- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zzolika
aktív tag
-
V60
aktív tag
Szia.
Igen Trace-ell. De ez nem volt probléma régen mert egyszerűen összekombinálta a fekete részeket a fehérrel és kész. A belső fehér részekkel nem foglalkozott külön. bár, hogy most gondolkodok akkor külön elmentette egy mappába a vonalas rajzot és onnan kellett importálni utána vissza. Ez befolyásolhatja? Nem értem. -
p a s s e r
őstag
nagyon fura... én csak minimálisan használok korelt, kényszerből (x7), de az illustratornak nagyon jót tesz egy jobb videokártya (nekem r9 380)... ég és föld a különbség... ezért is mondtam le a mac gondolatáról, mert gagyi integrált megoldásokat használ és ez meg is látszik, mondjuk amikor megnyitok egy bonyolult vektoros grafikát (pl. egy épitészeti alaprajz)... videokaris pc-n meg suhan....
hogyhogy nem használja ki a corel a videokarit nem értem...
illetve de, de az már corelfikázás lenne... -
zzolika
aktív tag
Én pl arra, amikor két pont közé pont félútra kell beszúrni egy újat.
Pl ha szabályos háromszöget akarok csinálni egy négyzetből, akkor a két szélső pont közé beszúr egy újat, a két szélsőt kitörlöm, kész is van.
De ez csak szemléltetés volt. A gyakorlati haszna pl amikor egy tükörszimmetrikus objektumot akarok újrarajzolni (vagy a traceltet kijavítani), és így csak a felét kell megcsinálni, a beszúrt pontnál ketté tudom vágni pont a felénél, aztán áttükrözöm a másik oldalra.
Vagy ha szabályos cikkcakkos/hullámos vonalat akarsz rajzolni: csinálsz egy egyenest, beszúrsz pár pluszpontot, eltolod, smootolod. -
zzolika
aktív tag
A további beállításokban (az angolban nem tudom mi a neve) tudod a tizedesjegyet pont/vesszõ között állítani. Legalábbis még win7-nél lehetett.
Vagy használsz angol billentyûzetkiosztást (én azt szoktam corelben).
A gondot az okozza, hogy a magyar billentyûzetnél a numpadon vesszô lesz, nem pont, a corel meg pontot vár a tizedesjegyhez.
Nekem pont a fordítottja volt a bajom, amikor magyar winre álltam át angol helyettMegszoktam hogy pontot írok, de neki vesszõ kellett volna, az angol billentyûzetkiosztásnál meg nem az volt.
-
zzolika
aktív tag
- GPU használat gyakorlatilag nincs, egyszer-egyszer ugrik fel 5-15% közé.
Nem használ számolásra vga-t a Corel, csak cpu-t. Csak a 2d kirajzolást, vagy más háttérprogramot mutat azért ilyen kevés.
- a CPU nagy átlagban 50%
Ez azt jelenti a 4 magból 2 db 100%-on megy. Tapasztalataim szerint a Corel leginkább 1 magot, néha 2-t használ. 4-et még sosem láttam. Ezek szerint úgy néz ki a procid kevés! Próbáld meg felhúzni (ha lehet), vagy gyorsabb procis gépen kipróbálni. Ha így gyorsabb, akkor megtaláltuk a leggyengébb láncszemet.
- a RAM egy fokkal érdekesebb:
A szabad mindig kevés, nullához közeli, mert a win7 a nem használt ramot cache-nek használja. Ha kell másra, csak akkor üríti és odaadja a proginak aminek kell. A standby, feladatkezelős nevén gyorsítótárazott, tulajdonképpen szabadon felhasználható ram.
Az intel procik azonos mhz-n jobbak egy szálon mint az amd. Igaz ezért dupla árat kérnek el -
zzolika
aktív tag
Lehet nálad is a ram kevés? Ha powerclipekben nagy bitmappek vannak, akkor eszi a memóriát. Ha elfogy akkor a winyót tekeri. De az ssd is jóval lassabb mint a ram.
Ha bezárod a corelt és újra megnyitod a cdr-t, akkor is egybõl lassú?
Nekem a sok copy-paste fektette ki régen, ugyanazt a pár kis vektoros objektumot beillesztve 5-10 oldalig gyors volt, aztán egyre lassabb, 20 után már kivárhatatlan (fél-egy-két perc). Bezártam, megnyitottam, megint gyors volt.
Lehet az undo szám csökkentése javít a dolgon. -
Xanderas
csendes tag
Lehet ezzel nem ért mindenki egyet de én még a dedikált videókártyát is fontosnak tartom.
Időnként én is laptopról dolgozom és a régebbi gépemen (i5) nem volt csak integrált és hát ha nagyon belemerültem a munkába és nagy komplex dolgokat mozgattam elég rendesen akadt.
Azóta cseréltem egy i7esre és 2gb dedikált vga és 6gb ram megoldotta a gondom.Igaz a gép izmosabb de jobban is terhelhető.
-
Windows 7 Home Premium 64 bit. Nagyjából semmi mást nem tettem fel, csak TotalCommandert, Firefoxot és Office-t. Elsőre van előnézet, majd újraindítás után nincs.
De nem kritikus, mivel már Mac-en dolgozom, illetve a grafikus gépen is nagyon ritkán kell. Amikor pedig szükség van rá, pont nem érdekel az előnézeti kép.
Amúgy nekem ez a verzió jött be legjobban. A hagyományos szürke menükörnyezet jóval kevésbé zavaró, mint az új csicsa felület. Szerintem átláthatóbb.
-
zzolika
aktív tag
Ën is bitmapre konvertálom az ilyen átlátszóságokat, mint ahogy #2317 pilóta írta, mert az a biztos
Csak nekem általában a bitmappes cuccok (háttérkép, fotók, árnyék) vannak hátul és rajta a szöveg, logó. Így nem áll fenn az általad írt helyzet. Ha csak háttérbe vízjelnek kell a vektoros cucc, akkor jó lesz az bitmapben is, konvertáld össze vele
Találkoztam már a tiedhez hasonlóval is, ekkor a leárnyékolt szöveg sok kis csík bitmapból állt össze, de a felbontással nem volt baj. Képernyõn ránagyítva csíkos volt, úgy hagytam, nyomtatva jó lett.
Én is X-1a-t használok Corelből, görbévé konvertált fontokkal. -
Mela Kehes
addikt
Ha teljes képernyőn van, akkor betölti az adatokat, de ha lekicsinyítem, akkor már nem. Gondolom a kicsinyítéskor megváltozik valamennyire a kép. Mondjuk egyszerűen kipróbálható, csak ki kell nyomtatnom egyet, amit este meg is fogok tenni. Ha ott olvasható, akkor rendben van. Jobban szerettem volna, ha az is vektorgrafikus, nem gondoltam hogy ennyi macera van vele. A Corel Trace sem hozott nagy megváltást.
Például itt simán benne van a menüben. Értem én hogy plugin, de nem találok hozzá. -
zzolika
aktív tag
A magyarban én sem találok meg semmit.
Öreg rókáknak szavazás: Kinek melyik volt az első Corel?
Nekem a 2, 3, 5, (6-os magyar szar) 7, 9, (10 szar), 11, 13, 14. Az urban legend (és a tapasztalat szerint) a páratlan verziók mindig jobbak voltak.
Aztán találkoztam az 5 után a 1.21-el (ott ezt használták még win 3.0-val), ami az első windowsos verzió volt, egy db 3,5-ös floppyn elfért még pár clipart képpel is! (az 1.2 még dosos volt) És már ez is tudta azoknak a funkcióknak a 90%-át amit mindig használok (lehet kicsit fapadosabban), azóta csak a hardverigény nőtt... -
zzolika
aktív tag
Nem tudom, nem ismerem ennyire az Illustratort. Lehet hogy nem találja a fontot és ezért raszterizálja. Nem kérdezni amikor megnyitod?
Próbáld meg Acrobatból (pro csomag) lementeni, azt nekem be szokta hozni a Corel. Ha Acrobatban görbévé konvertálod akkor biztos hogy nem dobja szét.
Vagy a bitmapet valamilyen OCR programmal (Recognita, Finereader) visszaalakítod szöveggéVolt hogy nekem is csak így sikerült valami egzotikus programból áthozni: printscreen+ocr
Ha nem túl titkos a tartalom, dobd fel az eredeti pdf-et és megnézem nekem hogy hozza be.
-
zzolika
aktív tag
-
zzolika
aktív tag
Nem betûként lett a szöveg elmentve. Próbáld meg a pdf mentésnél átállítani, hogy rakja bele a fontokat és ne konvertálja a betûket görbévé/bitmappé. Mentsd valami régebbi pdf-be, tömörítés nélkül, azt behozza a Corel. Esetleg a betûket keresi majd hozzá, azt cseréld ki olyanra ami telepítve van a gépeden.
Ha így is szétesik, konvertáld görbévé a szöveget, akkor nem fog. Bár szerkeszteni nehezebb lesz, ha a sorokon belül is törölni kell.
-
zzolika
aktív tag
Hogy készül az output? Lézernyomtató? Levilágító? Helyben vagy elviszed? Minek a Ps file?
Ha te nyomtatod közvetlenül a gépre kötött nyomtatóval, akkor neked kell állítani.
Van olyan nyomtató driver, amivel nem mûködik amit corelben állítasz, csak ha ott is jól van beállítva. A régi HP printereimmel mûködött az a rács, amit Corelben beírtam. Az új Xerox csak akkor állítja jól a rácsot, ha a driverében a nyomtatási minõséget átállítom.
Ha külsõ cégnél levilágítón készül a szitafilm, akkor semmi dolgod vele, megmondod hogy 60 lpi-t kérsz, beállítják a rippen, mindegy az input beállítása, a végén felülírja azt amit te beállítasz. -
Adrienne69
csendes tag
Sziasztok!
Küldök két képet. Ezeket fizikai képtelenség egy kocka alakú matricával felrgasztani, mivel a pohár alul vékonyabb, felül szélesebb. Tehát jelenleg csak feldarabolva tudom feltenni a szöveget vagy a képet, hogy ne görbüljenek el felfelé v. lefelé. Tehát van e a corelben olyan megoldás, ha mondjuk lemérem a pohár kerületét alul-felül vagy ilyesmi, akkor kapjak egy olyan alakú matricát, amit ha egyben felragasztok, akkor a szöveg nem fog ide-oda görbülni?
-
Megtörtént, de nem jó.
Pl. készítek egy 800x600, 300dpi-s üres layert Paintben. A Draw-ban szintén egy komplett grafikát, amit ebbe szeretnék beilleszteni. Ennek a mérete szintén 800x600. Beillesztéskor mégis kisebb lesz. Nem értem...
A Paint X3-ban beillesztéskor felugrott egy ablak, amiben beállíthattam, milyen méretben akarom beilleszteni. Itt ez nem jön elő. -
helo-mee
csendes tag
Tényleg nem kevés, nyilván benne van néhány párhuzamos 'majdnemugyanolyan' betűcsalád, pölö helvetica/switzerland, és hasonlók, viszont mondom, párhuzamosan megnyitott másik állományoknál simán hozza a betűmintkat, gyorsgörgetéssel simán, szemmel nem is lehet lekövetni, de hozza.
Az említett fájl tartalmát másnéven mentve, ill átkopizva másik fáljba ugyanúhy adódik a hiba. -
helo-mee
csendes tag
háááát.... a ~2600 fontból kb 450 .otf, kb 180 .fon kiterjesztésű, a többi ttf ez alapján akár ez is lehetne a helyes megfejtés, viszont a betűlista kb 90%-a nem adott előnézetet, szóval szerintem nem ez a hiba.
báj dö véj: ha jól emlékszem itt valahol volt már - de most nem találom visszakeresve sem - "a _szürke_ betűkészletek a Corel listában" téma, illetve az ékezetek egyszer vannak, másszor nem visszatérő Corel probléma (nálam legalábbis) -
zzolika
aktív tag
Az auto-close curve nem aktív, tehát a görbe elvileg zárt. A node-ok kitörlése néha szokott olyan összevissza keresztbe vonalösszekötéseket eredményezni, hogy Picasso is megirigyelné.
Volt hogy úgy jutottam eredményre, hogy beleradíroztam a görbébe, ekkor valahogy újraszámolta a pontokat vagy nem tudom mit csinált, kitöröltem amit a radírozáskor beletett plusz pontot, és jó lett.
Szeretem a Corelt, de azért lenne még mit javítani rajta... -
-
zzolika
aktív tag
Nekem csinált már valami ilyesmit, azt hiszem az X4-es vagy régebbi. Olyankor amikor nagy méretû állományt sokáig szerkesztettem, sok volt a ctrl-Z és elfogyott a memória. Ha jól tudom a Corel max 2 GB-t használ (32 bites rendszerem van, 64-esen nem tudom), ha ez betelik akkor kezd furcsán viselkedni. Pl a print previewban színrebontásnál csak az elsõ pár oldalt mutatja, aztán fehér minden.
Nekem is csak a Corel újraindítása segített, akkor kiüríti a memóriát és normálisan tudtam újra dolgozni ugyanazzal a cdr-rel. -
De miért kínlódjak vele, hogy pdf-et csináljak belőle, utána meg azt nyomtassam, amikor közvetlenül is nyomtathatnám? Ráadásul akkor előtte Corelben meg kellene csinálni, hogy felszerelem mondjuk A/3-ra, és csak utána tudok pdf-et csinálni, corelből meg közvetlenül felszereli nyomtatáskor, nem kell 8x akkora fájlokat csinálni...
X3-ból jó, X5-ből nem. Nyilvánvaló, hogy valami beállításbeli különbség lehet, csak meg kell találni, hogy mi az és átállítani... -
zzolika
aktív tag
Igen, mindegy mit állítasz kimeneti nyomtatónak, a linkelt videoban is pdf-be nyomtat. De akár azt is megadhatod hogy egy új corel dokumentumba tegye az oldalakat.
De ha egy lapra többet teszel fel, akkor jobb több sorszám mezõt használni (ahány produkció az íven van), egymás után folytatólagosan. Így nem kell a végén egyesével összeválogatni hogy sorban legyen, hanem csak egymás alá emelni a felvágott lapokat.
Én jegyeket szoktam így sorszámozni. Arra figyelj hogy nagyon sok oldal ne legyen egyszerre, mert sokat számol a gép és a printer mire kiküldi. Én 100 oldalasával szoktam elküldeni, ez elég egy tömbbe, könnyû a számokat átírni és sokkal gyorsabb mintha egyszerre küldenék ki 10.000 sorszámot. -
zzolika
aktív tag
Amikor mentés közben kiakad a Corel, akkor marad egy @@@CDRW.TMP, ami az elõzõ file volt, az eredeti nevû CDR pedig 0 byte méretû lesz, és nem lehet betölteni.
Igen, az instabil memória is sokszor okoz megmagyarázhatatlan kiakadásokat. Húzott procival nekem még nem volt gondom.
A legnagyobb szopást nekem egy hálókártya okozta (még a p2-es idõkben). Minden más program jól mûködött, csak a corel néha összecsíkozta nyomtatásnál/levilágításnál a végeredményt. Pár hónap és jó pár alkatrész (alaplap, memória, videókártya) csere után a 3. hálókártya oldotta meg a dolgot
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen autót vegyek?
- GTA VI
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Gaming notebook topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest