- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buvana
aktív tag
Sziasztok! Olyan dvb-s2 tunert keresek, ami lehetőleg kis méretű, rendelkezik modulfogadóval, és wifivel rá tudnék csatlakozni androidos tablettel, azon keresztül, a saját wifijén streamelné nekem az adatfolyamot! Sokat kempingezek, ezért lennének fontosak ezek a dolgok. Létezik ilyen? Merre keresgéljek? Köszi!
-
SUPREME7
őstag
[ Xepg | DVB Viewer - EPG letöltés, kezelés, importálás ]
Remélem sikerült érthetően leírni, ha valami nem világos, kommentbe jöhet.
-
SUPREME7
őstag
-
SUPREME7
őstag
válasz
PeterPH #16191 üzenetére
Köszi a tippet, ezzel az EPG collectorral kapcsolatban találtam egy frankó leírást is, automatizálni is lehet a dolgot vele
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=217514
-
SUPREME7
őstag
Sziasztok, használ valaki Astrometa DVB-C tunert, DVBViewer + DVBViewer Recording Service-szal, Digi kábellel? Simán DVBViewerben lehúzza frankón a komplett EPG-t, az összes csatornához. De a RS-ban egy csomó csatornáét vagy egyáltalán nem mutatja, vagy nagyon hiányosan. Mi lehet a gond?
-
wassermann
Topikgazda
egy tanács, de szerintem most már te is tudod:
egy jól műkodő rendszerről bármilyen átalakítás előtt érdemes egy biztonsági image-t elmenteni. -
azbest
félisten
válasz
Martin Eden #16184 üzenetére
A kihúz bedug is jó ötlet, ugyanis a firmware-t betölti a tunerekbe és amíg nincs áramatalanítva, addig lehet hogy benne is marad. "warm state" szokott lenni a logokban. Tehát néha, ha szoftveres változások után még mindig nem jó, akkor lehet pont beragadt a tunerben valami.
-
Martin Eden
tag
válasz
azbest #16183 üzenetére
Szerintem a kezdetektől az az fw volt használatban, köszönhetően annak is, hogy nagyrészt a te leírásod alapján állt össze a rendszer, ehhez nem is nyúltam azóta.
A tegnapi frissítés után halta össze magát, erre továbbra sem tudom, lesz-e megoldás, mármint olyan, amit én amatőrként megértenék. Merthogy eddig pár hetente kiadtam egy apt get update / upgrade-t, aztán hogy a tvheadend mellett még mi minden frissült ilyenkor (kernel, media tree meg mit tudom én mik), arra eddig nem nagyon figyeltem. Egészen mostanáig, hogy hirtelen nem működtek a tunerek.De a lényeg: most, hogy visszaálltam a 44-es kernelre 46-ról, valamint a guglinak köszönhetően (bár ennyi eszem magamtól is lehetett volna): az összes tunert kihúztam, majd 1-2 perces shutdown után mindent visszadugtam, hirtelen az 1 afatechből újra 5 darab lett. Tehát most 44-es kernellel némi pihenő után működik újra minden.
Azt nem tudom, merjek-e ezek után bármit frissíteni. A tvheadendet azért szeretném időnként, mert a kezdetekben például egy darabig elég sok csatin nem volt hang nálam vlc-s htsp klienssel, aztán ez egyik frissítés után végül mindnek lett (vagy az antenna hungária mókolt valamit?), meg a transcode funkcióra is várnék kíváncsiságból, amit talán előbb utóbb aktiválnak majd az élesben, viszont én túl hülye vagyok sajátot fordítani, meg ilyesmik...
Szóval nem tudom, hogy ha csak a tvheadendet akarom frissíteni, akkor mit tegyek, de most az a lényeg, hogy legalább működik újra minden.
U.I. Az általad beírt parancsok hasznosak lesznek, (nálam a 45-ös kimaradt, a 46-os ment már fel tegnap), most elég barkács módszert alkalmaztam, valami grub editorral a 44-est raktam be defaultnak, vagyis az átkos 46-os kernel is ott figyel még valami parkolópályán...
Köszönet a tanácsokért mindenkinek!
-
azbest
félisten
válasz
Martin Eden #16182 üzenetére
Az openelec-es repóból származó dvb-usb-it9135-02.fw kell valószínűleg nekik.
A tünetek alapján az is lehet, hogy nem kapnak elég tápot. Ha egy usb-ről van egy passzív hubbal bekötve, akkor az a baj.szerk, bocs közben értelmeztem amit írtál
A kernel verziója még bajos lehet, nekem a 36-os végű működött, ahogy írtam is a blogomnál.
Úgy lehet régebbire visszaváltani, hogy
sudo apt-get update
sudo apt-get install linux-image-3.13.0-36*
talána túl újat leszedni így lehet, a végén a verzió:
sudo apt-get remove linux-*-3.13.0-45*
sudo apt-get purge linux-image-3.13.0-45-genericparancsokkal feltelepíted a régit is. Talán ubuntuék rontottak el valamit, amikor módosították a hivatalos kernelt.
-
Martin Eden
tag
válasz
golya87 #16181 üzenetére
Sajnos nem, 1 tuner és 1 kártyaolvasó van a listában.
Nincs hubom, minden tuner és a kártyaolvasó is direktben egy-egy usb porton csücsül.
Pedig amikor zongoráztam végig a kernelverziókat, volt olyan indítás, amikor mondjuk volt 3 vagy 4 darab it9135-öm, persze egyik sem működött a tvheadend-ben, de legalább voltak.
Most visszaálltam ugye a 44-es kernelre 46-ról, mert itt legalább van egy működő afatech 9033-om.
Ilyeneket látok most a 4 hiányzó tuner helyett:
usb 3-1: new full-speed USB device number 7 using uhci_hcd
[ 35.472037] usb 3-1: device descriptor read/64, error -71
[ 35.696047] usb 3-1: device descriptor read/64, error -71Most épp ezt guglizom.
-
golya87
őstag
válasz
Martin Eden #16180 üzenetére
lsusb parancs sem látja az összes tunert?
Nem lehet, hogy lehalt az usb hub? Nekem volt erre példa kétszer is. -
-
golya87
őstag
válasz
Martin Eden #16178 üzenetére
Azbest tuner oldalán van feltüntetve egy linux firmware-amit az openelec github oldaláról tudsz letölteni. Ha azt bemásolod a megfelelő helyre, az nem segít? (talán /lib/firmware)
-
Martin Eden
tag
Bár célzottan a tuner topikjában is elejtettem már egy hozzászólást, de itt is megpróbálok tanácsot kérni. Szóval vagyok én, linuxhoz nem értő, meg volt eddig egy guide-ok alapján összeollózott ubuntu 14.04 lts+tvheadend, 5 darab afatech/it9135? tunerrel, kártyaolvasóval meg ami kell, működött is. Időnként frissítgettem a rendszert, ahogy tegnap is, ami nagy kár volt, mert ahogy azóta olvastam a másik topikban, a .45-ös (vagyis nálam már a .46-os) kernel valamit nem igazán kezel jól a tunerekkel kapcsolatban, it9135-ként jelenik meg, általában abból is csak egy darab, a korábbi 5 darab afatech 9033 helyett. Ha a régebbi kerneleket indítom, 32-est vagy 43-ast tudok választani induláskor, akkor is ugyanez a helyzet, egyedül a 44-es kernelt indítva kapok valami épphogy működő eredményt, ekkor van egy darab afatech tunerem, amit még kezel is a tvheadend, meg van 4 darab nem működő...
Ha valaki tudna valami hasznos tanáccsal szolgálni, ezer köszönet neki!
-
zozy84
senior tag
Regisztráltam az Amiko 8270+ beltérimet. De mire is jó, hogy regisztráltam. Általában a hosszabb garancia miatt kell regisztrálni. De itt semmi hasonlót nem olvastam.
(bármi extra tipp vagy bármi megjegyzés a 8270 kapcsán? AV-nél 1080p 60Hz-re állítottam. Mást nem állítottam rajta.)
-
csendes
addikt
válasz
korcsi #16173 üzenetére
A friss kernelek általában már alapból támogatják a DVB-T részét. Az analóg SDR-hez viszonylag sok szoftver van. A DAB linux alatt nálam nem működik megbízhatóan sem SDR-J-vel, sem Noxon DAB Player-rel.
Az más kérdés, hogy vettem egy ugyanilyet és néhány nap alatt tönkrement. Amikor leszedtem a burkolatot, az oszcillátor lógott a lapról. Mondjuk furcsa volt, amikor megjött, hogy miért van ragasztószaga egy TV tunernek. -
korcsi
veterán
válasz
wassermann #16172 üzenetére
Sziasztok!
Az ilyen tuner linux-os támogatásáról tudni lehet valamit?
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #16168 üzenetére
Konkrétan én ezt megoldom a DVBViewer Recording Service-el, bár Android-on valamiért az a DVBViewer Controller + MX Player kombó a Direct Stream-et nem akarta lejátszani, viszont van lehetőség a kódolásra is, úgy már jó. Főleg azért is, mert ha otthon megy a gép és Te valahol máshol akarsz TV-t nézni, az se probléma. Persze ehhez vagy DynDNS, vagy fix IP kell.
-
sanya1111
csendes tag
válasz
azbest #16168 üzenetére
(#16167) golya87: sajnos vannak eszközök amik csak 10/100-asok , valamint 3 laptop, 4 okos telefon, torrent kliens a szerveren, plusz 3-5 tv kliens és már eléggé zsúfolttá teszi a hálózatot, és nem akarom hogy a tv minőség rovására menjen.
Bár (#16168) azbest hozzászólásában leírta pont jól leírta azt amiért az egészet elkezdtem, benne van még az is, hogy elegendő egy helyre az antenna kábelt behúzni, míg máshol akár wifi is lehet.
Első körben mindenféleképpen a szerveren futó megoldást erőltetem, és ha úgy látom nem működőképes váltok.Valószínű, hogy foglak még zaklatni titeket, ha nem gond
Köszi:
Sanya -
azbest
félisten
válasz
sanya1111 #16166 üzenetére
A lakás központi média szerverének az is előnye, hogy telefonról és tabletről is lehet tévézni. Kényelmes dolog kivinni magammal a konyhába a tévé adást, ha éppen közben megéhezek. Egy sd adás 3Mbit alatt van átlagban. Másrészt a műsorok központi rögzítése is úgy megy kényelmesen. Valamelyik kliensben bekattintom, hogy vegye fel a szombat esti filmet az egyik csatornán, aztán később valamelyiken megnézem.
Pécén egy sima vlc is megteszi. Androidon tvhguide + vlc vagy TVHClient + vlc. Ios-en TVHClient (beépített vlc-je van). Hangsáv váltás és feliratok is mennek.
-
golya87
őstag
válasz
sanya1111 #16166 üzenetére
Nem értem miért félted a hálózatot. Jobb esetben gigabites hálód van, ami legrosszabb esetben is feleződNE, ha az összes kliensed egyszerre használná mind a 100Mbps sávszélességét. Ha emlékeim nem csalnak, ehhez az összes DVB-T csatornát kellene egyszerre az összes kliensre küldened. Ezt szintén nem fogod, mert minek...
De lehet én értek valamit félre.
-
sanya1111
csendes tag
(#16160) Bozek, (#16161) golya87 , (#16162) azbest köszi a válszokat
.
Sajnos nincs időm kipróbálni, de úgy gondolom azbest megoldását fogom kipróbálni a csatornaváltás sebességének javítása, és az hogy egy tuner csak egy muxon csüng nincs váltás meggyőző számomra.
Bár azon is gondolkoztam, mivel max 5 kliens lesz van e értelme a hálózatot terhelni, mivel így is úgy is 5 tuner kell ha minden muxot nézni akarok, az ununtu szerveren meg csak az oscam-ot futtatnám.
Még egyszer köszönöm:
Sanya
-
azbest
félisten
válasz
sanya1111 #16155 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy minden muxhoz külön dedikált tuner legyen, akkor célszerű annyi networkot felvinni, ahány muxot használsz. Aztán egy-egy hálózaton belül mindig csak 1 muxot felvinni. Így lehet garantálni, hogy mindig gyorsan lehessen csatornát váltani a kliensben, mert nem kell egy tunernek sem frekvenciát hangolnia, hanem mindegyik készen áll a saját frekvenciáján.
Ha közös networkpn vannak, akkor a tunerek hol az egyik, hol a másik frekvencián vannak. Persze, ha kevesebb tunered van, mint mux, akkor kénytelen vagy közösen kezelni őket. Ha mind az öt készüléken különböző muxon lévő csatornát néznél / rögzítenél, akkor 5 tuner kell 5 muxhoz.
(#16159) sanya1111
tipp: a háromszor szereplő csatornák valószínűleg azért vannak, mert benn hagytad a pipát a network-discovery-nél a network hozzáadásánál / tabon. Így több frekvenciát is automatikusan felvett, nem csak azt amit megadtál. Ha többről is van vétel, akkor lehet többször hozzáadja.Természetesen az antenna jel több felé osztása ronthatja a jelet, de ha elég erős, akkor nincs belőle gond.
(#16160) Bozek:
a tvheadend maga lekezeli a dekódolást, nem kell hozzá külön plugin. -
golya87
őstag
válasz
sanya1111 #16159 üzenetére
Ugye az adások a muxokon szerepelnek, amiket az aktuális számú kliensek vesznek. Itt annyi limitáló tényező van, hogy egy tuner egyszerre csak egy muxot tud venni. Így neked kell kimatekoznod, hogy egyszerre hány kliens hány féle muxot fog nézni. De ilyen árak mellett, szerintem belefér az 5 tuner.
Nekem is egy antennáról vette a jelet az öt tuner. Persze az osztó okoz jelerősség csökkenést.
Nem lehet, hogy az auto discovery miatt más muxokat is felvett a listába a tvheadend? Nekem ekkor jelentek meg többször a csatornák.
A Bozek-féle hozzászólást nem értem. Nekem linux alatt van egy tvheadend szerver, ami csatlakozik newcamd protokollal az oscam szerverhez és kész.
-
Bozek
nagyúr
válasz
sanya1111 #16159 üzenetére
Ahhoz, hogy mindegyik kliens tudjon szabadon választani a MUX-ok között, természetesen 5 tunerre van szükséged. Nem a kliensek száma, hanem a MUX-ok miatt. A kódolt adásokhoz pedig öt plugint kell beállítanod (nem tudom, hogy melyiket használod, én Acamd-t, de Windows-on), hogy egyszerre tudják használni.
-
sanya1111
csendes tag
válasz
golya87 #16158 üzenetére
A 3.9-et verziót használom, így ha jól értem elég egy.
Azonban lenne még egy pár hülye kérdésem, hogyha lennétek szívesek válaszolni:
1. Mind az 5 muxot szeretném beállítani 3-5 kliensnek, akkor 5 tunerre lesz szükségem?
2. Az befolyásolja e a vételi minőséget, ha ez az 5 tuner egy jelerősítőn keresztül egy antennához kapcsolódik?
3. A tvheadend services listában a csatornák háromszor szerepelnek, nem csak a kiosztásnak megfelelő mux-on. Ez miért lehet? Illetve nem lettek a felesleges mappolva, de okozhatnak e valami gondot?
Előre is köszi:
Sanya -
-
sanya1111
csendes tag
válasz
wassermann #16156 üzenetére
Bocs mivel teljesen kezdő vagyok a témában, nem állítom teljes biztonsággal hogy igen.
Én a web interface-en a Configuration/DVB inputs/networks-ben lévőket értem. -
sanya1111
csendes tag
Sziasztok!
Ubuntun tvheadendet használok mindigtv vételére több it9135 tunerrel, az lenne a kérdésem, hogy egy network elegendő e a jelenlegi mux-ok kezelésére, vagy mux-onként egy-egy legyen?
Előre is köszi a válaszokat:
Üdv:
Sanya -
-
zozy84
senior tag
válasz
azbest #16143 üzenetére
A szerelő srác mondta, hogy intézzek saját box-ot mert az övéik régiek és nem annyira jók. Meg plusz havi 500ft lenne.
A cég annyira kicsi, hogy a tulaj jött ki a lakásomra (öreg tanár) átvenni a havi díjat.Úgy kellett kisírnom, hogy nem igaz, hogy nincs egy rohadt iroda sem ahova bemehetnék , ezért had kapjak csekket mert az nekem jobb. Annál minden féle képpen, hogy feljárjon hozzám.
A másik ok nem publikus. -
zozy84
senior tag
válasz
Watt25 #16141 üzenetére
A szerelő srác azt mondta, hogy DVB-C tudnia kell. Amiko 8270 ajánlotta. Ez viszont kb. 25eft. Van Amiko Mini HD T2\C ami most akciósan 14eft. Az is jó lenne? Meg van a kettő között az Amiko Mini Combo 21eft-ért.
-
azbest
félisten
válasz
zozy84 #16142 üzenetére
Először azt kellene tisztázni, hogy az új kábelcégnél lehet-e saját boxot használni, vagy csak a tőlük kapott boxot vagy cam modult lehet. Ez már meghatározza, hogy mik a lehetőségeid. A tévé lehet hogy földfelszíni digitálist támogat a műholdas mellett, szóval valószínűleg tényleg kell mellé kábeles box.
-
zozy84
senior tag
válasz
Watt25 #16141 üzenetére
Panasonic TX-P42G20B. Tehát angol. Ezért ha simán rákötöm a koaxot akkor nem jön be semmi. Ha meg igen akkor meg nincs hang csak sistergés. Én lennék a legboldogobb ha nem kellene. De még a plazma topikban is értetlenül álltak ez elött.
Mióta haza jöttem csak box-al tudom nézni. Átváltok a bemenetnél és úgy. -
zozy84
senior tag
Sziasztok.
Soha nem kellett set top boxon gondolkodnom eddig.
Most miután leválok a T-home-ról egy helyi kábelcégnél leszek. (hosszú leírni de a város közepén 3-4 utcában a kórház mellett 1 szolgáltató van csak. Vagy tányér az erkélyre vagy a T-home-os ipTV ami kaki)
Szóval kell vennem egy set-top boxot.
A srác ma kötötte a netet. Ismerős jó fej srác. A tv-hez saját boxot javasolt több okból is.
Na szóval Amiko 8270-et ajánlotta. Azt mondta mindenképpen dvb-c kell. Néztem még a Amiko Mini HD T2\C.
Esetleg Ti mit ajánlotok? (mivel nekem van egy Med600-asom is nem kell médialejátszó funkció meg minden csilli-villi dolog. Csak HDMI-vel rá szeretném kötni a tv-re és tv-t nézni.)
Előre is köszi.(pár napom van beszerezni mert lekapcsolják a T-home-ot.)
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
Geniatech (Mygica) T230 DVB-C linux gyorstalpaló:
3.19rc6-os kernel kell legalább, vagy régebbiekhez lehet media_build-et fordítani a támogatásért.
Ennek menete következő:
git clone git://linuxtv.org/media_build.git
cd media_build
./build
sudo make installKell két firmware fájl, amik vagy innen és innen tölthetőek le a RAW gombra kattintva, vagy ebből a fájlból a "dvb-demod-si2168-b40-01.fw" és a "dvb-tuner-si2158-a20-01.fw" (ez újabb verzió mint az openelec-es) fájlt kell magunkévá tenni és a /lib/firmware könyvtárba másolni.
Ha jó a kernel támogatásunk csatlakoztatva az eszközt így néz ki a dmesg vége:
"
[ 1324.748043] usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using ehci-pci
[ 1324.880967] usb 1-1: New USB device found, idVendor=0572, idProduct=c688
[ 1324.880973] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[ 1324.880977] usb 1-1: Product: USB Stick
[ 1324.880979] usb 1-1: Manufacturer: Max
[ 1324.880982] usb 1-1: SerialNumber: 080116
[ 1325.061193] dvb-usb: found a 'Mygica T230 DVB-T/T2/C' in warm state.
[ 1325.299210] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the sof tware demuxer.
[ 1325.299386] DVB: registering new adapter (Mygica T230 DVB-T/T2/C)
[ 1325.341513] i2c i2c-0: Added multiplexed i2c bus 1
[ 1325.341523] si2168 0-0064: Silicon Labs Si2168 successfully attached
[ 1325.355718] si2157 1-0060: Silicon Labs Si2147/2148/2157/2158 successfully at tached
[ 1325.355748] usb 1-1: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Silicon Labs Si21 68)...
[ 1325.358583] input: IR-receiver inside an USB DVB receiver as /devices/pci0000 :00/0000:00:1d.7/usb1/1-1/input/input10
[ 1325.358720] dvb-usb: schedule remote query interval to 100 msecs.
[ 1325.358841] dvb-usb: Mygica T230 DVB-T/T2/C successfully initialized and conn ected.
[ 1325.360534] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_cxusb
"
Első használat után pedig:
"
[ 1387.558233] si2168 0-0064: found a 'Silicon Labs Si2168-B40'
[ 1387.570035] si2168 0-0064: downloading firmware from file 'dvb-demod-si2168-b40-01.fw'
[ 1388.346731] si2168 0-0064: firmware version: 4.0.11
[ 1388.358353] si2157 1-0060: found a 'Silicon Labs Si2148-A20'
[ 1388.370577] si2157 1-0060: downloading firmware from file 'dvb-tuner-si2158-a20-01.fw'
[ 1389.701480] si2157 1-0060: firmware version: 2.1.9
[ 1389.701506] usb 1-1: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 0 out of range (110000000..862000000)
"Tvheadendből unstable kell hozzá, különben nem látszik csak a "T"-s része a tunernek:
"
sudo apt-get install curl
curl http://apt.tvheadend.org/repo.gpg.key | sudo apt-key add -
sudo apt-add-repository http://apt.tvheadend.org/unstable
sudo apt-get update
sudo apt-get install tvheadend
"
Felhasználónév, jelszó megadása!
TVheadend kezelése:
Böngészőbe http://IPcím:9981/
Felhasználónév, jelszó megadása
Configuration -> DVB Inputs -> TV adapters
/dev/dvb/adapter0(Silicon Labs Si2168) -> "Silicon Labs Si2168 : DVB-C" #0 kiválaszt
Enabled a jobb oldali ablakban
Networks fül, Add gomb, listábol DVB-C kiválaszt és nevet kell neki adni.
Vissza "TV adapters" fülre, DVB-C-s eszköz kiválaszt, és a Networks-nél az elöbb megadott nevű hálózatot hozzá rendeljük a tuner-hez.
Muxes fül, Add gomb és értelem szerűen megadjuk az adatokat. Networks fülön hálózatot kiválasztva Force Scan gomb, ha megtörtént a szkennelés látható, hogy hány csatorna van adoot multiplexen akkor a Services fül Map all gombjával lehet kiajánlani a csatornákat, hogy az a kliensben (például xbmc, kodi) látszódjon. Ha a Networks fülön a hálózat tulajdonságainál a "Network Discovery:" be van pipálva, lehetséges, hogy elég egy multiplexet megadni, mert a többit a szolgáltató információi alapján felszedi a Tvheadend.Kicsit zanzás lett, de most sajna csak ennyire tellett.
-
Kernel
nagyúr
válasz
DaeMonS #16131 üzenetére
https://digi.hu/sites/default/files/ASZF/20140301-e_melleklet_csatornakiosztas_kabel_tv.pdf
Lehet persze újabb példány is, csak a Digi honlapján nem mindig egyszerű megtalálni valamit, így abba most nem mennék bele, nekem ez tavalyi mentés.
De lényeget tekintve stimmel valószínűleg, a doksi vége felé találhatók a digitális multiplexek kiosztásai.
Symbol Rate beállítás is valószínűleg még aktuális:
http://prohardver.hu/tema/dvb-t_dvb-s_dvb-c_kartyak_usb_pci/hsz_15714-15714.html
-
DaeMonS
tag
korcsi kollega jovoltabol hozzajutottam egy Geniatech T230 usb vevohoz,
igy felmerult par kerdesem,hatha van koztetek olvasottab kollega aki tudna segiteni- windows alatt sem nem sikerult eletre birnom a dvb-c reszt, magyarorszagon digitv-el hasznalnam.
- dvbviewerrel neztem de csak kabel (foldfelszini) valasztas jelenik meg, ahol ertelemszeruen a kabeltv mazzagot radugva semmi sem jelenik meg.
- linux alatt is probaltam, 3.19 kernel, openelec fw a helyere telepitve, tvheadend beuzemelve, latja is Silicon Labs Si2168 nak. Multiplexek hozzaadva 100% erosseget lat,de 0 talalat.
barmilyen segitseget orommel fogadok, illetve akinek rendelkezesere allnak a digitvhez szikseges frekvenciak, es reszletes technikai parameterek, kerem ossza meg velem.
halas koszonet,
dms -
zichie
senior tag
válasz
zichie #16129 üzenetére
Végül is összejött az mpeg2 sd is, amit a Ultimate HD Video Player visz 7 perces korlát nélkül. Csak szoftveres módban megy, hardveres gyorsítással nincs kép. Tökéletes a kép, nem darabos, akadozó. Ill. néha kimarad egy-egy képkocka, de alig észrevehető.
Végül így a vlc-t hd csatornákhoz lőttem be, az ultimate playert pedig az sd-khez. -
zichie
senior tag
válasz
zichie #16125 üzenetére
Felraktam sd kártyára egy újabb androidot. Itt már megy a youtube, de a tvhguide és a tvhclient progikból indított lejátszás továbbra is leáll mx playerrel és a belső lejátszóval. A vlc-n be tudtam lőni a hardver gyorsítást. Csak teljes hardver gyorsítással van "mozgó kép" hd adások esetében. A kép folyamatossága viszont elmarad az mx playerétől és a belső lejátszójétól, de nem áll le a lejátszás 7 perc múlva. Gyors mozgásoknál, kamera pásztázásnál darabos, szaggatós a kép mindegy, hogy pass through vagy matroska módot választom. Kockásodás nincs.
A gondom az (mpeg2) sd adásokkal van, mert azokat sehogy nem hajlandó lejátszani, sem hardveres, sem szoftveres módban a vlc. A többi lejátszó viszi, de ott meg a 7 perc a probléma.
Az openelec lenne a megoldás linux alatt, de abból nincs banana pi image, csak raspberry pi. -
válasz
pavicevic #16126 üzenetére
A tapasztalatok szerint mindig a helyi menő antennás tudja a tuttit. Nem ritkán fordul elő, hogy a helyi sajátosságok miatt nem a legjobb paraméterekkel rendelkező antenna a legjobb választás, hanem valami jóval olcsóbb. Olyannal is találkoztam már, hogy az antennás más antennát javasolt egymástól ötven méterre levő házakhoz -- és baromira igaza lett.
MaCS
-
pavicevic
tag
sziasztok!
milyen kültéri antennát ajánlotok, hogy ne legyen gond a vétellel, ha légvonalban a széchenyi adótorony kb. 30-35 km-re van? (nem teljesen tiszta a rálátás a toronyra)
-
zichie
senior tag
válasz
azbest #16124 üzenetére
A belső lejátszót, MX playert vagy a BSPlayert próbáltam. A belső lejátszó adta a legjobb képet. Sajnos a vlc esetében nálam nincs hw támogatás így minden szaggat rajta, nézhetetlen.
Mindent (lejátszók, konténerek) próbáltam, a próbálkozások a képminőségre (szaggatás, interlace. . . stb.) voltak hatással, de a 7 percre nem.
Az a furcsa, hogy pl. youtube videót kb. másfél percig játszik le a Banana Pi, majd leáll, de ha youtube live-ot (azaz élő adást) nézek, akkor nem áll meg. A vimeo is gond nélkül megy.
Lehet, hogy ez hardware probléma? Pl. memóriahiba? -
azbest
félisten
válasz
zichie #16123 üzenetére
A tvh* appok belső lejátszóját használod vagy például a vlc az ami a videót játssza indítás után?
Az androidos tvhclient úgy látom nem tud önmaga lejátszani, a tvhguide-nek van belső lejátszója is, de nem tud képarányt választni meg hangsávot választani... vlc-vel együtt használom őket.Az appokban a konténer formátumaként nekem a pass-through jött be legjobban, ami csak átadja egy-az-egyben az adást. A szerver által kiadott stream formátumára van hatással a választás.
tvhclient -> settings -> playback -> media container
tvhguide -> settings -> media container -
zichie
senior tag
Banana PI alatt androidon használok TVHclient és TVHguide alkalmazásokat, amikkel az itthoni linuxos laptopon futó tvheadend szerverhez csatlakozom. A gond az, hogy bármelyik csatornát nézem a lejátszás szinte óramű pontossággal 7 perc után leáll. Teljesen mindegy, melyik lejátszóval próbálom és a két progi közül melyiket használom és melyik csatornát nézem, a lejátszásból 7 perc után kilép.
Kerestem, hogy hátha a két alkalmazásból van pro (fizetős) változat, de nincs, így ez nem az ingyenesség miatti korlát lehet.
A szerverrel nincs gond, mert windowsos pc-ről vlc-vel órákig megy a lejátszás a szerverről.
Mi lehet a gond TVHclient és TVHguide progikkal? Többféle beállítást is próbáltam. A tvheadend logjaiból az derül ki, hogy a kliens szakítja meg a kapcsolatot. -
OII
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adva van egy Synaps CHD-3000 box, amihez keresnék kapcsolási rajzot, javítás céljából, de sajna eddig nem találtam semmit...
Illetve van egy Synaps CHD-3100 dekóderem, amivel kapcsolatban pedig azt szeretném megkérdezni, hogy a 3000-es szoftvere véleményetek szerint rátehető-e problémamentesen, vagy teljesen más a chipset a két dekódernek?
Az információt előre is köszönöm szépen!
(privátba is megfelelő a válasz) -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wassermann #16118 üzenetére
Tokmindegy, lehet rosszul fogalmaztam meg, de nem poenbol kell ugy kotni hogy folytonos legyen.
-
Kernel
nagyúr
válasz
wassermann #16118 üzenetére
A splitter belsejében is levegő van, vagy az F-toldóban is (mármint a műanyag mellett), nincs ennek jelentősége, meg egyébként is a potenciálkülönbség nem jó kifejezés erre. De a csillapítás is elhanyagolható, a szóban forgó esetben.
F-toldónál is azért jelentkezik minimális csillapítás, mert ott a belső érintkezők miatt a fémburkolathoz képest lecsökken a távolság is, felület is némileg növekszik, ami kapacitív hatású, ezáltal a magasabb frekvenciákon vághat valamennyit.
Minden egyes csatlakozónak van valamennyi csillapítása, de az a kis hiányzó dielektrikum gyakorlatilag jelentéktelen.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wassermann #16113 üzenetére
Azert ha folytonossági-hiba van a kábelben - szakadt / nincs kontakt - azt nem nevezném megfelelő kötésnek....
-
wassermann
Topikgazda
válasz
korcsi #16112 üzenetére
Ilyet még nem hallottam, pedig sok F-csatlakozót szereltem és nem mindig gyötörtem át teljesen a fehér szigetelést azon a lyukon. Szerintem ez nem kardinális-hiba, a többség nem is figyel rá.
Biztos, hogy a legjobb egy forrasztott, lelakkozott, majd újból feltöltött és bebandázsolt árnyékolású kötés, de annyival azért nem, hogy megérje bárkinek is a sok vesződést... -
korcsi
veterán
válasz
wassermann #16111 üzenetére
A meleg ér és az árnyékolás között van a fehér szigetelő rész, ha nincs betekerve elég mélyen az F csatlakozóba a kábel akkor nem bújik át a lukon ez a rész és összecsatlakoztatva lesz egy rész a kábelben, ahol levegő lesz a szigetelő, csak nem tudom egy ilyen apróság megváltoztatja e olyan mértékben a koax paramétereit, hogy zavart okozhasson.
-
korcsi
veterán
Aki ért hozzá és olvasta a nyűgömet, azok szerint rosszul szerelt f csatlakozó okozhat ilyet? A konkrét hiba, hogy a csatlakozóban a szigetelő nem ér össze.
-
korcsi
veterán
Feladom VDR : Korcsi 1:0
Kell 3 dolog vdr, vdr-plugin-vniserver, vdr-plugin-xvdr ez így együtt csak egy tárolóban van meg, de ennek meg szar az indító stkriptje, így el se indul... -
azbest
félisten
Kábelen kevesebb a hibajavítás, mert zártabb az átviteli közeg. Levegőben és műholdon és a dvb-c2 szabványban eleve több hibajavítási szint van. Minél több a hibajavítás, annál kisebb a sávszél.
A vbr helyett statisztikai multiplexelés van, hogy a lehető legjobban ossza el az adott fix sávszélességet a muxban lévő csatornák közt. Ez akkor segít, ha sok adást kell bepaszírozni és arra számít, hogy nem minden csatornán van mozgalmas jelenet ugyanabban az időben. A mux sávszélessége viszont fix, nem változik, ha nem töltenék ki teljesen, akkor null csomagokkal kell kitölteni a helyet.
A neten ahogy olvasom a 6.9MSymbol * 8 bit (256 qam) = bruttó 55.2 Mbps,
a red solomon hibajavítás miatt 55.2 * (188/204) = 50.8 a nettó sebesség.
Nem tudom a tarrnál hogy jön ki 42 körülre, valami turpisság van, lehet mégsem a teljes nyers muxot menti. Mondjuk nem használják ki a sávszélt és a null csomagokat eldobja.Ha vissza számolom a tarr adatokból, ahol a symbolrate és a sávszél adott.... [link]... ez mondjuk legyen 7 és akkor qam 128 kell legyen valójában a moduláció.
Persze most csak a wikiből nézett képletet figyeltem [link] -
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #16104 üzenetére
De ezek max. értékek, amit soha nem fog egyetlen szolgáltató se kihasználni. Főleg nem VBR-es anyagnál. Egyébként QAM64-nél, 8 MHz-es sávszélességnél 38,47 Mbps a max., ehhez képest a MindigTV használ 22,39 (nem csak a Wiki, hanem saját mérés alapján is) és 24,88 Mbps-t.
-
azbest
félisten
Hát.. a 128qam 8MHz sávszél mellett 44,88 Mbps a wiki szerint, a 256 quam 51,29 Mbps. Persze a symbolrate valsz befolyásolja még a végső számot, mivel nem írnak részleteket, így gondolom ez a max. Szóval lehet, hogy a tarr paramétereivel befér a hardver limitjébe a full mux is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
wassermann #16102 üzenetére
597,368 MB / 116s x 8 = 41,19 Mbps, mivel a nagyjából 2 perc az 1:56. Pár másodperccel később indul az időzített felvétel és a méret is kerekített volt lefelé.
Egyébként megnéztem TransEdit-ben is, ott nagyjából 41,74.
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #16100 üzenetére
Overall bit rate: 42.9 Mbps, de majd megnézem TransEdit-tel is, csak most szimultánba megy a két BL meccs (a Tarr-nál a Sport1, a MindigTV-nél meg a DigiSport1).
Ezen konkrétan a Discovery, a Super TV2, az RTL+, a Fem3, az Ozone Network, az Eurosport2 és a Sport1 van. Teszteltem, bármelyikre ugorhatok, a nagyjából 2 perces felvétel 597 MB lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte új állapotú Samsung Galaxy A54 5G 6/128GB
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest