- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #24678 üzenetére
hali!
köszi a részletes kommentet!
igazából van rendes kép is róla. ez a kép inkább a lencse perspektívikus torzítását hivatott kihasználni. ezért van az egész minden extrém kavarodás... csak valahogy nekem sem tetszett... máshogy kéne megfogni, mert az elgondolás tetszik... -
pdave
aktív tag
válasz
kiskornel #24630 üzenetére
Én is elég világosra állított monitort használok, (ezt szoktam meg, + lcd nem tud ugye igazán feketét...)
Te egyszerűen hozzászoktattad magad a sötétebb monitorhoz, vagy a képfeldologzás során figyelembe vetted ezt a tényezőt? Mert ha világos monitoron jó, akkor lehet máshol sötét, viszont ha olyanra csinálod hogy a sötét monitoron is jó legyen, akkor meg nálad néz kis rosszul...
Ezt hogy küszöbölted ki? -
Zozzant
addikt
válasz
kiskornel #24597 üzenetére
Most miért fokozod, jó szerinted így készült, na, akkor így készült, legyen meg az örömöd. Majd ha neked is lesz egy ekkora 8 hetes gyermeked megmutathatod, de nagyjából vázolom: fél percre sem marad meg, rúgdal hadonászik, nézelődik jobbra balra nem kis ütemben, egyszer fotóztam a teraszon (nem beltérben) mert ott aludt (nem mutatom meg), de ha alszik nem merek nagyon rákkattintani mert az alvás olyan mint a kincs, a gyermeknek is anyának is és apának is. Ilyen tekintetben, hogy neked nem jött át csak sajnálni tudom, látszik hogy elsősorban nem neked szerettem volna megfelelni. Ez most nem úgy működik, hogy kimegyek az erdőbe és lenyomom a fákat meg a nárciszokat, meg a túratársakat. Andrea pedig profin üzi amit tesz komoly idő ráfordítással és felszereléssel, én is csodálom és csodáltam a képeit mindig is.
-
Zozzant
addikt
válasz
kiskornel #24562 üzenetére
Semmi gond, tudod nekünk ezek is a megismételhetetlen pillanatok hangulatát tükrözik, nyilván más ember ezt másképp éli meg, ezért megbocsájtom a lejapántúristafotózós megjegyzésed
Ezek nem műtermi, nem mesterkélt, hanem saját otthonunkban adott pillanatban készült képek, és garantált hogy 30 év múlva is azok lesznek, ugyanazzal az érzelmi töltésel. Szerencsés ember akinek megadatik. Sajnálom, nem akartam a topic rosszul kinevelt összevissza kattintgató mumusává lenni. Bocs.
-
Slowman
aktív tag
válasz
kiskornel #24540 üzenetére
Igen mikor olyan obi van fent ami nem kommunikál a vázzal akkor egy menüpontot felkínál a bekapcsolásnál és ki lehet választani egy gördülőtárcsán, hogy épp milyen gyújtótávolságú lencse van rajta. Most ebbe nem vagyok biztos, de ennek az élesség visszajelzésbe is van szerepe szerintem, de hangsúlyozom nem vagyok biztos.
Carl Zeiss MC Sonnar 3,5/135 Jena DDR az objektív becsületes neve és eléggé meg vagyok elégedve vele csak ne kéne tökölni az M42-vel jobb volna K bajonettel, de ott van az adatlapomba, hogy mim van
.
Canonon az hiszem nem működik minden funkció (fénymérés, élesség visszajelzés stb.) erről nálam jóval okosabb embert kéne megkérdezned aki ért is hozzá és pontos választ ad nem csak saccolja a témát.
-
Slowman
aktív tag
válasz
kiskornel #24530 üzenetére
Is is mert nem ez volt az eredeti beállítás a modell véletlen fordult így és a szél is véletlen kapott a hajába, de ez tetszett a legjobban. A vaku 200mm(ekv)-né nem sokat számít szerintem. Deríteni kellet volna valóban a másik arcát de akkor ott semmi alkalmas eszköz nem volt rá
. Pedig én is láttam, és most is látom, nagyon bosszant, veszek is majd egy derítőlapot csak ahhoz még egy ember kell.
A mélységélességre csak annyit, hogy egy 135/3.5mm-es M42-es manuális objektívvel lőttem és 5.6-on volt a rekesz de még így is egy hangyányit jobb az élesség a térdkörül mint az arcon (első próbálkozás ezzel az obival még szokatlan volt az MF). Kellet volna vinnem állványt és akkor talán megpróbáltam volna 3.5-e, de nem voltam felkészülve rá csak egy spontán fotózgatás volt. -
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #24199 üzenetére
azthittem cska én vagyok ilyen gáz, hogy kigazoltam a gombát, mikor fotóztam
az a HOW TO kórófotózás az nagyon durva tutorial lettsztyui: igen, igazad van. pont a mulktor volt róla szó itt valahol a fórumon
amúgy én úgy el vagyok keseredve, amikor lövök 5 expot különböző beállításokkal és az első a legjobb
kitépted a tulipantuszt?gyönyörű kép
sztyuimod: hogy függ a gyutávtól a max kitartható záridő. de kijelentettük, hogy annyi minden mástól is függ, nemcsak a gyutávtól...mandark94: jó képek, tetszenek, elgondolkoztatnak, csak a naplementés nem tetszik, kicsi a fekete rész, de az túl fekete SZVSZ
máyköl:
400-nál biztos nincs zajosodás...
ezt így nem jelenteném ki -
sztyui2
őstag
válasz
Én pontosan így csináltam ezt a képemet. Annyi különbséggel, hogy nem nagyon csináltam tesztfotót, inkább a keresőben nézelődtem, és álligattam a kompozíciót, meg az expozíciós értékeket.
Jah, meg hogy nekem 3-4 képből sikerült kiválasztani a legjobbat, ami az első expó volt
A többi már csak ilyen biztonsági, ha esetleg az első bemosódott volna, vagy valami. -
máyköl
veterán
válasz
Köszönöm, korrekt válasz volt. Bevallom, ennyit nem szoktam foglalkozni egy makrófotóval. Leülök, belenézek a keresőbe , (még nem csinálok képet), próbálgatom a kompozíciókat. ISO értéket átgondolom, majd beállítom, rekeszt beállítom (makrónál ugye előnyös a legtágabb), ránézek a záridőre amit a gép beállított, hogy kb. ki fogom tudni-e tartani a gépet, kiválasztom a kompozíciót, hja van rá lehetőség, berakom a háttérbe a fotóstáskám háttérnek, majd katt...!
Kéne valami jobb háttér, mert a fotóstáskámban van egy szürke csík, ami nem túl előnyös.
Viszont baromira nem értek a hátterekhez. Elég, ha kezdetben veszek egy fekete kartonlapot? Meg valamivel ki kéne támasztani, mert egyhelybe a földön nem tud állni. Vagy elég ha behajtom, hogy megálljon?
-
Hydra SR
addikt
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
kiskornel #24005 üzenetére
A képeidről jutott eszembe, ez a két képem Zakopanéből:
http://izoominphotography.com/photos-zakopane.html -
nesa
veterán
válasz
kiskornel #24002 üzenetére
eastsider!
Koszi nektek
Sajnos nemtul kedvezo a helyzet keves a feny ,alvanyt valoban vihettem volna , a vaku viszont csak a beepitett van, kell ra szerkesztenem valami tuti deritolapot.
Meg gondom volt a szeljaras is ,de holnap alvanyal ujraprobalom ha lesz meg feny mikor hazaerek.
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #23946 üzenetére
igen igen, ennél a 35-ös fixem volt felcsavarva, próbáltam a kitobi nagylátó végén (csak erre használom a kitobit) de ott még durvább volt (ki gondolta volna) lehet lejt a talaj (a torzítással kapcs..)
itt ajánlottátok az F8-at azóta azzal próbálom meg alapból...
de ennél a képnél sem jött be, csak a jobb oldali szép csillag van, meg egy tábla, a közeli utcalámpák valamiért nem csillagosodtak
(talán nem volt túl "direkt" a fényük? szórtabb fényt adtak
máyköl: köszi
-
-
E-scapegoat
tag
válasz
kiskornel #23584 üzenetére
kiskornel: köszi. Az elsőből van olyan verzió, amiből kiszedtem a villanyoszlopokat. Nem is tudom miért nem azt tettem fel.
A másodiknál a nyíl alakú foltot észre sem vettem, amíg nem mondtad. Most hogy már látom, tényleg vonza a tekintetemet.
gamerkiller: tetszik, szép hely lehet. Naplementekor fantasztikus képeket lehetne ott csinálni.
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #23520 üzenetére
igazából nem is tudom mi a baj a képpel. tetszik a sziluett is, csak kicsit túlzó a narancs, pedig ilyen volt a valóságban is, emberi szemmel is... az a kérdés hogy tudom hatásosan, látványosan megörökíteni, s nem úgy mintha felnyomtam volna az orange csúszkát az egekbe...
tetszik a képed, csak kicsit a becsillanás rontja el... de nagy respect érteeredeti színvilággal a kép: csak crop van....
mod: viszont a crop sehogy nem tetszik... van millió képem ilyen színvilággal (egy este alatt készületek..) lehet csemegézek, s találok értelmeset
-
törölt tag
válasz
Nekem is a színekkel van egy kis bajom, túl sok a vörös-sárga, és kicsit blur-os/színzajos a nap környékén, ellenben a természet többi színe kissé fakó ehhez képest, valamint az égen a felhők a kép szélén, és a víztükrön a fodrok kicsit dombormű hatásúak lettek. De az alapötlet tetszik, kellemes kísérletezgetést!
-
Bubanc
aktív tag
válasz
Nagyon szép kép, bár nekem kicsit zavaró, hogy ennyire középen van a nap valamint bizonyára a JPG-ből készült kép és az utómunka miatt fura színhibák vannak a vízen a nap környékén... (bizos erre is megvan a fotós terminológia, de nem tudom hogy hívják, majd javítsatok ki
)
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #23513 üzenetére
mod: kiskornel.
bocs kilógtam a mod időbőlszerintem az ultimate megoldás az égből egy megagigaultrasuperwide monitor lenne, amivel belátod 100%-os nagyításban az egészet a képaránynak köszönhetően
de én a nagyot preferálom grödítősávval... a picin elvesznek a részletek... csak egy bélyegképTi ilyen esetekben mit csináltok, hogy érvényesüljön a színvilág, de mégse nyomja el a kép hangulatát?
Tomateval azt beszéltük, hogy hosszú zárral kell az ilyeneket...itt jócskán levettem a szaturációból
-
sztyui2
őstag
válasz
kiskornel #23513 üzenetére
Sztem mindkettő méretben jó. Az az ideális, ha lehet látni egyben is, de bele is lehet nagyítani. Nem kell két külön méretben felrakni. Igen, van olyan panoráma, amit úgy érdemes nézni, hogy scrollozunk jobbra-balra, mert akkor olyan, mintha körülnéznénk. Nekem ez most szintén olyan
eastsider: Nálunk van egy magánkézben lévő fotósbolt, és ott 250ft/db az A4.
-
-
Fejo
őstag
válasz
kiskornel #22937 üzenetére
"Ám te valahogy csak azokat a képeket favorizálod, amik annyira unrealisztikusak. Úgy értem tiszta kékek, fekete fehérek, túlszaturáltak, montírozottak, stb. Az, amit példaként felhoztál, az is egy olyan kép volt..."
A példaként felhozott képre pl nem igaz amit írtál...
"Szerintem mindenki fektessen némi időt az utómunkába."
Ne csak az utómunkába, hanem a válogatásba is! Nem kell minden elkattintott képet belinkelni...
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #22847 üzenetére
kösi az előző kommentet is!
erre, meg az előzőre válaszolok
nem tudom miért rakom mindig középre a horizontot... sötétben annyira nem is látszik, de nem ez az ok, inkább csak "megszokás?" meg félek, hogy, ha pl túl fel, vagy le döntöm a gépet, a perspektíva elromlik, pedig ez hülyeség tudom... inkább ki kéne magam nevelni belőle...
pl, ha megvágom a képeket, pl az égből kevesebbet mutatok, úgy esetleg jobb lehet a hatás?!nem gondoltam volna, hogy ennyire elvesznek a témák
-
nesa
veterán
válasz
kiskornel #22697 üzenetére
Ertem vagy talan megse
Ilyesmire gondoltal ,ha nem faragd meg nyugottanCayman
Inkabb kiserletezz kulonfele papirokkal van olyasmi ami senem muanyag senem papir nevet nemtudom az eleg vekony ....
-
-
KTTech
veterán
válasz
kiskornel #22390 üzenetére
Több dolgot: a WB-t a lehető legpontosabbra húzom (színhőmérséklet + jelen esetben magenta felé húzva a tint), majd a zöld színcsatornán is tweakelni kéne. Sajnos ez szívás, ha zöld növényzet alatt fotóz az ember... ezért (is) nem szokás ennyire bevinni az "árnyékba" a fotózandó alanyt.
Ha végképp nem akar összeállni a kép, akkor jön a FF konverzió
-
válasz
kiskornel #22365 üzenetére
Nem, szvsz nálam ez nem erre vetíthető vissza. Sokkal inkább arra, hogy (kis túlzással) azt kapom vissza képen a 70-200al képen mint amit élőben látok. Ez pedig nekem nem jó.
Pl amikor megyek ki lesbe, fán meg ott ül réti héja, vagy pattog az őzike előttem, és 20 méterenként hátranéz hol vagyok, mindezt 30-40méterre előttem (amit osonva, és más fele nézve kb 20 méterre tudok redukálni)... rókát, borzot, sast ne is mondjam... nos, akkor k.rvára hiányzik egy jó tele, esetleg egy 1.4 extenderrel... mert ez a 320 ez nagyon gyík... tényleg makro feelin'
Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- További aktív témák...
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest