenni a jeleket. -
Carasc0
őstag
válasz
azopi74 #27896 üzenetére
De nem, ez sem úgy működik ahogy kellene. Te is kipróbálhatod. Írjál be -100-at. Akkor azt fogod látni hogy kiakad a mérő balra.. De ez nem jó. Az adatsáv bevan állítva -325 - 325 tartományra. Ebben kell mozognia attól függően, hogy mit írok be abba a felső cellába. Ha azt írom be hogy -50, akkor csak -50-el mozduljon el a csík balra.
-
-
Carasc0
őstag
válasz
azopi74 #27888 üzenetére
Nos akkor még egyszer! Az ábrán bekarikáztam azt a részt aminek szerepe van a problémába. Előre megjegyzem hogy az ábra nem teljes, jobbról hiányzik egy rész.
A Piros körrel jelzett cella az a cella, ahová néha néha írnék be számokat. Vagyis beírom a számot, majd kitörlöm.
A SZINTEK feletti hosszúkás egyesített cella az a cella amire be van állítva a feltételes formázás. A zöld körrel jeleztem a kiinduló pontot (függőleges kis vonal) innen indulna a csík balra vagy jobbra. Most abba a cellába a 0 érték van.
Na most azt megtudtam csinálni, hogy ha a Piros körrel ellátott cellába beírom hogy pl. 50, akkor a csík elindul jobbra 50 egységgel. Ez eddig ok. De nekem a következő kell:
Ha kitörlöm a piros körrel jelzett cellából az 50 értéket, akkor a csík maradjon meg, és ha megint beírok egy értéket a piros körrel jelzett cellába, akkor a csík a meglébő állapotához viszonyítva változzon.
-
azopi74
addikt
válasz
Carasc0 #27885 üzenetére
Nem értem, még mindig, hogy mi a problémád. De azt sem teljesen értem, hogy egy darab cellára milyen adatsáv szerinti feltételes formázást akarsz alkalmazni. Az adatsáv mindig más cellákhoz viszonyítva szemlélteti az egyes cellák értékét, egy cellára alkalmazva mit akarsz ezzel kezdeni? Mindig "teli" lesz a csík.
-
csongi
veterán
válasz
azopi74 #27883 üzenetére
Olyat szeretnék..
A1 cellába beírt értéktől függően legyen a d1 cella értéke 1vagy nulla, az alábbi érték tartományokon belülVagyis ha A1 értéke 501és 750 közé esik (pl 515) és b1=" Bkny "vagy "Bkny Kfny" akkor d1=1
Bármely 3 feltétel közül valamelyik nem teljesül akkor a d1=0
vagyis 500 értéknél d1=0 751nél D1=0, vagy B1 cellába nem szerepel a " Bkny "vagy "Bkny Kfny" -
Carasc0
őstag
válasz
azopi74 #27884 üzenetére
Na akkor pontosítok! Az A1 cella egy olyan cella ahová bizonyos időközönként írnék be számokat. Az A2-es cellára viszont be van állítva adatsáv szerinti feltételes formázás. Ha beírom a feltételesen formázott cellába hogy =A1+A2 akkor hiába írok be bármit az A1-be meghibban(kiakad) a csík ami ugye elmozdul.
-
azopi74
addikt
válasz
csongi #27879 üzenetére
"Remélem érthetően sikerült leírnom."
Nem igazán
"A1 cella értéke 755 akkor d1 cella értéke 1, ha A1 1201 akkor a d1 cella értéke 0."
Ez az a rész, amit nem teljesen értek, de lehet, hogy bennem van a hiba....
Leírnád, hogy mit szeretnél pontosan? Ha pontosan intervallumhatáron van a szám, akkor legyen 0, különben 1?"Ha a három feltétel közül valamelyik nem teljesül akkor a D1 legyen 0."
Ezt sem teljesen értem. A három feltétel közül az egyik biztosan nem fog teljesülni, hiszen a B1 nem lehet egyszerre "Bkny" és "Bkny Kfny", vagyis a D1 mindenképpen 0 lesz így
Vagy melyik három feltételre gondolsz?
-
Carasc0
őstag
válasz
azopi74 #27881 üzenetére
Oké sikerült aktiválnom, de rájöttem hogy úgy nem fog működni! Leírom a folyamatot:
Tehát kiindulás: A1 = üres A2 = 01. Beírom az A1-be hogy pl. 5 >>>>>>>> A2 = 5
2. Kitörlöm az A1-et. >>>>>> A2 értéke is törlődik. Na ez a bajom! Maradjon meg!
3. Beírom A1-be hogy 10 >>>>>>>>>> A2 = 15
4. Kitörlöm A1-et.
5. Beírom A1-be hogy 100 >>>>>>>> A2 = 115és így tovább... nekem ez kéne.
-
csongi
veterán
Olyat szeretnék..
A1 cellába beírt értéktől függően legyen a d1 cella értéke 1vagy nulla.az alábbi érték tartományokon belül
280-500
501-750
751-1200
1201-1450
1451-1600Vagyis: A1 cella értéke 755 akkor d1 cella értéke 1, ha A1 1201 akkor a d1 cella értéke 0.
Továbbá azzal szeretném bonyolítani,
Ha b1 cellába beírt szöveg Bkny vagy Bkny Kfny, és a méret tartomány közötti érték is stimmel akkor legyen csak a D1 cella értéke 1.
Ha a három feltétel közül valamelyik nem teljesül akkor a D1 legyen 0.
Remélem érthetően sikerült leírnom. -
Carasc0
őstag
Juj de egyszerű műveletre nem találok megoldást. Lehet csak egy egyszerű VBA-val lehet megoldani.
Adott 2 db üres cella: A1 éa A2.
Kiindulási alap: A1= üres A2=0
Feladat: Ha az A1-be beírok egy számot, akkor azt adja hozzá az A2 értékéhez. Ez eddig könnyű is, de azt szeretném, hogy ha kitörlöm az A1 tartalmát, akkor az A2 tartalma ne változzon, továbbá, ha beírok még egy számot az A1-be akkor azt szintén adja hozzá az A2-höz. Konyhanyelven olyasmi kéne mint a programozásban pl. C = C+x ahol az az x tetszőleges szám. Az Excelben itt ragadtam el mert önhivatkozás nem lehet sajna.
Előre is köszönöm.
-
bumlet
csendes tag
válasz
azopi74 #27875 üzenetére
Egy ilyesmi kellene hogy legyen:
https://www.dropbox.com/s/tvgv1bjwkrjs3r9/pr%C3%B3ba2.txt?dl=0
-
alfa20
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy 25 karakteres cellám, amiből kellene a 12.,13.,15., és a 16. karakter.
így néz ki:
2015_07_23_09_12_55_6eLAvez kellene belőle:
0912jobb és bal függvénnyel így oldanám meg, de nem tudom nincs egyszerűbb képlet?
=BAL(JOBB(BAL(R1;16);5);2)&JOBB(JOBB(BAL(R1;16);5);2) -
poffsoft
veterán
ettől féltem, hogy a forráslap törlődik.
megoldás1:
a rendelés azonosító folyamatos?
akkor törlés előtt a rendeléshez kötni a gyártás adatokat, minden új nap előtt makróval kigyűjteni az adatokat.megoldás2: új napon nem törlöd a tegnapit, hanem új lapot hozol létre, mondjuk ilyen névvel: DÁTUM-gyartas
20150723-gyartas
20150724-gyartas
stb.erre màr képletekkel hivatkozhatsz bárhonnan...
-
Traxx
őstag
válasz
poffsoft #27868 üzenetére
Szerintem én fogalmaztam kicsit nemjól
Ez a táblázat az, amiben először is segítettél
Ez a napi gyártást lenne hivatott nyomon követni (és bár a mostani állapotában remekül működik, kaptam egy újabb feladatot, ebben nem tudtam előre lépni). A táblázat napi szinten lenne ugye töltögetve és frissítve, mindig az éppen aktuális termékekkel. Ezeket a termékeket, ill. a napi keletkező mennyiséget szeretném átvezetni másik munkafüzetbe, esetleg munkalapra, lehetőleg úgy, hogy ne legyen vele extrasok meló, tehát ne ctrl+c ctrl+v módszerrel kelljen áthozni a terméket, mennyiséget, stb. Magyarán pl. az E4, H4 cella tartalma kerülne át a másik munkafüzetbe, pl. a D-H10 és sz I-J10 cellába:
A problémám az, hogy az első munkafüzetlap ugye minden nap cserélődne, ha a termék nem is, de a darabszám biztosan nem lesz ugyanaz. Tehát a másnap termése bekerülne a P-T10 és az U-V10-be, akkor azt nem tudom úgy megtenni jelen tudásom szerint, hogy képletet vagy egyszerű hivatkozást használok, mert akkor a régebbi adatok is módosulnának. Csak a másolás-beillesztés lenne a jó eddig - vagy valami olyan módszer, ha van, ami "békén hagyja" a már eddig rögzítetteket, és ahhoz nem piszkál hozzá, tehát statikus lenne már azon cellák tartalma, vagy ha eszedbe-eszetekbe jut más értelmes megoldás, azt is szívesen venném
A másolás-beillesztést azért szeretném megkerülni, mert jó sok gépnél kellene minden nap megoldani, és amennyire lehet, szeretném leegyszerűsíteni a folyamatot.
Remélem érthetően írtam le és köszönöm
-
KaliJoe
tag
Sziasztok,
Visszatértem... és rögtön egy kérdéssel.
Készítettem egy formot Excel2010-ben. Tartalmaz egy kiegészítést a CalendarManagerPlugin Class nevűt, amiből használtam a MonthView - lásd alább a képen - kontrollt. Ezt a számoló programomat most Office365 alatt (Excel2013-nak mutatkozik be a táblázatkezelő) szeretnék használni. Már betöltéskor reklamál, h nem tudott minden elemet betölteni.
Kérdés: Ki tudja, és aki tudja kérem, mondja meg, hogy Office365 alatt hol lehet megtalálni ezt a bővítményt? Hogy tehetném közvetlenül alkalmassá az ilyen formokat tartalmazó számolótáblámat más környezetben való futtatásra?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Ui.: Azt ne válaszoljátok, h keressem meg az azonos Bedolgozó osztályt az Office365-ben, mert kerestem, de ott ilyet nem találtam.
-
Traxx
őstag
Remélem még nem untok
Ehhez a táblázathoz, pontosabban a 3. képen látható részéhez kapcsolódóan lenne még egy kérdésem. Felvetették, hogy lehetne-e olyat csinálni, hogy havi összesenben lássuk, melyik gép mit, mennyit gyártott. Ugyanis az a gondom, hogy a táblázatom ugye folyamatosan változna, tehát ha ma csavart gyártunk az 1-es gépen, holnap pedig anyát, akkor simán (szintén a hozzászólásban lévő 3. kép példájánál maradva) ='[Gyártás.xls]csarnok'!$E$3 hivatkozással nem tudom átvinni másik munkafüzetbe, vagy esetleg munkalapra, mert az E3 cellában holnap már más lesz.
Lenne-e erre más módszer a CTRL+C CTRL+V kombótól?
Valami ilyesmibe illeszteném be első blikkre:
Köszönöm ismét a segítséget
-
Carasc0
őstag
válasz
Carasc0 #27862 üzenetére
Közbe próbálkozom Excelben ezzel a Progress Barral. Találtam egy olyan lehetőséget ami jó lehet. Ez pediglen a feltételes formázáson belüli adatsáv alkalmazása. Ez tök jó lehet, egyetlen bökkenője van. Hogy az adatsáv csak bal to jobb és fordítva lehet, tehát csak horizontálisan működik. Ha ez működne vertikálisan, az már frankó lenne.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Bocsánat hogy csak most jelentkezem. A korábbi probléma már elhárult. Korábban tettem fel egy kérdést, ami úgy szól hogy lehet-e animált progress bart készíteni Excelben s a válasz az volt hogy igen. Mivel a projectem utolsó előtti fázisa ez lenne ezért részletezem mire is lenne szükségem:
Egy szintezőre ami valójában nem más, mint egy vertikális animált progress bar. Nehézséget az okozza, hogy ami nekem kellene az Javascriptben van írva. Sablonokat találtam is: LINK Ez persze kevés, ugyanis a sablont valahogy így kellene átmódosítani (ahol megjegyzem, az ábrán található textboxt lehetne helyettesíteni egy cellahivatkozással csak eleinte weblapos verziót képzeltem el, de jó lenne nekem Exceles is ha megoldható!)
Nem tudom mennyire érthető az ábra. Amúgy gondolkodtam azon is hogy Diagrammal megcsinálni de sztem nem lehet.
-
jevi05
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy excelben hogyan lehet egy oszlop értékeit -1 -gyel megszorzni? Köszönöm!
-
bumlet
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy úgymond megtaníthatom-e az excelt arra, hogy ha egy bizonyos formában beviszek adatokat egy táblázatba, azt egy txt fájlba mentse el egy előre megadott elrendezésben és formátumban.
A válaszokat előre is köszi.
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Teljes sort, vagy csak pár cellát szeretnék beszúrni.Mivel baromi nagy a táblázatom, ezért már nem végzi el a beszúrást kevés memóriára hivatkozva. Van valami ötletetek hogy lehetne ezt kicselezni? Mármint hogy számoljon, ha 5 percbe kerül adott esetben akkor is? (Excel2013)
Az adatokat nem rakhatom át másik munkalapra, nem oszthatom két munkalapra stb...Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Delila_1
veterán
válasz
INTELligent #27849 üzenetére
Eszerint sikerült összehozni.
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
INTELligent #27847 üzenetére
Nem kell hozzá makró. Nézd meg az autoszűrő szín szerinti szűrését, és a RÉSZÖSSZEG függvényt.
Utóbbit olyan cellába írd, ami nem játszik bele az összegzésbe. Ha pl. a G oszlopot akarod szummázni, akkor ne a G1-ben legyen a függvény.
-
INTELligent
senior tag
válasz
INTELligent #27846 üzenetére
Vagy ha a cella melletti cellában lévő szöveg alapján is meg lehetne ezt csinálni, az is nagyon király lenne.
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni egy olyan problémában, hogy szeretnék egy olyan makrót, ami cellaszín (egyszer a kékeket, egyszer a zöldeket) alapján összegzi a számokat a cellában, hogy lehet ilyet csinálni?
(Sajnos még életemben nem programoztam Excelt - a 2013-as verziót használom -, és ez óriási mértékben megkönnyítené a dolgomat
)
Programozni már programoztam (csak alapfokon, C-ben), ez kb. egy if utasítás lenne ugye?Csak fogalmam nincs, hogy kell megcsinálni -
Delila_1
veterán
válasz
JamesHolden #27833 üzenetére
Add meg, melyik elem kiválasztásakor milyen szöveg jelenjen meg.
-
poffsoft
veterán
válasz
Delila_1 #27840 üzenetére
Nem az érvényesítésre kér üzenetet, hanem pl. ha a legördülőből az "1"-et választják, kell egy figyelmeztetés, hogy pl. "Az m1, m3 és n5 cellát is ki kell tölteni!", de ha a "3"-ast, akkor "Csak az O5 cellát kell kitölteni!", ha a "2"-t, akkor nem kell üzenet.
Ez makróval fog menni szerintem (a felugró ablak miatt). Egyébként a cellaérték alapján íratnám a következő oszlopba a megfelelő szöveget
-
poffsoft
veterán
Akkor javaslom az fkeressel két újabb oszlopot felvenni (mondjuk a "K"-ba), az eredeti képlettel:
=FKERES(A4;Gyártás1!$A$4:$A$268;1;HAMIS)>0
"L"-be:
=FKERES(A4;Gyártás2!$A$4:$A$268;1;HAMIS)>0a feltételes formázáshoz pedig :
=VAGY(K4;L4)Amúgy sokkal egyszerűbb lenne, ha elküldenéd a táblázatodat...
A feltételes formázást pedig akkor úgy add meg, hogy kijelölöd a teljes B4:B268 tartományt, és úgy a feltételes formázás a fentiek szerint.
A 3 feltételes formázás ne zavarjon szerintem:
Ha gyártódik, a B4 cella (oszlop) zöldül, ha késik, az E4 cella (oszlop) pirul, stb, stb.A feltételeket pedig több segédoszlopba kombinálhatod, a feltételes formázás pedig csak az adott oszlop IGAZ/HAMIS értékét figyelje...
(vagyis pl. a =VAGY(K4;L4) menjen az M4-be, a feltételes formázás pedig :
=M4
Delila képlete is mehet segédoszlopba pl.A státusokra is bevezethetsz akár plusz oszlopokat(ha a határidő-dátum()>14, akkor az N4 zöld, ha határidő-dátum()>10és <14 akkor O4 citrom, ha 5-10, akkor P4 narancs, stb, stb )
Az üres figyelése mellett megoldás lehet, ha nem a kitöltést színezed pirosra, hanem a szöveget. Üres cellánál nincs mit színeznie a feltételes formázásnak -
Delila_1
veterán
válasz
JamesHolden #27839 üzenetére
Ha csak pár sornál kell, ezeknél a soroknál add meg a figyelmeztető szöveget, a többinél ne.
-
Traxx
őstag
válasz
poffsoft #27832 üzenetére
Köszönöm
Az első része kifogástalan, a feltételes formázásnál a =DARAB($H4)=1 képletet alkalmaztam, ahol a H oszlopba kerülnek rögzítésre a kiszállítások. Ez nagyon jól működik
Viszont az érvényességes részét nem értettem, mert olyat nem leltem, vagy csak nagyon vak vagyok, igaz 2003-as excelt használok (bár ebben az esetben úgy vettem észre, hogy nem is szükséges, hogy legyen).
Talán ez, vagyis a 2003-as excel az oka annak is, hogy a 2. problémámra írt megoldásod nem működött, mivel azt kapom, hogy a feltételes formázáshoz beírt képlet nem mutathat más munkafüzetlapra. Nekem pedig a megrendeléses táblázatból olvasódnak át az adatok a gyártásosba, nem fordítva. Ráadásul már nem egy, hanem 2 ilyen gyártásos munkalapom van, hogy ne legyen egyszerűbb a sorsom
A határidő cellájának színezése jó ötlet, ezt megtettem a gyártásos lapon is, viszont logikus, hogy a megrendelésnél is felvezetem
De itt kicsit csonkítva tenném meg: a feltételes formázásnál a 2003-as excelben csak 3 kritériumot tudok megadni. Az elsőt ugye lefoglalja az, amire adtál megoldást, tehát a kiszállítások figyelése, a 2.-3. at használom fel erre: pl. 1 héttel a lejárat előtt beszínesedik, határidőn túl meg mondjuk piros lesz. =E4<MA()+8 és =E4<MA()+1 formát használva, ahol E4 a határidőt tartalmazó cella. Egy gondom viszont van: ha lemásolom a feltételes formázást, akkor az üres, adatot nem tartalmazó cellák is eleve színesek lesznek. Erre van valamilyen kiegészítés? Tudom, a legegyszerűbb egy újabb feltétel hozzáadása lenne, mely kizárná az ürességet, de ez nem kivitelezhető
Köszönöm még egyszer
-
Delila_1
veterán
válasz
JamesHolden #27833 üzenetére
Az érvényesítés párbeszédablakának 2. fülén beállíthatod a megjelenő figyelmeztető szöveget.
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok,
Van egy adott cellához legördülő választó listám:
Lehet-e e mellé olyan beállítást eszközölni, hogy ha kiválasztok a listából egy bizonyos eredményt akkor felugorjon egy figyelmeztető ablak, hogy milyen plusz teendő van még a tábla kitöltése során? lényeg, hogy nem minden listaelemnél riasszon, hanem csak azt aminél én megadom
Köszi
-
poffsoft
veterán
jól sejted, feltételes formázás.
B4 cellára állva, feltéve, hogy a J4-ben van a dátum:
Új szabály/ formázandó cellák kijelölése képlettel.=DARAB(J4)=1
A feltételes formázásnál az érvényességet pedig átírod :
=$B$4:$B$268a másodikra hasonló módon az FKERES-t használnám:
A4 cellára állva:
=FKERES(A4;Gyártás!$A$4:$A$268;1;HAMIS)>0A feltételes formázásnál az érvényességet pedig átírod :
=$A$4:$A$268De a feltételes formázást és képleteket használva pl. a DÁTUM() fv. segítségével fokozatosan színezheted pl. az adott megrendelés "határidő" celláját is, ahogy közeledünk a határidőhöz (és a "Kiszállítva" oszlop üres...)
-
Traxx
őstag
Még két dologban szeretnék segítséget kérni. A 2. képen szereplő megrendelési listába betennék még egy "kiszállítva" oszlopot is. Lehetséges olyat csinálni, hogy ha
- kiszállításra kerül a termék, vagyis a megfelelő cellába beírásra kerül a szállítás dátuma, pl. az adott terméket tartalmazó cella színe megváltozzon? Feltételes formázás lenne itt a kulcs, ha jól sejtem, de nem nagyon tudom, milyen képlet lenne ide a megfelelő.- A másik, ami szerintem bonyolultabb: ha a termék gyártásban van (tehát szerepel az üzemrész gépeit tartalmazó, 3. képen lévő listán az adott rendelés), akkor képes ezt az excel szintén valamilyen színkóddal jelezni?
Köszönöm szépen ismét a segítséget!
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amire sehogy nem tudok megoldást keresni. Adott egy táblázat, ami afféle termékgyártási nyilvántartóként funkcionál, 3 fő füllel: az üzemrész, a beérkező megrendelések, és egy terméklista. A kiindulási alap maga a terméklista, és ebből hívná le az excel a megfelelő termékeket. A lehívásnak vevő szerinti lista létrehozását választottam, és legördülő listából tudom kiválasztani a megfelelő terméket. Mindez működik is, viszont minden termékhez tartozna egy adagsúly, amit szintén innen, a terméklistából vennék ki, ez viszont nem működik. Az FKERES függvényt használtam erre a célra, látszik az általam használt képlet is. Képpel illusztrálva így néz ki.
Tehát a problémám az, hogy az adagsúlyt nem hozza, pedig a képlet (szerintem
) jó. Érdekes módon viszont ugyanúgy az FKERES függvényt segítségül hívva az üzemrészeknél működik a dolog, tehát ha felviszem az adott megrendelést, és beírom az adott megrendelési kódot, akkor kapásból jó eredményt kapok (erről, illetve a használt képletről szintén adnék egy képet).
(Itt a vevőt, rendelt mennyiséget, szintén a nyilvántartóból hozom át az FKERES-sel).
Mit tolhatok el szerintetek, ami miatt ez az adagsúlyos történet nem működik?
Köszönöm a segítséget!
-
csongi
veterán
Mindkettő működik köszönöm!
Olyat lehet e csinálni, ha az A1 cella és a B1 cella értéke eltér akkor a D1 cella értéke 1 legyen? -
csongi
veterán
Sziasztok!
Erre szeretnék egy képletet.Ha A1 cella értéke kisebb vagy egyenlő 150 akkor a A2 cella értéke 150.
Ha A1 cella értéke nagyobb mint 150 de kisebb vagy egyenlő 200, akkor A2 értéke 200.
Ha A1 cella értéke nagyobb mint 200 de kisebb vagy egyenlő 250, akkor A2 értéke 250.
Ha A1 cella értéke nagyobb mint 250 de kisebb vagy egyenlő 300, akkor A2 értéke 300.Előre is köszönöm!
-
Vladek83
tag
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Adatok érvényesítésében (legördülő listában), aktuális értékek kiíratására van lehetőség?
Pl.: A1-A10 = szöveg, szám ami változhat
A15 = legördülő lista (A1-A10 értékek)Utólagosan a felhasználó átírhatja az A1-A10 celláiban szereplő értékeket. A cél az lenne, hogy ne keljen újból kiválasztani a legördülő listából.
-
Delila_1
veterán
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Volna egy kérdésem.Van egy macro, ami így kezdődik:
Application.ScreenUpdating = False
'Open file
Workbooks.Open Filename:= _...Nem végzek ellenőrzést, hogy nyitva van-e vagy sem az a file, mert probléma mentesen újra megnyitja mindenkinél. De 20+ userből van egy, akinél ez runtime error 1004-t dob és csak akkor működik, ha nincs megnyitva.
Mi lehet nála másképpen beállítva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest