- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
winfier #2085 üzenetére
Ne morogj de..: Persze h 2 teszt futott 4gigánál ,hisz 2 gigás modulok,s modulonként 1-1.Memtest: Mikor elindítod s nem pörög,az azt jelenti,h kritikusan a vége felé jársz(mit bír azon a beáll.a ramod)Meg fogom nyígatni őket,csak magamra(erre)sose jut időm.
(#2089) krammerka :Még semmi!Küld uígy,csak citromra akkor.-nem leszek törpapa
-
krammerka
őstag
-
kicsigeri
senior tag
Gyerekek hagyjátok már abba a szemetelést ez nem az a topik!
Itt eredményeket közlünk és krammerka felrakja őket. -
winfier
senior tag
Hát eddig ezeket néztem, ez volt a fontos
Hát azért csak 3 ment mert 32bites xp-m van csak és annak hova többet meg ha a 4. is elindítottam olyan lassan akart elindulni hogy legalább1 év mire megmozdult volna a 4. memtest így maradt a 3, de neked is csak 2 teszt futott amikor a 4gb-ot tesztelted 1200+on.
Ajánlom is neked, hogy jól rángasd meg azokat az ocz ramokat.
Így se volt valami jó napommár megint info óránk volt a balfasz tanárunkkal
nem panaszkodok jól megy a kicsike. -
Gyuri27
félisten
válasz
Str8 sk8r #2077 üzenetére
Valóban fél, háromnegyed óra elég kell legyen. Annál is inkább mivel akinek nincs jobb hütése az nem kinozza tovább.
Amúgy az alul feszelés lehet 2 féle képpen. Akinek nem megy vid alá az nézze alapon mennyit tud vissza venni. De a birsalmás társadalom jobban szertné szvsz a 0,8 vagy 1 voltost tesztet, mert ott már lehet passzivan hűteni. -
lipi67
nagyúr
válasz
winfier #2076 üzenetére
Ennyi?Szép eredmények(ram)majd megnézem a reaperek mit tudnak(ennyit remélem
-mert megérdemlem-
Azt áruld már el,h a 4x1gigásnál hogy jött ki a 4x1giga 3 modullal?(annyi memtest fut)
-ez azé'vót,h ne legyen már olyan jó napod!-
Kvajó kben a ram is,meg a nemtommid(géped?-618-)Str8 sk8r:Idő van!Köszi h szakaítasz rá időt!!!
Lacpac:Elhiszem,h melegedik nagyon,de nem is kell mindent végigzongorázni,csak amit kedved tarja.-Meg tudsz-én is napokat szívtam 2180-nal mert nem bírtam belőni 1,3V-ra..
Aggregátor: -
barnam_
nagyúr
Népszerűsítem az oldalt
-
Lacpac
őstag
1,5V-ról sajna nem lesz teszt, mert már BIOS-ban 75°C
a proci, boot közben restart.
Melegszik mint állat, 1,4725Vfölött (BIOS) megugrik a hőfok. Itt érvényesül az alacsony VID, nagyobb fesz=brutál hűtő. majd megnézem Bios1,450V-on mit megy, és az jó lesz max OC-nak.
Max üzemnek be lehet írni az első oszlop eredményét. Ma futott le egy 10 órás meló (100% processzorhasználat), végigcsinálta, pedig kicsit féltem, hogy neki kell ugrani újra. Ezután a 10 óra után stabilnak mondanám. Így is marad 24/7-re.
-
winfier
senior tag
Hát eddig ilyenek vannak:
- 1274MHz 2,29V stabil
- 4x1GB 1200MHz 2,1V stabil
- 4x1GB és 600fsbÉs a mai est szenzációja!!!
és egyben megint rekordot döntöttemkrammerka:
pü ment -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #2063 üzenetére
Jó estét!
Bealudtam,annyira felizgattak ennek az "ablakbólkidobáloscsibésznek"az eredményei.)
krammerka:Én semmit se nem kaptam ám őled!(ok sört igen,mikor Tildy levitt)winfier:Hogy mit tudnak azok a csudaramok!!!
Gyuri,Bon3ss,Str8 sk8r: Látom,kiokoskodjátok hamar.
,Jó lenne ha a feltételek(prime stb..maradnának,h valami 1ség legyen benne.1óra ..sztem nem sokan fogják végigülni..)Ha megvagytok,majd úgy is mutattok 1 mintát.gy lenne az igazi,h már eredmény is lenne benn.Elmondom,h miért.Ha vki kedvet kap elkezdi,s tuti,vagy ez,vagy az lemarad róla(pl.egy everest)S ha 3x lesz visszadobva,h "légyszi pótold"-megunja és úgy lelép,h ihaj!
Sok sikert! -
Str8 sk8r
őstag
válasz
Gyuri27 #2072 üzenetére
...az 1 voltos húzás, nekem nem fog menni...Windsor magos 1.4Vid a gyári ajánlott, és sehogy nem tudok lemenni vele 1.2V alá...
...
...a hütésnél jó ötletnek tartom én is a hőmérsékletek kiírását, sőt a tuningeredményeknél is érdekes lenne...
...a prime95-1-2 óra szerintem is megfelelne, a másik(BON álltal) említett terheléstesztet még nem volt alkalmam próbálni...
-
Str8 sk8r
őstag
...alakul a végleges kép...
...Gyuri27-el priviben dumálgatunk, és felmerült egy érdekes téma : az alulfeszelés...pl lehetne egy "alapórajelen mennyire tudtad visszavenni?" menüpont "alapfrekis alulfesz" cimmel...
...
...#2072: a max üzem alatt érteném: az álltalad használt mindennapi max frekit...én pl fel tudom tolni a procit 3.4GHz fölé egy kis fesszel, de inkább használom 3222MHz-n enyhe alulfesszel+C&Q-val...
...
-
bnss
veterán
válasz
Str8 sk8r #2069 üzenetére
Akkor szerencsés vagy, az enyém nem ilyen tuningos, egyelőre megteszi.
Szvsz megfelel az eddigi struktúra, csak a Brisbane és a Windsor magot kellene valahogy jelezni, mivel AMD esetén nincs FPO - legalábbis én nem tudok róla, batch meg túl hosszú lenne -, oda be lehetne írni.
(~2 hónapon belül, ha minden jól megy, költözik a Phenom II OC lista saját tárhelyre, ha gondoljátok szívesen látlak "Titeket", és ezt a listát.)
-
Str8 sk8r
őstag
...én is így gondoltam...szerintem elég lenne egy tábla is...
...halkan megjegyzem az enyém az egyik amelyik megy 3.4GHz felett is...
...most következne a tablón belüli paraméterek meghatározása...szerintem lehetne a többi mintájára hasonló: Nick-CPU-lap-memó-hűtés-alapfesz-+0.1V-+0.2V-max"fsb"-max oc-max üzem...esetleg valami ötlet-javítás-elképzelés-eltérés?
...
-
bnss
veterán
válasz
Str8 sk8r #2067 üzenetére
Különszedni a Brisbane-t és a Windsor-t - szvsz - nem éri meg, mert:
- nem hiszem, hogy tolongni fog a "nép" ilyen eredményekkel;
- nincs drasztikus különbség clk2clk a két processzor "család" között.Ritka a 3,4GHz-nél magasabb eredmény, itt a PH!-en nem sokat láttam, két kezemen megszámolom őket - szvsz.
-
Str8 sk8r
őstag
...igen...itt is vagyok...a sőr meglessz kamatostól, ha eljössz érte...
...a lényeg az lenne, hogy az X2-eseknek lenne egy(vagy több) táblázat...szerintem elférne egymás mellett a Windsor, és a Brisbane is, és még a számozás miatt se kéne (annyira) szétszedni több táblázatba a procikat...
...elvégre mint visszább írtam a 6400+BE-k se mennek nagyon 3500MHz felett...vagy rosszul gondolom?
...
-
bnss
veterán
Sziasztok!
Str8 sk8r megkért - most már Ő jön egy sörrel, pedig az előbb én kínáltam (
) -, hogy nézzek be ide, X2 kérdésekben próbálok választ adni.
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #2057 üzenetére
Csak átláthatóbb lenne ha zömével eredmények lennének.
Basszus..Én is kva trehány voltam.(igaz kb 2 óránként rendszerösszeomlás..-ez a tuning)-a héten kijavítom a táblázat hibáit.Ha majd kész leszel a frissítésekkel,vmikor(nem kell ma)küld át!
winfier: Most tettem be a reapereket..szedd össze az eredményeidet,hogy lássam,s legyen motíváció.Ha nem tudják azt amit a tieid..-megyek az ablakod alá és összeszedem!(le ne önts közben valamivel!)
-
lipi67
nagyúr
[B]Srácok!Légyszi figyeljetek már picit!
Most pofoztam fel magam,mert értelmetlen dolgokat(itt azok)írtam be ide.Nem szigor vagy vaskalaposság miatt,nem vagyok híve a"csak tényeket"topiknak,sőt!Viszont:Most nézegettem s rájöttem,kvra szar!!!Nem nekünk,Krammerkának!Olvasgathat estig szegény,míg megtalálja a beküldött eredményeket..
Csinálni kellene egy ilyesmi topikot,ha van igény(van bőven,csak a társaság más)de neki sokkal könnyebb dolga lenne,ha átláthatóbb lenne,s inkább csak eredménybeküldésre használnánk.(vagy táblázat módosítási javaslatokra).Én se nem vettem ám észre,h mennyit pofázok a semmiről,gondolom más se.Most döbbentem rá,h szegény krammerkánk dolgát nehezítjük minden nem ide illő hsz-szal..[/B] -
Ferdzsoo
addikt
Igazából ez alapján rendben van a 2 800rpm es ventivel a hőmérséklet.
Mert ez is sapkát mutat. -
kicsigeri
senior tag
válasz
Ferdzsoo #2046 üzenetére
Hali
Ott valami gáz van Mert 3,2-őn alapon terhelés nélkül a mag hőmérséklete 47fok körül van.
Terhelve meg 70-75. 2X12cm es ventivel, biztos rendesen fent van a hűtő? Ha fesz emelése nélkül 70-75 akkor az szerintem nincsen rajta rendesen, esetleg pasztázd újra, ha mégis rendesen fent lenne. -
Ferdzsoo
addikt
Halló!
Jah kicsit elírtam, 1,42-őt akartam írni.9x400-on is kifagy a vista boot közben, de amíg nem kezd el tölteni minden tökéletes.
PCI freki fixálva van 100-ra, ram is 800-on futna, lehet a hűtéssel van a baj? Mert 3,2-őn alapon terhelés nélkül a mag hőmérséklete 47fok körül van.
Terhelve meg 70-75. Lehte nem bírná már el a feszemelést is, pedig egy bazi gemin II + 2x12cm venti van rajta.
Mindegy jövő hónapban ha minden jól megy meglesz a vízhűtés.
Bár azon filóztam hogy annyi ráfordítással már megvehetném a Q9650-et is
Amit azért egy 4GHZ-ig bitta lehet húzni -
winfier
senior tag
Frissítést szeretnék kérni
a max fsb-nél.
Ez az új világrekord
Névnél is mert nem winifier hanem winfier
és a vid nem 1,225 hanem 1,2125 -
Lacpac
őstag
Na, kész a következő!
1,3V -
#TOTTI
őstag
Jah srácok volt olyan proci a kezeim közt hogy P5Q-ban 1.5V BIOSban bejött a Win 9x427 on.. 2160as de egyből el is ment akkor amikor kiprobáltuk..
-
#TOTTI
őstag
válasz
Ferdzsoo #2036 üzenetére
Szassz öreg..
Milyen 4.2? 9x400.. Annak olyan 1.4V körül midnenképpen mennie kell fixáld le a PCI-E frekidet 100ra feri..
Mert elszalad.. Amúgy nagyjából minden ok lehet.. ismerem a qualitásaid.. Probálj meg annyi feszt adni amit csak le tudsz hűteni majd menj visszafelé..
-
Ferdzsoo
addikt
Az mitől lehet hogy a q6600 onnantól fogva fagy ki (kékhalált dob, vagy egyszerűen újraindul.) vista bookor mihelyst feszt emelek.
Ha csak az FSB-t húzom alapfeszen 3,3ghz-ig akkor minden megy faján.
De 4.2-őn sem volt hajlandó bebútolni 400x9, 3600-on. ez nem normal. Minden jó addig míg a vista el nem kezd bootolni.
Ötlet? -
Lacpac
őstag
Már jó rég nálam van(2008 08), Rover623 volt az előző tulaj, nagyon olcsón adta el lappal együtt, (mondjuk akkor nem is tudtam volna többet fizetni, kerítésalapot ástam, és útban volt a gázcső
nem volt olcsó a móka) eddig nem igazán volt időm tesztelgetni. Meg egy darabig bekapcsolt energiakütyükkel ment 2800-on, már kb 2 hónapja meg bios1.3V@3200. Már ment lejjebb a fesz egy keveset, mint látszik
. Most betegen vagyok, így több időm van a gépet piszkálni.
Még anno mikor hozzám került BIOS 1,425V-al próbáltam 3600-on, ment. Majd most megnézem pontosabbanRemélem
Az a gáz, hogy ilyen médiacanter (is) itt a gép, Este filmnézés, meg a gyerekeknek mesenézés van rajta.
A táblázatot megpróbálom végigzongorázni, lehet hogy a max oc, és FSB nem lesz meg -
krammerka
őstag
Van két teszteredményem:
-
kicsigeri
senior tag
Figyu már, vagy 1,50 CPU-Z lehet azzal minden ok lenne.
Agy nemki lipi67 mit visz 1,7V al
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek személyes tapasztalata E6400-al?
A kérdésem, hogy mekkora fesz adható neki max?
Igaz-e, hogy akár 3.8GHz-n is stabilan megy?
Ha igen, milyen szorzóval tesztelejem, ha 2 db 1066MHz-s Kingmax van mellé rakva?
Köszi előre is. -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
E6400
B2
VID:1.2625
FPO:L629B797
AC Freezer64Pro kis modingal LGA775-re
Giga 965P-S3 rev1.0 lapban
Mushkin 2×2 800MhzEgyenlőre még csak a max üzemhez (nem a max, de így használom)
Max FSB-t, és Max OC-t nem hiszem hogy fogok csinálni idő hiányában.
Da a többi majd jön idővel.
Megnézem legközelebb, hogy kissebb fesszel is megy-e ennyit, mondjuk úgy, hogy az első(1.225V +/- 0,01V) kategóriába beférjen, így eléggé a határon van. -
lipi67
nagyúr
Mik mentek,mennek itt a háttérben.össze kellene gyűjteni,s kiadni"Véres tuningok"-címmel.
Szép eredmény!
-
Laraxior
titán
válasz
akoska07 #2014 üzenetére
a 3dmark topikban
péntek estétől...szombat délelőtt 11ig nyitva volt az ablak... szakadt a hó,radi kinnt az ablakban... hajnali fél 3ig pöcsöltem a géppel,de nem találtam meg azt abeállítást,majd egy kis alvás után ( frisslevegőn hamar elaludtam)
megvilágosodtunk én és a lapom,oszt durr bele 4505ön ment a 3dmark06
röviden -
Laraxior
titán
én kérhetnék egy kis javítást?
a proci, az alaplap, és a memória sem egyezik,csak a max órajel
minden adat az infoban -
lipi67
nagyúr
Pk,ez rendben is van,de én a brutáltuningos,alacsony VID-es procikról beszéltem,amik 1,15 vagy az alatti VID-del(nem takarékos)rendelkeznek,s 3,8GHz felett mennek.
(#2005) akoska07:A mostani 2180-as procival?
Ennek nem kicsi(sőt..)a VID-je.1,325!Ezzel 1,2v-on ha hozom a 2GHz-et..(nemtom,nem néztem)
Alacsony VID :Igen nagyon jó a 2xxx-nél ez tény,de az se garancia a jó procira.
Pl.Nekem ez a proci 1,325VID.Akkor lenne jó proci,ha ezen a feszen hozná a 3GHz-et,1,2V-on úgy 2,5körül menne,1,15-ön meg beindulna még.Felfelé..1,4v körül 3,2GHz,15V-on pedig 3,4GHz-3,5GHz.Akkor kb lineáris lenne,s egy 1,325VID-es procinak az 1,5V-is mehet 24/7-be.. -
Ferdzsoo
addikt
Kicsit segítsetek.
Q6600-at akarok v-moddolni legalább egy 3.6GHZ-ra.
Alapfeszen viszi a 3.2 GHZ-t.
EP35-DS3 lapban mekkora fesszel próbáljam meg először a 3.6-ot?
Próbálgattam már (lehet kevéssel) Boot-kor ujraindulgatott... -
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1999 üzenetére
Milyen alulvid-es eredmény?
A procim már eladó!Csak azért nem hírdetem mert nm szoktam,inkább így beszélgetés útján adom el,meg..Jövhéten jön az új,s átmenetileg a ghépemben lakozik.kben fura..Fura ez a teljesítményhajkurászás.Megjött,betettem 2GHz-en ketyegett.Fiam leült játszani WoW,Tomb Raider,NFS UNd...és..kvra nem vette észre,hogy egy 2180-as van a gépben s nem egy 8400-es.
Alacsony VID-es 2140-esek:
Őszintémem igen van olyan már,ami nem lett volna keményen feszelve.Kben nagyon jók,de nagyon melegednek már 1,35Vfelett is.Táblázatok élére kerülés céljából szuper procik,de 24/7-ben nem alapoznék rájuk rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged