- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
-
Laraxior
titán
-
lipi67
nagyúr
Hali!
Szép eredmény!Én is kinlódtam vele,míg 10 alá jutottam.Mennyi kell neki?4,7GHz elég volt 10 alá menni,de az ember többet akar.Én itt álltam meg,alaplap miatt.majd a Gigával megyek 9 alá is a 8400-gyel
Aggregátor:Tom,erről beszéltünk már,s akkor arra jutottunk,h awinrar a ramokról is szól nagyan,everest meg.Egységes kellene(u.az a ver.)de sajna az alaplapok nem mind1iket szeretik..-ez nehezebb.-Ráadásul ha megnézed a fentebb linkelt táblázatom,mikor csinálgattuk,arra jutottunk,h nem sok semmi kül van proci és proci között(u.azon FSB-n,órajelen szb)csak a PhotoWorxx hozta ki az l2-előnyét..
Sztem ha teszünk be másikat,akkor legyen a CB.10-es.az korrekt!Vagy nem?
Attól,ha megcsinálnátok az everest-teszteket..szuper lenne! -
Zájec
veterán
válasz
barnam_ #1895 üzenetére
nekem 10.3sec superPI volt a legjobb eredményem..
gondolom 4.7-4.8ghz kell a 10sec alatti teljesitéshez..
-
ADAM1337
nagyúr
Akkor első eredmény (subaru procijával)
4104mhz 1,2v kategóriaASUS P5K
E8400 Q822A515 vid: 1,2375
2*1gb g.skill pc8500 PI
h2o -
Zájec
veterán
itt van még valami alapfeszes eredmény .. :: @ 3.8ghz , 1.25v
és két korább 4ghz-n.. ::: ( superPI ) és egy pár perces prájm ... stock kúler-al nem kivitelezhetö hosszabb ideig
majd ha meglesz az új Scythe Mugen2 kúler -
Zájec
veterán
tudod hogy mindig résen vagyok
annyira azért nem super, kellene még egy két dolog..
(valami jó vga , izé 260gtx , meg egy 22" TFT ,a 17"crt-m helyett)
meg valami SSD is jöhet a vincsi helyére bonuszban...stb......
de ez még várat magára,, a játék igy is szépen elpöfög amit játszok, ...
csak azért váltottam kóráj7-ra mert n.ócson megusztam...
meg hát érdekel az újdonság és a tuning..
klassz az új cuccelvagyok vele...
tetszik hogy másabb mint az eddigi megszokott...egy beállitás :: kicsit Vcore alulfeszelös, de van rajta kakaó
..
a ramok alapfeszen 1.5v(kingmax1333@1700) -
lipi67
nagyúr
Hali!!!!
Látom gyarapodtál!Szuper kütyüd van!Grat!!!!
Minden ok gondolom.Nem vagy még miniszter?tegnap volt 2 ams-s gép(illetve ma hajnalban-asszem 15éve jól döntöttem
i7 is jöhet ám!!
Ja!Árulj el vmit!Hogy a fenébe néztél pont most be!???Esznéletlen egy fazon vagy!Str8 sk8r:Szuper!Köszi!!!
-
lipi67
nagyúr
Jó estét!
Egy kis történelem:
Régen-régen egy messzi galaxisban,még a 2xxx kezdeti(és fény)korában,amikor még Moepheust se Morpheusnak hívták,a 2xxx topikban,ment a harc.Szó szerint.Valódi verseny volt,(ki tud többet alapon),de a versenyzők nem tudtak 1más fölé kerekedni.Ezért jött egy ötlet,legyen egy táblázat,opciókkal.Pár nap"megbeszélés"-és Zájec sok fejtörése-után a topik teljes 1etértésben!!!megszülte ezt a táblázatosdit,mely vezetését mostani nevén"Morpheus"barátunk látta el..Áztunk,kint-bent ablak alatt fáztunk,s nyomattuk az eredményeket.(naponta többször megdöntve saját,vagy mások eredményeit.)Voltak viták,pl Zájec és én,amik nem szét húzták,inkább össze kovácsolták az "ellenfeleket",s az ellentétekből barátságok szövődtek.Igy jött létre a táblázat 2xxx része.Később frissült a topik,a régiek új proci után néztek,az új tulajok meg elkényelmesedtek.Volt 1-2 roszcsont,aki még visszaolvasni sem volt képes,csak kérdezett-kérdezett(a válasz se nem érdekelte
)Voltak persze harcra fogható "egyedek"pl.Krammerka,aki pár napig tartó kérés-bíztatás-morgás után nem adta fel,s csekélynek nem mondható 1GHz-et javított eredményén.majd jött 1-2 "idegen"link,más procikról is.Viszont a topik kezdett laposodni,igy Krammerkával tanakodtunk,kellene valami más is.Én már Winraroztam,PI-ztem,mindent kitaláltam,h ne hója meg magát a topikunk
,született is másik táblázat is,amit páran közűletek végig is csináltak.Végül elnyerte mostani formáját,sKrammerkanyitott új topikot,hogy az eredményeket itt lehessen prezentálniSajna kevés új 2xxx tulaj érezte szükségét,hogy betévedjen,így kicsit átment csevegősbe a szakmai topik.Igaz,bárki betévedt,s kérdezett,az választ is kapott,de ez kevés volt ahhoz,hogy a"törvény erős keze le ne csapjon",s családiassá -és nem utolsó sorban nagyon pörgőssé vált topikunkat el "eljnye-bejnyézte"Kaptunk a fejünkre,amit nem jó tűrtünk,s átköltöztünk a "jogos moderálás"topikba..Majd egy Vizes bajnok
böcsületes nevén shteer,megunta,s nyitott egy jó nagy semmiről szóló(direkt!)topikot 2xxx offolós néven,ahol még néha-néha összefut egy-két ismerős arc,s persze vannak törzstagok is.
na..most már asszem tudja mindenki(ha elolvasta),hogy mi is ez a topik..Mi mindíg rugalmasak voltunk,sose ragaszkodtunk mereven a tények,teszteredmények közléséhez,hisz nem a seregben vagyunk,de..valóban ez nem a tuning kezdőknek szájbarágósan,se nem tipp-mix (Bajgunar)
A 2xxx kinőtte magát,s asszem az AMD is jöhet,ha mindenkinek ok.Csak arra kérlek Str8 sk8r,Tom5,Bajgunar,hogy beszéljétek meg,állítsátok össze ,rágjátok meg az elképzeléseiteket(meg aki ért hozzá)mert én ebben segíteni nemtok,nekem kínaiúl van.-azt se nem tom,h pontosan milyen AMD-s procik vannak,azt,hogy mit tudnak meg..végképp.(neken keveset-ezt nem bírtam megállni)
Köszi! -
-
Bajgunar
senior tag
válasz
kicsigeri #1881 üzenetére
Sehol sincs leirva, hogy CSAK INTEL !!! Topic!
A neve is az CPU-Tuning HQ eredménytáblázat !!!
Ez magába foglalja, szerintem a CPU -kat!!!
Intel & AMD = CPU !!!
Vagy tévedek???
Jaah háát persze, egy Intel-esnek az AMD, nem CPU!?
Vagy nem értem, most hülye vagyok, vagy gyalog?
Kössz am. a hozzáértő válaszod! Grat. -
Bajgunar
senior tag
9950 Quad, 13*200 -ról húznám 15*200 -ra, és nem akar menni!!!
Állandóan BSOD (kékhalál)
A clock interrupt was not received on a secondary processor within the
allocated time interval.
Szöveggel!!!!
AMD procik itt ezt írják erről!
Vagyis, hogy szar az egyik mag tuning terén!!!! Nem is 4 magosat vettél, hanem csak 3 magos procit! Magonként tudnád állítani az órajelet, fsb-t, ugy ki tudnád hámozni, meik mag a selejt! De az én bios-omba nem lehet magonként bütykölni,
Már mindent állítottam a BIOS-ba, a legujabb van fennt! De nem akarja bevenni a 3GHz-et!!!
Állandóan BSOD.
A memória tuti h nem hibás! Csak a proci maradt! Nem igaz, hogy BE procit nem lehet felhúzni simán 3GHz-re!!!
Adatlapomba ott a gép! De ez a proci már naon idegesít engem!
Szerintetek???
Kb azt irják, hogy szar az egyik mag, és nem viseli el a tuning-ot! Selejtes egy csomo phenom proci.
Most küldjem visza, amig garis? És kicserélik? -
Str8 sk8r
őstag
...az X2-esből kétféle magosat gyártottak: a 90nanos Windsor 2X1mega kessel, és a 65nanos Brisbane 2X512vel...a számozásnál pedig csak a szorzó változik...
...szerintem az X2-knek elég lenne két kategória...egy 5200-ast is fel lehet húzni 3000MHz-ra, és a 6400-as(ez a legnagyobb) se nagyon akarozzik 3500MHz felett munkálkodni...
...esetleg valaki más véleményen?
...
...jah az opciók...szerintem lenne mindegyiknél egy alapfeszes, ez Windsor-nál pl.1.4V, de nállam droppolás után már csak 1.35V...utána pl egy +0.1V-onként kb 2-3 lépcső...Brisbane-nál is hasonlóképp gondoltam, csak nem tudom a pontos alapfeszt, de remélem hamarosan kisegít valaki...
...
-
fekeandras
őstag
válasz
Bajgunar #1802 üzenetére
Nálam még az ősidőkben mikor "megfizethetetlenek" voltak az 1Gb-os modulok 4db 512-es volt a gépben.Nem nagyon tetszett, hogy minimális tuningra már játékok alatt kifagyott a mocsok ezért kipróbáltam azt, hogy kivettem a 4ből 2-t.Ettől érezhetően megtáltosodott a gépem.Próbáld meg te is úgy van-e valami különbség.Egy próbát megér.És sajnos az ASUS is egyre gyengébb alaplapokat gyárt manapság (tapasztalat), kiábrándultam belőlük.
-
ADAM1337
nagyúr
nálam vendégeskedik subaru procija tolok 1-2 eredményt ;>
-
-
Str8 sk8r
őstag
...# 1813-tól # 1820-ig volt egy beszélgetés, ami félbeszakadt...
...
...újra megkérdem, hátha dűlőre tudunk vele jutni: nem csinálnátok egy táblázatot az AMD X2-eseknek is?
...
-
lipi67
nagyúr
"4,5 giga? tudod h nekem nem kell, azért adtam el anno a 8400-et majd a 7200-est is..."-
-Jó reklám!
Ha eladó procit kínálok,az azért van mert túl jó,s nem érdemlem meg!-Mehetne aláíráodba is!
Tom sok a melód,de el-eltünögetsz..Bagira01: Már követni se tudom a procijaidat!
-
Bagira01
veterán
Itt egy eredmény a listába ha már e8400-al nem jött össze(mindíg lefelejtettem az everest-et
) 10x402Mhz 1,288v , vid 1.225v, fpo:q824a662, alaplap ip35, ram:2x1Gb kingmax 1066
-
kulerr
őstag
Jó kis proci ám ez...miért lenne unalmas ...most próbálgatom, és ami jó h nem nagyon melegszik.4,5 giga? tudod h nekem nem kell, azért adtam el anno a 8400-et majd a 7200-est is...mert nem használom ki azt az órajelet. Ez pedig jó áron volt, és a mostani játékok is kihasználják a több magot, gondolom amik ezután jönnek is már profitálni fognak belőle.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #1834 üzenetére
Nem is magamra értettem.Pont erre!Gyengus az a proci(meg amiket soroltál).Lapom.Persze,h elég a lap meg táp nem véletlen,csak procira vár,bár most nem sok időm van(semmi).S igen,úgy értettem,h nem elég ,h lusták,de bika táp kell,jó lap ami kvajól kezeli a ramokat,mert ott csak 1:1 jöhet szóba,s hamar elfogynak a lapok,ramok,tápok..
beony,pont erre céloztam.Corsair:ÁÁÁÁÁÁmajdnem eladtam a vx450-et,mertez 19k volt a hx moduláris meg 22k.Most néztem ,ez 20k a hx meg eltünt,az 520-as meg majd 30k,annyit(árkülönbség)meg kvra nem ér.Ez erős,tökéletes,csak az a sok madzag,mindíg utamba van!
(#1839) akoska07beszarás.
remélem ez is megy majd annyit,csak legyen ramom.
Kulerr:nem a teljesítmény a gond(azért 3GHz-en is kva ütős)csak a tuning.Dög unalom,lomha stb..Ha 4,5GHz kell 24/7-be cseréljünk.Ezt feszelheted,(1,725V-ig kapott,hisz tudod,de ma is 1v alatt viszi a 3Ghz-et,s jóval Vid-je alatt 3,6-ot-3,7 -et. -
Str8 sk8r
őstag
...esetleg valami AMD X2-es ügyben?
...
-
kulerr
őstag
válasz
Bagira01 #1849 üzenetére
ha így nézed sosem lesz érdemes váltani mert nem éred el a magasabb órajelet. Egy kicsit órajelhajhászásnak tűnik ez már, tudod te is h pl az i7-esek sem fognak 8 gigán menni, hanem azoknál is 4 giga körüli maxok lesznek, azért ez fejlettebb proci....Mikor 8400-esem volt simán ment 4 gigát mégsem azon járattam mert nem kellett, sztem nem sokan járatják 4 giga körül a quadokat sem mert minek, egyébként 1,21-1,22 körül megy 3,2-őt még nem néztem feljebb de 3,5 körülire lehet várni 1,3-1,35 körül az meg bőven elég...
-
-
kulerr
őstag
Igazatok van...qrva szarok ezek a 45 nanos Quadok mind egytől egyig. Nem is értem mi a f@sznak gyártják őket ha nem mennek 4,5 Ghz-en csak 3,6-on
-
Bagira01
veterán
válasz
h.adam.92 #1837 üzenetére
De nem kell mindíg a legnagyobbat meg legerősebbet megvenni. Sok sznob lehet h megteszi, persze nem mindenki az aki pld i7 965-öt vesz, de kis ésszel meg rátermettséggel egy x58-as lap 60k-ból összejön proci 65k + ram és 4Ghz körül össze lehet hozni stbailra és i7 965 árából egy komplett gép is összejön ami elég ütős
-
h.adam.92
őstag
válasz
Bagira01 #1836 üzenetére
hát aki i7 965 extreme-re cserél az megveszi a procit 240.000-ért a lapot 80-90-ért tök jó vétel. Sokáig el lehetne ezzel szórakozni
De én azon a véleményen vagyok, hogy mivel a 4 magot nem sok minden használja ki, illetve én tuti, h nem használom ki, maradok a 2 magnál, ráadásul ezt jobban is lehet tuningolni, vhogy az jobban teccik, hogy C2D 4.5ghz, mint hogy C2Q 3GHz
-
Bagira01
veterán
q9550 alatt nem naon érdemes york-ot venni
8,5-ös szorzóval se könnyű az élet, de azok legalább mennek a pénzükért míg a 9300-ak meg 8200, 8300 csak dögledeznek 3,2-3,7Ghz-es kínsávban
Lapból pld a te ep45-ud3r-ed bőven elég, ramok is vannak bele 10k körül, a táp az neccesebb, eléggé megugrott a corsair-ok ára
-
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #1830 üzenetére
Ha kapok érte jó pízt eladom
De előbb meg kell bizonyosodnom h mit tud az e7400. Nem értem, h az e5200-ak mge e7000-es procik hogy a francba melegednek jobban mint az e8400-ak? Nekem 4,5Ghz-en 56 fokosak a magok prime közbe, míg az említett prociknál ilyen 60-70 fokot is említenek nem 1x
-
krammerka
őstag
válasz
Bagira01 #1827 üzenetére
Szerintem ugyan annál fogod venni,akitől én vettem
Emlegetett Téged,meg hogy van még egy 7400-as
Sokat nem tudtam tesztelni,meg a lapom is kevésnek bizonyul hozzá
1,21V-on ment 3520Mhz-t,kb 60 fokon egy Freezer Proval.
Vid 1,25V(sok!!!) biosból olvasva,core temp szerint 1,135V
Bios a mérvadó,lapom droppol,így maradt az 1,21V,meg a 3,5Ghz.
Kellene egy jobb deszka is(ez egy G33-as Gigabyte) -
krammerka
őstag
Jó reggelt srácok!!!
Végre megy a gépem,beszereztem egy E7400-ast
,még nem tudom mit tud,de kitesztelem
.
Na meg az eredményeiteket is felrakom,bepótolom
Még jelentkezem................... -
Str8 sk8r
őstag
válasz
barnam_ #1817 üzenetére
...az AMD X2-eseket sokan haszálják, és tuningilják is...phnom-ból, és phenom2-ből nem láttam olyan sokat...az x2 elötti procikat meg szinte senki se használja már...
...az X2-esből kétféle magosat gyártottak: a 90nanos Windsor 2X1mega kessel, és a 65nanos Brisbane 2X512vel...a számozásnál pedig csak a szorzó változik...
...szerintem az X2-knek elég lenne két kategória...egy 5200-ast is fel lehet húzni 3000MHz-ra, és a 6400-as(ez a legnagyobb) se nagyon akarozzik 3500MHz felett munkálkodni...
-
Laraxior
titán
-
kicsigeri
senior tag
Max oc kategória, remélem megfelel 4620
-
Str8 sk8r
őstag
...üdv...AMD-s táblázatot, ha lenne rá igény, nem csinálnátok?
...
-
kicsigeri
senior tag
Sziasztok, rég jártam már erre. Készült egy max FSB kategoriás eredményem. Krammerka légyszíves tedd a listába köszi. 380
-
Bajgunar
senior tag
1066-os Geil Black Dragon 4*1 Gb a RAM.
2.200 V-on mennek most, meg beállítottam bios-ban 5-5-5-15 re az időzítéseket, mert ezeket az értékeket ajánlják erre a memóriára. 2.2 - 2.4 V-ig.
Memóriának most akkor mennyi feszt adjak ???
Minden oldalon mást írnak. Már vagy 40x restartoltam a gépet, me kifingik
De ha alapra rakok mindent, mint most, akkor meg megy :S, s tudok irni ide is -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1805 üzenetére
Igazad van.Eddig ez a nyerő.Nekem se jut eszembe más,esetleg CAD progik,de azok meg nem mindenki számára elérhetőek.
(nemtok magyar megfelelőt rá)
Aludni kéne,reggel vár egy "értelmes"gép egy érthetetlenkedő tulajjal..Gonolkozzunk(nem csak mi),szerintem ez maradhatna..
Jó éjt! -
barnam_
nagyúr
Még az everest cpu tesztek lennének jók, de ahány verzió, annyiféle eredmény. meg aztán az csak szintetikus bench, míg az R10 egy valós alkalmazás, video render-el (van erre magyar kifejezés?) foglalkozik.
vagy lehetne 3dmark cpu score, de ott meg xp vs vista van különbség.
más nem jut eszembe. -
lipi67
nagyúr
válasz
Bajgunar #1802 üzenetére
Nincs hiba!Nem annyira tuningbarát a vista,ennyi.Illetve
ihasználja jobban a ramjaidat amik hibáznak tuning alatt.Nem tudom,hogy pontosan ilyenkor mennyin mennek,de nem bírják.Vegyél vissza a tuningból,ezt akartam mondani.
Aggregátor:
Imádom az ilyen teszteket!!!Igen,látom,s 1re jobban a Cinebench R10 felé húzok én is.Keresgéljünk picit(ötletem sincs,h merre)s ha nem akad jobb(nem hiszem)szerintem is legyen a Cinebench.
-
Bajgunar
senior tag
Ezt nem értem :S
Ehhez már atomhülye vagyok!
32bit-es Xp, tuning-al, tuning nélkül is stabilan megy.
64-es Vista tuning nélkül stabil, tuning-al kékhalál!!!
Valami konkrétabbat írjatok már PLS!!!
Most akkor meik feszt emeljem?
Vagy a memória szar???
zsír ój memóriák, memteszt lefutott az alap is, meg a + is vagy 8x és nem talált hibát!
???
Akkor mi a szar????
Most tettem össze ezt a fos 400k -ért, és nem igaz, h nem lehet felhuzni egy kicsit :S -
lipi67
nagyúr
válasz
Bajgunar #1799 üzenetére
32bit az nem kezel 4gigát se,ha ki akarod használni x64-es xp(pl.server 2003).Ok,hogy 3,xxxgigát ír ki,de a programokhoz asszem csak 2gigát rendel hozzá.Van egy 3gigás kapcsoló egy registry módosítással,de az sem ok .
Kékhalál :Vszínű,hogy emmória.Nem is biztos,hogy a fesz,1xüen Vista alatt SZARABB A TUNING,nem bírja.Ill,Mivel kihasználja a ramjaidat teljesen,hibáznak.Hibáznak mert nem optimális a tuningod.
Szerintem..tudod,ha tesztelés,akkor ok,egy printscr ereéig belefér bármi.Ha viszont 24/7,ez se!Nem,mert bár stabilnak tűnink a tuningod,s a vista érzékenyebb(szarabb a tuningra)azért eléggé határeset lehet amin járatod a gépedet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged