- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7676 üzenetére
Célszoftver jelellenőrzésre win alá:
[link]
[link]Ezek sem tökéletesek.
A SmartDVB is mutatja a level és quality értékeket, egész jó pontossággal, azaz 60% Q értéknél már valóban szétesik a kép, míg 100% SmartDVB-ben az TSReader alatt is 100%.
Aztán van még egy win alá, egy parancssoros megoldás, ami a leggyorsabb, mert telepíteni sem kell, azért érdemes ránézni.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7667 üzenetére
Nekem semmilyen okosságom nincs.
Fent van az ffdshow video/audio decoder.
Ezt szanaszét lehet állítani a beállításokban.
Ezen belül van külön a h264 "fül". Ezen belül még van 2 lehetőség, hogy mivel akarom kikódoltatni. Az egyik mind XP-n, mint win7-en használhatatlan a SmartDVB-vel, míg a másik (libavcodec) meg hasít mindkét rendszeren.
Ezek mellett még lehet DivxH264Decoder-el is nézni az adásokat, ez már stabilabb, ennek ellenére mégis gyakrabban fagy, mint az ffdshow. Mert ennek már köze sincs az ffdshow-hoz. -
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7655 üzenetére
Ha ugyan arról a programról beszélünk, akkor az SmartDVB, "a" nélkül, csak mert másodjára írod +a-val. Csak akik később jönnek, meg nem tudják majd mit kell keresni.
Mellesleg nekem is a SmartDVB a kedvencem, azaz ezt állítottam be legkönnyebben még anno, ez tudta azt, ami nekem kell.
A kodek nagyon fontos, hogy mi van beállítva, az egyikkel folyamatos fagyások, ha a legkisebb mértékben is leesik a jel, a másik meg stabil, mint az asztal lába. -
csendes
addikt
válasz
upszilon #7621 üzenetére
Tatabánya 4.2km-re van, Kabhegy pedig 80km-re. Viszont 794MHz-en Kabhegy 100kW teljesítménnyel ad, Tatabánya pedig 0,144kW-tal: [link]. Ha durván azt vesszük, hogy a távolság négyzetével csökken a térerő, akkor nálad még mindig Kabhegy a nyerő (100/0,144*4,2*4,2/80/80=1,92), ha rálátsz. De végülis mindegy az egész, szerintem annyit megér a dolog, hogy néhány másik frekvencián megnézd, hogy bejön-e valami.
-
csendes
addikt
válasz
upszilon #7616 üzenetére
Nem kapcsolták ki, de kicsi a teljesítménye. A Gerecse felől nem próbáltad? 818MHz ("A" multiplex) és 810MHz ("C" Multiplex"). Szkennelj rá erre a két frekvenciára. Az is lehet, hogy a 794MHz-en Kabhegy jön be neked, akkor is a 818MHz a jó a MUX A-ra, SFN-ben van a Gerecsével.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7591 üzenetére
Nálam van vele gond, igen, de azzal is amit használok, de megvagyok vele, amúgy hálás progi, nekem tökre megfelel.
A gondom az újjal, hogy ha a schedule-re rámegyek, beállítom mit, mikor vegyen fel, mit csináljon utána, stb, majd mikor kattintanék az OK gombra, akkor semmi. Ezerszer kattintok az OK-n és semmi, nem okézza le, nincs hibaüzenet, stb. A régebbi verziót visszatettem és szépen működik.
Egy bug zavar, de az is csak a monitor védelme miatt, hogy a disable screensaver teljen mindegy neki, hogy pipa vagy nem, mindig ki van kapcsolva a SS, tehát ha 5 órát megy a progi, akkor 5 óráig nem kapcsol ki a monitor, pedig 10 percre be van állítva. Ha nem megy a smartdvb, akkor persze kikapcsol.Avidemuxot még nem próbáltam.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7587 üzenetére
1440x1080 ami jön. Láthatod a linken is. Ezzel nem lehet vitatkozni.
FullHD esetén sem fagy ki a h264tscutter, bluray esetén sem, Nálad nem oké valami.
Küldök dunát is.
Nézd meg.
[link]Kizárt, hogy a progi átkódolná, hisz van olyan lehetőség benne, hogy renderless mode, azaz nem dekódol semmit, egyszerűen a mux-ot szétszedi az adott csatorna streamjeinek megfeleően, majd ts-be muxolja. Ez kb 0-1-2% cpu terheléssel jár és így is lehet rögzíteni műsort. Ugye nem gondolod, hogy 1%-os cpu usage mellett valami "kódolódna".
És még mindig nem jutottunk előbbre vágás témakörben, de ha az én anyagommal is kifagy a progid, akkor ott más gond lesz, ezt Neked kell kiderítened.
Aztán majd jön valaki, aki megmondja a frankót vágás terén is, és eljutunk 5-ről a 6-ra.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7585 üzenetére
De ha egyszer így adja a MindigTV, akkor mi a xart csináljak?
Mellesleg DunaHD-t, sőt bluray m2ts-t is vágtam már h264tscutter-el, ehhez nem lehet köze.
De mint már mondtam:
-nem ott vág pontosan, ahol én akarom
-több reklám kivágása esetén vágási pontokon minden lejátszóval bekockásodik a kép.Ez az én történetem, bajom.
A Te bajod, hogy kifagy.
Azért jól elvagyunk.
Még mielőtt szó érné a ház elejét, az mp2-es hangot és teletextet direkt nem vettem fel a streambe, nem akartam, hogy még az is bezavarjon.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7577 üzenetére
Oké, persze, mindjárt frissen felveszek valamit m1-ről.
Most gondolom nincs hd minőségű műsor, de ez mindegy, hisz a mérete mindig hd és most ez a lényeg.
TSDoctorban be lehet állítani, hogy milyen kodeket használjon AVC-hez.
Ezt h264 ts cutterben nem lehet.
Arra gondoltam, hogy nem kezeli jól nálad a ts cutter az AVC-t.
Nem lehet, hogy nincs (nem megfelelő) kodek van a gépeden?
Én nem cicóztam anno, k-lite full-t feltettem (kis válogatással telepítéskor, egyénire szabva, stb). A k-lite-ban végülis benne van az ffdsow audio és video dekoder, én ezt használom mindenhez. SmartDVB-ben, TSDoctorban, amiben lehet és sose volt gondom ezzel.
De ha pl SmartDVB-ben a Divxh264decoder-t tettem be, hogy az dekódolja a videót, akkor nagyon sokszor kifagyott a progi. Azt hittem a SmartDVB nem jó (amúgy bugos, de az alap funkciókat egész jól ellátja), de közben a kodek miatt fagyott ki mindig. Mióta ffdshow video van belőve, egyszer sem fagyott ki azóta. -
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7573 üzenetére
Igen, a tsdoctor ismeri a full hd streamet. Legyen az duna, m1, m2.
Ha a tscutter összeomlik, akkor hibás a stream. pl. Nekem eddig csak ilyen esetben omlott eddig össze, ez talán 1-2 alkalom volt. Ezt ha tsdoctorral kijavítjuk, akkor lehet, hogy utána nem omlik össze, ezt még nem próbáltam, mostanában jók a felvételeim.
Ennek ellenére sem tsdoctorral, sem h264 ts cutterral nem tudok kivágni úgy reklámot, hogy a vágás helyén ne kockásodna be nézés közben, még vlc-vel is. Hangcsúszás vlc-vel ebben az esetben nincs.m_kovacs
Nálad a h264 ts cutter ott vág, ahol frame pontosan megadod neki? Soha nem lett még több/kevesebb kivágva? mpeg2 streamet tudok frame pontosan vágni egyedül mpeg2vcr-rel (mindigtvhez semmi köze) (minimális?)újrakódolással, de ettől még nagyon gyors.
-
m_kovacs
tag
válasz
upszilon #7571 üzenetére
Konkrét példa:
Alcor 1500-al a Duna tv-ről rögzitett stream(BDAV formátum)
Média info szerint a hangcsúszás -768 emp.A szájmozgást meredten figyelve nekem nem tűnik fel csúszás.
Megnyitom a Ts4Pv v.0.8.0.0 ,a kimenet helyének megadása után kijelölöm a videó és hangsávot,majd output formának a TS formátumot
választom.Remux. (visszafele számlál, érdemes figyelni, mert ha hibás a stream, akkor nem jut el 0-ig)
Ekkor a Médiainfo hangcsúszásra azt mondja, hogy -468 emp.(továbbra sem hiszem el, inkább a szememnek hiszek)
Tegyük fel, hogy más elhiszi(vagy azt tapasztalja hogy csúszik a hang) akkor lehetőség van a korrekcióra a
TsMuxer GUI 1.10.6 -al.Meg kell nyitni az immár Mpeg-TS formátumú állományt, (a hangsávra állva kiírja a hangcsúszást,akármilyen érték
beállítható) az output formát TS. Ezután Start muxing. A keletkezett Ts re a Médiainfó hangcsúszásra 13 emp-et mond.
Vágásra a H.264 TS Cutter V111 programot használom.(azt tapasztaltam, hogy csak h264 Ts tream-et kezel)Ennek a programnak
a kezelését most nem írnám le.(azt a részt jelölöm ki,amit meg akarok tartani,akár több részt is.)
A keletkezett új Ts-t a DS Mux (gdsmux néven keseshető) programmal teszem MKV-ba.
A folyamatban sehol nincs konverzió(minőségromlás).Megjegyzés:A Ts4Pv v.0.8.0.0-helyett használható egyből a TsMuxer GUI 1.10.6 , azt mondja a M2TS re hogy ismeretlen formátum, de ettől függetlenül megnyitja.
Ha a H.264 TS Cutter V111-programmal nem sikerül a vágás, mert nem lehet beletekerni, akkor az a stream hibás.(még akkor is hibás, ha a
TsDoctor hibátlannak látja.valamilyen playerrel végignézve az eredeti rögzített stream-et, igencsak kockásodik)
Röviden ennyi. -
Mr. Teddy
őstag
válasz
upszilon #7511 üzenetére
Közben széttekertem én is. Lényegében tévedtem, mert nem csillapítás volt, hanem szűrő.
Ami most nekem nem világos, hogy a szűrő a TV-nek kell, hogy a TV sávon túl ne legyen zavaró freki a kábelen, vagy az internet miatt, hogy azt ne zavarja a TV?Azt tudja valaki, hogy a t-home kábelnet le és feltöltési csatornák frekvenciái hova esnek?
-
zhagyma
őstag
válasz
upszilon #7429 üzenetére
Nem nagyon szeretnék vásárlási tippeket adni, mivel az "érzékenység" és annak következményei digitális esetben nagyon távol vannak az analóg beidegződésektől. Ezért ítéletemet szubjektív "megérzésnek" minősíteném. Sajnos nem annyira befolyásolja egy tuner szubjektív "érzékenységét" az analóg jelfeldogozás minősége, mert nincs egyenes arányban a digitális videó hibamentességével. Labor körülmények között is nehéz összehasonlító méréseket végezni, mivel sok esetben digitális algoritmusok dolgoznak az analóg jelen. Például analóg AGC-s előerősítés / keverés után a Xceive XC5000 RF chip a középfrekvencián (36 / 40 MHz) "jeltisztítást" végez tisztán digitális úton DSP-vel ( A/D -> digitális manipuláció -> D/A ). Ennek a hatását részletes analóg mérésen alapuló eljárással elég hosszadalmas lenne kideríteni.
Korábban elkövettem két DVB-T DX vételt botantennával a Zarlink demodulátoros tuneremmel: [link] [link]
Szerintem "érzékenyebb" a mostani tunerem: Hauppauge WinTV HVR 930c
RF tuner
Demodulátor
USB2 Bridge: em288x -
Samott
addikt
válasz
upszilon #7315 üzenetére
En is ilyesmivel jatszadozom mostanaban, ket progi nez ki igeretesnek: Smart Cutter for DV and DVB (van belole ingyenes, de az vizjelezi a vagott videot) illetve a VideoReDo TVSuite H.264... mindketto kepes kockapontosan vagni, es a szukseges reszeket smart renderinggel ujratomoriteni (tehat csak a vagas kornyeken tomorit, minden mast masol ujrakodolas nelkul). Nekem a VideoReDo szimpatikusabb, m2ts-be szoktam kiszedni a cuccot belole, eac3to-val demuxolhato a hang es DirectShowSource-ot hasznalva a video is megetetheto a hagyomanyos avisynth-es megoldasokkal. MKV-ba viszont meg nem sikerult 1080i50 videokat bemuxolnom hiba nelkul (allitolag az mkv nem kezeli jol az 50i tartalmakat).
-
csendes
addikt
válasz
upszilon #7413 üzenetére
Hol marad a jelerősítő? Nem lehet, hogy a TV-k azért mutatnak jobb vételkészséget, mert azokban van ilyesmi is?
Ha megnézed az Intel ábrát, akkor látszik, hogy a tuner előtt van egy előerősítő. Nálam a jelerősítő az antennában van. Igen, pontosan ezért jobb az STB-k/TV-k érzékenysége általában, mivel azok nagyobb teljesítményt tudnak felvenni, így nagyobb erősítőt lehet beépíteni, illetve részben azért, mert nagyobb lehet a chip is, bár ez ma már nem gond.
Egy külön adapterrel megtáplált hubra dugtam rá a dongle-t. Semmit sem javult a helyzet
Ettől még nem lett nagyobb a beépített előerősítő teljesítménye. Egyszerűbb megoldás egy erősítős szobaantenna vagy egy külön antennaerősítő.
(Legszívesebben innen választanék.)
Megnéztem néhányat, amire a chipset elérhető a linuxtv.org-on, a szokásos AF9015, AF9035, TDA10046, DiB7000 demodulátorral vannak, nagyjából ugyanazt tudják. A Freecom, amit le akarsz cserélni, viszont, ha jól nézem, Zarlink demodulátorral van, vagyis ezeknél érzékenyebb [link]. Én egy olcsó kínait vennék AF9015-tel, az is pont annyit tud, mint ami a listán van, legfeljebb rosszul van forrasztva, de ha van egy hét próbagarancia, akkor az úgyis kiderül. Ja, és írhatnál a Freecom-ra egy árat, ha már úgyse kell, kipróbálnám, hogy tényleg annyira jó-e -
csendes
addikt
válasz
upszilon #7407 üzenetére
"Ezt én egyértelműen a vételkészségre értem. Nem mindegy ugyanis, hogy egy gyengébb jellel melyik eszköz mit tud kezdeni."
Egy USB-s (vagy PCI-os) DVB-T tévékártya nagyon leegyszerűsítve három részből áll: egy tuner chip-ből (frekvencia kiválasztása, frekvenciaváltás és jeltovábbítás a demodulátornak), egy demodulátorból (ez hozza létre a tuner chipből kapott jelből a digitális jelfolyamot, a transport streamet), és egy illesztőből (bridge vagy interface chipset, ez biztosítja a számítógéppel a kommunikációt az USB porton vagy PCI-n keresztül. Egy ábra alul az Intel referencia USB vevőnél szerepel. Néha a demodulátor és a bridge egyetlen chipsetbe van építve. Az érzékenység növelésénél a nehézséget az jelenti, hogy az USB porton a teljesítményfelvétel korlátozott (5Vx500mA, illetve hub-nál csak 5Vx100mA). A tuner chipek minősége az analóg vételnél fontosabb, a DVB-T vételhez általában mind megfelelő, ha behangolható az adott frekvenciákra. Tehát a demodulátor a kritikus elem. Ebből jelenleg néhány típuscsaládot használnak az USB-s vevők, egy részletes lista itt elérhető (csak a DVB-T sorok): [link], ezek közül talán legismertebbek az Afatech AF9015, a Philips TDA10046, illetve a DiBCOM-ok. A legérzékenyebbek viszont a korábbi Zarlink, jelenleg Intel típusok, például egy korábbi: [link], illetve a jelenleg elérhetők: [link]. Egy konkrét USB-s vevő Intel demodulátorral részletes leírással:[link] Ezzel is voltak egy időben driver problémák. Valószínűleg az ára az oka, hogy nem terjedt el. Végülis az USB-s vevőnél a küszöbérzékenység számít, onnantól kezdve már nem javul a vétel minősége. Illetve adott esetben, ha jó a rálátás, vagy van már van egy jó antenna, fölösleges egy drágább, érzékenyebb vevő. -
GBogyó
tag
válasz
upszilon #7407 üzenetére
Az, hogy mennyi jelerősséget mutat, nem számít. Ezt a skálát mindenki úgy állítja be, ahogy akarja. Hiába mutat 30%-ot az egyik, 50-et a másik, ha a 30-on az első ad képet, a második 50-en nem. Ez nem mérvadó.
De tapasztalatom nincs ezekkel, nekem egy Leadtek dongle van, közepesen érzékeny. Az otthoni beltérim sokkal jobb, a tv még annál is. -
zhagyma
őstag
válasz
upszilon #7402 üzenetére
" ... Csak egy kérdés: biztos, hogy a függőleges pozíció volt a jó a virágtartó tetején? ..."
Az adóantenna vízszintesen polarizált. Így a kisugárzott jel is. Ha viszont a jel valamiről visszaverődik, akkor a polarizáció is változik. Ez beltérben, ablak előtt különösen igaz ...
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz
upszilon #7380 üzenetére
Semmi olyan szándékom nincs, hogy visszaéljek szerzői jogokkal. (Messze kerülöm a torrent-el foglalkozó hsz.-okat.) Mindössze a TV műsor címen sugárzott reklámfolyamból szeretném "kiszerkeszteni" magamnak azt a filmet, amit szeretnék megnézni. Érdekes módon a PC-hez kapcsolt tunereimnél ez nem jelent problémát. Miért pont a digiboxnál jutott ez eszébe ez a szigorú szerzői jogvédelem az immár egyáltalán nem tisztelt gyártónak ?
Telefunkenék annyira komolyan veszik a szerzői jog védelmét, hogy még a gyors előre tekerés sem működik a kütyüjükön. Nem tudtam, hogy kötelező számomra végignézni (szenvedni) az összes reklámot
Mindezek alapján egy pillanatig sem érezném törvénysértésnek egy olyan szoftver megírását, amely ezen szemétdoboz által felvett kép és hanganyagot az elterjedt szerkesztő programok által kezelhető formára transzformál. Vagy már jó úton van valaki ezzel ?
-
zhagyma
őstag
válasz
upszilon #7380 üzenetére
Véleményem szerint az értékért természetesen fizetni kell a fogyasztónak, Ezzel nincs semmi gond. A csomagkapcsolás útján kapott értéktelenért azonban nincs értelme pénz kidobálni. Valamint az sem lefutott meccs, hogy mi mennyibe kerüljön.
Szerintem ezt kellene megérteni az értékteremtő közösségnek.
-
vtechun
veterán
válasz
upszilon #7358 üzenetére
megfelelo beallitassal hidd el, hogy kisebb meretben ugyanolyan minoseget lehet elerni ! hangsulyozom elo adas 2 menetes kodolasa eseten! mint az elo menetes sztrimben, fokent mert az egymenetes. en meg ilyen 5-10 ezres kategoriaban nem lattam h.264 kepes asztali medialejatszot.
na, de ez tul is van targyalva.
szolj, ha vettel kartyaolvasot mert kivancsi vagyok, mennyire mukodik linux alatt tvheadenddel. koszi.
-
csendes
addikt
válasz
upszilon #7346 üzenetére
"Ezt ő maga írja ki?"
Igen, ha elindítom a tsMuxerGUI-t, akkor a "Meta file" ablakban megjelenik az opciók között, például m1 HD-ra:
A_MP3, "/home/xyz/m1 HD-141732.ts", timeshift=-718ms, track=1002, lang=hun
A_AC3, "/home/xyz/m1 HD-141732.ts", timeshift=-713ms, track=1004, lang=hun -
vtechun
veterán
válasz
upszilon #7346 üzenetére
az biztos, hogy a videok egyik reszeben sincs eszreveheto csuszas, nemcsak beszednel, hanem a joval eszrevehetobb reszeknel, mint ajtocsapkodas, koppanas, lepesek hangja, stb. mkvmerge utani vagaskor sem tapasztaltam problemat. atkodolni viszont porbaltam mondjuk xvidbe, de akkor mar vagy dobalta a kepkockakat, vagy a hang csuszott, azzal meg szopok
-
csendes
addikt
válasz
upszilon #7341 üzenetére
"Full-HD mp4 transport stream esetén is működik?"
Működnek, csak lassú az import. De most csak három ilyen csatorna van nálam (m1, m2, Duna), azokat meg lehet vágni ts formátumban a tsmuxer-rel is.
"Ehhez a megoldáshoz viszont előtte kell olyan program ami a videó-fáljt analizálni tudja és megmutatja nekünk ezt az értéket (is)."
Akkor innen jön a tsmuxer-ben a "timeshift=-718ms"? -
csendes
addikt
válasz
upszilon #7321 üzenetére
Nézd, a hangcsúszás nekem általában 200-400 ms közé esik.
Ez persze igények kérdése, egy ingyenes videószerkesztőtől szerintem nem rossz, konvertálások után. Itt van néhány ötlet arról, hogy például mencoder-es átkódolásnál hogyan lehet megszüntetni a csúszást (és miért vannak a csúszások): [link]. Nekem működik a Kino is egyébként, és a LiVES is, de mind a kettő konvertál.
Amit találtam Linux-ra: ProjectX [link] elvileg egy TS editor, nekem nem tudta kezelni a felvett TS-t, még a demux se nagyon ment, talán túl sok a hiba.
Linux-ra, Mac-re és Windows-ra is: tsMuxeR [link], illetve ennek a grafikus felülete, erről sokat írtak a témában [link] . Lehet vele vágni, összefűzni is, de nálam az AAC hangot nem kezeli (pedig elvileg tudja), ezért csak m1, m2, DunaTV, Autonómia vágható vele. Az m2t állományt nálam át kellett nevezni ts-re ahhoz, hogy megnyissa. -
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7321 üzenetére
Nekem is win7 64 bit van, és a kodekek működnek, de csak 32 bitesek.
A vágás meg nem a legkorrektebb.
De mivel m1, m2, duna nem ad reklámot a film KÖZben, ezért leszélezni könnyen le lehet, és nem csúszik a hang. Végülis nekem ez a megoldás.
Amúgy meg nagyon nincs megoldás, a GOP miatt nem lehet frame pontosan vágni, tehát újrakódolás nélkül nem hiszem, hogy tudnánk nagyon pontosan vágni, így én végülis fel is adtam már ezt, mert hónapok óta nem jutottam előbbre. -
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7317 üzenetére
Nekem is a croppolás jutott először eszembe a szélezésről, de tök mindegy, én vágásnak hívom.
Azért, hogy valami kézzel fogható is legyen.
TSDoctorba betöltöttem egy 1 óra 49 perces filmet, amit tegnap vettem fel dvb-t m1 hd-ről, bár nem hd minőség.
3 részt választottam ki magamnak megtartásra, fejenként 5 percesek, az elejéből, közepéből, végéről. Lett 16 perc, amit végül megtartottam. Ha így jobban érthető, akkor megtartottam a reklámokat a filmből és kivágtam a filmet a reklámok közül.
Kimentettem az anyagot.
VLC-vel lejátszva, a vágási (elnézést, szélezési) pontokon a kép szétesik, kockásodik, kb fél másodpercre. Nagyon szétesik a kép, elég élvezhetetlen, viszont a hang nem csúszik sehol sem, a legvégén sem. Viszont minden vágási ponton szétesik a kép, de újra összeáll fél s múlva.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7315 üzenetére
a Kaffeine m2t-ben rögzít.
Sajnos nem ismerem.
DVB-T-ről beszélünk most? m1 hd, m2 hd, duna hd?
nem szeretném átkódolni
Nem beszéltem átkódolásról, a tscutter nem kódol semmit sehova, csak kivágja neked azt, amire szükséged van. Pár másodperc alatt nem is lehetne átkódolni egy órás anyagot.
csak le szeretném szélezni,
Ezt még kifejtenéd nekem?
ki szeretném vágni a hirdetéseket
Erre van a tscutter. Az, hogy a kész eredmény jó-e vagy nem, mondjuk 5 kivágott reklám után, az már más kérdés.
Tehát nálam nem az mpeg4-es fáljok valódi vágásáról van szó, hanem a HD-s mpeg4-es transzport-szteamok splitteléséről.
Én vágás alatt azt értettem, hogy adott egy film, közben 5 reklám, kivágom a reklámokat, megmarad a film.
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7313 üzenetére
Milyen eredményt nem hoz?
Mi az az m2t?
Én ezt a ts cuttert használom, meg a tsdoctort, de nem sok különbség van köztük.
Ha nem hibás a stream, akkor szépen, gyorsan beolvassa, megnézem mit akarok megtartani, majd eleje, vége, cut és kimenti szintén .ts-be, mint amiben volt, nem nyúl bele, nem csúszik el a hang, stb.Célszerű .ts-be menteni a dvb-t anyagokat, mivel úgyis a felvevés az a stream lementése, a ts meg a transport stream rövidítése.
Nekem csak annyi a gondom a h264-vel magával, hogy nem lehet frame pontosan vágni, legjobb esetben is fél, 1s eltérés lesz az általad kijelölt és végül kimentett anyag között.
-
vtechun
veterán
válasz
upszilon #7308 üzenetére
linuxon ja, de mondom tscutter vagy mi a neve a wines proginak amivel lehet vágni ezeket.
valami t-home iptv-hez hasonló cucc van? pl a tvheadend is majdnem alkalmas erre, csak egy kicsit az őt kezelő programokon, frontendeken lehetne módosítani. pl. ami jó lenne, hogy ha elkezdem nézni az adást, akkor onnantól kezdve rögzítsen is, aztán, ha elkapcsolok (mondjuk akár másik mhz-re.) akkor törölje csak, szóval mondjuk ami nagyon jó lenne, ha az egész transzpondert rögíztené egybe (pl 5-10 giga méretig) aztán akkor az ember ezek közt váltogatna, tekerhetne oda-vissza stb. erre van valami mód? esetleg a VDR jobban képben van ebből a szempontból? vagy egyéb, főként linuxos alternatíva?
-
zhagyma
őstag
válasz
upszilon #7241 üzenetére
VLC felvétel. Bár tapasztalatom szerint elég a TS konténer formátum és "Dump raw input" bejelölése a teljes transport stream felvételhez. Ha azt akarod felvenni, amit látsz akkor pipa "Display the output"-ra és start.
-
-
válasz
upszilon #7204 üzenetére
Nemtudok. Mivel a magasabb freki jön, az alacsony nem. Ezért az antennát picit meg kellene hosszabbítani. Vagyis a jelenlegi "csupasz" részt hosszabra kellene hagyni.
794MHz-en kb 12cm
642MHz-en kb 15cm
De ez nagyon fugg magától a coax-tól az "ellensúlytól" (az a bizonyos téglalap)Könyen meglehet, hogy azon a frekin pont vmi visszaverődés kioltja a vételt, vagy eleve vmi reflektált jelet veszel, és azon a frekin nem jön össze a vétel, vagy csak odébb kel rakni az antennát.(mind a 3 dimenzióban)
-
-
zhagyma
őstag
válasz
upszilon #7192 üzenetére
" ... szobám egyik fala és a járólapos padló találkozásánál kifeszített szimmetrikus vezetékkel jön a legjobb térerő (33%-os) ..."
Végy egy 75 ohmos hullámimdedanciájú koax kábelt. Csupaszítsd le 10 cm hosszan az árnyékolást, burkolatot és csak belső vezeték maradjon. Ezt tedd a szimmetikus vezeték helyére. A koax másik végét IEC (antenna) csatlakozóval dugd a tunerbe. Az általad készített antenna ennél nem lehet jobb.
Ha növelni akarod a vett jel erősségét, akkor tedd a koax lecsupaszított végét közvetlenül egy 20x20-s fémlap vagy tésztaszűrő elé. Így fordítsd a venni kívánt jel irányába. A koax melegérnek a földdel párhuzamosnak kell lenni és merőlegesen állnia a venni kívánt jel irányára. A refelxiók miatt ezektől kicsit el is térhetsz ...
-
nfsu17
veterán
válasz
upszilon #7141 üzenetére
Passz. Én k-lite kodeck pack-kal telepítettem sok egyéb mellett, azóta ott van a listában, külön is fel lehet tenni, csak ahhoz meg én nem értek. De google> monogram aac install, pl és tuti megvan a megoldás.
VLC mellé amúgy nem kellene, ha csak lejátszás a cél, a VLC tudja ezt az aac-t. -
zhagyma
őstag
válasz
upszilon #3932 üzenetére
A Freecom DVB-T USB-nek több verzíója van. Jó lenne tudni melyik? linux TV wiki
-
GBogyó
tag
válasz
upszilon #3932 üzenetére
Annyira nem gáz ám a helyzet, pl.: a win7-ben lévő media center eléggé out-of-the-box működik.
Tehát akkor nem jelszint problémád van.
Az automatikus keresés sem talált semmit, tehát nem feltétlenül ez a probléma.
Máshol fogtál már ezzel a tunerrel digitális jelet? Nem hibás? -
GBogyó
tag
válasz
upszilon #3910 üzenetére
Win alatt mi a helyzet? Ha van, esetleg ott egy TSReader-rel keress optimális antennahelyet.
A scan végigment, és úgy nem talált semmit?
Még az lehet, hogy valami firmware-t nem tölt fel, nekem azt korábban kézzel kellett betenni.
Esetleg egy dmesg kimenetet adhatnál, abból hátha ki tudok valamit olvasni.
-
GBogyó
tag
válasz
upszilon #3894 üzenetére
Próbáld meg lefuttatni ezt:
w_scan -c HU
(ha nincs telepítve, akkor sudo aptitude install w-scan)
Ez lefut-e, illetve talál-e csatornát? Nekem megakad az első frekvenciánál.
Ha megakad, akkor nézd meg a dmesg kimenetét, hogy van-e benne valami hiba.Ha ugyanez nálad is, akkor v4l-dvb fordítás, de nem bonyolult, akkor leírom azt is tételesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Revolut
- Motoros topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- HP 635 laptop eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged