Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung topic
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
Gorbesz
tag
Zsepi nevu macskamat fotoztam az egyik kedvenc M42-es obimmal.
-
-
sztyui2
őstag
Nagyon régen jártam már erre, de jövök két képpel. A blogposztban pedig találtok hozzájuk retusálós videót is
-
Real_Necro
veterán
" lányok véleményére is kíváncsi vagyok"
Páromnak sem jön be a csipke. Inkább valami festett jellegű betűket gondolna oda, valamint a szürke vászonszerű háttér helyett inkább középkékből pasztell színt, esetleg drapp, vagy valami halvány, melegséget sugárzót. Ő ezt gondolja.
-
atok666
őstag
válasz
atok666 #48788 üzenetére
- Hozza szeretnek szolni egy cikkhez, ures mezokkel elutom a Hozzaszolok gombot, validacios hibat kapok 'Valami hiba történt a hozzászólás küldése során. Kérünk, hogy próbáld meg újra.', de egyuttal eltunik a kilepo gomb (Cancel Reply). Lenyomomm ismet a Hozzaszolok gombot es atkerulok egy ures oldalra (csak a hibauzenet lathato az oldalon)
Atok
p.s. Bocsi, nem spamolom teli a topicot. ha lesz idom meg megnezem
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
- eskuvoi utmutato menu picit szet van esve (lelog rola a szoveg)
- foldal menuponton van title, tobbin nincs
- fooldalon galeria kepekre/linkekre (vintage fotozas, eskuvo fotozas stb.) 'permalink to vintage fotozas' stb. title van akasztva
- fooldal aljan 'You might also like:' jobb lenne magyarul
- hozzaszolas irasa: 'Email címedet publikáljuk vagy használjuk fel más célra.'
- hozzaszolas irasa 2 gomb egyik magyar (Hozzaszolok) masik nem (Cancel Reply)Atok
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Real_Necro #48785 üzenetére
Ja, már megvan milyen úsztatásra gondoltatok!
Az nem zavar, de meglesem majd. -
m3ss
veterán
en is pont azt akartam irni, hogy a csipke kicsit fura nekem, talan ha nem lenne ilyen nagy kulonbseg a csipke szine es a hatter szine kozott, tul kontrasztos, elut. mondjuk a hatter szine/texturaja nekem bejon. bar nagyon nem en vagyok a celkozonseg, menyasszonyjelolteknek biztos bejon a csipkes dolog...
-
-
Peethy
őstag
Hoznék egy amolyan tesztfotót - se állvány nem volt, se túl sok idő jó helyet keresni. Féligmeddig hangulatkép, immáron a GX1 + 20mm f/1.7 kombóval.
-
Retro11
senior tag
válasz
#31757056 #48702 üzenetére
(#48702) Cayman
Ezt elég jól eltaláltad. Szeretném a képeket egyébként, de csúnyán elrontottam és az a baj, hogy csak utólag vettem észre. A faágassal nekem csupán a téma elhelyezése nem tetszik, a másik képnél pedig, ahogyan írtad is, az a fránya fal. Nem tudok már mit tenni, kár értük.. (A lány szájtartása pedig a fogszabályzó miatta van)
(#48703) m3ss A háttér a lány személyisége miatt tűnt jó ötletnek. Lehetett volna jobb is, tény. Legközelebb..
A David pinzer képeit már én is láttam, hát azért előtte kalapom megemelem
. Az utómunkázás dolgot én annyira nagyon nem csípem, biztosan szükségem lesz rá később, egyelőre hanyagolom, ha nem muszáj... Az öltözködés azért lett ilyen, mert kifejezetten arra kértem a lányokat, hogy olyanban jelenjenek meg, amiben jól érzik magukat. Ez nekem fontos.
Majd lesz olyan is, amikor ruha és smink is meglesz adva. Később...Nagyon szépen köszönöm a hozzászólás és kritikáitokat, sokat jelentenek!
-
gab.m
senior tag
Éppen a házimat fényképeztem az alkalmazott fotós suliba, amikor megláttam mi történik a hátam mögött... Gondoltam gyorsan lekapom..
[link] -
-
-
madgie
titán
-
m3ss
veterán
válasz
madgie #48747 üzenetére
ja jo nehez tema, vegignezve a kepeket nem is nagyon van tul sok jo kep ebben a temaban. a paradicsomos "folyamatkep" mondjuk nagyon jo, meg az idos kezek is bejonnek nekem. talan vmi idos par nezegetne a fiatal kori kepet igenyesen kivitelezve jo lenne, mondjuk ilyenek is vannak, bar eleg gyatra kepek.
-
m3ss
veterán
nikon fb oldalon, de lehet jelentkezni/tetszikelni kell hogy megnezhesd oket. kepek 90%-a kritikan aluli, de van par nagyon jo is. el ne merj indulni
(#48744) madgie huh az meg rosszabb, mint az enyem. vmi idos kori portre ha van jo? en amugy ilyen hervadt makrot raknek arra a temara. ez a keped pl bejon, sztem vmennyire temara is illene...monduk ujra feldolgoznam, a blur es az utomunka nem tetszik, de hangulata nagyon jo
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
csak megkaptam a piros-feketet nikon palyazaton
kesz, hogy nem kapok egy olyan temat hogy egy jo tajkepet vagy macrot ellojek
nincs is jo kepem ilyen temaban,
sztetek melyik a legkevesbe rossz?
van 1 ilyen osregi fa, kb elso fotoim egyike. van 1 japan juhar. masik lehetoseg hogy csinalok ilyen szelektiv szinezett ff-piros vackot. pl ebbol, vagy ennek a fokepebol...montenegroi zaszlo ugy is piros(es sarga)[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz
ballington #48740 üzenetére
(#48733) Larry303
(#48740) ballington koszi -
Karima
őstag
válasz
Real_Necro #48735 üzenetére
Nem jársz messze...
-
m3ss
veterán
válasz
SchumiBácsi #48728 üzenetére
ez klassz lett
picdumpolok, nagy a csend, sehol egy vintage kep
ezt (a harmat) egy eve lottem, eloszedtem. mondjuk talan masik iranyba dontenem most a kocsit. fake feny gagyinak tunik? ezt a sugar effektet le akartam szedni rola, csak elfelejtettem. na mind1, vmi tetszik is a kepen: a levelek az uton meg a szinek
tudom, eltakarja a fejet, de bejon hogy igy korulveszi a virag
-
válasz
fi:zi'k #48729 üzenetére
Igen, kicsit jobbra dől. Köszi az észrevételt.
De ezeknél a dolgoknál előfordul alapból a dőlés, mert ilyen nyomvonaltörésnél, nem kis húzóterhet kap az oszlop, nem ritka amikor egészben megdől, vagy csavarodik.
De belenéztem okával a képbe és csavarodik is egy kicsit. Valamint a fényképező, párcentivel valóban kitér a középvonalból, ez tény és emiatt a dőlés fokozódik.
Ettől a kis "bakitól" függetlenül büszke vagyok a képre, mert elég puritán fényviszonyokban állvány nélkül, lőttem ezt az 550D-vel még erősen kezdő állapotban.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
SchumiBácsi #48728 üzenetére
Mintha egy kicsit jobbra húzna/dőlne, de lehet több tartalom miatt.
Egyébként "be gyere". -
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz
Karima #48722 üzenetére
jo a megvilagitas
nekem nagyon bejon az utomunka az elso ketton. mint kep is bejonnek, foleg az elso. talan az elson a bal felso sarokban az a sotet folt zavar, en azt szelektiven kicsit vilagositanam.
a harmadik nem jon be, nem tetszik a helyszin, zavarnak az autok is. -
atok666
őstag
válasz
soldierboy #48724 üzenetére
Atok
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Karima #48722 üzenetére
Az elsőnél kicsit esetlen keze a jobb zsebben, mintha éppen vakarná... Jobb lett volna, ha a hüvelykujj kint marad.
A másodikon eléggé düllednek a szemei, bár ha ez volt a cél, akkor jó lett.
Az első kettőt kicsit több telítettséggel vagy melegebb WB-vel, és kicsit több kontraszttal megnézném.
A harmadikkal nekem nincs gondom, jó lett. Persze a több is inkább csak "kötekedés". -
soldierboy
tag
Sziasztok!
Nincs valami ötletetek, hogy hol tanulhatnék ingyenes portré és műtermi fotózást?
Nem úgy gondoltam, hogy egy 100.000Ft-s tanfolyamra ingyen mennék, hanem mondjuk egy fotós mellett segédként vagy ilyesmi..
A válaszokat előre is köszönöm!
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48714 üzenetére
ty. jah ott jo a hattermosas, mert az eg volt a hatter, jo messze volt
ilyet meg nem is hallottam amit irtal, hogy meglovod kulon a hatteret, de nem rossz otlet. csak a kivagas stb elegge idoigenyes, foleg ha jol akarja megcsinalni az ember...
(#48716) Larry303 koszi. jah nekem is bejon az, bar szinekben sok koze nincs a valosaghoz, de ez engem mondjuk nem szokott zavarni
(#48717) fi:zi'k koszi.ez annyira nem nagy szam, meg talan tulelesitettem
de a szinvilag/utomunka tetszik.
-
Larry303
addikt
a második most nagyon pöpec lett...egy makro ami nekem sejtelmes hangulatot áraszt, (pedig ugye mi a pöcs lenne sejtelmes) részemre ez teszi különlegessé...sok technikailag jobb makrod van gondolom, de nálam ez a színvilág az ellenfény a háttér stb szal az összhatás mindent visz, sztem a legjobb makro képed
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
(#48713) XP NINJA: téma szempontjából nem túl izgalmasak. Technikailag se nehéz képek. Szerintem hiányzik belőlük valami... még téma.
(#48711) Cayman: kicsit túl éles. téma jó, szimmetria tökéletes, vezető vonalak egyfele mutatnak.
(#48710) m3ss: a 2. Nagyon jó a bokeh. Ilyennek kell lennie. Panszkodsz, hogy ilyenkor kicsi a mélységélesség. Akkor csináld két képből. Elkészíted a képet szűk rekesszel. Elrepül a lepke, majd tág rekesszel fókuszálás a virágra, fényképezőgép nem mozdul, félrehajtod a virágot, katt. Otthon meg sok-sok munkával össze lehet rakni a képet (kicserélni a hátteret). Ez sem nagyobb csalás, mint a multiexpós tájkép.
(#48705) Cayman: csak a köd, mint téma nem teszi különlegessé a képet. Már 2 hete tervezem, hogy hajnalban kicaptatok ködös tájfényképezésre. Én egy iparterületet, vasúttal néztem ki, csak félek a forgalomtól.
(#48693) j.bravo: tényleg egy kis fény még jó lenne a plüss figurára. Multiexpoval ellenfényesen (surlófénnyel), majd utólag összeszerkesztve. Mintha a képen kívűli hold rásütne...
-
m3ss
veterán
koszi. jah, jobb lenne kicsit nagyobb doffal, csak tul kozel voltak a fuszalak es nem tudtam volna homogenre mosni a hatteret, lottem mindenfele rekesszel amugy de f14 meg afelett mar "zizis" a hatter..
ez f9 volt amugy, 50 1.8d + raynox 250.
itt egy meg kisebb dofos (f5) meg egy ellenfenyes fotoboltos -
m3ss
veterán
amugy tenyleg pont a legrosszabbakat linkelted ide
meg most amik felkerultek utolag jobbak sztem.
IMG_2753-EDIT -ez pl tetszik, de azokat az agakat biztos kiszednem
IMG_2195, 2196 is tetszenek, mondjuk en biztos szejjelutomunkaznam ezeket, vagy legalabb ff. zsanett oltozekebe amugy bele lehetne kotni, bar nem tudom ilyenrol mennyire illik nyilatkozni, vagy mennyire van beleszolasod ebbe... -
m3ss
veterán
válasz
Retro11 #48699 üzenetére
nem nagyon vagom a portrezast...zsanettes kepek nem rosszak, bar inkabb a modell miatt jok mint miattad
valahogy nem annyira jon be ez graffitis hatter, nem is tudom miert. csinalhattal volna vmi mas hatterrel is. ha mar ez, lehet szerencsesebb lett volna nemelyiket akkor mar szukebb rekesszel loni, hogy latszodjon a fal texturaja, mintaja is, es kicsit kontrasztosabbra. valamint nekem ezzel a hatterrel passzolna vmi nem mosolygos kep is, vmi kicsit darkosabb, befordultabb arckifejezes. innen is lehet otleteket meriteni, bar mar lehet linkeltem itt, david pinzer. sok ilyen romos helyen fotoz, nekem bejonnek a kepei, persze nem amator modellekkel dolgozik gyanitom...
masodik kepen az a leveles/bokeh-s hatter joban bejonne az ilyen mosolygos kepekhezott vmiert nekem nem hianyzik az az ag amit a kezevel fog.
(#48700) Cayman en is lattam mar jomultkor vmelyik topicban, meg tegnap nikonban is
eddig is jo volt, most is az. talan nekem a masik ahol emberek is vannak a kepen jobban bejon.
-
törölt tag
válasz
Retro11 #48699 üzenetére
Nekem pont ez a ketto kep nem annyira tetszik a lanyokrol. A fekete feher azert nem mert bar nem vagyok ellene de szerintem most nem elonyos a kozepre szerkesztes es tul szukre van szabva a kep. Tobb ter kene felfele es valamelyik oldalra. A lany szajtartasa sem a legszerencsesebb.
A szines foton pedig az nem tetszik, hogy az epuletfal pont a hata mogott huz be, nagyon megosztja a hatteret.
Ellenben mindket lanyrol sokkal jobb kepek vannak a flickr-eden. Talan ezert is linkelted pont ezeket, mert nem voltal bennuk annyira biztos, ezert vartal valamilyen velemenyt...Larry303 igen valoban volt meg sok honapja, es azthiszem pont itt, de most ujra eloszedtem, es LR4-el nekiestem. Allat jo dolgokat lehet vele alkotni
Amugy nem szeretek a fotozz-rol linkelni, meg oda tolteni sem, de a fekete hatter miatt jobban csipem. Sajnos a flickr lightbox atmeretez es elesit, amit utalok.
[ Szerkesztve ]