- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem kell köszi, megoldottam máshogy, csak így egyszerűbb lenne...
Néha jól jönne. Ilyen 10-20 oldalakat még bepakolok egyesével, de amikor 50-100 oldalak valannak, akkor már elég sok idő elmegy vele.
Vagy az is jó lenne, ha lenne egy rendes imposition program, amiben pdf oldalakat lehetne úgy felpakolni, mint a Corelben... -
Olyat lehet-e, hogy van egy 71 oldalas pdf-em, és azt úgy beimportálni a corelbe, hogy egyből 71 oldalra tegye?
Ha most behúzom egyben, akkor csinál egy összegruppolt objektumot, amiben egymás alatt van a 71 oldal, de én úgy szeretném, ha nem kellene egysével betenni őket egy-egy oldalra, hanem ezt magától megoldaná. -
Én most úgy használom három gépen a legfrissebbet, hogy verziókövetéssel vettem meg. Egyszer megveszed, utána évente nem nagy összegért (kb. 55k/év) meg tudod újítani. De dönthetsz úgy is, hogy nem újítod meg, és akkor megmarad a legutolsó verziód örökre.
Azért ez sokkal-sokkal olcsóbb, mint egy Adobe éves bérlet... -
Na most olyat láttam, amit nehéz elhinni, de mégis igaz
Sablont használtam bizonyos visszatérő dokumentumok készítéséhez. Mióta fenn van a legújabb frissítés (2025.1) eltűntek a sablonjaim.
Nembaj mondom, csinálok újat, biztos máshol keresi vagy valami.
Meg is csinálja a sablont, meg is tudom nyitni egész addig, míg be nem zárom a corelt. Újraindítás után megint nincs meg a sablon. De olyan szinten, hogy fizikailag törli a fájlt!
Megpróbáltam másik könyvtárba átmásolni a készített .cdrt sablon fájlt, onnan megtalálja és megnyitja, de a következő bezáráskor onnan is törli!Találkozott ezzel valaki?
-
Volt egy lefagyásom, és csinált valahol egy fájlt, amiben lementette a megnyitott dokumentumot. Minden indításnál felajánlja, hogy megnyithatom, de én nem szeretném, mert nem kell. Hol tárolja ezt a fájlt? Már minden temp fájlt és könyvtárat kiürítettem, de akkor is ott van.
-
Olyan dolog történt, hogy átcseréltem a monitort egy 27"-os 4K-ra a 24" FullHd-ről.
Eddig ha 100%-ot állítottam be, akkor pontosan akkora volt az objektumok és az oldal mérete, mint a valóságban (pl. ha egy A/5-ös oldalt állítottam, akkor a mornitoron is 21x14,8 cm-nek látszott). Az új monitoron viszon sokkal kisebb. 175%-nál lesz kb akkora.
Hol tudom ezt állítani? -
A workspace beállításokat hol tárolja a Corel (2023)?
Olyat csinál az egyik gép, hogy nincs semmi az oldalon csak a szürke háttér, a kurzor nem látszik. Már újratelepítettem, de akkor is. Egy megoldást találtam, hogy a workspace-t átállítom "Lite"-ra, de akkor meg egy csomó menü hiányzik.
Nyilván eltárolta valahol a default beállításokat, ezért nem segített az újratelepítés sem... -
válasz
zzolika #3317 üzenetére
Nincs semmi húzva, ezek Dell gépek (Optiplex 3070), minden gyári. Ugyanazokat a munkákat csináljuk rajtuk. X5-ös Corel sose fagyott rajta.
Mivel semmi más program nem fagy (van egy pár rajta, Corelnél erőforrásigényesebb RIP szoftverek például), nem gyanakodnék a hardveres hibára. -
válasz
kuyarashi #3309 üzenetére
Na így egy hét után azt mondom, hogy nem sok minden változott, ugyanúgy fagy azon a gépen, ahol a 2022-es is fagyott.
Annyi előrelépés azért történt, hogy a pipettával végre azt a színt veszi ki, ami tényleg ott van, és vektorizálást is jobban bírja a nagyfelbontású képeknél. -
válasz
kuyarashi #3307 üzenetére
Még tesztelés alatt. Három gépre ment fel, ebből az egyiken soha nem fagyott a 2022-es, a másikon nagyritkán, a harmadikon gyakran. Egyforma Dell brand gépek, más program nem fagy egyiken sem, totál rejtély, hogy mitől fagy az egyik, mintől nem a másik. Pár nap és kiderül, hogy változott-e valami, majd írok.
-
Lehet már tudni, mikor jön ki a 2023-as Corel?
-
-
Eszem megáll. Nem tudom, hogy valami frissítéssel csesztek-e el valamit, vagy mi van, de nagyon furcsa anomáliát vettem észre:
Ha egy másik objektum színére akarok állítani valamit, akkor eddig azt csináltam, hogy pipettával rákattintottam, és meg is volt. Ugyanígy keresés és cserénél is, ha valamilyen színt ki akartam cserélni, akkor pipettával levettem a színét és kijelölt mindent, ami olyan színű. De most elromlott a pipetta. Nem azt a színt veszi ki, mint amilyen az objektum, hanem valami random hasonlót. Lehet ezt valahol állítani?
Itt a képen látszik, hogy a szürke téglalap 60%-os fekete, amit a pipetta kivesz, az meg mind a négy szín keveréke: -
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Egy Indesign fájlt kellene valahogy Corelbe varázsolnom, de nincs Indesignom.
Ismerősnek van Indesign, de nem elég új, a fájl a legújabban készült (egyetem, nem tudnak vele mit kezdeni, nem tudnak más formátumot adni).
A kérésem, hogy valakinek elküldhetném a fájlt, aki átkonvertálja pdf-be? Azt már tudom kezelni Corelben. -
-
válasz
zzolika #3277 üzenetére
Az a baj, hogy három gépen is ugyanezt csinálja.
Ha CMYK-ba konvertálom, azt szó nélkül megcsinálja, csak az abból készült szürke nem is hasonlít arra, aminek lennie kell. Fakóbb, világosabb. Kénytelen vagyok pdf24-el átkonvertálni png-be, és azt már tudja kezelni. Csakhát jó lenne ezt a lépést megspórolni.
Meg olyat is csinál, hogy bmp-t exportálnál szövegből, akkor azonnal kifagy. Lézergravírozónak bélyegzőkészítéshez exportálunk fekete-fehér bmp-t. Ha szöveg van benne, akkor azonnal kifagy, ha előbb konvertálom a szöveget bitképpé, és azt exportálom bmp-be, akkor semmi baja... -
Felraktam a 2022-est. Olyat vettem észre, hogy ha egy vektoros cuccot akarok grayscal-be konvertálni vagy exportálni, akkor azonnal lefagy. CMYK-ba nincs gond, de teljesen más árnyalata lesz a szürkének úgy.
Kipróbálná valaki, hogy nála is csinálja-e?Nabakker! A 2021-is! Eddig észre se vettem...
-
válasz
kuyarashi #3265 üzenetére
Ezt így nem lehet kijelenteni szerintem. Nálunk most 3 gépen (mindegyik brand gép, Dell és HP) 2021-van, az enyémen még sosem fagyott, a másikon havonta egyszer, a harmadikon meg szinte minden nap.
Megjött a 2022, kíváncsi vagyok, hogy változik-e ez, valamelyik nap felrakom az egyik gépre tesztelni. -
-
Olyan gondom van Corel2021-ben, hogy amikor beimportálok mondjuk 13 képet egy naptárhoz, akkor mindet az első oldalra teszi, vagyis kínlódni kell, hogy a második oldalra is be tudjam tenni a képet, át kell másolni őket a desktopra. Korábban amikor nem a lapra tettem a képeket, hanem mellé, akkor eleve a desktopra kerültek, nem kellett nyűglődni vele, hanem bármelyik oldalra mentem, a mellette lévő képek ugyanúgy látszottak, csak az nem, amelyik belül volt az előző oldalon.
Hol lehet ezt állítani? -
válasz
zzolika #3243 üzenetére
Köszi!
Akkor mostanában cseszték el. Remélem lesz valami hibajavítás.De van más anomália is. Amikor bmp-be mentek szöveget (bélyegzőgravírhoz), akkor azonnal kifagy. De ha előbb átalakítom a szöveget bitképpé, és azt exportálom bmp-be, akkor simán megcsinálja. Ki érti ezt...
-
Megvettem a 2021-est az év végi akcióban. Háááát... szokni kell
(X5 után).
De az egy dolog, hogy máshová pakoltak megszokott dolgokat, majd megszokjuk az újat is.Ami a gond, hogy a bitképek színeit elcseszi, valami nagyon bizarr módon.
Az alap dolog, hogy vakrámára feszített vászonképeket nyomtatunk, és amikor nincs elég kifutó a képen, akkor az alap képet tükrözve mellé-alá-főlé pakoljuk kifutónak.
X5-ön (és 3,6,9,12,13, ezeket használtam eddig) semmi gond nincs, a tükrözött kép részlet is pont olyan, mint az eredeti (mert hát mitől lenne más?), az összeillesztésnél nem látszott semmi különbség.
A 2021-nél viszont olyan, mintha valami effektet meg világosítást meg színkorrekciót vagy mittudomén mit csinálna, totál eltérő a színe. Wtf?Először jobbra tükrözöm a képet, ott egy kis eltérés van, mintha világosabb és élénkebb lenne egy kicsit.
Utána felfelé tükrözöm, ott mintha az eredeti kép tükrözött része jó lenne, de a tükrözés tükrözése még világosabb lesz.
Mi történik itt?Szerk.: Közben próbálgattam, és csak RGB képeknél csinálja, CMYK-nál nem.
-
válasz
kuyarashi #3228 üzenetére
Szerintem akkor sem. Egyrészt úgy tudom, hogy a Corel nem használ GPU-t, másrészt meg a kezelt objektum felbontása nem lesz attól nagyobb, hogy 4K-s monitoron nézed. Ha egy 300 dpi-s képpel dolgozol, az akkor is 300 dpi-s lesz, ha 1024x768-ön nézed, meg akkor is, ha 8K-n...
-
válasz
zzolika #3216 üzenetére
Rárakja a jelet, de fekete (vagy 4 szín fekete) jelet tesz rá, a nyomtatóban meg fizikailag nincs csak fehér, arany, ezüst és lakk. Ezeket is csak akkor nyomja ki, ha be van állítva a direkt szín. Szóval hiába rak rá fekete vágójelet, ha annak nem "SWhite" a neve, nem lesz rajta a nyomaton.
Nem pdf-be nyomtatom, hanem közvetlen nyomtatom a nyomtatóra.
Úgy most működik, hogy pdf nyomtatóra ráküldöm vágójelekkel a felszerelt nyomatot, utána a felszerelt pdf-et behúzom corelbe, a vágójeleket átszínezem SWhite nevű fehérre, és utána nyomtatom ki a nyomtatóra. Így látszanak a vágójelek.
Csak jobb lenne, ha kimaradhatna ez a felesleges plusz kör, de még ez is egyszerűbb, mint kézzel megrajzolni a vágójeleket minden nyomtatásnál. -
Olyat lehet-e csinálni (X5), hogy a vágójelek színe ne fekete legyen, hanem valamilyen direkt szín a színpalettáról?
Amikor fehéret nyomok sötét papírra, akkor nem látszik semmi a fekete vágójelekből (meg amúgy sincs fekete festék olyankor a nyomtatóban...).
-
Olyan gondom van, hogy X5-öt használok, de fel lett telepítve egy német nyelvű 2020-as verzió, amit arra használok, hogy ha újabb verzióban hoznak valamit, akkor vissza tudjam menteni X5-be.
Eddig a bitképekre kattintva megjelent a "Bitkép szerkesztése" gomb, ami megnyitotta a Photopaintet, és ott lehetett a bitképpel dolgozni, de ez most eltűnt, gondolom az új verzió telepítése miatt. A gomb most is ott van, de halványan és nem lehet kattintani.
A beállításoknál keresgéltem, de nem találom, hogy tudom visszavarázsolni.
-
-
Nézegetem ezt a 2021standard verziót, mert még emészthető áron van, letöltöttem a próbaverziót.
Igazából azért nem akartam eddig, mert az összehasonlító táblázatban az van, hogy csak a sima verzió tud CMYK-t, de szerintem valamit félrefordíthattak, mert tud, nyilván a színrebontást nem tudja, de az nálunk nem is kell.
Lehet, hogy maradok ennél, mert majdnem mindent tud nagyjából, egyvalamit viszont nem, a nyomtatásnál a kilövést. A kérdés, hogy ez csak a próbaverzióból hiányzik, vagy tényleg nem tud, mert akkor megette a fene...Használ valaki standard verziót?
-
Más. Vannak ezek a "Special Edition" változatok. E-bayen van fenn nem túl drágán, de elvileg német nyelvű. Vajon át lehet állítani angolra?
-
Használ valaki verziókövetéses vagy előfizetéses licenct?
A következő év is ugyanannyi, mint az első év, vagy az már kedvezőbb? -
-
Használ valaki 2020 Standard verziót?
A Corel része ugyanazt tudja, mint a sima 2020, vagy mennyire butított? Megnyitja a sima 2020 által készített cdr fájlokat?Lassan le kellene cserélnem az X5-öst, de brutál ára lett a teljes verziónak...
-
válasz
braunindex #3124 üzenetére
Szerintem a 13 nem tudja kezelni valamelyik objektumot, amit a 19 igen.
Mindenképp 13-ba kell menteni? Próbáld meg 15-be menteni, hogy ott jó-e.
Vagy esetleg eps, pdf? -
válasz
zzolika #2951 üzenetére
Ha meg céges szinten nézed, 6900 Ft nem egy nagy összeg havonta, ha ez nem fér bele akkor rég becsõdölt a cég...
Kivéve, ha nem egy gépre kell megvenni, hanem mondjuk 4-re vagy 5-re...
Én általában upgradet veszek, de nem évente, mert totál felesleges. 9-ről váltottam 12-re, aztán lett az X5. Most gondolkodom az X5 leváltásán, az új verzió megint jó lenne 4-5 évig. (Igazából nem tud semmivel se többet, csak egyre többször hoznak újabb verzióban fájlokat, aztán csak a hercehurca van, hogy nem, jó, mentsék vissza, küldjék újra stb., szóval jó lenne az új, de csak emiatt. Amire használva van, azt maradéktalanul tudja az X5 is)
Így nézve viszont már jóval drágább az előfizetés... -
válasz
body007 #2883 üzenetére
Én is szívok ilyen apró hülyeségeivel. Például amikor bélyegzőt készítünk, a szöveglemezt bmp-be kell kiexportálni a gravírozónak, de nem hajlandó megjegyezni, hogy fekete-fehér legyen, mindig palettásan akarja, de azt nem kezeli a gravírozó. Aztán ha nem figyelünk, akkor lehet újra menteni, ha be nem lett zárva már a fájl mentés nélkül, mert akkor szerkeszteni is...
-
A betűtípusok nem a Corelen vannak, hanem a Windowson, amiket használ a Corel, a Word, Photoshop, meg az összes többi program. Fel kell telepítened ezeket a betűtípusokat. Hogy honnan azt nem tudom, régebben adtak a Corellel is fontokat, nem tudom, hogy az X6-hoz adnak-e, meg lehet vásárolni fontkészelteket, vagy a neten is vannak ingyenesek esetleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 3
- iPhone topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest