- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
De hát odaírtam a kép alá, hogy stackolt
. Az 1,3sec az csak 1 kép ideje.
nyugodt alanyokat talaltal ugy latom -
Ez a pókosod már rendben van. Bár lehet, ez már túl kicsi még ennek az előtétnek is.
A legyes képek viszont nagyon jók. Szép részletgazdagok. Különösen a 2. tetszik. Nekem a mélyzöld háttér, sárga kontraszt bejön.
-
*Ropi*
félisten
Ha teljesen le akartad sötétíteni a szélét, ahhoz kevés, még látszik halványan.
A monitor (TV-t és projektort is lehet) kalibrálásában tudok segíteni, keress meg privátban!
"...amugy pro user lettem flickren, nem jobb minoseguek igy a kepek? tegnap vegigneztem par regebbi kepemet, es elesebbnek tuntek kicsit, mint idaig..."
Placebo hatás, mint a street racing matrica a szélvédőn.
-
Sucuka
senior tag
(#47222) m3ss: Nekem tetszenek! A színesek színvilága hasonló azokhoz, amiket én is preferálok. Netről szedett preset-ek?
(#47223) kiskornel: A gyurgyalagos kép szokás szerint profi kivitelezés! A tájkép nekem nem mozgatja meg a fantáziámat annyira, persze ennek ellenére szép munka az is! Egyébként milyen üveg ez a Tokina 11-16? Nagylátó vételén gondolkodom, kell az infó
(#47226) ballington: -0.5 FÉ expó, és egy kis kontraszt neki!
-
-
Morgal
aktív tag
Erre, próbálgass minél több kompozíciós vágásmódot. Van erről egy nagyon jó könyv, én mióta megvettem igen csak kitágult a látásmódom. Ez részletesen kitér a színekre, formákra, kontrasztokra, a képek emberekre gyakorolt hatására, az alkotás folyamatára - egyszóval nagyon korrekt kis könyv. Ja és nem így odalök 1-2 képet példának, hanem jelzi, hogy mi miért van oda komponálva még kis vázlat is van a legtöbb kép mellett.
(#47143) *Ropi*: A Verdana is jóféle!
-
*Ropi*
félisten
A narancssárga minta a Kopaszi gáton lévő Öböl Rendezvényház falának belső díszítése (a legutóbbi esküvőről).
-
kiskornel
addikt
Háát. Semmiképp ne vedd kötekedésnek... inkább csak nem szeretek kételyt hagyni magam után. Meg aztán érdemes írogatni, mert látok fantáziát a képeidben...
Tehát ezt írtam:
"(#47070) m3ss: nekem igazából a fekete-fehér kép tetszik. A többi "halo"-s. A veteményesben elég erősen látható az átmenet. Sok-sok pontos utómunkával átmenet nélküli, pontos, jó illesztést lehet létrehozni ég és föld között..."a halo: [link]...
és az átmenetek: link - látható, hogy az ég, napraforgó tábla találkozásánál van egy kis világosság + a napraforgó teteje sötétebb, mint az alja. Ha már több képből van összerakva, akkor érdemes vele pepecselni, mert pontosabb, szebb lesz.
Ezek egyébként jobban tetszettek, mint a váras képeid. Itt még diszkrétebbek a dolgok.
-
kiskornel
addikt
Szerintem túlhúzod a HDR-t, és azt kevesebben szeretik, mint akik NEM szeretik. Penge élen táncol, aki HDR-rel foglalkozik, mert igen hamar áteshet a túloldalra. Ő maga addig nézegeti a képet, míg jónak nem látja... de egy idegent arcul csap vele. HUH... ez meg micsoda. Szerintem a gyengébb dolgok felé kellene menned (vagyis szerintem nem jó felé mész).
A második macros képed a tutti.A fentiek persze nagyban tükrözik a személyes véleményemet. Nyilván lesz olyan, akinek ez is tetszik.
"hmm nekem egyaltalan nem tunik halosnak, a horizonthataron gondolod? " - ezúttal a halo nem az ég alján van, hanem invertáltan a napraforgó tetején az elsötétülés.. Én az ilyen képeket még meg szoktam PS-elni a HDR progi után. Lehet csinálni egy pozitív halosat, és egy negatív halosat. Egymásra teszed őket PS-ben kimaszkolod PONTOSAN ( <- ez nagyon fontos, mert érzékeny rá a szem).
Macro milyen géppel készült?
-
ballington
addikt
Most, hogy jobban megnézem, nekem az utolsó két kép tetszik jobban, főként hangulata miatt.
Eddig nem néztem nagyban őket: főleg az elsőn látszik, hogy kezd átmenni kicsit műbe, szvsz túl sokat húztál a csúszkákon (meg nem mondom melyiken).
Ezért is tetszenek inkább az utolsó képek. -
Minden kép közös, mi legalább is nem nagyon küzdünk, hogy melyik kié.
Nem töltünk fel mindent, csak én egyet-egyet. Túl sok a képlopás flick-erről... de mondjuk mindenhonnan.Amúgy ez a kép valamiért nem tetszik az embereknek... FB-n alig értékelik, és foglalkoznak vele... nem is értettük.
u.i amúgy ez feleségemé, egy az egyben a kép is meg a retus is
A mai kép meg egy az egyben enyém, jóféle nagylátós kép telével, ahogy Kornél mondaná. -
Sucuka
senior tag
Az a vicc, hogy nem égett ki
ilyen fehér volt. Csodálkoztam is, mert azt hittem először én is hogy kiégés.
Peethy: Nos, ahogy a régi reklámban hangzott: "neeekeem tecik!"
letisztult, lényegretörő, viszont az elérhetségekhez valami közvetlen nem ártana, telszám, mailcím ilyesmi... Grat!
(#47010) Fejo: Az előtér "sablonossága" miatt igyekeztem így komponálni... Van egy olyan is ahol nincs benne, az nem tetszett annyira. Köszi!
-
gab.m
senior tag
Ha becsillanást akarsz, vegyél egy Tokina 20-35 2.8 obit. Nagyon sokszor szeretne becsillanni, még benti sima lámpafénynél is, ha meg kint fotózok még jobban kell vigyázni. Effektként néha jó, de nem mindig. Ezt leszámítva amúgy nagyon penge obi, szerintem eddig kb. életem vétele volt. Ja, hogy ez nem az objektíves topik, bocsánat, át is rakom off-ba
-
Sir Riccio
addikt
Köszi, a harmadiknál nincs effekt, így csillant az objektív.
Akad belőle olyan is amit kicsit alulexponáltam, hogy hangsúlyosabb legyen a páros:Egyébként szoktunk értékelni, legalább is én szoktam, csak ami szimplán jó, vagy kevésbé jó azokat nem szoktam véleményezni, főleg ha előttem megtették már sokan mások és én is csak ugyanazt tudnám leírni. Ha valami valamiért kitűnik (túl jó/túl rossz) és más még nem írta le ugyanazokat a gondolatokat mint amiket én leírnék, akkor véleményezek.
-
-
Fejo
őstag
"szinvilag nekem is begyere, szabad tudni szineken mit allitotok az ilyen eredmenyhez? hidegebbnek tunik, de gondolom azert nvan meg benne vmi..."
Ne haragudj, ez a kérdésed eddig elkerülte a figyelmemet...
Erre egy általam feltett hasonló kérdésre kapott klasszikust idéznék... [link]
Küldtem pü-t...
-
madgie
titán
A color efexet ismerem a legrégebb óta, de egyszerűen nincs már rá szükségem: lr-ban beállítom a színeket, viveza-ban control point, ha ff, akkor meg silver efex.
HDR efex-et csak próbáltam, de nem annyira jött be. Ha szökőévente szükség van hdr-re, akkor van jobb program tőle (nem jut eszembe a neve, annyira ritkán használom
)
-
madgie
titán
Szelektíven lehet mókolni a képeket. A color efex is tud hasonlót, én színesnél viveza-t használok, ff-nél silver efex-et. Régen szerettem a color efex-et is, de hónapok óta nem használom semmire. Nézz meg pár youtube videót a viveza-ról, akkor letisztul, mire való. iPad-re is a Snapseed-et használom (szintén nik program), ami szintén tud ilyen control point-os szelektív mókákat, kő egyszerű, mégis zseniális
-
Larry303
addikt
jó képek nagyon...ködös, felhős tájképeket különösen szeretem, azért is próbálkoztam ezekkel a hétvégén, sajna ennek a képnek sem tesz jót a kicsinyítés, nagyban sokkal hatásosabb sztem...keresek majd olyat amit nem kell cropolni, ahol eleve csak a hegyek vannak a "felhőköntösben"
-
Larry303
addikt
igen Ausztria, tyrol pontosabban ötztal...
amúgy a felhők közt látszódó távoli hegyekre gondoltok amúgy? mert én annyira nem vagyok jó utómunkában, hogy abból önmagából jó képet hozzak ki sztem, de azért megpróbálom...több ilyen felhős kép is van nekem is tetszik bent a sejtelmesség, majd még hétvégén ráfekszek vmelyikre...kösz azért, hogy megnéztétek. -
Sir Riccio
addikt
Horváth Gábor munkáit egy jó ideje követem FB-on is, elég magas színvonalat képvisel, tetszik amit csinál.
Amúgy ha már idézgetünk:
"Célom a modellben meglátni és megmutatni – legyen az egy kő egy fa vagy ember – a hétköznapitól eltérő „csodát”, a különlegest.Mindez lehet, hogy egy teljes naturális leképezése a valóságnak, a végeredmény azonban egy olyan „photographia”, ahogy talán még senki nem nézte a modellt, és mégis a belső lényegét adja vissza."
Na, most ez a Dalmata pl. valszeg épp pont átéli a fent leírtakat, de ha nincs beszívva, akkor én a biztonság kedvéért megmutatnám egy orvosnak, ez a "photograpia" pedig szerintem bőven kimeríti a giccsel való emberölési kísérlet fogalmát, még akkor is ha eltekintünk a sablon felhasználásától. Arról pedig, hogy mit keres egy ilyen idézet mint amint feljebb a fórumtárs bemásolt, egy olyan oldalon ahol főleg műtermi beállított képeket találni, még kutyákról is, őszintén mondom, hogy halvány lila fogalmam sincs.
-
Sucuka
senior tag
(#46339) j.bravo: Én is azt mondom, hogy neked itt a helyed!
(#46343) m3ss: Jók ezek a kutyusos képek! tetszik a színvilága mindkettőnek!
(#46348) D4rkm4n: Gratulálok!
(#46351) cOxeR: Ötletes kép, valami padfélére gondoltam én is
(#46354) kiskornel: Azon kívül, hogy zöldes a madár, teljesen rendben van, de ez a zöldesség meg a környezeti fények miatt van, vedd úgy, hogy nem is mondtam semmit
Tehát csak úgy szimplán hozod a szokásos színvonalat, grat!
-
Clemi
veterán
Köszi m3ss! Örülök, hogy tetszik, de Fejo érdeme, ő javasolta ezt a szerkesztést! Ilyenkor látszik, hogy mennyire fontos a kreativitás ami nekem nem annyira a jellemzőm sajna. A bazi sok képemből, amivel eddig nem tudtam mit kezdeni, egy nálam kreatívabb valaki asszem csodákat tudna előadni. De ez vagyok én
-
Köszi a véleményt, én nem érzem soknak, de azért megnézem kevésbé textúrás változatban, viszont a lényeg, hogy fokozatos átmenet van a bőrterületeknél, mintegy kiemelve egy-egy területet a textúrázott részből.
Nekem az első kép tetszik, kicsi szűknek érzem, de színvilágra jól eltalált. Talán egy kis élesség még elkélne a kutyusra.
-
Larry303
addikt
első az igen eltalált nálam minden tekintetben, ha jól gondolom 50 1,8D tán ezt az egyet tudnám felhozni ellene, hogy a szeme még élesebb lehetne, de gondolom nem volt nagyon rekeszelve
Clemi: perspektiva tetszik, de sztem sokat húztál a kékre így utólag, mintha kicsit sávosodna is!
-
Chapel
addikt
-
-
Chapel
addikt
Köszi
Fényviszonyoktól függően vagy F4 vagy F7.1, ez a képeim 99%-ra igaz szerintem.
A háttérmosás teljes egészében az obi műve, imádom is miatta.
Ez a lepke, mivel emlékeim szerint nem volt túl sok napfény, így F4 lesz, de majd este ránézek otthon.Ahogy írtam készült más témájú kép is, majd összerakok egy párat és felrakom, kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok róluk.
-
nesa
veterán
Sehol nem kell beeroltetni oket max a 2 szelen marad feher csik bar szerintem jobbhelyen a gep kepes ugy vagni rogton.
Csak megrendelesnel ezt az opciot kell valasztani kulonben lesz egy rakat hulladek keped amit a gep vagott meg.A szabvanyokrol meg ugyanugy szabvany az 5:4, 4:3, 1:1 ... csak a digitalis vilagba a elvannak lustulva...
-
Sucuka
senior tag
Köszi a véleményeket mindenkinek.
(#45624) m3ss: Az úr a képen ugyanazt csinálja, amit nekem is kellett volna fotózás helyett
Karbantartani egy ún. Flash cutter gépet, ami villamos ív segítségével vágja el egy bowden kábelét.
(#45626) kiskornel: Mostmár csak azért is kipróbálom kevesebb fehérrel, és egy kis feketével is
Egyébként a másik kettő családi kategóriába ment amúgy is, csak gondoltam megosztom
(#45627) m3ss: Egyértelműen a második!
(#45639) cOxeR: Ha még emlékszel a reklámra: "Nekem tecik!"
Komolyra fordítva: jók a fények, hangulatos lett. (Nem azt akartad írni a #45645-ben, hogy a partra merőlegesen kapták a fényt? Nekem legalábbis úgy tűnik az árnyékokból.) De nem akarok okoskodni ám, csak észrevétel
(#45677) End-ru: Szép darab, estére pipacsozást tervezek
-
hopehu
tag
Igen, a szabványos képarány sem mindig kötelező, mint ahogyan az aranymetszés sem... Én a felső rész kb felét vágnám, annál többet én sem. Kell azért, hogy érzékeltesse vmi azt, hogy van háttér is. Valóban, ha rálógna a kép szélére, az elég zavaró lenne.
Egyébként valóban, mint minden, ez is szubjektív, bár a túl nagy homogén felület sohasem szerencsés, vagy bármi, ami a főtámáról elvonja a figyelmet. Kivéve, ha nem elkerülhető, stb.... De egy ilyen esetben (ha nem csak 1 perc volt a fotózásra) lehetne komponálni szépen is
Ha meg csak 1 perc volt, akkor... az pech.
-
Nekem is az első tetszik ebből, a virágszirmok vonalai nagyon jól vezetik a középpontba a szemet, kusza a második, ezért élvezhetetlen.
(#45575) forceberg
Nekem tetszik ennél az erőteljesség, lehet picit sok, de ad a képhez, kevésbé erőteljesen nem mutatna.(#45579) kiskornel
Kiköltöztél és építettél ki netet a tó/sás mellé?
Ezek is tetszetősek, a másodiknál sokkal ütősebb lenne, ha a tükörkép is belefért volna egészbe, de ettől függetlenül is tetszik. -
Peethy
őstag
Valóban szubjektív, nálam ilyen hatást kelt, lehet hogy másban nem
Ez az 50-es obi nagyon jó, lehet hogy a 85-ös mellé is veszek majd egyet, 25-26ezer körül nem pénz érte... egyszer már volt, akkor is szerettem. Ha lenne alternatíva 20mm körül értelmes Nikon fixre, akkor olyat is vennék...
-
Peethy
őstag
Az elsőnél számomra az a fehér átlátszó "keret" nagyon amatőr hatást kelt, ezen a képen szerintem egyáltalán nem áll jól, más kérdés, hogy szerintem az ilyet max FF-képeken érdemes alkalmazni, színes képen nem láttam még, hogy jó hatása lett volna. A másodikon szerintem nem túl jó a kompozíció, szerintem ekkora döntés nem áll jól neki, és érdemesebb lett volna kicsit feljebb tolni a lányt, hogy a testének a középvonala, ne a széle legyen a kép átlójának vonalában. A szemesnél az nem tetszik, hogy tükröződsz szemből.
Amit az első kettőhöz még hozzátennék, hogy érdemes lenne a fotóalany szemét utólag szelektíven világosítani, mert mind a kettőnél be van bukva. A bokeh kifejezetten szép a másodiknál, mivel csináltad?
(#45522) cOxeR: nem arra gondoltam, hogy onnen bemásolni, hanem egyszerűen odaírni azokat a linkeket, amiket érdemes átnéznie a kezdő fotósnak. Kvázi linkgyűjtemény
Cikkek, tanulmányok. Esetleg a topiklakók galériája is fenn lehetne, flickr mindenképp, mert annak amúgy sincs olyan reklámszaga.
Majd átdobok néhányat holnap, még csak válogattam őket, érettségi volt, nemrég laptopot vettem, most rakom fel rá a programokat
Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Formula-1
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Vezetékes FEJhallgatók
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest