- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Magyarított Android alkalmazások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JEEMBO
aktív tag
Én is kérdeznék:
Az Ariva t650i-nél, az-az kb. 10k-nál olcsóbban tudtok Youtubos DVB-T vevőt?
-
Kernel
nagyúr
Egy TV attól HD-ready, hogy 1080 soros full HD bemenőjel feldolgozására is képes, csak a kijelzője kisebb felbontású.
Így egyrészt emiatt sem kell foglalkozni vele, másrészt a boxok kimenete többféle felbontásra állítható. De célszerű 1080p esetleg 1080i-re, amelyik jobban mutat a TV-n. Egyik esetben a box végzi a deinterlace eljárást, másik esetben a TV.
50/60 Hz választható, de a PAL TV-adás 50 Hz, ezért 50 Hz-re célszerű állítani a kimenetet is, hogy simább legyen a mozgásmegjelenítés.
720-ra nem nagyon érdemes állítani, amennyiben 768 soros a kijelző, mert akkor a 720 soros átvitel feleslegesen szűkíti a keresztmetszetet. A HD-ready TV leméretezi magának az 1080 soros jelet is, így ez nem probléma.
Tehát ennyit az elméletről, gyakorlatilag viszont részemről nem ismerem azokat a gépeket.
-
naja
aktív tag
Sziasztok! Olyan asztali média lejátszót és/vagy set-top-boxot keresnék, ami DVB-T mellett DVB-S-t tud fogadni. Ha lehetne rajta netezni, ne-adj-isten Skype-olni, az meg aztán végképp szuper lenne. Conax modul fogadása nem szükséges.
Előny lenne, hogy könnyen használható fajta legyen, nem valami túlbonyolított dolgot keresek.Tudni illik még, hogy egy normál HD televízióra lesz rákötve. FullHD adást ezek tudják lefelé konvertálni? Vagy nem kell ezzel foglalkoznom?
Elnézést ha nem a megfelelő helyen teszem fel a kérdést, de nem találtam alkalmasabbat.
Ilyeneket találtam:
http://muholdvetel.superwebaruhaz.hu/item/111799
http://muholdvetel.superwebaruhaz.hu/item/88068
http://muholdvetel.superwebaruhaz.hu/item/132525
http://muholdvetel.superwebaruhaz.hu/item/111869Ezek közül ajánlanátok valamelyiket?
-
wassermann
Topikgazda
Ha mindenképp akarod az analóg csatornákat is, olyanokat keress, hogy legyen benne "hybrid tuner". Ezekben van analőg csatorna vételére alkalmas elektronika is.
Szóba jöhetnek még az SDR-funkcióra képes (software defined radio) cuccok is, de annak a használatához, tényleg profinak kell lenni... -
Kernel
nagyúr
Analóg adást ezek nem fognak és nem rögzítenek, nem digitalizálnak. Így ilyenben kár is gondolkodni.
Lényegében csak a bejövő digitális adatfolyamot rögzítik, átkódolás nélkül, arra viszont bármelyik megfelel. Esetleg a hangminőséggel lehet probléma az olcsó boxoknál, ami már korábban részletezve lett a fórumon, emiatt célszerűbb ALi-chip felé orientálódni.
-
komzs
tag
Segítséget szeretnék kérni dekóder vásárlásban!
Van egy Samsung 40d5720 tv, ami az ingyen fogható 7 digitális adást sajnos felvenni nem tudja -Nincs PVR.
Legegyszerübb megoldásnak egy HDMI-s box vásárlását tartom.Kérlek adjatok tanácsot ár-érték arányban mely készülékek jöhetnek szóba, ami jól kezeli a műsor felvételt.
Látom van 10eFt alatt is dekóder, de ha 20-25 ért sokkal jobb választás van, akkor az is érdekelne.Kábeles Tv szolgáltatásunk van ANALÓG adással...láttam 2 tuneres vevőegységet, ha ez kezelné az analóg jelet is meg az antennáról jövő digitális jelet is és fel is venné azokat usb-re, annak örülne Fater a legjobban. Hiányzik neki a Videófelvevő, ezt akarom kiváltani ezzel.
A tv mögött van a wifi router, a LAN kapcsolat is lehetséges, de a tv SMART tv, azon szoktuk használni a Youtube-ot...
-
csendes
addikt
válasz
repvez #14290 üzenetére
Mire jó a dual DVB-T tuner, ha nincs se beépített Conax, se CI csatlakozó (SD/SDHC kártyaolvasója van)? Milyen lehet a firmware/szoftver támogatottsága és bővíthetősége az itt olvasható vásárlói vélemény alapján [link]?
Ha csak a szabadon fogható DVB-T adások kellenek, akkor ezt érdemes átnézni: [link][link]. Ha kell a Conax kártyaolvasó, akkor 9000 Ft-ért van ilyen DVB-T STB és amellé olyan médiaplayer-t teszel, amilyet akarsz, pl. a hardverapro-n hirdetnek 4.2-es androidos asztali dobozt (Quad Core, 2GB RAM-mal, LAN,WLAN, Bluetooth) 22500 Ft-ért, és a kettő együtt még mindig olcsóbb, mint amire hivatkozol. -
Kernel
nagyúr
válasz
JEEMBO #14288 üzenetére
Az lehet ennek a titka – és azért nem lehet ilyenkor RGB-re állítani – mert YUV állásban leadja az SD-kompozitjelet a SCART 19-es pontján, miközben az RGB-kimeneteken YUV jön ki, aminek lehet állítani még a HD felbontását is.
Közben egyébként az SD kompozit is váltakozik, de az csak két állapot között: 25/50 vagy 30/60 Hz függvényében PAL vagy NTSC lesz.
Így kissé ellentmondásosan, de YUV állásba kell váltani a kompozitjel alkalmazásához is.
Ha viszont RGB-re kapcsolunk, akkor az SD RGB veszi át a YUV helyét, valamint a TV részére aktiválódik még egy RGB-kapcsolófeszültség is a 16. lábon.
Már csak az nem világos, hogy a monitorod D-Sub RGB bemenete hogyan tud működni a YUV-jellel, ami elvileg Y Pb Pr komponensekből áll. Ezt szokták YUV-nak is mondani (most mellékes, hogy helytelenül).
Itt van egy SCART-YUV elnevezésű csatlakozó, amit DVD-lejátszó és TV között lehet például alkalmazni:
Fentihez hasonlóan összedobtam egy kábelt, SCART-ra forrasztottam három RCA vezetéket, az RGB-kimenetekre, amivel a Wayteq SCART kimenetéről a monitorom Y Pb Pr bemenetére csatlakoztam. Lőn világosság, működik az analóg HD-kimenet.
Csakhogy ezen a monitoron van Y Pb Pr bemenet. Előzőleg a D-Sub RGB-re csatlakoztam, valamint a H-V szinkronbemeneteket a kompozitra kötöttem, úgy nem működött.
-
repvez
addikt
válasz
JEEMBO #14289 üzenetére
az evolves boxban lévő 500 MHz Realtek 1185DD csipre gondoltam ,mert egyenlőre az tünik befutónak,amig nem találok jobb alternativát ami többet vagy jobban tudja ezeket a tulajdonságokat.
De mivel nem volt alkalmam még tesztelni ilyen eszközöket igy nem tudom mire elég ez az 500mhz netezés és vagy filmekhet. -
JEEMBO
aktív tag
válasz
repvez #14285 üzenetére
RT5370-ről nem tudok sokat mondani. Évekkel ezelőtt próbálgattam. Itt van néhány gyártói alternatíva:
RT5370FLAC? Az "Ariva_T650i_manual_EN_v1.pdf" manual 26. oldala azt mondja, hogy:
"In this tab you can support a number of popular formats of music files, such as MP3, FLAC or OGG."
Persze nyílván mindent ez sem fog tudni... -
JEEMBO
aktív tag
válasz
Kernel #14287 üzenetére
Valószínű, hogy komponens üzemmódot aktivál az YUV a SCART-on is, ha nincs kivezetve külön RCA-ra, s ez is ebből fakadhat (Video Bandwidth SD:5.0MHz(-3dB),HD:30MHz(-3dB)):
"If you are using a component cable connection, then for the majority of television sets we
recommend a resolution of 720p (50Hz) or 720p (60Hz), depending on your television set, and
the YUV video out. Note: if you change the video out to RGB, no video signal will be output over
the component connection!"
Forrás 23. oldal:
http://www.ferguson-digital.eu/en/download/func-startdown/1655/
Amúgy tényleg kiviszi az 1080p@60Hz-et is... -
Kernel
nagyúr
válasz
JEEMBO #14284 üzenetére
A Wayteq-menüben ugyanúgy szerepel a YUV, de attól még az csak SD-kimenet, méghozzá kompozit állásba teszi a TV-t. RGB-állásban pedig RGB.
Tulajdonképpen az lenne furcsa, ha HD-jelet adna ki, hiszen attól kifeküdne egy képcsöves TV. Miközben az emberek épp TV-hez vásárolják, nem monitorhoz.
Monitort kétfélét is próbáltam rá, az egyik meglehetősen mindenevő: [link]
Kábelt az előzmény szerint kötöttem be. Beállítottam YUV, majd RGB-re is, de semmi. De ez nem is meglepő, csak a biztonság kedvéért ellenőriztem, miután nekem a konyhában erről megy a CRT TV, ami nyilván nem menne, ha HD-jelet adna ki a SCART.
-
repvez
addikt
válasz
JEEMBO #14284 üzenetére
Megnéztem ezt a típust is,de Netre is csak ugy tudnám kötni,ha külön veszek hozzá wifi sticket ami lefogná az egyetlen SB foglalatot ,ihy más eszközt nem tudnám hozzákapcsolni,fájl típusokban se támogatja a flac kiterjesztést ,pedig van néhány albumom abban.
Nekem inkább a netes funkciók számítanak,mint a TV,de az is legyen benne néhány müsor miatt (forma1)Egyéb negativ észrevétel a realtek chipről az elavultságon kívul ami a használhatóság rovására mehetne tud valaki?Mert pénteken lehet megejteném a vásárlást. ha addig nem találok jobb altelnatívát .
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
JEEMBO #14283 üzenetére
T650i manual:
http://www.ferguson-digital.eu/en/download/func-startdown/1651/
18. oldal:
"If you are using a SCART connection, then for the majority of older television sets we
recommend setting the video out to YUV. If your television supports RGB, then activate this
option in order to obtain better image quality over the SCART connection."
Szóval ezek szerint (is) tudja a monitor számára ehető "YUV"-ként becézett jelet....
Már csak ócón (max.6500) kéne egy jó, szóval, ha van 5let, várom.Ez (#14263) repvez Úrnak nem felelne meg amúgy (kb. csak böngésző nincs benne...)?
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
JEEMBO #14282 üzenetére
Bocsi, van, de 6000 körül jobban tetszene:
http://www.ostelsat.hu/dvb-t_vevokeszulek_ferguson_ariva_t650i_A99312.htm -
JEEMBO
aktív tag
válasz
JEEMBO #14260 üzenetére
Hali!
ALI M3801 chipre melyik FTA vevő épül még?
Ez tetszene olcsón WLAN támogatással, de nem kapható itthon:
http://www.ferguson-digital.eu/en/terrestrial-tv/419-ariva-t650i.html
https://www.youtube.com/watch?v=Dm23F2z-LJEÜdv!
-
Multibit
nagyúr
-
dariferi
csendes tag
Szép napot!
Olyan DVB-T vevőt keresek ami Conax kártyaolvasóval rendelkezik, és támogatja film nézésénél a megszakított lejátszás folytatását a leállítás helyétől, fájlba mentve.
Ilyen pl. az Alcor HD 1500-ás eszköze, de az nem rendelkezik kártyaolvasóval.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Watt25 #14278 üzenetére
Úgy értem, hogy STB, televízió készülék, tuner kártya, külső vevő egység, stb.
Mint ahogy írtam, ez magánvélemény. Nem kell vele egyetérteni! Szeretem a szeparált dolgokat. Szerintem tök kellemetlen, hogy ha egy kombi készülék valamelyik részegysége használhatatlanná válik, a többi funkciójáról is le kell mondani, pl. a javítás miatt. -
Multibit
nagyúr
válasz
repvez #14276 üzenetére
1. Innentől ez már offtopic
2. Mindig is a célkészülékek híve voltam. Az én értékrendem szerint nem használhatók az "all in one" kütyük! Tehát digitális tévéműsor vételre teljes értékű DVB-T/C/S tunert kell venni, média lejátszásra teljes értékű mediaplayert, torrentre számítógépet vagy NAS-t, stb, stb. Tudom, ez nem olcsó mulatság. Vagyis nem én vagyok az embered
3. Mediaplayer-es topic -
repvez
addikt
válasz
Multibit #14275 üzenetére
és az elavult dolgon mit értesz? Mi az amit nem fog tudni és milyen hátrányban van a mostaniakhou,mert a Hdd beépithetőség és a torrentezés lehetősége elég ritkának tünik nekem a mostaniak közül 20k környékén.
Esetleg milyen másikat ajánlanál a modernek közül amivel dvb-t tv , médialejátszást és "ugymond smartositani " lehetne a tv-t, internetes böngészéssel beépitett wifivel? -
repvez
addikt
Erről van valakinek bővebb infója, mennyire éri meg .
-
golya87
őstag
Hello
Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de digitális kérdés:
Magyarországon BP-t kivéve van még valahol DAB sugárzás? (Mondjuk Miskolcon.)
Köszönöm a segítséget!
-
zichie
senior tag
válasz
wassermann #14268 üzenetére
A TBS tunerhez szerencsére linux driver van, a cég honlapjáról letölthető.
-
zichie
senior tag
válasz
wassermann #14249 üzenetére
Ilyesmi lenne jó dvb-c tunerrel digikábelhez. Nincs Raspberry Pi-m, de ha ez működne a TBS usb dvb-c tuneremmel, akkor beruháznék egy "málnára".
-
czupy84
csendes tag
Sziasztok! A héten vettem egy LG LA660s tv-t. Nekem jelenleg megfelelő lenne a mindig tv, csak kicsit bajban vagyok milyen antennát is válasszak. Helyileg a Budapest VII. kerületéről lenne szó, a Nagydiófa utcában egy tetőtéri lakásban lenne a tévénézés helyszíne.
Jelenleg nálam ez az antenna a favorit http://www.strong.tv/hu/products/accessories/dvb-t-antenna/srt.ant45
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Esetleg valami tipp?
Kültéri nem jöhet szóba mivel nincs lehetőség kintre szerelnem.
Köszönöm a segítséget és a válaszokat. -
Brazil20
újonc
Nekem olyan problémám lenne,hogy vásároltam LG SP 820 média lejátszót és a You Tube n szeretnék meghallgatni egy videó klipet és azt írja ki hogy a webböngésző tárhelye megtelt és nem nyissa ki az oldalt.
De nem tudom hogy hol lehetne ezt a tárhelyet kitörölni.
Valaki tudna segíteni. -
repvez
addikt
Létezik DVB-T set top box amiben van WIFI vagy LAN és Smart (android rendszer ) is 1080P-s támogatással 20k árhatárban ? ha igen melyik és hol lehet beszerezni ?
Köszi -
JEEMBO
aktív tag
Akkor ugye kb. 5800 Ft-tól van:
- TVSTAR T1030
- BluePanther BP8xx
- Evolve Arcadia
- Orion R800Ezek közül elvileg a BP-k Ali-sak. Van-e más Ali?
Megtudja-e nézni valaki, hogy a valamelyiknek van-e RGB / YUV opciója a menüjében?
Van-e még hasonló 1080p-s vevő 6000 körül?
Köszi! -
superg
senior tag
válasz
wassermann #14258 üzenetére
A monitor is ips lenne (pontosabban samu féle pls)
-
superg
senior tag
Hali!
Van egy felesleges monitorom meg digi kábelem.És most nem tudom mit tegyek
a. veszek egy STB-t hdmi kimentre rákötöm a monitort
b.eladom a monitort veszek inkább egy kisebb tv-t,dvb-c tunerral.
A minőség érdekelne,egy tv-nek jobb képe van?vagy a dvb-c tunerba is van valamilyen képjavító vmi?
Van valakinek véleménye?
Köszi. -
-
Multibit
nagyúr
Jól tudom, hogy ezeket az olcsó STB-ket (Alma, Amiko, Synaps, stb) csak EPG alapján lehet felvételre programozni? Hagyományos dátum/idő alapú programozás felejtős ezeknél. Mi a helyzet a drágább márkákkal/típusokkal (Technisat, Optibox)?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
golya87 #14251 üzenetére
A tuner egy ebay-ről rendelt kínai DVB-T stick, amihez van linux-driver (1800Ft, az rpi topikjában gumicukor89 ajánlotta). Az antennacsatlakozója "mikro", de adnak hozzá adptert, a képen az látszik. A váltás nem túl gyors, de bírható. Az antennám még nem végleges: de a Tv simán nézhető, ha elmennek a házigyártású drót biquad-antennám előtt, természetesen rövid időre szétesik a kép.
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #14249 üzenetére
Lenne pár kérdésem a cigis dobozodról.
Milyen tunert használsz?
Milyen kábellel van a tuner az antennához csatlakoztatva?
Milyen gyors a csatorna váltás nálad?
Szokott-e néha szemetesedni a kép, főleg közvetlenül csatorna váltás után?Köszönöm a válaszokat!
-
wassermann
Topikgazda
Barkácsolóknak! Ha a PC-den, mobilodon vagy tableten szeretnél TV-t nézni Wifi-hálózaton keresztül: nem igazán publikált, beépített DVB-T-szerver a cigisdoboznyi Rasberry Pi-ben:
Bővebben a Raspberry Pi saját topikjában, ITT
-
korfa
aktív tag
Valakinek van tapasztalata vlc-vel iphonera hls stremet előállítani élő adásbol?
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
Kernel #14242 üzenetére
Ezeknek a belinkelt Not Onlyknak is tök olyan a menüje, mint a T1030-asnak, gondolom azonos chipre épülnek.
Most, hogy így beszélünk róla, jut eszembe, hogy régebben egy Golden Media vevővel (Ali3329d) is ment monitoron a dolog... Igaz az SD-s, de emlékeim szerint ment a SCART -> VGA...
Ezen sem úgy látszik, mint a menüben (YUV/RGB), de valamit azért sejtet...
-
Kernel
nagyúr
válasz
krumplifejű #14243 üzenetére
Műholdvevő, vagyis parabolatényér és fej kell hozzá.
Hasonló formájú Technisat szerkezet létezik DVB-T tunerrel is, ahhoz szoba vagy tetőantenna szükséges. Mindkettő USB-n csatlakozik a számítógéphez és a gép végzi szoftveresen a videó dekódolását.
====================
Előző hozzászólásomhoz még hozzátartozik a teljesebb kép kedvéért, hogy olyan képcsöves TV-k viszont voltak az igényesebb, 100 Hz-es típusok között, ahol menüben az RGB átállítható YUV-ra, így például a DVD lejátszó Y Pb Pr kimenete csatlakoztatható hozzá.
Csakhogy az SD-ben értelmezendő, a PAL/NTSC DVD szabványnak megfelelően. Ezek a TV-k nagyobb felbontásra eleve alkalmatlanok.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
krumplifejű #14243 üzenetére
Ez egy USB-re csatlakoztatható műholdvevő, amihez kell parabola-antenna, fej, kiépítés, beállítás... - ha ennyire nem értesz hozzá, csak helyi szakemberrel történt egyeztetés után vedd meg!
-
krumplifejű
újonc
Üdv
Lenne pár kérdésem , nem nagyon értek hozzá de remélem vkinek már van ezzel a dologgal tapasztalata
ajándékba szeretném
http://www.computerstore.hu/50979 Technisat SkyStar USB HD ezt a terméket
kell-e hozzá antenna vagy csak elég usb-n keresztül csatlakoztatni ?
és milyen adókat lehet vele fogni ? esteleg van-e hasonló ilyen "gép" ami jobban megérnéválaszokat előre is köszönöm
-
Kernel
nagyúr
válasz
JEEMBO #14241 üzenetére
Ariva egy ritka kivétel lehet szerintem, amelyiken nem tiltották le a SCART-kimenetről a HD YUV lehetőséget, amit a processzor egyébként tud, de a nálunk kapható boxok többségénél csak SD-jelet engednek ki rajta. Miután nálunk gyakorlatilag nincsenek olyan TV-k sem, ami SCART-bemeneten HD-jelet képes lenne feldolgozni.
Külföldön jobban vannak ilyenek állítólag, a franciáknál például, ha jól tudom. A SCART eleve francia, Thomson találmány. Az is ismert, hogy a SCART egyébként szabványosítva lett HD-komponens (Y Pb Pr) jelekre is, csak az már kevéssé terjedt el, mert közben elavult maga a SCART.
http://en.wikipedia.org/wiki/SCART
Monitor D-Sub viszont RGB, tehát ez így eléggé ellentmondásos. Hacsak a monitor bemenete nem kapcsol át automatikusan RGB-ről Y Pb Pr komponensre. Utóbbit egyébként szokták YUV néven is említeni, tévesen.
Szerintem nem lesz egyszerű másik olyan boxot találni, ami analóg HD-kimenetes. Nekem volt például a DPS 80, Y Pb Pr csatlakozókkal, de minek? Dísznek, ugyanis jelet nem adott. Ugyanez a Not Only Tv LV6TMPVR4 csak az előlap más, háta azonos:
A hasonlóságon felbuzdulva a DPS 80-ra felraktam a Not Only firmware-t, de HD-komponens kimenet még azzal sem működött. SCART-ról meg csak SD volt.
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
Kernel #14240 üzenetére
Köszi!
Noh, teszteltem a T1030-ast. Boot screen logo még megjelenik szépen színesben, majd kikapcsol a monitor. Továbbiakban HDMI-n elérve a menüket, csak CVBS és RGB opciója van. RGB-ben nem ad képet a monitor, CVBS-ben fekete-fehérben megjelenik, majd jelhiányra panaszkodva kikapcsol a monitor.
Ha nincs jobb 5letetek, akkor lehet egy BluePantherrel, vagy egyéb Ali-ssal próbálkoznék...Megnéztem az Arivával is a monitor bemenő jel információ menüjét SCART -> VGA átalakítóval.
A monitorom az STB-ben kiválasztott felbontást jelentíti meg a gyakorlatban is, az-az pl. 1080p_60 kiválasztása esetén jelzi, hogy 1920x1080@60Hz... stb. -
-
JEEMBO
aktív tag
A BluePanther (BP801/811/821) 6000Ft körüli kütyüiben milyen chip van? Vajon mi a különbség ezen modellek között? Első nekifutásra nem igen látom a különbségeket...
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
Kernel #14223 üzenetére
Ali M3606-ra épülő Ariva az STB és Benq most meg nem mondom milyen 1920x1080-as a monitor.
Mérni sose mértem, hogy mit ad ki az STB, de YUV-ra állítva van kép, RGB-re állítva nincs kép a monitoron.
Majd megnézem, hogy adott elvi kimenő felbontásnál a monitor mit ír a menüben a bemenő jel oldalán... -
Watt25
veterán
Lehetséges megoldás, hogy kéred a mediacard szolgáltatást, veszel egy olyan rögzítős DVB-C box-ot (nem a UPC-től) vagy tévét, amely tudja a CI+ -t (és a rögzítést) és saját magad akkora vinyót raksz beléjük, amekkorát nem szégyellsz. (Illetve amekkorát a box/tv támogat.)
-
degec
senior tag
Tisztelet !
REMEGVE de megpróbálom még egyszer feltenni a kérdést hátha AZÓTA valaki tud már valamit...tényleg nem akarom a szaki topikot beszemetelni !
(Cigam nagy hadvezér segített már privátban egy technisat cl+ kártyafogadós dobozt ajánlott de nem tudtam németből beszerezni..sajna) Konyha nyelven fogalmazok sorry nem vagyok szakértő, de megpróbálok pontosan!
Szóval Monoron UPC kábeltv tök analóg, erre kaptunk egy beltérit amibe bedugok egy sima bankkártya méretű kártyát és kapom a digitális vagy annak mondott emelt csomagos adást..hurráá.. van hozzá felvevő beépített hdd-s, SD ben veszek fel mint a szél.. hely elfogy...-gyereknek a sok mese kell ugye-.. és mindent enkórról nem lehet beszerezni, na ilyenkor kattanok meg.. kiköthetném külső dvds hdd-s cuccra ilyenem nincs.. meg helyem sincs..tv alatt..pc be szeretnék tvkártyát igazából hogy fel tudjam venni a meséket..stb-t...
van e erre épkézláb megoldás vagy nemvan ! ?
vagy van de cl+ kártya és másik doboz..stb.. bármi érdekelne.. ár annyira nem ügydöntő ! köszönöm szépen előre is ! -
Kernel
nagyúr
válasz
JEEMBO #14222 üzenetére
Milyen monitor ez és milyen box? Milyen felbontású képet látsz a kijelzőn?
Nem láttam még olyan boxot, ami SCART-on 1080 vagy 720p jelet adott volna le. A SCART analóg SD-csatlakozó, amit ezeknél a boxoknál PAL vagy NTSC-re lehet beállítani. Képcsöves TV például fel sem tudná dolgozni a HD-jelet, mégis működik, hiába van beállítva a boxon látszólag 1080 vagy 720p. Az ugyanis csak a HDMI-kimenetre vonatkozik.
Ne tévesszen meg a YUV-opció, kipróbáltam a Wayteq boxnál is, hogy YUV állásban is csak a szabvány SD-jelet adja le, vagyis RGB + kompozitjelet. RGB-re állítva is ugyanazt.
Annyi a különbség, hogy RGB-állásban lead még egy kapcsolójelet a 16. lábon, amivel a TV-t RGB üzemmódba lépteti.
YUV beállításban viszont csak a 8-as lábon ad ki kapcsolójelet, ezért a TV ilyenkor a kompozitjel feldolgozására áll be.
A kezdeti időkben voltak ugyan elképzelések, illetve egyes gyártók alkalmazták is a SCART-csatlakozót RGB-komponens helyett HD-komponens (Y Pb Pr) átvitelre, de az más téma, a SCART időközben kiment a divatból. Ezeknél a boxoknál RGB-kimenet van, az is csak SD 576i / 480i.
D-Sub monitornál pedig RGB-HV bemenet van. YUV-komponensek feldolgozására a monitor nem alkalmas, akár "rendes" YUV jelet értünk ezalatt, vagy (tévesen) Y Pb Pr komponenseket.
-
JEEMBO
aktív tag
-
Ataxia
tag
válasz
Multibit #14210 üzenetére
üdv
A set top boxxal kapcsolatban érdekelne, hogy hol lehet akciósan megvenni az általad említett alma c2200 ast?
Kicsit megvagyok zavarodva, mert látok alma s2200-ast is ami pár ezerrel olcsóbb.Az miben tér el drágábbtól?Amugy a elektronet a cég neve ahol elfizető vagyok.Egy kis szolgáltató ami csak szabolcs megyében működik.Most bevezettek 17 hd csatornát , viszont nincs hd-s boxuk egyelőre, ezért kell magunknak megvennünk külön.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Armagedown #14215 üzenetére
Létezik merevlemezes is, amire titkosított formában készül a felvétel, de külső média lejátszására nem alkalmas, ha jól tudom.
Másik a PVR nélküli, egyszerű doboz.
Ügyfeleknél szoktam látni ezeket, TV-javítás közben, de egyébként nem én vagyok a "szétszedős fazon", aki a cikkeket írta.
-
Kernel
nagyúr
válasz
JEEMBO #14208 üzenetére
ALi boxoknál a SCART kimenetnél YUV vagy RGB beállítás választható, vagyis szerintük YUV = kompozit, ami nem igazán helytálló, de ezeknél valamiért így nevezik. Képcsöves TV-hez csatlakoztatva ki is derül egyértelműen, hogy YUV állásban kompozit üzemmódról beszélünk.
Pedig a YUV ugyanúgy három komponens, mint az RGB. Csak az RGB nem tartalmaz szinkronjelet, tehát az még külön továbbítandó, D-Sub VGA esetén két további vezetéken (H, V). A TV pedig a kompozitjelből választja le a szinkront, így a SCART RGB-hez a kompozit is elengedhetetlen.
Viszont adóoldalon YUV jelből készül a kompozit, talán ennyi alapja lehet a dolognak, ha nagyon bele akarom magyarázni.
Az MStar boxoknál kompozit (CVBS) és RGB-kimenet választható, szerintem ez a normális elnevezése a dolgoknak.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Armagedown #14211 üzenetére
Semmire nem jó, mert a szolgáltatás a box egyedi hardveres azonosítójához kötődik, ahhoz állítják be az előfizetett csomagokat például. Mivel kártya ennél nincs.
-
Armagedown
őstag
Bolhapiacon lehet néha találni Németországból hozott kiselejtezett T-Home ip tv set top boxokat.
Az érdekelne engem hogy ha nincs ilyen szolgáltatásra előfizetésem, mire jó egy ilyen stb ?Esetleg van hozzá módosított firmware amivel lehet egy két olyan dolgot csinálni amire gyárilag nem képes ? -
Multibit
nagyúr
válasz
Ataxia #14209 üzenetére
Külön vásárolt STB-t akkor tudsz használni, ha kódolatlanul jön a digitális adás a szolgáltatótól, vagy kártyát ad és olyan eszközt vásárolsz, ami kezeli az adott kártyát. Digi Kábelről van szó? Az a készülék, amit linkeltél jól használható, szerintem elégedett leszel vele. Én most vettem egy Alma C2200-at (most akciós
), szinte ugyanaz, mint a Synaps.
-
Ataxia
tag
üdv
hd set top boxot keresek
kábel szolgáltatónk nem tud előfizetőinek HD-s boxot biztosítani, így az újonnan bevezetett 17 HD csatornát nem tudom nézni,mivel tv-nk csak hd ready de nem ismeri a dvb-c szabványt.Szeretném ha ajánlanátok egy megbízható hd-s boxot, mivel állítólag nagyon nem lehet beszerezni,( legalábbis nincs választék.)
A szolgáltatónk annyit mondott, hogy olyan boxot keressünk ami,ismeri a dvb-c szabványt az mpeg 4-et és legyen rajta HDMI kimenet.
Felvevő nem szükséges.
Előre is köszönöm a tanácsokat.Én ezt találtam : [link] erről esetleg vélemény?
-
korfa
aktív tag
Parancssoros (cvlc-vel) tudjátok hogy lehet egy streamböl egy képkockát kimenteni?
Köszi.
Korfa
-
Kernel
nagyúr
válasz
JEEMBO #14204 üzenetére
Nem tudom, milyen VGA-átalakítót használsz, de a SCART-csatlakozók egyformán szabványos jelet adnak, akár RGB, akár kompozit kimenetről beszélünk. Ha működik az egyikkel, a másikkal is kellene.
Viszont ezek a MediaStar-chipes dobozok hardveresen nem tudják a HE-AAC hangot dekódolni. Csak AAC dekóder van benne, ami elég rossz minőségben adja vissza a némelyik műsort, beleértve a rádiót is.
Idősebb, nagyothalló emberek nem érzékelik a különbséget, főleg egy kacat TV-hangszórón, de igényes használatra alkalmatlan.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
JEEMBO #14204 üzenetére
Ide túl készülékspecifikus a kérdés.Sajnos millió féle eszköz van, emiatt kicsi a valószínűsége, hogy egy épp pont ilyennek a gazdája téved ide. Én a készülék nevére kerseve próbálnék szaktopikot keresni a neten, vagy a forgalmazót/gyártót kérdezném.. - De a remény hal meg utoljára!
-
JEEMBO
aktív tag
Hali!
Ezt a kütyüt próbáltátok már SCART -> VGA átalakíóval monitorra kötni?
http://www.tvstar.eu/tv-star-t1030-hd-usb-pvr/
Más típusnál (Ali chipes) tapasztaltam, hogy müxik, de itt is fontos lenne a válasz, mert ennek függvényében venném meg...Köszi!
-
genius91
csendes tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne,hogy a UPC HD CI modult nem látja a TV-m. Eddig minden jól működött majdnem egy évig. A retkes UPC csak Hétfőn jön ki,már 3napja nem tudok TV-t nézni. Próbáltam a TV-t resetelni,lefrissítettem a legfrissebb firmware-t is. Csak az M2 jön be a többire ugye azt írja,hogy kódolt adás. Elvileg mikor bedugom a CI kártyát a foglalatba akkor ki kéne írja a TV,de nem csinál semmit. Tipp? Lehet a TV-be szart be valami?
Samsung UE32EH5000 a TV.
Válaszotokat előre is köszönöm,további jó hétvégét mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Magyarított Android alkalmazások
- Honda topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- BestBuy topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged