- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kisza25 #16097 üzenetére
amikor rendesen meg van huzva a proci azért van ott gyorsulás.
ill. nem mindegy a ram:bclk aránya sem.
több dologból áll ez össze,lehet bitang eredményeket mutatni az everestben.egyébként vagyunk ám itt sokan akik kitesztelnek mindenféle beállitást.
csak már régen voltak nagy tesztek.
ill. inkáb ugy fogalmaznék,mindenre kiterjedő tesztek.
de ami késik,az nem jön korán... -
kisza25
félisten
válasz
akoska07 #16095 üzenetére
mindenki csak oc-t nyomatja, de alig nézi meg valaki mekkora a sebességnövekedés
vagy éppen melyik beállítás gyorsabb, így alig van összehasonlítási alap,
everest teszteket futtattam és pl. 4Ghz 1090Mhz cl7 mindenhol veri a 3,96Ghz 1800Mhz cl9-et leszámítva a CPU photoworks-ot és CPU Zlib-et, szal ennyit ér a túlhajtott memória -
válasz
kisza25 #16094 üzenetére
nem különböztetjük meg verzió szerint.
mindenki a legujabbat szokta használni,mert több pontot ad.a cb10-ben nem emlékszem már mit kell nyomni
ideje lenne már megint vmi tuningot csinálni,
hihetetlen hogy elfelejt az ember dolgokat.jöhetne már az a Ninja 3 is...
látta már vki vmelyik boltban ?
nem igazán néztem utána az elmult hetekben"már megfejtettem az xCPU-t kell nyomni"
nahh megy ez neked -
kisza25
félisten
válasz
akoska07 #16093 üzenetére
ok, éppen ez volt a pendrive-on, miért kevés, vagy sok? megnézem a legfrissebbel, odaírhatnád a listára a verziót, hogy legyen értelme az összehasonlításnak, minta Cinebenchben
lenne egy kérdésem a Cinebench-ben kell valamit állítani, vagy csak indítsam el?
mert néztem, hogy 1CPU-t ír és 25-30%ra van csak terhelve a proci miközben fut a teszt
már megfejtettem az xCPU-t kell nyomni -
-
kisza25
félisten
válasz
akoska07 #16069 üzenetére
pfü akkor ezekkel kicsit lecsúsztam
listára
maxOC
maxBCKL
1-1,15V
1,15-1,25V
Core i3 530 vid:1,2065V
Gigabyte GA-H55N-USB3 (mini-ITX)
Samsung 2*2GB 1333Mhz cl9@1800Mhz cl9
PowerColor HD4670 GDDR4
HITACHI 1TB
3db ArcticCooling F8
codegen mx-31 ház
Alpin 11 pro rev 2. CPU hűtő
remélem mindent leírtam -
a beküldött eredmények eddig frissitve...
-
subaruwrc
félisten
max oc on air
4710mhz ht on -
egyébként meg,ma voltam 1500 napos tag a PH-n.
ill. tegnap -
kisza25
félisten
válasz
darál0w #16045 üzenetére
ez csak azért sántít, mert ennél még a sempronom 1maggal is többet fogyaszt int VGA-val 2*2GB memóriával és 350W-os chiftec-el és ugye neki ebből a magból van 4
A teszt rendszer egy Chieftec 350W-os táp, 2*2Gb Kingmax 1066 CL6 DDR2 RAM, Asrock A780GXH/128M AM2+ alaplap HD3200 alaplapi VGA Sempron LE-140 CPU Samsung 320Gb winchester.SK mértem le
[link]
[link] -
-
Borokafa
őstag
válasz
kisza25 #16034 üzenetére
Csak arra gondoltam, hogy az újabb alaplapoknál bizony néhány dolgot beújíthattak, mert pl. a Giga 785 hasonló felállásban idle70W körülit mutatott
A load meg prime-alatt volt természetesen
A saját gépem 20% túlhajtás mellett alapfeszen 90W körül fogyaszt idle-ben. Mérgelődök, mert az idle C&Q-s proci feszt nem tudom lejjebb venni1,08V-nál az Asuson, a Gigáknál ez nem volt probléma.
Nekem is van amúgy intel is itthon egy G31 lap + E3200... a gyerekeknek netezni. -
XaraX
addikt
Na, lecseréltem a hűtőt, egy Tru került a helyére, így csináltam 1.5 v-os tesztet.
Amit sikerült elcsesznem megint, mivel leállítottam a prime-ot, és úgy painteltem.
Így a 1.504 helyet a a terheletlenség folytán 1.520 lett.
Megjegyzem, többet vártam a TRU-tól, de legalább kordában tartotta a hőmérséklete.
[link] -
kisza25
félisten
válasz
Borokafa #16033 üzenetére
az igaz, csak én teljesen ua. pakoltam át az új gépbe, csak az alaplap +CPU+memória más,
még a táp is ua. te az idle adatokat írod, meg az alap load fogyasztást,
én meg a 710 x3@x4@3Ghz és az i3 @4Ghz fogyasztását írtam+VGA
amúgy, ha csak a TDP-t nézzük i3 73W , phenom II 945 125W és akkor i3-nál ebből lejön az integrált GPU fogyasztása amit nem használok,
de hangsúlyozom én nem váltottam, hanem van AMD-m és intelem is -
kisza25
félisten
válasz
darál0w #16030 üzenetére
csak viszonyításnak raktam be, végül is erre való,
nekem a 170W VGA-val 4Ghz-en
amúgy meg, ha megnézed a linkelt tesztben a játékteszteket ott kiderül, hogy még az 5850mellé is simán elég alapon ez a proci és a 925 is, játék mellett, csak netezek, filmet nézek és zenét hallgatok, a CPU erőt nem igazán hasznosítom, ezért szoktam boinc-olni, de nekem még ez a CPU is bőven erős még alapon is
elég lett volna a Sempronom is, csak nem találtam olyan mini-ITX lapot amiben lehet magokat aktiválni és ez volt a legolcsóbb 1156-os CPU (G6950-et hagyjuk) -
darál0w
Jómunkásember
válasz
kisza25 #16029 üzenetére
nos...mivel nekem erősebb a VGAm, így többet fogyasztok full terhelés alatt...
de ha csak CPU van terhelve, akkor nekem sem több, mint 180W
te hoztad fel a pontokat...én magasrol teszek rá...sosem voltam pontvadász....nekem az a fontos, hogy az menjen kifogástalanul, ami nekem kell.
a tesztben meg azt látom, h ahol az orajel számít, ott minimálisan elmegy az intel...pont annyival, amennyivel magasabb az alaporajele...
máshol meg AMD. ez van...
-
kisza25
félisten
válasz
darál0w #16028 üzenetére
nekem Phenom II 710 x3@x4 volt, nem tudtam 3Ghz fölé húzni stabilan, és így 4000 CPU score-nál nem láttam vele többet
ez alapfeszen megvan, elbírja a hűtés, maxban 130W-ot fogyaszt, VGA-val max 170W, Phenom 180-185W ot, VGA-val 220-225W-ot,
de ha a tied 3,2Ghz-en erősebb engem az sem zavar túlzottan
amúgy itt egy PH teszt i3 és 925 viszonyáról
amúgy azt írtam "közel" -
kisza25
félisten
válasz
darál0w #16004 üzenetére
3Ghz-en közel 925 teljesítményét hozza 4Ghz-en meg 965-ét és közben nem eszi le a gatyámat,
nekem volt már 4magos AMD-m és jelenleg én is egy i3-mat nyúzok, de a váltás oka nálam az volt, hogy mini-ITX ben ez volt a legjobb lap amit találtam, mindenképpen valami ultra hordozható asztali gép kellett, mert játszani akarok, de nem egy 250eFt+os notin,
mert jelenleg Ausztriában dolgozok ide meg nem tudnék egy komplett nagy gépet kihozni,
amúgy elég jó erőben van a kicsike(CPU score):
,de nekem meg van a másik gép is, csak váltottam egy sempron 140-re amiben megy a 2.mag is 3,5Ghz-en, az most otthon pihen, az alaplapba belemegy az X6thuban is akár, van hozzá 2*2GB DDR2, felvagyok készülve minden esetőségre,
hogy mennyibe volt a második gép 84eFt-baház+lap+proci+2*2GB DDR3+hűtő+DVD író, hogy megérte-e, nekem igen
-
kop8
őstag
válasz
darál0w #16020 üzenetére
Nekem nem sokáig volt meg a 620-asom, de nem volt rossz csak nem ment benne az L3-om, meg nem BE-volt ami engem zavart!
Az alulfeszelést én is kipróbálom lehet mert érdekel a dolog, hátha kevesebb hőt termel a proci!
Látom 1.25-ön használod, kipróbálom én is csak nem most mert vihar van!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
gooool #16015 üzenetére
számomra most az intel a nem járhato ut...
nem elég procit cserélni ugye, amit drága pénzért megvett az ember (i7 920...merthogy arra fájt a fogam) + alá egy f@sza lapot...nameg joféle 6 giga tricsenel ramot...és rá egy überbrutál hűtőt...nem...ezt mind kukázd, h frissíteni tudj
hát vicc. nálam betelt a pohár. jöhet az AMD.
a "homokos híd"nál a 0tuningrol meg ne is beszéljük. azzal már egy nemlétező 2. pohár is tele
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
gooool #16013 üzenetére
igen...lassan kezek örülni, h átjöttem AMDre...az AM3 és DDR3mal még vártam/várok...mert azt még nem tudtam, h szandika vagy bulldozer lesz a következő...és ilyen szempontbol nem mind1 a ram...aztán vszínű, ha 0 tuningot bevezeti az intel, akkor bulldozer lesz...de persze lapot akkor váltok és abba mehet a DDR3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PR-Telecom
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Elektromos cigaretta 🔞
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest