Hirdetés
Aktív témák
-
Rakeem
aktív tag
válasz
philoxenia #11181 üzenetére
köszi a reagot.
igen vannak gondok a kompozícióval ezt én is érzem.
sajnos a frissített galériába csak az előhívásra szánt 3:2 ill 2:3 vágott képeket találtam meg.
és mivel 10x15cm az előhívni kívánt méret ezért nem engedtem meg magamnak azt a luxust hogy tágra vágott képeket hívassak elő, hiszen az a "lényeg" rovására menne.Átgubizom majd a vinyómat és megkeresem az eredeti képeket. de ma erre szerintem már nem lesz időm...
-
Rakeem
aktív tag
Mivel az utolsó linkemre jó ha jött egy reag, nekifutok még1x.
Most vagy ennyire borzalmas az összes képem, vagy keveseltétek...
Éppen ezért kiegészítettem pár képpel a galériám.[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
Akkor az ígért képek.
Úgy töltöttem fel őket ahogy a gépből kiestek.Majd pár képpel ki lesz egészítve + majd párnak PS-el is nekiesek majd.
[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
válasz
Xantomas #11052 üzenetére
na arról az előzésről én vidit csináltam.
már merült az ucsó aksim, alig volt szabad helyem a memkarin, csak cca 50 képnek (teszem hozzá csak a digigép szerint, hogy miért az majd lentebb) . gondoltam akkor vidi üzemmód aztán majd ameddig lehet hadszóljon.
Mondanom se kell a megane verseny legjobb részét vettem fel.
az ucsó 6 és fél perc... 3 előzés, köztük az is amit említesz...
ha találok jó konvert progit akkor "jó helyfoglalósítom" vidit, feltöltöm valahova aztán meg lehet csodálni...
a 6 és fél perc lett 500 mega fine üzemmódban... (Na ezért mondtam hogy csak a digigép szerint nem volt hely...) -
Rakeem
aktív tag
válasz
Xantomas #11047 üzenetére
Hát nekem nem szabadott hoszteszeket fotózni. Jött velem párom is.
Ő meg hát fogalmazzunk úgy nem szeresse az ilyen témákat az obim elöttAz a kanyar amúgy csak a rajt után jó. Megy a lökdösődés...
Ha minden igaz akkor már mennek fel a képek a galériámba
[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
mind a 2 napon kint voltál? Én csak tegnap. Szombaton délutánra kellett mennem melózni.
De így is "sz@r" volt mert vasárnap reggel hazaértem aztán go HungaroRing.
Csupán 35 órát voltam ébren mire ágyba kerültem... :SCsak azért kérdeztem egyébként hogy kint voltál-e tegnapis, mert pl amikor a Meganokat lövöldöztem akkor egy ilyen ketyerével, mint neked, mellettem kattogtatott egy srác a célegyenes végén lévő hajtűnél.
(nem csak hogy a gép de az obi is dettó ilyen volt mint a tiéd)
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
Hétvégén voltam fent a HungaroRingen a World Series by Renault-on...
ÁÁÁÁÁÁ.... Hatttalmas élmény... Hatás alatt vagyok még mindig...
Lőttem pár képet. (Párat???!!! Számszerint 864-et)
Persze mivel láma vagyok a fotózáshoz első nekifutásra 311 amit tűrhetőnek találok.
Ami produktum címet is kiéremelhet az nem lehet több mint 50 darab.
De megérte
2 csutkóra lemerített aksi és még a telcsimből is ki kellett vennem a 4gigás memkarit...Sajna ma nem sok időm van a képekkel foglalkozni mert jobbra balra rohangálok a városban, de ma sort kerítek rájuk és párat belinkelek majd ide is.
Addig is szép napsütéses napot mindenkinek, és a fényerő legyen veletek!
Hogy én milyen régen jártam erre...
Mindenkinek nagyon sok és nagyon nagy grat a képekhez!!!
Most nézem nem csak én voltam a WSbyRenaulton[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
üdv!
köszi a véleményeket, és a tanácsokat.
tervezem hogy utána nézek majd pontosabban a portrézásnak.a helyszín nekem is nagyon bejön. minden munkanapomon elmegyek ez mellett a vasútikocsi mellett. ki van rakva oldalra a sínek mellé.
egy eléggé komoly ütközése lehetett valamikor. az egyik végén az oldala igen csúnyán le van amortizálva.rég terveztem már hogy lefotózom, aztán párommal arra jártunk és pont nálam volt a fotomasinám. (na jó... bevallom pont direkt mentem arra
)
Aztán az erdeményt már láttátok.
-
Rakeem
aktív tag
üdv!
igen gyenge igen rossz, de próbálkoztam "portré" készítéssel.
tisztában vagyok hogy egy rakás semmi az egész de azért megosztom veletek.
legalább mint elrettentő példa jó leszekerről van szó:
[CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!!] -
Rakeem
aktív tag
válasz
biggamer #9577 üzenetére
sajnos nem tudom lemondani.
dolgozni fogok.
szombaton nappal (este 8ra érek haza)
vasárnap meg éjjel (délután2-től hétfő reggel 8 -ráadásul hétfőn lesz a szülinapom is. megint k***a jó lesz, mert reggel hazaérek aztán alszok délután5ig. ennyit a nagy 23-ról)
de ha már offolok akkor ebbe a topicba is ideírom:
nemrég fogtam a kezembe Sony A200-ast alapobival...
ejjj azóta nem alszok rendesen...
miért nem vagyok én kicsit gazdagabb[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
tegnap voltam Lada talin.
élménynek első számú, és még az én csilli villi samarámat is megcsodálták páranpersze fotózgattam is keveset
íme 5 darab kép:
[1.]
[2.]
[3.]
[4.]
[5.]tudom nem valami hú de látványos képek, meg talán fotózási oldalról is igen rosszak, de az élményt ha egy kicsit is de nektek is át akartam adni.
-
Rakeem
aktív tag
-
Rakeem
aktív tag
módosítok.
az utolsó 4 a legfrisebb -
Rakeem
aktív tag
pár napja ígértem képeket.
hosszas válogatások után elkezdtem őket a galériámba feltölteni.az utolsó két kép a friss.
majd még lesznek.
szólok majd akkor is -
Rakeem
aktív tag
sziasztok!
ma voltunk párom osztálytársaival Majkon kicsit piknikelni.
született sok fényképmert hű társam ( asszony után
) a digigépem velem volt.
most kúsznak a képek a vinyóra.
válogatás után megosztok veletek párat. (ha lesznek normálisra sikeredett képek)olyan szinten velünk volt a fényerő hogy f/3,5-f/4 között simán lehetett 1/250-1/1000 záridővel dolgozni.
-
Rakeem
aktív tag
kicsit barbár módon vágtam, aprítottam hasítottam, szineztem és "látvány elemeket ragasztottam/szögeztem", fúrtam faragtam és jól bevágtam egy turmixba.
szóval ez lett.már az egész holdon party van:
(tudom hogy rengeteg a hiba, elbaxás és hülye dolog rajta, de most csak az elképzelést/kreativitást nézzétek
)
-
Rakeem
aktív tag
szórakoztam ma egy kicsit.
party a holdon: [link] -
Rakeem
aktív tag
válasz
j.bravo #7482 üzenetére
j.bravo: Igazából azért is raktam fel azt a képet mert nekem is tetszik. Ahhoz képes hogy anno telefonnal csináltam, nagyon elégedett voltam vele.
A csónakos pedig még nagyon nagyon nagyon kezdő korszakomban készült. (most már csak nagyon nagyon kezdő vagyok
)
Ropi: amiket leírtál, azokkal már próbálkoztam. mármint az elsimításokkal, de az nekem egyenlőre nem megy. próbálkozásaimmal sajnos csak rontottam az elért eredményen...
de nem adom fel -
Rakeem
aktív tag
köszi!
az a helyzet hogy én azért nem vagyok elégedett, de ennél jobbat már nem tudok összehozni. lényegében fél óra alatt jutottam el erre a szintre. mármint az eredetiből a moddoltig. csak sajnos további próbálkozásaimmal már csak rontani tudok az elért "minőségen" azért is kérdeztem hogy mennyire tűrhető.
de ha itt azt mondjátok hogy nem is olyan rossz akkor megnyugszom egy kicsit -
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
Ma ésedapám érdekes feladat elé állíott.
Fényképezzem le egy régi feket-fehér fényképét, ami katona korában készült ahogy határsértőt fog...
Mondom hm... na az érdekes lesz.
Tudni kell a papírképről hogy idősebb nálam és rongy állapotban van.
PS-el (amihez szinte semennyire nem értek) átmentem a képen.
Szerintetek mennyire végeztem tűrhető munkát?Az eredeti kép: [eredeti]
A PS-mod kép: [PS-mod]
-
Rakeem
aktív tag
szaisztok!
bocsi hogy itt kérdem meg, de...
találtam a gépemhjez makro lencsét.
azt írják hogy a dobozban vannak ezek:
+1D close-up lencse
+2D close-up lencse
+4D close-up lencse
+10D macro lencsemi a bigyó az a close-up lencse????
(konkrétan erről lenne szó :[link])
-
Rakeem
aktív tag
válasz
Zozzant #7129 üzenetére
üdv
az első képen szerintem zavaró a benyúló ág, főleg így hogy életlen a képnek az a része.
a második, a növény, az nekem tetszik, nem rossz
a harmadik, a felszálló madár se rossz
a negyedik, amin a madár meg a repülőgép van az ötletes... az eredeti és a gépmadár
az ötödiken szerintem sok a kép 2 szélén az élettelen terület, vágni kellene (beszélek én aki baxik vágni a képein)
a hatodik is tetszik nekem.csak olyan amatőr szemmel ez a véleményem.
-
Rakeem
aktív tag
Kicsit játszottam 2 darab képpel...
ilyen volt: [gubbasztók_org]
ilyen lett: [gubbasztók_mod]ilyen volt: [a totem_org]
ilyen lett: [a totem_mod] -
Rakeem
aktív tag
johnjohn: Köszi a gratulációt. Saját szemmel is úgy vélem hogy talán az lett a legegyedibb. (Meg a totem "nevű" képem, de a legelsőnek linkelt képem is számomra kedves kép)
runner125: az ég nincs beégve. Ha az lenne akkor abból a szárnyasból nem sokat látnál... Vagy ha igen akkor biztosan nem lehetne látni a madár "kontúrját". Ócskásnak van igaza.
Az utált téli égbolt. (én sem szeretem, ezért igyekszem a lehető legtöbbet fotózni ilyen fényviszony mellett, mert szerintem kell gyakorlat ilyen helyzetekhez.)
Viszont vágni valóban kellene őket. Majd erre is sor kerül 1x.Köszönöm az eddigi hszeket, véleményeket.
[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok.
Mivel senki nem reagált a legutóbbi hszemre ezért pár képemet linkelem.
Így talán reagra is találnak1.: [a kis aranyos]
2.: [kicsit fáznak]
3.: [a megfontolt]
4.: [mini torpedók]
5.: [gubbasztók]
6.: [a totem]
szerintetek milyenek lettek a képek? és nem csak technikailag hanem a témailag is várok véleményeket...
-
Rakeem
aktív tag
Akkor itt a fent említett link:
[szárnyasok]Megnéztem sajnos csak a netbag.hu oldalon regisztráltak kommentezhetik a képeket
.
Na mind1. Akkor majd ide várok pár mondatos véleményezést.
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan befejezem egy jó kis "túrázás" képeinek feltöltését.
Amint meg vagyok linkelem is.
Majd 54 darab képről lesz szó egy albmumban.
De tervezem hogy a jobbakat külön is kilinkelem.Egyébként az album képeit lehet kommentezni!
Ha nem nagy kérés akkor oda is jöhetnek majd hsz-ek -
Rakeem
aktív tag
sziasztok!
tegnap volt asszony szallagavatója. vittem is magammal a H9est.
bár tudom nem nagy ágyú a készülékem, de azért meglepődtem, hogy a nézőtérből kézben tartva 10x-15x opt zoommal meg 1/15 záridővel F4,5 mellett (számomra) mennyire jó képeket csináltam.link:
csak egyet csatolok, mert mint észrevettétek teljes méretben töltöttem fel. a képen van sok sok apróság amibe bele lehet kötni, de szerintem azért nem is rossz, ahhoz képest hogy a sony bridgeje mennyire nem nagy számnak tartott készülék.
[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
válasz
Szten Márs #6249 üzenetére
igen a beépített vakuval csinálom a képeket.
ha közlere fényképezek akkor alap vakufényerő vagy csökkentett szájíz szerint.
ha távolabbra akkor növelem a vaku erejét.
eddig egészen jól bejött. -
Rakeem
aktív tag
válasz
johnjohn #6244 üzenetére
orbano: az óradíj az nem rossz ötlet. de vegyük azt hogy kb éjféltől van egy buliban tömegnek nevezhető létszám. max hajnali 4ig tart ki egy party. akkor 4 órára mennyit lenne érdemes elkérni. vagy még egyszerűbben megközelítve: mennyi a rális óradíj?
johnjohn: ha leinnám a lóvét akkor miből lesz nekem komolyabb gépem. mert a nem titkolt szándékom hogy ezzel a plusz bevétellel fejleszek / vagy cseréljek készüléket
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
Igaz nem egészen ide való a mostani kérdésem, de titeket "ismerlek" már jobban mint a többi népet más topicokban.
Szóval:
Elmentünk szilveszterezni egy haveri társasággal egy pub-ba. Vittem magammal a fgépemet is. Kattintgattam 1000el, amire a jelen lévő többi ember is felfigyelt. Fél óra alatt a tömeg party-fotósnak avanzsált és jöttek hogy innen ezt meg azt fotózzam stb. Erre már a hely egyik "befolyásos" alkalmazottja megkérdezte, hogy én ilyen party fotós lennék?
Jött a csúsztatás hogy igen szoktam fotózgatni bulikon. (Ami talán igaz is mert szoktam céges rendezvényeken fotózni de csak magamnak)
Szót szó követett és felvetődött hogy akkor engem oda ki a franc is hívott fotózni??
Kicsit elbizonytalanodva mondtam hogy a DJ meg a haverok. (Mert a DJ is a haveri társaságom része) Mire meglepő válasz érkezett: Az F@sza!!
Szóval sinen voltam. Beszélgettünk még egy kicsit és kilátásba került, mi lenne ha máskor is jönnék fotózni? Persze nem ingyen... És itt vagyok bajban. Mennyit és hogyan legyen pofán kérni? Felvetődött bennem pár variáció:1. xx képenként yy összeget kérni. pl.: mined 50 megkezdett képcsoportonként egy 1000-es. tehát ha csinálok 211 képet akkor a 4 teljes 50-es csoport 4k + 1k a megkezdett 50-ért. Szóval ha ez a lehetőség életképes akkor mennyi megkezdett fotócsoportonként mennyi lóvét kérhetek? (Remélem érthető)
2. egy fix összeget kérjek mindegy mennyi képet csinálok. tehát éjszakánként xx összegért. pl.: 1 éjszaka legyen 5-6k HUF. ez a variáció mennyire életképes?
+3. ha esetleg igényt tartanak előhívott fotókra azokért mennyit kérjek? mert én cirka 60HUF-ért tudom darabját előhívatni. +40HUF az reális lenne képenként? mert akkor 1 előhívott fotóért 100HUFot kérnék. (10x15 méretben gondolkozok)
+4. esetleg tudtok jobb variációt? mert akkor elő vele!
A válaszokat előre is köszönöm! Nagy segítséget nyújtanátok.
-
Rakeem
aktív tag
BOLDOG ÉS SIKERES ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!
-
Rakeem
aktív tag
hát...
nem mondanám hogy csak fotózni mentem.
anyósékhoz mentünk, de ha már 1 köpésre volt a balcsi akkor kimentem.
bár ne tettem volna. inkább ittam volna még 2 üveg sört...
de majd nyáron tervezem hogy nem csak fűzfőn, de füreden, almádiban is csinálok pár (száz) fotót... -
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
Voltam 23-án a Balcsin. Na jól pofára estem.
Eleve délután 3-ra értem ki. Szép szinte már szürkületi fényviszonyok.
Sivár semmitmondó táj, téma sehol... max a jégen tátongó pár lék.
De azoknak meg a közelébe nem lehetett menni mert a jég persze még baromi vékony
volt. De azért kattintottam párat. majd meglátom milyenek lettek. lehet 1-2 képet
majd linkelek. per pill épp töltöm át a memkariról a gépre a képeket. -
Rakeem
aktív tag
megint én.
találta magamnak egy egészen jó kis kép optimalizáló progit.
már csak arra lennék kíváncsi hogy szerintetek is szebbé teszi a képeimet.1. [eredeti]
2. [modosított]
én úgy vettem észre hogy kontrasztosabb és színesebb lett tőle a kép.
eredeti méretben is kipróbáltam. minőségromlást vettem észre de már csak olyan nagyításnál ahol az eredeti képnél is csúnya dolgokat látni[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
"Expót igyekszem tenyérre, fűre, száraz aszfaltra, házfalra belőni; ilyenkor a téma ritkán ad korrekt mért értéket."
Ezt megszívlelem.
Vasárnaptól keddig a Balcsin leszek, mert megyünk anyósékhoz karácsonyozni.
Szóval már alakul a következő téma zuhatag.
Ott majd odafigyelek a horizont dolgokra és hogy a kiszemelt téma képére ne kerüljön semmi szemét. És majd vigyázok hogy a fehér az fehér maradjon. Ha mást nem akkor majd a képeket Tomi kristállyal kimosom -
Rakeem
aktív tag
válasz
PhilBrick #5922 üzenetére
nowan:
mint írtam mindenféle módosítás nélküliek a képek. (leszámítva az átméretezést)
a kivágásokat én is hasonlóan láttom. majd eszközölök rajtuk.Hydra SR:
a vicces az hogy a képek 90%-át +- 0,7 FÉ-vel kattintottam el. és itthon a számítógépen döntöttem el hogy a 3 különböző fényértékű kép közül melyiket tartom meg. ezek szerint nekem gond van a szememmel
a kacsákhoz fűzött gondolatod...
hasalva jobb lett volna igen. csakhogy ők a tó közepén dekkoltak, én meg a tó partján mozogtamígy elég komoly zoom segítséget kellett igénybe vennem.
a melegáramlatnál pancsikoltak a drágák, de egy ált.isk. volt a közelben. mire odaértem a kacsákhoz addigra a sok h***ye degenerált 10-12 éves emberpalánta elüldözte őket a tó közepére. :S sajnos. pedig számítottam rájuk és még kenyeret is vittem magammal nekik.BEE:
Rengeteg kezdő betegségtől szenvedek még. Sajnos saját magamról tudom, ha meglátok vmi potenciális témát akkor a szememben csak az van. ráfókuszálok és minden más elhomályosodik. igyekszem ebből kinőni de nehezen megy.
[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
válasz
Szten Márs #5920 üzenetére
Na nagy válogatásokat követően 7 képet merek nektek megmutatni.
Véleményeket csak őszintén és akár részletesen is elfogadok1. [ladik I.]
2. [ladik II.]
3. [csobogás]
5. [szárnyasok]
7. [nááád]
A képek 800x600-ra vannak méretezve. Eredeti képek mindenféle mod. nélkül.
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
Jól megérdemelt szabadságomat töltöm.
Mit csinál ilyenkor egy fényképezőgép tulaj?
Na mit? Hát persze hogy kimegy a szabadba fotózni...Itt Tatabányán van egy Csónakázó Tó nevű helyi "látványosság".
Gyalogszerrel cirka 20 perc (ha nem rövidebb idő) megkerülni.
Na nekem sikerült cirka másfél óra alatt. Cirka 350 képet kattintottam el.
Mondanom se kell nem 340 kép sikerült.
Csupán 12x "értékelhető
" képet sikerült kreálnom.
De elégedett vagyok. Első szabadban készített "sorozatommal" magamhoz képest
jól muzsikáltam.Ha esetleg kíváncsiak vagytok, pár képpel felborzolhatom az idegeiteket.
Mert persze már most borítékolom magamnak, hogy több kritika illeti a képeimet
mint dícséret. De ez így van rendjén. (Fő az egészséges önkritika)
<Tudom kicsit off de hát azért jelezni szerettem volna igyekszem felzárkózni hozzátok
ha nem is közvetlenül de 2-3 kör hátrányig a meglévő 10-12ből> -
Rakeem
aktív tag
sziasztok.
bár nem teljesen ide illő hszem lesz, de ide sűrűn írok, meg nagyjából már ti tudjátok melyik looser is vagyok én
páromat egy fotoalbummal lepem meg karácsonyra. a digi képeimet hívattam elő.
hát ma kézbekaptam ezeket a képeket.
50kép melyből cirka 35 egy SE-W800i telefonnal készült.
kicsit féltem az eredménytől.
de amikor megláttam a képeket a földszintről kellett visszacsörlőznöm az állam. (a negyediken lakok)
bámulatosak lettek ahhoz képest hogy telefonnal és csak 2 MPixel.
a képek 10*15-ösek.
amiket a H9-el fényképeztem azok meg persze hogy jók lettek.csak ennyit akartam. megosztani veletek örömömet.
további szép napot!
-
Rakeem
aktív tag
van igazság abban amit mondasz: "mert képzeld, ha ezt a manipulációt egy igazán sikerült képen ejted meg"
de én akkor is azt mondom hogy ha digit utómunkában is akarok ezt azt tanulni akkor elsősorban a rosszabb képekből akarom megtanulni az alapokat. mert én már csak ilyen mazohista vagyok.
nem bírnám elviselni hogy egy jó kép(ek)en kelljen felépítenem magamban az alapokat.
a jó kompozíciós, jól beállított témákhoz pedig úgy vélem kell egy "látásmód". legalábbis nekem egyre inkább ez a kialakult véleményem. el lehet kattintani 1000 képet is úgy hogy csak 5-6 kép lett jó. de ennek értelme nincs. de el lehet lőni 200-300 expot is úgy hogy 20-30 kép lesz jó. (szerintem)
ha a portéfényképezésnél kaptam egy kicsi "bírálatot", akkor úgy érzem azért egy közel 3 éves kapcsolat melyből 2 évet egy fedél alatt húztunk le, és már kicsivel több mint 1 éve mennyasszonyom a leányzó akkor megvan az a közelség, és intimitás amire már lehet építeni. csak ki kell fogni azokat a pillanatokat amikor velvő is a fényképezésre. ez a szemlefényképezés is csak egy hirtelen ötlet volt, de miután elkattintottam a képet és látta az eredményt tetszett neki. (erre gondololok: "A portré alanyával pedig olyan kapcsolatot kell kiépíteni, hogy természetes legyen a közelséged a fényképelővel. Nem szabad tolakodni. Beszélgetni kell vele, tisztázni, hogy mire is "vadászol", megismerni a határait, ahol már nem túl feszélyezett.")
más: utálok korán kellni. ha nem voltam valahol érthető akkor az csak azért van mert még nem pörgött fel az agyam
-
Rakeem
aktív tag
válasz
Hydra SR #5570 üzenetére
hát igen problémás így fényképezeni.
a képet úgy csináltam hogy expo gomb félig lenyom autofokusz megvan.
ekkor kamu szöveg: "oh csak a közeli AFet nézetem meg milyen"
digigép elfordít de expo gomb még mindig nyomva.
imitation hogy bütykölöm, majd amikor a figyelem lankad, hirtelen vissza
(lehetőleg ugyan abba a pózba) és expo gomb teljes lenyomása.
klikk és katt a kép készen van. -
Rakeem
aktív tag
válasz
Hydra SR #5568 üzenetére
igen... igen...
amikor az alap kép készült akkor is mindenki ezt mondta...
a helyzet az hogy spontán hirtelen felindulású kép volt.
(hogy asszony még véletlenül se nézzen a lencsébe, így olyan "most távolba nézek fedettpályán" hatása van számomra a képnek. és ez is volt a célom)ha legközelebb ilyen stílusú/témájú képet csinálok és azt akarom hogy jó legyen akkor az már beállított expo lesz tanulva a hibákból, hiszen akármilyen hirtelen is csináltam a képet lényegében nem mentség.
fogalmazzunk úgy hogy szärból akarok aranyat csinálni.
hiszen min lehet a legtöbbet tanulni? amit mások kritizálnak/bírálnak...
és így a digit utómunkára is nagyobb hangsúlyt kell fektetnem, így szükségesebb elsajátítani
bizonyos dolgokat, és így megint csak fejlődök.tervemben van még a ráncok eltüntetése és egyéb "felületi hibák" kiküszöbölése. (asszony azóta is zaklat. mindig a legutolsó és legjobb "verzsön" van kint háttérképnek a "windózernél", de még mindig csak elégedetlenekedik... szép síma arcot akar. de amíg nem vagyok haladó PS felhasználó addig a színes képnek neki se állok)
majd tbs véleményére leszek kíváncsi... eddig Ő volt aki a leginkább bíztatott. no meg marsu
[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
Tudom eddig nem remekeltem még nagyot.
Szerintem most sem erről van szó...
Inkább arról hogy lassan de határozottan felismerem a digit utómunka fontosságát, éppen ezért ugyan ilyen lassan de határozottan kezdem feltérképezni is a digitális utómunka adta lehetőségeket. (na ezt most jól megasszontam)szóval egy régi (na ez a régi igen hülyén hangzott... hiszen 3 hete van digigépem) képemről lenne szó:
[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #5469 üzenetére
egyetértek.
az első kép szerintem azért annyira nem rossz még a másik szem meglétével sem, hiszen úgyis a szines szem vonza magára a tekintetet.
-
Rakeem
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #5467 üzenetére
nem bántottál meg.
mivel teljesen amatőr fotós vagyok ezért még inkább építő jellegű kritikának veszem.
az eredeti kép egy nem előre beállított szituból jött. elkattintottam és nem lett túl rossz a kép.egy kis vágás után így néz ki az utolsó "verzsön":
-
Rakeem
aktív tag
egy kis photoshoppos mahina után szerintem eddigi legjobb képemet tárom elétek.
nézétek és bíráljatok:
-
Rakeem
aktív tag
tudom megint nem alkottam maradandót, de NEKEM tetszik
főleg hogy a Sonymmal most fotoztam elöször makrovaltudom azt is hogy ráférne a képre egy kis utómunka.
de sajnos a PS Pro X áll csak rendelkezésemre. ahhoz meg annyira értek mint tyúk az ABC-hez.Szóval csak véleményekre lennék kíváncsi.
-
Rakeem
aktív tag
fényképezett már valaki lángot makroban???
mondjuk egy öngyújtó lángját... -
Rakeem
aktív tag
az utolsó 400 hszek között kicsit jobban szétnéztem.
srácok! fantasztikusak vagytok.
hol vagyok én ezektől a minőségektől, témáktól...
szerintem amit ti egy témában elkattintott 200 expotokból a legrosszabnak ítéltek azt én már ha a saját expom lenne az egekig magasztalnám magamban.
soha nem fogom még csak megközelíteni sem azt amit itt ti MŰveltek. (és a mű alatt mint művészet értendő)[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
na elteszem magam holnapra mert azért az élet nem áll meg.
holnap is lesz meló...
jócakát! -
Rakeem
aktív tag
igaz ami igaz...
sok képet raktam ide.
tudom.
de legalább látszani fog hogy honnan indultam el1 apró megjegyzés.
némelyik talán azért jobb mint a sonymé mert szinte mind természetes fény mellett készült.
a sonymmal egyenlőre csak 2db energiatakarékos izzó mellett fotoztam.
/valahogy mindig sötétedés után érek haza :S (hülye meló)/tippedet a fototipp.hu-val megszívlelem.
-
Rakeem
aktív tag
na akkor az ígért képek.
a válogatás közepette mások készülékei által készült képeket is találtam. azokat is belinkelem.
ne csak a minőséget nézzétek hanem az ötleteket helyzeteket is.
van köztük beállított kép de sok a spontán is.
némelyikhez kellemes kis sztori is tartozik, de nem untatlak velük titeket.[a muníció egy része osztálykirándulásra]
remélem azért lesznek jó vélemények is.
[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
hm... hm..
mosott szar...ahhoz képes hogy elég keményen lefitymáló azért tetszik a kifejezés...
ha belegondolok hogy életem első digigépével fotoztam másra mondjuk nem is számítottam.kérdés:
telefonnal készült képeket is lehet linkelni?
(még anno SE-W800i-mel egész jó képeket is sikerült csinálnom, és szívesen megosztanám veletek őket. egy balcsipari városban technikusiztam és kóteros voltamezek azért jó témalehetőségeket adtak)
[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok.
Ne haragudjatok ha nagyon vacak képeket linkelek ide...
A képeket egy Sony H9essel csináltam. (2 napja képezi a tulajdonomat) A teljesen automata módban lettek elkattintva a képek.
1. kép. max opt. zoomon (15x) édesanyám csészéskészlete.
2. kép. teljesen véletlenül jött össze amikor a távirányítót próbálgattam...
na mi van rajta???
arra kérlek titeket hogy véleményezzétek a képminőséget.
bár tudom hogy nem lenyűgözőek, de szerintem azért nem is rossz egy 1/2,5" CCD - 8Mpixel fizikai jellemzővel.
Aktív témák
- iPhone topik
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kompakt vízhűtés
- SSD kibeszélő
- Mobil flották
- További aktív témák...