Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wendelke
aktív tag
-
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #27669 üzenetére
sajnos nálam 4.23V-ra tölt az S1R (csak az egyik töltőjét próbáltam ki). Kíváncsi leszek a tiédre. Azért is meglepő mert kifejezetten jó tapasztalatom volt az Olight beépített töltőivel, R40, R20, R20 Javelot meg pár kisebb baton modell mind jók voltak, max 4.18-4.19V.
Jön az S1 mini is (mintha az eredeti olyan nagy lenne) többféle színben, többféle anyagból. S2R is lesz, S30R III, lesznek új, kisméretű fejlámpák is.
-
erik365
senior tag
-
-
5-ös kezelő
senior tag
-
Ra3
őstag
válasz
jozsi252 #27484 üzenetére
Nekem volt Warboy, tényleg nem rossz, de szerintem a Skilhunt h02r ár-érték aránya jobb, az 5500-ból jött a Gearbestről, van mágnes a talpában (kivehető) és igényes csuklópánt is jár hozzá, amire a H3-nál szintén nincs lehetőség utólag se.
A kezelése is jobb, lekapcsolt állapotból van shortcut a legerősebb és leggyengébb módhoz is, meg van benne akksi merülés jelző is.
Kidolgozottsága mindkettőnek kiváló.
A Skilhunt egyetlen hátránya számomra a fejpánt színe, viszont van rajta hátul fényvisszaverő csík. -
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
jozsi252 #27060 üzenetére
Rendben, nem probléma ha kicsit túllógok, de attól még kicsit próbálok reszelni: dupla akku helyett van 1 darabos több mint egy ezressel olcsóbban.
Az Xtar sajna nem rendelhető, arról én is sok jót olvastam pedig.
Az általad linkelt S2+ miben különbözik az általam linkelttől? Ha jól látom akkor az XML2 U2-1A a legfényesebb. Érdemes akkor azt választani?
Esetleg valamilyen kupon van ezekre?
-
ZozzV6
senior tag
válasz
jozsi252 #26863 üzenetére
Ó a manóba. Ez a google fotók mindig megszivat. Pedig azok is tök szép képek
Jobb klikk a képre és megnyitás új lapon úgy még jobban látszik a lényeg.
Vagy itt a teljes album linkje
Na meg ezért nem szeretem a rövid ideig tartó szerkesztési lehetőséget. de ez van. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
jozsi252 #26788 üzenetére
Azok már mind óiásiak, én a kis lámpákért rajongok. Az SGN3 helyett választhattam volna az X6-ot is, de számomra az már felesleges + kedvem se lenne magammal cipelni.
(#26795) peestike: JETBeam Mini-1 most jó áron van, ha vannak pontjaid. USB-ről tölthető.
Ra3: Az egy kiégett LED lesz a mátrixban.
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz
jozsi252 #26665 üzenetére
Esetleg a driveren a kondi sérült vagy megdöglött. A módmemória működik ha ki vagy bekapcsolod van változás? Kapcsoló nem valószínű mert akkor vagy állandóan be lenne kapcsolva vagy kikapcsolni nem tudnád a lámpát. Ha kialszik a led fél nyomásra akkor nem kapcsolónál van a baj hanem driver oldalon. Ki kellene venni a drivert és lefújni a panelt levegővel vagy kontakt sprével. Lehet volt egy óngolyó beágyazódva és egy koccanástól elszabadult és valahol zárlatot okoz.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
jozsi252 #26316 üzenetére
Rendben de 16340-ből nem nagyon van választék a márkásak között sem. Ez meg 1500-ért 2 db. 18650-ből ahonnan nagy áramokat akarok kinyerni én is a minőségit választom. De ezeket egy kis kulcstartó lámpában használom XML T6 leddel max 1,2A-en. Abba jók. Az On the road M3-al is csak az a bajom hogy 18350 nem fér bele pedig abból már van keeppower meg ilyenek de 16340-ből nem nagyon akad.
-
benfolds
őstag
válasz
jozsi252 #26071 üzenetére
köszi szépen a tanácsokat! a solarstorm battery case-szel kapcsolatban még egy kicsit bizonytalan vagyok, hogy a biciklin nem macerásabb-e, mint a mostani megoldás. a mostani szerintem kisebb és könnyebb, de a felső cső végére így is nehéz feltuszkolni a bowdenek alatt. plusz ezen a műanyag tokon ott a felesleges usb kimenet is...hát nem tudom. az lenne jó, ha könnyen tudnám a mostani tokba ki-be rakni a töltőben feltöltött akksikat...
-
benfolds
őstag
válasz
jozsi252 #26066 üzenetére
a kemping lámpa leírásából.: "Two kinds of power supply, one is 18650 rechargeable lithium battery (included), the other is 3 x AAA batteries (not included)". úgyhogy ez eléggé ellentmondásos.
amúgy nem kaptam meg még az akksit, csak megreklamáltam, hogy nem jött meg. most csak előre gondolkodom, hogy hogyan kellene tölteni. elvileg lehetne magában a lámpában egy nem tudom milyen csatlakozós töltővel, de igazad van, sokkal jobb egy usb-s töltőt venni, mint a gombhoz varrni a kabátot. még azt nem vágom, hogy azt a töltőt, amit linkeltél milyen töltőfejről lehet működtetni? mert ugye a telefoné 5 voltos, az akksi meg 3,7, nem tudom ez számít-e. az ilyen kis bigyókat nem ajánljátok? ezzel tudnám használni power bankként is majd az akksit. (bár nincs rá szükségem, mert most vettem egy xiaomi bankot) -
benfolds
őstag
válasz
jozsi252 #26065 üzenetére
a biciklilámpához járt egy négyes csomag akksi, azt használom, a szintén vele járó töltővel. eddig kb 4-5-ször töltöttem fel, nem volt probléma, pedig színtévesztő vagyok és sosem látom, hogy mikor vált át pirosról zöldre a töltő ledje.
kb. annyit bír az akksi, amennyit írtak neki gyárilag.
de ha esetleg bedöglik, akkor veszek egy olyan pakkot, amit linkeltél, nagyon köszi a tippet! -
benfolds
őstag
válasz
jozsi252 #26037 üzenetére
köszi, egyelőre nagyon az elején vagyok a tájékozódásnak, nem ismerem még ki magamat a ledek között. év elején rendeltem egy solarstorm x2-t bicajra, amivel nagyon meg vagyok elégedve, utána kezdtem el nézegetni a zseblámpákat. jó lenne valami, csak szar lenne azzal a tudattal egy olcsó convoyt rendelni, hogy vannak ilyen meteorok is.
egyébként szuper az összefoglaló! -
ZozzV6
senior tag
válasz
jozsi252 #25796 üzenetére
Na akkor ennek a linknek működnie kell.
Kár hogy nem lehet tovább szerkeszteni a hozzászólást. Valószínű az volt a hiba hogy utólag ki és bekapcsoltam a megosztást és úgy új linket generál és a régieket elrontja. -
G@ben
addikt
válasz
jozsi252 #25780 üzenetére
"The XM-L2 LED offers the unique combination of high efficacy and high lumen output at high drive currents, delivering an unprecedented 1198 lumens at 116 lumens-per-watt efficacy at 3 A, 25°C."
Ez nekem 3,44V-ra jön ki. Miért pont ennyi?
Egy gyári hőelvezetésű S2-ben vajon megsülne a led 3-3,5A-től? Értelemszerűen nem járatnám addig alkalmanként, amikor már nem tudom kézben tartani.
Meg még azt nem értem, hogy a Cree csinált már 303 lm/W-os ledet is, de nem látom azt felhasználva sehol, az XHP50-70, MT G2, vagyis a viszonylag népszerű erős ledek még kevésbé hatékonyak, mint az XM-L2. Nincs olyan népszerű led, amit használnak is és jóval nagyobb hatékonyságú, mint a fentiek?
-
-
luck66
tag
válasz
jozsi252 #25279 üzenetére
ezt nézted már?,töltőt jót gyártanak,csak nem adják a nevüket valami vacakhoz
-
válasz
jozsi252 #25017 üzenetére
Érdekesek ezek a futásidők amúgy.
A 2600/2900 tök egyforma ás állítólag az akkoriban 2600-as akkuval van megadva.
Az új 4000-es 3400-as akkuval van már adva és ennek ellenére ugyanazt tudja, hol többet hol kevesebbet mint ha ugyanúgy 2600-as akkuval mérték volna, a 4000-es fokozat meg úgy világít tovább hogy 1100lumennel több a 2900 ellenében - ennyit szvsz nem tud 3400-assal, de majd megmérem azt is -
válasz
jozsi252 #25015 üzenetére
A 15mm túl jó. Ha kiveszel egy szegmenst, akkor abba sztem jól menne az akku, a megmaradó szegmens meg kényelmesen összenyomódik két akku között.
Lámpa biztos jó, még nem volt sok munkája. Diffúzorral gondban vagyok én is, közútra de melóban is adná. Van kidobott munkalámpa traktorról az üvege használható lenne, csak az érdekes lámpa lenne ha összehoznám, meg szar mert minden lámpához kéne egy.
Mintázott üvegből lehetne vágatni, sztem kör alakban ki is vágják. Nekem meg akkorában ami 2-3 lámpát is megszórna egyszerre. Ez több előnnyel is járna: az üveg könnyebben tisztítható mint a lámpaüveg, terítene mint az atom (mondjuk erre egy TK76 is jó lett volna), 2-3lámpa egyben - gyúrni és ölni is lehet vele
-
válasz
jozsi252 #24991 üzenetére
Ebben úgy látom törhető a szivacs. Nem tudom mennyi egy szegmens, de sztem 1cm. Mivel a szivacs összenyomható ha minden második szegmens van kitörve akkor 10mm-nyi szivacs nyomódik össze minden cella között 2mm-re. Egyébként tömör szivacs lenne a legjobb amit lézerrel és sztem vízzel is kivágnak, de sztem többe kerülne a vágás mint az akkupark ami belekerül.
-
ZozzV6
senior tag
-
hpsafl
tag
válasz
jozsi252 #24863 üzenetére
Az AAA, de még a 10440 akku sem ad elég fényt, és a fej is kicsi, így max fényáramban lehetne elérni jobb eredményt, de a fényerő nagyon alacsony lenne így is.
Esetleg AA-s méretben az SK68 tuningom?
-
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #24753 üzenetére
Akarom mondani mA!
És a lényeg hogy megy 26650-es aksival! Amúgy nem tudjátok honnan lehetne venni valamilyen szilikon gyűrű féleséget, vagy műanyag is lehet, amivel 26650-es aksi helyére be lehet rakni 18650-es aksit?
Na közbe meg is találtam, jól emlékeztem hogy láttam itt a fórumon ilyet, hpsafl fórumtárs tesztjénél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest