- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
Aktív témák
-
t_amas
csendes tag
válasz
sztyui2 #43188 üzenetére
Dede, ismerem az 500px-et
van is profilom: tamas.500px.com
Az a bajom, hogy nincs szivem kiadni evi 50 usd-t, hogy oda iranyithassam a domain-em, igy marad a Tumblr. Dolgozok egy uj (hd!) design-en. Az alapot loptam, illetve a kepek javareszt nem az enyemek,
http://x.tamas.im
-
madgie
titán
válasz
sztyui2 #43134 üzenetére
Elsőre fura, én is morogtam, hog szétb*szta a presetjeimet, de vegyél elő egy nagyobb dinamikájú rawot és csodálkozz: bucira veri a 2010-es feldolgozási metódust (LR3 féle) az új 2012-es. A GH1-emnél kicsit látványosabb, mint a GF1-nél, de nem gyenge különbség van
Szerk: egy gyors példa
-
madgie
titán
válasz
sztyui2 #43095 üzenetére
Mennek a régi presetek ,annyi, hogy át akarja magánakkonvertálni 2012-es feldolgozási módba, amit illik nem engedni, mert akkor a LR 3 nem fog tudni mit kezdeni vele. Minden képnél feldob egy felkiáltójelet a jobb alsó sarokban, de nyugi, magától semmit nem csinál. Ha rákattintasz a felkiáltójelre, akkor rákérdez, hogy konvertálja-e a képt, vagy akár az egész katalógust, vagy mégse.
Egyébként sokszor elbaltázza a jó presetjeimet ezzel az új feldogozással, meg még szokni kell, hogy abban már másképp kezelik a shadows/highlight, blacks/brightness csúszkákat. -
*Ropi*
félisten
válasz
sztyui2 #43095 üzenetére
Szerintem menni fognak alatta is, elvileg teljes a kompatibilitás.
Jut eszebe: jó is, hogy jöttél, ezt láttad már?
-
Sucuka
senior tag
-
törölt tag
válasz
sztyui2 #41647 üzenetére
Szerintem abszolut nem aranyszabaly amit modasz, maximum szerinted van igy. Lehet a clarity-t esszel is hasznalni, ugy ahogy akar adott esetben a "kieges" is valhat egy kep elonyere, holott a kezdok egyetlen erve a legtobbszor az, hogy "nem tetszik mert ki van egve"... Te viszont tapasztalt vagy, tudnod kene.
(#41720) kiskornel: egyetertek.
-
Larry303
addikt
válasz
sztyui2 #41647 üzenetére
sztem az eredtin kimondottan rosszat tesz a szemének főleg, azért húztam le
amúgy egyeltalán nem vagyok pp megszálott, crop bw meg fehéregyensúly, fények amire használom, ha megnézed a többi képet egyen sem látsz ilyent, ez most így jobban tetszett és meghagytam, mindazonáltal csak azért dobtam fel, hogy iso3200 őn készült képet mutassak -
válasz
sztyui2 #41592 üzenetére
Nekem is tetszenek, pár képnél van egy-két apróság ami nekem fura, de ez az összértékből nem sokat von le.
1329 esetén a homlok kicsit piros lett retus közben, aztán lehet csak a hideg... de nekem az ott valamiért oda húz.
1364 esetén engem nagyon zavar a kéz ráncossága, nagyon kilóg a kép sima hatásából
A 1291-et nem tudom értelmezni.(#41597) kiskornel
Én imádom az 50mm gyutávot, főleg fél, teljes alakban jön ki az amiért ezt választottam. 7D-vel más lesz... -
válasz
sztyui2 #41249 üzenetére
Nem volt senki aki ellenezte volna, vagy csak nem mert megszólalni!
Én nézegetem az oldalad... ott sem voltál hiperaktív.
Blankát szeressük!
Nekem a 2284, 2252 a leginkább bejövős, valamint a werkekből több kifejező arcvonás köszönt vissza. Színvilágra a 2268 és a 2265 ami jobban tetszik.
Videókat majd este nyugiban és hanggal...(#41248) m3ss
Nekem még mindig a feketeség jön be jobban. -
tbs
addikt
válasz
sztyui2 #39931 üzenetére
Néhol kicsit sok a +fény és valószerűtlenné teszi a képet. De alapvetően elfogadhatóak.
Valami zavar van a helyszínnel is, de nem tisztult le még bennem...
(Verkek poénosak.)
Fizik, utómunka kérdés, szigorúan a szememmel: 1óra/kép - ha magazinfotóra kell. 2+óra ha címlapra. Ha egyéb, akkor pedig ha jól van elsütve (azaz volt mögötte koncepció, "látás-láttatás", helyes expozíció), akkor nem szabad ennyi ideig dolgozni vele. Egy "nem jól elsütött" képből nem szabad jónaktűnőt gyártani. le kell vonni a konzekvenciát és legközelebb úgy lőni. Szvsz. Pl. ha fotózunk egy esküvőt, akkor ~2e képből kell a 10% legjobb+kötelezőt kiszerelni. Tipikusan a kötelezőkkel kell munkálkodni 10-15percet, a többivel 2-3perc a "munka" (kis vágás, színrehozás, finomítás, fókuszelhelyezés - apróságok). 1óra/képpel évente 1 esküvőt tudnánk csak vállalni...
Fényképezünk, nem rajzolunk. Az egy másik szakma.
Ja, amúgy az esküvők után nem a képek kidolgozása, leválogatása a nagy feladat, hanem a hibáink kielemzése közösen - és az elkerülési metódusok kitalálása...
Riportfotónál hálisten a téma viszi az anyagot, ott gyakorlatilag kompozícióközpontú az alkotás. A médium képszerkesztőjén múlik a többi dolog.
Szerk.: Coxer #39935: megtalálni a leginkább tetszetősebbet..? No ezt a módszert nem támogatom...
1000 képből 1 jóleszhafotosopolunkhdrtrá... Brrr...
-
Peethy
őstag
válasz
sztyui2 #39526 üzenetére
Igen, ezt sejtettem, de állításod igaz az árukra is. Mindenesetre én kissé irigyellek titeket Canonosokat, mert vannak fix f/4-es zoom L-es objektívek, amik baromira jó képminőséggel és elég jó árral is rendelkeznek, Nikonban leginkább f/2.8 van, kategóriákkal feljebb árban.
-
Peethy
őstag
válasz
sztyui2 #38637 üzenetére
Én is így próbáltam, de ha a gammát nagyon kicsire húztam, akkor meg a flare szélén szivárványszerű csík jelent meg, ami élesen, kontúrként szerepelt ott. De majd még próbálkozok, lehet, hogy jó nyomon voltam, csak nem szórakoztam vele eleget
Jobb oldalon azokat a fehér foltokat hogyan csináltad? Melyik részével a plugin-nek? (ahogy láttam, csomó mindent be lehet állítani rajta, a flare-en kívül szerintem nem volt sok hasznos)
Szerk: vagy az csak ott valami out of focus dolog volt?
-
Peethy
őstag
válasz
sztyui2 #38628 üzenetére
Az első tényleg nagyon jó! A smink, a fotó, az utómunka is
Leszedtem a plugint, de valamiért nekem nem sikerül ilyen szépen, lehet hogy én szúrok el valamit. Itt homályos foltokként jelenik meg a becsillanás, nálam meg sokkal élesebben, itt inkább olyan, mintha valamilyen fóliát raknánk a kép elé.
Ezek a személyek egyébként profik? Láttam egyik blogposztodnál, hogy sokan írták, hogy írd le: mivel foglalkozol. Meg szabad kérdezni nekem is?
-
csokimikulas
tag
válasz
sztyui2 #37824 üzenetére
Foltos, a vonalakat rossz helyre húzta a sminkes és az sem olyan formájú, amilyennek lennie kéne... Nincs benne mélyítés, egy szóval sminktechnikailag borzalmas. Ha minőségi modellfotókat akarsz, szerintem profi sminkessel dolgozz, mert ez nagyon sokat ront a fotók színvonalán, amik egyébként nagyon szépek!!! Ne haragudj, hogy így megmondom, de elég sok közöm van a sminkes szakma jobbjaihoz, ezért szúrta a szemem.
-
törölt tag
válasz
sztyui2 #37318 üzenetére
Olvastam a blogot is, hát nem tudom milyen betegségben szenvedsz de biztos, hogy ritka és nem is genetikus
Mert az már tök alap, hogy pl valaki a seggét lefénymásolja, az unalmas poén, de hogy valaki képes 10-szer egymás után is odatapasztani az arcát az üvegre, aztán feltölteni a face-re profilképnek... Nem egyszerű
-
Chapel
addikt
válasz
sztyui2 #37318 üzenetére
Szóval csak marketing jelleggel dobod a képet, értjük
Amúgy én szeretem az ilyen "ötlet" képeket, tökéletesen alkalmasak arra hogy aktívan és jó hangulatban elteljen az idő, nekem is vannak ilyen irányú képeim,ez nekem tetszik, fun és sztyui féle hozzáértő utómunka
Nekünk is lesz fotózás, videózni is akarok,meglátjukJa ez mindenki másnak szól!
Hévíz és annak környékén leszek jövő héten, valami ötlet/tipp valakinek hogy merre menjek, hol van fotózni való dolog? -
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #36894 üzenetére
dehogy 7D erre alkalmatlan
kézzel a jó Isten se követi le ezeket ,hogy éles legyen akció videó jönnek messziről gyorsan , azzal múőltkor csak ilyen fun snitteket csináltunk. de kéne hozzá rengeteg kiegészítő ,hogy használható legye.
"kis" kézi "drága" panaszkodik gép .
-
sanyixXx
senior tag
válasz
sztyui2 #36670 üzenetére
osztom. csak mire eljutok ide, mindig leírja előttem valaki a mondandómat.
bár én ennek az egész sminkfotózásnak a koncepcióját átgondolnám, már ha volt neki. sokszor nagyon tágra van vágva a kép és elveszik a sminkfotó jelleg. ráadásul némelyik smink elég gyengére sikerült.
ráadásul ahol a lányokkal pont szemben van a fény, ott úgy néznek ki, mint a félvak kutyák ezzel a fehér ponttal a szemük kellős közepén. -
Chapel
addikt
-
Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív ( Nikon ) - Újszerű -
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest