- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
válasz
Bagira01 #3894 üzenetére
Hát egyelőre nem jött össze a 600 fsb.Valamit elbénázok.Be bootolt de ujraindol állandóan,meg win javítana meg ilyenek vannak.Majd utána járok mert 600 fsb-t még nem nyomtam ezel a lappal minek mennyi kell.De hát az is lehet hogy a ram nem bírja nemtudom.570 nem gond az megvolt de hát az meg semmi.Na majd próbálkozok még később.
-
válasz
MPowerPH #3893 üzenetére
BraveHeart,elméletileg ujra fogja árulni a jófajta ballistix ramokat.
esetleg kérdezz rá tőle,hol tart a dolog.
róluk van szóBagira01 : miből vannak azaok a kingmaxok,hogy ugy mennek ?
nahh megint bepróbálkozunk egy jó kis pancsizással,majd este leszek
-
bzs73
őstag
válasz
MPowerPH #3888 üzenetére
Jó reggelt mindenkinek.
A G.Skill 8800CL5-4GBPI nagyon jó ram szerintem is.Ősinél vettem én is kb 1-2 hónapja és bitang jól megy és 18k körül van.Alapon 1100mhz és 1.8-1.9v az alapfesze,de nálam ált 1080 körül megy 1.82v-on perf level 7-en.ezt a tesztet droidmester csinálta most nemrég.1130mhz@1.71v -
MPowerPH
félisten
-
Bagira01
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz
akoska07 #3875 üzenetére
Nekem volt Giga EP45T Extreme lapom. Hát nem tom, annyira nem jött be. Nem szaladgált benne úgy az E8400 -as, mint az RE -ben.
Lehet tényleg az lesz, hogy UD3R -t veszek. Jó lenne a Biostar, anno tudtam volna venni apróból is, de akkor még nem akartam cseréni, most meg nincs sehol.Bagira01: Igen, tudtam. De nem erre számítottam, hogy őszinte legyek.
Azt mondod a sima Extreme jobb mint az UD3R?
Engem most már csak érdekel, melyikben megy majd a legjobban, legalacsonyabb feszen a jóféle Yorkom.
Ha meg DDr2, akkor egyből 2*2Gb -t veszek, azzal már nem spórolok.Vagy ezek a 4*1Gb -t is jól kezelik?
-
Bagira01
veterán
válasz
MPowerPH #3861 üzenetére
Pedig tudtad, többek között én is írtam a york topicba h x48-tól csodát ne várj
Q9xxx alá nagyon jó az ud3r/p nekem volt ep45-extreme(bitang olcsó) is az még jobb, csak abba lincs llc, ha ddr3 kell akkor ep45t-extreme kell admi jó 16-18k-val drágább a sima extreme-nél. Szerintem allj vissza ddr2-re vmi jó crucial elég, mint ami akoska-nak van.
-
blazsey2
senior tag
Szevasztok.Érdeklődnék hogy ez az eredmény fogyasztásügyileg milyennek számít?[link].Van még értelme lejjebb vinni a feszt?
-
lipi67
nagyúr
Benéztem a 8xxx totyikba, ott is benneteket láttalak, s azt hittem az előbb, akkor is oda írtam.
(#3873) akoska07 : Amennyire nem szerettem, most ..most már szeretem.
(az se miatta volt, inkább azért mert mérges voltam, hogy meghótt az Abit)
Aludjatok csak...Én asszem elkezdem pótolni a felh. progijaimat.
Jó éjt! -
válasz
MPowerPH #3871 üzenetére
P45 nem szereti a DDR3-at. ha mindenképp DDR3 kell...
egy kivételt tudok,az pedig a Gigabyte P45T Extreme.
ha gondolod ezt nézd át.
közel 700FSB-t tud az alaplap.
arról nincs infóm,hogy mennyire van jóban a Quad procikkal.
asszem 12 fázisuapróban nem találsz biostar-t.
vannak boltok akik 1 hónapon belül megszerzik,ha nem jön közbe semmi.lipi67 : lehet,nekem is vennem kéne egy UD3P-t a tpower mellé
-
MPowerPH
félisten
York -hoz mi megy jobban, DDr3 vagy DDr2? Vagy inkább úgy kérdezem, a P45 melyikkel megy jobban?
Nekem úgy rémlik, hogy P45 DDr2, X48 DDr3.
Akkor Giga UD3P vagy R lesz. Esetleg tényleg Biostar, azzal már régen is szemeztem, de nem találtam apróba. -
válasz
MPowerPH #3864 üzenetére
hát nagyon érdekes,hogy ennyire nem bir a quad-al az a deszka.
ez van.sztem nem kell annyira bonyolitanod az alaplap kiválasztását,
ha mindenképp meg akarod tartani a Q9550-t.
WR,csak hogy egy kicsit elfogult legyek
UD3P
UD3R
ezekben is nagyon megy a quad.
ezek elég jól sikerültek ezek az UD3-as lapok. és sokkal olcsóbb mint rampage.
ráadásul jól kezeli a wolfi-kat is és a ramokat is.van még más is amiben ilyen keményen megy a quad.
#3868 lipi67 : hello,hát nézzél már szét magad körül mielőtt irogatsz
-
lipi67
nagyúr
válasz
MPowerPH #3863 üzenetére
Mondjuk..én is ezt tenném ha jobban belegondolok. Persze most jó meg nekem bőven elég 1v alatt 2,66GHz, de alulfeszelés engem se hoz lázba.
Sok pénz kéne meg egy brutal 8400-es egy másik géppel ,ezzel a lappal. A procihoz meg vennél deszkátDFI UT P45 T2RS -ről mi a véleményetek? - Bár lenne véleményem róla ...("testközelből")
Mod: akkor most átköltöztünk vagy mi?
bzs73: szerinted?
Gyáááá-Most látom hol vagyok. Én azt hittem, a Wolfdale..
-
bzs73
őstag
válasz
MPowerPH #3863 üzenetére
Hát tényleg sajnálom én is hogy nem ment simán a dolog.Szerintem se a procin múlik az menne szerencsétlen Tanultál ebből hogy utána kell járni mindennek és nem a névre adni.Nem mintha én eddig utána jártam volna,de eddig ezzel a lappal szerencsém volt mert ment minden benne rendesen.Persze a franc gondolná tényleg hogy egy ilyen lapba nemfog menni mikor meg jó lap csak nem mindenre úgy látszik.. -
MPowerPH
félisten
Akkor már megkérdezem, igaz ez DDr2 -es. DFI UT P45 T2RS -ről mi a véleményetek?
-
MPowerPH
félisten
Pedig az lesz. Eltökéltem, hogy quad -om lesz, szerváltam is egy egész jó példányt bzs73 -nak köszönhetően. Simán el tudnám adni, nem arról van szó, procit és a lapot is szerintem vinnék. De ha már van egy jó quad -om, akkor nem downgrade -elek. Inkább megy a lap, akárhogy is a szívemhez nőtt.
-
MPowerPH
félisten
Jah, nekem mondod. Teljesen ledöbbentem ezen.
Eszembe se jutott utána járni ennek, mert úgy gondoltam, hogy egy ilyen lap azért nem csinál ilyen disznóságokat.
Megint csalódtam egyet az Asus -ban, attól függetlenül, hogy az E8400 -asomat nagyon stabilan vitte 550MHz FSB fölött is. -
MPowerPH
félisten
Ez halott, 3600MHz -en se stabil már, az meg 8,5*424.
Hát, ha ezt nem bírja, akkor itt biza kukázás lesz. Nem is értem, egyik legdrágább S775 -ös lap, ha nem a legdrágább, és York -ot nem lehet benne használni.
És még rámerik írni, hogy quad core támogatás.
QX -re biztos jó az RE, mert mondom, alacsony FSB -n jól viszi a procit, meg lett volna a 3600MHz 1.056v -n simán.Mondjuk egy dolog szól mellette, Wolfdale -re magas FSB -n nagyon jó, azt meg kell hagyni.
Jah, ha már itt van a DDR3 -om, akkor nem lépek vissza DDR2 -re.
Bár az is meggondolandó.
bzs73: Előtte ki lettek tesztelve, alapból most olyan BIOS van fent, ami quad -ra nagyon jó. Azért elkeserítő, mert a 424MHz -s FSB az semmire se jó.
-
lipi67
nagyúr
válasz
MPowerPH #3854 üzenetére
Bakker! Most olvastam.. Ez gáz. Én még nem feszeltem, csak megpróbáltam amikor megjött pár tesztet,de [530-at ] még lazán vitte, erőlködés nélkül. Prájmolni nem prájmoltam csak VID-jén, ott asszem 450-et ment.
MOD: Ja, megkerestem.Igen VID-jén ment [450-et].(#3856) bzs73 : Értettem én, csak az lepett meg, hogy ilyen"buta" a 2 cucc 1ütt.
-
MPowerPH
félisten
Persze, próbáltam. De semmi változás, 424MHz -nél is instabil. Prime szépen menne 3600MHz -en 1.056V -vel, egy darabig fut is, aztán kilép a Prime hibajelentéssel.
Egyértelműen a lap a ludas, pedig szép alacsony feszen vinné, ha bírná az FSB -vel.
Nah, mi a legjobb York tuninglap, ami lehetőleg már DDR3 -as?
-
bzs73
őstag
válasz
MPowerPH #3851 üzenetére
gtl-ekkel mindent próbáltál?Csk megy felette is.Nem hiszem el hogy az a lap megáll 400 fsb-nél.google-ba próbálkoztál.RE bios Q9550 stb.Hátha lesznek okosak akik már kitapasztalták hogy mit kell nyomni.Nálam p45-be lazán ment még 450 fsb-nél.Semmi gond nem volt,igaz egyre nehezebb volt felette,de 4ghz még nem volt gond.
8x450mhz amit linkeltem neked. -
MPowerPH
félisten
Estém ráment, semmi eredmény. Türelmes ember vagyok, de ez kezd sok lenni.
Ajj de szuper.
Én meg itt eltoltam rá vagy 4 órát, és nem értettem hol hibázok. Nah, most akkor már értem, hogy a ménkű csapna bele.
-
MPowerPH
félisten
Hú srácok, nagy falba ütköztem.
RE 420MHz FSB fölött halott, 3800MHz -en már a Win se tölt be 8,5*450 -en.
Próbáltam alacsonyabb szorzóval, 7*500MHz, úgy se tölt be a Win. Valami ötlet? Mert ilyet még talán csak a DFI lapnál tapasztaltam utoljára, de még ott is eljutott az asztalig, csak nem volt stabil.
Csak nehogy abba a helyzetbe kerüljek, hogy a lap és a proci között kelljen választanom.
-
lipi67
nagyúr
Látom, megint lettek szép eredmények!
A 9400-es kellemes csalódás volt,de... ilyeneket nem tud
Ráadásul..a multkor Miskolcon egy könyvelőnél hagytam a 96db-os mappámat, benne minden dvd (felhasználói). Azt se tudom, mit kell pótolnom. -
bzs73
őstag
lipi kollega még nincsen.
Sok a dolga. -
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3842 üzenetére
Próbáld ki őket.Nekem ez a 1901 eddig a legjobb és próbálom tovább.Van külömbség köztük nem is kevés néha.
Azért már sajnálom hogy mikor beszéltük annak idején hogy eggyütt veszünk biostar lapot nem vettünk.Az lenne csak a jó móka ha mindketőnknek biostar lenne.Most igazából max egy jó p35 amibe gondolkodok de nem tudom.Szeretem ezt a lapot és nem megy rosszul.
Egy fsb a laptól hogy tud ez ilyet is hiába asus.670fsb ami azért nem rossz. -
ráadásul, nem volt kis munka az amd-s hütőt is felrakni ugy,
hogy hütse is valamennyire.jahh azt nem is mondtam,hogy a gyári hűtő sem fogta rendesen.
az egyik lábáról a fele pöcök hiányzik.
csoda hogy igy hűtötteén is leszedtem egy pár bios-t a deszkához.
ki fogom próbálni mindet. -
válasz
MPowerPH #3838 üzenetére
hát igen...
itt a compressor és nincs még beüzemelve.(talán,ezért is eladó)
az az igazság hogy szabin vagyok és olyan jó hogy kötetlenül jöhetek-mehetek,
a családdal foglalkozhatom,nem kicsit igénylik. 3 nő
szóval próbálom élvezni azt hogy pihenhetek.
ahhoz képest még sokat is teszteltem,mint amennyi tervbe volt véve.
vhogy most most máshoz van lelkesedésem.
de igérem hogy meg lesz hütve a proci.jahh,polírozni is kellene...
azért délután szereltem egy kicsit
jó poén
bzs73 : lesznek majd komoly tesztek.
én is csodálkozom magamon,amikor ilyen cucc kerül a kezem közé,addig hajtom,amig lehet (persze épp ésszel). most ilyen kényelmesen elszaladgál a prime,én meg csak állitgatom innen a fotelből
ja.. és ebben a melegben sokkal jobban oda kell figyelni a szigetelésre is.
ez még nem volt szigetelve,tehát teljesen az elejéről kell kezdeni.
talán ez is visszatart,hogy sokat kell vele dolgozni.
és én most nem akarok dolgozni -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3837 üzenetére
Na ezt megkaptad BMW-től,de kompival nem ér.
Na jól van szeretném én is ha felraknád mert nem verseny ez.Szeretnénk brutális eredményeket látni ennyi az egész,és neked adottak a cuccok.Télen ugy is kiülök a -10-be oszt tolom én is rendesen,mert kompira nincs már pénzem egyelőre.... -
látom nem pihent a cucc. jöttek a szép teszt eredmények.
majd megnézem én is azt az alapórajeles dolgot is.
meg ezt az 1.2v-t is.én nem nagyon voltam ma,nem is nagyon foglalkoztam a teszttel.
egyedül a 4GHz-es tesztet nyomtam,nem gyári hűtővel. 4GHz prime tesztegyébként azt tudtátok,hogy az AMD-s hűtő felmegy a TPower-re ?
TPower+AMD cooler -
bzs73
őstag
válasz
19balazs86 #3832 üzenetére
Na erre iszok egy sört ha már ilyen szépen mondtad.
-
bzs73
őstag
1.200v
Ennyi van most.Gondolom a meleg miatt.4.3ghz-re esély sincs pedig annyit megy 1.2v-on.
Legalább már nem csak alulfeszelős eredményem van. -
bzs73
őstag
Azért ez számomra biztató mert eddig 0.928v-on linX eldobott mindíg a 2.körbe már,0.920v-on meg be se bootolt.Ennyit számít a bios.Persze nem biztos hogy feljebb is megelégszik a kevesebb fesszel de hát reménykedek benne.
-
bzs73
őstag
Na a 3ghz-es 0.936v-os eredményem amit BMW is tudott javítva az mbios-al.
3ghz@0.920v
A többi is jön,de lehet északa a teraszon mert akkor olyan 15 fok lessz és az máán jó. -
bzs73
őstag
Köszi lipi.Este dumálunk akkor.
Na próbálgatom a biost és hát megint arra jöttem rá hogy hülye voltam.Mikor megvettem ezt a lapot 1-2 hónapja kapásból feltoltam rá a legújabb 2104 biost és most a 1901 biossal jobban megy.Teszem hozzá egy német oldalról szedtem le egy mbiost és ahol eddig ibt-n 2.körbe elhasaltam ott most lazán mennek a dolgok.Komolyan mint az amatőrök végig se néztem a bios-okat amit most megteszek.Eddig úgy néz ki lesz még egy kis feszcsökkentés mindenhol.Legalább is a 1901 alacsonyabb feszen visz mindent de most már végigzongorázom őket.Legalább 4-5 biost mert a nagyon régiekkel azért nem foglalkozok.Megint egy jó példa hogy nem mindíg a legújabb a legjobb minden konfighoz.BMW001- Brutális az a hűtő tényleg csak nekem magasak a ramok és nem biztos hogy az első slotba belebírnám tenni a ramot.Bár akkor mennének a másik 2 foglalatba de nem tudom ott hogy mennek a ramok mert még ki se próbáltam.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Bagira01 #3815 üzenetére
Én is ilyenben gondolkodok, mert helyet spórolnék...kidobnám a PC asztalt ( ami nem kicsi ) bár ez jobban érdekel [Zotac 9300 mini itx wifi LGA775].
-
-
bzs73
őstag
válasz
Bagira01 #3812 üzenetére
Hát de az az eredmény se nyáron született az biztos,mert azt tudjuk hogy a gaben-é brutálisan megy de melegedik is rendesen,a képen meg nagyon jók a hőmérsékletek.Szerintem én se killódtam volna ennyit a 4ghz-el ha nem lenne ez a fülledt meleg,hanem lealább ha nem is tél lenne de mondjuk 15-20 fok közt lenne a hőmérséklet.Meg hát ez csak p45 és 2x2gb ram na.
-
Bagira01
veterán
válasz
MPowerPH #3811 üzenetére
Ami Gaben-nél van az így ment ip35-be
-
MPowerPH
félisten
MX2 nekem nem hozott semmilyen javulást.
Én a Mugen2 -höz kapott pasztát használom, ugyan azt tudja ezzel, mint az MX2 -vel. Csak kár hogy most elfogyott, pedig nagyon jó állagú volt. Valamit a Scythe is beújíthatott.
Grat a 4Ghz -hez.
P35 -ben 1,128v alatt lennél, nem kicsit.
P35 -öt 4,5Ghz környékén érte be az RE -m.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3809 üzenetére
hát nem is fogok cserélni.
Na fordítottam a hűtőn és másik pasztát kentem fel,nem a gyári noctua NT H1 pasztát hanem Artic silver 5.Ez volt itthon aztán majd meglátom jobb lett-e.Azt tudom hogy artic silver 5-nek kell egy bizonyos óra mikorra beáll a paszta mert használtam már és 10-15 óra használat után javultak a hők tényleg.Kíváncsi leszek rá.Majd szerzek mx2 pasztát mert azt még nem próbáltam. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3806 üzenetére
Amugy a tuti egy p35 lap és 2x1gb ram lenne nem p45 és 2x2gb ram,bár a ramjaim jók nagyon és eszméletlen kevés feszt kérnek de akkor is.De én azért a kicsiért nem fogok már cserélgetni megint.Sokba lett ez már nekem így is nagyon,bár azért örülök mert vannak eredmények is.
-
bzs73
őstag
Arra lennék kíváncsi auton hova rakja a lap a cpu clock skew-t.
és stabilitásba a cpu gtl-k csak számítanak az a tapasztalatom,bár a proci nem megy jobban,kissebb fesszel mint a Q9550-nél. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3803 üzenetére
Csak az a baj egyelőre hogy ezt zárt házba nem tudja,igaz még így is átlagon felül van a kinti hőmérséklet.
Valószínű mindjárt szerelek mert én úgy láttam nem egyenes a kupak.Kicsit domború és polírozok rajta kicsit mert a hűtő talpa jó lett nagyon.Meg a hűtőn is fordítok eggyet mert úgy még nem próbáltam.Most víszintesen vannak a hőcsövek a Noctua NH C12-n,és felrakom úgy hogy alulról felfele haladjanak a csövek.Hátha jobb lesz mert BMW-nél jobbak voltak a hőmérsékletek.Ha 2-3 fokot javul már az is valami. -
bzs73
őstag
Közbe csengetett a vízóraleolvasó is és ki kellett menni.Na ezért húzódott el.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3799 üzenetére
Na tessék.
4ghz@1.128v
Izgultam mert egy ideig 47-48 fokon voltak a magok aztán csak elérték az 50 fokot is.Gondolom melegszik az idő.Jól kiszellőztettem a szobát meg egy szobaventi azért fújt neki még.Ez meg így már ugye nem zárt ház de már mindeggy.Legalább tudom hogy a hőmérsékleten múlik a dolog,mert tegnap este sehogy nem akarta.Azért örülök neki de mondjuk ez így használhatatlan számomra,mert csak nem norm körülmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest