- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulerr
őstag
lehet...akkor lesz tapasztalatom
...de komolyra fordítva a szót van reális esélye akkor h a giga kihagyott feszlépcsője miatt esetleg alacsonyabban vigye?(mondjuk igaz ami igaz tök mindegy h 1,186 vagy 1,152 nem sokat számít csak tudod az ember izgága meg telhetetlen)
más: figyi mi hozna többet a konyhára szted? a mostani 4770 mellé még egyet vegyek és CF-be nyomjam vagy adjam el és mondjuk egy 4870 v 4890?
árban kb ugyanott lennék a végén...
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Pedig majd mutatom, nem éppen szellőzik most.
(#5938) krammerka : Köszi!
(#5939) kulerr : Köszi Neked is! Kben..Ezen a feszen kb 20x több időt töltöttem, s most majd megyek sorba, remélem mindenütt tudok javítani. Kártyázni nem tok csak 66-ozni, de az ivás az jól megy (szoktak közben , ugye?) Csütörtökön jön a libám (böbe), ha ajándékot akarsz küldeni vele, vidd fel neki gyorsan
-Vagy ha köll vmi (pl 1 gyerek?)
(#5940) akoska07 : Köszi! Nagyon jó kezekbe került a topik!!!
-
Chaser
legenda
Valós alkalmazásokra gondoltam, benchek nem hatnak meg. AMD-ben már régóta imc van, mégis inkább az alacsonyabb időzítést szerették, intelnél másképp lenne?
szerk: akoska07 : Gondolom akkor érzed a feelinget, ha fullHD-t rippelsz, közben 3-4 játékkal nyomulsz alt+tabbal
, + még megy 10-20 konvertálás a háttérben
-
Zájec
veterán
közben leszedtem egy Linx 0.6.3 -t és azon lehet 12gb-t terhelni...
egyenlöre alaphangon... :: 12gb ,1333mhz cl9 , LinX
-
nem került szóba a 660 eredményed,ami miatt bármit is kellene magyarázkodnod.
(te hoztad fel-csak te érzed ugy,nem értem miért)el tudom dönteni egyedül is mikor milyen mentést csinálok !!
amikor stabil eredményeket keresek akkor ráeresztek vmi tesztprogit.
lesz@rom mi hova mikor billeg.fentebb le van irva,hogy majd lesz infó
azért mert vki nem mondja egyből azt amit szeretnél hallani,nem dől össze a világ,
majd megtanulodha meg nem ,akkor igy jártál
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
-
krammerka
őstag
CNC forgácsoló,jó kis gépek azok,mi a faiparban használunk egyet
Mit tudtok az E3000-es szériáról?
Van már valakinek vmi tapasztalat?
Egy ilyen cerkát kipróbálnék szivesen -
-
neked is jóestét
mugen2 jól végzi a dolgát.
egyébként a proci nem nagy szám pláne 1.3250 ViD-el megáldva,
csak kipróbáltam egy 4magos procit is.
holnap már uj gazdája lesz.
és addig csinálni akartam táblázatos dolgokat.
ez már a 6. proci , amivel a listán leszekna majd utána nézek az uj everestnek is.
megyek aludni,mert holnap (ma) hosszu napom lesz.
attól ti tesztelhettek,és majd felpakolom őket.
jóéjt mindenkinek. -
lipi67
nagyúr
Én a boxot lestem,s 1 hete alig aludtam vmit.. Azt se tudom, milyen everest van fent , meglesem.
5.02.175
DroiDMester: Valóban jó!
(Vidje is alacsonyabb)
toyone:
Hát..ilyen ez a Kínai piac
-Olyan Tesco gazdaságos..-
Te! Hogy hívják a Rigó Jancsi sütit? Ma a Tiszainál bementem a kis sarki boltba, s az volt kiírva: Rigó János 135FT.Asszem elteszem magam holnapra.
Jó éjt mindenkinek! Holnap megnézem, lefutott -e az 1,2v-os teszted! -
Megy még sokkal jobban is, ennél a tesztnél csak egy Xigmatek HDT-SD964.es hűtő volt rajta (méretre egy CM TX2.nek felel meg) másik hűtővel 3800.at megy 1,50.el!
megis találtam 8x450@3600MHz@1,46.v itt jobbak a hőfokok és kisebb a fesz!
-
Megy a Q6600 még többet is 1,50.v al! Prime BLEND Stabilan
Q6600@1,504@3640.MHz és ez még nem a vége!
-
értem.
az everest nem ismer fel dolgokat... i7-nél használható lenne amit Sárpac mondott a cpu-tweaker.az mutat mindent.
akkor elég lenne egy cpu-z cpu ablak és mellé egy cputweaker.
akkor mutatja a ram beállitásokat is.az,hogy "hibásan" ir ki fogyasztási eredményeket,
nem mindenképp az everest hibájaként rónám fel. -
Aza gond hogy mindenki fél-1.éves Everest et használ (mint teis) azok perszehogy nem ismerik fel az uj HW.ket! nem ártana (legalább akinek ilyen új cumója van) használni a legfrissebb Everestet, amit minimum 2.hetente (de van hogy 2-3.naponként kerülnek bele új dolgok) frissítik!
csak egy példa a legutolsó verzióról Everest Ultimate Edition 5.02.1810 mennyi dolgot frissítettek benne!
* Motherboard / Chipset / Probe Filter information
* CPUID / support for landscape Intel CPU logos
* identification of AMD Sempron 1xx (aka Sargas)
* identification of new Intel Atom D4xx/D5xx (aka Pineview-D)
* identification of new Intel Atom N4xx/N5xx (aka Pineview-M)
* identification of Intel Celeron ULV 573 (aka Merom-512)
* identification of Intel Core i3 5xx (aka Clarkdale)
* identification of Intel Core i5 6xx (aka Clarkdale)
* identification of Mobile Intel Core i7 (aka Clarksfield)
* identification of Intel LE80578 (aka Vermillion)
* identification of Intel Pentium G6xxx (aka Clarkdale-3M)
* identification of Intel Xeon L30xx (aka Wolfdale-3M)
* Intel Processor Number detection for Atom D410, D510, N450
* Intel Processor Number detection for Celeron E3300
* Intel Processor Number detection for Celeron M ULV 573, 722
* Intel Processor Number detection for Celeron ULV 743, SU2300
* Intel Processor Number detection for Core 2 Duo SL9380, T6670
* Intel Processor Number detection for Core 2 Quad Q9505
* Intel Processor Number detection for Core i3 530, 540
* Intel Processor Number detection for Core i5 650, 660, 661, 670
* Intel Processor Number detection for Mobile Core i7 720QM, 820QM
* Intel Processor Number detection for Mobile Core i7 Extreme 920XM
* Intel Processor Number detection for Pentium G6950
* Intel Processor Number detection for Xeon E5220, E5240
* Intel Processor Number detection for Xeon LV 5128, 5138, L3014
* Intel Processor Number detection for Xeon LV L5238, L5508, L5518
* optimized Intel Processor Number detection
* detection of RDC D1010 video chip
* SPD memory information for ASL MCP7A-ION motherboard
* sensor support for new LM63-compatible chip
* improved motherboard specific sensor info for ASRock boards
* fixed: Intel Processor Number detection for Celeron E3200
* fixed: AMD Brand ID detection for AMD K10, K11 processors
* fixed: L3 cache size detection on Intel Clarkdaleés ez csak egyetlen verzió amiben ennyi dolgot frissítettek! az 5,0.óta kb 30-40.verziót adtak már ki!
akinek van regje az 5,0.hoz jó az 5,02.xxxx höz is
-
majd közkérdéssé tesszük az everest dolgot.
és erről megkérdezem krammerkát is.egyébként a listákra való felkerülés,
legyen szó bármilyen listáról.akár Mo.-on akár külföldi vagy WR lista.
bárhová szeretne adatokat,teszteket közölni,előbb megnézi mi kell ahhoz hogy felkerüljön oda. és ahhoz igazodva csinálja meg a tesztet.
ill. közli a kért adatokat.vannak tesztek amik sajna nem férnek bele a listába
én ugy gondolom,nem azért nem fér bele,mert rosszul vannak kitalálva a szabályok ill. az opciók,hanem azért,mert az az user aki éppen elkésziti a tesztet,figyelmen kivül hagyja a listára való felkerülés feltételeit.ahogy irtam is sok teszt készül ami nem kerülhet fel a listára.
nincs is ezzel semmi baj.
nagyon köszönjük mindenkinek,aki közzé teszi a beállitásait és a tesztjeit.
tehát mindentől függetlenül lehet linkelni-és kérjük is, a topicba az eredményeket.aki viszont szeretné hogy listára kerüljön,a teszt előtt-közben nem nagy dolog átnézni milyen feltételeket kér az az opció amit támad.
-
Sárpac
nagyúr
Én meg az everestet nem értem szerintem felesleges, ha valakinek nincs meg legálisan fele adat pont a fontosak nem is látszanak.
Hőmérsékletre ott a realtemp, pontos core i7 adatokra pedig amit én kötelezővé tennék i7-hez az a Cpu-Tweaker mivel az jeleníti meg legjobban a qpi uncore memóriadatokat. -
-
hát tessék szólni,kérdezni
én is csak most láttam ahogy végig olvastam a topicot.
sajna a szabály az szabály,és következetesnek kell lenni.mod:a kategóriákat is beirom ma,ahogy fentebb megbeszéltük.
egyenlőre senki nem mondott ellent,ezért maradnak azok a feszek amiket javasoltál.nem esélytelen.
attól még linkelhetsz,és bárki más is...
teszteket,beállitásokat.
attól még hasznos információ lehet.
nagyon sok teszt van a topicban ami nem kifejezetten a listára készült.mint ahogy ez is:
P35 DS3P, fsb -
-
lipi67
nagyúr
Procihoz érdemben nem tudok hozzászólni, tőlem ok. Tesztet meg ..1 konkrét tesztprogi kell, ne legyen kavarodás. Maradjon a prime, legyen valamiben egységes a többivel.
(#4901) akoska07 Szerintem is ok. Akkor majd csinálj neki táblázatot légyszi.
A cineb.R 10 az jó. Ott kijön az erő. Kíváncsi lennék, mit tud ott egy ilyen rendszer..
Neked? Mikor lesz meg kb a cucc??? -
-
lipi67
nagyúr
Szia!
Értelek én csak Te meg jól ismersz..Ha én adom el a procimat (2 hónapos-Iponos) akkor se hozok ki belőle még 40k-t se. Venni meg tuti sikerülne a legdrágábban. S ez kb mindenre érvényes nálam, mert idétlen vagyok. Hát igen, a 30k miatt nem tapsikoltam, de lenne még azért annyi, hogy lecseréljem valahogy.
Nem a mennyiségre mondom! Illetve kell a fenének 700-800-Watt! Csak ezeknél a 12v-os ág..erősebb. Olyan táp kellene ami vagy 400-500Watt, de a 12v-os ága meg egy 850-esé.
Mikor a 4850-et (gpu meg ram is)+ a procit is megnyígattam durván..hiszed vagy sem barátom, a táp szenvedett. Emlékszel a 2xxx tuningjainkra? Akkor figyeltük, hogy 3,8Ghz környékén már a 12v-os ág kvra esett,s szállt el a tuning. Na, most kb uez volt. Különben mindenben teljesen igazad van. Ha nem akarok mindent szétfeszelni, akkor bőven ok a corsair 450-es Mod. is. S az még szép is, jól muatna a kék a fekete házban
Arra is emlékszem amikor vetted a 620-ast..Hát igen, jól, nagyon jól vetted. Az 550-es Vs 520-as meg tudod miért rahgadt meg bennem? (Evely-en kívűl) Emlékszel? Engusz is akkor vett 550-est és abitosba írta be. Mi meg (Te meg én) ott ordítottununk neki, hogy NEEE! Vissza is ment és becserélte egy 520-as mod.-ra. Lépnem kell, összebarmolom a fagyasztót -
lipi67
nagyúr
Nem is akarok én csak modulárist, de pont azt néztem, hogy nem éri meg csak a 620-as a VX450 után. 520-as jó lenne csak nem ennyiért.
(#4829) akoska07: Ezt mire alapozod? Én-Zájec még bizos emlékszik rá- Eveliy-nel megégettem magam a trutyi 550-es tápjukkal, igaz az a széria hibás volt,s nem is ss belsős -most se az-, de többet sose kéne. -
lipi67
nagyúr
Persze, ez teljesen jogos, de nálam.. pl. nem igazán azt mutatja mint ami bios szinten be lett lőve. (Tudom, olvastam valahol, hogy "máshogy számol", de ramoknál-chan a-b, Dram termination,MCH/Dram reference, áll 0,9-nél mint a cövek, akkor is ha biosban 1,1 van adva neki..
)
-
lipi67
nagyúr
Szia Barátom!!!!
Fogalmam sincs, megmondom őszintén. ET6-ot nagyon ritkán használok, esetleg nagyolásra. MCH 1,4v asszem, a többi minimális eltérés (ha volt).Pll 1,5 ez biztos(sose kapott még többet) ICH max 1,57 de szerintem az is 1,5.Viszont most..[EZ] tetszik! Főleg 5:6 -ban.(2:3-ban biztos van még benne pár MHz, 3:5-öt nem nézek, ott lazán 1200 felett lenne. Ez korrekt és nagyon tetszik! Bóódog vagyok
-
-
lipi67
nagyúr
Úgy gondoltam,hogy a bika hűtővel(mivel direktbe hűti a procit,s nem közvetve-ház-)spórolhatok.15k körül megvan,az asust elkótyavetyélem 5-6k-ért,így 9k-ból megúszom.Ha házat is cserélnék és hűtőt is(én a mu2-t 12k!!!-ért láttam!akkor ott buknék rögtön6-7k-t,meg a házzal megint annyit.
-kérdés:mit mennyiért tudok beszerezni..-engusz-ba van minden hitem.
Ha már itt atrtunk!
Mi lett a tuning towereddel?Az jó volt,mert csavaros volt..Üdv Aggregátor!Jó lett a polírod!!!!
-
lipi67
nagyúr
A fogaskerekes nem semmi,valóban kemény meló lehetett!
Emlékszel,h abittal mit szívtunk..?Lényeg akkor a 2 kapcsoló meg a kb 63%,hogy kijöjjön a kb 0,8-as érték.
-apróba azért nem,mert kukutyinfalvára nem akarok postázni egy bazi nagy dobozt..MostEngusz méricskél nekem.Ha hűtőt cserélnék,a ház mérete nem lenne probléma.Néztem a mugen2-t,jó példány.Lehet,h mégis beruházok egy 120-as eXtreme-re,s kitart pár évig.Az asust meg-ahogy magam ismerem-elkótyavetyélem,pedig nem kellene..ÁÁÁÁÁÁ.Farsang.Ne tudjátok!Bogimnak 2 napja jelmezt varrok!Beszarás.Útálom már,elegem van az egészből(a suli határozza meg,hogy mit kell-egységes-,csak tudnám,h mi értelme van így. -
krammerka
őstag
Jó reggelt!!
Én is kerestem már ezeket a beállítási lehetőségeket amiket Lipi barátom említett,de sokra nem jutottam.
1.30v cpu termination és hozzá 0.81-0.82v cpu ref.meg az mch reference-et lejebb vinni 0.74v köré , ha jól emlékszem
( 0.76 alap)
Minek a függvénye az ,hogy pl 1,3V-hoz mekkora a cpu ref,mch ref?
Ez a deszka már kicsit több tudást igényel mint amennyi az én fejemben vanBagira barátunk is beszerzett egy UD3R-t,lesz tapasztalat remélem,amit megoszthatunk egymás közt
Ákoska:délután felrakom,a sajátom is elmaradt.................
-
lipi67
nagyúr
A cpu termination és CPU reference gigánál az kb VTT és gtxx%-os kütyü abit megfelelője?
-nekem úgy tűnik.-Procit még nem is húztam!!!majd ha lesz lesz ramom ami megy,lesz hűtőm amit bárhogy feltehetek..A baj az,hogy eladni semmit se tudok itt..Nincs lé senkinek.A gépek amiket csinálok,kodegány táp,gagyi ház,gyári hűtő,s nagy sz ha már 5200-es proci kell..
Nagy házvra zavar a tápom eszement sok kábele.Házat se kellene cserélnem(ez szép,új)csak a sok kábel.Gondoltam,veszek egy modulárist,de 4,6év garival(s minden tartozékával)egy hibátlan vx450-et nem adok el 10k-ért.Ráadásúl a hx450-es úgy eltünt.Az 520-asmeg kva drága
-
lipi67
nagyúr
Rátapintottál.Igen,a méret motivált pontosan.Chieftec lett volna,de az kva drága,s ami nem ronda,az táppal van,az meg nem kellene már.A képek meggyőzőek,gratula!
Csak Nektek ott van a kis kütyü(ha még megvan az ee,s nincs egy WoWfüggő fiad..Itt,Nem lehet megtenni,hogy akár 3-4 órát is pihenjen a gép..Meg..Hol vagyok én olyan ügyes?Abból,nem sok jó lenne ha én nekikezdenék.Azért agyalok!
Ja!Köszi! -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Hali!
Szép eredmény!Én is kinlódtam vele,míg 10 alá jutottam.Mennyi kell neki?4,7GHz elég volt 10 alá menni,de az ember többet akar.Én itt álltam meg,alaplap miatt.majd a Gigával megyek 9 alá is a 8400-gyel
Aggregátor:Tom,erről beszéltünk már,s akkor arra jutottunk,h awinrar a ramokról is szól nagyan,everest meg.Egységes kellene(u.az a ver.)de sajna az alaplapok nem mind1iket szeretik..-ez nehezebb.-Ráadásul ha megnézed a fentebb linkelt táblázatom,mikor csinálgattuk,arra jutottunk,h nem sok semmi kül van proci és proci között(u.azon FSB-n,órajelen szb)csak a PhotoWorxx hozta ki az l2-előnyét..
Sztem ha teszünk be másikat,akkor legyen a CB.10-es.az korrekt!Vagy nem?
Attól,ha megcsinálnátok az everest-teszteket..szuper lenne! -
Zájec
veterán
itt van még valami alapfeszes eredmény .. :: @ 3.8ghz , 1.25v
és két korább 4ghz-n.. ::: ( superPI ) és egy pár perces prájm ... stock kúler-al nem kivitelezhetö hosszabb ideig
majd ha meglesz az új Scythe Mugen2 kúler -
lipi67
nagyúr
Hali!!!!
Látom gyarapodtál!Szuper kütyüd van!Grat!!!!
Minden ok gondolom.Nem vagy még miniszter?tegnap volt 2 ams-s gép(illetve ma hajnalban-asszem 15éve jól döntöttem
i7 is jöhet ám!!
Ja!Árulj el vmit!Hogy a fenébe néztél pont most be!???Esznéletlen egy fazon vagy!Str8 sk8r:Szuper!Köszi!!!
-
Laraxior
titán
csakhogy engem idegesít a stílusod..ennyi.
Miért mondasz olyat hogy én nagyokat mondok? Van valami alapja? Ha nincsen akkor....
485-ös FSBvel még 3dmark06 tesztet csináltam DS4ben...
mindegy...úgyse érted...ennyi.A következőkben valahogy nem bánnám ha elsiklanál a mondandóim felett ....válasz nélkül.kösz -
Laraxior
titán
Talán ha vennéd a fáradtságot az ugatás helyett és megnéznéd Brumi Vantage táblázatát akkor lenne kép.... De gondolom megtetted és errefel beszélsz...
a minden lap egyforma... gondolom itt is utánakérdeztél bimnél. Nem? Hát persze...akkor meg minek a vaker? Lusta vagy és felesleges írogatsz ostobaságokat...mondjuk haosnló adottsággal ellátott embertől nem is várok többet
A lap deicide-é volt...Ő is csak 465-470ig jutott..gondolom akkor mi vagyunk a hülyék akiknél járt a lap és nem azok akiknek közelében sem volt
Ennyit megy a DQ6-om... ez van. Elméletben könnyebb róla beszélni mint úgy hogy itt van helyben.A DS4nek is kevesebbet kellett volna tudnia nem?
mostmár beszéljünk komolyabban , ne saját szavaidat forgasd vissza a kérdésekbe más köritéssel , mert nincs értelme elbeszélnünk egymás mellett.......egyáltalán nincsen értelme beszélgetnünk...
-
#TOTTI
őstag
Nekem is csak emlékképeim vannak..! De nem godnoljátok hogy túl van kicsit pörögve a dolog..!?
Nagy mértékben szerencse dolga és amíg csak léghűtést használsz nem nagy tudomány tuningolni..! Jól müködő vízhűtést összevásárolni már egy fokkal komplettebb feladta megtervezni az elemket még bonyolultabb..! Kompresszor, Nitrogén,stb.. pedig már extrém kategória.. ez engem nem is érdekel..!
Egy P35ös lapon föleg egy Gigán mi lenne olyan bonyolult..!? Föleg procituningba.. amitöl egyikötöknél jobban menne mint a másiknál vagy épp nálam..!
29. conroe procim ez ami most van.. Fogtam már ki nagyon szart is nagyon jót is.. 4Ghz felett Prime stabil eredményem még nem volt.. igaz 45nm procimbol is most ez az első.. egy E5200 meg egy gagyi, de tökéletesen szolgáló G31es lap..
Valakinek biztos bonyolult..! De sok PH!snak alap.. többek közt nekem is.. csak nem érdekli..
Rosszándékot véletlenül se feltételezzetek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- ASUS routerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-book olvasók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest