- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jhos910
senior tag
Na megpróbálok vmit ügyeskedni, kössz a tippeket
-
FazekasLaci
aktív tag
Mivel a labda gömb (ideális esetben), a bitmap effektusok között nézd meg a 3D effects Sphere opciót. Ekkor a képet gömb alakban torzítja, de ha valami nagyon különlegeset akarsz, akkor a Photo-Paint-ben sok-sok lépésen keresztül meg tudod csinálni. Sajnos azt nem hiszem, hogy a Corelben a torzítás közepét is meg lehetne adni úgy, hogy pl. a labda jobb oldalától menjen a kép, mint a linkeden...
Egyszerűbb lenne valami 3D-s programban ráhúzni a textúra képet egy 3D gömbre. Trial verzióban szerintem erre egy csomó progit (DAZ, Poser, stb) le tudsz tölteni és kb. 10 perc alatt végezhetsz ezzel aztán folytathatod Corelben...
-
jhos910
senior tag
Az lenne a kérdésem hogy a labdára hogy lehetne úgy corel-ban rágörbíteni pl azt a városképet? Szöveget tudom hogy lehet de ezt nem. Még az is érdekelne hogy hogy lehet h pl a vektor egyik sarkát megfogni és húzni , nyújtani amíg a többi fix.
Vmikor csináltam ilyet , lehet h photoshopban de nem emléxek már rá. -
Dexter68
addikt
Illustratorból nagyon nehéz rosszul exportálni, mivel neki az .ai, .eps a természetes formátuma, ráadásul ez lett a vektorgrafika szabványa is. Tehát .ai-t, .eps-t csak rosszul importálni lehet, ebben viszont Corelke élen jár. Az igazság természetesen most is árnyalt, mert Corelke viszont hősiesen küzd azért és néha menthetetlennek tűnnő, sérült fájlokat is kinyit, így legalább a munka egy része megmenekülhet.
-
Nona
csendes tag
igen, ez volt a megoldás!!
ezer köszönet
az ai és a pdf is jó lett, úgy hogy visszamentette -
Nona
csendes tag
válasz
Dexter68 #992 üzenetére
szóval az utóbbiakkal kezdtem még türelmesen, nulla eredménnyel, ezért gondoltam, h az AI-s kolléga rosszul exportálta ki EPS-be, de csak a Photoshop tudta behozni persze már bittérképesen attól tartok, meg kell ismernem az illusztrátort is, h rájöjjek, mi a baj.Most megkértem a kollégát, h küldje el az általad javasolt változtatásokkal.
-
Nona
csendes tag
köszi, megpróbálom, de abban ne is reménykedjek, h vektorosan be tudom hozni, ha nem corelből küldik ki?? vszínűleg ez amatőr kérdés, de még nem találkoztam ezzel problémával
-
Dexter68
addikt
-
Nona
csendes tag
Sziasztok!
Egyre gyakrabban fordul elő, h EPS anyagot kapok továbbdolgozásra, de nem képes feldolgozni a corel11-em!!!sőt!! gyakran ilyenkor lefagy.
tudok ez ellen tenni vmit??! -
Met
nagyúr
válasz
FazekasLaci #987 üzenetére
Vagy az Amp FontView-ert, ingyenes
-
FazekasLaci
aktív tag
A Font Navigátor sajnos már elég régi, így az újabb gépeken nehézkesen működik... Mivel kicsi a piac, nem véletlenül az Adobe Type Manager-rel is leálltak. Próbáld ki esetleg az Extensis Suitecase-t... Kb. 15e Ft...
http://www.extensis.com/en/products/font_management/product_information.jsp?id=1055 [link] -
FazekasLaci
aktív tag
Teljesen mindegy, miben teszed fel. A plakátnyomtató 720 vagy 1440 dpi-vel fogja lenyomni, ehhez igazítsd. De amit fontos tudni, hogy a nyomtatás előtt át fog menni a nyomat a plakátnyomtató RIP-jén. Ez PSD-ből és Corelből is tud fogadni. Emiatt vigyázz a színprofilokkal, mert a RIP-ben az anyaghoz külön hozzá kell állítani a színprofilt. Ha olyan helyre viszed, ahol erre nincs tapasztalat, eléggé elmászhatnak a színek, mert általában a munkák beágyazott színprofiljait mindig felülírják a plakátnyomtató színprofiljával. Ezért erre figyelj oda, és esetleg egy pici próbanyomtatot nyomjatok ki az anyagból, mielőtt a több négyzetméteres nyomást elindítanátok.
-
ava
csendes tag
Sajnos folyamatos gondom van X3-al. Ha tudnátok segíteni jó lenne. A fontnavigátorban ha kb. 10-15 betűt lépek lefagyasztja az egész gépem, kék képernyő és újraindul. ???? Eddig 9-em volt, fagyott az utóbbi időben, de más semmi komoly. Köszi
-
Dexter68
addikt
A plakát sztem olyan, mint bármilyen más nyomdailag előállított kiadvány. Amelyik grafikánál nem indokolja semmi, hogy pixelgrafikus legyen, az igenis legyen vektoros. Ugyanis ezek minőségromlás nélkül nagyíthatók-kicsinyíthetők, ami egy plakát esetében pláne nem lényegtelen.
-
Dexter68
addikt
Próbálkoznak, de nincs jó vége... A corel marketingesei pl. azt kommunikálják, hogy a Draw tudja, a photoshopba is benyomtak egy csomó vektoros és tördelési tudást, de az sem az igazi. Az Indesign vektoros-cuccai egész jól sikerültek, de az illu – nyilván – többet tud. Ebből sztem csak annyi lett/lesz, hogy egyre nagyobbak, lomhábbak a progik. Én inkább kiszórnám belőlük a fölösleget, de keményen.
-
Met
nagyúr
Én PS-ben folytatnám...
A kiterjesztést a nyomdával beszéld meg, hogy milyen file-okkal szeretnek dolgozni, tiff-et pdf-et általában szoktak.
Hogy "tetted fel" a fontokat? Simán bemásoltad a font mappába a file-okat vagy rendesen ahogy kell, vezérlőpult-betűtípusok-új készlet telepítése ? -
pkv
csendes tag
sziasztok szeretnék segítséget kérni:
első számitógépes plakáttrevezésbe kezdtem saját célra.
a plakát háttere fotomontázs (adobephotshop-pal készült) erre kerülnének feliratok.melyik programmal tegyem fel a feliratot, hogy nyomdára és nyomtatóra is alkalmas legyen mérettartással.
(adobephotoshop, imageready - corel 12 vannak)milyen kiterjesztése kell legyen?
olyan betűtípus ami nekem kellene nincs ezekben a pr.-ban, tettem fel a windowsba, azt hogy tudom ezekben előkeresni?
köszönöm előre is a segítséget!
-
Dexter68
addikt
válasz
TigerCat #962 üzenetére
Csináltam egy billentyű-drivert... próbáld ki, hátha.
-
Met
nagyúr
válasz
TigerCat #962 üzenetére
Kipróbáltam X3-al X4-el Meg Illu CS3-al. Mindnél volt valami hiba. Talán még az X4 kezelte a leg normálisabban, hogy amikor beírtam egy ő-t akkor nem tette át alapra hanem maradt Snap.
Alapvetően szerintem nem a Corel-el van baj hanem azzal, hogy boldog boldogtalan nekiállt fontokat gyártani.. -
-
Ezt én is igazolhatom, pedig nem vagyok nagy Corel tudor!
Sok esetben inkább a nyomda nem állítja be az anyagokat rendesen.
De ez persze nem mindenhol igaz.Egy kérdés:
Hogyan lehet megoldani, hogy a Zurich betűkészleteket a Corel X3 normálisan kezelje?
Minden gépelésnél átvált alapértelmezettre, majd a végén kell módosítanom, de ilyenkor az ékezetes betűket (ő, ű) szintén alapértelmezetten hagyja és csak törléssel tudom javítani. -
beniman
csendes tag
válasz
Bernie84 #957 üzenetére
Tools/Color Management
A Pdf pedig akkor lesz színhelyes CMYK anyagnál, ha a mentéskor a settings-ben is azt állítod be.De biztosabb, ha ps nyomtatófile-t csinálsz, és acrobattal konvertálod pdf-be.
A fórumon elterjedt vélemény ellenére én rendszeresen készítek színhelyes kiadványokat Corellel.
Sok sikert -
Bernie84
csendes tag
Sziasztok!
Most használom kb először a Corelt, és sajnos van egy csomó problémám. Kérlek segítsetek, mert nyomdába kell küldenem lassan a kiadványt.
Szóval a problémáim:
Hol kell beállítani hogy milyen színmódban van a dokumenteum?
Amikor importálok egy képet, annak teljesen más színe lesz mint amilyen valójában.
Ha megnyitom az image adjusment labban (amit nem tudom h mire valo) akkor helyes a színe.
Ha valamit leöntök egy bizonyos CMYK színnel, annak sem olyan a színe mint lennie kéne.
Amikor kiexportálom pl PDF -be, akkor sem tartja meg a színeket. Mit lehet ezekkel tenni?
Már teljesen el vagyok keseredve. Azért váltottam erre a PhotoShopból mert vektorgrafikus és azt hittem hogy jpbb, de abban legalább ha megadom egy színnek a CMYK kódját, akkor az a szín is jelenik meg.
A fő probléma az, hogy vannak bizonyos képeim meg bizonyos színkódjaim amiket használnom kell és ezeknek elvileg ugyanaz a színük. Csak amikor megnyitom, akkor teljesen más. Próbálkoztam azzal hogy áttettem a képeket Bitmapsbe, aztán átváltottam a módjukat mondjuk RGB-be, kicsit segített, de még mindig nem az igazi....Kérlek segítsetek!!!
-
gezemic
csendes tag
válasz
Dexter68 #954 üzenetére
Köszönöm, a billentyűkód segített, és így meg is találtam. Nem a Tools-ban, hanem a Text-ben Insert Character néven.
A szövegnél pedig úgy lett látható a pozició és a méret, hogy testreszabással beraktam egy Transform sort. Igaz, hogy más objektumok esetében most kétszer is látszik a pozició és a méret, de az kevésbé zavar, mintha a szövegnél egyáltalán nem látszana. -
gezemic
csendes tag
Kedves corelezők, tud-e valaki segíteni? Nemrég váltottam 9-ről 12-re, és két dolog nem tetszik, de bízom benne, hogy csak én vagyok még tudatlan. Az egyik, hogy a 12-ben nem találom a Tools menüben - és máshol sem - a "Symbols and special characters"-t, amit pedig sokszor használtam. A másik, hogy a 9-ben ha leírtam egy szót, más objektumokhoz hasonlóan azonnal láttam a méreteit (magasság, szélesség), és természetesen át is tudtam méretezni, a 12-ben pedig mindezt csak akkor tudom, ha legörbézem, így viszont nem tudom folytatni az írást. Tényleg így lenne?
-
HavocS
senior tag
A mesh volt a kulcsszó, köszi
-
HavocS
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy lángnyelv mintát úgy színezni átmenettel, hogy a közepétől kezdődjön az átmenet. A Radial mód sajnos nem jó, mert az az egész minta abszolút közepétől számol, viszont úgy kellene, hogy a mintától függően változzon a gradiens, tehát hogy ne a teteje legyen fekete, a közepe kék, hanem a lángnyelvek közepe kék, a széle fekete... sajnos jobban nem tudom megfogalmazni
Szóval lehetséges ez valahogy? Köszi!
-
Sziasztok!
Van már valakinek tapasztalata a Corel X4-el?
X3 Hu-t használok Vista Home Premium alatt, ami sztem egész jó.
Érdemes váltani? -
braunur
csendes tag
Szép jó estét az uraknak!
Egy kérdésem lenne, hátha tudtok segíteni. Corel 9-et szoktam nagy ritkán használni, és eleddig jól elboldogultam véle, de most megakadtam. Konkrétan olyasmit szeretnék vele elkövetni, amit más esetben asszem cutout-nak szokás nevezni. Van egy objektum (legyen egy négyzet) és ebben szeretnék egy kivágást eszközölni (pl egy kört). Hogyan lehet ezt megoldani?
Vagy, ha pl körgyűrűt akarok csinálni(lehet, hogy túl amatőr a kérdés, előre is bocsesz érte
)
-
Dexter68
addikt
Na, Corel-tigrisek!
Ingyenes Corel bemutató -
beniman
csendes tag
Az object manager tetején a nézet-opciók lehetnek a bűnösek, próbáld megkeresni a jó beállítást a három gomb ki-be nyomkodásával. A kerszteket biztosan ott lehet visszahívni, amivel egy layaren levő elemek listáját megnyithatod. Nálam a három gombból, szinte mindig csak a jobb szélső van benyomva (layar manager view), és akkor nem okoskodik.
-
Ecsmoni
csendes tag
Sziasztok!
Nekem a corel 11-gyel lenne gondom. Van egy nagyom álományom, egy-egy fólia több (20-30) objektumot tartalmaz. Ha valamelyiket módosítani, vagy másolni szeretném, a corel automatikusan lenyitja a fóliát és rámutat a kijelőlt objektomra. Engem ez zavar, hiszen állandóan a gördítősávon kell futkosnom, hogy a megfelelő fóliára léphessek. Úgy gondolom, hogy ennek a megszüntetésére kell, hogy legyen vmilyen beállítás, így nem igazán lehet dolgozni.
Amikor erre probáltam megoldást találni, és ezt a helyzetet létrehozni a 9-es verziónál, eltüntettem a fóliák előtt lévő + jelet. Mostmár azt sem tudom visszacsinálni!
Légyszíves segítsetek nekem!!
Köszi!
Mónika -
dany27
őstag
sziasztok
van egy kis gondom corelel mégpedig az hogy X4el csináltam jó pár dolgot és én hülye fejemel 14.00 fájl verzióba mentettem le de közbe meghalt az x4 mivel se menteni nem enged se nyomatatni rámegyek arra hogy save as és nem csinál semmit de viszont kék háttere van annak a gombnak meg mégy jó párnak úgy nézz ki mint amiko új cucc kerül a start menü minden programba csak itt kék!
ÉS így sajnos régebbivel nem tudom megnyitni!! Ezrét kellene vhogy megjavítani az x4-et!
Újra telepítés nem segít! Mi lehet a gond?? előre is köszi! -
backbee
csendes tag
Sziasztok!
Most kezdek komolyabban ismerkedni a Corel-lel és van egy problémám!!!
Lehet e obiektumoknak külső ragyogást csinálni, mint a PS-ben?
Bármilyen formában!!!Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv Ágoston
-
masko
csendes tag
Sziasztok !
A gondom a következő, van egy csomó .cdr fájlom, ami CDraw 12-ben készítettem, de most sajnos egy másik gépen kell dolgoznom , amin csak 8-as Corel van , visszamentettem a fájlokat 8-as verzióra , mégsem nyitja meg, minden egyes megnyitásnál, lefagy, (hibát észlel, elnézést kér, és kilép a program).Van valami ötletek?
-
Dexter68
addikt
válasz
zaphod b #911 üzenetére
Ha bármelyik fázisban rgb-ben dolgozol, sosem lesz semmi színhelyes. És ott a hibalehetőség, hogy valamit elfelejtesz konvertálni, plusz Corelke elég „kreatívan” kezeli a színeket még CMYK-ban is, de olyan még nem volt, hogy egy RGB színt kétszer egymás után ugyanúgy bontott volna be.
-
zaphod b
csendes tag
csináltam egy *.ai-t és a piros ott sem az az rgb piros mint ahogyan corelben összedobtam.
olyan mint a jpeg és a pdf... -
zaphod b
csendes tag
köszi közben megtaláltam, és be is van állítva..
de az exportok ettől függetlenül nem stimmelnek...
a normál RGB red exportban (jpeg, pdf) cudarul néz ki (harsányan világít)
borzasztó..
nem merek semmit nyomdába küldeni.. -
zaphod b
csendes tag
heló,
kis segítség kellene. nem tudom hol állítom be a színprofilt
(CMYK - Euroscale Coated, RGB - Adobe RGB 1998),
egyik exportált cuccom (*.jpg, *.pdf), sem színhű. X3-at próbálgatom,
előtte 11-es volt fent és egyszerűen elhfelejtettem hol találom a színprofil
beállításait.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest