Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nem kell köszi, megoldottam máshogy, csak így egyszerűbb lenne...
Néha jól jönne. Ilyen 10-20 oldalakat még bepakolok egyesével, de amikor 50-100 oldalak valannak, akkor már elég sok idő elmegy vele.
Vagy az is jó lenne, ha lenne egy rendes imposition program, amiben pdf oldalakat lehetne úgy felpakolni, mint a Corelben... -
Én most úgy használom három gépen a legfrissebbet, hogy verziókövetéssel vettem meg. Egyszer megveszed, utána évente nem nagy összegért (kb. 55k/év) meg tudod újítani. De dönthetsz úgy is, hogy nem újítod meg, és akkor megmarad a legutolsó verziód örökre.
Azért ez sokkal-sokkal olcsóbb, mint egy Adobe éves bérlet... -
kuyarashi
őstag
Illustrator duplikálás: Alt + nyílbillentyűk valamelyike, vagy Alt + "drag&drop".
Tükrözés: ugyanaz, mint Corelben, csak az Altot kell nyomni, ha Shiftet is használsz, akkor mindkét irányban és arányosan tükröz.
Szövegkezelés téren szerintem több a lehetőség Illustratorban.
Igazításokhoz Illustratorban én billentyűket rendeltem.pilóta (#3390)
Anno vagy kétszer kipróbáltam. Nincs sok köze hozzá, felejtős. -
zzolika
aktív tag
Aha, az sokkal gyorsabb, költséghatékonyabb, környezetbarátabb.
Vagy ha pl. küldenek egy jpeg logót, fotót A1-es plakátra, akkor printeljem ki A1-ben megnézni, hogy mennyire lesz pixeles (főleg ha a példányszám is 1 db)? Nem egyszerűbb ha a monitoron is egy gombnyomásra látom, hogy 1:1-ben ez szar? -
kuyarashi
őstag
Ez az alap beállítás, csak CS-t kell választani manuálisan.
Volt, hogy már mindent próbáltam, mégsem ment át a motyó. Szerintem ezt is próbáltam. Sokszor még Illustrator 8-ig visszamentettem. De próbáltam SVG-t, EPS-t, PDF-et és mindig hibásan jelent meg az állomány Illustratorban. -
kuyarashi
őstag
Ezek jó részét tapasztaltam már én is.
Az, hogy magasabb verziószámú *.cdr-t nem nyit meg, azt gondolom elnézhetjük neki, a többi már más tészta. Én Illusztrátorban dolgozok, de van egye művelet, amit ott nem lehet megcsinálni (csak sok lépésben). Ami még probléma, hogy sokszor a Corelben készített fájlokat nem tudom visszanyitni Illustratorban. Akárhogy mentem (formátum, verziószám, stb.), nem jön össze a dolog. Szerencsére ritkán van rá szükség. -
zzolika
aktív tag
-
HugóBoss
tag
felraktam a 15napos CorelDraw Graphics Suite 2021-et. Nem sokkal tud többet, mi nt az enyém...ebben ott van a DXF, meg a DWG, de a lent felsoroltak közül semmi. Se mentésként, sem exportként. Ha közvetlenül DXF-be mentem, tehát nem konvertálom külső programmal, mint eddig, ugyan úgy telepakolja node-okkal. Szóval nem úgy tűnik, hogy teljes verzióval előrébb lennék
-
kuyarashi
őstag
Itt sem, ezért kell a vonalvastagságot alakzattá konvertálni (hogy valós kitöltéssel bírjon).
body007
A kínai gépek szoftverei rétegszíneket alkalmaznak. "Bármennyi" lehet belőlük. A különböző RGB színeket különböző értékekkel lehet ellátni, így egyetlen munkamenetben több alakzatot lehet különböző értékekkel gravírozni és vágni, nem beszélve a fotógravírozásról. -
andreas49
senior tag
Létezik, a nyelvváltás hogyanja több helyen le van írva. Megszoktam az X4-emet magyarosítva, de valamiért nem tudom windows 10 alá felrakni. Korábban a windows 7-ben ment és updatelve ment fel a windows 10, így megmaradt. Most viszont a tavaszi váltást -1903- tiszta telepítéssel raktam fel, de így az X4 nem telepíthető.
-
Boryszka
tag
Köszi, ki fogom próbálni. Ha több pantone szín van egy grafikában, akkor egyszerűbb/gyorsabb lehetőség nincs csak ez a pipettás? Ez is jó amit írtál, de az előző verzióban (2018) szuperül működött a színcsere úgy, hogy a replace color model-t választottam és utána azt, hogy milyen színre cserélje le és OK.
-
Zozo964
újonc
Hello,
Igen, amiket x6-ban csináltam azokat meg tudom nyitni az x6-ban ami még mindig fent van a gépemen.
De szeretném elkezdeni használni, megszokni az újat, csak így elég nehéz ha nem nyílnak meg a régi file-jaim.
Nem vagyok egy IT szaki innkább felhasználó, grafikus. És szeretem a Corelt, 20 éve dolgozom rajta.
Nem tudom mit jelent az hogy patch.Üdv. és kösz, hogy foglalkozol velem
-
zzolika
aktív tag
A rétegen belül tudod mozgatni fel-le az objektumokat. A rétegek is egymáson vannak, ezeket ugyanúgy mozgathatod egymáshoz képest fel-le. Nem tudod lentebb rakni, mert ott már a másik rétegben lenne (csak ha áthelyezed abba a rétegbe). Nekem logikus, vagy csak már megszoktam.
Ami szar az a desktop layer, ha beteszem a lapra az objektumot, van hogy mégis a desktopban marad. Vagy ha a lap mellett rajzolok akkor hol a desktopon, hol a layer1-en van. Össze aztán szét kell gruppolni hogy egy layerben legyen. Ha meg különböző méretű lapok vannak egy doksiban, és lapozáskor valami a lap mellett marad, ami a másik lapon már a lapon van, na akkor csinál váratlan dolgokat, ott lesz ahová nem is tettem.
Én a Photoshop rétegein kapok agybajt, amikor van 100, de nem tudom melyik mi, hol van. Nem lehet rákattintani a képen az objektumra, mint Corelben.
Egyébként én igen ritkán használok rétegeket, megvagyok nélküle. Egy sokoldalas doksinál, ahol mindenhová ugyanaz kell, jó a master layer (pl 52 hetes asztali naptár minden lapján céglogo), könnyebb javítani/cserélni.
A P2-es korszakban használtam gyakranA háttérkép külön rétegbe, hogy amíg szerkesztem a szöveget rajta ki tudjam kapcsolni, mert iszonyat lassú volt az állandó újrarajzolás.
-
zzolika
aktív tag
Ezt akkor csinálja, ha az eredeti doksiban (amiből copyzod) több rétegen vannak a kijelölt objektumok.
Ami egy rétegben volt az kerül egy groupba, a másik rétegen lévők egy másikba.
Nem hozza újra létre az eredeti layereket, mert abba pasztázod be, amelyiken épp állsz az új doksiban. De valahogy igyekszik megtartani az eredeti elrendezést. Nem tudom ki lehet-e kapcsolni valamelyik opcióban, én nem találtam.#2783: Lehet neked is ezért csinálja, mert több rétegből másolod ki egyszerre.
A copy+paste azért sem túl jó megoldás, mert sok oldalnál drasztikusan növeli a fájlméretet. Minden beillesztett objektum újként szerepel, még egyszer letárolja. Ez főleg nagy bitmappeknél látszik, régebbi gyengébb gépet nagyon meg tudta fogni (lehet a ram telt be a 32 bites XP-nél, ahol max 2 GB-ot használt a Corel). Ha meg duplikálod, akkor csak egyszer tárolja (amíg nem módosítasz rajta külön).
-
Ratpack
újonc
köszi az infót akkor ez bonyolultabb lesz a gépen csak corel van (munkahelyi gép)
Esetleg van valami videó hogyan lehetne akkor ezt ps-be vagy hogy akkor pontosan mi a neve ennek a technikának? Elvileg a kép amit küldtem az corelbe keszült azt mondták, de akkor lehet használtak hozzá még valamit. -
endzsi67
újonc
Köszi, de az baj,hogy én ezt az egy oldalt nem kinyomtatni szeretném.
Körlevél funkcióval elkészített árcímkéket (ami egyenként más-más oldalra kerül) szeretném egy oldalra terelni. Ha egyenként kiteszem minden oldalról a lapon kívülre, akkor már egyszerre másolható, de ez elég hosszadalmas. Erre keresnék valami gyors megoldást...
Nagyon megköszönném ha valakinek van bevált módszere erre,és megosztaná velem. -
Ratpack
újonc
-
Crazyhorse
csendes újonc
Az a baj hogy már nincs helyem
Lehet majd veszek egy maxell winchester-t. Vagy... majd megoldom a dolgokat valahogy. Lehet hogy azokat struktúrákat amiket csinálok külön külön csinálom majd meg, és a végén egyben megnyitom az egészet lehet hogy nem lesz jó ötlet
és úgy talán letudom majd menteni. Egyébként ha nincs háttér csak keret, és mondjuk 3000x2500 px-elekről beszélünk kicsit igénybe veszi a gépet
Bonyolult komplex dologról van szó és kell egy kis idő mire feldolgozza a gép.
ilyen jellegű anyagról van szó.
-
Panthera
őstag
Igazad van, az úgy valóban nem jó, ha nem marad vektoros (ezt nem gondoltam végig).
Most megnéztem, alapból az export all text to curves nincs is bepipálva. A pdf olvasók (bár sokféleképp bele lehet nyúlni velük a dokumentumokba) a szöveget sajnos nem tudják módosítani, ezért nem sikerült nekem se. (A betűtípus az speciális, de megvan az is külön.)
Most megpróbáltam PS-el, de az meg egy rétegben kezeli az egészet. A PDF viszont lehet több rétegű, nem tudom lehet-e olyat előállítani a Corel segítségével (most már nem vagyok előtte).
Az lenne a lényeg, hogy vagy a PS-el (ez megvan hivatalosan) vagy valamilyen PDF szerkesztővel ezt meg tudjam csinálni.
Köszi a segítséget!
-
-
janesart
tag
kell hogy legyen bold, mert ennél a betűtipusnál, van bold, csak amikor bemásoltm egy szöveget, a world ből, nem adja be a betűtius alatt. Megoldottam űgy hogy odamásoltam más szövegkőrnyezetből a bold stílust.
Közben sikerült ez a control+D -s worls importálás, egy youtube tutoriálban láttam.
Arra nem jöttem még rá hogy a szöveg, vagy beillesztett támlázat méretét, a hogy tudom változtatni?
Mert a kék kis keretet ha megfogom és a control+sift et nyomva szeretném csökkenteni, a keret csökken és levág a táblázatból egy darabot. A méretét ha százalékosan változtatom az is össze vissza van. Hogy tudom a sarkpontnál akkora méretre húzni amekkorára szeretném?
Köszi az eddigi segjtséget isKrisz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- BMW topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- EAFC 25
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged