- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
Hát igazából nem tudom. A házzal jobban járok, mint egy raspberry pi-vel, így azt mondom, hogy annak az ára is bele mehet. Mondjuk 15-20e Ft is.
A ps alá tenném be, a nem használt hangszóró helyére. Egy gond van, hogy 17cm magas itt a hely, szélességre meg kb 49cm. A mélysége nem számít, mert nagyon mély a szekrény.
Szóval ide kellene egy minőségi jó ház, ami uATX-s és belefér a grafikus kártya is.A képért bocsánat, ipad2-vel készítettem és nem forgatta el ph...
-
bgeorgooo
csendes tag
Igen szeretnék netezni is, az op rendszernek nem kell mindenképpen 64 bitesnek lennie, csak tudja kezelni a 4 giga ramot majd. Ez a gép azért kell mert már unom hurcibálni a szobából ki a műhelyből kialakított moziszobába a gépet ha filmezni akarok. Az XBMC-ét futtatnám rajta és jó lenne ha a borítókat is le tudná szedni a netről, kb ennyire kellene a net hozzá, meg max böngészni picit, de semmi flash alapú netes játéks vagy ilyesmi...
-
bgeorgooo
csendes tag
Nem kell passzív hűtés, SSD-ém van hozzá az nem kell, Win7 64bit futna rajta. Jó lenne ha az alaplapon lenne optikai hangkimenet mert jelenleg csak igy tudom megoldani. A mérete mind1 mert én csinálok neki házat majd. Igazából a lényeg hogy vigye a fullHD-ét, lehetőleg minél kevesebb összetevőből álljon és ezekhez mérten pénztárcakímélő legyen.
Nézegettem pár alaplapot amire integrált cpu és gpu is került de nem tudom ezek mennyire használhatóak vagy melyik az ami jó is. Amit nem írtam hogy háttértár sem kell mert az is van. -
madgie
titán
Bezony, még a mozik sem 24-en mennek, ott is (ha jól emlékszem) az is ősidők óta háromszor ismétli a képkockát (vagy köztes feketét szúr be).
A tévé azért ír 24p-t, mert annyit kap. Aztán ő magának csinálja a pulldownt, a jobb plazmák már egy ideje 4:4 pulldownban dolgoznak (~96 Hz). Ez nem összetévesztendő a "háccázherc" dolgokkal, ott köztes képkockákat próbál meg egy CPU segítségével odavarázsolni. Ezeknél a 2:2, 3:3, 4:4 pulldownoknál vagy ismétli a képkockákat, vagy feketét rak közéjük, nincsenek mozgás artifact-ok.
-
törölt tag
Én így használom, plusz LAV-hoz dtsdecoderdll.dll. A madVR-ben pedig próbálgatod mit bír a procid skálázás ügyben. Felmerült a tűzfalas beállítás hiba, ebben az esetben el kell indítani egy filmet és mikor az MPC-HC "meghívja" a madVR-t, akkor a tálcán megjelenik az ikonja, erre kattintva elérhető a teljes beállítása. Bár az XBMC 12-től nagyon rendben van a képminőség, nincs vele semmi probléma.
-
-
-
szabi__memo
nagyúr
Ahogy Abu is írta, csak a 7-es verziós alaplapokkal.
Szóval ezt az apróságot se felejtsük el egy htpc-nél -
szabi__memo
nagyúr
-
cekkk
veterán
Na szóval mert én veszem a fáradságot és utána is nézek a dolgoknak, így most megnéztem a mag HD/eng szekcióját.
Első 100 legtöbb sedderrel rendelkező anyagban nincs, a második kettőszázban van pár darab egy 8 bites 24részes sorozat amit eddig 289en töltöttek le és egy másik egy részes ami már 10 bites és 79 ember töltötte le valamint ez az Attack on Titan aminek a legelső részét 400 ember töltötte le, hozzá teszem a trónok harcának az aktuális részét 10 ezer fölött(#21697) gorbep
De ezek még nem valós 4K tartalmű bd ha jól tudom ezek is "csak" FHD van -
tom_tol
addikt
Persze lehet kölcsönözni de nincsenek korlátok ? (Adatmennyiség, le-fel sebesség)
Más. Mindenkinek.
Tegnap beleszaladtam egy felirat problémába. Xbmc-vel beállíthatatlanul , mpchc-vel megközelítőleg beállíthatóan el volt csúszva, vlc-el viszont alapból a helyén volt. Ennek mi lehet az oka? -
Pista0001
addikt
Kompromisszumokat tudni kell hozni. Hozzáteszem hogy szerintem a kisebb méretű tápok nagy része egy green 3,5-essel kb egál hangban, ha nem hangosabb. Van példának okáért egy BeQuiet SFX 350-em, az kb 2 éves korában előzte a 2 terás Seagate-et. Másrészt sokan inkább a helyigény miatt szeretnének panel/pico tápot, de van aki a fogyasztáson szeretne nyerni vele. De a lényeg hogy 3,5-es vinyó (green) mellett is jelentős zajcsökkentés érhető el vele szerintem.
Ja igen. Lemértem a gépem fogyasztását. A konfig: Celeron G540, Asus HD4350 passzív LP, Gigabyte Z77N-WiFi, Sandisk 64 GB SSD, Intel gyári i5 hűtő, AC F12PWM venti, PicoPSU 160XT, 16 A-es brick. Boot folyamán a legmagasabb érték 62 watt volt, de ezt nem abban az időszakban mértem amikor a vinyó pörgött volna fel, hanem jóval később. A "kritikus" időszakban 50 watt körül volt. Egy db 3,5-es 2 TB-os Seagate 5900rpm HDD-vel kiegészítve a legmagasabb érték 71 watt volt, tehát a vinyó felpörgése 20 watt pluszt igényelt. HD (720p MKV) lejátszás közben (HDD nélkül hálózatról, a másik esetben HDD-ról) 35 és 40 watt körüli értékeket mértem, tehát üzem közben 5 watt plusz.
A másik pedig hogy nem praktikus szellőzés nélküli/kis szellőzésű házban 80% felett terhelni a panel/pico tápokat, ekkora terhelésre a gyártók aktív szellőzést írnak elő a megbízható üzemhez.
-
tom_tol
addikt
A kérdés az lett volna hogy van é valami extra szolgáltatás az AMD APU-n, Intel+dedikált vga-val szemben, ami csak az apu-n megy és szerepet játszik a lejátszás minőségében vagy akármi.
Én nem építettem htpc-t, csak próbálgatom a pc-s lejátszást. (minőség, kényelem, stb.)
Lehet csendes gépet építeni eatx házban is, persze nem tenném a TV alá. Eddig nekem a legnagyobb előnyt a hálózati lejátszás kényelmetlenségeinek megszűnése jelenti. Az általában ajánlott megoldás egy AMD APU+NAS+jóféle router. Erre nekem így nincs szükségem és nem hiszem hogy az előbb felsorolt kombináció jobban teljesítene. Nálunk nagyon megy a kölcsönzés, másképpen nem is jutok magyar nyelvű anyaghoz, és ha jól tudom a kölcsönzés meglehetősen korlátozott lehetőségekkel bír egy NAS-n. Azt nem tartom jó megoldásnak hogy pc-n letöltök aztán hurcolom a merevlemezt ide-oda.Köszönöm a lehetőséget de nagyon messze vagyunk egymástól.
"Nvidia mintha nem tudna 24p"
23,973-t írnak a különböző progik. [link]
Melyik vga tud 23,976-t? -
tom_tol
addikt
Ok. ez nem htpc konfig.
Még mindig próbálgatom (NV,AMD,Intel) és nem döntöttem el hogy htpc vagy média player, bár xbmc nagyon tetszik. De az biztos hogy a táp lenne az utolsó amin takarékoskodnék.
Ja és még valami. Jobban járnék komplett AMD konfiggal ( a fogyasztás nem érdekel) kizárólag a lejátszási képességeket nézve ? Kicsit idegenkedem AMD prociktól, nem is emlékszem mikor volt utoljára.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én eleve úgy mondtam, hogy hivatalosan közli az AMD a 3D-t az A8 fölé, de nem tiltja a kisebb APU-kban, csak nem garantálják, hogy minden egyes filmet le tud játszani, minden pillanatban meglassulás nélkül. Annyi az egész, hogy a 3D-re A8 fölött vállalnak garanciát, de akinek A4 van és szeretne 3D-t, nos, persze támogatott, és a filmek 99,9%-án tökéletes is, de az 0,1% miatt az AMD erre már nem írhatja rá, hogy teljes támogatást élvez.
Ja hát a 10 bit az must have dolog, hiszen még kész dekóder sincs hozzá.Először legyen kész valaminek a szoftveres támogatása.
(#21644) Enszuke: Hányszor elmondták neked, hogy a Madvr+lav a grafikus hardver teljesítményétől függ, és nem a CPU-tól.
-
Pista0001
addikt
Most te is read only módban voltál, pár hozzászólást olvass vissza.
Patice kollégával az ő mérései alapján kitárgyaltuk hogy milyen minimum tápigénye van egy A4-nek. A 80 wattosak jellemzően még picoból is csak 4 A-t tudnak 12 V-on, így nem nyerő, de a 3,5-es vinyó nélküli teljesítményigényhez hozzáadod a HDD-t, a táp 80%-os terhelése fennálhat (az össz teljesítménnyel számolva), ahhoz meg már aktív szellőzés kell neki. Még egyszer, tápot nem tipikus, hanem maximáliss teljesítményre méretezünk, így lesz hosszabb a várható élettartam.
Az meg hogy ki miből épít HTPC-t... Van egy bizonyos igény, ahhoz keresnek tápot, így ahhoz célszerű ajánlani.
-
Pista0001
addikt
A Llanod mennyit fogyaszt közvetlen bekapcsolás után, amikor
aegy 3,5-es vinyó is épp felpörög? Az egy dolog hogy üresjáratban/filmezés közben mennyit fogyaszt a gép, nem erre kell tápot méretezni. Azt is számításba kell venni hogy ha a panel/pico táp relatív nagy terhelésen üzemel akkor szellőzés is kell neki, sok HTPC-nek használt gépben (pl a kérdező által linkelt Modecom házban sem, tapasztalat) valósul meg, ez jelentősen hazavágja az élettartamot. Ha másban nem is mindig, de ebben Enszuke-vel értek egyet.A kérdező szempontjából nem releváns, hiszen leírta idővel (többször is) hogy milyen procihoz keres tápot, viszont általában úgy jönnek ide emberek hogy 5800K-val akarnak HTPC-t építeni, vagy Intel Celeron/Pentiummal. Jó ha az 5700-ra vagy esetleg valamelyik Ivy i3-ra sikerül őket rávenni, így azt hiszem van benne némi ráció hogy ezekre hivatkozik a kolléga. Nem kell mindenben (csak
) vallásháborút látni. Písz.
-
Tamoo
nagyúr
Ha filmezni akarok nincs semmi baj, tökéletesen működik minden. Akkor van baj, ha úgy akarom használni az erősítőt, hogy nincs bekapcsolva a tv.
(#21595) tom_tol: kettőzött asztal akkor lenne jó ha megegyezne a monitor és a tv natív felbontása nem?
Hang nemigazán tartozik most ide, zenehallgatáshoz pl. nem is hdmi-n akarom kiküldeni. -
Peak
addikt
Mert nincs szükségem a spanyol, német, kinai, izareli, svéd, norvég, dán, szlovák, horvát, cseh, suomi, szuahéli és ószanszkrit hang- és felirat streamekre, ezért a video streamet, angol hang és felirat, magyar hang és felirat tiszta másolását eszközlöm Matroska konténerbe, hozzányúlás nélkül
a képet sem szeretném átalakitani H.264be mpeg4ből
VLC, MPC HC, BSplayer hibátlanul kezeli a felirat streamet, az XMBC nem teszi ki a képre, de látja. -
sb
veterán
Értem amit írsz, de ettől még másoknál meg más a helyzet.
Lásd az utóbbi 10 hsz-ben leírt nagyon egyszerű esetet, ebben elég nehéz eltévedni.
1. Cintula beírta, hogy szaggat a kép. Váltottatok pár hsz-t, de ugyanúgy szaggatott.
2. Beírtam neki, hogy maximált ablak ki.
3. visszaírt, hogy beállította és megszűnt a szaggatás.És ha visszakeresel van még másik 4-5. ugyanilyen 3 hsz-es kis sztorit, ahol ugyanezeket írtam és ugyanez lett a vége.
De más ős topic lakók is írták ugyanezt, még csak egyedül se vagyok ezzel.Mondom, három dolgot tudok elképzelni:
1. Az audio rész is ugyanilyen hibát okoz magában.
2. A képmóddal együttállva okozza. (pl. csak maximált ablaknál számít, hogy wasapi-e).
3. Máshogy működik különböző gépeken. (Bár ennek ellentmond, hogy nekem nv-n, amd-n és intel igp-n is ugyanezt csinálta, minden volt hozzá szerencsém).Készítsünk youtube videókat, hogy elhidd nekem?
-
drdr
senior tag
W8-at használok lassan féléve. Korábban voltak újraindulások, de az AMD driver frissítései és a windows updatekkel most már alig van.
XBMC nekem jó teljesen 24p-n is. Próbáltam korábban még W7-en MPC+madVR-t, de nem volt akkora különbség, hogy szórakozzak (szenvedjek) vele (főleg külső xbmc lejátszónak). Mondjuk én PC-ként is használom a gépet, netezésre, játékra így mindig desktoppal indul, nem XBMC launcherrel (bár azt is próbáltam keveset, de amit akartam az működött...)
-
Tonyo
őstag
Mint pl? Én amúgy küzdök a madvr +MPC_HC párossal. Nem tudom, hogy win 8 miatt-e, valami nem kóser. 24 pnél szaggat, vagy épp kifagy a történet. Win 7 en ment minden...
Esténként 10 percet foglalkozom vele, nem nagyon van időm filmezni most.
Madvr-t be se tudom állítani, szerinte nincs telepítve vagy tűzfal akadályozza. Kétlem!
-
sb
veterán
-
Toobee
veterán
Xbmc-ben semmi sincs kipipalva, csak a sztereora lekeveres. A dac csak pcm-et kezel,nem tud lekeverni semmit. Igy a lejatszo csinal mindent En sem ertem, mert csak a mag tud kimenni. Megis, ami dts, az megy, ami dts hd, az meg pattog. Tmt-t ki akartam probalni, de lebuktam vele es most fizetnem kene, igy nem foglalkoztam vele
-
szente
addikt
&Patice:
Az USB a szűk keresztmetszet, vagy maga a hálózat? USB 2.0-ról van szó. Vagy inkább valami Express Card-os WiFi modul kellene inkább?
Mert kiderült, hogy a router is tud 300Mbps-t és a TV is tud ennyit 5Ghz-en. Vagy ez se elég hozzá?
Illetve kell ehhez közbeiktatni a routert? Nem lehet közvetlenül a lapos és a TV között DLNA? -
ricsik
őstag
Igen a laptop kicsit nehezebb, bár magamat ismerve inkább kicsavartam volna a vinyó fedelet és lehúzom azt is
. Próba kedvéért csinálom, kíváncsiságból. A duálbútot valahogy nem szeretem, de egy gombnyomással tudok a post képernyőn boot meghajtót választani. Kezdetben megteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mini-ITX
- Linux haladóknak
- Netflix
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest