- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
granini
őstag
válasz
MasterMark #55694 üzenetére
Köszi,
kiterjesztett desktop esetén a HDR nem fog bezavarni..? Alapból nekem a Windows HDR offon van mert nem látom értelmét.. tehát lekezeli azt hogy a 2K monitor az HDR off és a kiterjesztett pedig HDR ON, vagy ilyenkor (sajnos) mindenképpen be kell kapcsoljam a HDR-t..?(A monitor egyébként szintén HDR képes, csak nem szoktam használni ezt a funkciót.. játékok alatt se..)
-
mckay
aktív tag
válasz
MasterMark #55671 üzenetére
Sziasztok,
képzeljétek, megoldódott! Egyszerűen rossz volt a fájl, nem volt benne minden képkocka. (Kivételesen nem én torrenteztem le, másoltam.)
Mindenkitől elnézést kérek a vakriadóért!
És egyúttal megerősítem: a kis AMD cuccon, ddr3 rammal vígan megy.
Ezek után letöltöttem én magam, és megnéztem több playerrel is, voltak részek a filmben amikor 30 mbps felett volt a meló, és a CPU nem ment 60% fölé. És persze nem kellett megkerülni a W10-et sem.
Nagyon hálás vagyok, hogy reagáltatok, és rávezettetek: mennie kell annak!
Üdv, mckay -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
MasterMark #55582 üzenetére
Valamit benézek? Az 10-hez való.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55547 üzenetére
Ok, lehoztam a NAS-t, az AVR-re dugva simán működik, látják a különböző számítógépeim, megy róla a filmlejátszás, tudok rá letölteni a hálózati kliens programmal.
Most akkor 2-3 napig itt lesz és ha addig nincs filmakadás-lefagyás, akkor a krva upc router a rossz. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55545 üzenetére
Igen, pont úgy van:
A modem/router fent az emeleten fogadja a bejövő netet, erre van rádugva utp kábellel az emeleti szekrénybe rejtett NAS, és a routerből megy ki egy koax és egy upt kábel a lenti tévébe és a PC-be -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55543 üzenetére
IPTV? Passz, talán igen, nem tudom hogy hívják az alábbit:
Egy koaxon keresztül jön be net+TV a házba a UPC (most már talán Vodafone) routerbe. Onnan:
- koaxon keresztül tovább a TV-be, amibe egy UPC-s kártyát kellett tenni (Azt hiszem, hogy utp-n is mehetett volna, ekkor egy set top box kellett volna a kártya helyett);
- utp kábelen keresztül a PC-be;
- Ill a wifit is a UPC router adja. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55531 üzenetére
Egyébként az lehetséges, hogy nem is saját hardveres a gond? Ugyanis tegnap este tűnt fel a következő: Hasonló filmezéses fagyások után akkor átkapcsoltam TV-re és az adás kép-hang is szakadozott, blokkosodott. Lehet, hogy a UPC modemmel van a probléma? (A NAS ezen keresztül csatlakozik a PC-hez.
Le tudom ezt úgy tesztelni, hogy lehozom a NAS-t ideiglenesen a nappaliba és rádugom az AVR-be épített swich-be? Ilyenkor a PC szempontjából változik a NAS-nak valami elérési útja, meg címem meg bármi? -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55531 üzenetére
Köszi a tippet! Viszont kezdem felfogni, hogy annyira hülye vagyok a témához, hogy ez így fórumos távsegítséggel nem fog menni.
Így sztem az lesz, hogy fizetek valakinek a fél napi munkájáért, aki ért a hálózatokhoz, a Zyxel NAS-hoz meg a lejátszó progikhoz, aki hajlandó eljönni és beállítani mindent. Biztos meg tudnám ezeket tanulni, csak most szabadidőből van a legkevesebb.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55529 üzenetére
"A NAS IP-je ugye router DHCP szerverén fixálva van, hogy mindig ugyanazt kapja?"
A UPC modem kezelőfelületét nézegetem, csak nem értem
DHCPv4 szerver: bekapcsolva
DHCPv6 szerver: állapotmentes
A lefoglalt IP címeknél az NSA325-v2-höz tartozóként az a szám van megadva amit ha beírok a böngészőbe, bejön a nas admin felülete, az biztos, hogy ez már hónapok óta ugyanez. Valamikor több hónapja az utolsó pont utáni szám megváltozott rossebtudjamiért (talán mert reseteltem a modemet?) de azóta ugyanaz.Alul pedig azt írja, hogy nincs foglalási szabály.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55527 üzenetére
Remélem nem hülyeséget válaszolok
: Kodiban SMB a protokoll, fájl böngészéssel adom meg az útvonalat.
Ahogy simán belépek a sajátgépbe, ott szoktam látni a különböző háttértárak alatt, nem vettem fel külön sehogy.
A zene megáll, és olyankor a web alapú (másig gépről vagy telefonról futtatott) lejátszó felület is.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55520 üzenetére
Halvány lila fogalmam sincs. Most megnéztem, Kodiban én sehol nem találtam hogy bárhol IP címet kellene/ lehetne megadni.
Médialejátszóban (Dune) van egy IP cím, de sztem azt magától találta és nem én írtam be.De pl. Linuxban IP címet adtam meg a zenelejátszáshoz, és az is meg-meg szakad.
Átdugdostam az AVR switch-ébe a kábeleket, de ugyanúgy előjön a probléma. Ilyenkor a Win-es "sajátgép"-ből is eltűnik a NAS amúgy.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55518 üzenetére
Én nem beszélni kínai
A webadmin gondolom az, ahol a IP címet beírva bejön a kezelőfelület. Itt néztem meg a smart infókat, ez bejön. -
Krissz80
senior tag
válasz
MasterMark #55503 üzenetére
Igen kiterjesztett, és a legutolsó AMD driver van fent.
Illetve olvastam fórumokon, hogy több mindenkinek van ilyen problémája, van akinek a monitorja 144Hz-en megy de az AVR ilyet nyilván nem támogat.
Nálam meg az MPC-HC amikor forceolja a 24Hz módot a TVn akkor a monitor kikapcsol.
-
Krissz80
senior tag
válasz
MasterMark #55500 üzenetére
Milyen kártyával?
Nekem egy RX 560 van most, és Extended módban nem tudom kiválasztani sem a 24Hz-es frissítést sem a 3D-t.
És emiatt pl egy filmet el sem indított a PowerDVD mert azt érzékelte nincsen 3D megjelenítő, pedig 2Dben is le lehet azokat játszani, sokszor azt szoktam ha gyerekek nézik. -
Tuib
aktív tag
válasz
MasterMark #55498 üzenetére
Áhh köszi, nem is néztem, mert a notiban két kártya van
-
kiskelgyo
csendes tag
válasz
MasterMark #55483 üzenetére
Most egy Ryzen3 1200 4 magos, ezt nem szívesen cserélném le, inkább a videókártyát. Abból is azért a kínálat alját néztem, mert nagyrészt csak dolgozok a gépen, a monitor és a tv is csak fhd, filmeket is így nézek, játszani konzolon szoktam.
-
kiskelgyo
csendes tag
válasz
MasterMark #55481 üzenetére
Hogy keressek rá, hogy visz-e hangot? Most egy Geforce 9800gtx van benne, és amiket kinéztem, az alsóbb kategóriás kártya, mint pl. ez [link]
-
kiskelgyo
csendes tag
válasz
MasterMark #55479 üzenetére
Köszi a választ, kicsit lemaradtam a technikában
A processzor egy Ryzen 3 1200. Jól láttam, ebben nincs igp?
Jelenleg egy régi gforce kártyám van, amin nincs hdmi.
Akkor úgy néz ki, hogy új videokártya lesz ebből, még egy láma kérdésem van. Mire figyeljek, hogy valós surround hangot kapjak, tehát tömörítetlen, nem konvertált 5.1 menjen az erősítőre? Ez lehet, hogy tök hülye kérdés, de régen az optikain az spdif-et csak átereszteni kellett, az itt is simán megy? Valami olyat olvastam, hogy a hdmi csak 2 csatornás hangot továbbít, de ez lehet, hogy az alaplapi hdmi csatlakozókra volt igaz, ha egyáltalán jól olvastam.
Még egyszer köszi a segítséget. -
Pityke78
őstag
válasz
MasterMark #55454 üzenetére
Hát azt nem tudom, hogy a Tv küld-e ilyen jelet, illetve az erősítőnek nincs HDMI ARC funkciója, így szerintem nem tudnak kommunikálni a TV-vel.
De lehet rosszul gondolom....
-
Pityke78
őstag
válasz
MasterMark #55452 üzenetére
Azt hol tudom megnézni, hogy változik-e a HDMI kimenet státusza?
Most addig eljutottam, hogy az erősítőt -> TV-t állítottam be elsődleges kijelzőként (számítógép képernyője) és a monitort másodlagos kijelzőként.
Így tudok változtatni Windows+P kombinációval a képernyők között, de az még mindig nem működik, hogy alapból a monitor legyen bekapcsolva és ha bekapcsolom az erősítőt, TV-t, akkor automatikusan váltson rá arra és a monitort küldje el aludni.....
-
BumBum Jack
tag
válasz
MasterMark #55366 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget választ!
Reméltem hogy én vagyok értetlen laikus.Üdv Jani
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #55365 üzenetére
Egész pontosan a WAV konkrétan a PCM konténer formátuma, a FLAC egy más kódolás, de azt a lejátszó kikódolja PCM-be és űgy küldi ki. Alapból egy lejátszó mindent PCM-re kódol ki. Ami nem PCM az lehet DTS vagy Dolby, de az csak rendes lejátszóval rendes forrásból, jó beállításokkal (passthrough). (Vagy még HDMI-n lehet LPCM ami a tömörítetlen sokcsatornás PCM.)
Szóval minden jól működik nálad.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55361 üzenetére
De, csak nincs kedvem bekapcsolni csak ezért a TV-t (vagy 30 mp mire szinkronizál a UPC kártyával, aztán átváltani másik bemenetre, vele együtt bekapcsolt feleslegesen az AVR is, stb)
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55358 üzenetére
Igen, tök igazad van. Találtam is elfekvőben egy kis méretű fekete lcd monitort, valahová oda suvasztom a hifiállvány mellé a földre.
#55359 devil-k:
Igen, valóban az, főleg nekem, aki 20 éve nem volt a PC-k lelkének közelében.
Viszont ha megnézek (és hallgatok) egy filmet a Dune-ről a spéci PC helyett, akkor sírásra görbül a szám, pedig semmi madvr meg ilyesmi.
Zenéről ne is beszéljünk. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55346 üzenetére
Nem lehet, az sztem a "tèmacìm".
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55338 üzenetére
Persze, este otthon csinálok róla.
Köszönöm -
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #55337 üzenetére
Nincs a manual-ban pont a boot priority-ről kép.
Arról raksz képet esetleg? Illetve hogy hogy szoktad beállítani.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55335 üzenetére
Ez az alaplap: [link]
A biost frissítettem a legújabb 1.5-re.Win hangbeállítás nem mindegy, mert kikódolt sokcsatornás PCM-et küldök ki az AVR felé, direct sound-on. (Ez ezért kell, hogy az akusztikai bemérés alapján EQ-APO-val módosított adatállományt kapja meg az AVR.) Csak DS-en tudja kiküldeni, hiszen bele kell nyúlnia.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55331 üzenetére
Hogy' érted azt, hogy milyen bios? Na ezt a "globális-dolgot" én nem találtam. Ha belépek, mindig a akkor csatlakoztatott eszközök közt lehet sorrendet választani.
Hangbeállítás:
gépház \ hangbeállítások \ hang vezérlőpultja \ és ott kiválasztva az AVR-t, annak beállítás-gombjánál a csatorna számot; tulajdonságok \speciális - gombnál pedig a bitmélység/felbontás -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55329 üzenetére
Két külön, párhuzamos probléma
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55318 üzenetére
Win 10. de hogy azon belül mi azt fejből nem tudom.
Furcsa nekem ez, sztem sem így kellene működnie, de a bios-topikban a bios-boot-sorrend problémámra (az lenne az igény, hogy ha bent van a pen arról bootoljon, ha nincs akkor az SSD-ről) is ezt a választ kaptam, csak nehezen akarom elhinni:
"Az az általános, hogy amit beállítasz elsődleges eszköznek, akkor értelemszerűen arról bootol be, de ha ezt az eszközt eltávolítod akkor el is fogja felejteni és a következő csatlakozáskor pedig újra be kell állítani ha használni akarod"
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55311 üzenetére
Sajnos nem.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
MasterMark #55295 üzenetére
Szóval akkor nincs mód arra, hogy kép nélkül menjen a hang.
Ez sajnálatos. Alapvetően jól működik így, de Kodinál néha kadencia helytelen lesz kép, a HDR pedig megbolondul. Játékoknál meg olyan furcsa laggos lesz. De ez már inkább a GPU és a VGA ütközése lehet. Hát na, öreg nagy vas, ez tény. Viszont a hangja még most is felső kategóriás. Nem a funkcionalitása miatt lehet még ma is szeretni. De akkor a HDMI csak hangra nem jó. :/
köszönöm!
Ui.
A 7.1-et valóban nem tudja már, de az 5.1 megy neki szépen.
-
zoomon
tag
válasz
MasterMark #55289 üzenetére
Köszi!
Azért gondoltam, hogy kell, mert egy jó barátomnak is ugyanilyen samsung tv-je van mint ami nekem lett, de azt tapasztalta, hogy a TV beépített media lejátszója szebb képet ad, mint a mpc-be. Ami egyrészről örvendetes, másrészről viszont nem teljesen értem, hogy komolyabb vas + grafkari kombóval nem lehet felülmúlni a tv-t, mégha cél hardver+szoftver kombó is. -
Tuib
aktív tag
válasz
MasterMark #55283 üzenetére
No, meglátjuk :) ha esetleg nem, akkor azon gondolkodtam, hogy neked a logon script is jó, mivel az a user profil betöltődését lassítja, a kodi meg csak a user profilban indul az explorer helyett, mint shell.
-
Tuib
aktív tag
válasz
MasterMark #55278 üzenetére
Itt akkor van gond, mikor hideg indításkor bootol a rendszer? Gonoszul berakhatsz egy delay scriptet a gép indulásához kötve, hátha megoldja. Gpedit.msc computer policies, majd startup script. Egy TIMEOUT parancs az egész.
-
Patice
Topikgazda
válasz
MasterMark #55278 üzenetére
Bassz...
Fura, mert a Linux kernelben már régóta benne van az UAC2.0 Meglepő, hogy a Suricata-hoz egyéni driver kell. -
Patice
Topikgazda
válasz
MasterMark #55273 üzenetére
Más OP rendszer nem megoldás?
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55273 üzenetére
Megoldás lehet, ha a Kodi nem indul el automatikusan, hanem te indítod el miután már teljesen bebootolt a rendszer?
Nálam meg csomószor egyszer csak visszaáll a Win hangbeállítás 7.1 96/24-ről 2.0 16/44.1-re. Agyfszt kapok a PC-ktől...
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55257 üzenetére
Kodival tele a tököm. Legalábbis a Leia verziò állandòan fagy nálam. Mi van helyette mpc hc vagy be?
-
cof
veterán
válasz
MasterMark #55219 üzenetére
Ez amit linkeltem végül is ennek a forkja, szóval csak más fejleszti most már.
Igen, de ott sem csinálnak vele sokmindent:
Oké, nem vagyok képben ezekkel, Kodi már csak a médiatár miatt is előnyösebb számomra.
@cooi11
A Netflix egy külön állatfaj... saját szabályokkal, csak Netflix által engedélyezett/plecsnis eszközökön megy a 4K, meg a hardveres dekódolás, kb. az összes modern TV ilyen.
Ehhez meg elengedhetetlen a Widevine L1, az meg egy mezei HTPC-ben nincs, csak kis BOX-okban elvétve.
-
cof
veterán
válasz
MasterMark #55216 üzenetére
Ja, akkor elnézést, én Kodit használom. De megnéztem mielőtt írtam az MPC-HC-t, és nem úgy tűnik, hogy nem fejlesztik.
Latest version
1.9.7 / 1.9.7.34 Dev (August 22, 2020)
-
Immy
őstag
válasz
MasterMark #55192 üzenetére
Ok, tudsz javasolni topikot merre foglalkoznak ilyen kérdéssel?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #55184 üzenetére
De 4k az elsődleges szempont és ha low budget megoldást akar akkor elvileg elég a VGA csere (ha a tápon van elég csati).
-
ozzy711
őstag
válasz
MasterMark #55181 üzenetére
Tudom, de azt érzékeltettem, hogy nem kell erős proci a 4k hdr-hez.
-
chakany
tag
válasz
MasterMark #55179 üzenetére
Köszönöm!
-
chakany
tag
válasz
MasterMark #55162 üzenetére
Biztos, hogy mindent kéne cserélnie? Nem lenne elég tényleg csak egy RX550 és 4Gb RAM?
Nekem sincs korszerű gépem és anno mikor ide beírtam akkor nekem az RX550-et javasolták hozzá.
Intel i5 3470, Asus P8H77 lap, 8 Gb 1600 Mhz ram.
MPC-HC plusz MADVR hardveres gyorsítással nem lenne elég?
Nem okoskodni szeretnék, inkább csak tájékozódni, de csak 2 sorozattal korábbi a procija, ekkora lenne a különbség a kettőnk gépe között?
4K HDR-t vidáman tudok nézni (igaz, hogy végül én RX570-hez jutottam hozzá)
Mondjuk a 8K-val biztosan nem próbálkoznék ezzel -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
MasterMark #55176 üzenetére
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
MasterMark #55164 üzenetére
Egyébként mi a minimum CPU igény? (ONLY INTEL!)
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
MasterMark #55173 üzenetére
Gyorsan ránéztem az apróra, de semmi érdemi...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #55168 üzenetére
De ez ilyen konfigok azért be akadnak egy komolyabb oldalbetöltésnél, nem?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
MasterMark #55168 üzenetére
Hol?
Jöhet privát is...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
A memória duplázása még belefér.
Nem használom szinte semmire a PC-t, így nem akarok 50-60 e-et költeni rá. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
4k lejátszás media playerrel? YT az másodlagos, arra van TV.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #55162 üzenetére
VGA-t nem elég? A cpu ilyen gyenge lenne?
-
Kaci84
őstag
válasz
MasterMark #55148 üzenetére
Sajnos nem csak ez lehet. Lehet amikor elindítom a gamet akkor veszi vissza a 144Hz-et. Vagy nem tudom. De 144-re van állítva mást nem tudok tenni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #55144 üzenetére
Ez nem teljesen igaz.
Klónozás esetén valóban nem nagyobb terhelés. De kiterjesztett módban 2x akkora képernyőt kell megjelenítenie. -
Kaci84
őstag
válasz
MasterMark #55141 üzenetére
Sajnos az abaj, hogy második monitorként érzékeli az erősítőt és csak úgy veszi a jelet a Win, hogy kiterjesztem a képet a monitor beállításnál. Így viszont nagyon terheli a videókártyát.
Azért gondoltam valamit rosszul csinálok esetléeg van más megoldás is.
Most vegyek erősebb VGA-t, vegyek normális átalakítót és használjam az alapali kimenetet vagy Jack, optikai kábelel vigyem a jelet az erősítőbe ne HDMI-vel? -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55118 üzenetére
Ez az MS Arc Touch tetszik. de mielőtt elköltök egy húszast rá, ez miért jobb, mint a sima rádiós egér? Miben más megoldás? Ill. látok róla egyenes meg hajlított fotókat, több fajta van, vagy hajlítható?
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55096 üzenetére
Nem bootol be. Aztán pròbálja "javìtani a wint" aminek mindig ez a kèpernyő a vège.
-
Valkűr
addikt
válasz
MasterMark #54984 üzenetére
Gondoltam rá, de ennyi idő alatt? Nincs egy éves az alaplap
-
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54969 üzenetére
Tudsz ajánlani? A 3000ft-os sima átalakítóval nem ment. Projektort sem ismerte fel meg a hang sem ment ki az erősítőbe.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #54965 üzenetére
Ha azt mondom drága (igen a legolcsóbbat is néztem náluk)?! Úgy gondoltam valami boltból megvehető max. 2K-ért jelenleg?
-
stickermajom
addikt
válasz
MasterMark #54957 üzenetére
Akkor egy probléma pipa. Már csak arra kéne rájönnöm, hogy miért 300W tápot ajánlanak hozzá, ha látszólag 30W a TDP-je. Kabini 15W, 1030 30W, SSD-vel mindennel legyen mondjuk összesen 50W. Elégnek kéne lennie a 120-as tápnak hozzá.
[link] Ez alapján tényleg alternatíva lehet a régi kis gépem 4k HDR kompatibilissé tenni relatíve kis beruházással. Ahogy látom van belőle passzív verzió is.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
MasterMark #54917 üzenetére
Sajnos olyant nem találok.
Jelenleg is kapható alternatíva? -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54852 üzenetére
Egyelőre egy HDMI kábel cserét próbáltam csak, az nem nyert.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
MasterMark #54863 üzenetére
Viszont az nem baj, hogy a kimenetnél microsoft szolgáltatja a drivert? Nem inkább AMD driver lenne ott is a célszerű? -
devil-k
nagyúr
válasz
Az lenne a legjobb, ha lenne egy fasza fizetős szoftver ami totálisan rendben lenne PC-re és mehetne vele a médialejátszás kompromisszum nélkül...
Közben kiveszem a kezem a biliből.
-
robi-k
őstag
válasz
Nem értek egyet. A PC-ket munka/játék felhasználásra készítik, ehhez optimalizálják a drivereket is.
HTPC-ként történő alkalmazás a gyártók részéről as-is alapú, és nem garantált a megfelelő működés. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54837 üzenetére
Aha, ott nem volt gond az RGB-vel. RGBRGB színkerék van a projektorban, azért is akartam PC-n is azt használni.
60Hz-en jó az RGB is, 24-en már nem. Nem értem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54829 üzenetére
Már mentegettem le a cuccokat, készültem a reinstallra és véletlenül kiderült, hogy csak RGB színmódokban nem megy a 24Hz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54829 üzenetére
Nem is tudtam mi hiányzik még nekem.
win reinstall miután beállítottam (majdnem) mindent.
Na és melyiket rakjam fel?
ASRock oldaláról az "AMD all in 1 with VGA driver ver:19.10.16_19H1_WHQL" 2019/8/1
vagy az AMD oldaláról a legújabbat. Gondolom utóbbiban is benne van minden szükséges driver.Biosból a legújabb van rajta. Paráztam is, hogy régebbi lesz és nem indul be az új Ryzennel aztán szaladgálhatok még valahová frissíttetni.
Amikor most első körben telepítettem akkor egy kis monitor volt csak rádugva D-SUB porton, az avr-projektor nem. De akkor majd megcsinálom most a projektoron telepítve úgy hogy nem lesz rádugva semmi más. Használat közben sem lesz rajta más monitor.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54825 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54823 üzenetére
Mi is az ajánlott sorrend pc - avr - projektor tekintetében?
Megszoktam már, hogy az amlogic-os box-al nincs semmi szívás. De hagyján hogy a 24Hz nem megy, még egy egy film váltáskor is olyan mintha eldobná a hdmi kapcsolatot és befagy a kodi.Kilép-vissza aztán megint megy. De a foobar is ugyanígy meg tud akadni.
Ha nem szólna ilyen jól most ezzel a pc-s korrekcióval a mozi, már kivágtam volna a bús p@csába. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54821 üzenetére
Nincs. Mit lehet tenni? :D
-
válasz
MasterMark #54785 üzenetére
Évekkel ezelőtt voltak 3D-s TVim, LG és Samsung is, mindkettő tudta hardveresen a felkonvertálást. Azóta is hiányzik ez a funkció nekem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #54777 üzenetére
Nem tudom. Arra persze jó leenne valami egyebet feltenni, h ezt kiszűrjük, de ettől függetlenül ennek w10 alatt kell mennie, a madvr miatt.
amd -re mi ingyeneset próbáljak ki? -
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #54775 üzenetére
1m, és igen jó kábelekkel próbálkoztam, szóval nem valószinű.
noés a 2d esetén miért nem hibázik?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #54773 üzenetére
ugyanazzal a kábellel laptop jól megy, és másik kábellel is ugyanúgy csinálja.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #54731 üzenetére
DVI nem jó 4k-ra.
-
válasz
MasterMark #54716 üzenetére
Köszönöm! Akkor ez a kis vga csak javít a videolejátszási képességen, ha jól értelmezem.
-
válasz
MasterMark #54706 üzenetére
Köszönöm, megnézem.
Ez a CEC ez mindkét irányba megy? Mert nekem a tv távirányító lenne jó ha menne egérként.
Ennek mindegy hogy win vagy linux? -
BDB
csendes tag
válasz
MasterMark #54703 üzenetére
Működik, köszönöm szépen!
-
BDB
csendes tag
válasz
MasterMark #54701 üzenetére
Tudsz javasolni valami használhatóbbat?
-
kelna91
senior tag
válasz
MasterMark #54690 üzenetére
OK, köszi, ez árban már elfogadható. De azért az 5 méteres figyelmeztetés sem biztató. Meglátom, mi legyen.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #54693 üzenetére
Most azt hiszed, hogy vitatkozni akarok és azért írtam, vagy mi? Ők írták oda igen és te is írtad, hogy ők nem szoktak kamuzni. Hát épp ezért hívtam fel rá figyelmet, ennyi.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #54690 üzenetére
Semmi, közben meglett amit akartam.
De, mégiscsak van valami a linkelt kábel: (5 méterig átengedi a 4K képet, afölött Full HD felbontást ad).-> Tehát kelna91-nek ez sem lenne jó.
-
kelna91
senior tag
válasz
MasterMark #54687 üzenetére
Megtaláltam ezt a KáCsa Audiót. A legolcsóbb megfelelő hosszúságú HDMI kábel 43 ezer Ft. Kétlem, hogy valóban szükséges lenne digitális jelátvitelhez ilyen drága kábel. És pontosan ezt állítja az LTT is és más, méréssel igazolt cikkek is, amiket olvastam.
Azt el tudom képzelni, hogy vannak gyártásminőségbeli különbségek és érdemesebb megvenni egy 5k Ft-os kábelt, mint egy 3k Ft-osat, de hogy nagyságrendi különbség legyen, azt nemigen tudom elfogadni.
A soundbar és a TV között azért olyan hosszú a kábel, mert a TV egy Ergotron karon van, a hangcucc meg egy polcon fölötte.
hash99: OK, de ez nem megoldás, csak a probléma megkerülése. Ráadásul én úgy szeretem, hogyha elalszik a képernyő. -
Atmo
senior tag
válasz
MasterMark #54657 üzenetére
Ja igen, ezek azok az eszközök, melyek ilyen 30k-ba mennek...
-
Atmo
senior tag
válasz
MasterMark #54653 üzenetére
Honnan lehet tudni hogy aktív vagy passzív az átalakító? Az árából?
-
Atmo
senior tag
válasz
MasterMark #54651 üzenetére
Köszi, viszont akkor a max felbontás csak FHD lesz? Mert ez a monitor WQXGA.
-
viperabácsi
addikt
válasz
MasterMark #54632 üzenetére
-
viperabácsi
addikt
válasz
MasterMark #54630 üzenetére
Akkor csak egy kérdés : A csati a kártyán / tv-n nem 2.0 , hanem 1.4 ! akkor nem megy át , akkor az 1.4 kábel hogy -hogy jó rá ?
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #54595 üzenetére
nekem az is frissít időnként, hiába van letiltva
ja nekem LTSB van -
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #54595 üzenetére
oké, de nincs ahhoz licencem, tehát a sima home-ra szeretnék megoldást.
ltsc egyáltalán nem frissit? -
nightzone
aktív tag
válasz
MasterMark #54588 üzenetére
Van erre vmi program/módszer/akármi ami megbízhatóan teszteli a tv-t (az összeköttetés típusától függetlenül) és egyéterműen meg lehet vele nézni ezeket a számokat és hogy azok pontosan mire vonatkoznak? Egyébiránt pont tv vásrálsás elött állunk szóval jó lenne tudni mit vesz meg legközelebb az ember, mert az nonszensz hogy neked kell kitalálni hogy egy adott terméknél a Hz mire vonatkozik. Illetve ha az van odaírva (több webshopnál is) hogy képfrissítés 200Hz, akkor az miért a képfeldolgozást jelöli..
-
nightzone
aktív tag
válasz
MasterMark #54586 üzenetére
Ok, hagyjuk a 3d-t, elhiszem hogy nem releváns a dolog, illetve a szám a panel frissítésre vonatkozik illetve 3d-nél azt kell nézni. Ezt nem tudtam, köszi. Viszont. Most megtaláltam ezen az oldalon: [link] , hogy 200Hz a képrissítése a tv-nek. Akkor a 120Hz-et miért nem lehet beállítani szted? Mégis a kábel a lehet gond?
-
Sefter
veterán
válasz
MasterMark #54583 üzenetére
pedig de [link] , nekem is van egy régi sony-m hdmi 1.4-el és az is tudja..
-
nightzone
aktív tag
válasz
MasterMark #54579 üzenetére
Tv spec: [kép]
Az 1.4 tuti nem tudja a 120Hz-et? Itt: [link] , ezt írták: "Felbontási fejlesztésben a HDMI 1.4 nem maradt alul, támogatást kapott 4096×2160 @ 24 Hz, 3840×2160 @ 24-25-30 Hz, és 1920×1080 @ 120 Hz-hez."(#54580) Sefter: Igen elsőre én is a kábelre tippeltem. Tudnál/tudnátok olyan megbízható kábelt ajánlani 3m-es méretben ami tudja, hogy kipróbálhassam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest