- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
subaruwrc #19223 üzenetére
1000éve nembeszéltünk, mondjuk én nem nagyon bagyok gép előtt. Én barom, nembírtam ki, vettem egy 5800-ast, lassan le is tesztelem, de kuki lesz, érzem.
(#19224) joker1220:
Csak nemgondolod, hogy a fölé mennék? (amúgy hasraütés a szám?).Ott még nem mocorogna a kis zsivány, de 1,7V körül már dobogna a kicsi szíve
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Tiszteletem!
Huhh de rég jártam erre.., kapkodm a fejem. -
-
lipi67
nagyúr
válasz
lizakattila #18868 üzenetére
-
lipi67
nagyúr
válasz
lizakattila #18868 üzenetére
Megy, hál Istennek. Igaz, nem tudom mi van, de annyira elmúlt bennem a tuningvágy.
Most azon agyalok, az UD3R is megy a háztól. Valaki aki quaddal hajt talán kihasználja, nekem, kb tök mind1, milyen deszka van a gépben. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18083 üzenetére
Világos..
A lényeg az, hogy a 2 pánton a 1366-nak középen, a 77-nek meg [így, a szélére kitéve]van a 2 lyuk, s nem magán a pánton. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18067 üzenetére
Nem!
[detto uaz]csak a 1366-nak a lemez közepén, 775-nek meg a szélére kitéve van a lyuk.Sajna Neked a rev1-es felfogatóval adták. Gondolom, tövig csavarva is laza, lötyög..ÁÁÁÁÁÁÁ
Az egy nagyon szar megoldás, vegyél egy ilyen bizbaszt hozzá!
Itt is árul a ph-n egy srác revC-t, s tudti van olyan aki AMD-hez vette és ott porosodik neki ez a 2 szar lemez.
Ém azzal szívtam. Mindíg vérzett a kezem, 1edül alig tudtam tartani és csavarni és mégis egy laza szar lett a végén. Alátétekkel meg még nehezebb, nincs kedve az embernek procit cserélni...(és szedheti ki az egész alaplapot..) -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18040 üzenetére
Most a Tiéd milyen? Rev1?
sz.j rev1-et moddolt.Én is hasonlóan tettem azzal, csak a rugók felé is tettem 3-3 alátétet, hogy erősebben szorítson. A rev c-nél teljesen más a lefogatás, egyszerűbb.[nekem ilyen]
a 2 "sin bizbaszt a hátlappal 1ütt rá az alaplapra és nem kell többé bontani, csak felső lefogató 2 csavarját kicsavarni, és az alső bizbasz bal loldali csavarját, hogy ne akadjon bele a procifelfogató kar amikor veszem ki a procit. Kb 5 perc egy procicsere pasztázzással 1ütt. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18038 üzenetére
Mikor életemben először fogtam a kezembe..Ne tudd! Képtelen voltam a ventit rátenni
Felhívtam Enguszt, hogy mondja már, hogy tehyem fel. nevetett és azt mondta: Forgasd, egyszer csak sikerül, én is így szoktam..
A Rev1.0 felfogatása botrányos. Körülményes és gyenge. Ezért kellett az alátét, Archi 1Ft-ost tett rá stb..
EZ a Rev.c viszont nagyon jó szerintem. Sőt, proci cserénél nem kell bontani. Elég csak 1 csavart kiszedni az első keret bal oldalán, hogy elforgasd és a kallantyú bizbasz a procilefogató fel tudjon nyilni.Amúgy..Azzal küldeném el, aki a gyári műanyagpöckös szart kitalálta.
Van ám megoldás.
Szerelj vagy 3 rev1-es Asus Silent Square Prot, s ez az után hawaii(verjük meg őket?
)
-
lipi67
nagyúr
válasz
lizakattila #18022 üzenetére
nyomasd neki ha van időd a törpéidtől! -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18015 üzenetére
Szerintem is.
Majd nézem tovább, de most nem sok időm van.
Azért..jó ez így.
Kitesztelgetem és eladom a procit, veszek másikat és detto. Ha nincs már mit, veszek majd DFI-t, Biostart..Kiélvezem a 775-öt, azokat amiket mikor slágerek voltak, nem tudtam megfizetni. Nekem ma is bőven elegendőek, és előbb-utóbb majd mennek az árak is és majd utána váltok. Nem vágyom most brutal dolgokra, ezzel meg kiszórakozom magam. -
lipi67
nagyúr
Tényleg, majdnem elfelejtettem! Visszakerült a régi UD3R-s lapom!
[link]
majd még nézem tovább (most is)
A másikat 4GHz már megállította..(beállításoktól függetlenül) -
lipi67
nagyúr
válasz
printf #18006 üzenetére
Ok, majd mailben folyt.köv.
(2 napig én is kórházosdit játszok, meg papást - mamást) utána ok.Reaper 2,2v ?Rev.hanyas? Kben 2,4-en mennek a reaperek sztem a legjobban a lapodban (is). Ott is esik a fesz, de nem is igen kell neki 2,2V , elég 2,1V-is. Adj 2,12V-ot, annyit úgy is esik..
(#18009) enemy107:Megoldjuk.
-
lipi67
nagyúr
MIT és nem MTI (bocsi..)
Visszanéztem és ..
Milyen az a táp (12v-os ága nem igér brutal tuningot, s nem tudom, milyen ramod van, mennyia gyári fesze stb.)
Ahol most jársz (ha q9550) lapot alapra teheted, akkor is többet tud, mint így. Ramjaidat ismered?
Advanced Clock Controll menj be és
CPU clock Drive 800
PCI Express Clock Drive 900
többi legyen nullaMIT:
Robust: auto
PCIE:100
Performance enhace: Standard
(G) MCH : 333
PLL: 1,5V
VTT (CPU Termination) 1,2V
Ref 1: 0,76
Ref 2: 0,80
Vcore: Core temp VID értéke
Dram voltage: 1,8V
Dram termination: 0,9
Channel a és b : 0,9
MCH: 1,2V ez a lapondnak 4giga ramnál is elég (ha túl magas fesz kell neki akkor tálán kicsit nagyobb 1,24V-os MCH kell) min.400-as FSB-hez is.
MCH/Dram ref: 0,9
MCH ref : 0,76
ICH 1,5
ICH core 1,1Ha ez megvan akkor még ne mentsd el!
A VTT-t tedd 1,22V-ra és majd látod, ez az érték viszi magával majd a ref értékeket és MCH ref-et is.
A ramnál is tedd arra az értékre amit kér a memóriád, és úgy oszd vissza, hogy ha majd emeled az FSB-t, akkor is bírja (legyen szinkronban akár, és induljon 667MHz-ről.)
Ahogy emeled majd biosban (MOST CSAK A BIOSRÓL BESZÉLEK, ET6-ot Szard most még le!!!!!!!) a ram feszt az is viszi majd magávál a az MCH/Dram és ref értékeket (a ramfesz fele kell, hogy legyen)
időzítést tedd 5-5-5-15-re és a többi rambeállítás MOST legyen auto. Majd a lap ezeket belövi. Boot..
Ha ok, tedd fel a memset nevü progit, mert majd ha a cpu-val kész vagy, az auto tRD-t jobb ha biosban belövöd rendesen. Viszont azt úgy tudod, ha a memsetből kiolvasod a performance levelt és ott csökkented.alapon 8 ok, (ha a ramjaid nem mennek 1000MHZ fölé, ha igen, 10 vagy több is akár. (ramfüggő, ki kell sakkoznod.)
Szóval feláll a rendszer, és Vid/bios -on vagy -VDroop. Most már emelgetheted ET6-tal az FSB-t. Csak azt! majd teszt. Ha ok, megint FSB emelés és így tovább..
Ha hibázik, vedd vissza az FSB-t. (Ha 400 felé érszFSB-ben akkor esetleg kezdheted emelni az MCH-t, ha kéri, és a VTT-t. VTT-t BIOSBÓL, hogy vigye magával a ref értékeket, mert az ET6 nem úgy mutatja mint a bios.hirtelen ennyi...
Pll. Azt hiszem 1,56-1m57 a köv lépés. Emelheted IDÁIG, de bevallom, vagy én vagyok hülye, vagy nem tudom, nálam még olyan kva sok mindent sose csinált, hagyd 1,5V-on, baj nem lehet belőle..
Ez ok úgy 3,6-3,8GHz-ig, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy tudd, mit tudhat a proci. Én pl. vid/biosról és alapról szoktam indulni és csökkentem fokozatosan a Vcore feszt, míg elindul és nem hibázik. Mire 1,008-0,912V-ra érek már nagyjából érzem mit tudhat a kis hülye.
C1-es nem lesz hűvös, se tuningbetyár, de alulfeszelve is kapnod kell pár 100(jó pár 100) MHz-et, ha kevés..nézd meg, mi az a Vcore amit hűteni tudsz még és a plusz fesz még lineáris sebesség (MHz) növekedést is hoz.. -
lipi67
nagyúr
válasz
printf #17996 üzenetére
Ne kapkodj!
Kb..felejts el mindent és menj be a biosba és az MTI-ben mindent állíts arra az értékre, amit bal oldalon fehéren látsz! (ekkor "alapon leszel").
Segítek , csak előbb egy core temp képet légyszi!!!!! (többi egyelőre nem érdekel).
-q9550-es és q8300-as képet is láttam, milyen procid van, azt se tudom, cserébe a lapodat jólé ismerem.. -
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #17921 üzenetére
Elmentek hozzá a szoftver ABC-ből a megfigyelő szart telepíteni. Közben..én csak felhívtam, hogy mi a szitu. 1 napot kért. Felhívott, hogy ok. Majd Kegyes elmegy hozzá kedd körül, kiszerelik és rendben, cseréljük el. Lényeg: Tudja mit kap és felőle mehet. Most, hogy pár nap ide vagy odan nem számít már. Remélem minden rendbe lesz. Ezért is mentem el ma a majd 2 éve eladott OCZ Reaper 1150-es ramjaimért. Rev.1-es modulok, 1300-at mennek. Most már azok vannak a gépemben.
-
lipi67
nagyúr
Tudom, ez nem az a lap. Ez gariból jött vissza.
(#17881) krammerka : Nem tudta kihasználni, ezért adta el.
(#17892) sz.j : Senki se értett félre szerintem se.
(#17893) krammerka : Proci hiányában, vagy jó jétel (üzlet) céljából elképzelhető, hogy csak én akartam tuningolni vele.Ma már mind1. Visszavettem a rev1-es 1150-es Reapereket, 8500-ös 3,8-on és ha sikerül, visszaszerzem az előző P45 UD3R-s lapomat. -
lipi67
nagyúr
Remélem van javulás..
Én..visszanyomoztam a lapom eredetét..katasztrófa és..mulatságos is.
Másfél éve XaraX vett egy UD3R-s lapot és első perctől fogva szar volt..Kinlódott nem keveset, hol procival, hol rammal, végül a hangkártya szállt el. Vett másikat ezt gariztatta és mikor visszajött, eladta Toomy-nak egy 8200 társaságában. Ő nem tuningolta, eladta Yolannak. Ő se tudta kihasználni, én meg megvettem tuningra és ...
kb vettem egy közepes G31-es lapot, több mint 2xes áron.(#17874) kop8: Szívatsz? Tegnap estétől tolom a carlosca-t vissza torrentre mert azt mondtad, nehezen jön. Erre nem azzal tesztelsz? (ezért (is) ment egész éjszaka a gépem, mert azt írtad, nehezen jön le, gondoltam Seed-elem Neked iccaka, hogy le tudd húzni (kicsi szar netem van)
-
lipi67
nagyúr
Nem! Annál többet ér jóval, csak..
Van egy hozzávetőlegesen jó, stabil beállításod. Biosba bemész és a VTT-t és ref értékeket felé lövöd picivel, és a ramot is úgy osztod vissza, hogy ha majd emeled a FSB-t akkor ne szabjon semmi gátat. Boot és játszhatsz. Ha megvan egy primesatbil FSB, vissza a bios és 2-3 FSB-vel alá mészt az ET6-tal elértnek, mert azon nem fog felállni a rendszer. Így tudsz 24/7-est is. Max OC-re meg ahogy mondtad, arra tök jó.(#17825) darál0w : Gyönygvirág!
Mikor dugtad be a buksid egy miskolci boltba?
Polcokon kánaán..Fenét..Nincs pénz, nincs kereslet, nincs áru, vagy ha van, csak az alapok. Ha kell valami szólsz és rendelenek. Már kocsma is zárt be, majd a kockáknak tartanának full számtec boltot... -
lipi67
nagyúr
Éjszaka ráengedtem a prime 95-öt, alulfeszelve, 400-as FSB-n: [link]
Hogy gariztassam ezt a lapot? Mert 450-es FSB-t (sőt kevesebbett) semmilyen fesszel és beállítással nem tud, azonnal fagy, újraindul, kékhalál, mikor milyen kedve van..
6,5 óra prime azért nem nagyon téved, de az a lap-proci combó, ami 1,12V-on, 1,1V-os MCH-val simán megy 24/7-ben 400-at, nem létezik, hogy akár 1,5V-os Vcor-ral, 1,4V-os MCH-val (vagy tök mind1 mikkel) ne menjen 450-et vagy akár 430-at. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17817 üzenetére
Most adtam el a q9450-et.
Ha ezt a Wolfit nem bírta..(il. MCH) Olyan mintha az MCH haldoklana, sőt..sztem az is.
Holnap hűtőt leveszem, átpasztázom, meglesem és erősebben visszarakom, mert még csak nem is langyos. Jó lenne ha meleg lenne mert akkor tudom, átveszi a hőt mert jól érintkezik.(mármint az alaplapi hőcsöves kütyüt ahogy van.) -
lipi67
nagyúr
Jól. Alapon ok, de ha 1,24V feletti MCH kell egy tuninghoz akkor már nem.
Szóval..nekem kb semmit se ér..ET6-tal vigyázz!
FSB lépegetésre ok , de a VTT és ref értékeket nem jól csinálja.
És..ami azzal megvan 4,1GHz nálam most..(Vcore)
Azzal 4GHz-en se bootol.
kben hasznos, csak szokni kell. Ha nem vársz többet tőle mint a set FSB, akkor nem csalódsz majd. -
lipi67
nagyúr
Baj van. A lehető legrosszabb a helyzet, azt hiszem. Kiszedtem és asztalon megy du.3 tól, hiba és rázás nélkül. Ez elvileg jó, de..
Most vettem észre, hogy a biosba az MCH-nak 1,26V voplt hagyva (Tegnap én hagytam úgy) és visszavettem 1,1-re, sztem ezért jó. VTT-t se nagyon lehet emelni és MCH-t se lehet tartósan 1,2V fölé vinni!!!
A baj az, hogy "minden alapon" nem fog hibát dobni, annyira már érzem azért a lapot, hogy tudjam. Viszont ha emelem az MCH-t, VTT-t (mind1 milyen procival) kiakad a lap egy idő (5-6 óra) után. Ha 1,3V köré megyek akkor kb 10 perc Prime. 6x500-at se tud pl. SEMMILYEN beállítás melett..
Ok, hogy a tuning nem garanciafeltétel, de az a Giga p45 UD3R-s lap ami nem tud 500-as FSB-t vagy behal 1,26-1,3V -os MCH alatt..az hibás. Mi a faszt csináljak? -
lipi67
nagyúr
Ide is beírom...Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, lassan meg üt a guta. Napok óta szarakodik a gépem, és nem bírom kilőni, mi lehet az ok.
A hibajelenség:
A gép szépen megy, (nincs húzva semmi, minden alapon (feszek) ) majd x idő mulva, random el kezd akadozni. 1-2mpre fagy(akár msn közben is), majd ezt 15-20 mp-enként teszi és x idő után véglag fagy. Ekkor van, hogy egy újraindítás segít, de van, hogy már bootnál fagy. Olyan is van, hogy ilyenkor nem látja a HDD-t sem. Táp kikapcs, fél óra szünet és újra megy. Gondoltam, a lap vagy valami túlmelegedik, kézzel néztem, se a proci, se a hidak, semmi sem. Viszont még a TRUE is ráz! Ilyenkor ráz.
Eleinte azt hittem, hogy ram, (akkor még nem vettem észre, hogy ráz), volt proci és ram csere is, azokat kilőttem, mert mind1, hogy q9540, E8500, vagy éppen Micron vagy Patriot.
Vagy lap, vagy táp. Fagyásnál a hangkimenet hol eltünik, hol berreg. Csak a HDD van rádugva, és a ház kábelei is lehúzva, csavarhúzóval indítom.
Alaplap Giga P45 UD3R, Táp Corsair HX 450. Mind2 garis az Iponba, de melyiket küldjem, és..ha 2-3 ótát megy, nem jön elő a hiba, csak folyamatos terhelésnél több óra után.Most nem áll módomban se tápot se másik alaplapot szerezni sajna. Mi okozhatja, alaplap vagy a tápom a hibás??????
Előre is köszi.
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17716 üzenetére
Most van baj..Minden ok, hogy tudjam így eladni addig amíg nem nézem meg, hogy mit tud max 24/7-be, és mi a vége? Kíváncsi vagyok. Viszont ezért a mai árak mellett DDR2-t (jobbat) venni...
Nem ésszerű.
(#17717) darál0w : Látod, én is hülye vagyok és még tudat alatt, éjszaka is ezen agyaltam...Facc kivan ezzel a tuningkényszerrel. de..annyira szeressem..
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17714 üzenetére
Köszi!!
Nem bírtam aludni és..beugrott, ki kéne hagyni a ramokat (a lap már atomstabil) és megnézni úgy, Small FFTs -vel
és...lőn világosság:[1,152@4GHz]
Lehet veszek valami ramot, kitesztelem és úgy adom el a triot (lap-ram-cpu)
árban kb. én is ilyesmire gondoltam.
Most már nyuigodtan alszom..
Jó éjt! -
lipi67
nagyúr
válasz
lizakattila #17694 üzenetére
Agyalok...
(#17695) akoska07: Hm.. bagóért nem adnám, örültem, hogy megint ilyen lapom lett. A proci nem érdekel, nekem mind1 milyen.
-
lipi67
nagyúr
Azóta gond nélkül (és fesz nélkül ) megy a gépem 3,8-on. Fagyás nincs, minden ok, a ramok miatt nem tudok felfele haladni majd(nem néztem, de reggeltől nyomatja a fiam, játszik, közbe skype, msn, tölt a majomról és semmi gixer..
Vagy ramot veszek, vagy eladom együtt a lapot és a procit és i5. -
lipi67
nagyúr
Azt hiszem, hogy a ram szopat..
-ez a legjobb. - Hibát nem dobott még, de a ramok..nem szeretik ezt a lapot, és.. 1:1-ben nem nagyon szeretnek rohangálni. Visszaosztva mag visítva mennek 1000-ret..
ez a gát, 1re jobban biztos vagyok benne.. -
lipi67
nagyúr
Fagyás egyelőre nincs, de ... még 8x420-on se bootol a gép..
(ill. win betöltésnél kékhalál)
Mindíg mást csinál, szopat -
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #17676 üzenetére
Persze, hogy nem rossz, nem is ezt mondtam. Én azért továbbra is sajnálom a q9550-et.
ákoskának kben igaza van, nem éri meg a quad, illannak aki ki is használja. Most kb fél éven belül:
3200-es cerka, 3300-as cerka, 7400-es, 1200-es cerka, 6420-as, q9450, majd most a 8500.
Csak használgattam őket és emberi feszen tesztelgettem (ok, cerkák kaptak rendesen) és..Kb min1ik elég volt nekem 24/7-be. Ritkán kell több kraft és zavaró az L2 hiánya pl, meg tetü lassu is ha nyitom sorra a dolgokat,de törpének WoW meg a tövvi megy lazán bármivel ami 2,8-3GHz-en fut. Jól elvan a 4870-tel.lizakattila: Elég no! Milyen "szar" életed van..Soroljam?
Van egy szuper kis asszonykád. Találsz egy emberi kérót debibe olcsón, jön egy kis teónörökös, közben lesz meló. Kifogsz egy jó 530-ast előtte és még a ramod is hülye..Irass a nevedre!!!!!!!
ja!! Kben, emlékszel egy régebbi álmodra. 1 üveg páleszt meg kell innunk!!!!(#17684) darál0w: Köszi, remélem.
Fücsök007: Itt is KÖSZI!!! reméljük, nem kell majd élnem a felajánlásoddal.
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17661 üzenetére
Atti kvra belenyult, a kis 530-as procija bika. Bika de..
Igen én is a ramok miatt vacilálok. Nem szívesen költenék DDR2-re, se sebesség, se ár miatt. Igaz, 24/7-ben inkább 100x legyen 4giga 667-es bármi, mint 2giga 1200-as valami.Amiúta ekelm ki-be, rövidrezárás, cmos istennyilák majd ujra bios frissítés..nem hibázott. Alapon megy most hibátlanul 0,976-on azóta is. Majd megnyígatom, de a hétvége többnyire a gyerekeimé, nekem a konyha meg a mosás marad..
Ha a lap maradna mert jó.. Vagy marad a Carlosca XP és jöhetne egy Team kit..
Vagy Win7 és 4giga G.Skill(#17664) sz.j : Az előző UD3R lapom nekem is 1.0 volt és..atomstabil, imádtam.
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17658 üzenetére
Remek. Ez bíztató.Ha stabilizálódik a gép és most (nem akarom elkiabálni) de van esély rá..akkor még megnézek 1-2 procit, és eladom a lap-cpu párost és benézek egy i-s kütyüt..
Attól félek, unalmas..kimi02: Te testközelből tapasztalod..Na? q9550@ laza 4,2-n vagy 750-es? Én...
maradnék a q9550-nél...(mostani aggyal) -
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17647 üzenetére
q9400-et nem érdemes nagyobbra cserélned, főleg abban a lapban. Lapot se nagyon, azért pár 100MHz-ért. Ha már váltani akarsz, tedd úgy , hogy minden nap érezd is, hogy cseréltél..Sztem is a q9550-es procik mennek a legjobban, de ha kíváncsi vagy, vagy valamiért kell az a +6MB L2, csak akkor. 24/7-be, tök mind1..
Vegyél a külömbözetből inkább ajándékot. (nekem)
q9400-nek meg adj valós 1,2- 1,25V körül bátran. Nem lesz melegedős, bakfitty neki 24/7-re és a kapott 3,6-3,8GHz-cel meg bőven jó vagy mindenre.(vagy add nekem, adom a 8500-öt érte meg némi kp-t..(#17654) kimi02: Ha jól emlékszem, Nálad ment jobban arev.1.1-es mint az 1.0?
Vagy nem is, mégse Te voltál, asszem bzs. Nekem most elég nagy különbség van az 1.0 javára ezzel az 1.1-gyel szemben. Bár..Most szétbombáztam a biost, ujra feltettem a 12-est és 4 órája nem hibázott semmi. Ha 1-2 napig (hétvége-törpék itthon) stabil. akkor megint belekezdek. Lehet egy balulsikerült bioszfriossités maradványait szívtam..nemtom. -
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17629 üzenetére
Nem tudom, de próbálj be Crucial ramokat. Én még nem láttam/ halllottam olyat, hogy azokat ne szeretné alaplap.
(#17630) darál0w: Én is. na..tételezzük fel, hogy kilövöm és pl. az alaplap szar. Felküldöm, és ők is elismerik, jelentkezik a hiba. Akkor hogyan tovább?
Nincs mit adniuk érte! Most néztem nincs egy p45 ös normális lapjuk, ilyen meg pláne.
Ha azt mondanám, hogy ok, akkor mást, ebben az árban (az se baj ha nem alaplap) akkor abban az árban kell adniuk amennyit én fizettem nekik?
remélem, hogy igen.( 31.680FT) -ehez tennék 1000-ret és jöhetne a Giga P55A UD3
Hm?????????? -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17621 üzenetére
Tuning nélkül is fagy, de 4GHz-en nem bírom stabilizálni, jaja.
Jó lenne ha ram lenne...Azok Ősember ramjai, nekem semmilyen ramom nincs. Venni meg..
Ha veszek valami emvberi ramot és pl. alaplap..UD3R-t gari ide vagy oda, úgy se kapok, egy hottentotta lapba meg minek ram...
akkor inkább 1156-ot adjanak árban
és megyek i5-re.. -
lipi67
nagyúr
A random fagyások kikészítenek. Proci nem lehet, ezt csinálta a 6420-szal, q9450-nel is.
Elkezd akadozni az egér, 1-2 mp-re fagy, majd végleg. Van amikor bootnál nem látta a HDD-t, DVD-t , táp ki-be és ok.
Van hogy boot és win betöltés alatt a fizikiai memória kiírásra hivatkozva kékhalál. S van, hogy megy a prime, majd sötét képernyő és ujraindul , mintha a vcore lenne keveés (Utána kevesebbel megy órákat a prime)..
Proci brutal jó, csak tudnám először alapon stabilizálni a kütyüt.
Táp lesz vagy alaplap..Csak tudnám. Mind2-re Ipon gari van 4 ill. 2,5 év. Mind2 számlás, garancialeveles, minden tartozékával. A lapnál még semmi sincs kibontva a lapon kívül pl..de..mit küldjek vissza? Addig mi lesz nekem?
Ha tesztelik 1-2 órát és semmi, visszaküldik és a garanciafutárt meg a bemérést is fizethetem.. S van, hogy 10-20 órán keresztül semmi..
Most pl. 0,992 alatt (0,976V) megy prime blend, hibátlan. A proci saccra kb 1,168-on tudja a 4GHz-et ez tuti, és a magas VID reményében, 5 felett van valahol a vége, (az előző 8500-as procim ilyen VID-del de gyengébb tuningpotenciával 5,1 felett volt)most prájmolok..
Nincs se fesz, se beállítás amin betöltene, ill. ne hibázna 10mp belül a prime.
Bootolni bootol ez 4,5-ön is, de mikor állna fel..."elfárad". Komolyan az az érzésem, hogy elfogy valami menet közben. Boot..az mindíg pöcre és simán megy..
Sőt....prime alatt is , mintha elfogyna a lap, ahogy telik az idő, egyre jobban érzem (mást is csinálok közben, és egyre lassab pl. a net. Most meg az eddiginél is alacsonyabb feszt kap, és megy a prime, és észre se veszem, hogy terhelve a gép..Lehet, egy óra mulva uilyen beállításokkal nem tudnék prime alatt PH-ra se feljönni..meg fogok őrülni.
A táp meg..Hát 1 éves sincs a Corsair, nem is gagyi ez a HX 450, kva jó a ház hűtése, havonta szétszed és felpucolva az egésu gép..
semmit se tudok már.. -
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17573 üzenetére
Fog a fenét. Azt hiszem..megőrülök..
(#17574) darál0w: Eddig az volt, most meg szívok mint a borz
(#17579) lizakattila : Valami nagyon szopat, s nem tudom, hogy mi...
(#17582) akoska07 : Képtelen vagyok már 4GHz-en is stabillá tenni!
3,8GHz úgy van meg, hogy MCH 1,1V! Vtt is 1,2V ref 0,76. Játszva, 1,12V-valós feszen.
1,136-on 3,9 és... vége. Adhatok bárminek bármit, még 4GHz se jön.
Lehet 1,25V kap VTT és MCH is...szarik rá.
mikor tölt be a win, kékhalál...
Van, hogy feláll, és elindul, de hol 1ik, hol másik, sőt akár mind2 mag hibázik.
Kékhalál miatt Smal FFT-t futtattam, 2 precet ráhúzott a prime, de ujraindult..Holnap de. megpróbálom még, ha nem..megy apróba a picsába a lap és a proci is, csak megvárom amíg lejár a q9450-es procim 1 hete (a garim), mert ha nem tetszik a srácnak, akkor visszaveszem és azzal dobom ki a fenébe az egészet.
-
lipi67
nagyúr
Na..majd innen az istzennek se fog felfelé menni, a multkori 8500-ös procim is ilyen volt...
-
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17570 üzenetére
Akkor vegyél egy 8xxx-et és nyomasd vele 4,5GHz-en..
Én most itt tartok a 8500-ös procival:
[még mindíg 1,1v alatt] -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17566 üzenetére
Sajna többször le lett írva, nem igazán jó a lap (X38/X48) Quad alá..
Most direkt szétnéztem egy kicsit, és a legjobb amit találtam egy q66-tal volt, az is 522-es FSB..Abba igazán egy Wolfi élné ki magát. Ha meg nagyobb Quadra mész..sztem jobban jársz egy másik, egy P45-ös lappal.
-
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17564 üzenetére
Érdekes..
Annak a procinak pedig 1V alatt mennie kell, s azon a feszen amin vagy 3GHz-et is.
Ez a dupla L2 miatt kicsit nehezebben tuningolható..: [link](#17566) sgteam: Huhh..az brutal nagyon..(és fos FSB) .Cserélj lapot sztem.
Megjött az új procim. Magas Vid (1,25V) de sikerült alul is egy kis tuning.
[0,992@3,3GHz] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 3 3200G processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged