- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz
kuyarashi #3421 üzenetére
Nálam szokott ilyen lenni de általában ha ai-t nyitok meg. Ezért nem is csodálkozok rajta.
Amúgy kivágja mert ott a luk, csak kitöltésnél az is kap színt amiatt nem látszik.
Ha nem bonyolult ábra akkor átrajzolom és azt vágom ki, vagy break curve és utána néha kivágja.
De az esetek 99%-ban inkább Illuban megcsinálom és azt nyitom meg Corelbe és nincs gond. -
-
Met
nagyúr
Igen, csak itt jön a fillérb@szó mentalitás, hogy idáig megvették az upgrade-et, használták addig amíg már nagyon sokszor kellett szólni hogy a kapott cdr-t mentsék már vissza x verzióval korábbira. Ezek évek.
Előfizetéssel meg "évente meg kell venni" a programot.
Jelenlegi melóhelyen, még X5 van használatban.
Mondjuk elég ritkán küldenek cdr-t szerencsére. -
Met
nagyúr
válasz
BonFire #3397 üzenetére
Hogy lehet a vonalvastagsátot megváltoztatni?
F12 vagy a képen az ikonPróbáltam az új dokumentum létrehozásánál kiválasztani RGB/CMYK színmódot.
A teljes verzió, új dokisnál alapból úgy indul hogy feldob egy ablakot, lapméret és színmód beállítás.Próbáltam gombbal és vonszolással alakzatot többszörözni.
Ctrl+D létrehoz egy másolatot, vagy amit írtam korábban, elhúzod egérrel és közben nyomsz egy jobb klikket.Próbáltam reflexből eszközök között váltogatni, ahogy Illustratorban megszoktam.
Sok eszköznek van hotkey-e, szerencsétlen módon F billentyűsek.
Át lehet konfigolni minden. Ctrl+J > Customization > CommandsHogy lehet az UI-t rábírni, hogy ne fehér alapon fehér legyen, hanem változtatható háttér- és ikonszínnel?
Ez windows 10 óta ilyen, az X5-nél is.Már csak az a kérdés maradt, miért kérik a cégek a Coreles tapasztalatot, ahol nem opció az Illustrator?
Mert lényegesen olcsóbb volt mint az Adobe termékek. Amikor még a dobozos verzióknál tartottak, azt hiszem már átálltak ők is a "bérléses" fizetésre.
Lehet vele hatékonyan dolgozni, csak sok éves Illu használat után iszonyat szívás átállni. -
Met
nagyúr
válasz
BonFire #3392 üzenetére
Sokszor kapsz hozott kész anyagot, amibe csak bele kell nyúlni
Corelben nincs place opció, verziószámtól függően ai-t ha sokkal frissebb szarul nyitja meg, eps-t nagyon rosszul. Pdf-et megnyitod ha nincs görbésítve a font benne előfordul hogy nem jelzi nincs fent az a font, csak kicseréli valamire.Viszont mivel meglévő céghez mész valószínűleg megvan a rutinjuk az ilyenekre.
-
Met
nagyúr
válasz
BonFire #3383 üzenetére
Használok Illut, Corelt.
Ahogy írják a többiek, van ami egyszerűbb Corelben. pl. duplikálás egérrel megfogod az objektumot, nyomsz egy jobbklikket és már ott a másolat, tükrözés ctrl vagy shift+ctrl-al megfogod az objektum oldalát és elhúzod.
A szövegkezelés egyszerűbb, viszont a sok szöveget nem szereti.
Bitmap műveleteket nem használom.
Ctrl+y-t felejtsd el -
Met
nagyúr
válasz
csubicsubakk #3343 üzenetére
Mondjuk csináld meg az uninstallt Geek uninstallerrel.
Utána túrd végig a registry-t és töröld ki a Corel-es bejegyzéseket. (előtte csinálj backupot)
Majd túrd végig a gépet és töröld a Corel-es könyvtárakat.
Így nagyjából törölsz minden Corelhez tartozó beállítást amit esetleg egy újratelepítés ne írna felül.Ha ezután sem megy akkor keress egy másik Corel 9-es gépet és azon mentsd el a file-t több formátumban és frissíts újabb lehetőleg nem 24 éves szoftver verzióra.
-
Met
nagyúr
válasz
csubicsubakk #3343 üzenetére
Itt az ideje frissíteni.
-
Met
nagyúr
válasz
csubicsubakk #3341 üzenetére
Ugyan azzal a file-al próbálod?
-
Met
nagyúr
válasz
kuyarashi #3328 üzenetére
Az, hogy magasabb verziószámú *.cdr-t nem nyit meg, azt gondolom elnézhetjük neki,
Én nem tudom neki elnézni, 2023 van, nem hiszem hogy akkor programozás lenne, főleg hogy a konkurenciának van megoldása rá.
Vagy ezzel akarnak kitűnni a "tömegből" hogy az ő programjuk nem ezt tudja?
Tudom, ezzel akarnak arra ösztönözni hogy megvegyem az új verziót, de ez inkább arra ösztönöz hogy régebbi verzióba mentetem el akitől kaptam a grafikát hogy meg tudjam nyitni.Arra már rájöttem hogy nem tud szabványos ai file-t menteni.
Sima CS ai-t mentek Corelből és a CS6 nem tudja place-elni, előbb meg kell nyitnom Illuban, rámenteni és onnantól kezdve az összes Adobe programban működik a place. -
Met
nagyúr
válasz
kuyarashi #3326 üzenetére
A magasabb verziószámú cdr fileokat nem tudja megnyitni.
Ai fileokat sem nyit meg mindig rendesen.
Eps fileokra még hisztisebb és ha meg is nyitja sokszor rosszul.
Pdf fileokat sokszor úgy nyit meg hogy szó nélkül lecseréli a fontot benne, annak ellenére hogy be van pipálva hogy görbésítse.
Mostanában divat lett svg-t küldeni (b@sznám tarkón azt aki rászoktatta erre a tetves ügynökségeketmeg a tetves Canva használatára), amit gyakran el is ront megnyitáskor.
Nálam X5 alatt mostanában időnként bezárja magát.
Időnként ha duplán kattintok egy bitképre amit éppen vektorizálok, bezárja magát.
Mostanában kezdte hogy ha jpg-t exportálok nem menti el, vagy éppen ha már egy létező jpg-re mentek rá nem menti el a változást. Annak ellenére hogy megkérdezi hogy felülírja e.A fentiekből kifolyólag, minden kapott vektoros file-t először Illuban nyitok meg, rendbe teszem és abból mentek egy ai-t, amit ez a fos is gond nélkül meg tud nyitni.
-
Met
nagyúr
válasz
kuyarashi #3167 üzenetére
A 8 mag, 32 GB RAM jobban hangzik viszont az is számít hogy hány szálon dolgoznak. Viszont lehet felesleges pénzkidobás mert a Corel ettől ugyan úgy el fog hasalni. Nem ártana kipróbálni valahol.
Továbbra is azt mondom hogy a Corel komolyabb grafikákra nem alkalmas. Nagyon jól el lehet benne szerkesztgetni névjkegyeket és bélyegzőket de másra ott az Adobe.
Ha gondolod küld át a grafikát mit csinál vele a gépem X5-ös Corellel. -
Met
nagyúr
válasz
kuyarashi #3165 üzenetére
X5-ben (és a korábbi verziókban) nem találtam ilyenre lehetőséget, mint pl. az Adobe termékek memóriahasználatára vonatkozó lehetőségek.
Ami trükk lehet hogy az Undo értéket leveszed minimálisra, itt viszont gáz ha 8 lépést kellene visszalépni és csak 5 van engedélyezve.
Illetve ha hosszabb ideje fut a program érdemes újraindítani mert akkor nulláról indul a hw használat.Annó próbáltam magasabb priorítást adni neki de kb. semmit nem ért.
-
Met
nagyúr
Ha készítek egy táblázatot, akkor annak az első oszlopát hogy tudom úgy abc rendbe rendezni hogy a ne csak az első oszlopot rendezze hanem az egész sorokat? Mint excelben a bővített kijelölés vagy mi.
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz
emerzee #3081 üzenetére
Kijelölöd az egész grafikát.
Ha csak körvonal kell akkor az egér bal gombjával a színpaletta fehér négyzetére (amiben X van) és az egér jobb gombjával a kívánt színre, így csak a körvonala lesz színes.
Ha a kitöltő színt akarod állítani akkor bal gomb a színre és jobb gomb a fehér, X-es négyzetre. -
Met
nagyúr
válasz
AndreLinoge #3074 üzenetére
A tükrözéshez: nyomj Ctrl+Shift-et (tartsd lenyomva), ne a kép sarkán lévő négyzetet fogd meg hanem ami a középen (a kép szélén közép, nem a közép közép) van és húzd el az egeret, így tükrözöd.
A Corel nem képszerkesztő program ezért (meg azért is mert corel) nem kezeli mindig jól a transzparens dolgokat.
Próbálj ki egy frissebb program verziót.
-
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Ez még mindig a Corel topic?
-
Met
nagyúr
válasz
Boryszka #2975 üzenetére
Ha csak egy objektum:
Kijelölöd az objektumo, Shift+F11, katt a Models fülre, a Model-nél választ ki a CMYK-t ha esetleg nem arra váltana át. OKHa több objektum:
Find and replace, Replace object, Replace color, next, a Find-nál kattints a színre, balra lent lesz egy pipetta, azzal kattints a grafikában a pantone színre (célszerű az egész előtt ráközelíteni az objektumra hogy könnyebb legyen a választás), a Replace with-nél szintén pipettával kattintás a pantone színre, megint kattintás a Replace with-nél a színre, lent az other-re, a felugró ablakban a Models fülre, a Model-nél választ ki a CMYK-t ha esetleg nem arra váltana át. OK. Kiválasztod hogy körvonal vagy kitöltő szín, finish, replace all. -
Met
nagyúr
válasz
kuyarashi #2926 üzenetére
Nem hiszem hogy lenne atomstabilabb verzió. 1-2 patchet érdemes felrakni és kész.
A legfrissebb verziók letöltögetésének sem látom sok értelmét. Egyrészt én még nem láttam olyan plusz funkciót ami miatt érdemes váltani (de ez igaz az Adobe termékeire is) másrészt csak a probléma forrása lehet.X5 van itthon és melóhelyen is, szerintem Corelék elvből nem építik bele a 100%-os oda vissza kompatibilítás lehetőségét. Régebbit meg tudsz nyitni újabb verzióba, de fordítva nem megy.
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Én egyszer próbáltam, X5-el.
A4-es lap, sűrűn teleírva gyógyszer kísérő szöveg, 2 nyelven, formázás nélkül jó kis betűmérettel.
Szaggatott mint állat.
Azóta az ilyeneket Indi-ben csinálom. -
-
Met
nagyúr
válasz
zeusz55 #2757 üzenetére
Corelben nincs olyan transparent vászon mint PS-ben.
Nem nagyon érte mit szeretnél de.- megrajzolod a matrica méretű objektumot és adsz neki kitöltő vagy körvonal színt hogy lásd meddig mehetsz a grafikával
- eleve az oldalt matrica méretűre állítod be és annak alapból van egy látható kontúrja
- vagy az oldalnak adsz egy alapszínt, Options-Document-Background
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Steam topic
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged