- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #4116 üzenetére
Eddig azt hiszem megértettem a dolgokat. Most picit visszamennék alacsonyabb szintre. A dipól antenna viselkedését tapasztalati úton már azt hiszem értem, az még egyszerű.
De adott egy bonyolultabb antenna, mint pl.: ez: [link] Namost ha egyszerűen nézem, márpedig nem jól teszem, akkor azt látom, hogy a kis csokornyakkendő rajta elektronikusan el van választva a teljes váztól, első pálcáktól és a hátsó reflektortól. Minden utóbbi rész "elektronikusan érintkezik", míg a kis csokornyakkendő a többivel nem érintkezve rá van kötve az antenna vezetékre.
A kérdésem: hogy működik ez a rendszer?
A csokornyakkendő a dipólus helyett van, vagy egy speciális esete, az veszi a jelet. A hátsó reflektorok tulajdonképpen árnyékolnak hátulról, és az elölről jövő jeleket picit visszaverik. És akkor a többi rész mi?
Nekem ez még homály...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LC27F390FHUXEN 27 Full HD Ívelt Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest