- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #4116 üzenetére
Eddig azt hiszem megértettem a dolgokat. Most picit visszamennék alacsonyabb szintre. A dipól antenna viselkedését tapasztalati úton már azt hiszem értem, az még egyszerű.
De adott egy bonyolultabb antenna, mint pl.: ez: [link] Namost ha egyszerűen nézem, márpedig nem jól teszem, akkor azt látom, hogy a kis csokornyakkendő rajta elektronikusan el van választva a teljes váztól, első pálcáktól és a hátsó reflektortól. Minden utóbbi rész "elektronikusan érintkezik", míg a kis csokornyakkendő a többivel nem érintkezve rá van kötve az antenna vezetékre.
A kérdésem: hogy működik ez a rendszer?
A csokornyakkendő a dipólus helyett van, vagy egy speciális esete, az veszi a jelet. A hátsó reflektorok tulajdonképpen árnyékolnak hátulról, és az elölről jövő jeleket picit visszaverik. És akkor a többi rész mi?
Nekem ez még homály...
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Villanyszerelés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8-16GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest