- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
kuyarashi #3318 üzenetére
Nálam azért jó pár éve nagggyon stabil a Corel, pedig nagy állományokkal, bitmapekkel, powerclip hegyekkel, transparency-kel dolgozok.
Szinte évről-évre érzem a javulást, persze 1-1 alkalommal hajlamos bereccsenni és úgy bezáródni, mintha mi se történt volna...
Ja, mindezt úgy, hogy csak 1-2 hetente indítom újra a gépet, este ha felállok mellőle megy aludni és reggel folytatom tovább a munkát.
Chrome 100 füllel megnyitva, a háttérben zene, film (attól függ, milyen munkafázis), PS, AE, AI ha szükséges megy mellette, Viber, Whatapp, qTorrent; szóval van nyüzsgés a háttérben - ez mondjuk inkább már a WIn10-nek pirospont. -
zetecR
addikt
A vonalas rajzot gondolom Trace-szel készítetted?
Akkor valószínű a fehér elemeket nem vetted ki, így a fekete és a fehér objektumok is bekékültek. Ez esetben a fehéreket manuálisan kell eltávolítani.
Nyomj egy shift+F9-et, akkor látod a körvonalakat, hogy valóban ez történt-e. -
zetecR
addikt
Én egy A8-3650-et használok 8GB 2000MHz-es rammal + SSD; de gondolkozok egy i5 vagy i7-en, mert (mivel sok powerclip-et és transparencít használok) iszonyú lassú tud lenni.
Persze a terheltségi grafikonokból semmi értelemeset nem lehet leszűrni, de mivel a VGA-t gyakorlatilag nem használja, szerintem egy erős, single core-ban combos intel procival tudnék értelmezhető sebességnövekedést elérni. :/
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
2 hete újra raktam a gépemet, friss a Corel is. Azóta a tizedesvessző helyett pontot fogad el és megőrülök tőle, nem tudok a numerikus billentyűzeten értéket megadni...
Viszont sehol sem látom, hogy hol lehet ezt változtatni.
-
zetecR
addikt
válasz
zzolika #2676 üzenetére
AMD System monitorral néztem közben és a következőt tapasztaltam: (a proci egy A8 LLano integrált VGA-val)
- GPU használat gyakorlatilag nincs, egyszer-egyszer ugrik fel 5-15% közé.
- a CPU nagy átlagban 50%
- a RAM egy fokkal érdekesebb:
Most pl. 72% of 7421MB, viszont a Free csak 100-200MB, a Standby viszonylag sok, 1254MB.
Ha megnyitok egy Powerclipet, ahol lassulást tapasztalok, akkor a Free egészen lecsökken, majd ha kilépek belőle, vissza ugrik. Az én értelmezésemben a Standby memória is szabad, emiatt nem kellene lassulnia. -
zetecR
addikt
Sziasztok,
miért kezeli a Corel már évek óta rettentő lassan a powerclipet? Ha egy lapon több Powerclip objektumom van, (esetleg a benne lévő tartalmak transparencyvel súlyosbítva), akkor rettentő lassan lép ki-be powerclipből; több másodperc, mire egyesével kirakosgatja az objektumokat és vissza. Iszonyú idegesítő munka közben erre a pöcsölésre várni.
4x3GH AMD APU power, 8GB RAM, SSD. Úgy gondolom, hogy nem alulmotorizált a konfig.
Vagy próbálkozzak izmos intellel? Vagy ez egyszerűen ilyen? -
zetecR
addikt
Sziasztok,
csak félig ON, de volt már hardveres kérdés is a topicban, hátha még belefér.
Tehát van egy asztali gépen, amin Corellel dolgozok.
A8 3850, 8GB RAM, SSD, HDD, stb.Az utóbbi időben egyre többször kell pár napokra elutaznom (2-3-4 nap), és sajnos nem tudom megtenni, hogy ne dolgozzak közben.
Kézenfekvő megoldás a laptop, de életképes megoldás lehet-e az, hogy az asztali gépet kompletten kiváltanám egy olyan notival, amit otthon dokkolóra tennék, rádugnám a nagy monitort, billentyűzetet, egeret; az állományaimat feltenném egy NAS-ra, amit bárhonnan elérek és vígan dolgoznék az ország bármely pontjából.
Egy i5, i7-es, üzleti szériás, pár éves laptop (pl. ez a DELL, vagy ez a HP) úgy gondolom, alkalmas lenne komplexebb Coreles munkák kiszolgálására is, nem lenne visszalépés az asztali után. -
zetecR
addikt
válasz
Ted_Beneky #2542 üzenetére
Ha jó minőségű, meg lehet próbálkozni az Outline Trace-szel.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
megkergült a Corelem és kíváncsiságból feltettem az X7 próbaverzióját.
Nagyon sok jópofa és hasznos dolog került bele számomra, azonban van egy orbitális hibája:
ha Text tool-lal írok és átváltok Alt-Tabbal mondjuk a böngészőbe, hogy egy szöveget megnézzek (monjuk amit épp a text toollal írnék), a Corelre vissza váltva "kilép" a szövegből, magyarul nem tudom a vissza-alt-tab után tovább írni, hanem újra bele kell kattintani a szövegbe, a sor végére állni és folytatni az írást...
Vajon lehet erre vmi megoldást találni? -
zetecR
addikt
Print merge-t használva lehet korrekt X-1a pdf-et generálni?
Sorszámozni kellene 1000db kupont (kuponoként 2 sorszám), amiből 8db fér fel egy A3-ra.Egyesével elég macera lenne...
-
zetecR
addikt
válasz
Mela Kehes #2143 üzenetére
Én pl. ezzel szoktam, lementem png-be és akkorára állítom, amekkorára akarom.
Több tízet csináltam és egyikkel sem volt gond. -
zetecR
addikt
válasz
D347HBR1NG3R #2105 üzenetére
Egyébként full stabil a rendszer? Tuning, ilyesmi?
-
zetecR
addikt
válasz
jhos910 #2059 üzenetére
Hm. Én C16-on, a Multi Botticellivel kezdtem a rajzolást...
-
zetecR
addikt
válasz
zzolika #1989 üzenetére
Az Acrobat szövegként jeleníti meg, de egyesével kicopyzni marha nagy meló lenne, mert 1 oldal kb 1000db különálló elemből áll.
Ezért lett volna jó egyből Corelbe behúzni és megcsinálni a módosításokat.Csak azt nem értem, hogy az AI miért nem görbeként hozza be a betűket, miért csinál belőle monochrome bitmapet?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
van egy 26 oldalas pdf állomány, amiben csak szöveg van, egyfajta lista.
Egy részét el kell távolítani belőle, azonban a Corel nem importálja be normálisan, az egész szétesik, ezért Illustratorral lett ai-ba kimentegetve a 26 oldal, azok egyesében beemelve a Corelbe.
Az összes karaktert - egyesével - 600dpi-s monochrome bitmapként mentette az Illustrator, amivel szépen lehet dolgozni, de az eredeti minőséget megtartva csak hatalmas pdf-et (5-60MB) tudok menteni belőle, holott az eredeti file mindössze 296kB volt.Hol siklott félre a történet?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
szitázáshoz kellene 60lpi-t beállítani, de úgy tűnik, hogy a mi módszerünkkel nem történik semmi.
(Print -> Composite -> Screen frequency és mindezt Device Independent Postscript fileba nyomnánk)Milyen más megoldás lenne, akár közvetlenül pdf-be nyomva?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
az X6-osban, gyakorlatilag minden esetben, ha egy objektum alá beteszek egy Drop Shadow-ból leválasztott Lens Curve-t, akkor exportálásnál felbontástól függően függőleges és vízszintes fekete vonalakat tesz bele.
Hogyan lehet ezt kiküszöbölni?
-
-
zetecR
addikt
válasz
.:Kristian:. #1566 üzenetére
Nekem már volt olyan, hogy mentés közben dobta el magát; sérült lett a file (sőt egyszer 0 byte méretű is lett), kuka...
Backup?
-
zetecR
addikt
válasz
Picturemaker #1528 üzenetére
Nem erre találták ki a rendszervisszaállítás feature-t?
-
zetecR
addikt
Corel X5, az összes szerviz pakkal, kiegészítővel rendszeresen azt csinálja, hogy szerkesztés közben az aktuálisan kijelölt objektum elfehéredik és nem látszik.
Ha ilyenkor Ctrl+A-val minden kijelölök, akkor minden "eltűnik".
Pontosabban minden objektum megvan, de nem látszik, fehér minden.Ha lementem, kilépek, újraindítom, akkor ott tudom folytatni, ahol abbahagytam.
Találkozott már ilyennel valaki?
-
zetecR
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest