- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
"1,15-1,16 stabil 4Ghz HT on"
ahhoz procit kell cserélned nem lapot...
elég magas a mérce, ritka az olyan proci ami tudja...átlagosnak biztos nem mondható...csak a saját példámból indulok ki... ami épp most van procim az már 3-dik db x58 lapot látja, és mindegyikbe ugyanazt a feszt kérte...
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #6689 üzenetére
nagyon jó , olcsó és erös... amúgy 40k a bolti ára...
ami poén benne hogy van 775-s lefogatóhoz való furat a lapon.. tehát még a hütö sem gond hogy milyen legyen....
ajánlom mindenkinek a figyelmébe"gondlom az mehet 24/7 beállitásként is."
még pont épphogy, mert 1.35 qpi/vtt fesszel elmegy igy és pont annyi az intel által meghatározott max...
-
Zájec
veterán
akoska07:: klassz
nekem tetszik
meg vagy dicsérve
(#6340) lipi67:: űdv lipi
bitang lap az ep45-DQ6-s
-
Zájec
veterán
csináltam egy kicsivel hosszabb Linx teszt, 1óra 30perces ...
-
Zájec
veterán
valószinü hogy másképp van.. ez a core i platform sajátossága....
itt néz körbe :: ( X58 platform guide )
mod :: még egy kis mérés Sárpac kolégától.. ::: [link]
"drága nekem a ddr3" a mezei ddr3-ak nem drágábbak mint a ddr2-k , manapság már lejebb ment az ára a korábbihoz képest,, ugyhogy arra már nem lehet hivatkozni hogy drága a ddr3...
-
Zájec
veterán
(#5940) akoska07 ::
"miben veszed észre,hogy 12gb ram van a gépben ?
4-6gb után már nem érezni különösebben a gyorsulást"
olyan dolgozhoz kell ahol nagy mennyiségü számolást kell végezni... a kollégának ez a 12gb az otthoni munkagépébe kell, valami garfikus progihoz... a munkaheléyn lévö gép a 6gb-al volt hogy megakadt , kiirta hogy kevés, vagy valami ilyesmi.... ezért akar ilyen mennyiséget... nekem meg tesztre adta oda, nézzem meg egyrészt hogy viseli a Biostar lap ( mert akkor ö is azt venne hozzá), meg tudni szeretné mi az a 24/7 beállitás amivel biztonságosan dolgozni tud...(#5942) Chaser :: annyi
ahogy Ákos mondta "teli a tár"...
csak betesztelésre van nálam...."Amúgy 1333@cl9 kb 800@cl5 ddr2 vagy annyi se?"
áááá, másképp mérik ezt, .... más a DDR3 a p45-ben és más a core i7 platformnál is... itt már másképp szaladgál mert a memvezérlö a prociba van, és az Uncore-n keresztül komunikálnak, aminek a sbessége is változtatható, tehát attól függ mostmár jobban, a ramok idüzitése az már kisebb rendü dolog lett , jóval.. annyira hogy cl6-cl7 és cl9 között alig látod a különbséget..., még a magasabb ramórajel rátesz a gyorsaságra,, de már 1333mhz körül is nagyon gyors értékeket csinál....például 1520mhz (cl9) Everest bench..:: [link
]
itt pedig a kolléga 1400mhz cl7 :: [link]
látszik hogy a magasabb órajel jobban tetszik neki, az idözités meg nem hatott rá...mod:
(#5947) akoska07 :: én konkrétan semmit.... olyan alkalmazást kellene használni, ahol ez jelentös mértékkel befolyásol... olyat én meg nem használok.... -
Zájec
veterán
közben leszedtem egy Linx 0.6.3 -t és azon lehet 12gb-t terhelni...
egyenlöre alaphangon... :: 12gb ,1333mhz cl9 , LinX
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5933 üzenetére
köszi, na az helyzet hogy megált a dolog..... 5400mb-nál többet nem bir megterhelni , megcimezni a Prime /custom teszt....
ezért dobja a piros kockákat, mert azok el sem indulnak , ezért van 0 hiba.....
itt van két ilyen kép a prime -ról :: [link-1] ,, [link-2]magyarul ennél többet nem tudok tesztalni csak 5.4gb ramot max....
-
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5927 üzenetére
itt vannak vendégségbe, ki kell kémlelenem mire hajlandoak ebben a lapban és platformban.. egy Ph-s kollégájé ,, neki lesz valami grafikus munkagépbe, ezért kell ilyen sok...
én mostanába meg Dc-be probálgattam a core i7-t.. még a 4gb is sok nekem..
igen teli a tár, egész jól kezeli, bár ilyenkor a tuning rendesen mérséklödik...
ezzel számolnom kell , pláne egy nagyobb Blendnél...meg ezek a kingmaxok nem speciál core i7-hez való ramok... hanem akármilyenhez való , általános DDR3 ramok.. látod van 1.80v és 1.90v profilja...
ez a core i7-nél nem lehet.. csak max 1.65v...
vett egyszerre 6db...t single modult... -
Zájec
veterán
poénból beüzemeltem 12gb ramot , mind single modul, de mennek Tri-ch -be...
nagyfésüs hütöbordás ilyen :Kingmax-ok..
-
Zájec
veterán
csináltam egy 2.opciót.... ::: 4.03ghz , 1.25v
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5868 üzenetére
"" én nem titkolozok, ez nem a "kinek a hosszabb verseny".... ""
tartom magamat továbbra is ehez ..ezt most miért mondod
"fentebb le van irva,hogy majd lesz infó
azért mert vki nem mondja egyből azt amit szeretnél hallani,nem dől össze a világ,
majd megtanulodha meg nem ,akkor igy jártál"
én csupán segitöszándékkal kérdeztem
nekem aztán tökmindegy mennyivel éred el
, én már jóval korábban , mondhatjuk : megcsináltam....
azt sem értem mit kellene "megtanulnom" ?
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5866 üzenetére
jó hát mikor csináltam már ezeket az eredményeket.... jórégen...
még az eljén...azóta már lefolyt egy pár bios a dunán...
ezért kell képet csinálni.. rendeset,, nem validot...!
én nem titkolozok, ez nem a "kinek a hosszabb verseny"....
az hogy közelébe sem jársz, az semmit nem jelent,, pláne az olyan eredmény ami még egy print screen sem él túl, annyira billeg...
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5863 üzenetére
NBfesz:: nálam sosem volt az
én mindig közhirré tettem
látszik a 660fsb-nél , és a 4960mhz-nél is.. adtam neki 1.56v-1.58v körül ...
én sosem csinálok validot, csak rendes képet
ami látszik a többi info..
hátha segit másoknak is akik ilyen tuningot szeretnének csinálni..látom hogy 650-nél jársz
ezért kérdeztem.... már csak 10fsb és behozol
akkor lehet hogy 1.6v NBfesz fölé kell kényszerülnöd .... -
Zájec
veterán
(#5854) krammerka::
(#5855) lipi67::"barátkoztam kicsit a feleségemmel, meg csináltam neki "
azthittem hogy egy másik trónörököst"Sok a különbség (teljesítményben) a Biostar és a giga között?"
egy kicsit jobb és sportosabb a biostar... egyébként az X58-s lapok elég erösek, szóval nagy difire nem kell gondoloni , de mégis érezhetö volt a változás.... nincs drop és magasabb BCLK-n stailabb a Biostar... jól kezelhetö és fürgébb lap a tuningnál...(#5856) akoska07:: köszi a frissitést
"tras-t nyomjad le 20-ra vagy 19-re,akkor szebb lesz az everest"
áááh,, ezek még az 1333mhz-s cl9 Kingmaxok voltak... örültem hogy ennyit megy egyáltalán egy ilyen ultraolcsó mezitlábas kingmax ram... pláne hogy 6gb ... 3db single modul lett berakva és gyönyörüen vitte a TRI-ch-t... ( szóval nem kit, hanem single modulok)...
meg amúgyis itt az Uncore-n volt a lényeg... az gyorsitja az egészet mert azon komunikál... nézd meg... 4000mhz -s Uncore.... azért ilyen bivaj....
mod::: (#5850) :: "klassz munka mennyi NB feszt adtál neki? "
csak kiváncsiskodom... -
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
-
-
Zájec
veterán
jónapot
( végre szabadnap, egy kis pihi..)
(#5284) lipi67::
, a PLL-re nem tudom szükség volt e , az MCH a magas fsb-hez kell, a vcore meg ahhoz amihez..
(#5285)(#5307) Zsubi :: klassz, nyomjad neki
(#5292) krammerka::
(#5294) akoska07 :: köszönjük a gondoskodást
(legközelebb priviben is küldöm, rendebn , köszi)(#5317) lipi67 :: ezt én is igylátom... a platform fontosabb minthogy hány fáziskocka csücsül a lapban... a p35 csak egy bizonyos fsb-ig jó.... nem véletlenül lettek reference feszek a p45-ben...
-
Zájec
veterán
találtam egy korábbi eredményt a fentlévö "E8500,Q820A714" procihoz
::
asziszem minden rajta van a képen
proci&memo cpu-z , everest meg még egy ET6 is
-
Zájec
veterán
(#5238) akoska07 :: persze, jobban megy a D0.
kb 3.8ghz-t ment 1.25v-al a c0/c1 .... csak arról nincs rendes képem..(#5240) krammerka :: épp az a jó hogy -tól -ig opció van..
-
Zájec
veterán
-
-
Zájec
veterán
jóestét lipi67, akosak07,toyone
vaze ez a quad 66-s ennyire hidegfejü ? jól látom hogy 3 opció 1.5v prime stabil megy és csak 65 fokos
-
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
"#5080 Zájec : nem csak az én kompetenciám ezt eldönteni.
linkled a képet/tesztet és megvitatjuk."
-
Zájec
veterán
akoska07 :: olyan eredményt elfogadsz amin van everest is ,de nem irja a cpu feszt?
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5034 üzenetére
ez gyors volt
megtisztelö az éberséged
akkor nyomom még az eredményeket...
egy pár darab régi akad ami még elfogadható..
u.ehhez az FPO-hoz még egy 3 opcio 1.25v -- töl [link]
(mondjuk itt a G.skill ramokat teszteltem és HT off van,, de ezen a képen van everest)és egy max bclk a régi procival :: 218bclk.
mod: ja és egy max OC is
:: [link:4.4ghz]
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5029 üzenetére
"az everest nem ismer fel dolgokat... "
nekem a DS4-nél felismerte és müködött is rendesen , amint látod a képen...
csak az új lapot nem ismeri ,de majd kipróbálom egy leg-leg-leg újjabb everestel..
"a cpu-tweaker.az mutat mindent.akkor elég lenne egy cpu-z cpu ablak és mellé egy cputweaker.akkor mutatja a ram beállitásokat is." igen mutatja, de a teljes részletes ram beállitás nem annyira fontos...mivel proci tuningról van szó.."az,hogy "hibásan" ir ki fogyasztási eredményeket,
nem mindenképp az everest hibájaként rónám fel."én nem mondtam hogy hibásan irja ki
nálam jól irta ki !
az 184w az annyiekkora feszen és órajelen HT-val...
csak a mostanit nem ismeri még..
( Sárpac-nál meg nem tudom mi van , miért olyan... )egyébként az elözö eredményem akkor felrakható..
ami info kell még az a FPO ::3837A713 .. [link] ez év második napján vettem.. a hütést irtam hogy stock kúler..
-
Zájec
veterán
(#5007) akoska07 :: félre érted a dolgot ! nem a vga-tól függ,,,
nézd meg a két képet ! nálad ott van a cpu fesz , nálam nincs...nem az baj hogy nem fér el , hanem az hogy nem ismeri fel a lapomat, ezért sok dologot nem tud kiolvasni.....
de ez nekem nem róható fel , mert és korábban is maximálisan ezt javasoltam , hogy minél több info legyen a képen... ezért is a korább eredményeimnél mindenhol ott van megnézheted, én példát akartam mutani ezügyben(#5008) bzs73 :: látod egyböl a cimlapra kerültél
(#5009) krammerka :: üdvözletem
pontosan jól mondod, a cél az volt hogy két progi is kirja a cpu feszt !
ha mindkettö u.azt irja, akkor jó a kép...(#5019) DroiDMester :: félreérted a dolgot. nálamm csak a jelenlegi Biostar lapot nem irja ki amit 3 hete cseréltem... korábban egy x58-ds4 volt, az minden kiirt még a fogyasztást is...
tessék , példaképpen egy erösebb eredmény.... amit nézni kell föleg az a cpu fogyasztása ennél a beéllitásnál... azért érdekes mert mert a hütésnek ennyivel kell megbirkoznia :186w
... látod, tudok én everest-es képet csinálni
egy ilyen esetleg : 4w szélcsendbenaz öreg Zájec ne tudna... aki már régi motoros
tessék egy lazább kép... remélem senki nem kevesli a rajta látható informáciot !
az elsö C0/C1 core i7 920 proci + 6gb 1333mhz kingmax tuning, ref hütövel
ez februárban készült....
de ez már megfelelne a feltételeknek
-
Zájec
veterán
Sárpac & akoska07 :: az everest-el kapcsolatban.::
mivel én is részese voltam anno eme táblázat kifejlesztésében, tudom is miért feltétele az everest ablak.. azért mert anno a cpu-z nem mindig tudta mutatni hitelesen a Vcore-t ezért , azt találtam(-tuk) ki ,hogy két progi mutassa a cpu -feszt a hitelesség kedvéért... ezért lett feltétel, semmi másért...
egyébként ezért "hangoztattam" hogy legyen egy kis átmenet az opciok között és legyen "lazább a gyeplö" mert igy több eredményt tudsz elfogadni.... ezért javasoltam hogy az opciok legyek -tól -ig ,,, necsak pont 1.200v, mert akkor egy csomó eredményt nem tudsz elfogadni... például a régi szabályk szerint ha valaki csinál például egy 1.216v eredméynt, akkor az nem fele meg az 1.200v +/- 0.01v -nek és nemtudod elfogadni, de az új opciok szerint meg belefér a 2 opcioba ami 1.15v és 1.25v között van...
talán ezért is kellene ezt az everest ablakot nem kötelezövé tenni ,mert akkor több user is szivesen linkelne, és akkor sokkal több eredmény lenne fent... nem pedig az lenne hogy egy darab sincs fent mert túl kötöttek a feltételek...
ennek az lenne lényege hogy minél több eredmény kerüljön fel, azért hogy segitsenek a usernek , mi merre hány méter... de ha kevés van fent ,, akkor nincs mit nézni..
(#4989) akoska07 :: annyira nem divat a 8-hengeresnél ez az alulfeszelés... van egy-két 1.00v alatti eredmény a topikban, de az userek zöme kb . 1.15v és 1.25v között teszteli és állitja be a konfigoját.....
-
Zájec
veterán
köszi
bár nem értem miért kelett az 1.00v -s kikötés
nekem egyenlöre nincs egy darab eredményem se... ( mármint ami megfelelne a feltételeknek) hasonló cipöbe járok mint Sárpac kolléga
szóval nem tudok mit linkelni... kár -
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #4979 üzenetére
ezt már akartam kérdezni ,hogy mizu ,miért nem kerül fel Sárpac eredménye..
utána olvasom a feltételeknél ott van hogy everest is kell....
nekem egy csomó korábbi eredményem van anélkül, igy ha akarnám sem tudnám már megcsinálni.... sajan... ezért hagyom is a fenébe... meg nekem az everest nem is ismeri a biostar lapot, egy csomó mindent nem ir....kb. 6db -8 db eredményt tudnék belinkelni, ami hasznos lehet a tapasztalatcsere szempontjából, de igy esélytelen...
mod : de ahogy nézem a core i7-nél még nincsenek kategoriák...
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #4904 üzenetére
sajnos a tesztet nemtudom olvasni, nem jön be rendesen...
ok, csak a prociról szól , igazad van, csak kósza ötlet volt
értem , akkor marad a jó öreg prime , már akinek, mert én már 64bit-s 25.11-t nyomom, és Custom tesztet, legalább egy 5gb memóval... mert simán a Blend az csak 1.5gb-t terhel , az meg kevés az igazsághoz...
a proci könnyü kérdés, de a lap téma,,, az
én már rég megbolondultam volna a helyedben...
ASUS,DFI,GIGABYTE,BIOSTAR....
ha az olcsóbb ( akkor Gene2 vs BiostarX58A )... ezek 50k...
ha a drágább (akkor a DFI 8-s vs WSpro ) .. ezek 75k... -
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #4901 üzenetére
köszi a meglátást
. nem akartam nagyon "fixre" kötni őket....
ezért lenne alul, felül és középfeszelve... átmenettel...
ne az legyen hogy sehová nem fér be az eredmény...
igy van 3 kategoria és mindenki bármilyen feszes eredményét be lehet sorolni...igy van 4. - 5. marad..
4. max bclk 5. max oc.
igen a 6-s kimerül , igy lehetne , az valami memóriás qpi feszes opcio...például...
vagy valami ilyesmi ram stabilitással kapcsolatos..lipi :: "1 konkrét tesztprogi kell, ne legyen kavarodás. Maradjon a prime, legyen valamiben egységes a többivel." ezen én is gondolkoztam , én prime-t használok, de nem mindenki szereti, igy lehet hogy nem kéne annyira az ebet a karóhoz kötni
legyen lazább? nemtudom... ha népjólétileg nézem user szempontból, akkor lehet lazább is...
de akoska07 is a prime-t mondja, most nézem,,, szóval akkor jó az
-
Zájec
veterán
jóestét
én ezt a 3 kategoriát javaslom hirtelen a core i7-hez meg még egy kategoriát a max. kategoriát... tehát 4. kategoria legyen hirtelen..
az 1. - 2. - 3. kategoria az stabilitás (prime95,linx,intelburn) tesztes legyen...
legalább 30. perces valami...1. kategoria :: olyan eredmények aminek a Vcore-ja 1.15v alatt van...
2. kategoria :: olyan eredmények ahol a Vcore 1.15v - 1.25v között van...
3. kategoria :: 1.25v feletti stabil eredméynek....( ennek az a lényege hogy ha mondjuk valaki csinál valami stabilitás tesztes tuningot, akkor azt egyböl be tud sorolni bármelyik 3. kategoriába.... ne az legyen hogy aztmondod, hogy ez ide se jó meg oda se jó, mert akkor elmegy az user kedve.... ugy kell megcsinálni a feltételeket hogy jó legyen
mindenkinek..)
"Ram: Meg fogják kapni azt ami jár nekik. Szerinted ezek a ventis ramhűátők gond nélkül elférnek a lapon, s nem lógnak É.híd , VGA -ba?"
szerintem igen jó lesz , elfér elvileg... ha nem akkor lehet flexelni sikitóval
nekem egy 12cm venti van , csakúgy rátéve a VGA-ra és az hüti a ramokat...
kéne egy jelenlegi képet csinálnom -
Zájec
veterán
szeva
! a core i7-nél nem tudod hivatalosan megállapitani hogy mennyi a vid-je,mert nem irja ki semilyen progi..
csak úgy tudsz valamit ha a biosba kipuskázod. de ez is laponként változó hogy mit olvass ki.....
valamint minden szorzóhoz más vid tartozik.."Mondj már valamit az i7 feszeiről..Mi az a fesz (mik azok) amiket minden i7-nél lehet tesztelni a táblázatban?"
mondjuk amit minden procival lehet , az 1.200v körüli fesz...
1.25v-1.3v felett már nemtudod lehüteni a 8szálat (átlaghütéssel:lég, norm viz)
tehát kb 4.2-4.3ig tudsz prájmolni...ha tudsz....ötletképpen a köv kategoriát lehetne...
3. kategoria stabilitástesztben...1. :: alulfesz, tehát mondjuk legyen 1.150v - 0-ig közötti értéken...
2. :: normal , 1.150v és 1.250v közötti kategoria...
3. :: brutál , 1.25v - tól amedig birja...akkor lehet egy max.valid , stabilitás nélküli kategoria is...
(bár ennek személyszerint nem látom sok értelmét..., az hogy csak egy cpu-z kép szerepeljen... csak úgy van értelme ha több adat van a képen...)
max Bclk (fsb) kategoriát nem látom túl értelmesnek, mert elég kötött a platform..
normalon 205-210-222-ig elmegy , utána már extreme-kedni kell ....
de ez csak az egyén szoc. véleméynem, az illetékesek úgy valositják meg ahogy azt jónak látják"Ram: Hát ja. " a ramoknak meg toljad, birják azok arra születtek..
-
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
(#4832) akoska07 :: persze hogy van különbség a 620 és a 850 között...
mégnagyobbra van méretezve...
az árkülönbségnél pedig a "modularitást" kell megfizetni...
a modulárisnális szenvedni a kábelekkel... néha az is sok ami csak van, nemhogy mégtöbb legyen hozzá.... vagy nagy böszme ház kell hogy eldugd a nem moduláris vezetékeit , vagy "normal" házad van kábelrengeteggel plusszban.. ami tudja fokozni a rendetlenség hatását... és a " nem férek el " cimü szindróma....(#4833) lipi67 :: erre már nememlékeztem pontosan...
köszönöm az eligazitást...(#4836) lipi67 ::"9650-es irreálisan drága, akkor már i7. Viszont ott meg ram-lap s még lefogató a hűtőhöz (ha van) stb.."
egyébként a te esetedben a váltás nem is lenne annyira vészes mint ahogy gondolnád..
a lapnál kellene "sokat" áldoznod , mivel a mostani kb 20k,, az X58 lap meg 50k..
a q9400 árából kapsz simán egy i7 920-t, vannak korábbi darabok 45k-ért az apróban.. annyiért meg simán eladod a q9400-t... a ramoknál meg szintén nem kell plusszt áldozni.. 15k-ért kapsz jó 3gb kit-eket.. a ram az nem drága...szóval ha most nem kéne befizetned a 30k büntit
akkor simán válthanál i7 -s platformra...
"Ami meglepett most az 520-as és a620-as 12v-on uazt tudja. "
ezt nem is figyeltem...de egyébként hová kell az a nagy watt mennyiség
amit linkeltem feljebb képeket, az elég meggyözö volt részemre hogy nekem nem lesz szükségem nagyobbra... :: 3db 4890 VGA és egy core i7 920 , ami 1.45v megy ( ez sem piskóta.. 8szál 1.45v feszen ) 575w vesz fel...
most mikor lesz nekem 3db vga ?estleg 2db.... de inkább 1db...
egyébként a core i7 sem vesz fel annyira vészesen sokat... nem kell annak annyi kakaó..szüval a mostani 620-s is "feleslegesen sok"
lipi-nek a 450 tápja is elbirna egy core i7 meg 2db 4850 CF-ba...ezt a 620-t korábban vettem itt a PH-n 19k-ért... szerintem nem volt rossz vétel...
-
Zájec
veterán
az 520 corsair az nem jó fajta, mert más cuccból van a belseje, és rosszabb minöségü.. ( de csak a 520-s a többi nem )
akoska07 :: erösebb az ága ? miért lenne az ? szerintem nincs különbség..
azért moduláris, mert az sokkal de sokkal praktikusabb, csak a szükséges kébeleket rakod fel,, nincsen kábeldzsumbuj meg rendetlenség...
nincs ez felesleges kábelrengeteg...most nem tudom pontosan hogy mennyi kábel van rákötve a 450-s re, de lehet hogy a 650-s-n több van mert az SLI és CF ready....
-
Zájec
veterán
mert a 620-s moduláris, de a 750-s nem..
szerintem jobb a moduláris mindenféleképp.. csak olyat szabad venniakoska07 :: miért nem kell moduláris táp neked ?
mod:
egyébként serito barátom mérte korábban mit fogyaszt 3db 4890-s egy 4.1ghz-re húzott core i7 920.., ( ami még korábbi C0/C1-s volt)
szóval az eredmény IDLE :: 368w ,, LOAD pedig 575w..
szóval elég volt a 650-s corsair táp..
itt a h.sz a képekkel, informáciokkal ::[link]
-
Zájec
veterán
"Látom ts is i7 fele kacsintgatsz, úgy jársz mint Zájec teljesen elvadulsz"
én már teljesen "vad"nyúl lettemde mostmár csend van egy darabig...
már csak egy olyan moncsit akarok mint ami neked is van.. aztán vége, a variálásnak.."fet-ek nem is melegszenek annyira, az inkább paraszvakítás a heatpipe inkább jobban felmelegíti őket mint hűtené"
ez mennyire egy jó meglátás..
nagy igazat mondasz... én is emiatt választottam a biostar x58A lapot... mert azon nincs heatpie, igy az NB nem tudja melegitani a FET-eket...!
akoska07 :: "egy kemény 775 lap is 50k körül van,55k-ért lehet venni jóféle i7-et."
50k-ért kapható::[link] én töle rendeltem meg, rendes fazon, sokszor beszéltem vele telefonon,,, ha megrendeled, 3nap alatt behozza, ha van kint a német nagykerben... rendes papiros garanciát és áfás számlát ad, 2év itthoni garival...
-
Zájec
veterán
űdvözletem lipibarátom
hát igen, volt egy pár i7 920 proci.. most is van a polcomon egy, de azt már be se rakom a gépbe, (ez a 4.dik), olcsón vettem 47-ért, úgy volt hogy becserélem egy új D0-ra , ráfizetéssel, de aztán mégsem , mert eladtam az egész platformomat a kollégámnak 120k-ért , ami elég jó ár ( neki is nekem is ) ( lap:x58-ds4,,i7920(C0/C1),,6gb kingmax ram)..
most végülis a második procim (D0-s) van bent a gépbe,ami egy elég jó közepes példány.. volt egy jobb is (3.dik proci) de azt eladtam mert extra árat ajánlottak ért, amiért megérte megválnom töle... az 1.20v tudta a 4ghz-t (HT-val), ez meg 1.23v-n tudja.... ez is böven elég,, szóval most ez a proci marad egy darabig... én procit soha nem veszek a boltba, mert az drága, csak itt a PH-n kézalól....jóárasitva...könnyebb eladni is utána, most például mind a 2-darabon fogtam egy kis plussz lovét...
most lapot cseréltem és ramot.. : elment a Gigabyte, és egy kicsit eleveztem , messzibb tájakra, a csendesség szigetére, ahol új kalandok várnak,,, ezpedig a BIOSTAR szigete..
több dolog is piszkálta a csörömet , amiért lapot váltottam,,,.. De a Gigabyte is a maga nemében jó kis lap, rosszat nem tudok mondani rá, sok kellemes stabil eredményt hozott, csak hálás lehetek neki az eddigi müködésért... (sajna a ds4 nemtudta az SLI-t csak CF és x16,x8,x8 volt a kiosztása, a drop pedig 0.07v (ud5-ben akár 0.1v).. mondjuk ezek elenyészö kicsinyes problémák, mert amugyis a CF jobb mint az SLI és amugyis nem a kiosztás számit annyira, hanem a platform pci-e sávszélessége...ami elég "zsiros" az x58-ban, tahát a x16,x8,x8 is megfelelö gyorsaságot produkál az adott sávszélesség miatt... olvastam egy tesztet ahol ezt vizsgálták (ud4p vs ds4) és nem volt különbség..
drop meg számit vagy nemszámit ?! a gigánál hozzá kell adni annyit azt kész...
valakit zavar , valakit nem.. engem sem zavart különösebben... de a Biostar-nál nincsen drop , semennyisem...az van amit beállitasz.. eléggé sportos lap,,, most olyan érzésem van mintha egy X6 BMW-böl átültem volna egy Ferrariba... az is ment , de ez nagyon megy ,és könnyen... sportosabb is a lap, a memokkal tudni kell beállitani , mivel nincs auto érték beállitás ezért a kisújabból kell kiszivni az idözités... itt most nem arra gondolok hogy 7-7-7-22 vagy 8-8-8-24 vagy 9-9-9-28 , hanem a többi ram beállitásra.. ( tRRD , tWR , tWTR , tRTP , tRFC ..... )
szóval egy kicsit tudni kell vezetni a Biostar de nem vészes....
a feszállitás is érdekes... abszolut másképp van és figyelni kell mikor mennyit hogyan állitasz be... itt a vid-hez adsz hozzá feszt, tehát figyelni kell.. és a vid mindig más , a szorzótol függöen..elsö inditásnál volt is egy "poén" ebböl...
nézem az értékeket... 1.25v-nál többet nem enged adni neki.. nézem - nézem,, mondom ezzel mivan,, ez csak a 4ghz-hez lesz elég... szerettem volna 1.3v adni neki...
nézem tovább , az 1.25v -t pirosan jelzi már ... grrr.. mondom mi van ez még nem is sok.... utána esett le hogy ez a hozzáadandó érték... tehát az alap 1.21v +1.25v az már 2.45v lett volna...szerintem ha nyomtam volna egy entert a proci rögtön kiugrott volna a lapból....
szóval ez ilyen...
a ramokat lecseréltem 3x2gb OCZ platinum 1866 -ra..
31ért vettem és 21ért adtam el a kingmaxokat...
jó kis ramok ezek , de nem fenékig tejfel... hiába 1866-s nemtudom annyin üzemeltetni.. kb 1600 ami még normális stabil,,... utána már csak ilyen bench mutogatásra jó, de stabilitás tesztet már nem bir... ez a QPI/VTT fesz miatt van...
de ezt most nemragozom....szóval hirtelen ennyi... most ez az összeállitás biztos hogy marad egy jó darabig..
csináltam korábban egy pár képet a lapról, ha gondolod nézd meg.. ::[link] -
Zájec
veterán
jól néz ki 1160-n a 4giga
nálad is egy kis MCHcore emelés lehet hogy csodákra lenne képes...
az ET6 arra is jó, hogy mások is lássák a többi feszt...
lehet puskázni , lelesni a másikat, miböl mennyit adott(#3176) akoska07 :: probáld ki , biztos jól esne neki még egy kis támogatás, biztos meglódulna...
1.46v mondjuk.. ventiböl akkor egy kisebb 8cm -t próbálj odadönteni valahogy...
-
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
válasz
krammerka #2137 üzenetére
ez egy évben egyszer van... de lesz jövöre is
assziszem ez az elsö ilyen volt , és mivel jól sikerült , felbuzdulva a Gigabyte-ék akarnak jövöre is több csapattal csinálni ilyen rendezvényt..nagyon igényesen meg volt csinálva a helyszin és a rendezvény...
jól sikerült. kajcsi is volt , hoztak nagy hidegtálas szendvicseket , üditöt , kávét..
nagyon kulturált volt a közönség is. senki nem viselkedett kanibál módjára. -
Zájec
veterán
válasz
krammerka #2133 üzenetére
úgy ahogy mondod , klassz volt
, bárki eljöhetet akit érdekel a dolog , és belépöt se kelett fizetni , csak eljönni... volt müsörvezetö , osztogatta a gigás sapkákat , szuvenyirokat ....
"Miről szólt konkrétan az egész?"
röviden : elédraktak egy lapot( x58-UD4P ), procit( i7 940 ), ramot ( 1.6 kingstone ) , tápot ( 1000w enermax ), VGA-t ( 260oc ) valamint egy hordó LN2-t a hütéshez....
a többi cucc-ot ( hütéstechnika , felszerelések stb. ) a csapatoknak kelett hozni..a feladat kihozni az "állatot" a cuccból
két versenyszám volt... : superPI 8M és 3Dmark06...
superPI-ben 4600 és 4800 mhz-s eredméynek születtek..ez tulajdonképpen a magyarországi elöselejtezö volt ,aminek a nyertese mehetet tovább az európai versenyre..
lesz a következö évben is ( valószinü akkor több csapat lesz , azt mondta a gigabyte képviselöje , most két csapat volt.. )
-
Zájec
veterán
klassz rendezvény volt :: Gigabyte go oc 2009 magyarorszagi fordulo
jó estét
-
Zájec
veterán
én feladnám az apró-kba 8-9k-ért
lipi és mindenki
::
erröl a rendezvényröl hallotatok már ? ::: Gigabyte GO OC 2009
most szervezkedünk , hogy menjük el nézelödni , dumcsizni , minél több PH-s user jöjjön el aki tuning fun !! ( serito is eljön , Zé_mester is , toyone is.. akik az elmúlt pár órában jelezték a szándékukat )
mit szóltok hozzá ? ott a helyünk
-
Zájec
veterán
az asus hütöted 5-6k-ért elkótyavetélnéd?? az többet ér nem ? mennyi annak az ára most a boltba ?
a tuniq tower 120-t eladtam , kellett a lové a kóráj7-hez , hogy jól jöjjön ki a biznisz...
meg amúgyis nem volt kompatibilis az 1366 foglalattal ... -
Zájec
veterán
nem kell postázni , probálj meg valami személyes átvételt megbeszélni...
"Lehet,h mégis beruházok egy 120-as eXtreme-re,s kitart pár évig"
nemértelek komolyan , nincs anyagi keret de azért vennél 18-20k-ért TRUE120-tamikor 12-ért van olyan ami jobb is tud lenni... és olcsóbb ugye....
most ezekután szerinted ? mit gondolok
néhe nehézkes vagy barátom -
Zájec
veterán
igen , jól mondod
az ! páldául 1.30v cpu termination és hozzá 0.81-0.82v cpu ref.meg az mch reference-et lejebb vinni 0.74v köré , ha jól emlékszem
( 0.76 alap)
miért nem hirdeted meg az aprók közt itt a PH-n
( házat ,kúlert )
(#1940) h.adam.92 .:: köszi
megdolgoztam vele
a 2fogaskerék kimunkálása sem volt piskota ,, melós volt
-
Zájec
veterán
(#1936) krammerka :: űdvözletem ! próbálok közérdekü információval szolgálni , hátha segit valamit a többi user barátomnak
(#1937) lipi67 :: a méret motivál , de minek akkora, ami még nem is lenne baj , de látod hogy kétszer annyiba kerül.... ez már viszont baj.... mert mondjuk ha még 15-16k-ért adnák,, akkor még talán....
inkább az árából vennél egy Rebel9 eco-t és egy mugen2-t , az megvan 22-23k -ból... és van hozzá már egy erös hötöd is... szerintem ha eladnád az asus hütödet és tt házat , akkor már ki jönne az éra nagyjából... de ha nagy ház és hütö kell akkor az 33k. minimum.. te választásod...mindkettö jó döntés , de az utobbit a pénztárca jobban megérzi ....
-
Zájec
veterán
szerintem a Rebel12 egy kicsit nagy és nem éri meg az árát mert kb 20k...
nem lesz vizhütésed , minnek akkora barlang..nem használnád ki,...
én tökéletesen elférek a Rebel 9 -be... az sem pici ...
inkább vegyél 10k-ért Rebel 9 economy-t... és abba tegyél megfelelö ventiket. elöre 2db 12cm, hátra 2db 8cm-s, plussz a táp szivja ki a meleg levegöt.....
nálam ez a helyzet erömüház ügyben ... :::[ link]
és amikor barkácsolok :: [ link]
ezek még az elözö platformnál készült képek , még a stock kúler-al... -
Zájec
veterán
a 775-re ugyanez a módszer... annyi a külömbség hogy 2-3mm-el kijebb van a rögzités az 1366-nál.... amúgy ugyanúgy kell felszerelni , ami végülis annyira nem vészes, mert csak le kell szedni a backpanel-t, meglazitani a procileszórito 4db csavara-anyáját , felcsavarozni a mugen2 backpanelját , majd a hütöt felcsavarozni a lap hátulja felöl.. ennyi ... nem vészes, de kézbe kell venni a dologot a szerelésnél... odafigyelni..
ha már fentvan a hütö akkor nagyon klassz... csak mig felcsavarozod , addig nagyon kell tartani a lapot , meg a csavarhúzot , szépen meg kell húzni hogy meglegyen a leszoritás...
de ez a magam(-unk) fajta usereknek nem jelent technikai problémát -
Zájec
veterán
a hűtés témával kapcsolatban... :::
tegnapelött beszereztem egy scythe mugen2 hütöt...
( a bolti ára 12.5k ,, de én HSM kollégától vettem 10k-ért.... )az elözö tesztek alapján nagyon ütös hütöröl van szó , szinte trónkövetelö.....
ami ugye elég nehéz, mivel a TRUE120 nem kispályás királyhütö....
a külföldi tesztek :: [ TRUE120 vs mugen2 ] és [ mugen2 és a többiek ]a hütö bordázata elég sürü , látszik is hogy kicsi légmozgánál nem tud érvényesülni annyira mint a nagyobb ellenfelei...... de ha van légmozgás akkor nagyon megjön az ereje... és nem kismértékben.... nagyon megfogja a quad procit is ha bekapcsolom a 8magot,, az már nagyon tud füteni , de a hütö mégis keményen megfogja...
le kalappal, kiváló cuccot csináltak a japán scythe-ék...
sokat kisérleteztek vele, mikor milyen a hatásfoka és a hangja...
itt egy kép a prototipuskról... :::[link]
itt vannak 8-10 heatpipe-s verziók is , de valamiért mégis a mostani volt a meggyözö , és ez került a kereskedelmi forgalomban.... lehet hogy a 8-10 heatpipe-nél már nem volt akkora értékelhetö változás az 5heatpipe-hoz képest....kb. ez a személyes tapasztalatom is... most bekapcsoltam a ház ventiket,,
olyan a házam mint egy rossz barlang..... hát mintmodjak ,, kibaxottul hüt..
egyenlöre csak amáluk a hatásfokán , és eszmésztem az alacsony höfokokat....krammerka :: ha aktuális nálad a hütövásárlás , akkor ezt ajánlom neked, az ára elfogadható 12k ( a többihez képest ) és nagyon jól teljesit...
-
Zájec
veterán
válasz
barnam_ #1895 üzenetére
nekem 10.3sec superPI volt a legjobb eredményem..
gondolom 4.7-4.8ghz kell a 10sec alatti teljesitéshez..
-
Zájec
veterán
itt van még valami alapfeszes eredmény .. :: @ 3.8ghz , 1.25v
és két korább 4ghz-n.. ::: ( superPI ) és egy pár perces prájm ... stock kúler-al nem kivitelezhetö hosszabb ideig
majd ha meglesz az új Scythe Mugen2 kúler -
Zájec
veterán
tudod hogy mindig résen vagyok
annyira azért nem super, kellene még egy két dolog..
(valami jó vga , izé 260gtx , meg egy 22" TFT ,a 17"crt-m helyett)
meg valami SSD is jöhet a vincsi helyére bonuszban...stb......
de ez még várat magára,, a játék igy is szépen elpöfög amit játszok, ...
csak azért váltottam kóráj7-ra mert n.ócson megusztam...
meg hát érdekel az újdonság és a tuning..
klassz az új cuccelvagyok vele...
tetszik hogy másabb mint az eddigi megszokott...egy beállitás :: kicsit Vcore alulfeszelös, de van rajta kakaó
..
a ramok alapfeszen 1.5v(kingmax1333@1700) -
Zájec
veterán
válasz
Laraxior #1186 üzenetére
- talán ha te vetted volna a fáradtságot és belinkelted volna amiröl beszélsz...
- miért kérdezném bim-töl , u.azzal a procival teszteltétek meg u.abba a HW környezetbe?
"Lusta vagy és felesleges írogatsz ostobaságokat...mondjuk haosnló adottsággal ellátott embertől nem is várok többet" én lusta és ostoba, akkor az a rengeteg eredmény és tapasztalat csak véletlenül született igaz ?
- "A lap deicide-é volt...Ő is csak 465-470ig jutott.." gondolom Q6600-al , kb mindegyik annit megy...szóval az hogy te löttél vele egy 10-el nagyobb FSB az nem nagy ugrás.. egyébként deicide jött érdeklödni a P45 topikba hogy hogyan s mint vannak a dolgok,, szivesen segitettünk neki...
"egyáltalán nincsen értelme beszélgetnünk..." Jaj , ne mondjál ilyeneket , ne legyél megsértödve rám.... én ezek ellenére is "szivesen" beszélgetek veled , akármennyire is utálsz engem...
-
Zájec
veterán
válasz
Laraxior #1182 üzenetére
szóval nincs kép ,értem.... tudom hogy néha szeretsz nagyott mondani , szóval ez van , a szád jár, mondasz mindenfélét de felének sincsen alapja....
"végülis minden lap egyforma.." a saját tipusán belül viszonylag igen, nincsenek akkora eltérések mint a procinál,,, söt elég kevés van ha van egyáltalán...
"és minden processzor is" azok nem !! tudnak különbözöek lenni akár egy eresztésen belüliek is... van köztük szorás....
"Gondolom Nálad az e8600om is ment volna nagyon...."
gondolom nem volt egy tuningos példány , nem a kiálmodott eredményt hozta ezért lettél rá megsértödve... nálam is kb u.azt a fesz/mhz -t hozta volna...mostmár beszéljünk komolyabban , ne saját szavaidat forgasd vissza a kérdésekbe más köritéssel , mert nincs értelme elbeszélnünk egymás mellett....
-
Zájec
veterán
válasz
Laraxior #1176 üzenetére
egy Q6600-nál mindenféleképp a proci a szük keresztmetszet.. nem a lap...
köztudott hogy kb 470FSB-re voltak képesek a quadok , volt amelyik egy picit jobb volt és volt amelyik rosszabb....
akkor az általad állitott összehasonlitásból , igy semilyen következtetést nem lehet levonni , mert nem álja meg a helyét...nem néztétek kétmagossal csak két külön quad-al, igy nincs értelme.... semmi sem....
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #1171 üzenetére
nincs sok varia, beállitod a feszt , ramokat kicsire , az MCH-nak adsz valamennyit, a szorzót nagyra , az FSB-t kicsire és már mehet is a teszt... ha kevés neki , akkor adsz még a Vcore-nak... ha birja akkor lejebb veszed... rövid idö alatt látszik hogy mennyi van a prociban .. késöbb nem fog javulni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest