- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Létezik a CorelDrawnak ingyenes verziója? Régi, 10-15 éves cuccra gondolok, amit esetleg ingyenessé tettek. (Mint mondjuk a v12 2004-ből.)
Előre is köszi a segítséget.
-
-
Juggler89
újonc
-
beezee
csendes tag
Sziasztok,
van itt olyan valaki, aki jól tud Corel X7 makrót írni?
Köszi!
-
válasz
body007 #2883 üzenetére
Én is szívok ilyen apró hülyeségeivel. Például amikor bélyegzőt készítünk, a szöveglemezt bmp-be kell kiexportálni a gravírozónak, de nem hajlandó megjegyezni, hogy fekete-fehér legyen, mindig palettásan akarja, de azt nem kezeli a gravírozó. Aztán ha nem figyelünk, akkor lehet újra menteni, ha be nem lett zárva már a fájl mentés nélkül, mert akkor szerkeszteni is...
-
Sziasztok!
Lassan 20 éve használok corel-t, de van egy nagyon idegesítő dolog amit nem tudok beállítani.
.jpg exportálásnál ha 2,5 méternél nagyobb a grafika fogja magát és leveszi a méretet. Persze figyelem mindig és átírom 100%-ra de miért csinálja ezt velem? Most is sikerült egy munkát 95%-ban kiküldenie, ami majdnem 4 m2 selejt nyomtatást eredményezett
Szóval, be lehet vhol állítani, h ne piszkálja a méretet?
Nagyon köszi -
A betűtípusok nem a Corelen vannak, hanem a Windowson, amiket használ a Corel, a Word, Photoshop, meg az összes többi program. Fel kell telepítened ezeket a betűtípusokat. Hogy honnan azt nem tudom, régebben adtak a Corellel is fontokat, nem tudom, hogy az X6-hoz adnak-e, meg lehet vásárolni fontkészelteket, vagy a neten is vannak ingyenesek esetleg.
-
zulikk
újonc
Sziasztok! Lenne egy problémám! Volt a gépemen Coreldraw x6 feltelepítve. Viszont újra kellett telepítenem a windowst, és törlődött a program. Felraktam ismét egy x6-ost. Folytatni akartam a munkáimat amiket lementettem, viszont ezen a Corel-en nincsenek valamiért rajta azok a betűfajták, amikkel dolgoztam a régin. Konkrétan a Bookman Old Style és a Hobo STD. Honnan tudnám ezeket rárakni???
-
gepesz13
tag
Sziasztok!
Olyan bajom lenne, hogy feltelepítettem a Corel 12-t és a képernyő jobb oldalán az a sáv amin a kitöltés és a vonal színét lehet állítani nem jelenik meg. Hogy lehetne előhívni?
Üdv és köszi: gepesz13 -
Tidzsimon
őstag
Üdv. Nem vagyok programozó, de összeollóztam egy macrot ami, egy mappában lévő összes filet behúzza corelbe linkelve. ( úgy néztem a 16 bites képeket nem szereti)
https://drive.google.com/open?id=1AdbEe6Y5i252UF58HyrC5PL53xlDH-or
-
zzolika
aktív tag
válasz
Whistler #2873 üzenetére
14 év alatt csak megcsinálta már valahogy, nem hiszem hogy most aktuális lenne a válasz...
És egyébként is képformátumról volt szó, nem pdf-rõl, ezen én bitképest értek, nem vektorost.
közös objektummá összevonni ezen nem tudom mit értesz. Az összegruppolás semmin nem segít. Esetleg ha mindent egybe bitmap-re konvertál az lehet jó. De ugyanezt csinálja az export is. -
zeusz55
senior tag
Sziasztok! C14 ben hogy tudok ugy a szovegdobozba irni hogy a szoveg iras kozbe igazodjon a mertani kozephez! Mint excelbe a tablan beluli "szoveg igazitasa vizszintesen , fuggolegesen kozepre".. es automataba kellene mert oke h szoveg megirasa utan keret es ctrl e+c csak 1000 szovegkockat kell csinalnom es jo lenne ha utana ezt nem kellene 1000 x eljatszani
a fuggoleges kozep ok az megvan de a vizszintest tudom allitani? Koszi
-
alma007
csendes tag
Az X6 magyarításában tudna segíteni valaki?
Előre is megköszönöm! -
hellsing71
tag
'napot! Segítség kéne a Draw 2017 Dimension tooljánál. Beméretezek vele egy viszonylag kisebb területet, de a vízszintes-függőleges nyilak keresztezik egymás és a számok pont egymása kerülnek. (Ha kitolnám az alakzatból az egyik nyilat, akkor más nyilakat keresztezne.) Két kérdésem van: odébb lehet tolni az értéket a méretnyilakon középről a nyílhegyek felé, és/vagy rá lehet venni a Corelt, hogy egy nagyobb alakzatot kívülről méretezzen?
-
törölt tag
Nincs véletlenül valakinek egy Pixma J tray template-je?
-
Met
nagyúr
-
Whistler
csendes tag
Sziasztok,
beleütköztem egy problémába. Adott egy logo, amit kiszeretnék vágni egy homogén háttérből, de nem sikerül. Kérdés:
Hogyan lehet egy átlátszó hátterű *.png képet kivágni a háttérből úgy, hogy a kivágás formája ne a körbefoglaló négyszög legyen?
Köszi a válaszokat! (CorelDraw 2017)
üdv
Artur -
törölt tag
Üdv
Ebayen vettem EZT Teljesen legálisnak néz ki. Érdekelne, vajon tényleg az e?Megjegyzem, hasonló módon vettem mindhárom windowsomat, ami az itthoni gépeken jelenleg is fut. A kérdést akkor feltettem a windows csoportban, amire értelemszerűen, jellemzően a PH-ra, lehurrogtak. ám, a winek azóta is köszönik, de jól vannak, és mint utóbb kiderült, teljesen legálisak. (darabját kevesebb, mint 10 fontért)
-
zeusz55
senior tag
Esetleg ha valakinek porosodik valahol 9-12 verzio arra is vevo lennek
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Regi legalis jogtiszta corelt hol tudok szerintetek beszerezni es milyen aron? Corel draw 14 nel nem regebbit!? Koszonom!
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Azt a hibát hogy tudom kiküszöbölni, hogy dolgozok rengeteg képpel, köztük elég bonyolultak, mentem a fájlt, hatalmas mérete lesz, majd újra megnyitom szerkesztem, eltávolítok szinte minden csak egy vágókeret marad (azaz egyszerű vonalak) és a fájl még mindig hatalmas, a gép darál... majd ha ezt a vágókeret másolom, beillesztem egy új fájlba akkor a mérete pár Kb lesz ami ugye a reális... az előző fájl miért akkora (néha több 10 mb) ? Köszi!
-
zeusz55
senior tag
Bocsi még arra trükk, hogy 10 soros szöveget egy szövegdobozban szerkesztek, abból hogy tudok 10 sornyi vektort csinálni? mert ha szétbontom a görbét kinlódhatok a lukakkal amugymeg szó közepén szedi szét...vagy egyenként szövegdobozozhatok...
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Meg egy tomeggyartas kerdes.. autora lenne kamuflazs folia... random kockak korok vonalak barmi randomizalasa es tomeg keszitese egyszeruen? Koszi az otleteket!
Pl ilyen
https://www.racedepartment.com/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.imageshost.eu%2Fimages%2F2015%2F12%2F24%2F2015-12-24_00007.jpg&hash=f4aeb5ce52c69c961333886a400083a8
-
Jofi81
őstag
Sziasztok! Nyomtatással lenne egy kis problémám. Van egy 240x190-es rajzom, amiből nyomtatáskor 230*183-as lesz. A pozíció és méret "As in document"-ra van állítva, de ugyanez a helyzet, ha az átméretezésnél 100%-ra állítom. A nyomtatóbeállításnál minden alapértelmezetten van, a keret ki van kapcsolva. Mi lehet a gond? Hogyan tudnám mérethelyesen kinyomtatni?
-
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55 #2835 üzenetére
Én úgy szoktam az ilyet, hogy megkeresem a ránézésre leghosszabbat. Ahhoz beállítom a betű méretét hogy beférjen. Ajánlott valami condensed/narrow betűtípus, hogy a hosszabb se legyen túl alacsony.
Így legalább egységes is marad. Ha valamelyik mégis nagyobb lett, akkor azt esetleg utólag kézzel összenyomom. -
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Egy egyszeru kerdesem lenne : van e a problemamra valami gepies megoldas a sorozatgyartasra?
Projekt: 900 db nevtabla nevvel alatta munkakor, afolia vagokerete 10*4 cm ertelem szeruen belul a grafika max9*3.5os kereten belul maradjon ... de ez nagyjabol 900 kulonbozo szovegmeret... hol a magassag hol a szelesseg nem adja ki... ertelem szeruen a "betutipus meretei" valtozoak lesznek hisz ha egy magasak valamelyik kilog es forditva... van erre otletetek hogy tudnam oket bemeretezni hogy vagy ne legyen xnel magasabb vagy ynal szelesebb a szoveg grafika? Koszi
-
Mikso
tag
Sziasztok!
Van esetleg lehetőség a 2017-ben arra, hogy elmentsem a segédvonalak jelenlegi helyzetét, vagy csináljak?
Több oldalas étlapot szeretnék csinálni, csak egyik oldalon megadott értékeket kellene használnom, aztán a következőn ennek pont az ellenkezőjét, a következőn pedig ismét az eredetit!Köszi!
Gergő
-
zeusz55
senior tag
Kosziiiii :-)
-
zeusz55
senior tag
Koszi!! Lenne meg egy... azt hol tudom beallitani hogy ha rajzolok egy negyzetet az alakzat rajzoloval akkor alapbol milyen tulajdonsaggal rajzolja? Vonal vastagsag es szin!?
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! X4corelb kell egy kalapacs alakot rajzolnom de foliavagasnal nem akarom hogy hegyesek legyenek a sarkok es a fordulo pontok... le tudom valhohy kerekiteni oket egyszeruen mint pl teglalapnal vagy germozni kell +pontokkal es ugy kerekiteni? A rajzolas szabadkezu. Koszi
-
KION3524
tag
Sziasztok.
Vásárolt Corel draw 2017-em van és egy hozzá vásárolt Suitcase fusion 8. A régi verzió (corel draw x5) működött rendesen, aktiváltam a fontokat és gond nélkül használtam őket a corellel. Az új verziónál hiába aktiválom a fontokat, fájl megnyitáskor mindig egy missing fonts ablak fogad amiben kilistázza a hiányzó betűtípusokat és amikkel helyettesíteni akarja. Itt az a gond hogy a helyettesítendő betűtípus ugyanaz mint ami hiányzik (kép). Ezt OK-val elfogadom, és működik. Hogy lehet azt megoldani hogy missing fonts nélkül elfogadja és továbblépjen, mint a régi corel? Az options/font részben kikapcsoltam, ilyenkor nem jött fel az ablak, akkor sem, amikor tényleg hiányzott egy font, automatikusan helyettesítette ariallal. Hogyan lehetne ezt megoldani? -
barna.r
csendes tag
Sziasztok,
Nekem egy olyan probléma jelentkezett a Corel Draw x6 programomnál, hogy amikor olyan cdr file-t nyitok meg amit már előzőleg szerkesztettem, és olyan betűtípus van benne amit dafont.com-ról szedtem le, akkor egyszerűen kiírja hogy a program leállt. Csak és kizárólag extra betűtípusos file-nál jelentkezik a probléma. Újratelepítettem már, de a probléma nem szűnt meg. Másik gépre is feltelepítettem a programot, és ott nem jelentkezett, pedig oda is letöltöttem a különleges betűtípust.
A programom nCore-rol van, nem eredeti.
Van esetleg tippetek hogy tudnám kiküszöbölni a dolgot? -
bogiabambaa
csendes tag
Sziasztok. X6-ot használok, és egy kisebb problémába ütköztem. Munkám megkönnyítése érdekében létrehoztam egyedi művészi eszközt, működik is, de csak abban a méretben amiben létrehoztam. Kérdés az lenne, hogy tetszőleges hosszúságú vonalat hogy tudnék ezzel a stílussal rajzolni? A csatolt képen látható, hogy a legalsó lenne az eredeti arány, majd ahogy változik a vezérlő görbe hossza és alakja, úgy torzul a minta.
Valakinek ötlet? Köszönöm.
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Arra van e ötlet hogy ha írok, és lenyitom a betűtípusokat hogy megváltoztassam, akkor ilyen 5-8 másodpercet gondolkodik mire lenyitja. Van pár "nehéz" betűtípusom, de a 12 verzió nem gondolkodott semennyit. Van valami beállítás esetleg X4nél ami begyorsítaná ezt a folyamatot? Köszi!
-
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55 #2817 üzenetére
Igen, fordítva csinálja. Először kerekíti, és utána a kerekítéssel együtt torzítja a téglalap méretére, ezért lesz olyan a sarka. Viszont ha eredetileg is olyan oldalarányú téglalapot rajzolsz, mint a végső, akkor jó lesz.
Én úgy szoktam hogy a meglévő csúnya téglalap "fölé" rajzolok egy újat, ami kb akkora. Ha utána picit torzítod, az már nem látszik a sarkán (ezért írtam kb 98%-ot, nem fontos hajszálra ugyanakkora). Persze ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor snap to objecttel rajzolhatsz pont ugyanakkorát is. A lényeg hogy az új téglalap rajzolása egy mozdulatban legyen, ne torzítsd nagyon utólag. -
zeusz55
senior tag
Ahha hogy a 98% on van a hangsúly... én eddig csináltam egy x nagyságú téglalapot, azt fent értékkel beméreteztem, és utána százalékoltam, de akkor a kiindulásnak rajzolt X négyzetemet vette alapul és ezért nyújtotta meg a kerekítéseket!?
-
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55 #2815 üzenetére
Régi corelben én is így csináltam. Rajzoltam utána egy teljesen új téglalapot ami kb 98%-ban ugyanakkora, ennek beírtam a pontos méretét és utána kerekítettem, így jó volt.
Vagy adsz neki vastagabb körvonalat, átállítod lekerekítettre, utána a körvonalat objektummá konvertálod.
-
zeusz55
senior tag
Pont az a poen hogy egy uj alakzatnal csinalja ezt...gondoltam en is erre ezert mindegyiket ujracsinaltam es utana kerekitettem de ugyis rossz
-
zzolika
aktív tag
válasz
zeusz55 #2811 üzenetére
A cdr-t nyitja meg vagy a színpalettát?
A használt színek a cdr-ben tárolódnak, ezért nem kéne hiányolni. Esetleg color profile-t keres? Lehet nálad más van beállítva mint nála.
Az RGB színek máshogy fognak kijönni, mert a nyomtatók CMYK-t nyomnak. A jobb/drágább printerek jobban átalakítják az RGB-t, de van olyan szín aminek nincs CMYK megfelelõje (pl a wordos világító zöld, cián). Az a tuti ha CMYK-t használsz mindig. Persze így is érhet meglepetés, hogy nem olyan mint a monitoron, de kisebb az esélye. -
zeusz55
senior tag
Egy noob kérdés... van egy palettám ritkán használom, vannak benne CMYK és RGB szinek is, ha haverhoz elviszem a nagy printerhez, ő megnyitja és kér valami szín egyeztetést... nem tudom ez mentésnél nem tiszta hogy milyen színnek menti!? Illetve ha én RGB és CMYK szint is használok a felületen akkor ez nyomáskor baj lesz? Szinekbe nem vagyok annyira otthon hálás lennék egy kis felvilágosításért
Köszönöm!
-
p a s s e r
őstag
nagyon fura... én csak minimálisan használok korelt, kényszerből (x7), de az illustratornak nagyon jót tesz egy jobb videokártya (nekem r9 380)... ég és föld a különbség... ezért is mondtam le a mac gondolatáról, mert gagyi integrált megoldásokat használ és ez meg is látszik, mondjuk amikor megnyitok egy bonyolult vektoros grafikát (pl. egy épitészeti alaprajz)... videokaris pc-n meg suhan....
hogyhogy nem használja ki a corel a videokarit nem értem...
illetve de, de az már corelfikázás lenne... -
zetecR
addikt
Én egy A8-3650-et használok 8GB 2000MHz-es rammal + SSD; de gondolkozok egy i5 vagy i7-en, mert (mivel sok powerclip-et és transparencít használok) iszonyú lassú tud lenni.
Persze a terheltségi grafikonokból semmi értelemeset nem lehet leszűrni, de mivel a VGA-t gyakorlatilag nem használja, szerintem egy erős, single core-ban combos intel procival tudnék értelmezhető sebességnövekedést elérni. :/
-
zzolika
aktív tag
Ja értem! Ezt benéztem, valamiért a 2017-est az X7-el kapcsoltam egybe. Most látom hogy megint nevezést váltottak Corelnél, nem X9 hanem 2017 lett az új verzió.
Akkor csak annyit tehetsz, hogy fent hagyod a 2017-et is és abból visszamented X8 formátumra.
Vagy vársz egy következő update-re, hátha kijavítják. Update 1-et gondolom felraktad és nem segített. -
gibdj
csendes tag
X8-al nem jelentkezik a probléma, látom is, ahogy több szál dolgozik. Viszont így nem tudom megnyitni az eddigi forrásfájljaimat.
Dzsízüsz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest