Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz mamu #4636 üzenetére

    Most, hogy így tisztázódtak a dolgok ... Ha digitális SD adást nézel és az "szemcsés", akkor ott a forrásanyaggal (tartalom) / kódolással (szolgáltató) lehet probléma. A jó minőségben kódolt adások bitrate-jei a Digikábelen esetén:

    MPEG2 SD (576i) ~ 5 Mbps
    MPEG4 HD (1080i) ~ 15 Mbps

    Ha ezt a mértéket megközelíti Nálad a bitsebesség, akkor valószínűleg nem a videókódolásban kell keresni az okot a szolgáltatói oldalon.

    A TV csatorna által sugárzott forrásanyagok lehetnek régebbi felvételek is, amelyek lehetnek rossz minőségűek (zajosak). Ezeket viszont alapból "zajszűrik" az MPEG kódolás "előkészítése ként", amitől "elkenődnek" a képen a részletek. Azt érdemes tudni, hogy a nagy TV csatornák régóta SD felbontású digitális stúdiótechnikát alkalmaznak, ITU szabvány szerinti digitálisan mintavételezett jellel és az ezeket kezelő eszközökkel. Ezt a 270 Mbps bitsebességű digitális SD felbontású jelet "hozzák" el a kábelszolgáltatók optikán / mikrohullámon és azt tömörítik. A forrással tehát nem lehet nagy probléma. Az általad említett helyi szolgáltató más módszerekkel is élhet a mindigtv / műhold adások kábelre "átforgatásával", bár ilyen szintű szolgáltatásnál "áttömöríteni" nem szoktak. Ha gondolod linkelj be egy képet. Mit is értsünk szemcsézettségen ?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák