- Milyen GPS-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
Ma kipróbáltam távolról. Csatlakoztam a saját VPN-re wifi-n keresztül a mobilommal, aztán próbálgattam pár csatornát. Remekül működött.
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Van itt olyan akinek Mygica Geniatech t230 -as tuner PC-s környezetben tökéletes működik DVB-C hálózaton?
Lenne szíves leírni, hogy milyen szoftver környezet használ!Előre is köszi!
-
golya87
őstag
Hello
A port.hu-n kívül van még más (bővebb) magyar forrás, ahonnan tudok az xmltv-vel EPG-t varázsolni?
Köszönöm a segítséget!
-
JoHn123
tag
válasz
azbest #16393 üzenetére
Köszönöm szépen, minden problémámra segítettél megoldást találni, igy már kifogástalanul. és egyenlőre stabilan megy nekem is raspbian alatt, jó csomó szolgáltatással együtt.
Jól gondolod, a kernellel machináltak valamit, openelec, u ez a tvheadend verzió, ott mindkettő látszik, raspbian 4.0x kernellel vagy T, vagy C. alapértelmezetten T. Engem speciel nem zavar, elég ha a C része szépen teszi a dolgát. -
azbest
félisten
válasz
JoHn123 #16392 üzenetére
Raspbian alatt használom:
a dvb-tools csomagban lévő dvb-fe-tool segédprogival lehet váltani a módja között.
sudo apt-get install dvb-tools
így például a 0 sorszámú eszközt átállítja dvb-c módra.
dvb-fe-tool -a 0 -d DVBC/ANNEX_ADe azért hogy ne kelljen újraindítás után mindig eljátszani ezt, betettem szolgáltatásként az /etc/init.d/dvb-switch nevű fájlba, itt a forrása [link]
A sorszámot arra kell átírni, ahogy nálad van. Ha csak ez az egy tunered van, akkor 0-ás lesz, ha több, akkor fixre megadhatod a tuner sorszámát úgy, ha létrehozol egy fájlt, az /etc/modprobe.d -ben, amibe beírod a megfelelő sorszám opciót. Nálam 5 it9135-ös tuner van (újabban az af9035 driverrel egyesítették, mert közeli rokonok vele) és egy t230. Azt szerettem volna, hogy mindig az utolsó legyen a t230:
# IT9135 / AF9035
options dvb_usb_af9035 adapter_nr=0,1,2,3,4
# Mygica T230
options dvb_usb_cxusb adapter_nr=5Viszont a tvheadend szolgáltatásnak csak azután szabad indulnia, hogy ez a váltás megtörtént, ezért az /etc/init.d/tvhedadent fájl fejlécében hozzáadtam a függőségéhez a 4edik sorba
# Required-Start: $local_fs $remote_fs udev dvbc-switchEzután természetesen kell még egy
sudo update-rc.d dvb-switch defaults
azért, hogy be is regisztrálja szolgáltatásként az üzemmód állítót, de a tvheadend szolgáltatást is frissíteni kell, hogy az új indítási sorrend érvényesüljön
sudo update-rc.d tvheadend defaultsA tvheadend-ben meg lehet adni a karakterkészeltet a networks részen és nálam a telekomnál ISO-8859-2 volt a jó, valahol a neten írta valaki, onnan tudtam meg. A muxnál is meg lehet adni, elképzelhető, hogy ott is meg kell. A böngészőben a networks is elég volt nekem.
Ha valaki rájön, hogy openelec alatt miért látszik a tvheadend-ben mindkettő módja külön, akkor ne tartsa vissza
Elvileg azt a verziót, amit az openelec unofficial repo is használ kipróbáltam raspbian alatt is, de az akkor sem jelent meg mindkettő. Szóval csak arra tudok gondolni, hogy a kernelben peccseltek meg valamit, ami nincs benne a raspbianban.
-
tt124307
tag
válasz
szuszinho #16390 üzenetére
Nincs telepítve a c / c++ fordító a gépedre (nem bántásként mondom, de azért a hibaüzenetet be lehet írni a keresőbe és jó eséllyel választ kapsz rá, hogy mi a gond). Tedd fel a csomagkezelőből a g++ csomagot. Ubuntu esetén apt-get install g++, fedora esetén yum vagy dnf install g++, de lehet grafikus csomagkezelő alkalmazást is használni (pl. synaptic, apper, stb.). Valószínűleg lesz még pár csomag, aminek a hiányára panaszkodni fog, azokat is telepítsd szép sorban. Ha minden szükséges csomag fent lesz, akkor végül majd hiba nélkül le fogod tudni fordítani a plugint.
-
tt124307
tag
válasz
azbest #16387 üzenetére
Szolgáltatói / egyéni cimkék kezelése, EPG használat.
The VLC plugin has been written to allow VLC to act as a standalone Tvheadend client, rather than relying on manually providing it with HTTP URLs (or use via the web interface as a browser plugin).
A playlist kezelés is alapértelmezett a plugin használatával:
-
tt124307
tag
válasz
szuszinho #16384 üzenetére
Én 64 bites oprendszeren (Fedora 21) fordítottam, ott a /usr/lib64/vlc/plugins/ alá másoltam a libhtsp_plugin.so fájlt, vagyis egyből a plugins könyvtár gyökerébe. Az elérési útvonal állítgatását nem értem, nem rémlik, hogy bármilyen útvonalat kellett volna állítani. A plugin bemásolása után értelemszerúen egy vlc újraindítás szükséges, de feltételezem, hogy ezen már túlvagy.
A bővítmények között HTSP-re keresve így jelenik meg:
A plugin beállításait az Eszközök -> Beállítások -> Mind alatt tudod megtenni, de ugyancsak érdemes a HTSP-re szűrni:
-
-
-
Male
nagyúr
Jól hangzik ez is
Nem értem ezt az irányt. Egyfelől megnehezítik / bizonytalanná teszik az átkapcsolhatóságot a szabvány kialakításakor, másfelől meg lespórolják a bemeneteket.
Egy ideig az asztalon dugdostam át a kábeleket emiatt, ami működő megoldás, csak ronda, macerás, és gondolom nem tesz jót az eszközöknek sem ( hogy ne a csatijuk menjen szét, toldókkal volt itt az asztalon, de elektronikailag se gondolnám előnyösnek, hogy napi szinten megy a cserélgetés )... de úgy tűnik, hiába bármi, vissza kell térnem ehhez a módszerhez.
-
Mondjuk az "okos" box is idegörlő lehet. Engem a UPC doboza kerget őrületbe: Fizikailag ki kell húzni a HDMI-t, hogy az analóg kimenet életre keljen, és ki kell kapcsolni(standby) hogy visszadugás után újból feléledjen a HDMI port. Szóval lehte náld sem a hdmi kapcsoló a ludas, hanem az "okos" eszköz.
-
Male
nagyúr
Kár
Van egy 2x2-es HDMI Matrix switch-em, távirányítós... csak éppen váltáskor vagy lesz kép, vagy nem... a box képe vagy kikerül, vagy fekete képernyő, vagy torz színek. A gépnél ugyan ez, megfejelve azzal, hogy a win többnyire nem is észleli a váltást. Most ki-be kapcsolgatom mindig, így többnyire működik, még csak egyszer lettek a torz színek... viszont azon utána a kábel kihúz-visszadug se segített, le kellett kapcsolni a projit, aztán vissza (amit ezek nem szeretnek túlzottan).
azbest: Ilyen is volt... box-al kép sehol, talán a HDCP okozott gondot, nem tudom.
-
-
-
Kernel
nagyúr
Valóban csak annyi, hogy 16 000 forintért belekukkantunk, utána kiderül, hogy ezek a dolgok egyáltalán nem úgy működnek, hogy relével belebarkácsolunk, ami már önmagában is kicsit komolytalan.
Ha én ilyenbe belekezdek, akkor már megoldom full elektronikusan, nem ilyen relés villanyszerelő módszerrel, ami többféle problémát is felvet.
Ezeknél van egy infravevő, aminek a jelét egy processzor dolgozza fel, ami általában I2C vagy egyéb digitális buszon kommunikál a kapcsoló IC-vel. Főleg már egy 3 portos eszköznél.
2 portosnál még előfordulhatna, hogy beépítenek egy olyan IC-t, amit előbbi hozzászólásomban linkeltem, ahol csak logikai 1 vagy 0-ból áll a vezérlés, de a tapasztalat azt mutatja, hogy még az ilyet is szeretik megbonyolítani manapság. Pontosabban a tervező nem arra gondol, hogy a Prohardveres fórumozók kedvére tegyen, simán csak olcsó legyen a gyártás, "cseppentett" processzorral stb.
Szerintem teljesen felesleges volt ilyen javaslatokba belemenni, aki ért hozzá, nem kérdez fórumon, hanem megoldja. De itt semmi jel nem utalt arra a hozzászólás szövegében, hogy szakemberrel "állnánk" szemben.
Az viszont oda volt írva, hogy átkapcsolókkal már eleve nem is akar kísérletezni, tehát nem is ez volt a kérdés.
Amellett könnyű ilyen ötleteket lefirkantani, csak épp a reális megvalósíthatóságot továbbra sem érzem mögötte, akkor meg mi értelme nagyokat mondani... (tehát nem azt mondom, hogy lehetetlen, csupán az életszerűséggel van egy kis gond).
Próbáld ki, dokumentáld, úgy tedd közzé, akkor talán jobban átérzed, hogy miért nem kellene levegőbe beszélni.
De a távirányítót beépíthetjük a box-ba, és mikor bekapcsolódik, mindég a saját bemenetére kapcsolja a HDMI switch-t.
Viccnek ez is jó volt. Gondolom, a távszabályzóra is ráteszel egy relét, az a biztos.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16370 üzenetére
nekem nem tűnt fel még... viszont a tvheadend lehet kicsit bugos, mert vlc-vel rákapcsolódva előfordul a dvb-t tunerjeimmel, hogy csatornaváltáskor rossz pid-eket válogat össze. Látom az ablak fejlécén, hogy másik csatornán futó műsor van kiírva, mint amit választottam. Szóval lehet valójában a tvheadendben van valahol hiba... régen és a legfrissebb verzióval is megesik.
-
válasz
Kernel #16367 üzenetére
Oké, akkor legyen egy kapcsolóelektronikás. Csak annyi a dolgunk, hogy belekukkantsunk, és megnézzük hogyan vezérli a kapcsoló IC-t. Mázli esetén könnyen átvesszük az uralmat. De a távirányítót beépíthetjük a box-ba, és mikor bekapcsolódik, mindég a saját bemenetére kapcsolja a HDMI switch-t.
Persze ez már inkább az elektronika(szét hekkelése) témába tartozik mint ide.
Ugyanakkor lehet találni olyan dobozt ami nem jön zavarba a "standby" eszközöktől. Legalábbis a "The Oppo HM-31 is simple to use and its auto-switching feature can handle the trouble usually caused by an "always-on" device." erre utal.
-
tt124307
tag
válasz
szuszinho #16371 üzenetére
HTSP plugint kell telepítened és konfigurálnod a VLC alá. Windows esetén letöltöd a file-t és bemásolod a VLC plugins könyvtára alá, Linux esetén fordítanod kell magadnak, de nem egy nagy művészet.
-
tt124307
tag
-
szuszinho
őstag
Megjött a MyGica T230. Openelecen hamar sikerült is beüzemelni Digi kábellel. Hogyan tudom belső hálón megosztani az adást laptopra, telefonra?
-
Kernel
nagyúr
Ilyen, ma már igen elavultnak számító megoldással mondjuk még nem találkoztam, mindenesetre látható rajta a nagyfrekvenciás kiképzés, árnyékolt vezetőfóliák, amit relével nem egyszerű megvalósítani, az érintkezők közötti szórt kapacitások miatt.
Vannak természetesen antennarelék, de ott általában csak egy melegpontot kell kapcsolni, azt nem olyan nehéz megoldani, minőségi kivitelben.
De ez még mindig csak egy tolókapcsoló, a másik fórumozónak ajánlott relés megoldás realitása lenne inkább érdekes.
Nem antennarelével, hanem minimum 8 szál vezeték áthallás nélküli, minőségi kapcsolásával (3 érpár adat, 1 érpár órajel).
-
válasz
Kernel #16364 üzenetére
Akkor mi van azokban ami egy tolóapcsolóval, vagy sorkapcsolóval működik? Nem szedtem szét még ilyent, de tippem szerint egy mezei kapcsolónál több elektronika nincs benne:
Lehet nem olyan paraméterekkel rendelkezik, mint amit a szabvány megkövetel, de a gyakorlatban működik.Reléből is lehet kapni több áramköröst, olyant is ami akár több GHz-ig átvisz(50, és 75 ohomos impedanciával).
-
Kernel
nagyúr
Nem tudom, melyik mechanikus átkapcsolóra gondoltál, de HDMI-t nem lehet mechanikus kapcsolóval, illetve relével közvetlenül kapcsolni.
Eleve négy érpár, szimmetrikus jelátvitel, nagyfrekvencia, plusz még a segéderek, DDC stb.
Alábbi rajzon például csak a négy érpár szerepel, integrált félvezetős kapcsolókkal:
Például ezzel már lehet HDMI-t kapcsolni.
-
99,99% hogy nincs ilyen. Valami automatizmus kellene mint pl. ez.
Viszont csak akkor ugrik tovább, ha áramtalanítod a box-ot (standby nem jó). Vagyis ehez is ugyanúgy fel kell álni, és odamenni.
Vagy jó mélyen a zsebedbe nyúlsz, és egy távvezérlőset veszel + egy tanítható/programozható távirányítót.
+1 barkácsolsz: Veszel egy mechanikus átkapcsolót, és építesz bele egy kis relét, amit digiboxról kapja a tápot. Mikor bekapcsolod a box-ot, meghúz a relé, átkapcsol A-ról B-re. Mikor standby-ra (ki)kapcsolod a box-ot, a relé elenged, visszakapcsol A-ra. -
Male
nagyúr
Sziasztok!
Talán lesz tippetek: Digikábelhez keresek boxot, ami még egyszerű, a bonyolítás: HDMI bemenetének is kéne lennie. Ha bekapcsolom, akkor a saját jelét tolja ki HDMI-n, ha kikapcsolom ( vagy váltok a bemenetre, végülis mindegy ), akkor pedig a HDMI bemenetet kéne továbbítania a HDMI kimenetére.
Létezik egyáltalán ilyen?
(a probléma, amit meg kell vele oldanom, hogy projira kötném, amin csak egy HDMI bemenet van, és a box mellett a gépet is rá kéne kötnöm... vettem már egy HDMI Matrix switch-et, de szívás használni, egyik barátomnál van sima HDMI kapcsoló is, de azzal se működik rendesen a dolog, szóval nem kísérleteznék ilyenekkel tovább)
-
azbest
félisten
ha kifejezetten analógra vagy előfizetve, akkor lehet, hogy addigra kapsz tőlük egy boxot:
http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/tv/digitalis-leszek"Egy darab ilyen digitális jelátalakító eszközt díjmentesen biztosítunk, melyet 2015. július végétől szeptember végéig postai úton küldünk el számodra.(1) Ha több hagyományos képcsöves TV-készüléked van, akkor mindegyikhez rendelned kell egy-egy médiakonvertert.(2)
alul pedig
"1) A jelátalakítót 2015. júliusától díjmentesen, futárral küldjük ki a számlázási címedre. A kiszállítás pontos időpontjával kapcsolatban a Magyar Posta munkatársa fogja veled felvenni a kapcsolatot. A médiakonvertert szakember segítsége nélkül, csak a TV készülékedhez kell csatlakoztatni a csomagolásban található útmutató alapján.
2) Jelátalakító rendelési igényedet augusztustól a Magyar Telekom hálózatából díjmentesen hívható 1412-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon adhatod le vagy üzleteinkben, weboldalunkon megvásárolhatod."
-
nfsu17
veterán
ha valóban kódolatlan, akkor kb. mindegy mi a STB, csak tudja a DVB-C-t.
tehát a digikábel felhasználóit is meg lehet innentől kezdve kérdezni.
én megvárnám az átállást és utána vennék valamit.
csak mert most inkább kódolt (conax), mint kódolatlan. Max csak pár csatorna jön kártya nélkül. -
Misi 007
őstag
Köszi az infókat, megpróbálok kérni akkor egy másik winyót.
A Samsung hibátlan, de ezt írtam is, PC-n nem produkál hibát, TV-re kötve is hibátlanul játszik le bármit. -
Gabesz87
veterán
Én egy másik topicban szinte szóról szóra ugyanezt a kérdést tettem fel
Szóval engem is érdekelne a válasz. Kinéztem párat, csak nem tudom melyik jó, melyik használható a Telekom kábel TV-vel 100%-osan. ITT vannak az általam kinézettek.
-
fo_di
őstag
sziasztok,
kaptam egy levelet a telekomtól, hogy az analóg kábeltv helyett kódolatlan dvb-c-re váltanak. valakinek van tippje, hogy milyen dvb-c set top boxot lenne érdemes venni? (max 15k-t szánnék rá)
valamint pc-hez milyen tunert lenne érdemes dugni? az astrometa tunert látom, hogy tud dvb-c-t elvileg, akkor használható is lenne a telekomnál?
köszi -
-
nfsu17
veterán
válasz
Misi 007 #16352 üzenetére
tudtommal ez egy ali chipes cucc, nagyon hasonló van nekem is, csak szerintem régebbi és más gyártó.
szóval nekem van 2 db látszólag teljesen egyforma LG 320GB-os 2.5"-os külső hdd-m.
Aztán belül meg tök mások, az egyik szeret gyakran parkoltatni fejet, a másik kevésbé.
Az egyikben wd a belső hdd, a másikban nem tudom.
Egy szó mint 100, csak az egyiket szereti a STB, a másikkal csinál érdekes dolgokat. Beletekeréskor újraindul, van hogy a felvételt sem vette fel végig, lejátszás leállításakor újraindul, stb.
Ez a hdd volt az, amelyik gyakran parkoltatta a fejet. Most a másikkal szinte teljesen jó a cucc, csak nagyon elvétve jön elő ez a hiba, míg a másikkal szinte naponta. Szóval nagyon nem mindegy a hdd fajtája.
Amúgy a dune-nek meg mindegy milyen a hdd, az kevésbé kényes erre. -
Kernel
nagyúr
válasz
Misi 007 #16352 üzenetére
USB3 tud érdekes dolgokat produkálni. Épp ma volt szó róla másik topikban, hogy USB3 pendrive-ra másolt Windows telepítő elindul, utána nem találja saját magát.
USB2 pendrive-ról rendesen működik ugyanaz.
A linkelt eszköz USB 2.0 támogatással rendelkezik. A kompatibilitás egy dolog, legfeljebb a gyakorlatban mégsem működik.
-
Misi 007
őstag
Az létezik, hogy, egy Amiko Mini HD T2/C, nem bír el egy USB 3.0-ás, 2,5-es, Samsung S2 Portable 3 HXMU050DA 500 GB-os külső winyót?
Konkrétan bármilyen videó lejátszásába kezdek bele, fogja magát és random újraindul.
Valamikor el se tudom kezdeni lejátszani a videót, mert még mielőtt kiválaszthatnám, már újra is indult.
További érdekesség, hogy van a STB menüben sebességteszt, ott azt írja, hogy lassú a winyó ami elég érdekes egy 7200-as pörgő amúgy hibátlan merevlemeznél.
Felvenni is csak úgy tudok rá, hogy ha vagy ötvenszer rányomok a felvételi gombra, de legalább az így elkészült HD felvétel hibátlan lesz és több mint fél órányi rögzítés után se indul újra.
Jelenleg a legújabb firmware van rajta, de már többször frissítettem és nem oldotta meg a problémát.
Valakinek van valami ötlete esetleg? -
korcsi
veterán
válasz
azbest #16347 üzenetére
VLC:
"
Digital broadcasting:
The selected digital tuner does not support the specified parameters.
Please check the preferences.
Your input can't be opened:
VLC is unable to open the MRL 'dvb-c://frequency=176000000:modulation=256QAM:srate=6875000'. Check the log for details.
" -
azbest
félisten
válasz
MaCS_70 #16348 üzenetére
lsusb, dmesg parancs kiadja linux alatt, hogy mit lát belőle a gép és mit próbál kezdeni vele. Mondjuk lehet jobb ezt a raspi topicban kitárgyalni, mert itt a végén meglincselnek minket a windows pc felhasználók
Egyébként, ha az openelec 5.95.2 -t próbaképp felteszed egy kártyára és ssh-t bekacsolod, unofficial addonból felteszed a tvheadend-et, ott hamar kiderül, hogy kezeli -e bárhogy, mert openelec eleve úgy van összeállítva, hogy kb mindent kezeljen, ami éppen kezelhető linux alól. Ha csak tévézni kell, akkor kész is vagy. Ha általánosabb rendszerrel használnád, akkor meg már tudod, hogy egyáltalán van-e esély rá
-
azbest
félisten
Arra én is kíváncsi lennék hogyan kereshetek totalmediában dvb-c -t mert nem láttam beállítást rá. Bár igaz, nem próbáltam úgy, hogy csak bedugtam a kábelre, hogy talál -e dvb-c -t.
Mondjuk most, hogy már tudom a dvb-c mux-ok paramétereit VLC-vel rá tudok próbálni este, hogy kezeli -e win alól.
-
tt124307
tag
válasz
korcsi #16337 üzenetére
Igen, 3.19-es kerneltől benne van a kernelben, előtte bele kell fordítani media build-del. Próbáltam raspbianon, de nekem nem akart elsőre-másodikra lefordulni / befordulni
, időm meg nem volt akkor éppen tovább kísérletezni. Én nézem a raspbian-t, de RPI B-re még mindig csak 3.18-as kernelt látok, talán RPI 2 esetén van / lehet kint a 4-es kernel. Akkor meg lehet, hogy inkább orange pi-vel lenne érdemes próbálkozni, azon mégiscsak gigabit ethernet interfész van és van alapból sata interfésze is.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16335 üzenetére
Sikerült belőnöm Raspbian alatt is, 4.0.valahanyas aktuális kernellel. Ott van egy olyan bibi, hogy egyszerre csak a tuner egyik módját látja, ahogy (#16335) korcsi mutatta.
A w_scan -fc kereséskor viszont ment a dvb-c keresés. Utána a tvheadend is dvb-c részt látta. Valamit olvastam, hogy talán a kernelnek kell az I2C_MUX modul vagy opció fordításkor, hogy mindkettő látszódjon egyszerre. De nem ástam bele jobban magamat. Az openelec 5.95.2-vel látszott mindkettő nekem is.
Kicsit bénáztam a symbolrate értékével, mert lehagytam sok nullát a végérőlDe aztán meglettek a muxok és működik. Az idle scan-t ki kellett kapcsolni, mert amellett volt hogy a csatornák nevét sem tudta rendesen kiolvasni.
-
korcsi
veterán
Erről tud valaki valamit?
-
tt124307
tag
válasz
djnice #16326 üzenetére
Mygica T230 Raspberry Pi B-n OpenELEC (5.0.8) alatt alapból, minden különösebb hackelés nélkül szépen, stabilan működik. Raspbian alatt (3.18-as kernel) én nem tudtam működésre bírni, HTPC-n ubuntu 14.04 LTS alatt ugyan működik, de nagyon megbízhatatlanul, jellemzően naponta kellett az USB portot resetelni.
-
korcsi
veterán
CrazyCat drivere:
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16318 üzenetére
Windows alatt próbáltad a mygica t230-at?
A driver ami települ az T/T2/C stick -nek mondja magát. Egy probléma volt vele: a windows egy hibakódot jelezett, de attól függetlenül felkerült és felismerte a tunert. Két dupla monitoros gépen is próbáltam win7 pro 64 bit alatt. Hmm érdekes, nem tudom hogy a 2 monitoros mód hülyítette-e a telepítőt vagy hogy régen volt a win újraindítva, most simán végigment. Most épp frissen újraindítva használom és csak egy monitor van aktiválva.
Megnéztem a August DVB-T210 driverét is, pont ugyanaz a verzió van a honlapján, mint a cd mellékleten. Ennek a v2 változata elvileg pontosan a mygica t230.
Szóval a lényeg, hogy win alatt mintha csak a dvb-t részét látnák a programok. SmartDVB és mediaportal szerverrel próbáltam volna csatornakeresést.
Linux alól néztem 4.0.5-ös kernelű openelec 5.95.2 alól sima raspberry pi-vel és ott látom a C és T részét is. Most épp csak ez a linuxos eszköz szabad ilyen próbáraOpenelec alatt meg nem nagyon van kereső tool, tvheadend-et raktam csak fel, ami meg kicsit konkrétabb beállításokat vár. Mondjuk lehet megnézem az osmc-t hátha az is friss kernelű, ott segédprogikat is fel tudok rakni hozzá.
Szóval most kicsit megakadtam, hogy a dvb-c -t vajon mivel tudnám végigkerestetni, hogy egyáltalán van-e bármilyen mux. Mivel analóg tv van 3play miatt aktiválva a telekomos nethez, így elvileg rajta lehet kódolatlanul az analóg minimál csomag tartalma, mert erre váltják elvileg a nyár végére. De még nincs kinn az az ászf sem, amiből frekvenciát puskázhatnék, szóval kerestetnem kéne valamivel a csatornákat.
Win alatt egyébként a totam media 3.5 egészen jónak tűnt, lekerestem vele a dvb-t csatornákat, mindent megtalált. Működik. Aztán amikor SmartDVB alatt nézelődtem és átváltottam másik bemenet pluginre (bdas) attól merevre fagyott és újraindult a gép. A sima bda pluginos bemenet viszont jól működik. Próbáltam benne a tool menüben egy rf scan-, amiről nem olvastam el hogy mi, de érdekesen hangzott, na az is fagyasztotta a gépet. Egy ilyen újraindítás után a totalmedia arcsoft codec-je hiányolt egy dll-t, ami neten keresve jellemző rá. Mivel nem tervezem ezt használni így inkább töröltem a totalmediát. Az előfizetős adásokat úgysem kezeli.
szerk:
(#16331) korcsi
no közben míg írtam meg is válaszoltad nagyrésztAkkor win alatt nem erőltetem. Érdekességképpen valamelyik pinnacle t/t2/c tunernél is azt olvastam, hogy hivatalosan nem támogatja a C-t, csak mivel a T2 és a C nagyon sok dologban egyezik, ezért linux alá megcsinálták a drivert. Valószínűleg ezért írják oda hozzájuk, hogy nagy bitsebességű C -vel gondjuk lehet. Az AstroMeta kapcsán is olvastam ilyesmiről C kapcsán. Meghaladja a T2 specifikációit a C2 és emiatt néhány extrém esetben sok neki a feladat.
(#16330) vape1
Nincs (még?) AstroMeta tunerem, szóval nem tudom összehasonlítani őket. Még az sem biztos, hogy kábeles digitális tévém van, a telekom ilyen irányú kavarásán múlik, hogy van-e vagy lesz-e nálam.
-
azbest
félisten
válasz
envagyok #16327 üzenetére
T/T2/C tunerből van egy-két fajta, amit kínából relative olcsón megkapni:
Az AstroMeta tunert már többen is használják, van sok kommentje is [link].
Az előbb emlegetett Geniatech MyGica T230 -at meg innen rendeltem [link].
Win alatt gondolom mindkettő jól mehet, linux alatt nem biztos, hogy minden teljesen tökéletes. Az elsőnek linux alatt nincs még dvb-c támogatása.
Ha dvb-t2-es tunert keresel, akkor ne tévesszen meg a R820T2, mivel az nem támogatja a T2 módot, csak egy újabb változatat a R820T chipnek. Szóval ez csak a sima T -t támogatja.
-
Sajnos régi problémámmal vagyok kénytelen zargatni a T. Társaságot.
Több USB-s stick sikertelen kipróbálása után ismét/változatlanul olyan típust keresek, ami
- megy Raspberry-vel (OSMC)
- megy PC/Kodibuntuval
- lehetőleg itthon megvehető.A további hülye kérdéseim akkor következnek, amikor lesz egy olyan stickem, amit látnak az adott rendszerek.
Köszönettel: MaCS
-
korcsi
veterán
-
-
Tudnátok ajánlani olyan programot ami kielemzi egy mux felvételét? El van mentve fájlba egy pár perces rész az egész mux-ról. Meg kéne kuksiznom, hogy az adott mux tartalmaz-e EPG-t, és ha igen, akonk mi van benne.
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Technisat cablestar combo hd ci tunert szeretném használni invitel dvb-c-n. A csatornák egy részét megtalálja de nem mindet. Tudnátok segíteni, hogy mik a pontos paraméterek amiket meg kell adni?
-
Kernel
nagyúr
válasz
SlyChocolate #16309 üzenetére
Tudja a PIP-et, de szimpla tunerrel csak egy multiplexen belül tudsz választani másik műsort. Amit linkeltél, az is szimpla tuner, csak többféle demodulátort tartalmaz.
De mivel egy tuner, egyszerre csak egy frekvenciára hangolható.
Én két USB-tunert dugtam a gépbe, így már szabadon lehet váltogatni. De ez csak DVB-T.
-
Gróf...
aktív tag
válasz
SlyChocolate #16309 üzenetére
Hogyhogy nem tudtad?
Ajándékba kaptad?
Miféle? -
SlyChocolate
senior tag
Én is köszönöm a válaszokat.
Épp most tettem fel a DVBViewer-t
Ami fényévekkel jobb mint a tunerhez kapott progi csak ajánlani tudom.
De tényleg!
Egy kis kiegészítés.
Most néztem...ez tudja a PIP-et!
Bakker nem is tudtam, hogy ezt is tudja a kinai "csoda" tunerem... -
Kernel
nagyúr
válasz
#33253120 #16306 üzenetére
VLC-t még csak DVB-T-re használtam, úgyhogy nem tudom, de próbáld meg:
Közszolgálati multiplex:
Frekvencia: 121 500 kHz (HD)
Vagy: 128 500 kHz (SD)Szimbólumsebesség: 6000
Moduláció: 256-QAMTöbbi multiplexen 6000 helyett 6900. Példának a kereskedelmi RTL stb:
362 000 kHz
Többit ebben a fájlban a digitális kiosztásnál találod:
http://digi.hu/sites/default/files/ASZF/e_melleklet_ktv_csatornakiosztasok_3.pdf
-
azbest
félisten
Ja ott az mk808b plus 4 magos amlogic soc-os készülékre gondoltam. Úgy láttam a geekbuying fórumon, hogy nem hivatalos openelec port tán van rá. Az alá pedig elvileg tvhedend is tehető. De tisztán ubuntut nem láttam, bár nem olvastam végig. Multiboot-ot meg akarják csinálni, úgy ahogy az odroidon van.
-
azbest
félisten
a kernelben nem látom nyomát a r820t2-nek, ha megegyezik a simával, csak akkor működhet. It9135-ös, r820t a legelterjedtebb. A kombó tunerből az r828 is működhet dvb-t módban, de a C/T2 még úgy tudom nem tökéketes. Van teljesen más fajta geniatech t230 is kombóban, ami állítólag szintén megy linux alatt.
Nézegettem én is azt a stick-et, csak nem tudom linux feltehető-e rá.
-
GIJoe
addikt
-
azbest
félisten
A napokban telepítettem raspberry pi2-re raspbian (2015-05-05) rendszerre tvheadend 4.0.4-et. 5 tuner (aktív hub) + kártyaolvasó és eddig teljesen jól viselkedik, nem volt leállás.
A tvheadend-ben is van már transcode-olás. Csak lehet fordításkor be kell kapcsolni ffmpeg-static -ot. Nem próbáltam még, de a streaming profile részen elvileg be lehet állítani. Arm proci erőből nem valószínű, hogy menne. Ha sikerül a h264-es transzkódolást raspberry-re megoldaniuk, az működhet valós ídejű újratömörítéssel.
HEVC/H.265 kapcsán esetleg az Amlogic S805 körül nézd meg (pl odroid c1-et). A lejátszást támogatja fhd-ig, az encode-ot nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged