- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
válasz
j.bravo #12549 üzenetére
Türelem rózsát terem nem tudtad? A képed annyira művészi, hogy ezt egy átlag embernek nehéz egyből megemésztenie, és csak hetekkel később meri véleményezni, ha egyáltalán meri.
Szóval: Szerintem a színvilága lehetne vörösesebb, vagy teljesen fekete-fehér és kontrasztosabb. Kicsit még forgatnám, és vagdosnám is, hogy a lehető legszimmetrikusabb legyen. Ennyi.
Ja, jöhet a többi mester!
-
biggamer
veterán
válasz
j.bravo #12555 üzenetére
Dehogy hisztiztél, csak jelképesen " mondtam ".
Jöhetnek a további képek, ne kímélj minket.
Egyébként ezt a témát is szeretem, engem minden kép megfog, amiben van valami szépség, érdekesség, különlegesség.Vakut se vettem, BEEbá adott kölcsön egyet eskövői fotózásra, csak pojén volt.
-
pisti
őstag
válasz
j.bravo #12549 üzenetére
Előbb forgattam kicsit -3 fokkal kb, hogy nagyjából vízszintes legyen a bal oldali "osztás". Aztán vágtam, hogy a jobb oldalon amennyire csak lehet egyenletes legyen a fényes rész, meg átlóba kerüljön az éles rész. Klónozással kijavítottam a kis figyelemelterelő hibákat a közeli részeken, kapott +20 kontrasztot, meg a színegyensúlyt eltoltam +20 sárga +20 piros irányban. Ezek a + dolgok Gimp-ben történtek, nemtudom PS-ben ez mennyinek felel meg kb.
-
pisti
őstag
válasz
j.bravo #12531 üzenetére
Örülök, ha tetszik a fotóm.
Érdekes ez a kép, vmi nyugágy ha jóllátom.
Variáltam vele kicsit, csak amolyan próbálgatás szintjén,
ez lett az eredménye.
Majd a tapasztaltabbak megmondják, hogy volt-e értelme változtatgatni rajta.
Ha gondolod leírom pontosan, hogy miket csináltam rajta (bár azthiszem a lényeg látszik), vagy töröltetem a linket ha gondolod, meg a képet is természetesen. -
Hydra SR
addikt
válasz
j.bravo #12342 üzenetére
A kérdés nagyon is jogos. Szerencsére nem volt olyan messze a kikötési lehetőség. Igyekeztem arra az időszakra időzíteni a partra szállást, amikor a legrosszabbak voltak a fények, vagyis kb. délben. Arra figyeltem még, hogy ne a madarak szeme láttára bújjak elő a dobozból, hátha megjegyzik, hogy onnan azért előbukkanhat egy ember. A másik szerencsés körülmény az volt, hogy ez a kis oldalág szomszédos volt egy magántelekkel amin volt egy kerti budi amiben még papír is volt, a tulajjal meg összehaverkodtam még a múltkor úgyhogy bemászkáltam akkor is, amikor ő nem volt ott. Kerítés a víz irányába nem volt, végülis egy gyümölcsös volt lakóépület nélkül. Naponta 1-nél többször meg nem kellett megszakítani a madarászást a folyó ügyek miatt. A werk fotón már nem látszik de szendvicsem is volt, egyébként meg minden vízre szállás előtt elintéztem mindent amit lehetett, hogy minél később kelljen rá újra gondolni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
*Ropi*
félisten
-
zsity
tag
válasz
j.bravo #10201 üzenetére
Ezek tetszenek nekem is...;) Illetve hát ezek is...;)
Az első (bár ott asszem írtam is) PS, csúnyán kiégett az ég, úgyhogy raktam oda másik eget...
Az utolsó meg ugyanazzal a tükörrel készült mint amivel a gyertyás, nincs benne semmi ps, irfanviewal tükröztem a képet, hogy normálban látszódjanak a feliratok.És köszönöm, hogy ránéztél a képekre...;)
-
zsity
tag
-
vegesj
tag
-
drkbl
őstag
válasz
j.bravo #9794 üzenetére
Köszönöm, hogy előkotortad őket! Fentről lefelé mintha kormosodnának a képek, leégett a fáklyavilágítás?
Én a harmadik képedre vagyok irigy (hasonló van, egy szinttel lentebbről), itt már jól látszik a kettős spirál - nekem sajnos az a képem lett nagyon rossz és a rohanásban már nem tudtam újrafotózni
Az első kép milyen fókuszmódban készült? Véletlenül nearest subject?
-
drkbl
őstag
válasz
j.bravo #9762 üzenetére
Nem, szerencsémre nagyon erős napsütés volt, jól teljesített a tetőablak, és 18mm-en megbocsátó a reciprokszabály
Engem érdekelne a képed, egy angol sráccal a Pantheon-kupola kapcsán találkoztam a flickr-en. Én "befizetett fotós" voltam
, megbízás szerint a lépcső oldalán lévő reliefekre kellett koncentrálnom, gondolom, te más kompozicíóval fényképezted.
Igazából nem, ez a pompei-vörös a város alapszíne, a fehér tulajdonképpen vakolatleverés, a szárnyas alak pedig egy korabeli puttó - a cím csak adta magát.@johnjohn: Hangulatos a konvoj, még hogy kék a víz
Alulról kicsit szűknek érzem, hiányzik a V alsó szára - belógott valami a képbe?
-
Jinxx
senior tag
válasz
j.bravo #9549 üzenetére
Köszönöm szépen!
Az összes m42es cuccomat eladtam azért, hogy vegyek egy értelmes telét, de jól megszívtam, mert ez is fókuszhibás. Már ráz a hideg, hogy ha ezt visszaveszi a srác, mit fogok venni helyette. Unom már ezt a szélmalomharcot. Valószínű vagy kályhacsövet veszek, és a fennmaradó pénzből közgyűrűt, kiegészítőket, meg talán makrózni egy m42es kistelét, vagy ha elborul az agyam, jöhet a márkaváltás mondjuk k10d-re, és akkor nagylátótól nagyteléig mindent régi fixekkel lefedni, de egyenlőre még normálisnak érzem magam.
-
Pistabaaa
aktív tag
válasz
j.bravo #9549 üzenetére
Köszi neked is a véleményt.
Nyugodtabb víztükör: khm, a somebody fent várt rám, hogy ugyan induljunk már (igaz, este volt, kissé hűvös, főleg biciklivel), így amikor már nagyon unta, szórakoztatónak találta dobálni a vizet.
Én meg csak már a gépen vettem észre, hogy nagyon nem fain, hogy 5 képből mindegyiken más a tükröződés. De hát evvan.
A vörös szín nem utómunka, a kilátónál készült a kép és azt éjszaka megvilágítják, végighaladva az főbb színeken, ez tűnt a legjobbnak.
Az integetős meg persze "lezárt útszakaszon történne profi motorossal".
(egyébként nem nagyon van vállakozó ismerős, úgyhogy lehet, hogy marad ennyiben)
Ellenfényesnél pedig már hogy őszinte legyek, kicsit lusta voltam szöszölni, ígyis épphogy belefért ennyi, kezdődik lassan a vizsgaidőszak, úgyhogy jegelve lesz kissé a téma.
Szép hetet!
-
Hydra SR
addikt
válasz
j.bravo #9506 üzenetére
Ha már beálltam egy adott témára, akkor előre-hátra mozgással fókuszálok. Előtte belövöm a leképezési arányt nagyjából a közgyűrűkkel. Lehetőség szerint igyekszem úgy belőni, hogy a fókuszgyűrű középtájt vagy a közelponton legyen, amikor az ideális leképezés van beállítva. (Ha valamiért változtatni kell a leképezésen, akkor általában lefele, vagyis kisebb nagyítás kell. Vágni könnyebb, mint hozzárajzolni a képhez.) Kézből szoktam fotózni, sőt, most épp el is hagytam az állványom gyorscseretalpát szóval nincs állványom gyakorlatilag.
Ja, a fix 50-essel, ha már sok közgyűrű van fönt, szinte kár is a fókuszgyűrűt tekergetni. A teljes sorral a fókusztávot úgy 4 és 4,3 cm között tudom változtatni az obi elejétől mérve.Jinxx: te is beugrottál az emulátoros konvertergyűrűnek
Nem, ez a Jupiter volt. Ha F/2 van az exifben, az mindig valamelyik M42-esem, általában a Jupiter37-A. A Canon 50-est sosem használom F/2-n, mert F/2.2-2.5 környékétől kezd el szépen rajzolni, ha meg nagyon kell a fényerő akkor nem spórolok meg 1 stopnyit, akkor F/1.8-ra kinyitom.
-
toth_janika
őstag
válasz
j.bravo #9408 üzenetére
Félre ne értesetek, teljesen igazat adok Neked, és nem "bántásként" fogom fel egy olyan ember kritikáját, aki, hogy úgy mondjam, überszuper megagiga brutál képeket csinál, csak nem értettem a kritikát!
És az igazat megvallva magam sem gondolkodtam el, hogy miért is fényképeztem le ezt a jelenetet! Szimplán csak tetszik a gép és az ember együttműködése!
Remélem a következő képem tetszeni fog!
És itt is van!
Remélem ez tetszeni fog!
Ne kíméljetek! -
Terapeuta
őstag
válasz
j.bravo #8948 üzenetére
Szia!
BEE-nek is: teljesen egyet tudok Veletek érteni, az első érdekesség, nekem is a szil. a kedvencem ami ennek a párja.
A harmadik meg szép. -
Mercutio_
félisten
válasz
j.bravo #8728 üzenetére
Tulipános - és általában a nem makró képek - esetén mint írtam is kíváncsi voltam teljesen nyitott rekesznél mit mutat az obi, ha még vasárnap is meglesznek lehet visszamegyek és kiexpózom őket lerekeszelve is
Gyöngyiből majd keresek egy fürtöset, aztán megnézem hasonlít-e -
Hydra SR
addikt
-
molnigee
aktív tag
válasz
j.bravo #7684 üzenetére
"molnigee: megosztod velünk a részleteket? Hogyan, miből spriccel felfelé? (Zuhanyrózsa?)"
Igen, zuhanyrózsa
Részletek? Nem sok van, megnyitottam a zuhanyt, makro+manual fókusz+házi diffúzor a vaku elé, csináltam vagy 20 képet különböző szögekből,és ez lett belőle
A belinkelt képen a zuhanyrózsa pont a kép alján lenne, ha nem vágtam volna le. -
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #7673 üzenetére
Na eljött az idő
Fejo: szépek, ahogy szoktak lenni
Sokat dob rajtuk a tetszetős utómunka is, a gerbera például, bármennyire szépen kivitelezett fotó, valószínűleg jóval kevesebb elismerést váltana ki ha keret nélkül mutatnád meg. Ügyesen csinálod, nagyon profi.
Irigylésre méltó, ahogy a hétköznapi, vagy sokak által (szerintem helytelenül) tucatnak bélyegzett témákból valóban jó képeket hozol ki valami ügyes ötlettel!Jinxx: szerintem tök jó ez a mókus
kis kontraszt (vagy levels, curves, nemtom, aki ért hozzá megmondja) nem ártana, de nagyon jól elkapott kép. Nekem tetszik.
A cinkén tényleg lehetne fotosoppolni, érdemes lenne. A retrók közül nekem a FF is bejön
De, talán tényleg a színes lenne a legjobb, hasonló módon FF-esítve...
RoyalFlush: ezek a neplementések is jól néznek ki, de ezelet is lehet hogy érdemes lenne egy sorozatba fűzni, kerettel ellátni stb. Az anarchiás kondezcsíkos jó
Zozzant: látok rációt abban amit Terapeuta mond, de nekem akkor is a középső tetszik a legjobban
bár lehet hogy csak az én hülyeségem, hogy ennyire szeretem az ellenfényes, "átvilágított" képeket
Tényleg lehetne alul kicsit több hely, vagy a jobb felső sarokból ki lehetne retusálni a belógó virágfejet, de nekem akkor is bejön.
A harmadik szépen komponált, grat!molnigee: megosztod velünk a részleteket? Hogyan, miből spriccel felfelé? (Zuhanyrózsa?)
runner125: jól sikerült!
Terapeuta: a sárga keret mondjuk egyik pillanatban tetszik, a másikban nem
de nincs semmi baj azzal a pitypanggal. Semmi extra, valóban, de jól megoldott kép. A másodikat csak nem értem
Mondjuk FF-ben lehet hogy depresszívebb lenne (régebben tök jó FF-eket gyártottál, ha jól emlékszem!)
gardener: szándékosan hagytad ilyen zazásra a hátteret? Kicsit olyan érzést kelt, hogy "már a karácsony vége felé járunk, de már épp ideje, mert a türelmem már olyan, min t ahogy ezek a gyertyák kinéznek...
"
A "Tavasz"-on szépek a virágok csak ott is kár a zaklatott háttér miatt.hemaka: a Tiszás tényleg szép! Gondolom, nem dől a horizont, mégis kicsit olyan... de tényleg jól áll neki a FF. Kifejezetten jól.
*Ropi*: nem aggódom a háttér miatt, éppen hogy elégedett vagyok veleCsak nagyon homogén, és ilyenkor elő szokott fordulni hogy valaki azt hiszi, szoftveres elmosás eredménye. De ez nem.
Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt a képemhez!
-
-
Hydra SR
addikt
válasz
j.bravo #7548 üzenetére
Bíboratka mindenhol van, a városban a betonon is csak ilyenkor még nem olyan gyakran lehet rájuk bukkanni, majd a többi pókkal és rovarral együtt elszaporodnak ha melegebb lesz az idő. Emlékszem az oviban a homokozó szélén is mindig ott mászkáltak. Emlékeim szerint ilyen "nagyot" nem nagyon láttam még, 1-2mm-eseket viszont rengeteget. A talajon szoktak mászkálni, nemigen másznak fel a növényekre csak az alacsonyabbakra tévednek fel néha, pl. moha, fű, lehullott falevelek.
Zozzant: az mindig koszos, igyekeztem retusálni őket, ezek szerint maradt még bár én nem látom, melyik képen és hol
-
Rakeem
aktív tag
válasz
j.bravo #7482 üzenetére
j.bravo: Igazából azért is raktam fel azt a képet mert nekem is tetszik. Ahhoz képes hogy anno telefonnal csináltam, nagyon elégedett voltam vele.
A csónakos pedig még nagyon nagyon nagyon kezdő korszakomban készült. (most már csak nagyon nagyon kezdő vagyok
)
Ropi: amiket leírtál, azokkal már próbálkoztam. mármint az elsimításokkal, de az nekem egyenlőre nem megy. próbálkozásaimmal sajnos csak rontottam az elért eredményen...
de nem adom fel -
Dare2Live
félisten
válasz
j.bravo #1304 üzenetére
8uolyan doboz. Nézd meg a középen lévőt. Egyébként pont azért használom őket tesztelésre mert barmi éles nyomat, és mindegyik uolyan, ha vmi jó középen....
btw D50nél túlexponálást matrixon nemtapasztaltál? Kompenzáció nélkül nekem minden 3.kép ahol van pl fényes ég kaki. És idegesítő amikor látom a hisztogramon, hogy sötét végén meg van 1érték tökfölösen ami mien jó lett volna.
szerk: Ezta kérdést azthiszem csigának kell feltenni, ő majd odavágja nekem az igazságot.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
j.bravo #1084 üzenetére
Szia
Köszönöm az építő jellegő kritikát, majd igyekszem magamévá tenni azokat.
A kép így tényleg jobb lett, mivel csináltad?
A méretről annyit, hogy 6MP-ben a gépem olyan 2,5MB képeket rögzít, egy kis tömörítéssel 600k-ra lement, ez azért már nem olyan vészes. Összenyomni nem akartam a részletesség miatt, a képfeltöltés, úgyis az ablakhoz méretezi.
Teszek fel majd még képeket ha tetszik. -
BEE
addikt
válasz
j.bravo #1031 üzenetére
Igen, bal lábbal keltem, AMD!ever a haragosom, ezért ugratjuk egymást !
Örülök, hogy nagyjából mégiscsak egyetértünk, hiszen ez egy véleményfórum.
A makró pedig a szívem csücske, abból nem engedek !
A sirály pedig jó helyen van a képen, de a krix-krax háttérhez
szerintem jobban illene egy szépen ívelt szárny.
Meghát a fotós által említett fesztáv úgysem látható,
mert nincs semmi viszonyítási alap a képen.
És igen ! A CA magyarul színhiba, vagy szovjet hadsereg,
választhatsz hogy itt melyikre gondolhattam.
BEE -
AMD!4ever
őstag
-
Jinxx
senior tag
A dőlést utólag én is észrevettem, de már nem volt kedvem vele foglalkozni. Cseppnyi élesítés van a cseppeken, mert (200-as obi elé fordítva odatartott 135-ös, kézből 80-addal fotózva
) cseppet ''lágy'' lett, többet meg nem akartam élesiteni a zaj miatt. Örülök, hogy tetszik, és köszönöm.
Hacker: Neked is köszi!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OpenMediaVault
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- Suzuki topik
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Béta iOS-t használók topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3078, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest