- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
xliborg
csendes tag
GBogyó, ez így nem teljesen megfelelő. Ugyanis a VGA-nak a megjelenítésben van szerepe, mert ha jól emlékszem (korábbi hozzászólásokban) csak linux alatt van hogy a prociról le lehet venni a terhelést kódoláshoz.
Az általános dvb-t tunerek szoftveres kódolás tesznek lehetővé, és ezt a proci végzi. Persze van hardveres, amihez egy PIV egymagos bőven elég, de az ugye nem 10 ropi.
Sokan kisérletezgetnek kodek cserével több-kevesebb sikerrel.
Nvidia 7600-tól támogatja a HDTV-t írják egy teszten, de érdekes módon újra gyártanak kisebb teljesítményű VGA-t HD támogatással. (pl nekem most passzív 6200-asom van HDTV-HDCP támogatással.) -
xliborg
csendes tag
válasz
wlantal #4160 üzenetére
Szia!
Én Kabhegy-ről fogom kb 50 km-ről az a 7 csatorna 794 Mhz-n jön viszont az M1-M2HD a 812 Mhz-n jön ahol a lepkének már gyenge a jelnyeresége. Ha van lehetőséged forgasd át más toronyra az antennád, vagy vegyél dvb-t antennát. Pl. Kanizsa 498 Mhz-n sugározza ezt a mux-ot. Onnét biztosan venné. -
xliborg
csendes tag
válasz
synthmaster #4154 üzenetére
Üdv! Én is lepkével próbáltam anno, de erősítő nélkül nekem sem jött. Viszont a mostanival erősítő nélkül megy minden.
-
xliborg
csendes tag
válasz
Bandus99 #4143 üzenetére
Bizony van értelme, nagyságrendekkel jobb lesz a kép. Ez főleg nagyméretű LCD tv-n érvényesül. Nekem is van egy LG dvd player-em, ami hihetetlen milyen képet varázsol egy sz*r dvix-ből.
Ami a dvb-t illeti az alsó kategóriásokon csak kimenet van, így az általad leírt variáció nem megoldható. Ez tudja 150 ezerért:Vantage HD 8000 TS
Gondolom vannak-lesznek olcsóbbak is idővel. -
xliborg
csendes tag
válasz
Bandus99 #4139 üzenetére
Nem tudom hozzáértő vagyok vagy sem, de ezt ne! Nagy részük szoftverhibás. Bár van szupportjuk, de még a 3. kiadású update is hibás. Idézem: "......Felraktam az új szoftot, de most meg a hangot nem rögzíti..."
Igaz ez a HD2000-esre vonatkozik, de kérdem én inkább egy márkásabb nem érné meg vesződségnentességet?
Ha ebben az árban gondolkozol, akkor válaszd a Ferguson FT-8100 HD-t. Ez rögzít usb-n keresztül. Itt nézz körül:[link] vagy itt:[link] -
xliborg
csendes tag
Nem , nem az antenna miatt. Sajnos a PC amin használtam nem mai, és már nem bírja meghajtani(bekódolni) a HD jelet. SD-t még szépen viszi, de HD felbontással már beszaggat. Ha valakit érdekel eladom belsejének egy részét. Pentium 2.6, Acer N1996 alaplap!, 1 Gb DDR ram.
Ha majd újra összerakok egy HTPC-t, akkor PCI tunert raknék bele, ezér válok meg az U7000-től. -
xliborg
csendes tag
válasz
wlantal #4086 üzenetére
Köszönöm, hogy megerősítettél hozzászólásoddal.
Egy jó ideje vadászok én is egy bizonyos fajtájú boxra, de nem emlékszem rá, hogy az általad említettet láttam volna valahol. Mpeg2-vel volt a Mico Electric anno.
Én viszont olyant keresnék, ami külső jelről(pl.:t-home)tudjon rögzíteni hdd-re vagy usb-re ill. tv-re kitenni a képét.
Tudom nem ide tartozik, de van egy Gigabyte U7000-esem eladó mindentartozékával. Majd átteszem a apróba is. Bocs -
xliborg
csendes tag
Valóban így van ahogy GuCo írta. Míg nálunk Ny-dunántúlon van 3 adó, addig a sógoroknál ugyanekkora területre 11, és van köztük amelyik 40 kW-al tolja. Igéret szerint 2011-től növelik az adók teljesítményét.
-
xliborg
csendes tag
-
xliborg
csendes tag
"....A vételre használt antenna nem változtatja meg az adó által kisugárzott, és adott ponnton mérhető térerősséget. Nem kell bemutatni az nyereséget, az előre/hátra viszonyt stb..."Ilyent nem is írt senki. Ellenben mégis csak be kell mutatni: A szélessávúnak pont az a hátránya
ebben az esetben hogy széles. kb. 200 Mhz-700 Mhz-ig vesz, és a kezdő ill. a végső frekiken a leggyengébb. A nem szélessávú (UHF) általában 400-800 Mhz, míg a DVB-T pl. Kabhegy esetében 794 Mhz-től felfelé. Szóval ezért. -
xliborg
csendes tag
Na ja ha azt a darab drótot meghajtod antennának, kiteszed falon(házon) kívűlre és irányba állítod akkor jó lesz a vétel. Na és persze nincs közte tereptárgy.
Lehet próbálkozni bármivel, csak a minőség rovására fog menni.
Kérdésedre válaszolva, nézd meg az antenna jelgörbéket [link]
és megkapod a választ.
Üdv. -
xliborg
csendes tag
UHF televízió antenna DIPOL 37/21-69 Tri Eco Digital a pontos neve. Ez a legkisebb a sorozatban. Jelnyereség függvényében. Én pár hónapja cseréltem egy hasonlóra, de az kb. 50 km-re lévő toronyhoz való:
Erősítő nélkül, egyetlen hátránya hogy 220 cm, ellenben a Dipolok 110 cm-ével.
Ha kell linkelem a boltot. Kettőt kötötttem be eddig ezzel az antennával.
50 km Kabhegy ami 20 kw-os, 50 km Nagykanizsa(Újudvar)
Üdv. -
xliborg
csendes tag
A válasz nagyon egyszerű! Mivel 25 km-re van a torony, ne is reménykedj szobaantennával. Az sem teljesen igaz, hogy a régi UHF-VHF antennával maradéktalanul lehet fogni,(főleg távolabbról) mivel ezek nem a DVB-T-s frekikre van kihegyezve. Ajánlott antenna erősítő nélkül:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iGO Primo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest