- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
Vista home basic-re legfeljebb a [mediaportalt] tudod feltenni, azzal is megy, vagy van a dvbviewer, a dvbdream, vlc, és sok más, megy mindennel.
-
lorenzen
aktív tag
-
zhagyma
őstag
válasz
premete #6020 üzenetére
... A Dvbviewer-t próbáltam, leszámítva, hogy nem csinál a sztreccs gomb semmit, ...
Itt arra gondolsz, hogy teljes képernyőre "kinagyítani" az adást? Szerintem lehet, igaz DVBViewer 4.3.1 beta160 van vann fennt.
" ... a Mediaportált esetleg próbáltad? ..."
Kb. egy évvel ezelőtt próbáltam. Akkor a Hauppauge tunerem "öregecske" drivere még nem tudott prezentálni szabványos DVB-C interface-t (speciális hardware verzió), így maradt a DVBViewer. Az feltűnt, hogy a MediaPortal felépítése (client / server) miatt sokoldalú és relatíve erőforrásigényes de jónak tűnő program. Ha otthoni "műrosszórást" terveznék ezt választanám windows platformra ...
" ... mind AF9015 chipset-es és Linux alatt nem támogatott. ..."
A LinuxTV szerint az AF9015 demodulátor chip linux kernel szinten támogatott. Legfeljebb a tunerben elhelyezett RF chip-t és támogatását kell kideríteni ugyanazen oldalon ...
-
premete
veterán
válasz
zhagyma #6019 üzenetére
A Pinnacle sem jobb, sőt, azt hiszem, meg is szűnt.
A Dvbviewer-t próbáltam, leszámítva, hogy nem csinál a sztreccs gomb semmit, jó cucc és nem is drága, a Dvbdream viszont gyakran kilép..
Látom, nagyon képben vagy a témában, a Mediaportált esetleg próbáltad?
Nincsenek nagy igényeim, csak annyi, hogy W7 64 bit alatt minden adást tegyen ki teljes képernyőre, mint a WMC, és tudjam beállítani, hogy például ha 20.00-kor kezdődik a közvetítés, csak a meccset vegye 20:30-tól 21:20-ig és a második félidőt 21:30-tól, valami elterjedtebb formátumban, ne wtv-ben.
Windows-os érdekelne, mert amim van az mind AF9015 chipset-es és Linux alatt nem támogatott. -
zhagyma
őstag
Elég "gáz" ez a Leadtek hibalista, de megnyugtatlak a Hauppauge sem áll jobban. 3/4 évet vártam egy számomra fontos driver update-ra. A support finoman szólva letagadta a hiba létezését, majd a hibajavítás elkészülte után büszkén közölte, hogy kijavítva. A Hauppauge szoftverekről pedig mindet elmond, hogy DVBViewer-t használok ...
-
lorenzen
aktív tag
Próbálkoztatok már több tunerrel egy gépben? Hogyan lehet a programok számára láthatóvá / választhatóvá tenni mindegyiket?
Mondhatnám, hogy sima ügy, de nem az.
Ha több eltérő DVB vevőt használsz, például -C és -T, akkor több program alkalmas a vételre.De nálad 2 darab -T van, ami némi komplikációt okoz.
Ami működhet az a DVBViewer program. Ennek van egy transedit nevű kiegészítője, ami csatorna listákat tud készíteni, a főprogram számára.
A transeditben kijelölhető melyik BDA forrást használja. (Remélhetőleg a csatornalista megőrzi a forrás információját.)A főprogram párhuzamosan kezeli a DVB forrásokat. PIP ablakban nézhető másik DVB forrás jele, illetve felcserélhető a PIP és főablak. A másodlagos forrásból származó adás rögzítése is lehetséges.
Ez a program viszont nem ingyenes, 15 közöspénzért lehet megvenni. (( A jelenlegi verzió V4.3.1 azért írom mert a más úton is elérhető V3.x már igen elavult. ))
-
ArGab
őstag
válasz
premete #5698 üzenetére
Nem biztos, hogy elég lesz csak felrakni. DVBViewerben be kell állítani listából, milyen kodeket használjon az adott formátumhoz. Ráadásul nem is jelenik meg mindegyik, hiába van fent nálam a K-Lite ffdshow-s aac támogatással, nem jelenik meg a listájában.
Nem igazán lehet hardveres gond, nem tudok értelmes okot kitalálni, amiért a tuner a komplett multiplex adatfolyamából pont ezen hangsávokat kihagyná. Mivel pont az aac-s csatornákról van szó, biztosan ezzel lesz valamilyen szoftveres/beállítás gond.
-
ArGab
őstag
válasz
andrewgeee #5678 üzenetére
Milyen progival nézed? Nálam 2 GHz-es Turion X2-vel sem folyamatos, eléggé hasonló tünetekkel a HD adás, ha a proci dolgozik. Viszont a VGA-d alkalmas DXVA gyorsításra, azaz a megfelelő progival/kodekkel a videokártya fogja dekódolni a videót. Windows 7 alatt ehhez a Microsoft DTV-DVD Video Filtert kell kijelölni a programban (már ha lehet). DVBViewerrel működik szépen. Más progival nem tudom menne-e és ha igen, hol kell beállítani. XP/Vista esetén pedig valami alternatív megoldás kell, mert ott nincsenek ez a kodek. Ezekben már nem tudok segíteni. De a lényeg, a géped elég lesz hozzá.
-
ArGab
őstag
Tud, egy ideig én is használtam, bár kicsit szegényes a DVB-T képessége (fejlesztés alatt van, a PRO verziók között lesz majd egy fullos DVB progi, meg BD lejátszó). Megadott frekvenciákon belül végigkeres és összeállít egy listát, de csatornalistát szerkeszteni nem lehet manuálisan, felvenni, timeshift szintén nincsen. Viszont megy a DXVA (bár nálam m1-nél valamiért rendszeresen beszemetesedett a kép, amit DVBViewerrel nem tapasztalok) és nálam ment AAC is kapásból.
vegyszer: műanyag ablak és keret van, és nem panel, hanem tégla, olyan jó 40 centis fallal.
Hasznos kis eszköz, nem is tudtam hogy létezik ilyen. Egyébként mint feljebb írtam, megoldódott, szépen megy most a kis botantennájával is. -
zhagyma
őstag
válasz
radex777 #5584 üzenetére
Nekem Hauppauge WinTV HVR 930c van és DVB-C-vel használom. Sajnos ebből léteznek eltérő hardware-l szerelt változatok, amelyek közül a driver nem mindegyiket kezeli tökéletesen (Nekem egy ilyen példányt sikerült kifognom). Ezért most a Terratec-től választanék tunert ([link]). Szinte "standard" alternatív szoftver: DVBViewer
-
zhagyma
őstag
válasz
#98593280 #5500 üzenetére
Egy korábbi áttekintés DVB-C kártyákról: itt
Zanik
Első megközelítés alapján: az USB 2.0 szabvány 480 Mbps sebességet biztosít burst átvitel esetén. Nyilván ennél kisebb lesz a tényleges. Egy DVB mux a paraméterektől függően ~50 Mbps-nél kisebb lesz. Szóval sebességgond biztosan nem lesz ... Az Asus U3100 Mini/DVB-T biztosan nem IEC (szabvány) antenna csatalkozós az adatlapja szerint (MCX toldó), a Leadtek DTV Dongle Gold viszont annak tűnik. A mellékelt szoftverről nincs véleményem, mivel DVBViewer-t használok. -
lackatwo
csendes tag
Sziasztok!
TerratecHomeCinemaval csak 544 x 576 (3 / 4) méretű mpeg2-t lehet rögzíteni a Digikábelről? Azt hittem 4:3 arányban van esélyem.
Sajna a DVBVieweren nem tudom a csatikat bescennelni, lorenzo útmutatása alapján sem TransEdit segítségével sem
-
zhagyma
őstag
Amiben tudok, szívesen segítek.
Más: A Hauppauge WinTV HVR 930c tunerhez megjelent az újabb driver (5.10.325.28153), amely jelenleg a [WinTV7 1.3e] programcsomagban található. Jelenleg tesztelem: DVBViewer Pro 4.3.1.140 (beta) alatt egyelőre teszi a dolgát.
-
AMDFan
addikt
Mivel tudnám Direct Stream módban felvenni a tunerről kapott jelet?
Sajnos se a TotalMediaban se a DVBViewerben nem lehet beállítani, hogy milyen kódolással mentse az anyagot. -
ati2
őstag
Nekem ilyen van de nem vagyok elragadtatva tőle, egy csomó progi félig látja csak, a TSReader is csak Quality-t mutatja 0-100-ig normálisan a Strength meg 40000 -> -16000
.
A PVR2 + a DVBViewer működik vele normálisan, a SmartDVB + MPC HC látja de nem működik. VLC-vel megy csak csatornaváltás nincs
A driverrel XP x86 + Win7 X64 alatt sincs probléma, kivéve a fentebb említetteket.
Nem tudtam más tunerrel összehasonlítani az érzékenységét, de a jó erős jelet szereti. -
AMDFan
addikt
válasz
#65675776 #5344 üzenetére
Nekem nincs túl nagy összehasonlítási alapom a szoftverek terén. Annyit tudok, hogy a DVBViewer egy jó szoftver de ugye nem ingyenes, fennvan az is, de valamiért véletlenszerű időközönként kilép (lehet hogy a törés miatt nem tudom), a TotalMedia meg baromi egyszerű, felhasználóbarát, megtalált minden csatornát, TV-zésre számomra tökéletes.
Egyébként azt nem értem, hogy ha ekkora lehetőség van a DVB-Tben akkor miért nem tolnak rá 30-40 csatornát, akár tematikus elrendezésben. Szerintem csomó ember előfizetne rá, mert olcsók hozzá az eszközök és mehetnének a HD adások orrba szájba. Egy baj van, az embereknek óriási hányada azt se tudja hogy ilyen létezik. Volt aki nem hitte el nekem, hogy az m1HD-t ilyen eszközökkel lehet fogni...
-
zhagyma
őstag
válasz
zhagyma #5297 üzenetére
" ... Nálam is 25Hz progresszívet jelez a DVBViewer a DunaHD-ra (AH stream), ami a deinterlace-t állapotnak felel meg. ..."
Mire jut az ember, ha utána olvasgat. Hogyan lehet az, hogy egy 1920x1080 felbontású interlaced videó, ami 50 félképet tartalmaz másodpercenként mégis 25 fps lesz (DunaHD stream). Hát úgy, hogy 2 félképet (field) "együttesen" kezelnek egy képben (frame), amelyet az interlaced esetre rendszeresített Macroblock-adaptive frame-field (MBAFF) eljárással tömörítenek. Remélem jól kódoltam ki ... Ezek szerint jó adatokat írt ki a videó stream elemző szoftver, de egy másik programmal kellett megállapítani hogy a kódolás MBAFF eljárással készült.
-
zhagyma
őstag
" ... ez a smartcutter hibája ..."
A transport stream-t csomagra lehet vágni, míg az MPEG videó stream-t egy teljes kép megléte esetén célszerű elnyisszantani (remélem jól gondolom). Valószínűleg a vágóprogram ezt máshogy gondolja ...
" ... Érdekes. Ez lehet a SmartDVB hibája? ..."
Nem hinném. Normál esetben a SmartDVB igazából csak kiválogatja a transport streamből az összetartozó (mondjuk DunaHD) csomagokat és belepakolja egy ts konténerbe. Legfeljebb "eldobja" a TEI error jelzéssel érkező csomagokat. A videó stream információt nem hiszem, hogy megváltoztatná. Nálam is 25Hz progresszívet jelez a DVBViewer a DunaHD-ra (AH stream), ami a deinterlace-t állapotnak felel meg. Real-time meg nem igen szoktak vállalkozni programok MPEG4 H264-t kitömöríteni / deinterlace-lni / betömöríteni / újramultiplexelni és kiírni ts-be ...
Itt van egy elemzés annó a C multiplexről: [link] TSReader Pro-val készülhetett a szolgáltatott infromációk alapján.
-
lorenzen
aktív tag
USB tuner:
Nagyjából megválaszoltad magadnak. Nincsenek nagy eltérések a hardverben.
Sokszor azt is nehéz kideríteni, milyen chip van egy eszközben.Én a választást más szemszögből mérlegelem.
A vevőegység kialakítása. Lehetőleg ne legyen közdarab az antenna csatlakozónál. Gyorsan kikopik, elveszhet, ... Távirányító és a hozzáadott kiegészítők használhatósága.Olyan cég terméke legyen, amelyiknek fő profilja a tévékártya gyártás. Driver és szoftver támogatás hosszú ideig legyen. Legyen saját fóruma a gyártónak. Sokszor kérdezni sem kell, mert már a választ is megtalálod, ha nem te futsz bele elsőként a problémába.
Az első DVB-T USB rudacskám csak azért nem kuka, mert kiszenvedtem, hogyan lehet ráerőltetni Vistára az XP driverét. (Az óta már a gyártót is elvitte gazdasági válság.)A legtöbb eszközhöz jár távirányító. Ha Media Center kompatibilis, akkor rá lehet trükközni bármelyik programra. (Általában.) Hauppauge termékek, az Irremote.ini átírásával, a Terratec termékekhez adnak távirányító szerkesztő programot. (Ha akarod a TotalCommandert is vezérelheted mind a kettővel.)
A DVB programok WinLIRC kompatibilisek vagy plugin létezik hozzájuk. DVBViewer, Progdvb, DVBDream, AltDVB, ...
-
lorenzen
aktív tag
"A DVBViewer meg fizetős, ráadásul Win7 alatt állandóan adminisztrátorként kell indítani
"
Ez téves információ!
Windows 7 fut a gépemen DVBViewer programmal. Eddig még sohasem kellett adminisztrátorként indítanom a programot.
Előtte Vista 64 bit alatt használtam, ott volt némi nézeteltérés köztem és a DVBViewer között.
Azóta nem a program files könyvtárba telepítem a programot. A főkönyvtárba készítek neki sajátot, most már konfliktus mentesen élünk együtt."Az MPC-kben meg lehet extra pixel shader effekteket rakni a képre, pl sharpen complex ami nekem nagyon bevált sima filmnézéshez (HD filmeknél pl extra éles lesz minden)"
Ma még béta állapotban van, de teljesen használható.
-
ati2
őstag
válasz
lorenzen #5186 üzenetére
Igen csak a 1.4-es smartdvb nem ismeri fel a dongle gold-ot, az új meg isten tudja, hogy tényleg virusos-e.
A DVBViewer meg fizetős, ráadásul Win7 alatt állandóan adminisztrátorként kell indítaniAz MPC-kben meg lehet extra pixel shader effekteket rakni a képre, pl sharpen complex ami nekem nagyon bevált sima filmnézéshez (HD filmeknél pl extra éles lesz minden).
Remélem majd az Anysee E30C Plus-al működni fog, mert a DVB-T amúgy is felejtős az ingadozó térerő miatt nálam. A digi meg 1-2 héten belül remélem behúzzá már végre a kábelt.
VLC alatt is megy a tuner, de nem lehet csatornát váltani fix RTLK
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #5061 üzenetére
" ... Lehet nyitni a következő X aktát. ..."
Valóban X akta. Én a DVBStreamExplorer Free Edition-nal kezdtem az új driver használatba vételét. Előszőr nem akart menni: strength, quality ugrált a 0 - 100% értékek között. Többszöri próbálkozásra (tunning) "elindult" és működött. Azóta DVBViewer, VLC, stb. alatt is tökéletesen használhatóvá vált az új driverrel ...
A DVB-C interface-t kell választani minden programban (preferált).
X-akta (tipp). Ez a tuner firmware vezérlésű. Azaz az USB porton keresztül a tuner EEPROM-ban tárolt firmware és a windows driver kommunikál egymással. A window driverbe integrált a firmware, amit az installálás során le kellene cserélnie az újra. Szerintem ez nem hajtódik végre. Úgy tűnik némi próbálkozás után ez valamiért megtörténik. Attól kezdve minden rendesen működik ...
" ... Szerintem 1 néven, két darab, részben eltérő hardvert forgalmaznak ..."
Nagyon valószínű ...
-
zhagyma
őstag
Sziasztok!
A Hauppauge új driver adott ki a Hauppauge WinTV-HVR-930C tunerhez. Ez tökéletesen kezeli a "hibás" / eltérő chipek-kel szerelt változatokat is. Gondoltam szólok ...
Az új 5.10.0330.28089 számú driver letölthető a linken, az "Einzelne Treiber" felirat alatt.
Ui.: Nekem ilyen "hibás" tunerem van, ami csak régebbi driverekkel működött DVB-C módban. Így kevés program volt képes használni (DVBViewer, DVBSmartExplorer). Az új driverrel minden szoftver működik.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Sas madár #4973 üzenetére
DVBViewer mi miatt népszerűbb a többinél?
Több oka is van.
Nagyon megbízható program!!
Folyamatosan fejlesztik.
Több kártyát tud egymás mellett kezelni. 64 bites Windowson is korrektül fut.
DVB-S esetében ez az egyetlen program, ami korrektül kezeli a forgatómotorokat.
Nem kerül sokba, és a mindenkori legfrissebb verziót is használhatod. Egy életen át.Kezdésnek elegendő a smartdvb. Ha az beválik, akkor nem kell mást keresned.
Nem tudtam már szerkeszteni az előzőt.
-
zhagyma
őstag
-
nrc
tag
válasz
learner #4905 üzenetére
Az antenna középső "csokornyakkendő" elemét függőleges állásba kell forgatni ahhoz, hogy jó vételt lehessen elérni vele. A nagyon precíz beállítás is fontos, ha visszavert jelet veszel, akkor könnyen lehet, hogy nem ugyanabban a pozícióban jön a legjobb minőségben a két frekvencia.
Lejátszáshoz kipróbálhatod az ingyenes VLC media player-t, ami külső codec telepítés nélkül is képes megjeleníteni a dvb-t adókat.
A tuner használatához a "Média/Felvevőeszköz megnyitása" menüpontban kell a felvételi módot "DVB directshow"-ra állítani, majd a "DVB-T"-t kiválasztani és a frekvenciát megadni. Ha már megy, akkor a "Lejátszás/Program" menüpontban lehet a csatornák között váltani.Tévézésre kényelmesebben lehet használni a szintén ingyenes SmartDVB-t, viszont a használatához külső codec-ek telepítésére van szükség.
A videóhoz jó pl. a legújabb FFDShow, coreAvc 1.8.5+ vagy dxva gyorsításhoz az ArcSoft H.264 codec.
Hanghoz az AC3Filter, az AAC-hez a MONOGRAM AAC vagy a DivX7 telepítőben lévő dekóder ajánlott.Egyébként a felsorolt codec-ek használhatók DvbViewer-hez is, de abból a 4.0.0.0 vagy újabb verzió ajánlott.
-
nrc
tag
A hivatalosan elérhető változat a V1.4i ami még nem támogatja az AAC kódolást, ezen kívül elérhető még egy V1.5 fejlesztői változat, mit szintén próbáltam, de abból sem sikerült hangot kicsiholni az AAC-t használó csatornák esetében.
Egyébként a SmartDVB nálam is fura értékeket jelez ki AAC hang esetén, de fülre nemigen hallok különbséget a DvbViewerhez képest, ami pedig aránylag normálisan jelzi ki ezeket a paramétereket.
Elvileg ugye 64Kbit/s-os, két csatornás, sztereó AAC hangsávokról van szó, ehhez mérten érdemes az elvárásokat megfogalmazni a minőséggel szemben. -
nrc
tag
Most, hogy kiderült számomra a SmartDVB-ről, hogy tud akár AC3 hangot is lejátszani a megfelelő kodek használatával, szerintem igazán már csak egy működő EPG funkció hiányzik ahhoz, hogy egy nagyon jó kis dvb-t program váljon belőle. Ha még az is menne, akkor már egész jól helyettesíteni tudná az eddigi etalont, a fizetős DvbViewer-t is.
Egyébként nálad sincs EPG, vagy nálam van a hiba ami miatt nem jelenít meg semmit az elektronikus műsorújságban?
-
nrc
tag
Szerintem telepítsd fel a legújabb MONOGRAM AAC kodeket és állítsd be azt
"AAC Decoder"-nek a SmartDVB-ben. Így lennie kéne hangnak, hiszen nálam is megy ezzel a beállítással. Eddig nekem még csak a DivX filterrel és a MONOGRAM AAC-vel szólaltak meg ezek a csatornák DvbViewer-ben is.
Egyébként elvileg az Euronews-nak is némának kéne lennie nálad, ha a hangcodec a hiba oka, mert annak is AAC hangja van.Az általad H.264 dekódernek használt ffdshow pontos verizóját meg tudnád adni? Ez látszik azon a beállító képernyőn ahol a dekódereket lehet kiválasztani, a codec-ek neve mellett zárójelben van kiírva.
-
szabog74
aktív tag
-
szabog74
aktív tag
Pont a kicsit lejjebb említett Gigabyte U7000-es van (hozzá adott Powercinema 5 nekem egy gépre se ment fel, mindig lefagyott) és a Powercinema 6 nem találja meg az m1-et és m2-t. Dvbviewer, Totalmedia simán megtalálja és megjeleníti. Többi csatorna jól jön. Van valakinek tippje mi lehet a gond?
Ja a távirányító miatt erőltetem a dolgot. Többi sw hiányosan kezelte.
-
petkow
tag
Köszönöm a segítséget. Végigpróbálgattam a dolgokat, de sajnos a probléma fennáll. Lementettem az m1 hd adásának ts-ét a dvbviewerben.
[link]
Itt ti is láthatjátok, hogy néha beakad, vagy kockázik. (Véletlen pont a mindigtv-s figura kockásodott be)
Egy apróságra még rájöttem. A DVBViewernél a mainconcept h264 codecnél van a quality beállítás, ami alapértelmezetten "obey quality messages"... ha ez erre van állítva akkor folyamatosan nagyon akad, szakaszosan játszik
ha átkapcsolom "skip none"-ra akkor folyamatos, és ugyanazt az eredményt kapom mint ha a lementett ts-t játszanám le valamivelPS: Amúgy most ha nagyon figyelek a tvn is észreveszek néha kockázásokat, de sokkal ritkábbnak és kevésbé szembetűnőnek tűnnek. Azthiszem az antenna aljzatot is megprobálom kicsit rendberakni, mert tákoltam rajta és lehet zajosít vagy reflexió bezavar.
-
petkow
tag
válasz
Core2duo6600 #4699 üzenetére
nem lehet, próbáltam a win7-et nyáron és észrevehetően lassabb volt, játékok és felhasználói programok terén is
a konfig amúgy:
amd phenom2 x3 720be 4. mag unlockolva
gigabyte ma770t-ud3p
geil ultra 1333 4gb
radeon 5770a tuner kártya pedig mint írtam egy technisat cablestar HD2 PCI-os cucc
ez megegyezik elméletben a Twinhan Mantis AD-CP400 CI ( 2040)-vel, de a twinhan féle eredeti driverrel nem megy, csak a technisat féle átalakítottal, abból pedig a cdn, és a weboldalon is az 1.3 van... valahonnan sikerült megszereznem egy régebbi 1.2-est és csodák csodájára ezt már sokkal jobban lenyelik az egyéb (dvbviewer és progdvbn kívüli) programok, képesek scannelni is, mert az 1.3-mal nem igazán tudtak semmit se kezdeni...a probléma meg nem úgy tűnik nekem hogy bármiféle codec vagy renderelés lenne, ugyanis az szerintem már ok. A kép maga folyamatos, csak olyan 10-20 mp enként vannak framehibák, kockázás, hangakadás, ugrás... teljesen úgy tűnik mintha stream adathiba lenne, és ez minden csatornán van. Ha rögzítem a ts-et, abban is bennemaradnak ezek a hibák. Annyira nem vagyok tisztába ezekkel a technológiákkal, de a stream frame, vagy packethiba statisztikákat kéne valahogy nézni, csak nem tudom mivel és hogyan.
-
zlac80
csendes tag
hy
4669.....itt is olvashatod.
Mégegyszer leirom ami saját tapasztalat volt hátha ez a baj a képpel meg a hanggal
Klite codec pakkot,elvileg mindegy hogy mega,full vagy lite.
Ha feltelepitetted a konfignál állitsd be a h264 et hogy engedélyezett legyen maga a használata.
a hang pedig a monogram nevezetü.
Akár dvbviewer nél meg progdvb nél is bejött,nekem,főleg a tv2 és az rtl klub akadt e hiánya miatt.
remélem használt.
csao -
petkow
tag
Sziasztok!
Ide is beírom a tapasztalataim a Technisat Cablestar HD2 PC-s kártyával, illetve ennek használhatóságát a Digikábel DVB-C rendszerén. Ha valaki esetleg tud valami javaslatot mivel tudnék vizsgálódni, javítani a dolgon kérem jelezze.
A cucc 2 napja érkezett meg. A csomagolás igényes, látszik hogy a terméket kifejezetten német piacra gyártják. Később az kiderült hogy ez a Technisat Cablestar HD2 gyakorlatilag ugyanaz mint a Twinhan Mantis vagy Azurewave Mantis egy taiwanon gyártott processor.
Beüzemelés ment, tudtam TV-t nézni rajta, szóval meg a kábeles Digivel. Gond viszont volt bőven, ugyanis a hozzá adott DVBViewvernél az adások képe akadozott, nem volt folyamatos. Leszedtem a ProgDVB-t is és azzal is ezt csinálta. Mint kiderült ennek a fő oka az ATI videokártya drivere amiben valami bug volt és nehezen renderelte le. ATI catalyst frissités után ez javult a DVBViewerben. Viszont most annak ellenére hogy a renderelés elvileg jó, mégis néha random kockázik, még a nem HD csatornáknál is, vagy megugrik, mintha nem lenne elég jó a jel (pedig az, már csak azért is mert a tvn ezek tökéletesek). Sajnos ez a felvételre is átmegy pedig én kifejezetten műsorokat rögzíteni akartam vele.
A másik dolog hogy próbáltam VLC-vel is lejátszani de elsőre nem ment. Aztán összevissza kutyultam a drivrekkel, ugyanis XP X64-em van. Azt hittem hogy ez nem BDA kompatibilis driver, de mint később kiderült mégis az, mert egyszer bejött az adás a VLC-vel is. (Azóta se sikerült újra összehozni). Próbálkoztam egy DVBStreamExplorerPro analizátor progival, ami elvileg megtalálja a kártyát, de már tuneolni, multiplexereket megtalálni nem tud.
Sajnos nekem sokat nehezít a dolgon hogy XP x64 em van, gondok vannak az ATI és a kártya driverével is szerintem, és ezt a BDA-s dolgot sem ismerem annyira.
Valószínűleg minden probléma amúgy szoftveres. Majd még próbálkozok szépen lassan. -
zlac80
csendes tag
Hy gbogyó
Itt vagyok páromnál,közelebb vasvárhoz meg kaphegyhez is,de nem emiatt hanem sztem az antennával van a baj.
Azaz itt a progdvb vel,arcsoftal,dvbviewer,st elsőre 22 csatornát behoz,többek között a hd ket is!!!
Tehát nem a progikkal hanem az antennával lesz szombathelyen a bibi.
2 dolgot nem értek csupán:a térerő nálam 100 és 96%,itt meg ahol bejün minden meg 100 és 86%.
A másik meg a hirtv és az atv dekodolása érdekelne progdvb,és viewer alatt.
csao -
BeLac
tag
Egy Kérdés!
DVBViewer be lehet valahogy úgy állítani hogy miközben fel vesz egy műsort képpel, hanggal ne adja ki a hangszóróra a hangot mert például egy filmet nézek és az elég zavaró lenne. Azt próbáltam hogy levettem a hangerőt a DVBViewerben de akkor a felvételnek sem volt hangja.
Üdv. -
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #4590 üzenetére
Kiegészítés: A DVBViewer Windows 7 x64 alatti használata esetén a C:\Program Data\CMUV\DVBViewer\Transpoders könyvtárba kell másolni az ini file-t. Gondolom a Windows 7 x86 változata esetén is ugyanez a teendő ...
Aki Digikábelen nyomul DVB-C alatt, annak segítség lehet digi.ini file-om:
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL[DVB]
0=8
1=354000,5,6900
2=362000,5,6900
3=370000,5,6900
4=378000,5,6900
5=834000,5,6900
6=842000,5,6900
7=850000,5,6900
8=858000,5,6900Akinek a lakóhelyén más a DVB-C frekvenciakiosztás, az írja be a DIGI ASZF alapján a megfelelő frekvenciákat. Gondolom menni fog ...
-
lorenzen
aktív tag
A DVBViewerhez használható Transedit kiegészítő program, BlindScan funkciójával finomabban is behangolhatóak a multiplexek.
Terrestrial_Hungary_blindscan.ini
Frequency=642-666:8,642.167-666.167:8,641.833-665.833:8,714-722:8,714.167-722.167:8,713.833-721.833:8,746-858:8,746.167-858.167:8,713.833-857.833:8
BandWidth=2[DVB]
0=0
_____________________________________________________________________________Érdekes, hogy több darabra töredezik, az egyetlen hosszú sor miatt a szöveg.
-
vtechun
veterán
sziasztok! van valami módszer arra, hogy dvb-t -nél kiderítsem a minőséget és a szintet?
DVBViewer valami ilyesmit irt :
Ez mit jelenthet? Tökéletesen jön az adás, szobai kis botantennára dugva 37%-ra módosul a zöld sávban lévő szám. Akkor már néha bekockáz a HD adás, SD akkor is perfekt.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
vtechun #4569 üzenetére
..viszont tunernél nincs kép csak hang, az se minden csatornán
A lehetséges okok:
- A codecek regisztrálása eltér némileg a 64bites Windowsoknál. Ezt tudod javítani.
Leírás
- A DVDdream nem ismeri fel minden esetben helyesen a .h264 adatfolyamot. Ezt tudod kézzel javítani a csatorna tulajdonságainál.
- Valószínűleg az AAC hanggal nem boldogul a program. (Nem tudom kipróbálni, nem lakom lefedett területen.)A dvbviewer valóban fizetős program. De a legmegbízhatóbb az összes közül. A 15 közöspénzért nem csak a mostani programot kapod meg, hanem a jövőben készülő összes változatát.
-
_voodoo_
tag
A TsReader-t az alapján állítottam be amit linkeltél. A SmartDVB rendszeresen lefagy, de a céges laptopon is, ellenben 100% jelerőt ír és 0% minőséget, de a botantennával is, ami sztem lehetetlen, főleg bent a cégnél.
Megnéztem a tv-t, az jó helyen látja, a 45ön, és a 68-on, frekit nem ír de keresésnél látom hogy 666MHz-nél és 850MHz-nél áll meg, és talál 7-7 adót, viszont a botantennával semmit nem talál, ha meg auto tárolás után dugom át a botantennát, akkor leugrik a jelerő nullára.Itt vmi qrva nagy gebasz lehet, az itthoni, eddig atomstabil gépem is, és a céges laptop is olyan fagyásokat művel amióta megvettem ezt a sz@rt, hogy az hihetetlen...fagyott már le a hozzá adott Presto nevű szuperprogram is, a DVBViewer is, stb...
-
nrc
tag
válasz
_voodoo_ #4534 üzenetére
Néhány dolog amit még esetleg érdemes lehet megnézni, kipróbálni:
- lehet, hogy a TsReader nem működik jól, ezért másik szoftverrel is ajánlott kipróbálni a keresést. Elképzelhető, hogy a TsrReader-en segít ez: TsReader leírás. Az ingyenesen használható programok közül pedig pl. a SmartDVB ad információt a jelerősségről és minőségről.
- a túlvezérlés megakadályozásához csatlakoztathatsz egy elosztót, közösítőt, vagy esetleg egy hosszabb koax kábelt a tuner és az antenna közé
- a TV is az általad keresett frekvenciákon találta meg vajon az adókat, vagy esetleg egy másik toronyból veszi a jelet?
- a TV-n sikerül vételt elérned a tunerhez adott botantennával?
Végül pedig a DVB viewer telepítéséről, használatáról találsz infót ebben a fórumban is, ha a bal oldalon lévő kereső mezőbe beírod a "dvbviewer" kifejezést.
-
_voodoo_
tag
Az antenna egy "lepke", 4 részes, haverom ilyennel nézi szentesről (62km)már régóta, hibátlanul jön neki minden.
Az antennát úgy lőttem be, hogy a tvmen néztem a jelerősséget, közben forgattam óvatosan, így 75%ról fel tudtam tornászni 81%-re, ez a max, utána az antennát nem bántottam, m1 m2 stb-nek jött a hangja a tv-n, ahogy kihúztam a trafót(távtáplálás) a hang elment, jelerő 0 lett, a "bithibaarány" meg felment nulláról maxra.
A tsreader nem reagál semmire, akárhogy forgatom akármelyik antennát, ugyanúgy 0 és 10% között ugrál, viszont most nézem hogy nem az erő hanem a minőség 10%, az erő 40000-en áll, Source: DVB-T BDA 2.0, Tuner: No Signal, Network type: ATSC, last sec bitrate 10 és 25 Mbit közt ugrál, 666, és 850MHz-en próbálom.
Egyébként tudnátok vmi leírást a dvbviewer-hez linkelni, mert fogalmam sincs hogy hogy kell beállítani...
A tuner meg pár napos, ezért lenne lényeg hogy műxik-e, mert ha nem akkor még benne lennék a 8 napban...Thx
-
_voodoo_
tag
válasz
Core2duo6600 #4522 üzenetére
"Játssz az erősítés teljesítményével"
Azt hogyan? Lehet rosszul írtam, az antenna távtáplált, nem erősítős(bár gondolom az is vmi erősítő benne elvileg), nem tudom állítani.
A driver a legfrissebb van fent, ami a gigabyte-ról elérhető, a dvbviewert meg nem lelem sehol, esetleg priviben vki megszánna egy elérhetőséggel, az jó lenne.
Remélem nem szar amit vetem, úgy tudom itt is van pár embernek, és semmi gondja vele...de azért a legfrissebb driverrel a tsreadernek is kicsit többet kéne mutatni 10%-nál, nem?Thx
-
Core2duo6600
veterán
válasz
_voodoo_ #4521 üzenetére
Játssz az erősítés teljesítményével, nem kell feltétlen maxon lennie.
Valamint kapard le a netről a legfrisebb drivert progit hozzá.
És próbáld meg a dvbviewerrel., esetleg dvbdreammal.Az én dual hybridem pl meg sem moccant a cd én lévő progijával.
A netről leszedettel már behangolt, de a progi kiforratlansága miatt használhatatlan, a DVBViewer és az MCE vel használható. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4497 üzenetére
Nekem olyannyira bejött, hogy meg is fogom venni legálian.
Én megvettem.
15 közöspénzért, használhatod a mindenkori legfrissebb verziót és az összes kiegészítőjét, életed végéig.
Ma ennek a programnak a legjobb a hardvertámogatása. Minden Windows alatt rendesen működik.#4498 Core2duo6600
A SmartCuttert Próbáltad már?#4499 McAdam6
A DVBViewer tud hálózaton műsort szórni, Unicast vagy Multicast protokollal. A teljes transport stream-et átküldheted, ezzel eléred, hogy a kliens oldalon lévő program több csatorna közül tudjon választani.#4502 PikkPukk
Megnézem a programot. Köszönöm. -
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #4494 üzenetére
Értem. Ezek szerint nem érint ez a probléma. Windows 7 x64-t használok, de Vista / XP 32/64 bit alatt sem megy a 322-s driverrel a DVB-C. Gyakorlatilag bármelyik program (WinTV6/7, DVBViewer, MediaPortal, bármi ) használata a tuner DVB-C módja esetén "megfogja a rendszert", amíg ki nem húzom az USB portból. Az analóg persze működik szó nélkül. Mivel a DVB-C a fontos, ezért a régi driverrel használom. Ezzel a driverrel viszont nem minden program képes együttműködni (DVB-C a DVB-T interface-n keresztül). Na ez van ... a Hauppauge UK fórumon is "sírnak" egyes 930c tulajok úgyanezen ok miatt, míg a Hauppauge csöndben hallgat...
-
bruce20
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #4472 üzenetére
Nekem a sebesség inkább kimondottan lassú volt és folyamatosan szétesett a kép (holott dvbviewer tökéletesen lejátszotta). Ennek oka, hogy kmplayer a saját beépített kodekjét használta, ami nem egyezett a dvbviewer-es kodekkel (ez nálam a Cyberlink H.264 PDVD9).
Itt egy tutorial arról, hogyan lehet kmplayernek külső kodeket beadni, a leírásban ráadásul a dxva használat kerül terítékre.
kmplayer kodek váltásEnnek mintájára célszerű tehát azt a kodeket használni kmplayerben is, mint dvbviewerben, és nem lesz gond a lejátszással.
(Nálam kmplayer néha rosszul ismeri fel a képarányt, és a 16:9-et összenyomja, tehát érdemes bekapcsolni a nyújtott teljes képernyőt (6-os gomb), hogy azt kapd vissza, ami ténylegesen a videon van. -
Core2duo6600
veterán
Hát nem is használok.
Miután ujratettem a win -t stabilan fut a dvbviewer.
A gondom az, hogy Media Player nem ad hangot azoknál a filmeknél amik a tv2 ill rtlklub ról származnak.
Azt már tudom, hogy a HE-AAC codec kel csinálják a hangját, tehát ezt kellene a MediaPlayernek megtanítani a codecet feltettem, a Dvbviewer használja is.
Azonban a MediaPlayer nem !Más :
Ismertek .e olyan progit, amivel meglehet csinálni rendesen a digitális adásból származó anyagok utomunkáit, reklám kivágás, áttünések, ilyesmik, persze ujrakódolás nélkül.Továbbá valami olyan progi kellene amivel ezeket a TS eket, be lehet valami normális konténerbe tenni, mondjuk MKV ba vagy avi ba.
EPG :
Bzoley, mivel lehet az EPG ét az xmltv ből a Win 7 MCE számára lefordítani, van az oldaladon ilyen, ami leszedi onnan, csak szeretnék egy sajátot csinálni, márcsak kalandvágyból is. -
zhagyma
őstag
válasz
Core2duo6600 #4421 üzenetére
Esetleg: DVBViewer -> Options -> Recorded -> Format Options -> All audio tracks ?
Mivel vagy 1/2 éve DVB-C-t használok csak nincs AAC hangos ts file-m. Így nem tudom ellenőrizni ...
-
zhagyma
őstag
válasz
Core2duo6600 #4414 üzenetére
A DVBViever / MPC-HC esetén van lehetőség a rendelkezésre álló kódekek közül kiválasztani azt, amelyik szimpatikus számodra. Én a DVBViewer által elmentett ".ts" kiterjesztésú file-kat nézem MPC-HC-val minden gond nélkül. Nálam Windows 7 x64 van és az operációs rendszer által biztosított videó és hankódekeket használom. Egyedül a monogramaac van felinstallálva. Az MPC-HC rengeteg beépített kódeket tartalmaz, amelyeknek döntő többségét kikapcsoltam és beállítottam a Microsoft videó / hang kódekjeit.
Windows Media Player ügyben teljesen járatlan vagyok ... -
Core2duo6600
veterán
DVBViewr rel felvettem a tv2 ből, ts file -t csinált.
Rákattintok, a mediaplayer kinyitja, de nincs hang, miért ?
Mit kell neki feltenni, hogy legyen hang ?
Magával a DVBViewerrel visszanézve van hang.Tehát a codec fent van a gépen.
-
Core2duo6600
veterán
Most a változatosság kedvéért olyan bajom van, hogy a 264 cutter, amit itt javasoltak, ez adott hangot amikor kinyitottam a ts -t
A windows media player nem,
A dvbviewer is adott hangot, akkor most mi a gond ?
Az odáig rendben, hogy van egy szép felvétel, de nem tom meghallgatni.Közben vettem a duna tv ről is, annak van hangja is.
-
Core2duo6600
veterán
Még 1 pár kérdés a DvbViewer hez :
Hogy lehet előhozni azt a szöveget, ami csatorna váltáskor jelentkezik ?
Hogy lehet sorbarendezni az adókat, hogy gombokkal lehessen választani ?
Hogy lehet ki ill. bekapcsolni a vga dekodolást , VGA Támogatja ?
-
Core2duo6600
veterán
-
Core2duo6600
veterán
válasz
ThunderBoy #4395 üzenetére
Értem.
Win 7 esen majd ma fogom beüzemelni ezt a DVBWievert.
Majd kiderül mire jutok.Más :
Amúgy ez a digitális TV zés egyre viccesebb vagy a szoftvergyártók ennyire pancserek.
Vagy jól kibasztak velünk, hogy ultramodern szabványok szerint sugározzák.De pl, a Powercinema alatt nincs hangja az rtlklubnak, és a tv2 nek.
M1 és M2 öt nem találta meg, ez lehet akár a gyenge jel oka is, bár a saját programjával ez a 2 is nézhető.Érdekes, hogy pont az rtl és a tv2 az amelyik nél a karesz saját progija csak a hangot hajlandó felvenni AAC formátumban , akármit is csinálok vele, ugyanakkor meg tv zés közben van hang.
Wi 7 32 bit amúgy.
Még a dvbviewerben byzom valamennyire, vagy kivágom a gépből a tunert és maradok az analógnál, az legalább rendesem müködik, már kezd fogyni a türelmem.
Röhely, hogy nem tudok hozzáférni ahhoz a digi adásból felvett műsorhoz amit az MCE vel vettem fel.
MCE vel végig lehet a filmet nézni, tehát ott van az adat. -
ThunderBoy
tag
válasz
zhagyma #4353 üzenetére
Tud valaki működő DVBViewert?
Meg olyanba kellene segítség, hogy milyen kodek/szűrő kombináció működik rendesen win7 alatt, mert ha m1/m2-ről váltok kissebb bitrate-ő adóra, akkor semmi gond, viszont ha tv2/rtlkubról váltok vissza, akkor kifagy a program.. Szóval milyen video render / kodek párosítást használjak?Köszönöm a válaszokat előre is!
-
bruce20
csendes tag
Tegnap én is szert tettem egy DVB-T tunerre, egy usb-s Gigabyte U7000 lett a beszerzés tárgya. A hozzá kapott mágneses, kihúzható antenna a szokásosnál hosszabb kábellel rendelkezik, és eddig messze erősebb vételűnek bizonyult, mint amivel korábban dolgom volt. (Még a horvát dvb-t adókat is tudom fogni
)
Pécsen lakom, a szoba belterében tetszőleges helyen elhelyezve is tökéletes, szakadásmentes a vétel, nem szükséges se kültéri antenna, sem pedig beltéri erősítős. Ehhez persze hozzájárul az, hogy Pécsen normális erősséggel szórják a jelet, nem úgy, mint a főváros környékén.
A kártyához kapott PowerCinema progi az én tapasztalataim szerint Windows7-tel hadilábon áll, néha a tunert sem hajlandó látni, de dvbviewer-rel és a hd codec pack-kel, vagy Windows Media Centerrel hibátlan a vétel.
-
zhagyma
őstag
válasz
Snowcat #4350 üzenetére
A választás "terhe" a tied. Mindent igényt kielégítő szoftvert sem a gyártói, sem az alternatív megoldások között nem ismerek. Tapasztalatom szerint össze kell "legózni" különböző megoldásokból a számodra legjobbat. Jelenleg az igényeimnek megfelelő Hauppauge WinTV HVR 930c + DVBViewer + Windows 7 x64 kombinációt használok. Ha tehetném a Hauppauge tunert lecserélném a Cinergy HTC USB XS HD-ra, mivel jobb a driver támogatása. A gyári szoftverek nem szoktak "felizgatni" a gyártónként változó fogyatokosságaik miatt ... Persze ez az álláspont feltételez némi kísérletező kedvet.
-
zhagyma
őstag
válasz
Snowcat #4346 üzenetére
Ahogy csendes fórumtárs is említette a H5 esetén szállítanak Mac szoftvert is. A rendelkezésre álló információk szerint úgy tűnik a tunerek hardware azonos és ebből adódóan képességeik is. A gyártó által mellékelt szoftver funkciónalításának használhatósága (tényleg megfelelően működik) nem minden esetben az elvárások szerint alakul. Ebben az esetben "alternatív" szoftvereket kell keresni (DVBViewer, ProgDVB, AltDVB, MediaPortal, stb.). Ilyenkor a linux / windows driver támogatás válik fontossá, amelyekkel az alternatív szoftverek képesek együttműködni. Feljebb Góliát kolléga használ Cinergy HTC USB XS HD-t. Talán tudna nyilatkozni a szoftverek használhatóságáról ...
-
attuska
csendes tag
válasz
Hunter2 #4241 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen kártyám van (PCTV 300i), linux alatt a VDR programmal tutira jó az SD adásokra nálam, DVBviewer -el XP alatt is nagyon jól megy, a HD is menne, ha elég gyors lenne a régi alaplapom. Az új alaplapommal viszont számomra érthetetlen ok miatt, igaz itt BP.-en a "bermuda háromszögben" még csak fél teljesítménnyel, vételi köszöbön alig működik. Ezt egy pár hozzászólással korábban már részleteztem.
A gyári programjával viszont a MinDigTV nem működik, csak analóg vételre jó, mivel az csak MPEG2 adásokra méretezett és szerintem amúgyis egy nagy rakás sz@r. -
attuska
csendes tag
VDR
Ez egy virtuális STB-t csinál a PC-ből.
Amióta birtokba vettem, felváltotta nálam a DVBviewert.
Igaz, hogy én SAT -hoz használom. Minden távirányítóval megy. Skin -ek és pluginok tömkelege van hozzá és nem kell megvenni, vagy feltörni.A DVBT-hez meg marad egyelőre az AAC hang miatt linux alatt a VLC.
-
attuska
csendes tag
Emberek!
Hozzátok fordulok, mert hova máshova a bajommal?
A sat.hu -n a MinDigTV topicban már részleteztem a helyzetem és gondom, de hozzátok nagyobb reménnyel fordulok.
Vettem egy új alaplapot, bele 2 magos procit, Nvidia GF210-et a HD vétel reményével, a régi alaplapomat lecserélendő. Gentoo 64-et, XP-t, Arch 64-et raktam rá.A gondom a DVBT -vel van:
Eddig egy kislepkével vettem a DVBT SD adásokat, nézhető minőségben, csekély időnkénti kockázottsággal, csikorgásssal a régi gépemen UHU linux, Gentoo linux, Arch linux alatt, meg a DVBviewerel egyaránt.
Bp. III. kerület, Aranyhegy, kb 8 km légvonalban az adó, a vétel nálam a Száva utca beindulásával stabilizálódott, Míg csak a Széchenyi hegy üzemelt, nagyon bizonytalan volt.
Itt elég reflexiós a vételi hely a hegyek miatt, felettünk sűrű repülőforgalommal bíró légifolyosó van, emiatt az analóg adás szellemképes mikor repülő húz el, a DVBT meg csikorog-kockázik, vagyis cálszerűnek láttam a lepkét yagira cserélni.Az új szupergyors alaplapban a régi PCTV300i kártyámmal a jelszint és minőség vételi határra csökkent.
Gondoltam, hogy a PCI rendszer nem tetszik neki, de nem értem az okát, de ha van jel, akkor erősítve már elég lesz.
Tehát a jel erősítésének első lépéseként vettem a 2 dipólos kilslepke helyett egy nekem méregdrága TRIAX digi tetőantennát, melyet a MinDigTV manapság erősen reklámoz, mondván annak 15-16 dB -es nyeresége 802 Mhz-en és irányítottsága már elég lesz.Az új antennával:
Kaffeine-vel nézve ugyanazon az Autonómia adón a régi "ócska" alaplapba rakott kártyával 32-34 % a térerő és 73-75 % a minőség, a vétel stabil. Az újba rámolva a térerő 34-35%, a minőség csak 60-62 %, A "lock" alig sikerül, ezért a vétel lehetetlen, csak maszatok és képtörmelék csikarható ki.A régi kislepkével:
A régialaplapban a térerő szintén 32-34%. a minőség 68-70%, a vétel stabil, az új alaplapon ugyanazok az értékek voltak mérhetők, mint az új antennával és persze szintén nézhetetlen.Szofverhiba kizárás:
Windóz alatt sem műkszik az új alaplaban a kártya, ott is ugyanúgy videlkedik a DVBviewerrel, mint Gentoo alatt.PCI rendszer hiba kizárás:
Skystar2 kártyám jobban üzemel az új alaplaban, mint a régiben, a műholdas HD vétel sem gond vele. (LuxeTV HD)Ajánlottak nekem kártya cserét, ahol az alaplapot vettem, mondván hogy az öreg kártya a hibás, abba már PCIe kártya való. Vettem egy PCIe Leadtek 2300H kártyát, de XP alatt egy DVBT adót sem érzékelt ugyanitt, ugyanazzal az antennával, amelyikkel a régi gépem üzemelt. Linux lspci fel sem ismerte, annyira új a "szuper" kártya. Visszavittem másnap az üzletbe, kapok helyette még egy RAM -ot, amúgyis tervbe volt véve, hogy párosak legyenek.
Most már nem merek kártyát venni, mert próbára nem kapok, tuner érzékenységi adatot meg egy gyártó, vagy forgalmazó sem közöl, csak reklámdumákat. Antennaerősítőt sem merek venni, mivel az mindent erősít.
Szeretném linux alatt venni a HD adásokat.
Merre tovább?? -
BeLac
tag
válasz
dolbyman #4186 üzenetére
Szia !
A digi kábelen 4 adó van ami HD-s m1,m2,duna,digisport.
Nekem Hauppauge WinTV-HVR 930C típusú USB2 kütyüm van.
A hozzá kapott progival csak az analógot tudom fogni.
A digitálist a DVBViewer v4.0.0.0-al tudom nézni a HD-t is, persze kellet hozzá kodek ezért telépítenem kellet hozzá CyberLink PowerDVD 8-t.De az igazi szakértő zhagyma ö segített nekem is (Köszönet érte)
Üdv:.
BeLac
ui:A rendszerem XP. -
weresgyufa
tag
Terratec vagy a TechniSat, de én az utóbbit javaslom, nekem is ez van, (CableStar HD 2) a Digi-nél kapható SetTopBox-is a HD-s potom 32E
én azt ajánlom hogy ebay... Én is ott vettem, olcsóbb volt mint itthon és a gari ugyanúgy jó itthon is mivel a TechniSat-nak van hazai képviselete, mondanom sem kell hogy a SetTopBox-ok is tőlük származnak, a support is elég jó, DVBViewer-t adnak hozzá Technisat Edition, igaz ez lényegesen butább mint a gyári, de amire kell arra jó.
Én a fullos csomagot vettem meg amiben benne van a Tuner+CImodul+IR táv. lehet kapni simán külön külön is őket, bolti ára potom 89Euro+posta, ezért tanácsolnám az ebay-t, de a HD adásokhoz kell a Core2Duo és legalább 1,5Gb memória, nekem egy 650-es procival és 1Gb DDR1-el épp hogy megy Win7 alatt, de a többi csatorna hibátlanul megy. -
zhagyma
őstag
Értem.
Megnéztem a korábban linkelt driverek "xxxx.inf" file-jait. Ez alapján úgy néz ki tényleg csak egy interface-t mutat a programok felé ez a Pinnacle driver.
Mivel azt mondod, hogy most a keresés működik és így sem talál semmit, ezért térjünk rá a keresésre a DIGI kábel esetén. A DIGI a DVB-C "sugárzás" során a következő paramétereket használja
1. DVB-C frekvenciák: DIGI ASZF 61. oldal városonként
2. Szimbólum sebesség: 6900 Msym/sec
3. Moduláció: 256-QAMA DVBViewer ezeket a paramétereket a következő beállítások mellett használja. Mivel most emlékezetből írok, így lehet más felíratokat találsz a valóságban. A fenti DVB-C paraméterek alapján a "Channel scan" dialógus ablakban a következőket kell beállítani:
1. Adsz egy nevet a legelső mezőben a csatorna listának. Például: "digi".
2. Beállítod a digitális vétel típusát a "Reception type" mezőben: "Cable". Ez akkor fog működni, ha a DVBViewer -> Settings -> Options -> Hardware -> Device listbox-ban felelhető interface-k között létezik egy, amelyhez a hozzárendelt "Tuner type = Cable". Ez az automatikus hardware keresés (scan device) során beállítódik.
3. Transporder list: "Kabel (QAM 256)". Ez fontos, mivel kihagyja a keresés során a többi szabványos QAM modulációt és a digi által nem használt szimbólumsebességeket. Így sokkal gyorsabb lesz a keresés ( 1-2 perc ).
4. Beállítasz az ASZF-ből kiovasott DVB-C frekvenciák közül egyet, vagy egy "tól-ig" tartományt. A csatorna sorszámokat szabad csak a nyilak segítségével változtatni, mivel a frekvencia érték közvetlen beírása hatástalan. Ezután kipipálod az "Update" jelölőnégyzetet és így nemcsak megkeresi, hanem a digi listába be is fogja írni a megtalált csatornákat. Végül a megfelelő gomb megnyomásával elindítod a keresést (scan frequency - csak a "tól" frekvenciára keres/ scan range..."tól - ig" frekvenciákra keres). -
zhagyma
őstag
Nálam így néz ki a DVBViewer -> Settings -> Options -> Hardware -> Device listbox
1. A DVBViewer ugyanazt a BDA driver interface-t használja a DVB-T és a DVB-C eléréséhez is ("régi").
2. A DVBViewer a BDA driver által biztosított DVB-C interface-t használja a DVB-C eléréséhez("új"). Az látható, hogy az új driver egyúttal a "régi" típusú elérést is tánogatja.
Az egyes inteface-k letilthatók, akkor a DVBViewer nem használja őket. Így eldönthető mit használjon. A képek alapján kitalálhatod, hogy a DVBViewer hogyan kezeli a tuneredet. Minden esetre az alábbi linkeken találhatsz drivereket a pinnacle oldalán, talán segít.
-
zhagyma
őstag
Szia!
Gondolom ez lehet. Ilyen hibaüzenet több okból is előfordulhat. Némi segítség:
A "triple-mode" tunerek esetén a BDA driver 3 szeparált interface-t biztosít (Analóg / DVB-T / DVB-C) a programok számára a vevővel való kommunikációra. Az újabb driverek ezt a megoldást támogatják, de létezik egy régebbi metódus is, amikor a vevő DVB-C része a DVB-T interface-n keresztül érhető el. Ebben az esetben 2 interface-t biztosít a driver (Analóg / DVB ). Ezek az interface-k a DVBViewer -> Settings -> Options -> Hardware -> Device listbox-ban kerülnek kilistázásra. Amennyiben az interface nevéből nem derül ki a támogatott DVB szabvány, akkor rákattintasz egyre és a tuner type mezőben megjelenik az interface által támogatott szabvány (Terrestrial = DVB-T / Cable = DVB-C). Az Én esetemben a régi típusú interface-t támogató driverrel tudtam a DVB-C-t elérni. A 3 interface-s driver esetén hasonló anomáliákat tapasztaltam, mint Te, de gondolom ez gyártó / driver függő.
Nekem a "direct tuning" bejelölése / törlése semmilyen változást sem okoz az eszköz kezelésében.
-
bubu256
tag
Tud valaki egy DVBviewer linket adni, nem találok működőt. Köszi!
-
nrc
tag
Esetleg érdemes lehet még megpróbálni a CoreAvc kodeket is, mert ennek is viszonylag alacsony az erőforrás igénye. Nekem a V1.8.5 jól megy, de valószínű az újabbak is működnek.
A DvbViewer-ben a "View/Filters" menüpontban tudod állítani a videó kodek paramétereit, ha itt a deinterlace módoknál a hardware-t választod azzal is lehet némileg csökkenteni a cpu igénybevételt, mert ilyenkor a vga végzi ezt a feladatot.
-
nrc
tag
Próbáld meg esetleg, a "Settings/Options/Tv+Radio" menüpontban kikapcsolni a "Fast Channel Switching" opciót, mert ez elég gyakran okoz problémát.
Az sem mindegy, hogy milyen a videó codec, mert pl. az ffdshow régebbi változatai fagynak rendesen a DvbViewer-el. A legújabbakkal már jó, nálam pl. az "ffdshow tryouts revision 2940" megy hiba nélkül.
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Győrben is tökéletesen megy az adás. Olyan kérdésem lenne, hogy valakinek sikerült megcsinálnia, hogy a Winfast PVR2-ben az EPG-ben ne csak kérdőjelek legyenek?
DvbViewer-el megy rendesen az EPG,viszont ott meg olyan problémám van, hogy csatornaváltásoknál sokszor kifagy a program. Valaki esetleg találkozott ezzel a hibával,vagy van rá valami megoldás? Előre is köszi a segítséget! -
Godmax
tag
Sziasztok!
Olvasgatva a témát látom, hogy itt elég sokat foglalkoztok a DVBViewer-rel és nekem lenne vele egy kis problémám, amit remélem "valaki" segít megoldani!
Technotrend T-1501-es DVB-C tunerkártyával összelőve, a kártyával együtt kéz alól vásárolt jogtiszta módon használom a programot 32 bites Win7 alatt. A gond az, hogy indulás után kb. 10-15 perc után a "Hiba a felhasználói adatokban! Kérem futtassa a programot rendszergazdaként." hibaüzenettel kilép. Természetesen rendszergazdaként fut, többféle kompatibilitási módot is kipróbáltam, de sehogy sem hagyja, hogy élvezzem a digitális valóságot. Semmilyen más program nem tesz velem ilyet.
Mivel a program nagyon jó, jogtiszta...stb,stb nagyon szeretném ezt használni!
Ha tudtok, kérlek segítsetek!
Előre is köszi! -
zhagyma
őstag
Szia!
A Gigabyte GT-U7200 egy alap DVB-T tuner. A [benne lévő chipek]:
1. NXP 18291 RF tuner chip gyártója "nevesnek" számít (alias: Philips chipgyártás)
2. Afatech 9035 COFDM demodulátor pedig annyival tud többet az itt tesztelt Alcor DVT-1000 tunerben szereplő Afatech 9015-ös kistestvérénél, hogy a DVB-T mellett a DVB-H (mobiltv) szabványt is részlegesen támogatja.
Jelenleg win7 x86 bit és Vista x86/x64 driverek elérhetők hozzá a gyártói honlapon. A Gigabyte PVR programról semmit nem tudok, de ha gondolod alkalmazhatod helyette a DVBViewer-t, amit nrc fórumtársunk alaposan körüljárt: [link]
-
zhagyma
őstag
A reflekor fólia hasznos dolog: egyrészt megnöveli az antenna nyereségét, másrészt csillapítja az hátulról jövő jelek zavaró hatását. Az antenna nyeresége 3 - 7dBi-vel növekszik, amely a kivitelezés pontosságától és a reflektorfal dipólus távolságból adódk. A 7 dBi soha nem érehtő el, mert végtelen nagy kiterjedésű reflektorfalra lenne szükség és 0,05 lambda (hullámhossz) távolságra kellene lennie a reflektorfaltól az "X"-eknek (dipólus). Ezért ~5 dBi antenna nyereségjavulást szoktak mondai a követekező reflektorfal - dipólus távolságok mellett: 0,1 - 0,35, 0,65, 0,85 lambda.
Az "X" elektromos szempontból egy hurokdipólus. Az "X" mind a négy szára pontosan a dipólus rezonancia frekvencia hullámhoszának a negyede (1/4 lambda). Ha ez 19 cm, akkor a rezonancia frekvencia: f = c / (4 x 0.19m), ahol c = 300 000 000 m/s a fénysebesség. A dipólus rezonancia frekvenciája: 394,73 MHz. Ha ezt módosítani szeretnéd, akkor a 746 - 802 Mhz közötti sáv közepére kell hangolni a dipólusokat (kb. 9 - 10 cm lesz drótdarab hossza a rövidülési tényezőt elhanyagolva).
A négy dipólus csoportba van kötve, ezért 6 dBi plussz nyereséget jelent egy dipólushoz képest, ami 2,15 dBi. Így összesen 2,15 + 6 + 5 = 13,15 dBi az elméleti nyeresége az antennának a rezonanacia frekvencián. Ez kicsit módosul az alkalmazott huzalvastagság, a reflektrofal - dipól távolság, a dipólusok összkötései okozta illesztetlenség következtében fellépő jelveszteséggel és kivitelezési hibákkal. Erre szokták mondani, hogy ~10 - 11 dBi a feltételezhető nyeresége.
A dipólus sávszélessége, akkor a legkisebb, ha "párhuzamosak" szárai. Az a 40 fok megfelelő, mert jobb úgy sem lesz és nálad nem ez a probléma, hanem a zavarérzékenység.
Az antenna zavarérzékenysége a diplósuk függöleges és víszintes irányszögével függ össze. Ezek minél kisebb értéke miatt az antenna erősen irányérzékennyé válik és az egyéb szögből jövő jeleket "elnyomja". Ez a dipólusnál "elég rossz" és nem módosítható. Ebből a szempontból és antannanyereség szempontjából is a követekező lépcső a yagi antenna (~20dBi), majd a parabola(~30 dBi). UHF sávon parabola nem megvalósítható a hatalmas méretei miatt. Gyakorlatilag 10-15 szörösére kellen növelni egy szokásos műholdas parabola antenna méretei és az LNB-t le kellene cserélni egy dipólra.
A finomhangolás a reflektorfal - dipól távolság, a dipól huzaldarabok hossza és az általuk bezárt szög változtatását jelenti. Ezekkel a legrosszab esethez képest, akár 3 dBi javulás is elérhető adott frekvencián. Ezzel megduplázod az antenna által vett jel "erősségét". Ha az nem sikerül, akkor venni kell egy UHF yagi antennát, amelynek a nyeresége az UHF50 - UHF69 csatornák között a legnagyobb, ami 2000 - 6000 Ft között beszerehető.
Továbbiak:
A TSReader nem biztos, hogy hazudik. A Microsoft a BDA driver írókra testálta a Strength / Quality érték kiszámítását. DVB-T esetben a quality kiszámítása DVB-T OFDM demodulátora által szolgáltatott BER (bite error rate) értékeken alapszik. A BER értékek nem "pillanatnyi" értékek, hanem időagység alatt kimutataható digitálisan nem javítható hibákat jelentenek. Egy normális BER érték megállapítására minimum 10 perc is kell, de a pontos méréshez több óra is szükséges több menetben. Ráadásul a driver írók ezeket a BER értékeket átszámolják "százalék sávokba", hogy megteremtsék az analóg vétel minőségi előírásival az összhangot. A TSReader ezt mutatja. Mindez a driver minőségétől erősen függ.
MPC-HC tökéletesen lejátssza a DVBViewer alatt lementett ts konténerbe csomagolt videó-t és hangot.
Media Portal open source software és nekem felismeri a tunereimet, de a windows 7 x64 alatti működés-t még nem sikerült stabilan "előállítani".
nrc A MONOGRAM AAC Decoder 0.9.6.0 ezen változata működik windows 7 x64 RTM 7600.16385 Enterprise változattal DVBViewer 4.0.0.0 alatt.
-
nrc
tag
válasz
A-l-i-e-N #3742 üzenetére
A dvbviewer beüzemelésekor van néhány buktató amire jó odafigyelni:
- a 3.9.2.0-ás változat nem megy Vista-n csak Xp-n. A 3.9.4.0-tól fölfelé már mennek Vista-n is.
- ha indításkor hibaüzenet ír ki valami filter-el kapcsolatban, akkor szükség lehet a Register_DVBSource.exe elindítására. Ezt egyszer kell megcsinálni utána már mindig menni fog a dolog. Nehezítés, hogy a 3.9.4.0-ás változatban nincs meg a művelethez szükséges két .exe állomány, azt külön kell beszerezni, mondjuk a 3.9.2.0-ás változat letöltésével. További infó itt: #1785.
- ne a hozzáadott csatornalistát használd, hanem hozz létre egy sajátot és keresd meg a MinDig TV-s műsorokat.
- a használathoz szükség van megfelelő videó és audió codec-kre is. Ajánlott a HD codec pack, ffdshow legújabb változata és a coreavc 1.8 vagy magasabb verziója a képhez. A hanghoz pedig AAC dekódernek a divx7 telepítőben lévő codec vagy a monogram aac decoder legújabb változata.
A program használatáról itt van némi infó: #2130 (ez még a 3.9.2.0-ás változatra vonatkozik, de a legfontosabb opciók az újabbaknál sem változtak)
A gyári szoftverrel egyébként nem is tudod nézni a műsorokat, vagy csak nem vagy megelégedve az általa kínált lehetőségekkel?
ui:
Ja, tegnap óta megint megy nálam a dvb-t, így tegnapelőtt biztosan adó oldalon volt valami probléma. Így most érdemes megint próbálkozni a vétellel. -
A-l-i-e-N
aktív tag
Hogy lehet belőni, hogy a TV-tuner-t érzékelje és használja a DvbViewer ? Nem találja, pedig az van kijelölve a beállításoknál.
Chanel list mennyire használható? Bejön valami? -
nrc
tag
válasz
A-l-i-e-N #3731 üzenetére
Ugyanilyen tunerem van nekem is. Érdemes letölteni a gyártó weboldaláról a legújabb szoftvert, az nálam már képes a folyamatos megjelenítésre. Ami igazán bevált az a Dvbviewer 3.9.2.0-tól fölfelé. Ebben a topic-ban is olvashatsz arról, hogy hogyan kell beállítani ezt a programot. Hátránya, hogy nehéz beszerezni még próba verzióban is, mert a neten sok olyan változata kering, amire a vírusirtók trójait jeleznek..
Másnál úgy tudom, hogy megy még a MediaPortal is, ezt is érdemes kipróbálni, mert legálisan lehet ingyen hozzájutni.
Mákosmetélt
Dél-pesti vagyok én is, korábban már írtam itt a vételi tapasztalataimról. Eddig egy erősítős szobaantennával hónapokon keresztül stabilan ment 99-100% körüli minőségben a vétel beltérben, de ma nem akar menni. Gyenge a jel, a szokásos 60-70% helyett max. 40%-ot sikerült elérnem. Lehet, hogy a hiba nálam van, de azért a helyedben nem ma próbálkoznék a vétellel. Ha adó oldalon van most a gáz, akkor lehet, hogy holnapra már ki is javítják és akkor eséllyel próbálkozhatsz, de azért minimum egy erősítős szobaantennát ajánlok beszerzésre ehhez.A TsReader-hez olvasd el ezt a leírást, ebben megtalálod, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy a jelminőséget is kijelezze a program.
A DvbDream sajnos csak nagyon korlátozottan használható a MinDig-hez, mert nem kezeli az AAC hangot, ezért jópár tv és az összes rádió néma marad. Ahogy fentebb is írtam a dvbviewer-el vagy a MediaPortal-al érdemes próbálkozni.
-
danih
veterán
válasz
z00mhead #3642 üzenetére
Bizony, de vannak esetek amikor ez nem is olyan egyszerű
Más: feltettem a Win7-et. Nem rossz! Úgy látszik a plug&play MSéknél 15 év vagy mennyi után végre eljutott egy használható szintre. Mindent rögtön belőtt, öröm volt nézni DE: arra panaszkodik hogy kicsi a jelerősség, nem tud képet mutatni. DVBViewer viszont igen (90%-ot mutat)! Remélem nem fossa szét magát mint XP alatt...
Meg kéne találnom hol a fenében van az a beállitás hogy ne kérdezzen rá folyamatosan programok futtatására, illetve nem explorerből hanem commanderekből is tudjak fájlokat törölni
-
nrc
tag
válasz
simongab #3635 üzenetére
Az AverTv-vel nekem is volt olyan problémám, hogy durván akadozva jelenítette meg a képet, pedig a a teljesítmény elég lett volna a folyamatos lejátszáshoz.
A legújabb frissítés már megoldotta a dolgot nálam, de azért így is érzékeny a jelminőségre. Ha nem elég jó a jel, akkor megakad akár több mp.-re is.
Inkább Dvbviewert használok a kártyához, mert ahhoz lehet felrakni olyan codec-et ami kihasználja a videó gyorsítást is ha van megfelelő vga-d.
A cpu-s lejátszáshoz, pedig a coreAvc codec-et érdemes használni, mert kisebb a gépigénye, mint a többinek.Az, hogy a procit nem használja 100%-on egyértelművé teszi, hogy nem a gép elégtelen teljesítménye miatt akad a lejátszás.
Lehet, hogy nem elég jó a jelminőség, amit mindenképpen érdemes ellenőrizni a TsReader-el is. Ha jó jelminőség, akkor pedig valószínű hogy az AverTv-vel van a gond még mindig.Ja, a Win7 nekem megtalálja a tunert és lehet is használni a Media Center-ben akadás nélkül, viszont cserébe ha a jelminőség időlegesen leromlik, akkor szétesik a program, akár le is fagyhat.
-
danih
veterán
Végre lement a meccs - hát ezért szoptam én ennyit?
Sajna egyik DVB progi sem működik rendesen
- powercinema hibát dob pedig elsőre jól működött
- dvbdream nem akarja rendesen venni az SD csatornákat, aztán elkezdett fagyni, pontosabban fogja magát és kivágja a videokártyát
- dvbviewer szabályos, 22 perces időközönként egyszerűen kivág (khm valszeg nem véletlen), vagy renderproblémákkal küszködik multi-monitoros környezetben
Nem egyszerű az élet -
danih
veterán
válasz
simongab #3617 üzenetére
Na ismét otthon
1. Megnéztem a gépem processzorterheltségét m1HD csatin.
Nincs 10% sem, pedig a proci egy sima bakancsos Athlon X2 5400+ (2x2.8 Ghz)!
Vidkarim: integrált ATI HD3200, úgyhogy ez sem lehet probléma (780G chipset)!2. Visszahozattam a kölcsönadott szobantennát - egy erősitős Hama (olyan hálóparabolás vagy mi
). Manual scan - siker! Jön az adás, DVBViewerrel tökéletes, DVBDream nem kezeli az SD-s csatikat (RTL, TV2), úgy tűnik kodek gond, az audio lehet a ludas (AAC).
3. TSReadert leszedtem, a Lite verziót, de semmit sem enged csinálni, kérnék egy kis segitséget evvel kapcsolatban! Milyen módon kell úgy beállitani hogy folyamatosan figyelje a jelerősséget, amig én az antennát állitgatom? Lite verzió szinte semmit sem enged
4. Utolsó kérdésem: a beállitások tweakelhetők a csatiknál? Olyanokra gondoltam mint Moduláció, symbol rate, FEC, Polarizáció stb... Van olyan hogy "optimális" beállitás, vagy minden jó automatán?
Köszönöm.
-
danih
veterán
válasz
z00mhead #3606 üzenetére
Na otthon vagyok
Nem kodek volt az tuti! Felraktam a DVBViewert és megy!
Van m1, m2, és a két kódolt: atv, hirtv.
Ami gondom maradt: miért nem ismeri fel a 610.000 Hz-en levő csatikat? Hogyan lehetne ezt beállitani? DVBDream látja, m1_h264, rtl_h264 ilyesmik vannak (csatinév_h264), DVBView nem! Ami a legérdekesebb: scan-nél, mikor a 610 Mhz-hez ér, PMT SDT mittomén gombok bezöldülnek, de csatorna update nincsen!
Valakinél megy? -
-
Rellind
senior tag
válasz
Rellind #3529 üzenetére
[link]
Az alábbi hsz mindent megmagyarázz..."Mutassal mar nekem PC-s mpeg4-es vagy mpeg2-es tunert... nincs ilyen, csak dvb-t tuner van... kell egy DVBViewer vagy egy AltDVB 2.2 es esetleg egy HD Pack 2.1
Ha a lakohelyeden van vetel, akkor ezekkel az osszes DVB-T tuner kepes venni azt. Ha kelloen eros a geped akkor a Duna HD-vel se lesz gond."
Köszönöm türelmeteket...
-
BBmaster
csendes tag
Sziasztok!
Eddig is köszönöm a segítséget. De ami a problémát illeti, még mindig nem sikerült megoldani.
A 12663H-n lévő osztrák rádiókat keressem, de sajnos nem tudom behangolni. Mi lehet ennek az oka? Amit tudok:1./ Külső beltérivel, erre a tp-re állva elég erős jel 70-80% körüli van. Tehát szerintem a tányér és a fej illetve ezeknek a beállítása OK.
2./ A DVBViewer viszont 12400 fölötti tpk-ben nem talál további adókat (sem TV, sem rádiót)
3./ Kezdetnek egy nagyon gagyi kis DVB-S tunerkártyát vettünk, lehet, hogy ez a baj, mert ennek a tunere gagyi? Név szerint: Gigabyte PS-700 Lehet, hogy ez nem tud minden frekvenciát?
4./ Ha később HDTV-t is akarunk nézni ahhoz úgy is DVB-S2-s kártya kell, mit ajánlotok ami tud DVB-S és S2-t egyaránt? (és persze kezeli a DVBViewer)
5./ Mi lehet még a baj? Hogy lehetne kiszűrni ezeket a hibalehetőségeket?Ha egyedi hangolásban megkeresem ezt a TP-t és rányomok a hangolásra csak az első PET feliratú gomb világít pirosan és nem történik semmi.
Segítsetek!! Köszi:
-
BBmaster
csendes tag
Sziasztok!
Eddig is köszönöm a segítséget. De ami a problémát illeti, még mindig nem sikerült megoldani.
A 12663H-n lévő osztrák rádiókat keressem, de sajnos nem tudom behangolni. Mi lehet ennek az oka? Amit tudok:1./ Külső beltérivel, erre a tp-re állva elég erős jel 70-80% körüli van. Tehát szerintem a tányér és a fej illetve ezeknek a beállítása OK.
2./ A DVBViewer viszont 12400 fölötti tpk-ben nem talál további adókat (sem TV, sem rádiót)
3./ Kezdetnek egy nagyon gagyi kis DVB-S tunerkártyát vettünk, lehet, hogy ez a baj, mert ennek a tunere gagyi? Név szerint: Gigabyte PS-700 Lehet, hogy ez nem tud minden frekvenciát?
4./ Ha később HDTV-t is akarunk nézni ahhoz úgy is DVB-S2-s kártya kell, mit ajánlotok ami tud DVB-S és S2-t egyaránt? (és persze kezeli a DVBViewer)
5./ Mi lehet még a baj? Hogy lehetne kiszűrni ezeket a hibalehetőségeket?Ha egyedi hangolásban megkeresem ezt a TP-t és rányomok a hangolásra csak az első PET feliratú gomb világít pirosan és nem történik semmi.
Segítsetek!! Köszi:
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest