- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
" ... A mobil adás-vétel sajnos megzavarja a DVB-T-t ..."
Erre találták ki a GSM szűrőt. Hasonló gondot okozhat a WiFi (2.4 GHz) 3. alharmonikusa 800 MHz környékén: 3x800 MHz = 2.4 GHz.
-
gmilan
csendes tag
fel tudom tenni a tetőre az antennát. Képet most nem tudok róla feltenni, elég egyszerünek tünik, lerajzoltam.
Megkérdeztem egy kolegától, és ő ezt ajánlotta DIPOL 37/21 - 69 Tri Eco Digital, hogy igy nézzen ki.6300ért már találtam a neten.
Azt kérdezném hogy digitálisan sugároz a T-SAT, mert rákerestem a honlapjukon és a SAT-nál csak annyit ír hogy kiváló kép és hang minőség.
És ha digitális akkor tudok előfizetni HD csatornákra? -
Entryy
aktív tag
Szinte biztos,h csak MOn lenne használva, vagyis az itteni viszonyoknak megfelelő tunert szeretnék,analógnak meg nem hiszem,h lenne értelme/jövője.
A kimenet, az pedig szinte mindegy, ugyanis tapasztalataim alapján már mindenről-mindenre át lehet alakítani, meg a moncsikon is elég sok fajta bemenet van.
-
zhagyma
őstag
" ... Aki tud, számoljon be tapasztalatokról, kíváncsi vagyok! ..."
Csatlakozom. Kifejezetten a "botantennás" vétel eredménye érdekelne. Valahogy így kéne csinálni:
1. El kell fektetni a "rúdat" a föld síkjával párhuzamosan a vízszintes polarizáció miatt. Ne fektessük fémtárgyra, viszont kifejezetten előnyös az erkélykorlát függőleges rúdjára cuppantani a mágneses talpat. (Ez a fémtömeg lesz az "ellensúly" a legkedvezőbb antenna tulajdonságok eléréséhez. A maximálisan elérhető antennanyereség ugyanis kicsi: ~1.6 dBd.). Természetesen bármilyen fémtömeg megteszi, csak vízszintesen legyen a rúd.
2. Válasszunk egy adótornyot a három közül, amelyikre optikailag is rálátunk. A rúdat fordítsuk adóirányba, hogy a szára merőleg legyen az adótoronyra.
3. Célszerű a TSReader Lite programmal térerő maximumot keresni egy beállított mux frekvencián. A TSReader folyamatosan jelzi a jelerősséget / jelminőséget és nem "áll" le, mint a többi program egy idő után. Az antenna helyzetét nagyon lassan és nagyon picit szabad változtatni, aztán várni a hatást. Ez azért szükséges mivel a DVB-T jelben jön a TPS vivő az adási paraméterekkel. Ezt fogja előszőr demodulálni a vevő. Ha ez alapján beállítja magát jöhet a Quality. Ez eltart pár másdopercig ...Valószínűleg több próbálkozás is lesz és az antenna áthelyezésével lehet megkapni az optimális eredményt.
Várom a vállalkozó kedvű fórumozók beszámoilóit.
Ui: Az lenne az igazi, ha valaki mindhárom toronyra rálátna és egy középpontban történne a vétel. Kíváncsi lennék az eredményre ...
-
bruce20
csendes tag
Sőt, nagyon még a wi-fi miatt se érdemes aggódni, a szoba másik végében lévő router néhány tíz métert sugároz be, a mobiltelefon viszont 1-2km-es távolságra is elkommunikál, miközben a fejhez van szorítva. Nem mellesleg a káros hatás mértéke, vagy ténye itt sem egyértelműen bizonyított.
-
lackatwo
csendes tag
Koszi a kezdeti utmutatasokat, ido kozben meghoztam a HTC USB XS-t, most scanningolja a digikabelt a TerraTec Home Cinema.
Ettol feltem, iszonyu lassu ...
... ha erre utaltal, hogy nem lesz idom TV-zni, ettol tartok.
Ha meg a delvideki tajaktol, elmenyektol, abban is lehet valami,
mindenesetre megutaztatnam... hatha ..
Az is meglehet egy-egy trattoriaban nezem a meccseket.Milyen szoftvereket ajanlotok , valahol mintha lehuztak volna a Home Cinemat...
egyelore TV nezessel DVB-C, T,analog (sehol nem latom ezt a scaningolas soran !! ),
majd felvenni is szeretnek, ha szuper minoseget sikerulne elerni. -
törölt tag
Mondjuk az az igazság, hogy a GB már alapból alternatív sw-t ad a tunereihez, lévén nincs saját fejlesztésű... A probléma ott kezdődik, hogy pl az x64 drivereket elég trógerül írta meg a Giga, egyes tunereik a saját driverükkel teljesen használhatatlanok 64 bites OS alatt.
Tetszik, nem tetszik: a Gigabyte, az MSI és az Asus tunerek terén noname.
-
-
gyiku
nagyúr
azt nem talalom, tudnal linket adni? MSI DIGIVOX Micro HD talaltam, ez jo lehet nekem?
-
AMDFan
addikt
Nagyon hasznos ez a link köszi.
Egyébként odáig jutottam el, hogy vettem egy USB-s tunert, kaptam kölcsön egy 50cm hosszú, 20cm széles antennát, állítólag szobaantenna. A lényeg hogy a szobámban falon keresztül megtalálja az adókat, és HA fogom az antennát akkor van folyamatos hang, és ha úgy van kedve akkor kép is. De jellemzően csak hang, a kép meg akadozik. Egy nagyobb antennával, jó elhelyezéssel még sokat lehet javítani ezen? RemélemÜdv!
-
atesss
addikt
Hát megnézem a Hello árai milyenek, de most megint dobtam egy hátast, amikor megláttam a UPC Digitális kábeles csomagjainak az árait.
A legolcsóbb Digital Bronze is 4500 ft, a DVR-es meg 5500.
A HD meg (4db HD csatornával ami kb. semmi - mondjuk itt a tartalomgyártó TV-társaságokat kellene szídni) 8000 Ft.
És az továbbra is úgy van, hogy pl. a 7000-s Digital Gold DVR csomaghoz sem adnak HDMI kimenetű STB-ot ?
Csak akkor nem értem minek nekik a digitális adás, ha utána lekódolják az analóg Scart-ra...T*: párosított
Elvileg csak a műholdas, a kábeles a HWSW-s leírás alapján nem párosított.
Vagy erről neked mi a tapasztalatod ?És a UPC kábeles párosításáról te mit tudsz ?
Ez anyámnak kellhetne, a STB-uk egy ipari hulladék, a Samsung 32B650-ben meg ott a Digitális tuner, "csak" egy CAM modul kellene.
A csak-ot azért raktam idézőjelbe, mert az vagy min. 15e ft sajnos. -
atesss
addikt
Ez egyik barátomnak kellene, a lényeg az lenne, hogy úgy tudjon felvételt készíteni, hogy azt fel tudja dolgozni (gépen archiválni, stb.), ne csak a beltéribe "égetve" lehessen nézni.
A DVR-es (felvevős) beltérik nagrások.
Hát igen, most ilyenjük van. Akkor ezt sajnos biztos hogy cserélniük kell.
Mennyibe kerülne egy olyan beltéri hozzá, ami tudja fogadni a Cryptos kártyát, és tud USB-re kötött vinyóra felvételt készíteni ?
És ezek a felvételek milyen kódolással lesznek aztán a vinyón ?
Csak nyersen lementi a DVB-S2 adást (vagy még DVB-S volna ?), ami gondolom MPEG4 alapú ?Sőt, elvileg jelenleg is van lehetőség csak kártyás előfizetésre, ami pedig nem párosított és cryptos feltétlenül.
Ugyan kb. egy hónapja volt hogy körülnéztem a honlapjukon, de akkor semmi ilyesmi infót nem találtam. Tudnál erről valamit linkelni ? Ez akkor elvileg a STB-bérlés kiesésével olcsóbb havidíjat is kellene hogy jelentsen, nem ?Még abban van bizonytalanság, hogy a Cryptos kártyához lehet-e HD csomagot rendelni.
Ez egyenlőre szerintem nem érinti őket - főleg hogy a HD csomagok havidíja valami iszonyatos minden szolgáltatónál.
Bár ha PC-n nézné meg a felvett dolgokat, akkor a HD azért jó dolog lenne. -
Gyurek
csendes tag
Keresgélem, keresgélem...... a Duna TV HD, ill Duna Autonomián kivűl más nem jön.
Készülékek: Samu LE32B650 TV, illetve AverMedia Hybrid Volar HD tuner. Az antenna egy tetőn lévő negyedhullámú vertikál, ami ugyan a 100 Mhz körüli FM-re van méretezve, de eddig 100 %-os jelszint és jó vétel volt (Csepelen vagyok, az adót 'látja' az antenna).Szóval mind a két készüléknél ugyanaz a jelenség. Olvastam híreket, hogy a digitális sugárzást a két Duna TV csatorna kivételével május 11--től átállítják az "A" multiplexre. Szóval a kérdés az, hogy egyenlőre nem sugározzák a többit, vagy nálam lehet valami hiba? -
kezdő
senior tag
Google Maps műholdas képe alapján a teljes rálátás nem kivitelezhető, mivel teljesen nyugati fekvésű az ablakom, de remélem így is jó lesz.
Antennából amúgy milyet ajánlanátok, ha szükség lesz rá?
Igazából nagyon nem értek a témához, de azt láttam hogy vannak direkt DVB-T antennák. Egy régi erősítős gagyi analóg lepke+teleszkópos antenna teljesen használhatatlan erre a célra? Kell venni egy ugyanilyet csak DVB-T képeset? Esetleg elég egy erősítő nélküli Tesco-s is?
A cél a minél olcsóbb rendszer, ugyanis a jelenleg fogható adókon a F1-en kívül más nemigen érdekel, na meg ez amúgy is csak egy albi.
Esetleg várnék tippeket USB-s olcsó vevőkre is. -
Zirowe
nagyúr
Tehát ilyen szobaantenna kilógatva az erkélyre és bedugva a tv-be.
Csak ugyebár ez a megoldás hosszútávon eléggé kényelmetlen.
Tehát akkor ne hallgassak a boltosokra és vegyem meg a lepkét (ami mindenképpen passzív kéne, hogy legyen, mert nem szívesen hagyok az erkélyen semmi olyat,amiben áram van)?
-
learner
csendes tag
Ez egy Hama szobaantenna, így néz ki:
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=48720917&pnr=10001&foto=1Az antenna mozgatását már próbáltam, meg a jelminőség is 90-100% körül mozog, szóval eléggé tanácstalan vagyok...
Esetleg tudsz ajánlani vmi szoftvert? Talán már csak ez maradt, mint lehetséges hibaforrás.
Köszi!
üdv. -
learner
csendes tag
Szia!
Igen, igazad van, mert az m1, m2, ATV, HírTV, és a MR rádiók jönnek arról a MUX-ról (Budapest: 746MHz). Egy szoba antannával veszem (10. emelet, adó a Széchenyi-hegy felé irányítva) a jelet, a jelminőség most 90-100%, signal strengh: 172 a TSReader szerint. Amit észrevettem, hogy az 'Active PIDs' ablakban van olyan "csík", ami piros színű, esetleg lehet ez a titok nyitja? Ugyanis ha a 802MHz-et nézem, ahol a Duna I/II, euronews FR, GB, DE; TV2, RTL van, az összes "csík" zöld színű, itt a jel minősége 40-60%, signal strength:167.
Előre is köszönöm, ha bármilyen ötletetek van!
Üdv.
T -
zhagyma
őstag
Igen, volt és talán van is ilyen szolgáltató. Szerintem üzemszerűen, zsúfolt kábelhálózaton célszerűbb lenne a DVB-C (talán olcsóbb is), mivel a DVB-T a modulációs mód miatt nagyobb "zajt" termel, igaz hibatűrőbb is.
Zscca Egy régebbi csokor a DVB-C tunerekből: [link] (szigorúan a kérdező stílusához igazított szövegkörnyezetben). Nyilván azóta lehetnek újabbak is ...
-
szabog74
aktív tag
-
winkloyd
csendes tag
Köszi a választ.
A DVB-T-ben mintha a DVR3100H mutatkozna jó választásnak, de a DVB-S-ben még nem látok tisztán. A franciás linket külön köszönöm: az érintett (a felségem) majd meghatároza melyik műholdra álljunk (menet közbeni állításra nincs lehetőség).
Várok még javaslatot! -
lorenzen
aktív tag
Egy kis kiegészítés:
Előnyben részesítendő vevőegységek:
Vista, Windows7 x86 és 64 bites drájverrel is rendelkezik.
Közvetlenül, közdarab nélkül csatlakoztatható az antenna.
A hozzáadott program elboldogul a magyar h.264 videó tömörítéssel. (De az nem kizáró ok, ha a gyári program nem támogatja.)
A hozzáadott távirányító MCE kompatibilis. (Még akkor is ha nem használod a Multimedia Centert.)
A látható képminőségért az alkalmazott DirectShow filter a felelős., tehát nem hardver függő. -
Core2duo6600
veterán
Rákerestem.
Egyszer említi a man concept decoderét.
Másfelől a directx et. Fent van a legfrissebb ?Petkow.
Első körben az M1 ről felvett anyaggal tegyél próbát Zhagyma leírása alapján.
Mivel a tv2, rtlklubnak a hang codec miatt, nem viszi az MPC HC.
Nekem még képet sem sikerült tegnap kicsalni belőle. -
Core2duo6600
veterán
A DVB-T adásokat én a VLC Playerrel játszom le.
Az M1, M2 Duna, Duna2 öt viszi a Windows 7 !!! media player is, ezeknek ugye Mpeg audio hangjuk van.
M1, és M2 esetében AC3 is.
Tv2, és az rtl klub esetében AAC+ hang van, ezt eddig csak a VLC játszotta nekem le, hanggal.Szerkesztés :
H.264 Ts cutter, és TS Packet editor
Hd adás esetében (M1, M2 , Duna HD), Smart cutter, ez nem ingyenes,
[link], a portable változata, mintha fullként menne, nincs benne nálam a vízjel.Konvertálni nem konvertálom sehova sem, mert akkor elveszti az értelmét a digitális léte, bárhova konvertálnád, csak romlik a minőség.
Arra is kaptam leírást, hogy hogyan lehet mkv konténerbe betenni, de még nem próbáltam ki, de a VLC playert marhára nem érdekli a konténer.
-
zlac80
csendes tag
Hy gbogyó
Itt vagyok páromnál,közelebb vasvárhoz meg kaphegyhez is,de nem emiatt hanem sztem az antennával van a baj.
Azaz itt a progdvb vel,arcsoftal,dvbviewer,st elsőre 22 csatornát behoz,többek között a hd ket is!!!
Tehát nem a progikkal hanem az antennával lesz szombathelyen a bibi.
2 dolgot nem értek csupán:a térerő nálam 100 és 96%,itt meg ahol bejün minden meg 100 és 86%.
A másik meg a hirtv és az atv dekodolása érdekelne progdvb,és viewer alatt.
csao -
-
zhagyma
őstag
" ... Mondjuk hogy az m1 SD jelet miért nem az m1HD-ról állítják elő ..."
Szerintem vagy pénz, vagy szakértelem nincs hozzá, esetleg mindkettő hiányozhat. A műholdas / dvb-t transport stream demultiplexeléssel nyert csatornák remultiplexelése relative olcsó eszközökkel megvalósítható rutin feladat. Néha ez se megy "zökkenők" nélkül ... Az MPEG4 AVC encoder / multiplexer meg drága mulatság és sok tapasztalat még nem halmozódhatot fel a hazai kábeltv szegmensben. Talán a T / UPC kivétel lehet a nemzetközi háttér miatt.
-
zlac80
csendes tag
huhh,a tsreader nem lite hanem asszem pro,megvan,de az egyik install verziós,a másik ki van pakkolva.
Mindkettő elindul de az elején be kell irni a csat számát és generál magának mhz t.
1 bibi a kabhegy 64 csaton,818 on van,a lényeg semmit nem mutat és csinál,ha meg cancel nyomok,akkor meg kilép,.
semmire nem jutok vele,kész vok -
zhagyma
őstag
" ... az UPC-Direct szolgáltatásán veszik az m1 programját. Namost ez látszott a digikábelesek képernyőjén. ..."
Kár hogy sohasem figyeltem. A Digikábelen jelenleg az AH-tól származó stream van m1HD, ami 5,7 Mbps (1440x1080). Korábban voltak jobb minőségű változatok is valahonnan: előszőr 12 Mbps (1920x1080), majd lecsökkent 8 Mbps-re (1920x1080). Perzse lehet, hogy a UPC-D verzió a Digi műholdas rendszerén került terjesztésre ...
-
Capella
senior tag
Pont ez az, hogy valamiért elég zűrösnek néz ki ez a Digi. A konstrukció az kicsit eltér a többitől.
Azt is tudom, hogy a terjeszkedéssel, új előfizetőkkel próbálnak a felszínen maradni az olcsó áraikkal, vagy pont amellett.
ADSL-hez képest egész tűrhető sebességű netet adnak, és ez a kódolatlan DVC-C se volna rossz, de még ingyenes telefonpercek is járnak az előfizetésekhez.
Most tényleg az a kérdés, hogy milyen minőségű a DVB-C adásuk. Van erről valakinek megbízható tapasztalata? -
Core2duo6600
veterán
szvsz a PAL az a színrendszert határozza meg
Az igaz, hogy itt egyesek és nullák formájában jön az adat, de attól a felbontás, a képfrissités, még mindig a pal ból származnak.
És a színeket a digitalizálás elött valahogyan rejtjelezni kell, no ezt határozza meg a PAL szabvány, amúgy a DVD lemezeknek is van ilyen szabványuk, ami ugye a digitális nyilván a digitális tv adásnak is.Találtam egy lyukszűrőt, vajon müködhet ?
Meg van adva a freki sáv, de a UHF 62 es nincs benneItt a [link]
A kábelen tv adás nincs az érintett helyeken, de lehet, hogy a kábelnet ott megy.
-
-
-
-
Rick4
félisten
-
attuska
csendes tag
VDR
Ez egy virtuális STB-t csinál a PC-ből.
Amióta birtokba vettem, felváltotta nálam a DVBviewert.
Igaz, hogy én SAT -hoz használom. Minden távirányítóval megy. Skin -ek és pluginok tömkelege van hozzá és nem kell megvenni, vagy feltörni.A DVBT-hez meg marad egyelőre az AAC hang miatt linux alatt a VLC.
-
-
csubi8
csendes tag
szia,
a link szerint Budapestről és a Kékesről is mindigtv-znek Ceglédre. mellesleg ez azt jelenti, hogy onnan megy a teljes sugárzás, vagyis nem használnak átjátszó-állomásokat, mint amilyen a ceglédi torony? (mert ha igen, akkor valszeg a kis bot antennával sem Budapest (~70 km), sem pedig Kékes (~150 km) nem lesz fogható... -
xliborg
csendes tag
GBogyó, ez így nem teljesen megfelelő. Ugyanis a VGA-nak a megjelenítésben van szerepe, mert ha jól emlékszem (korábbi hozzászólásokban) csak linux alatt van hogy a prociról le lehet venni a terhelést kódoláshoz.
Az általános dvb-t tunerek szoftveres kódolás tesznek lehetővé, és ezt a proci végzi. Persze van hardveres, amihez egy PIV egymagos bőven elég, de az ugye nem 10 ropi.
Sokan kisérletezgetnek kodek cserével több-kevesebb sikerrel.
Nvidia 7600-tól támogatja a HDTV-t írják egy teszten, de érdekes módon újra gyártanak kisebb teljesítményű VGA-t HD támogatással. (pl nekem most passzív 6200-asom van HDTV-HDCP támogatással.) -
zhagyma
őstag
Szia!
Jó kérdés.
A "csokornyakkendő" a dipólnak felel meg. A dipól előtt az a sok pálcika direktorok, amelyek az antenna iránykarakterisztikáját "szűkítik" a nyereséget meg "növelik" és annál kisebbek minél távolabb vannak a dipóltól (mondjuk 15 direktor elem fölött már nem javulnak drasztikusan a paraméterek). A reflektor az előre / hátra viszonyt és a nyereséget befolyásolja kedvezően. Az EM (elektromágneses hullám) elektromos komponenense minden antenna elemben megmozgatja az elektronokat. A mozgó elektronok újabb EM-t bocsátank ki. Így az elemek "együttes hatása" (csatolás) ként állnak elő a kedvező tulajdonságok: nagyobb antennanyereség, irányfüggőség, előre/hátra viszony javulás. Így lehet egy egyszerű dipólusból irányított antennát csinálni.
Az egyes antenna elemeket bizonyos ponton elektromosan össze lehet kötni/ el lehet darabolni az antenna működésének "megváltozása" nélkül. Ez azon a tényen alapul, hogy egy rezonancia frekvencián gerjesztett drótdarabban az "árameloszlás" szinuszhullámnak gondoljuk (ez jól modellezi a valóságot). Ahol nulla az áram a drótdarabokban, ott azok összeköthetők fémesen, minden következmény nélkül. Egy ilyen antenna pontos analízisére szoftvert szoktak használni (elemekre bontás, számított hatások összegzése).
-
zhagyma
őstag
A botantenna geometriai méretei az antenne rezonanacia frekvenciáját határozzák meg. Ekkor lehet kivenni az antennából a legnagyobb jelszintet, amennyiben illesztett tápvonalon összekötjük a vevővel (talpponti ellenállás = hullámimpedancia = vevő bemeneti impedancia). Az antenna tervezésnél a hullámhossz törtrészeinek megfelelő geometriai méretek jöhetnek szóba (botantenna 1/4 hullámhossz). Tény, ha ennél rövidebb, vagy hosszabb egy botantenna, akkor kisebb jelet fog szolgáltatni. Ez független az antenna helyétől.
A gömb. A földfelszíni sugárzás során legalább két komponensből tevődik össze az antennán keletkező jel egy adott frekvencián. Az egyik az adótól jön, a másik (több) valamilyen tereptárgyon viszavert jel. Ezek a periódikusan ismétlődő jelek a DVB-T sugárzás szimbólumideje alatt periódikusan (vivőfrekvencia ütemében) összegződnek amplitúdóban, fázisban, irányban (szuperponálódnak) a térben. Ennek következménye, hogy a tér bizononyos helyein gyengítik, máshol erősítik egymást. Mivel periódikusan ismétlődő jelenségről van szó, azért a jelenség a frekvencia függvényében időben, míg a hullámhossz fügvényében helyfüggően folyamatosan ismétlődik. Ez azt eredményezi, hogy a vételi helyen a tér egyes pontjain térerő maximumok / minimumok keletkeznek. Ebből kiindulva a hullámhossznak megfelelő sugarú gömbben biztosan található térerőmaximum, amennyiben elégendő a térerősség a vételi helyen. A 0,5 méter egy hullámhossz alapján kialakított becslés UHF sávú DVB-T esetében.
Minden esetre a térerőmaximum léte "antennafüggetlen", viszont csak antennával lehet érzékelni / megkeresni. A bonyolultabb antennák (yagi) méretüknél fogva nagyobbak a hullámhossznál, több eltérő frekvenciára hangolt elemet is tartalmazhatnak. Egy ilyen antenna esetén nem biztos, hogy pontosan a térerőmaximumpontban lesz az antenna által leadott maximális jelszint.
Nem csak irányba kell állítani egy antennát. Antennaszerelés előtt térerősségmérést is illik csinálni (térőmaximum keresés, zavarforrások meghatározása) a vételi helyen. A kiválasztott "legjobb" vételi pontok közül az kerül kiválasztásra, amely legjobban megfelel az árbóc / irány / magasság / zavarmentesség / szerelhetőség stb.. kritériumainak.
Ui: Bocs, hogy ismerős dolgokat is írok, de úgy gondolom így kerek.
-
zhagyma
őstag
Nem használ. Az antenna geometriai méretei meghatározzák azt a hullámhosszat (rezonancia frekvencia), ahol az antenna a legnagyobb kimenőjelet szolgáltatja. Ennek előfeltétele, hogy a polarítás, irány, stb. és a helyi térerőmaximum rendben legyen. Gondolom legalább két mux vétele eltérő frekvencián a cél, ezért célszerű a rezonancia frekvenciát a két mux frekvenciáinak közepére választani, illetve kicsit a madasabb frekvenciájú felé eltolni. Ezzel némileg kompenzálható a magasabb frekvencián rosszabb terjedés esete. A legegyszerűbb botantenna az árnyékolástól és dielektrikumtól megtisztított koax belső ér, kb 9 cm hosszan (Budapest). Ezzel megtakarítható egy csatlakozás is.
-
zhagyma
őstag
Jó kérdés ... Ha szétszeded megtudod.
A mérete alapján a kerülete pont "ráhajaz" az UHF sáv tetejének hullámhosszaira. Ezért lehet benne egyszerű négyszögeltű "drótdarab". Lehet egy NYÁK, amelyen kimarattak egy antenna geometriát, vagy annak a negatívját, ami ugyanúgy megfelel egy antennának.
Gondolom, ha lapjával az adó felé fordítod, akkor a legjobb. Sejtésem szerint az mindegy, hogy az elejével, vagy hátuljával néz az adó felé. Ha "keret" antenna van benne és az alsó oldalán van a betáplálás (talpa), akkor érdemes az oldalára döntve az adó irányába fordítani a lapot (víszintes polarítás, maximum kivehető jelszint). A lap mögé célszerű közvetlkenül vagy maximum pár centire, a "keksz" terülténél kicsit nagyobb fémlapot tenni (reflektor hatás kb. +5dBi és hátulról nem fog venni zavarjeleket). Hát látatlanban ennyi jut eszembe ...
-
toth7396
csendes tag
Igen. DigiTV előfizetés lesz, műholdas, és megszívnám egy kicsikét a kábeltv helyetti digit.
Kicsit nem nagyon nézelődtem körbe, ezért lett sajna csak mpeg2-es tuneres monitorom.
Most meg kitaláták a családban a szolgáltató váltást és meg vagyok lőve.
Mit tanácsolsz (tanácsoltok), hogyan lehetne megoldanom, hogy tudjam a kicskén nézni a digit? Mert még mindig nem nagyon vágom ezt a digitális tévézést!
Lehet olyan tunert kapni amit ha PCMCIA foglalatba teszek, akkor esetleg tudnák tévézni?
Vagy mi lehetne a megoldás?
Igazából pont azért lett monitor-tv-m, hogy ne kelljen bekapcsolni az erőművet a tévézéshez.
Bár eddig nem nagyon jók az esélyeim a jővőre nézve............ -
z00mhead
tag
Szerintem beállítási problémáid lehettek. Ímhol egy cikk, amelyben szépen leírják, hogy mi-merre-hányszor (angolosok előnyben).
-
-
upszilon
őstag
A budapesti adótól légvonalban 40KM-re nyugatra. Mivel egy magaslaton lakom, közvetlen rálátásom van az adóra. Olyannyira, hogy az USB DVB-T-hez kapott picike rúddal gyönyörű a kép a hagyományos tévén.
Értem én, hogy nem érdemes továbbmenni, de él bennem a gyanú, hogy valami paramétert én adok meg rosszul. Például a frekvenciát. Mondjuk a Hz és a MHz közötti váltást, vagy más paramétert.Egyébként meg már kezd elegem lenni ebből a kiforratlan USB-s DVB-T technológiából. Azthiszem feladom és megvárom amíg kapható lesz olyan eszköz, amit két egérkattintással be tudok majd üzemelni...
-
upszilon
őstag
Úgy tűnik nincs elérhető csatorna a lakhelyemen. Furcsa, mert egy közönséges TV-vel, az USB-modulról lehúzott kis bot-antennával a TV2 és az RTLklub jó minőségű képet ad. Úgy gondolom, hogy mivel ugyanaz az adó sugározza az analóg és a digitális adást. Ergo kellene lennie w_scan -c HU csatornának is. De nincs.
Arra gondolok, hogy lehet a hardverhet nem a legszerencsésebb drivert telepítette föl nekem az UBUNTU 9.1-es. -
Rick4
félisten
Tény, hogy benne van a transzponder multistream-jében, de semmi sem jön... Mivel a stúdión is lakat van...
És egy vélemény az egyik műsorról: [link]
Összetéveszthetetlen volt. Lehettem bármilyen másnapos zombi, rögtön tudtam, ha a gépies kattintgatás közben a Budapest Tv-re tévedtem. Kezdve rögvest a kedvencemmel: ha azt láttam, hogy házilag kivitelezett hamvasítás miatt kékre színeződött, dauerolt ősz frizurák billegnek, felékszerezett nagymamatenyerek legalább hatféle ritmusban csattognak, az asztalokon diszkontáruházak saját márkás szénsavas üdítője trónol kétliteres pillepalackban, mindehhez pedig a színpadon valami műbőr mellényes szúnyogcsődör öli a popzenét, akkor rögtön tudtam, hogy igen, ez a Házibuli Attilával. -
Gusztáv
addikt
Milyen karival használod? Más DVB-T programmal van adás? Az analóg rész nálam sem működött, de nem is nagyon eröltettem (Asus hibrid kari, valószínüleg egy Leadtek-el nem lenne gond). Sajnos a Mediaportal setup része tényleg nem túl felhasználóbarát, ezen nem tudom, hogy fognak-e változtatni. Az adatbázis kezelős rész gondolom azért szükséges, hogy lehessen több klienssel használni. Mondjuk ezzel nem kell semmit csinálnod magától felinstallál mindent és a mysql-nek nem is túl nagy a gépigénye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged