Új hozzászólás Aktív témák
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtok esetleg weboldalt ahonnan szinpalettakat tudnek letolteni? Gondolok itt pl neon szinek palettaja, vintage szinpaletta, tudom megtalalom oket neten de ha van ilyen nem igogatnek be 200 szint egyenkent! Illetve ha valakinek van ilyenje es megosztana azt nagyon koszonnem!!
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
X4 ben hogy tudok olyat hogy két vektoros grafikát 1-1 groupban a felső 40% osan legyen átlátszó az alsó grafika fölött!? És telibe, arányosan, de azzal a csúszkasávval hogy a kép egyik oldala átlátszó a másik nem.köszii
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Segitseget kernek kreativ grafikustol... egy ilyen hole line artra lenne szuksegem vektorosan... a "nézopont" meg bizonytalan, aki segitene a rajzolasban, annak megkoszonnem, nem szoban hanem PayPal utjan
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! X14 legújabb hülyesége hogy egy rajzon belül 1-2 grafikát egyszerűen nem enged grouppolni! Még a gomb sincs meg rá... meghülyült vagy én állítottam el valamit ami kiüti a gruppolást!? Köszi
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! C14 ben hogy tudok ugy a szovegdobozba irni hogy a szoveg iras kozbe igazodjon a mertani kozephez! Mint excelbe a tablan beluli "szoveg igazitasa vizszintesen , fuggolegesen kozepre".. es automataba kellene mert oke h szoveg megirasa utan keret es ctrl e+c csak 1000 szovegkockat kell csinalnom es jo lenne ha utana ezt nem kellene 1000 x eljatszani
a fuggoleges kozep ok az megvan de a vizszintest tudom allitani? Koszi
-
zeusz55
senior tag
Esetleg ha valakinek porosodik valahol 9-12 verzio arra is vevo lennek
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Regi legalis jogtiszta corelt hol tudok szerintetek beszerezni es milyen aron? Corel draw 14 nel nem regebbit!? Koszonom!
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Azt a hibát hogy tudom kiküszöbölni, hogy dolgozok rengeteg képpel, köztük elég bonyolultak, mentem a fájlt, hatalmas mérete lesz, majd újra megnyitom szerkesztem, eltávolítok szinte minden csak egy vágókeret marad (azaz egyszerű vonalak) és a fájl még mindig hatalmas, a gép darál... majd ha ezt a vágókeret másolom, beillesztem egy új fájlba akkor a mérete pár Kb lesz ami ugye a reális... az előző fájl miért akkora (néha több 10 mb) ? Köszi!
-
zeusz55
senior tag
Bocsi még arra trükk, hogy 10 soros szöveget egy szövegdobozban szerkesztek, abból hogy tudok 10 sornyi vektort csinálni? mert ha szétbontom a görbét kinlódhatok a lukakkal amugymeg szó közepén szedi szét...vagy egyenként szövegdobozozhatok...
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Meg egy tomeggyartas kerdes.. autora lenne kamuflazs folia... random kockak korok vonalak barmi randomizalasa es tomeg keszitese egyszeruen? Koszi az otleteket!
Pl ilyen
https://www.racedepartment.com/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.imageshost.eu%2Fimages%2F2015%2F12%2F24%2F2015-12-24_00007.jpg&hash=f4aeb5ce52c69c961333886a400083a8
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Egy egyszeru kerdesem lenne : van e a problemamra valami gepies megoldas a sorozatgyartasra?
Projekt: 900 db nevtabla nevvel alatta munkakor, afolia vagokerete 10*4 cm ertelem szeruen belul a grafika max9*3.5os kereten belul maradjon ... de ez nagyjabol 900 kulonbozo szovegmeret... hol a magassag hol a szelesseg nem adja ki... ertelem szeruen a "betutipus meretei" valtozoak lesznek hisz ha egy magasak valamelyik kilog es forditva... van erre otletetek hogy tudnam oket bemeretezni hogy vagy ne legyen xnel magasabb vagy ynal szelesebb a szoveg grafika? Koszi
-
zeusz55
senior tag
Kosziiiii :-)
-
zeusz55
senior tag
Koszi!! Lenne meg egy... azt hol tudom beallitani hogy ha rajzolok egy negyzetet az alakzat rajzoloval akkor alapbol milyen tulajdonsaggal rajzolja? Vonal vastagsag es szin!?
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! X4corelb kell egy kalapacs alakot rajzolnom de foliavagasnal nem akarom hogy hegyesek legyenek a sarkok es a fordulo pontok... le tudom valhohy kerekiteni oket egyszeruen mint pl teglalapnal vagy germozni kell +pontokkal es ugy kerekiteni? A rajzolas szabadkezu. Koszi
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Arra van e ötlet hogy ha írok, és lenyitom a betűtípusokat hogy megváltoztassam, akkor ilyen 5-8 másodpercet gondolkodik mire lenyitja. Van pár "nehéz" betűtípusom, de a 12 verzió nem gondolkodott semennyit. Van valami beállítás esetleg X4nél ami begyorsítaná ezt a folyamatot? Köszi!
-
zeusz55
senior tag
Ahha hogy a 98% on van a hangsúly... én eddig csináltam egy x nagyságú téglalapot, azt fent értékkel beméreteztem, és utána százalékoltam, de akkor a kiindulásnak rajzolt X négyzetemet vette alapul és ezért nyújtotta meg a kerekítéseket!?
-
zeusz55
senior tag
Pont az a poen hogy egy uj alakzatnal csinalja ezt...gondoltam en is erre ezert mindegyiket ujracsinaltam es utana kerekitettem de ugyis rossz
-
zeusz55
senior tag
Egy noob kérdés... van egy palettám ritkán használom, vannak benne CMYK és RGB szinek is, ha haverhoz elviszem a nagy printerhez, ő megnyitja és kér valami szín egyeztetést... nem tudom ez mentésnél nem tiszta hogy milyen színnek menti!? Illetve ha én RGB és CMYK szint is használok a felületen akkor ez nyomáskor baj lesz? Szinekbe nem vagyok annyira otthon hálás lennék egy kis felvilágosításért
Köszönöm!
-
zeusz55
senior tag
Most nezem a configod... hat az egy eromű! Akkor nincs otletem... esetleg nezz meg egy masik verzioju corelt.
-
zeusz55
senior tag
Nekem sima gamer kartyam van vagy 6 evvel ezelotti... milyen a comfigod? Szerintrm ez a problema inkabb ram problema lesz mintsem vga. Nezd meg hasznalat kozben mennyi a szabad ramod. Ha 60-70%alatt van akkor lagolhat... nalam a tracelt kepeknel ha 30 000 nel tobb pont van ott szokott lagolni ... de az nem is normalis pontmennyiseg :-D En 4gbvel hasznalom alt olyan 30-40 %os terheltseggel... persze rajzolaskor nincs ezer mas dolog megnyitva. Jah es a rendszer ssdn van a corellel egyutt.
-
zeusz55
senior tag
Hogy hogy nem használtok réteget!? Tök sok esetben jól jön a "takarás"... nekem plotterhez igazitás miatt minimum két rétegem van, egy nyomtatott és egy vágó réteg, és ezek ha össze gruppolodnak egy 200 alakzatos matricaszettnél, akkor kergulök meg... hogy különböző alakzatokba gruppolodnak a másolással, de akkor azt mondjátok hogy a ctrl D az megoldja ezt a problémát, és nem klónként viselkedik!?
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Azt miert csinalja az x4 hogy van egy tobb retegbol allo rajzom szepen beallitom a groupokat es ha masol/beilesztek hogy sokszorositsam akkor megorul es a beillesztett kepet igy randomba groupolja! Masnal is ilyen? Vagy hogy tudok sokszorositani? A ctrl+D azert nem tetszik mert ugye ott ha az egyiket modositod modosul a masik is (habar ennek a mukodeset nem tudom hogy van pontosan) Koszi!
-
zeusz55
senior tag
Fent az X4 hol tudok nyelvet állítani!?
Mert magyar de elvileg van angol is telepítve!
-
zeusz55
senior tag
-
zeusz55
senior tag
Plusz még egy lenne, ha van egy alakzatom amiben van X pont, akkor régen az működött ha nyomtam egy - -t akkor csökkentette a pontok számát, de most nem működik... de a + -al tudom növelni... ezt hol tudom állítani!? C 12
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Mostanában olyat csinál a corelom ha nyitva van egy fájl, egy másikat nem tudok megnyitni... egyszerűen nem csinál semmit, ha corelon belül bezárom a fájlt, akkor sem, sőt, a fájl mappájának a nevét sem engedi módosítani, mintha rendesen nyitva lenne a fájl.. Ezt be lehet valahol állítani vagy meghülyült!? Köszi!
-
zeusz55
senior tag
Megvan köszi a grid az... ideiglenesen jo lesz
-
zeusz55
senior tag
Hát azzal nem leveszem a hátteret? Hozzáadom?
Vagy hogy tudom ezt a legegyszerűbben? Mert fehér matricát készítek csakígy nem látom hol csúszok el vele.
-
zeusz55
senior tag
Köszi, még egy.. pedig ezt régen tudtam, hogy a hátterem ne fehér legyen hanem rácsod vagy bármilyen ahol látom a fehér szint ha rajzolok, mint pl psbe mikor nincs réteg.
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Kerdeznem hogy 12ben tudok e olyat csinalni hogy az adott egyszeru elemeket a kepen bemeretezze? Ugyertem rakjon melle nyilat vagy barmit h mi hany mm mint pl egy muszaki rajzon. Lehet ilyet automatikaban? Koszi
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy szürke szint keresek, műanyagra lesz ragasztva matrica, de sehogy sem siker olyanra nyomtatnom. Kérdésem az lenne a legegyszerűbb leggyorsabb módszerrel hogy tudok egy nyomtatható színskálát csinálni hogy azt kinyomtatva lássam hogy melyik áll hozzá a legközelebb, és annak a kódja is ott legyen hiszen 100 szürkéből nem fogom tudni hogy melyik lett a jó!?
Eddig azt csináltam hogy rajzoltam egy négyzetet azzal a színnel és aláírtam a kódját.. de 7 nél meguntamVan valami ötletetek!?
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Még egy.. hogy tudok a legegyszerűbben a legszebben állítható sarokkal ilyen lekerekeitett négyzetet csinálni? Illetve ha a vonalvastagságot nem a Hairline állításával (hiszen ha ott méretet adok neki aztán kicsinyítem nagyítom az a méret marad és elcsuszik a méretezésem). Ezt hogy tudom ugy hogy pl kontúrt adok neki és abból a két vonalból akarok egy vastagot csinálni amit kicsinyítve nagyítva méretarányos lesz....
-
zeusz55
senior tag
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! lenne pár noob kérdésem!
A lehető legegyszerűbben hogy tudok egy rajban lévő "egyenest" ahol csak pár tized eltérés van a totális egyenestől egy gombnyomásra egyenessé tenni!? (Most ugy csinálom hogy megnézem az egyik pont hol áll koordinátába és oda kínlódom a másikat is, de ez elég macerás)
Valamint Ha van mondjuk két betűm ET ami pontokban van már nem betűben, és az E a T felsőjénél összeér, de a két betűt távolabb akarom egymástól... igy kijelölöm a T pontjait és ha a billentyű jobbra nyilára nyomok akkor ugrik egyet jobbra, de sok! Ezt hol tudom pontosan állítani, hogy mennyit menjen arrébb? Illetve azt betudom állítani hogy a nyíl megnyomásával mennyit ugorjon!? Mert most sztem 13,7846542 mm -t ugrik
Köszi, corel 12
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest