- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
beezee
csendes tag
Sziasztok,
van itt olyan valaki, aki jól tud Corel X7 makrót írni?
Köszi!
-
beezee
csendes tag
válasz
jhos910 #2344 üzenetére
Ezt nem teljesen értem, de a feladat az lenne, hogy eltérő db számú, eltérő méretű objektumokat automatizálva úgy rakni egymás alá, hogy a köztük lévő távolság 10 mm legyen.
Ez eddig nem sikerült a változó méretek miatt.Mondjuk már az sem lenne rossz, ha 1 bill kombinációval egymás alá tenne 2 eltérő méretű objektumot úgy, hogy a táv köztük 10 mm és középre vannak igazítva.
Így már 1xűbb lenne jóval, mint kiválasztani a 2 objektumot, igazítani az aljához, egyiket lejjebb tenni a magassága +10 mm-rel és középre igazítani.
Ez mondjuk jópofa napi 2x, de 50-200x már nem annyira.
Sztem a munkaidőm 5%-át elviszi, amit (most néztem) 19 év alatt felér egy nyaralással. -
beezee
csendes tag
válasz
zzolika #2338 üzenetére
Hát, nem valami kreatív meló, de nekem még csinálnom kell.
Az a gondom, hogy 1 klisére (100x100-as filmre) kerül pl ha 2 színes a nyomat, akkor egy 1 színes verzió + a két szín külön egymástól 10 m-re.
De van, mikor 3 különböző 1 színes logó kerül a klisére, vagy még 1000 féle megoldás lehet. -
beezee
csendes tag
100x100 mm.
Akkor ezt nem nagyon lehet ezek szerint megoldani.
Pedig a makróval úgy gondoltam, meg lehet.
Olyat már tudtam csinálni, hogy a passzert az objektumoktól 10 mm-re teszi alul-felül-jobbra-balra középre, de ott a passzer mérete állandó.
Azért még szenvedek vele egy kicsit, talán meglesz ez is.
-
beezee
csendes tag
Ilyeneket, mint ez is.
Tampon nyomáshoz előkészítés.
Itt egy klisére megy fel pl. egy több színes logó, ahol az egyes színek (kézzel színre bontva) egymás alá kerülnek és a távolság köztük 10 mm.
De van, hogy több féle méretű és formájú logó kerül egymás alá.
Vagy pl. 150 db név, egységesen 50 mm szélesben, ua a betűtípus és így persze eltérő magasságban, szintén 10 mm közzel.Vagy transzfer nyomáshoz B/4-re feltenni a grafikát 10 mm közzel. De előfordul, h ua az ívre meg fel több féle grafika is.
Ötlet esetleg?
Kézzel azért ez elég macerás, pláne, hogy naponta 50-200x el kell végezni, ami 10 év alatt sztem 4-5 hónap plusz meló volt.Köszi!
-
beezee
csendes tag
Sziasztok,
Corel X7-ben lehet olyat valahogy pl. macro-val, vagy máshogy, hogy a kijelölt objektumokat függőlegesen középre és egymás alá igazítsam úgy, hogy a köztük lévő távolság egységesen pl. 10 mm legyen?
A macronál nekem mindig a direkt pozíciókat jegyzi meg, nem a relatívot...
Köszi!
-
beezee
csendes tag
Van, ahol még lúdtollal írnak, így nekem is levilágítanom kell.
Nagyon régen még úgy volt, de újabban már sima generic PS driverrel is ment még simán X4-ben, de X5-től már nem sikerül, csak olyan PRN-t írnom, amit a distiller azonnal kiköp mindenféle hibával és a levilágítónál rögtön döglik a rippelés...
Én egyelőre a PS Level 1 hiányára gyanakszom, nekem ez a különbség tűnt fel az X4 és X5 között.
Valami ötlet esetleg?
-
beezee
csendes tag
Sziasztok,
tud valaki segíteni, hogy hogy kell Win 8.1 alatt Corel X7-ből használható PS-t írni?
Nekem X4 óta nem megy a PS írás, talán mert már nem lehet Level 1-ben írni?Nem tudom mi lehet a hiba, de amelyik postscript printerrel pl. az X4 megírja a PS-t, ugyanazzal az X7 használhatatlant produkál.
Jelenleg ez van fent: MS Publisher Imagesetter. Van másik, amit lehet használni?
Vagy valami mást nem tudok?Tudom, ne akarjak Corelből levilágítani, de 19 éve így csinálom és én elvagyok vele.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest