- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunc
nagyúr
Sziasztok! Adott egy I7 10700, ami alapba 2900, és felnyomja 4600Hz re ha terhelve van. Nincs szükségem ennyi többlet teljesítményre, szeretném szabályozni, hogy pl csak 3500Hz is járassa. Az alaplapom, Gigabyte B460M Gaming HD, köszönöm szépen.
Bocs ha rossz helyre írok.... -
bzs73
őstag
Buék!
-
bzs73
őstag
Mi van itt kérem szépen.
Feléledt a topic?? Hova tuningolnátok már. Nyomtuk annak idején eleget télen az erkélyen a -20-ba bakker.
-
sz.j
nagyúr
válasz
akoska07 #20890 üzenetére
Nekem még az egyik gépben együtt van a régi konfigom (EP35-DS4 + e8400, alulfeszelve gyönyörűen megy) csak azt sajnálom, hogy a EP45-UD3R lapot eladtam ...., pedig nem volt semmi.
Persze az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy mostanában már nem tud lázba hozni a tuning ....
-
válasz
Morpheus #20886 üzenetére
Bizony...
Amikor még 40-45K-ért árultuk a tuning E8400 procikat.
Amikor egy nap 2-3 proci is járt nálam aztán ment tovább.
Meg 620 FSB egy EP45-DS3 lappal.... 1:1 a ramokkal.
Igazából nem könnyű jó P45-EP45 lapot találni.
Nekem most is van egy jó FPO-s 1.200V vid Q6600 proci elrakva.
Ha egyszer találok hozzá lapot akkor majd tesztelem.DDR2 ramok is el vannak rakva,jó fajták,köztük egy Cellshock páros.
-
Morpheus
tag
válasz
dangerzone #20887 üzenetére
"retro" tuning pc
xfx alaplappal meg a többi körítéssel ami akkoriban teljesen lázba hozott
most már potom áron hozzá lehet jutniMondjuk egy Doom 3-at vagy Crysis 1-2-őt szívesen végigjátszanék újra immáron akadás mentessen
-
Morpheus
tag
Jó pár éve nem néztem be ide
Bennem is nosztalgikus érzéseket ébreszt.Azokban az időkben mennyi pénz elment ezekre a dolgoka
Azért elég vicces, hogy e8400-et már 1.500Ft-ért is lehet itt-ott látni -
barnam_
nagyúr
válasz
kicsipapucs #20882 üzenetére
Engem is érdekel, bennem is nosztalgiát ébreszt
LGA775 után már laptopokat használok, a tuningolást felváltotta a praktikum.
Amúgy gondolkodtam rajta, hogy just-for-fun össze kéne rakni egy E8400-es konfigot tuning céljából -
Fücsök007
őstag
válasz
kicsipapucs #20882 üzenetére
Jöhetnek.
Én már átálltam az idegenekhez (Alienware), de még megvan több cuccom is régről.
-
Vagy ami E8400 nálam van végtelen+1 éve, még Bagira-tól vettem!
Az szerepelt itt sokat a topikban, úgy emlékszem.
Nemrég válogattam 20-30 darab E8600-at, abból is akadt egy csudijó darab, 4500MHz@1.25V LinX, egy gyenge kompival 5700MHz-ig jutottam vele.A hwbot-ra tolom ezerrel a 775 tuningokat. Lenne értelme ide is berakni őket? Van 570+FSB képes E2160-am, sok szépséggel egyetemben (E2140, E2160, E3400, E4300, E5700, E6500K, E7200, E82-4-5-600)
-
sz.j
nagyúr
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #20869 üzenetére
Semmi különös, vagyis semmi tuning. sajnos. nem nagyon tuningolnak a fiúk ma már. de jó is volt ez annak idején. core2duo-p35-p45 korszak a best. olyan soha nem lesz már. és a pláne hogy lazán jók lennének még ma is, csak esetleg a fogyasztás. bár amilyen alul feszeléseket csináltunk néha, annál lentebb már ma sincs. na meg a banda sem volt utolsó, ami itt összejött. szívesen vissza mennék néha az időben.
-
bzs73
őstag
Na izé. mi van. kihaltunk.
-
Worldmaster
csendes tag
Sziasztok.
Van egy AMD A10 7850K típusú processzorom, amit jelenleg egy Deepcool GammaXX 300 hűt.
A kérdésem az lenne, hogy tuninghoz, persze az ésszerűség határain belül elég e ez a hűtő?
Köszönöm!
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
i7 3770K 5GHz-n alapfeszültségen 1 perc terhelés után 100 fokos.
Visszavettem 4.5 GHz-re s így 90 fok környékén mozog terhelve.
Tegnapi nap folyamán IHS removal-t hajtottam végre azaz leszedtem a CPU fémsapkáját, kupakját.
A gyári paszta száraz volt a proci és a kupak között.
Annó rendeltem MX-4 pasztát és azt tettem a proci és a kupak közzé valamint a tetejére is.
Így most leterhelve : 4.5 GHz , 80 C
Játékok alatt 60 C.A kérdésem az lenne , hogy érdemes e beruháznom Liquid Pro esetleg Ultra pasztákra ?
A YT-on láttam olyan videót amin az 5GHz-re húzott CPU volt 80 fokos.....
Igaz ott vizesblokk hűtötte a CPU-t. -
sgteam
aktív tag
sziasztok tudtok valami amd procikal való tunning oldalt vagy linket ahol tudnék nézelődni.... előre is köszi
-
korn
aktív tag
válasz
kicsipapucs #20857 üzenetére
Elég sok jött, voltak jó példányok benne.
De ezeket már láttad a Yorkfield topicban.pl
-
-
korn
aktív tag
válasz
kicsipapucs #20855 üzenetére
az is megjött végülis, azóta jópár xeon rendeltem a pacáktól
-
-
Zenger
tag
Sziasztok a jövöhéten jön az új PC, úgyhogy megszeretném kérdezi, hogy egy asus z77-a-s lapba hogy kéne tuningolni egy i5-3470-et?
Ja és meddig menjen gyári hútóvel? -
SoundX
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, mi lehet a baj?
Eddig tökéletes volt, aztán kicsit túl húztam, leállt és a BIOS-ba vissza töltötte az alapokat. Az óta bármit állítok, ugyan ez marad.
SZERK.:
nagykép: [link]
-
-
-
válasz
123ricsi321 #20844 üzenetére
Szia!
Ha a bclk-t 100-on hagyod nem változhat a memória órajele.
-
123ricsi321
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az volna a kérdésem, hogy pontossan,hogy is kell felhúzni a processzort??
Intel I5 4670K procim van és egy Gigabyte GA-Z87X-D3H.(Cooler Master Hyper 212 EVO) Halottam,hogy a szorzot kell feljebb tenni,de akkor nekem a ram is feljebb megy és az ugy nem okés...
Valaki leirná a pontos beállitasokat meg leirná, hogy hogy kell ezt megcsinálni???Előre köszönöm!!
-
-
bzs73
őstag
válasz
kicsipapucs #20840 üzenetére
csak valid volt.
nem is azt írtam hogy vb proci volt, hanem ami nálam a legjobb volt talán.
itt a proci eladása, itt van 1-2 eredmény hogy ment, bár a linkek már nem működnek.
hát volt azért pár űber-állat procim, amik ha nem is vb procik voltak, de messze átlagon felüliek voltak.
bánom is hogy eladtam mindet. -
Hali!
Ez csak validra megy így, vagy terhelten is bírja?
Csak mert én vélhetőleg az ország/világ legjobbja E8400-am 8x500-at, vagy 9x445-öt, azaz 4GHz-et 1,072V-al viszi LinX stabilan.
Alapfeszen, ami biosban 1,1875V, load alatt 1,152V, 4.40GHz-et megy, 5GHz LinX stabilhoz pedig szintén 1.344V load fesz kell, mint nálad. Szóval ha a tiéd load mente ezt, akkor 5gigán behozza skálázódásban az én procim, ami nagyon szomorú lenne a részemről és nagyon sok tesztelést követelne.
Ha viszont csak validra jött ez össze, akkor annyira nem szomorodom el! -
bzs73
őstag
valid
na lejárt a szerkesztési lehetőség. az egyik legjobb 8400-esem volt, és ez simán léggel ment.
ha jól emlékszek 8x500-on stabil volt 1.20v-al. De szép is volt. -
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #20837 üzenetére
Helo.
Na örülök neked.
Semmi különös nincsen. Néha nosztalgiázok, hogy megváltozott a hardver apró, visszanézegettem a sok hirdetésem, azt a sok jó kis procit, a sok jó hozzászólást. De jókat tuningolgattunk itt. Szép idők voltak azok nagyon. Messze ez volt a kedvenc topikom. Az volt az igazi. Jó kis Core 2 Duo korszak, és még ma is jók mindenre. Egyébként jelenleg csak laptop van, azért nem gyenge, de hát nagyon jó lenne már valami asztali, és p45, Core 2 Duo,stb. Azokkal öröm volt elbohóckodni. Ezek a mai hiper szuper dolgok nem annyira jönnek be. -
bzs73
őstag
HI
De rég jártam erre. -
mcloud100
csendes tag
Sziasztok!Kicsit fel szeretném húzni a Q8200-as procimat.Jelenleg alap órajelen ketyeg ( 2.3Ghz).
Valaki tudna segíteni,aki ért hozzá,hogy a Bios-ban mit és hogyan?
G31M-GS-R2.0 asrock alaplap
AMIBIOS 1.9
Q8200 proci
2X2 GB kingston 800 Mhz RAM
Előre is köszi a segítséget!!!! -
válasz
kicsipapucs #20830 üzenetére
-
-
-
-
Frissíti még valaki a listát? Vagy végleg meghalt ez a dolog?
-
-
válasz
akoska07 #20821 üzenetére
Mit szólnál/szólnátok valami SPI 1M 775 Efficiency teszthez?
Szóval csak 775-ös procik, mondjuk max. 4GHz, vagy 3GHz. vagy 4.5. Nekem mindegy. És ki tudja a legjobb SPI 1M-et letolni. Egy 3.60GHz jó lehetne, mert az sztem minden procival tartható, ami amúgy is esélyes lenne arra, hogy labdába rúgjon.
Vagy ha nem SPI, akkor Pifast, LinX, IBT, nekem mindegy, hasonló felfogással. Meghatározott max órajel és meg kell nézni hogy azon belül ki tudja kihozni a gépből a maxot.
Nemtom ezt így buli után leírva mennyire érteni és mekkora rokon-/ellenszenvet vált ki az itteniekbű'. -
FF23
senior tag
-
válasz
kicsipapucs #20818 üzenetére
Képet.
-
-
válasz
kicsipapucs #20816 üzenetére
RealTemp 3.00
Ebben nyitsz egy settings-t és ott látható a tól-ig ViD.
A felső érték a valós ViD. -
Kérdés a topik látógatóihoz: Találkozott már valaki olyan E8400 procival, aminek 1.100V volt a terhelt VID-je, vagy alacsonyabb?
Egy 2008-ban összerakott irodai gép van nálam "felújításon" és egy, a fenti paraméterekkel rendelkező E0 stepping proci van benne. Az én világbajnokom is 1.1875V-os VID-del bír, kíváncsivá tett, hogy ez talán tuningos egyed szintúgy.
Vélemények? -
-
válasz
kicsipapucs #20813 üzenetére
Üdv!
Jól mutat.
Hogy mérte meg neked a hőfokot a coretemp ?
A minusztól megszoktak őrülni ezek és beállnak 0-ra. -
Na kedves topiklakók!
Itt a tél, előszedtem a bench konfigomat, ami:
Gigabyte EP45-UD3P, egy nagy 12-es ventivel a chipset fölött,
A vélhetően világlegjobb E8400-am, rajta a kompresszoros hűtésem,
2x1GB CellShock 1000MHz CL4 Micron D9GKX chipes, házilag javított ramjaim, egyelőre a gyári hűtővel, ami MX2-vel van újrakenve,
A Corsair TX750-es "jáccós" tápom,
60 gigás OCZ Agility 3-as bench ssd-m, rajta egy szét tweakelt, teljesen kigyökölt TinyXP.
Első nekifutásra ezt sikerült kihozni a kis finom összeállításból, ahogy ígértem, meg is osztom veletek:
Még tesztelés alatt, talán kisebb CPU fesz is elég neki... Most épp load 1.320V-on fut a LinX 10 perce
Beállításaim a képnél a biosban: CPU 1.400V, NB 1.360V, FSB 1.320V, PLL 1.570V, GTL-ek agyon tweakelve. -
válasz
kicsipapucs #20811 üzenetére
Igazából ismerkedés szinten vagyok vele, de elég magas a VID-je, nem tudom mennyi lehet még benne. Feszültségeket hétvégén tudok majd írni, akkor leszek legközelebb otthon.
-
válasz
Geza60 #20810 üzenetére
Nem rossz eredmény, milyen feszekkel érted el? (CPU és lap egyéb feszei)
Milyen konfigban van? Az adatlapodon lévő, csak a proci más? Nincs benne több, vagy ez csak ilyen elsőre elért eredmény?
Majd én is berobbanok nemsoká az én E8400-am eredményeivel.
4400MHz-et megy az enyém, 1.152V-al CPU-Z-ben mérve. A kis rosszcsont
Megnézem 1.200V Load-dal mennyit megy. Meg végigtesztelem a mínuszokban 1.352V load-ig, ha sikerül megreparálni a kompresszort. -
-
-
válasz
kicsipapucs #20806 üzenetére
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest