- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
Lacerta #57994 üzenetére
jogos, köszönöm, gyaponak is!
ZolkoW:
ezért is olyan ötletes az Armytek megoldása, mert a többi módhoz hasonlóan a moonlight (illetve náluk "firefly") is 2 vagy 3 fokozatban testreszabható, tehát lehet 0.15, vagy 2 vagy akár 6 környéke, kinek mire van szüksége. 6 lumen amúgy szerintem "rengeteg", annyival már konkrétan világítani lehet. szerintem 1 lument minden lámpának tudnia kellene. -
gyapo11
őstag
válasz
Lacerta #57994 üzenetére
Árammal vagy idővel. Az egy byte-os pwm képes 1/256 s-ot előállítani, ha a lámpa 1000 lumenes, akkor ez már szűk 4 lumen. Vagy egy kicsit több bit kell a pwm-hez vagy az áramot is csökkenteni kell, gondolom ez bonyolítja az áramkört, ezért elhagyják.
De pl. andúril, narsil szépen lemegy majdnem 0-ig, Imalent HR20 1-ig, szóval megoldható. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Lacerta #57903 üzenetére
A front alu lapot leszeded, majd felhajtod a flex kábeles piros és flood ledes részt. Alatta van egy csavar. És bent az akku felől ki lehet nyomni a led éa driver panelt együtt. Led központosítót kipattintod és ónharisnyával vagy óbszippantóval a led mellett leforrasztod a led driver közötti ónt. Ha ez lejött külön tudod azedni a led alu lapot a drivertől de az rohadt vékony és könnyű eltörni. Aztán úgy működik mint egy sima csillagos ledcsere. Mehet a fűtőcuccoddal is. Majd vissza az egész.
-
gyapo11
őstag
válasz
Lacerta #57788 üzenetére
A tartani azt jelenti, hogy tartja, a végtelenségig. Ilyenkor nem az akkura gondolunk mint korlát, hanem a hőmérsékletre.
Az 1000 lumenes meg csak annyi, hogy tud 1000 lument, nincs benne hogy meddig, és az sincs, hogy nem lehet több. Tehát a TUP is tud 1000 lument meg a Q8 is, persze nem azonos ideig. -
gyapo11
őstag
válasz
Lacerta #57778 üzenetére
Nem írta, hogy tartania kell az 1000-et vagy csak tudnia kell valameddig. Nem tudom a Nitecore tudja-e tartani. Az Imalentek olcsóbbak 21 ezernél, a kisebbik tekerős fényerőszabályozós, vagy ha úgy tetszik végtelen sok fokozatos, szóval szuper. Nem mértem hogy milyen fényerővel mennyire melegszik, eddig nem okozott gondot a melegedés.
-
gyapo11
őstag
válasz
Lacerta #56790 üzenetére
Én azt számoltam, hogy ha 10 cm-enként teszek egy L6-ot, akkor 5.3 x 5.3 méteres táblát kell telerakni velük, hogy ennyi fényt adjanak.
Wish.comon lehet venni, ott mennek ezek a hatalmas számok. Az a baj, hogy az ember meglát egy ilyet, és már az ott árusító normális kereskedőktől (ha vannak) se mer venni semmit. -
törölt tag
válasz
Lacerta #56450 üzenetére
Igen vennem kell majd valamit, azonban nem akarok kapkodni feltètlenül jòt szeretnèk talàlni reàlis àron.
A vèdelmi àramkörök esetèben meg csak annyi infom volt roluk, hogy a kèt kritikus határèrtéket figyelik kapocsfesz alapjàn s ennek átlépésekor avatkoznak be az aksi èrdekèben. A leadott áram behatárolásrol nem tudtam s igy nem èrtettem a kialakult helyzetet. Mindenesetre kössz a segitsègeket. -
Lacerta
aktív tag
válasz
Lacerta #55945 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Nekem flat top teteje még nem horpadt be, viszont több eneloopomnak is be van nyomódva az alja egy kicsit. De ott tudom hogy a gyerekek játszottak a lámpákkal.
Ez a 35E akku esetleg jó lenne olyan lámpába ahol horpad a Sanyo GA. Még megfontolom.
-
-
Gargouille
őstag
válasz
Lacerta #55945 üzenetére
Nekem bontott akkujaim vannak többségében, de néhánynál nekem is be van horpadva. Én bringán nem használom, meg különösebb erőhatások se érik a lámpákat. Eddig nem is szenteltem neki figyelmet, ezért fogalmam sincs melyik lámpában történt és mikor, de majd figyelni fogom, mert kíváncsivá tettél. Ha esetleg találok összefüggést (melyik lámpa vagy milyen behatás okozza) akkor mindenképp megírom.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Lacerta #55920 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Az a fura, hogy úgy behajlik a lemez, hogy nem tudom kiegyengetni. Illetve próbáltam egy hibátlan példányon, nem lehet csak úgy behorpasztani sem. Szóval alapvetően kóser a cucc, a BG-ról vettem.
Egyelőre gondot nem okoz, csak meglepett.@pittlaren:
Aha! Neked ez a lámpa is mindkét végén rugós érintkezésű? Mert nekem olyan lámpáknál jött elő. És a negatív oldalon dupla rugósak.
Más.
Samu 35E akkukkal van valakinek tapasztalata? A Sanyo GA-hoz képest jelentene valami előnyt/különbséget ha beszereznék párat?
-
gyapo11
őstag
válasz
Lacerta #55308 üzenetére
Nekem olyat mondjatok, amivel csúszik a gumi a fémen. A menetre jó a szilikonzsír, de annyira szorul frissen bekenve is amikor már a gumigyűrűn kelle csúsznia, hogy mindig attól félek, hogy meggyűri a gumit és ugrott a vízállóság. Azt hinné az ember, hogy bekent gumi meg bekent fém csúszni fog egymáson, de nem. Nem tudom miből van a gumi és hogy milyen kenőanyagokat szeret.
-
gyapo11
őstag
válasz
Lacerta #55132 üzenetére
Tkp. abban egyetértünk, hogy a gyártó ráírhatná a 20 fokos környezetben elérhető maximális lument, csak nem tudom ez mennyire lenne hasznos, vagy mennyire tudnák ebből az emberek átszámolni az ő környezetük hőfokára, sejtésem szerint semennyire.
eléggé WTF lenne, ha a gyártó nem adna meg teljesítményadatot
Erre is láttam példát, nem lámpánál hanem Rolls-Royce-nál, a kérdésre az volt a válasz, hogy éppen elegendő a teljesítmény. -
papucsiga
csendes tag
válasz
Lacerta #55143 üzenetére
Próbáltam keresgélni, de nem találtam, hogy milyen lehet benne. Azért keresek minnél floodabb fényt mert alapvetően kevesebb fény is elegendő lenne jobban széttérítve. A H03 high2 fokozata papíron 160 lumen, ami bőven elegendő lenne, hogy a környezetből is eleget lássak. Viszont ekkor előttem már már vakítóan sok fény van.
Azt azért gyorsan hozzáteszem, hogy nagyon szeretem ezt a lámpát
Te hogy tuningoltad a lámpád? Amolyan lehajtható szerűen mint a skilhunt vagy beraktad a refi helyett?
Alapvetően azért keresek olyat mert sokáig használtam egy piacos fejlámpát kiegészítve egy 5050 leddel közelre. Nagyon szerettem, hogy nagy szögben terít, de elég gyengécske fénye volt. Aztán mikor elkezdtem keresgélni, mint itt sokan másokat engem is magával ragadtak a dolgokközben itt ott megfeledkeztem a valós igényekről .
-
gyapo11
őstag
válasz
Lacerta #55117 üzenetére
Nem értettem félre, csak szerintem ezt a lumen adatot nem lehet megadni a paraméterek nélkül, és az sem elég, hogy 20 fok hűtés nélkül. Ráírok mondjuk 800 lument, a szumátrai ember meg anyázni fog, hogy nem tartja, a kamcsatkai meg lehülyéz, hogy röhögve tartja a turbót is. Persze mindketten le tudják mérni, hogy 20 fokon tényleg az van amit írtam, de ők használni szeretnék, és mivel a környezeti paraméterek erősen különböznek, mindketten elégedetlenek lesznek. Akkor adhatok a szöveg mellé grafikonokat, hogy különböző hőfokoknál mit tart a lámpa, különböző hőfokú szélsebességeknél, hogy a biciklisek is be tudják lőni, különböző vízhőfokoknál, hogy a búvárkodók is tudjanak tervezni stb. Ekkor már mindenki anyáz, mert nem akar ennyi infót, nem érti stb.
Olyat pl. lehetne, hogy lépjen be programozó módba, kapcsolja be turbóra az ő környezetében, az ő használati módjával, a lámpa visszalép, beáll a hőfok, ekkor ez a lumen tárolódik, a lámpa villog párat, kilép a program módból, és innentől ez a fény a max, soha többet nem lép vissza azok között a körülmények között. De aztán elutazik egy melegebb vidékre, viszi a lámpát és mi legyen? Hagyjuk megégni a ledet vagy mégiscsak lépjünk vissza?
Nincs olyan hőfok/lumen ami az egész világnak megfelel, nem tud ilyet ráírni egyetlen gyártó sem, kivéve azokat a lámpákat, amik a maxot tudják tartani bármeddig. És ez a megoldás is, akit ez zavar, az vegyen olyan lámpát ami nem lép vissza, elégedjen meg akkora fénnyel vagy vegyen nagy lámpát és mindenki boldog. -
gyapo11
őstag
válasz
Lacerta #55105 üzenetére
Az a gond ezzel, hogy amit tartani tud az nagyon függ a környezettől. Hány fokos a levegő, kézben fogja-e valaki, kesztyűben, vagy áll/fekszik a lámpa egy asztalon, fúj-e a szél, víz alatt van-e.
Éppen ezért a led vagy driver hőfoka a stabil pont, már a lámpa külső felületének hőfoka is sok paramétertől függ.
Megnéztem a Gearbesten a C8F-et, ezeket írja:
maximális lumen 3500, akku merüléskor kikapcsol, fordított polaritás ellen védett, magas hőmérséklet ellen védett.
Kicsit lejjebb a képeknél: a mód automatikusan változik a túl magas hőmérséklet elkerüléséért, amikor a fényerő magas (3500/1800 lm).Ha ezek után valaki meglepődik, hogy a lámpa visszavesz amikor nagy fényerőn van és már forró, azon nem lehet segíteni.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Lacerta #54927 üzenetére
Inkább akkor az egész tesztet küldöm a Fenix HP30R -ről, mert előbb 2x ugyanazt linkeltem.
A HP30R 700 lm -os, míg a HM65R 400 lm -os szórt fénnyel rendelkezik.
A valóságban nem rossz az a magas fokozat. Pláne a távolsági fény esetében. Az már tartja a 100 % -ot.
És a tesztben képeket is látni.
A HM65R szórt fényének lámpája egyébként jobb hőelvezetéssel rendelkezik.
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Lacerta #54779 üzenetére
Az Armytek Prime esetében, beltérben a XPL+TIR jobban tetszik, de szabadban a XHP35+TIR kicsit fényesebb. Szó szerint, csak ici - picit fényesebb.
Az Armytek fejlámpáinál a XHP50+TIR esetében, nem látom, hogy hű de messzebb világítana mint az XPL+TIR (4200 cd vs 1840 cd). Persze, természetesen fényesebb, de nincs meg az a "hű de fényesebb" érzés.
Armytek Wizard PRO - 2,33 cd/lm
Armytek Tiara A1 PRO - 3,08 cd/lm
Armytek Prime C2 PRO - 5 cd/lm
Armytek Prime A2 PRO - 7 cd/lm
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Lacerta #54779 üzenetére
Amúgy a gyártó oldalán is most voltak 60% -os kedvezmények. Esetemben ezt keverték össze régebben a régebbi ledes lámpák kiárusításával. A gyártó szerencsére megértett (és a közvetítő is). Azóta viszont, eddig, jó áron kaptam eddig a lámpáikat. Csak ki kellett mindig várnom (jött az e-mail).
Én még nem szedtem szét a lámpáikat. A pottyanást, vizet, port (sarat) kell, hogy kibírja, világítson, ne hagyjon cserben, a többi nem izgat. Elején a gyűrű, szerintem, préselve van ezeknél a lámpáknál.
Nagyobb pottyanás után, mintha transzformerszként, kijavította volna magát. Legalábbis, mintha ön ellenőrzést végzett volna. Kicsit gyorsabban villogott a kapcsolója, zúgott, búgott kicsit, és mintha semmi sem történt volna, működött tovább. Ez már többször előfordult, sajnos. Csak éjjel, mikor alszom, ne keljenek életre.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Lacerta #54768 üzenetére
Még a Barracuda PRO sem volt 100 $. És az Acebeam T27 lámpám sem került többe 18000 Ft -nál.
Természetesen, csomagban kaptam, minden tartozékkal.
1x próbált az Armytek forgalmazója átverni (XPL leddel kértem a lámpát, XM-L2 -vel küldték). A gyártó már fér volt, kedvezményeket kaptam eddig, rendes kedvezményeket. Én pedig megháláltam. Eddig 8 db terméküket vásároltam meg (5 lámpa + 2 fejlámpa +1 akku). És további lámpák vannak tervben.
Az is igaz, hogy 100 € felett szoktam rendelni.
-
ks52
csendes tag
válasz
Lacerta #54634 üzenetére
"Az Imalent HR20-as és a Skilhunt S3 Pro töltése viszont teljesen független a meghajtótól, ezeknél bármilyen teljesítmény kapcsolható töltés közben, de természetesen ha nagyobb az áramfelvétel a max. töltőáramnál, akkor kisül az akku, csak lassabban. Ezek akku nélkül is vidáman mennek kábelről, a HR20-as 1.05A-ig, az S3 Pro 3. fényerő fokozatig ( a 4-ből )."
Itt az első 3 fokozat megy és a segéd ledek is kapcsolhatóak akku nélkül, kb 0.5A-ig. -
G@ben
addikt
válasz
Lacerta #54366 üzenetére
Akkor úgy kérdezem, hogy a veszett olcsók közül melyik ajánlott?
Olyasmire gondoltam, mint az itt is kedvelt bepattintós, csak nagyobb kormányra is menjen rá.
Pl ilyenről mi a véleményetek? Elég stabil lehet? Bár lehet, hogy nem gumis kéne, mert az hirtelen el tud szakadni. -
Zola007
veterán
válasz
Lacerta #53831 üzenetére
Akkor mitől lehetett, hogy még halványan világított, viszont lámpából kivéve volt benne 2.5V?
Tehát előtte a lámpában terhelve biztosan ez alatt volt pár tizeddel.
A multiméter jól mér.Én nem értek az elektronikához, csak szeretném ha nem vágnám tönkre az akkut azzal, ha mondjuk bekapcsolva hagyom, stb.
De ha pár ilyen alkalom nem gáz, akkor nem aggódom rajta, mégiscsak fele annyiba kerül egy sima akku, mint egy védett. -
gyapo11
őstag
válasz
Lacerta #53649 üzenetére
1 A árammal 10 mΩ-on 10 mV esik, ez nem túl nehezen mérhető, közönséges multiméter is tudja, bár 200 mV méréshatárnál már elég nagy a kvantálási vagy kijelzési hiba. De 50 mΩ-nál már nem annyira. De igazából nem is az az érdekes, hogy mennyi a belső ellenállás, hanem hogy adott terhelésnél mekkora feszültséget képes a cella szolgáltatni, ezt meg végképp egyszerű bármilyen multiméterrel megmérni. Ha egy lámpának ismerjük a maximális áramfelvételét, akkor azzal a terheléssel kell mérni a cellákat, és amelyiknek a legmagasabb a feszültsége, azzal fog legjobban világítani a lámpa.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Lacerta #53447 üzenetére
Nem bírtam magammal, szétkaptam az R3-at. Nem is volt nehéz. Összerakni babrásabb egy picit.
Tolómérő nem volt kéznél, de nagyon úgy néz ki, hogy hál' istennek nem sztenderd csillag van benne, hanem 15mm-es, két kiálló füllel.
Nem mintha nehéz lenne bereszelni a 16-ost, csakhát nem egészen úgy megy, hogy kipróbálok benne mindent, ami izgatja a fantáziámat, és ami tetszik, azt hagyom benne.
A tükröt elnézve, lehet hogy TIRrel is lehet moddolni, majd azt is tesztelni fogom. -
Gargouille
őstag
válasz
Lacerta #53451 üzenetére
Általában azt szokták mondani, hogy kb 300 ciklust bírnak ezek a lion akkuk. Ha mondjuk intenzíven használja a lámpát és mondjuk 2 hetente lemeríti/feltölti akkor évente kb 26 ciklust fogyaszt el belőle. Ha ezen felül még 4 havonta tesztelget akkor ehhez adjunk hozzá még mondjuk 4 ciklust az éves amortizációhoz. Tehát évente kb 30 ciklust "fogyaszt el" az akku életéből. Így is kb 10 év mire legyilkolja az akkut. Szerintem ez nem olyan vészes.
Amúgy viszont egyetértek veled ebben, tényleg az a legjobb ha kíméli az ember az aksit amennyire lehet.
-
válasz
Lacerta #53446 üzenetére
Az L2 és az L6 lámpákban 2-2 db akku van, szeretem úgy berakni az akkukat, hogy nagyjából egyforma kapacitású és belső ellenállású akkuk legyenek párban egy-egy lámpában.
(Persze lehet, hogy ha egyszer megmérem őket és rájuk írom a kapacitást és a belső ellenállást, akkor az nem változik egy darabig, tehát a ráírás alapján is tudnám párosítani őket
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest